Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parkerov
csendes tag
Melyik router bírná el a chello új 10Mbites szolgáltatását? Vezetékesre gondolok.
-
Tippcsi10
tag
hy
wifi routert szeretnék venni, a Asus WL-520G-t néztem ki
van valakinek ezzel tapasztalata?
amúgy egy asztali gép lenne rákötve lan-on keresztül meg 1 notebook wlan-on keresztül, családi házon belül. -
Rick4
félisten
Sziasztok. érdekes kérdés: kertes házban lakom, a haver tőlem 60-70 méterre kb, szintén kertesben. megosztanánk a netet, vennék egy wifis routert. az én ablakom a házuk felé néz, szal ha oda kirakom a routert, az adás tuti a jó irányba megy. Viszont az ő szobája nem felém néz, tehát optikai rálátás nincs közöttünk. az én oldalamon adott lesz a router, de neki mit kell vennie, hogy jó legyen a kapcsolat? usb-s kis wifi pöcök tuti kicsi. PCI kari kis antennával esetleg jó lehet. valakinek van ötlete? köszi.
-
shev7
veterán
válasz
pum pal
üzenetére
ha azt akarod hogy kabel->router->wifi->router->kabel->gepek akkor mukodnie kell, elvileg ezt tenyleg mindegyik tudja, wds-nek hivjak
ha viszont ezt szeretned:
kabel->router->wifi->router->wifi->gepek akkor mar kemenyebb dio. Ezt hybrid modnak hivjak, (vagy valami hasonlo) es nem mindig mukodik
-
-
meone
tag
válasz
pum pal
üzenetére
Én is hasonló gondban vagyok.
Csak nekem úgy kéne hogy egyik antenán veszi a jelet a másikon meg vissza nyomja házon belülre.
A router és a kliens gép között bruttó 100méter lehet a leghosszabb távolság UTP kábelen.
Ha hosszabb egy szál kábel akkor jel torzulás lesz belőle.
Én úgy halottam hogy a D-Link termékek azok a minőségi temékek alsó határa a Cisco Systems -es cucok aleg jobbak de nagyon drágák. -
pum pal
csendes tag
ez nemhangzott tul meggyozoen!

wifi router vasarlasnal melyik tulajdonsagra figyeljek, hogy biztos hogy mukodjon klienskent.
gondolok itt arra, hogy van valami specko neve ennek a funkcionak?
amit esetleg fel szoktak tuntetni a dobozon, vagy a leirasban?
Swiss wifi routert hasznal valaki? tapasztalat?
[Szerkesztve] -
pum pal
csendes tag
mindegyik wifi routert lehet ugy hasznalni, hogy wifin veszi a jelet es utp-n tovabbitja, vagy nem?
-
shev7
veterán
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
''bár bevallom a DC-t nekem nem sikerült még aktívra fogni semmilyen routerrel, akármilyen portokat forwardoltam neki.''
Ez nem biztos, hogy a routerek hibaja![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FefeeX
veterán
válasz
BigBadPlaYeR
üzenetére
D-Link DI604, és a DC aktív módban szaladgál...

Havernál edimaxxal is ez a helyzet, csak ADSL miatt váltogatnia kell az IP-t...
-
BigBadPlaYeR
senior tag
A Mo.-n kapható alap routerek többségéhez már volt szerencsém, eddig az Edimax volt a legmegbízhatóbb számomra. D-Linket egyértelműen veri pl. FTP-vel semmi gond, bár bevallom a DC-t nekem nem sikerült még aktívra fogni semmilyen routerrel, akármilyen portokat forwardoltam neki.
-
zolynet
veterán
Aki esetleg Msi routert akar venni ne ócckodjon tőle.
MSI RG60G Turbo router illetve hozzá egy MSI PC60G PCI wirekártyára.
13K + 5,7K (kisker bruttó)
Pikkpakk ment az összerakás is és az összehangolás is.
