- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebit
addikt
Es ennek semmi koze a gyartokhoz, akarmennyire is igy szeretned beallitani. A technologianak vannak korlatai, azt hogy ezt nem vagy hajlando elismerni, es jobban esik egy jot fikazni hat hajra...
A tesztek akkor érnek valamit , ha a mérési módszerek eszközök leirásra kerülnek és megismételhetőek.
Szerintem a lényeg ott van,hogy azonos elméleti/ szabvány/ értékek mellett, a valóságban eltérő gyakorlati adatátviteli sebességet kapsz, és sajnos nagyságrendi eltérésekkel, és ez nem" csusztatás és fikázás," hanem tény, és megállapitás.
Érdeklődés szintjén ezután mi alapján kerül ajánlásra egy Router?A fentieket And 3129 hsz-e is alátámasztja, idézhetnék több helyről is, de a lényeg szerintem már pontosan többszörösen leirásra került.
-
Ebit
addikt
szemet gyarto direkt olyat gyart
Ez a te jelzős szerkezeted, én picit máshogy fogalmaztam.
A kérdés , csak annyi, hogy feltüntetik a szabványértéket, valaki, te vagy én, esetleg más megveszi, egy jelentős részük a vásárlóknak, soha, nem méri meg a paramétereit az eszköznek, de ha figyelembe vesszük az általatok linkelteket,és leirtakat köszönő viszonyba sincsenek egymással
/50 % külőnbség nem jelentkezhet a hálozati protokollból,mert csak sima ÁFA érték 20 % közelében jár /.
-
Ebit
addikt
Amit semmelyik gyarto nem fog megadni mert olyan sok tenyezotol fugg, hogy lehetetlen. A fizikai retegbelis sebesseg adott, az van szabvanyositva, azt irjak ra.
Fogalmazzuk át ezt a részt, úgy hogy az elméleti értéket/lásd szabvány /, azonos körülmények mellett A router jobban megközeliti, mint B router.
Ezzel meg vegkepp nem tudom mire akarsz utalni. Nem azert nem birja az 54 mbitet mert szemet a gyarto es nem akarja, hogy gyors wifis kapcsolatod legyen..
Pontosan arra, hogy az egyik gyártó átgondolt tervezés és gyártás következtében, ugyanazt az adatátviteli feladatot jobban oldja meg.
-
Teasüti
nagyúr
Nem ezt kérdeztem. De jöhet priviben a válasz, h ne szennyezzük be a topikot, ha erről van szó...
És mikor áll fent az ideális jel? Mert tesztek alapján SOHA nem érte el a 9 megát az átvitel. Meg se közelítette.
40 mega a gigabit?
Akkor elfelejthetem a raid 0-ba kötött vinyókkal történő ~110 megás átvitelt...
-
Ayg0
senior tag
Köszönöm a helyesbítést. Szerintem akkor marad a felsoroltak közül valamelyik.
Ehhez ugye még venni kell egy külön vevő egységet is, ami a géphez lesz? Gondolom azt nem tartalmaz a pack... Mik a tapasztalatok? Melyiket érdemes? A gyártóval megegyező márkájú legyen, vagy ez már teljesen mindegy és egy olcsóbb is megteszi?
-
Csigger
őstag
oksa, úgy gondoltam énis a dolgot! csak egyszerűen rádufom ugyanúgy a többi kábelt mint eddig a switchen! viszont a másik kérdés h hagyjam bekapcsolva a tűzfalat vagy kapcsoljam majd ki, és csak a wifi router tűzfala legyen aktív?
vagy jobb azér a dupla védelem és hagyjam bekapcsolva? -
zvaragabor
senior tag
Szomorú. : (
Sajnos 10-nél többet nem igen akarok áldozni routerre, bár még nem is most akarok venni, most még csak tájékozódok, routerem még nem volt, először csak elméletben ismerkedek magával az eszközzel.De ha egy jó márkától veszek terméket(smc, linksys, d-link...mi van még?), akkor az élettartama az olyan, mint a drágábbaké ugye?
-
joki19
tag
Ilyen router kellene nekem, max 10 e ft-ig.
-
canniball
nagyúr
''de nem mindig mukodik kielegitoen''
Ezt hogy érted?
Cleo!
''Amúgy a 2602-esek között, a 2602HWL-(C63?) az a típus , amivel volt alkalmam tesztelni és az tudott. Ez kb 25k-27 netttó volt közel múltban.''
Hol? Rákerestem, de mindenhol 45k körül mozog...az meg már nekem sok. És még mindig nem tiszta számomra: erre a sorozatra azt írják, hogy ''Kompatibilis az ADSL, ADSL2 és az ADSL2+ szabvánnyal'', nekem viszont kábelnetem van, tudnám egyáltalán használni?
''A konkrét típusokat nem szoktam említeni... Neked kell utána nézned a forgalmazónál.''
Néznék én ha tudnám mit kell. A hálózatokhoz annyit értek, hogy tudom mi a lan és a wlan közti különbség oszt jónapot. ''Application Firewal router, subclassing'' - ezek a szavak pl. nekem semmit sem mondanak (mint ahogy sok más sem).Ezért kértem, hogy ha lehet konkrét típust mondj.