A gép és a router között mintegy 7-8méter lehet ami között egy üvegfal és egy kicsit benyúló vékonyfal húzódik. A kapcsolat 100%-on van. A wifikarinak kellett a külső antenna, ami a gépház tetején dekkol. Tetszik nagyon ez a dolog, főként azért mert nem kellett eligazgatni vagy 20méter kábelt. 1szóval tetszett a tulajdonosának
-
Kraptor
őstag
Melyiket érdemes ezek közül?
WGR614EE Netgear 54Mbps 802.11g Wireless Router
3CRWER10075 3Com OC 54 Mbps WLAN Cable/DSL Gateway
P320W ZyXEL P320W router, firewall, 54 Mbps WLAN AP -
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
A D-Link DI-604-es routerem bemondta az unalmasat úgy érzem, folyton szakítja a kapcsolatot. Milyen routert ajánlotok helyette olyan 10 körül? -
Balus
tag
Hello!
Remélem valaki tud segíteni. Meg kellene osztani a netet panelben. Milyen routert érdemes venni, ami átvisz 2-3 falat és 5-10 m után sem csökken jelentősen a sebesség? !Mbites net lenne rajta...
Egyáltalán lehetséges ez? vagy kábelezzek inkább
-
rlph
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha wifi routert szeretnék venni, milyen opciókat kell figyelembe venni, az áron kívül. Melyek a fontos specifikációk?
És szerintetek melyik wifi routernek a legjobb ár/tudás aránya? -
wgaborw
tag
Sziasztok, olyan kéréssel fordulok hozzátok, hogy ajánljatok nekem legyetek szívesek olyan routereket, amik:
-WLAN képesek (min 54Mbit-en)
-van bennük beépített printer server(USB)
Előre is köszi -
Vlad
csendes tag
Üdv mindenkinek, rövid leszek...
Nincs nagyon kedvem ötezer oldalt végigolvasni míg választ találok: Egy megbízható routert keresek 2 gép közti kábelnet megosztásra tizes alatt amin gondnélkül megy a p2p. Hallottam hogy a routerek nem nagyon szeretik a p2p-t. Melyik lenne a nekem ideális? -
3P
tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagyon járatos a routerek világában. A következő igényem lenne Routerrel kapcsolatban. Kérdésem, hogy van-e ilyen, s ha igen, mi a típusuk?
-Lehetőleg vezetéknélküli kapcsolatot is tudjon létesíteni
-ADSL lenne akimenő kapcsolat
-4 állomást tudjon kiszolgálni rádiósan is.
-nyomtató szerver funkció
Eddig sima az ügy, mert ezt kb majdnem az összes router tudja.
Azonban jó lenne, ha letöltő szerver funkciót is ellátna. Úgy tudom, hogy van ilyen, de technikai részleteket nem tudom. Létezik-e olyan, amib belső wincsi van? A letőltés vezérlő szoftverek milyenek amik ezeken futnak, pl FlashFXP? Stb, tehát érdeklne, hogy mik a lehetőségek olyan routerek kapcsán, amik képesek ellátni ilyen letöltő szerver funkciót. Tudom meg lehet oldani olcsóbb önálló géppel is, de az most nem érdekes. -
shev7
veterán
válasz
Gyugyus
üzenetére
Az ASUSrol nyugodtan mondhatom azt, hogy jo valasztas lehet, nekem a ''kistestvere'' a delux van meg.
''Az asusról sok olyat olvastam, hogy még eléggé kiforratlan bár ez tetszik a legjobban,''
A kiforratlant nem igazan ertem, majdnem 2 eve megvan, viszont lattad mar eloben? Nagyon nagy...
En egy epson 3850-es nyomtatot kotottem ra, erre nem mondanam, hogy regi darab. Szerintem mukodik ez majdnem mindennel, a webkamerakkal sokkal finnyasabb... -
Gyugyus
csendes tag
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok és ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Úgy döntöttem lecserélem a jelenlegi routerem, csak nem tudok választani. Olyanra gondoltam, amivel nyomtatót is meg tudok osztani helyi hálózaton keresztül és a következőket találtam:
Asus WL-500g Premium (22ezer körül):
Leírás: [link]
Teszt: [link]
D-Link DI-524UP (19ezer körül):
USRobotics Wireless MAXg Router (18ezer körül):
Teszt: [link]
Árban nagyjából megegyeznek, ami csak nehezíti a választást.
Az asusról sok olyat olvastam, hogy még eléggé kiforratlan bár ez tetszik a legjobban, D-Linket eddig nem nagyon ajánlgatták (pl. gyenge terméktámogatás miatt) habár állítólag mostanában egész jó cuccokat csinál, a USRobotics-ról azt mondták, hogy jókat gyárt, de, hogy állítólag ki akar(t) vonulni az otthoni eszközök piacáról, ezért ilyenbe ne nagyon gondolkozzak.
Másik gondom pedig az, hogy van egy HP Deskjet 3845-ös nyomtatóm, nem tudom, honnan tudhatnám meg, hogy működni fog-e ezekkel a routerekkel. Átnéztem a gyártók oldalait, asus-éknál találtam is egy kompatibilitási listát, amin sajnos elég régi darabok szerepelnek (nagy részüket talán már nem is gyártják). Telepítési útmutatójukban viszont azt néztem, hogy mindegyiknél a windowsban már feltelepített nyomtatóval működni fog?
Előre is nagy köszi a minden segítségért ;) -
orifab
csendes tag
Sziasztok!
Én most akarok vásárolni egy wireless routhert és egy WLAN kártyát. Felfigyeltem erre az SMC WBR14G-2 -re most 14.300 ért lehet megvenni a routhert és hálókártyát együtt. De ahogy olvasom, nem igazán nyerő a cucc, és ahogy nézegetem a többi típus (D-link...) is szaggatja a netet.
Nekem TORRENT (bitcomet), SKYPE, MSN és internetes böngészgetés a célom. Egy vezetékes géppel, valamint egy notebook-al WLAN-on
A kérdéseim:
-Be lehet állítani az SMC-t úgy, hogy ne dobjon le a netről 10 percenkén?
-Vásátoljak egyéb tíust (pl: WRK54G) ? Vagy ebben az esetben milyet? Megbízhatóbb? És mennyibe kerül?
Köszönöm segítségeteket előre is.
[Szerkesztve] -
IronMike
tag
Asus WL-700gE ezen kivül van olyan olcsobb amibe torrent file-t lehet tenni?
-
kozo1217
csendes tag
Szia,
a két gépet közvetlenül is össze tudod kötni WiFi-n keresztül. Nézz körül az AdHoc hálózatok táján. Még soha nem csináltam ilyet, de lehet.
Router azért indokolt, mert netet is szeretnél megosztani. Az elég nagy hülyeség, ha az asztali gép csak azért megy, hogy a notebookon netezhess. A megosztás is problémás lehet Windoswon.
Az hogy milyen router jó, a netkapcsolatodtól, az igényeidtől, és a pénztárcádtól függ. -
zolynet
veterán
szokatlan h mennyire nem válaszolnak ebben a topikba...odaseneki
-
IronMike
tag
Hali!
Nem olvastam végig a topikot,de szeretném kérdezni, h tudtok-e olyan routerröl amibe torrent file-t lehet megnyitni ugy, h ne kelljen a géped bekapcsolni. (azaz külsö HDD-re +router+net aztán tölti le*fel az adatokat) -
ugri21
tag
Sziasztok,
Van egy Acer Aspire 5101es notebookom amin van (Wireless LAN: 802.11b/) WLAN es szeretek a gepen internetet hasznalni.
A gep amin van a net egy Asus P5W DH Deluxe lapon fut es van rajta kulon Wifi port. Kerdesem az lenne, hogy kell-e retour a gep es notebook kozot vagy valahogyan ossze lehet loni router nelkul.
Ilyen temaban meg teljesen uj vagyok igy barmilyen segitseget szivesen veszek. Ha kell router akkor tudtok ajlani egyet?
Koszi elore is
UGRI

-
icon
senior tag
U.s. robotics 5463 -asról tapasztalatok?
-
Andris123
csendes tag
hello mindenki!
routert szertnék vásárolni.. adott egy asztali számitogep hálokártyával, és egy laptop wifi-vel..
olyan acces point kellene, amire a szamitogepet kábellel kötöm rá, a laptopot pedig vezeték nélkül.. én nem értek hozzá hogy kell összekötni, de az 1ik haverom majd megoldja
várom a tippeket melyik a legmegfelelőbb számomra. hálás köszönet sziasztok -
Omni
aktív tag
Router szakik! Egy olyan kedvező árú(=ocsó
) vezeték nélkül routert keresek ami
1, megbízható, nem melegszik nagyon
2, maximum 3 gép lenne rákötve egyszerre (1 lan, 2 wlan), tehát hatalmas (adó/számítási) teljesítmény sem szükséges.
10 perc tájékozódás után a linksys WRT54GL-re gondoltam. Ahogy látom vannak ennél olcsóbbak is, olyan 12k körül. Például az örökgaris Belkin. Mit ajánltok? Érdemes rászánni azt a pár ezzerrel többletet a Linksysre az én esetemben is? Nem vagyok egy power user, de a megbizhatóságot szeretem. 3 gépet szimultán gondolom ki tud szolgálni egy olcsóbb is...vagy nem?
-
kozo1217
csendes tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy lecserélném a jelenlegi ADSL routeremet. Ehhez kérném a segítségeteket.
Amit szeretnék:
- ADSL Router
- Wireless AP 54Mbit+
- Tűzfal, Static Route, Port Forward, DynDNS, DHCP (ez általában mindben van)
- USB-s megosztás (Nyomtató, HDD) Min 2, de inkább 3 port. Lehet belső HDD is.
- VPN (nem kell sok csatorna 2 is elég, de ne csak pass through legyen)
Na ilyet nem találtam. Ami eddig legjobbank tűnt az az ASUS WL-700GE WLAN Router (54Mbps) + belső 160GB HDD. Ebben viszont VPN nincs.
Tudna esetleg valaki ajánlani megfelelőt max 60e+ÁFA értékig, esetleg ha az ASUS-ról van valakinek tapasztlata, és megosztaná velem, azt is megköszönném.
Köszi a segítséget.
[Szerkesztve] -
A_ScHuLcZ
addikt
Először is BÚÉK mindenkinek!

Javasoljatok nekem rútert pls az új nethez a köv paramétereknek megfelelően:
-Legalább 20mbit/seces kapcsolat a modem felé! (16-17mbites net)
-IP-kénti sebességkorlátozás le és feltöltésre külön
-Tűzfal, DHCP minimum de jöhet még sok más is
-esetleg nyomtatómegosztás, minimum 4port a modemen kívül!
Ja és ne kerüljön milliókba, de megbízható legyen!
Előre is köszi, fontos lenne! Most saját gépről megy a megosztás, de ez csak ideiglenes megoldás, Outpost van fenn tűzfalnak, portok nem mennek csak a saját gépemen, korlátozni a többieket nem tudom, és eléggé leterhelik a gépemet is, pedig gyors (a64 3000+)
Routeres megoldás lenne a nyerő! -
gigazo
csendes tag
Sziasztok.
Tvnetworkos lannetet szeretnék osztani wlan routerrel, milyen
típust válasszak?
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
szállitó
senior tag
sziasztok kábel netem van kétfelé osztanám a net et millyen vezetékes routert ajánlotok? mire figyeljek?
-
uniqm1
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Köszönöm a segítséget, maradtam annál. Pár perc múlva el is kezdem konfigurálni.

-
szatocs
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nem mondhatnám, hogy nagy kapacitású boltban venném, így nincs is raktáron, az meg elég érdekesen venné ki magát, ha megrendelem, megnézem a dobozát, aztán köszönöm, nem köll

-
Agostino
addikt
Hello.
Nem router de valahol kapcsolódik hozzá. Van egy D-Link DI-524-es routerem, ez osztja a netet, jobban mondva osztaná, hogyha a laptophoz vett D-Link DWL-G650+ nem fagyasztaná szét a gépet, mihelyst bedugom a foglalatba. Nem villan fel a karin a led, hogy kapott jelet, csak egyszerűen csonttá fagyasztja a gépet. Valami ötlet, mihez kezdjek? Ha leállítom a gépet, és bent hagyom a karit, majd bekapcsolom, akkor xp szétfagy bootolás során. -
uniqm1
tag
Sziasztok!
Router vásárlásán gondolkodom, chellot szeretnék megosztani 1 pc és 1 noti közt. A fórumot olvasgatva odáig már eljutottam, hogy leszűkítettem a lehetséges jelölteket a Linksys következő 2 termékére: WRT54GS-EU és WRT54GL.
Úgy tudom, csak annyi a különbség, hogy a GS-ben benne van a speedbuster. Akkor viszont (ha jól sejtem) a notiba is olyan wifi kártyát kell vennem, ami ezt tudja . Megér ez a speedbuster némi pluszkiadást, vagy maradjak a GL-nél? Egyáltalán van még más különbség is a kettő közt?
Szóval, melyiket ajánlanátok? -
szatocs
őstag
Erre gondoltok mondjuk?
[link] -
szatocs
őstag
Vezetékes, 4 portosra gondoltam.
SMC 7004VBR Barricade Broadband Router (4 port) - Ez 7500 - ért?
[Szerkesztve] -
user12
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Személyes tapasztalatom, hogy ismerősnek + ált. iskolában is ilyen van, mindkét helyen kifogástalanul (!!!!!) működik. Viszont mihelyt én vennék egy ilyet biztos, hogy elkezdené a műsort. Pedig egy időben erősen töprengtem egy ilyen beszerzésén. Szal, jövő hónapban vagy Edimax-ot vagy D-Link-et veszek.
-
szatocs
őstag
Bármilyen SMC routert meg lehet venni? Azok jónak mondhatóak?
-
pool
csendes tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
upc chello light,smc router
-
none
csendes tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ! Sima Datanet 512 netem van. Még azóta tájékozódtam, és már meg is rendeltem az új WRT54GL-t. Remélem a két ünnep között kiszállítják.
Nagyon bízok ebben a típusban, remélem valóban egy megbízható routerem lesz! -
pool
csendes tag
Sziasztok!Van egy pc-m,egy laptopom,vettem egy routert,de nem tudom megosztani a netet.Mit kell tennem? Köszönöm!
-
caty19
csendes tag
Szia mindenki...
mi lehet a gond, ha a router telepítésénél elakadok, amikor már az ellenőrzést kezdi?
mindent jól összeraktam elméletileg, de vmi mégsem stimmel, mert azt mondja, hogy nincs ''kommunikáció''
légyszi írjon aki sejti a probléma megoldását!
kösziii
-
Rommel6600
őstag
milyen neted van?
mert pl tvnetworknél pppoe protokollon authentikációs probléma is lehet ami sok routernél előfordul, de néhány tipusnál már javították, vagy alapból nem volt vele probléma. Ilyen tipus például a Linksys WRT54GL
Nagyon jó router, linuxos, és betonstabil a tapasztalatok szerint.
szerintem ilyet vegyél
[Szerkesztve] -
none
csendes tag
Sziasztok! Elég nagy gondban vagyok. Vettek a családba egy SMCWBR14-G2 Wifi routert, de azonnal kiderült, hogy egy rakás sz@r. Sem böngészni nem lehetett, de letölteni a netről, mert azonnal resetelt, vagy úgy lefagyott a router, hogy 3 percig nem tért magához. Én nem értem rá ezzel foglalkozni, mert mostanában elég elfoglalt voltam, de most igen aggasztó a probléma, mert nem tudok rendesen tölteni. Aki megvette a családnak ezt a routert, nem akarja elhinni, hogy sz@r az új router, mert szerinte ez kizárt dolog. Nem is ez a lényeg, adott próbára az illető egy LinkSYS WRT54G v5 routert, ami már mérföldkövel jobb mint ez az SMC, de ez is le-le szakadozik, bár szinte pár másodperc alatt újra tud kapcsolódni. Sajnos ez nekem így nem jó! Egyszerüen egyébként viccesnek tartom, hogy sok helyen olvasom, hogy ezek mennyire szärok. Nem értem miért nem működnek rendesen ezek a termékek. Szóval... Én folyamatosan töltök le, és mellete egy másik gépen wifi-n neteznének. A kérdésem az, hogy milyen routert vegyek ami nem zsákba-macska és tutira működni fog, és nem szakad le 1x sem!!! Ideírnék pár alternatívát:
-Gigabyte GN-BR01G
-Asus WL-520G
-Linksys WRT54GL
-Asus WL-530G
-Asus WL-330g
-D-Link DI-524
-Linksys WRT54GC
-Canyon CN-WF514
esetleg:
-ZyXEL P334WT -
szatocs
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Ezek szerint azokkal a gépekkel is tudnék egyszerre netezni, amelyek a switchre vannak kötve? Vagy a router azt úgy oldaná meg, hogy a 4 portra ugyanolyan sebességet osztana, így arra a portra már csak 1/4 - ednyi sebesség jutna, és így a switches gépek sebessége az 1/4 - ednek az 1/4 - e, a közvetlenül a routerre kapcsoltaké meg 1/4 - ed?