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Nah most elmagyarázom részletesen,mert úgy látom csak shev7-nek tiszta mit szeretnék.
Először is: a router nem modemről kapná az internet jelet, hanem egy wifi routerről, ezért lenne fontos, hogy tudjon AP-ként működni, mert egy sima wifis router ezt nem tudja
Másodszor: mivel nem akarom szét vésni az egész házat az utp kábel miatt,mert sajnos a gége csőben már nem fér el, ezért egy wifi-s routerre lenne szükségem, hogy a házban lévő 4 darab gépen legyen internet.
Ezért az lenne a legjobb,ha router amit veszek nem csak fogadni tudná a jelet adó routerről az internetet, hanem szét is bírná azt osztani wifin a gépeknek.
Remélem mostmár mindenki felfogta...
És köszönöm a segítséget!!!!
mod: nem tudok írni
[Szerkesztve] -
-
hdf
tag
-
ROBERTOH
őstag
Én pont azt hallottam, hogy a szoftveres tűzfalak nem érnek semmit, mert egy ipcím lekérdezés után csak egy portkereső progit kell lefuttatni, és egyből megvannak a nyitott portok, ahol be tudnak törni a gépre, míg a routernél nem működik ez a portkeresés, mert nem ad róla infókat. Ezért jobb a router. Viszont csak akkor, ha nem a default portbeállításokkal megy, hanem átállítva. Légyszi javíts ki, ha rosszul tudom!
-
marcee
addikt
Hihetetlen, széttelefonáltam a várost egy 8 portos, gigabites switch-ért és SEHOL sincs. Ha 15 kiskert nem hívtam föl, ahol szerepel az árlistán max 20e Ft-ért, akkor egyet sem. Raktáron sehol sincs. Volt ahol azt mondták, hogy rendelnek nekem, kb. kb 2 hét. Mondom nekem hétfő délutánig kell mindenképpen, akkor inkább hagyják, erre azt mondja mindegy, rendel akkor is, mert mindenki ilyet akar venni. De könyörgöm, akkor miért nincs sehol? Hihetetlen.
-
marcee
addikt
Köszi, nekem is a gigabites switch tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak, de ez további kérdéseket vet fel.
Jelenleg két gépben van 100Mb-es és másik kettőben gigabites hálókártya, illetve lesz még két új gép ez utóbbival. A meglévő kábelezés eléggé szedett-vedett és az átállást munkaidő és hajtás közben kellene abszolválni. Vannak ezek az eszközök olyan inteligensek, hogy ha véletlenül a switch és az egyik gigabites hálókártya közötti vezeték nem felel meg az 1gbps-os kapcsolat kívánalmainak, akkor alapból 100mbps kapcsolat jöjjön létre? Nem szeretnék pofáraesni, fennakadást okozni a cuccal és ilyennel még nincs tapasztalatom.
Amennyiben ez így működőképes, akkor tud-e valaki budapesti kisker _készleten_lévő_ 8 portos gigabites switch-et ajánlani? -
wirelesser
csendes tag
-
wirelesser
csendes tag
-
cocska
tag
Köszi shev7!
Nagyon tetszik ez a router. Még kb 2-3 hétig nem tudom megvenni....ha ezt fogom egyáltalán. Neked is ilyen van? Engem főleg a Qos érdekel belőle (3gép van otthon). Nem szoktam éjjel-nappal neten játszani, de ha mégis nekilátok, akkor nagyon idegesítő amikor a másik két gépen ez az amaz folyik. Mik azok az ''extra feature''-k amik esetleg nekem is előnyösök lennének?
Thx! -
sirarcheer
senior tag
Az ok. De hogy találta el pont azt emilt és jelszót ami nekem kell??
Mert én használtam de akkor a Dlinkes modem felhasználónév/jelszó van benne.
A mostani modem felhasználónév/jelszó teljesen más.
De remélem megjavul Dlink, aztán rendesen be tudok minden állítani.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Újrafuttattam ezsetupot, és kiválasztottam egy csatornát. Egy darabig (pár óra) ment mint a karikacsapás több méterről is, aztán másoltam asztali gépre és bedugtam a lant. Utánna próbáltam újra csatlakozni, első 3-4 kísérletre semmi hatás, kapcsolat nem sikerült, utánna 3-4 próbálkozás során erőforrás korlátozott, majd a harmadik 3-4 próbálkozásra ugyan azt írja, hogy csatlakoztatva, és szépen kap ip-t is, viszont se lanon, se interneten nem hajlandó semmit se elérni, akár hosttal, akár ip-vel próbálom. Aztán egyszer csak pár perc gondolkodás után betölt egy weboldalt, és onnantól megy, mint a karikacsapás. Már legszívesebben kidobnám az ablakon..
MOD: korán örültem, alig hogy megírtam a hsz-t megint szakad. Váltok másik csatornára.