Kellene vaamilyen bonyolult beállítás, összeállítgatás, hogy menjen ez a hálózat? vagy ugyanolyan beállítások kellenek minden gépen, mintha csak a 2 gépet kötném össze? -
Rommel6600
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
''Az most a lényeg, hogy két gépet tudjak a netre kötni - ezt egy routerrel meg tudnám oldani, de ha majd egyszer lenne lanparty, akkor olyan 8 gép jó lenne, ha összeköttetésben lenne.''
Akkor vegyél routert, arra rá tudsz kötni 4et, ha meg lanparty lesz akkor biztos több gép lesz mint 4 szóval úgyis kell majd egy swich a dologhoz, amit meg rá tudsz kötni a routeredre ha szükség van rá, mert mondjuk kell net vagy a routerre is csatlakozik gép.
''Élveznek valamilyen kiváltságot azok a gépek a többivel szemben, amelyek a routerre vannak kötve, és nem a switchre?''
Nem. A swich-el gyakorlatilag bővíteni tudod a helyi hálódat. ennyi.
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Az most a lényeg, hogy két gépet tudjak a netre kötni - ezt egy routerrel meg tudnám oldani, de ha majd egyszer lenne lanparty, akkor olyan 8 gép jó lenne, ha összeköttetésben lenne.
Élveznek valamilyen kiváltságot azok a gépek a többivel szemben, amelyek a routerre vannak kötve, és nem a switchre? -
Rommel6600
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
4 portos routeren 5 port van. 1 WAN, ahova a netet dugod, és 4 LAN ahova a gépeket.
A swich-el nem tudsz a netre kapcsolódni, csak összeköti hálózatba a gépeidet. Nos ha neked 8 gépre kell és csak a 8 port megléte a lényeg akkor a routeren van 4 veszel egy kisebb swich-et azon meg van 5, tehát 4+5=9 ami azt jelenti megvan a 8 port.
De ha az eszközök fizikai elrendezése ezt nem teszi lehetővé akkor vehetsz 8 portos swich-et is, és akkor akár 7 gépet is rá tudsz kötni a swich-re nem kell csak egyet a routerre.
De 16 portos swich is létezik, ha ilyet veszel akkor mind a 8 gépet a swich-re tudod kötni, nem kell a routerre egyet sem.
Milyen swich-et? Majd jönnek vélemények nekem nincs nagy tapasztalatom velük, de szerintem abból vehetsz akármelyik márkából. -
h.peter
csendes tag
Helló
Szeretnék egy routert venni de nem tudom melyiket érdemes választani.
Egy számítógépet és egy laptopot szeretnék rákötni, a laptopot vezeték nélkül, és még az is jó lenne ha egy nyomtatót is hozzá lehetne kötni.
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
bnss
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
Köszi szépen az infót, asszem meg is ostromlom a keresőt!

-
szatocs
őstag
Másik fórumról:
''Vettem egy smc 7004vbr eu routert.
Elöszőr az a meglepetés ért vele hogy baromi nehéz volt rávenni hogy legyen netmegosztás.Tiszta mackósan ment.Varázsló telepítő megbukott, kézzel beállítva nagy nehezen már bejött az msn(ekkor még nem lehetett böngészni a neten) majd a google, ekkor még a komolyabb oldalak mint a pcforum.hu meg hasonló nem is akart bejönni, majd szép lassan egész jó lett a net, bejött minden.Bekell melegedni a routernek vagy mi?
Másik problémám hogy az oldalakat nehezen akarja behozni az elején kicsit sokáig van az a szöveg hogy resolving host pcforum.hu.Legalábbis router nélkül tehát kábelmodemmel(fibernet és terrayon modem) ez sokkkal gyorsabban ment.A router tűzfala disable.Az az érdekes hogy a letöltési sebesség tökéletes, a két gép közötti sebesség tökéletes, ha megpingelem pl az sg.hu-t akkor 30 alatti pingek.
Másik érdekesség a routeren a 2.port nem működik. hiába dugom bele a kábelt led nem világít kapcsolat nincs.1,3,4 lan port szépen működik.Ezért ki is cseréltetem a routert ha csak nem tudtok mondani valami okosat?!
Másik kérdés a routert és a modemet patch vagy crosswire kábellel érdemesebb e összekötni vagy tökmindegy?
Pár beállítási kérdés amit nem értek hogy a upnp-nek van valami haszna is, mert nálam disable, és enablet nem akarja statusnál kijelezni hiába rakom arra.
Na mindegy ne mis folytatom várom a válaszokat tapasztalatokat is akinek ez a routere van.(De hogy a 2.port nem működik pffff.)'' -
szatocs
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Na, akkor egy pár kérdés:
1. A 4 portos router egészen pontosan hogy is néz ki? 1 bemenet és 3 kimenet vagy 1 bemenet és 4 kimenet?
2. A switch mit művel? Úgy értem, hogy mit nem tud, amit a router igen?
3. Linkelnél valami képet, oldalt, információt arról a routerről, amit megemlítettél, pls.
4. Ha switchet kell ahhoz vennem, hogy elérjem a 8 portot, akkor abból milyet? -
Robi_73
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Az SMC 7004VBR-EU Part.No 752.8869 is hibátlan.

-
Rommel6600
őstag
ha nem ő csinál servert (tehát nem rá csatlakoznak a többiek) akkor menni fog. (Az esetek több mint 90%-ban ez van szóval nem kell semmit sem csinálni, mert működni fog a multi player)
de ha ő akar lenni a server az is megoldható, portforward-al. Olvass utánna, kétmillió helyen írnak a menetéről 120 nyelven, nem is bonyolult, de ha mégis segítség kéne, ugorj vissza ide! Forwardoltunk mi már párat így 'péhán keresztül'
-
Rommel6600
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
8 portosat nem fogsz kapni, vagy ha igen akkor nem 4 számjegyű összegért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megoldás: Veszel egy sima 4 portos routert és rákötsz egy akárhány portos swich-et.
Nos ebben a kategóriában (~8000Ft) lényegi különbségek nincsennek az egyes gyártók modelljei között, szerintem a stabilitás az amit nézni kell. Ezért én d-linket nem ajánlok, jó tapasztalatok vannak a v3-as smc 7004-el (part no ja 751.7924 legyen), fw frissítés után betonstabil. -
szatocs
őstag
Hi!
Tom, hogy jobb lenne ''átnyálaznom'' az egész topicot, de lehet, hogy nem is lenne rá szükség, és tudtok egyből mondani nekem valamit, hogy merre induljak.
Szeretnék nem is olyan sokára venni egy routert, max 8 ezerre gondoltam, és 8 portosra. Mit kell figyelembe vennem egy router vásárlásakor, milyen előnyök/hátrányok származhatnak különböző routerek választásánál, vagy egyáltalán mit ajánlotok. -
zolynet
veterán
vkinek vmi reagálása erre?: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xbox Series X|S
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Projektor topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- iPhone topik
- További aktív témák...
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Csak nekem úgy kéne hogy egyik antenán veszi a jelet a másikon meg vissza nyomja házon belülre.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

70k akkor nem is jó!!!

Gubek-Einste
Dr.NX