[Szerkesztve] -
Geli
senior tag
Na,szóval a helyzet....:
1. van egy netem
2. van két szomszédom
3. adnék netet a szomszédoknak
4. nem egyenlő a két szomszéd sebessége (egyik 512k,masik 1024k)
5. nekik ez legyen a maximum,de ha nem használják,akkor nekem legyen minden
6. nem bizom a szomszédokban
tehát, kell nekem egy wireless router
7. asus wl-500g premium-ra mondták hogy ezzel meg lehet ezt csinálni
remélem most sikerült mindent leirnom -
Pazo
tag
milyen extrákra gondolsz? mit jelent az extra?
nekem az elsődleges a kábel és csak extrának kell a wlan a noti miatt. vagy semmiben sem különbözik manapság már a wlan tudása és megbízhatósága a kábelestől és érdemesebb inkább venni egy wlan kártyát az asztali gépbe és megspórolni a kábelezéssel járó fórást? bár a tv-kábel miatt mindenképpen kell fúrni. -
Fecow
aktív tag
Köszi, hogy leírtad, nem is tudtam, hogy ennyi mindent lehet a routerre csatlakoztatni.
Nos szervert futtatni nem tervezek, nyomtatót mint írtam szeretnék, hdd, webcam sztem nem.
A firmware elgondolkodtat, mert olyanokat olvastam, hogy firmware frissítés, tud segíteni ha hiba van. De én így magánakciíban biztos nem tervezem buherálni.
Érdeklődés: A hdd rácsatlakoztatásánál, hálózati meghajtóra gondolsz, nem? És az olyanokon LAN csatlakozó van, vagyis olyan, mintha simán egy gépet csatlakoztatnék rá, tehát nem igényel külön csatlakozót.
Webcamet minek kötnek routerre? Biztonsági kamera,vagy nem tudom -
Fecow
aktív tag
jaj, most nem értem ezen kívűl mit szerethetnék még, egy lamborghinit
Ezt most tényleg nem értem, ha nem gond akkor írd, le hogy az ember mit szerethetne még egy routerrel csinálni, azon kívűl, hogy netet oszt meg. Írtam ár kategóriát, írtam, hogy wifi mennyire kell, még mit lehet? -
Fecow
aktív tag
Hát azt hittem, kiderült, abból amit írtam.
3 felé szeretném szétosztani az internetet. Wifi nem fontos, de ha van nem baj. Az ár lehetőleg ne menjen 20ezer fölé.
Ja és még egy kérdés, ha nyomtatót szeretnék megosztani hálózaton, ahhoz nyomtató szerver router kell(vagy vmi ilyen neve volt amit néztem), vagy meglehet oldani máshogy?
Egyébként nekem ez az SMC megfelelőnek tűnik, csak szeretném hozzáértők véleményét kikérni. -
amargo
addikt
Pont fordítva tudom, tekintve, hogy GS-em van.
[link]
Szerk: most nézem, hogy GL-en is megy, akkor mind kettőn megy.
openwrt-wrt54g-<type>.bin; openwrt-wrt54gs-<type>.bin; openwrt-wrt54gs_v4-<type>.bin; openwrt-wrtsl54gs-<type>.bin
This is the exact same as the trx file above, with one exception -- a small header has been added to the start of the file, marking it as a valid upgrade for Linksys models. Supported models:
o
openwrt-wrt54g-<type>.bin
+
Linksys WRT54G (v1.0, v1.1, v2.0, v2.2, v3.0, v4.0)
+
Linksys WRT54GL
openwrt-wrt54gs-<type>.bin
+
Linksys WRT54GS (v1.0, v1.1, v2.0, v3.0)
openwrt-wrt54gs_v4-<type>.bin
+
Linksys WRT54GS (v4.0)
openwrt-wrtsl54gs-<type>.bin
+
Linksys WRTSL54GS
Az tény, hogy az új GS-en nem megy!
[Szerkesztve] -
Gordiann
őstag
Feláll a win.
És van ez a wireless progi (win beépített), ahol meg lehet kerestetni a wlan cuccokat.
Na ez a progi mindig kb 10-15 mp-ig keresi a helyet, ami meg van adva neki alapértelmezett csatlakozásnak.
Tehát a win felálláson kívüli várakozási idő, amikor a beállított kapcsolatra auto-csatlakozik.
Ez mindenkinél ilyen hosszú, vagy esetleg hibás cuccaim vannak? -
nszb
tag
Elkezdtem kísérletezni ebben az ügyben. Levettem az torrentenkénti max. szálat 5-re, a globálist 100-on hagytam. Így reggel óta tökéletesen megy. Igaz, közben volt mondjuk a router-en egy factory reset, valamelyik külföldi fórumon olvastam (tán dslreport), hogy volt akinek ugyanilyen problélmára gyógyír volt.. Egyelőre jó, ha nem, akkor a 100-at fogom csökkenteni.
Abszolut igazad van ami a szálakat illeti. Abban nem voltam biztos, hogy intelligens-e annyira a kliens (konkrétan Azureus), hogy tutira eldöntse melyik szál a legjobb, és akár ilyenformán 1-2 is elég lenne, de így 5-el elég jól megy a dolog.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest