- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
1. olyan programot keresek, amivel időzíteni lehet a telefon egyes funkcióit:
- pl. x idő múlva kapcsoljon le a wifi hot-spot
- adott időben kapcsoljon ki a BT vagy be
- induljon el adott időben egy alkalmazás....2. zároló képernyőn ellehessen indítani egy számológépet. (redőny lehúz, és ott lenne a számológép ikonja).
(Van lehetőség ide a redőny alatti ikon gyűjteménybe betenni program appokat, de csak 1-2 app ikonja jelenik amit belehetne ide húzni a sok közül. Plusz: fel kell oldani hozzá a telefont hogy elinduljon).Köszi!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Olyan programot keresek win7/10-re, amivel zenét lehet video alá bevágni. Dobos videokat kezdtem el csinálni, és az alá akarom bevágni a ledobolt számot.
Az első hsz-ben található VSDC Free Video Editor program alkalmas erre a feladatra? Ha nem, akkor tudtok ajánlani másikat? Nem hátrány ha ingyenes, de ha úgy van, akkor fizetőset is ajánlhattok.
Köszi
-
-
milu
aktív tag
Ez így (együtt)működhet az az
Everything programmal is?
-
válasz
cellpeti #50189 üzenetére
Igen. Ill. vannak még un. mappafigyelők, amik a megadott mappában történt változásokra reagálnak. pl. elindítanak egy programot (ami lementi a mappát).
-
válasz
cellpeti #50181 üzenetére
Mármint ami a NAS-on fut, és folyamatosan ment egy rádugott USB lemezre, vagy a PC-n fut, és folyamatosan szinkronizál a NAS-ra?
Utóbbi esetben a DSynchronize-t ajánlom. Van portable verziója is. Tud valósidejű, és időzetett szinkronizációt is.
-
SpaceJam
aktív tag
Ez is egy megoldás, csak épp a Win keresője egy rakás szar.
Én inkább a fájlnevekbe, vagy a fájlok mellé írnám a tag-eket, hogy aztán az
Everything-gel instant lehessen keresni. Vagy ott van a célprogram, amit linkeltem.
-
Nem kell plusz program.
1. A windows intézőben kapcsold be a Tags oszlopot (nem tudom mi ez magyarul)
2. Bármilyen fájlhoz adhatsz taget úgy, hogy jobb gomb a fájlon, majd Properties, majd Details, és ott a Description részben van a Tags, amit tudsz szerkeszteni.
3. A windows intéző keresőjében így keress: "tag:valami" (nem kell idézőjel)Bárhol megtalálja, akárhonnan indítod a keresést, de sok idő lehet, ha nem legalább onnan, ahol a dokumentumokat tárolod.
-
milu
aktív tag
Olyan programot ismertek-e, ami nem nagy költségű, amivel címkéket lehet a dokumentumokhoz csatolni és kereséskor a címkékre kell/lehet keresni, hogy a kívánt dokumentumot egyszerűbben megtaláljam.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Lett egy NASom és szeretnék pár könyvtárat folyamatosan szinkronizálni az adattárolóra.
Windows Storeban találtam programot, de nem tudom, hogy mennyire megbízható. Ti ajánlanátok valamit?
-
sztanozs
veterán
Itt van némi segítség: https://superuser.com/a/576568
-
milu
aktív tag
Olyan programot ismertek-e, ami az alábbiakat tudja:
Van egy videó, aminek a beállításait a Mediainfo programmal meg tudom nézni és akár .txt kiterjesztéssel le is tudom menteni.
Ha egy másik, általam szerkesztett videót azonos beállításokkal (bitráta, kodek, kimeneti méret...) szeretném elkészíteni, a Mediainfo-ból kimásolt beállításokat be lehessen illeszteni a szerkesztést követően a renderelés előtt az elkészítendő videóba.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49969 üzenetére
Kipróbáltam a MiniTool-t, de nem képes az átméretezésre a különböző méretű meghajtók között, így szóba se jön.
Ellenben megjelent közben a Macrium Reflect Free 8-as széria, ami az átméretezést (le és föl is) automatikusan megteszi végre (a megfelelő másolási opció kiválasztásával), így jóval egyszerűbb az élet. Ja, és klónozni biztos nem fogok vele, mert az valahogy sosem jött ki jól, hanem képfájlt készítek, majd azt állítom vissza a célmeghajtóra. This is the way.
Az új meghajtóról még nem indítottam el a rendszert, de írok, ha esetleg megint probléma lenne vele. Kétlem mondjuk. Szóval szedjetek 8-as Macrium-ot!
-
Soha nem próbáltam, de elméletileg az audacity scriptelhető. Ha van egy kis programozói vénád, sikerülhet a dolog.
-
sztanozs
veterán
válasz
laracroft #50170 üzenetére
Ha router mögött érhetők el a gépek akkor valami hearthbeat alapú remote management cucc vagy uptime figyelés (pl pingdom) jöhet szóba. Én személy szerint futtatnék valahol egy webszervert, ahova (token vagy certificate alapján) riportolnának be a gépek és kimaradt heartbeat alapján küldeném az alertet. AWS-en meg lehet ezt csinálni néhány gép erejéig még free-tierben is szerintem.
-
laracroft
senior tag
Sziasztok,
van egy állandóan bekapcsolt windows-os gépem, amin egy olyan programot szeretnék futtatni, ami üzenetet (pl.: email) küld nekem, ha egy távoli gépem nem elérhető, pl ki van kapcsolva.
köszi -
turho
addikt
Sok saját digizés is van közte, illetve ritka dolgok, és tényleg köszi a jótanácsokat :) mindenkinek! meg jogos is, de a fő célom még mindig az, hogy a leghasználhatóbb célprogramot megtaláljam erre a feladatra. Hiszen ezért írtam ide.
(Hifizés stb. topicokban persze szívesen elbeszélgetek ízlésről, minőségről, beszerzésről, cuccokról...de most és itt very big help egy jó alkalmazás lenne) mert 46 évesen már nem vagyok szoftverexpert.
-
F34R
nagyúr
Te is nagyon jol tudod, hogy mufaja valogatja milyen eq beallitasok mennek egyes zeneszamokra.. sot meg albumon belul is elternek a szamok amelyeknek kedvezo egy kicsi allitgatas. Normal FLAC vagy Hi-Res? Esetleg megprobalnek beszerezni jobb forrasbol (Tidal MQA ) milyen stilusrol lenne szo?
-
SpaceJam
aktív tag
Tudtok mondani valami fasza munkaszervező programot / webes szolgáltatást, ami asztali gépen szépen áttekinthető (van pl. naptár nézet is), és maguk a melósok is tudják jelezni a telefonjukon a nevükre pakolt melóknál, hogy mi a következő lépés, vagy hogy készen vannak-e vele?
Gondolkoztam a Trellón, de a digitális analfabéta melósoknak nehezen tudnám átadni a használatát. Nem csak ingyenes megoldás érdekel, de havi 10 ezerben, vagy egy egyszeri összegben jó lenne, ha megállna a dolog.
Jó lenne az is, ha egy-egy cím esetén utólag is meg lehetne nézni, hogy mikor jártak ott a szerelők, milyen alkatrészeket kellett rendelni stb. Jelenleg most egy online megosztott táblázatot használnak, és ez ebben rohadtul macerás.
liszi70: Jó, mondjuk jelen esetben tényleg el tudom képzelni, hogy csak az a pár album baromi rosszul szól és nem akarna mindig állítgatni. Ez is teljesen érthető helyzet.
-
válasz
SpaceJam #50150 üzenetére
"a hangfájlokat, főleg ha eredeti release-ekről van szó, általában érdemes eredeti (flat) minőségben megőrizni... Olyan van, hogy nálad, a jelenlegi motyódon nem az ízlésednek megfelelően szól, de érdemes a későbbiekre is gondolni. Egy EQ haza tudja vágni a számokat, és ha törlöd az eredetiket, akkor esetleg nem lesz mihez visszatérni"
+1. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a rendszer, hanem az ember ízlése is változik, az a hangkép ami most tetszik neki, vagy jónak gondolja, lehet később már kikergeti a világból.Én is azt javaslom turho-nak, hogy ha meg is csinálja ezt a fájl-átalakítást a jelenlegi ízlése és rendszere szerint, az eredetieket ne törölje, mert ki tudja mit hoz a jövő.
-
Vesa
veterán
Itt inkább az a probléma, hogy a hangzást nem nagyon lehet szabványosítani. Lesz olyan fájl (zene??), aminel kicsit több mély kell, a másiknál kicsit több magas freki emelés. Ha ráereszted egy komplett hanganyagra ugyanazt a beállítást, az szinte biztosan nem lesz jó mindegyiknél.
-
"van olyan process hacker amiben tudom osszesiteni az adott program thread ertekeit ?"
Őszintén szólva nem tudom milyen értékekre gondolsz (CPU időre talán/Ciklusokra?), de memóriát összegezni (thread "szinten"), olyan progi nincs.
Feladatkezelő teljesen jó erre célra, mármint hogy egy adott progi az összes folyamaával együtt és külön mennyit eszik.SpaceJam - "A feladatkezelőben látod a program összesítést és a thread-eket is külön."
Nem, azok Process-k, nem Thread-k... -
turho
addikt
válasz
SpaceJam #50150 üzenetére
Köszi szépen, ki fogom próbálni.
Az a helyzet, olyan anyagokról van szó, melyek bár zajmentesek, de pocsék laposan és vacakul szólnak. Szóval kb. minden beavatkozás csak segít rajtuk.
kb. 1 milliós hangrendszerem van otthon, ez nem szűk keresztmetszet. Bizonyos zenéket és balf@sz hangmérnököket viszont pont eltaláltad.
Mivel "szeretős" anyagok, ezeket (és semmi mást) némi digit eq-val tudom csak élvezni.
Ezt az állapotot szeretném fájlszinten kőbe vésni, hogy ne kelljen használnom dsp-t, eq-t. -
SpaceJam
aktív tag
Ha nem szólnak jól a zenei albumok, akkor az a legutolsó, hogy equalizer-hez kelljen nyúlni. Sokkal előbb szükséges az alkalmas felszerelés a lejátszáshoz (hardware-esen és szoftveresen is). Persze, az sem árt, ha az előadó/producer nem egy balfasz.
Mindezt a DSP-zést pl. egy szakadék alaplapi hangkártyán és egy PC hangszórón teljes hülyeség elvégezni; ha jobb cuccod van, akkor meg azért. flat ftw
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #50148 üzenetére
Egy rakás DSP-t is hozzá tudsz pakolni – köztük az Equalizer-rel –, ha nem csak hangerő szinteket állítanál. Ezt az előbb kifelejtettem.
De megintcsak: a hangfájlokat, főleg ha eredeti release-ekről van szó, általában érdemes eredeti (flat) minőségben megőrizni, vagy ha saját hangfájlok, akkor a "masterelést" az exportálásuk előtt elvégezni. Olyan van, hogy nálad, a jelenlegi motyódon nem az ízlésednek megfelelően szól, de érdemes a későbbiekre is gondolni. Egy EQ haza tudja vágni a számokat, és ha törlöd az eredetiket, akkor esetleg nem lesz mihez visszatérni.
-
turho
addikt
válasz
SpaceJam #50148 üzenetére
A fontosabb része a keresésemnek az ekvalizáció.
Sajna pont nem Official anyagok, a nagy része egyedi válogatás, régi digitalizált dolgok, stb.
Persze van gyári albumom is, ami nagyon jó zene, de botrányos stúdiómunka, ezért is javítanék rajta....és az lenne a jó, ha ez gyorsan, értelmesen végrehajtható volna.
Hangszínmódosítás, mentés (FLACBA vissza), metaadatok stb. megmaradjon. Aztán a rosszabbul szóló eredetit törölhetem nyugodtan. -
SpaceJam
aktív tag
- ha ezek pl. official albumok, akkor nem biztos, hogy szeretnéd az eredeti hangzást felülírni
- helyette van olyan megoldás (ReplayGain), ami nem az eredeti hangfájl hangerejét módosítja, csak plusz metaadatokat ír, amit a normálisabb lejátszók általában alapul vesznek
- a
foobar2000-ben pl. kifejezetten van album szerinti ReplayGain állítás, ahol a kijelölt számokat egymáshoz képest szintezi, és eszerint is játsza vissza
- ha mégis muszáj a hangfájlokat módosítani, akkor foobar alapul tudja venni az RP adatokat, ha a konvertálás opcióinál bepipálod az alábbi checkbox-ot:
-
turho
addikt
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni nekem ebben a problémában.
FLAC állományok (néha mp3) mappákban - azaz zenei albumok módosítása.
Szeretnék néhány albumomon (régi gyűjtések, digitalizált cuccok) hangerő-és hangszínezet-módosítást végezni (ekvalizálás jellegű).
Mindezt szeretném úgy megoldani, hogy mappánként, azaz albumonként.
Betöltöm, módosítok néhány paramétert, majd a program elvégzi, és visszamásolja az eredetiek helyett, vagy készít egy tükörmásolatot.
Jó lenne, ha a metaadatok (sorrend, m3u, egyéb infok a zenefileokban) megmaradnának.
Létezik ilyen program?
Nem bánnám ha egyszerűen kezelhető volna.
Bocs, ha kacifántosan írtam le, de bízom benne hogy érthető.
Köszi, aki segít ebben. -
F34R
nagyúr
Ujra..
van olyan process hacker amiben tudom osszesiteni az adott program thread ertekeit ?
pl chromium memoriahasznalat. -
neo81
senior tag
Végül F34R ajánlása a Vidcoder vált be nekem.
Köszi mindenki segítségét! -
milu
aktív tag
Vesa, köszönöm a javaslatodat, a digiét meg is találtam, vagy a MindigTV GO szolgáltatását neten keresztül. Szerintem a műholdas amiatt lehet jó(bb) mert nem fogyasztja a netet a TV műsorok nézésekor.
-
F34R
nagyúr
válasz
SpaceJam #50134 üzenetére
Ugye a video encode resznel a quality-t at lehet allitani bitrate-ra vagy size-ra... + meg az audiot bele kell kalkulalni.. viszont annyi a problemaja hogy adott semara kell ramenned es azt uj beallitaskent elmenteni.. kar hogy nem lehet uj presetet felvenni csak ugy.
-
SpaceJam
aktív tag
-
milu
aktív tag
A HandBrake programban nem találtam eddig az általad igényelt beállítást, viszont a Movavi Converter tudja (free verzióban kipróbáltam) vagy a Video Suite teljes csomagját vásárold meg, véleményem szerint az "gazdaságosabb". (Vagy ugyanott a Video Suite + Picverse Photo Editor csomagot)
Ha a HandBrake beállításában megtalálod, jelezd nekem is kérlek!
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan videókonvertálót, ami jó minőségben konvertál, támogatja az elterjedt videóformátumokat és úgy is tud konvertálni, hogy pl. be lehet állítani benne, hogy mekkora fájlméretbe konvertáljon?
Köszi! -
HDR Procject 6 akció.
-
SpaceJam
aktív tag
-
gyulank
addikt
Milyen ingyenes programmal lehet több képből igazi HDR képet csinálni?
-
SpaceJam
aktív tag
Ott van az összefoglalóban mind a kettő ajánlott.
A qB a legjobb mindenes, uTorrent-szerű felépítéssel, a Pico meg full minimál, mintha ez lenne a Lite verzió. Mindkettő stabil és reklámmentes.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
W10-re melyik a legjobb torrent kliens?
-
tonyrulez
őstag
Tévére Vanced-et nem ajánlom, mobilra van kitalálva. Helyette SmartTubeNext, direkt TV-re, ugyanúgy reklámmentes és SponsorBlock is van benne.
Vertigo18: Egyedi OS miatt (LG WebOS vagy Samsung Tizen) nincs megoldás, nem lehet csak úgy rátenni appot, nincs is hozzá, a gyári appot pedig nem lehet reklámmentesíteni, még hálózati reklámblokkolással sem (ugyanonnan jön a reklám mint a rendes videó, nem lehet szűrni)
-
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
Vertigo18 #50113 üzenetére
Telepítés nélküli fizetős opció: YouTube Premium
Ha androidos a tévé, akkor YouTube Vanced, ami időnként el fog törni és frissíteni kell -
Vertigo18
addikt
válasz
SpaceJam #50112 üzenetére
Nézzétek el, eléggé tufa vagyok ezen a téren, sosem YouTube-ozok Tv-n, viszont a gyerekek elég sokat és a múltkor felfigyeltem rá, hogy rengeteg reklám volt... Tehát lehet a Tv-re olyan appot telepíteni, amivel elérhetőek a Youtube videók és nincsen benne reklám? Mik ezek az appok?
A másik lehetőség nem opció nálam. -
Vertigo18
addikt
Milyen programmal lehet a Tv-k YouTube appján kilőni a reklámokat?
Van erre valami?
-
SpaceJam
aktív tag
Egy picit frissítve lett az összefoglaló. Sok változás nem volt, főleg csak apróbbak, illetve a most felfedezett
yt-dlg bekerült a régi Youtube-DLG helyére.
Amit elfelejtettem, az a Windows 10 konfiguráció rész. Majd ezt is pontosítom, de nagyjából úgy néz ki, hogy hozzáadható a 11-es szám is a címhez. Az újabb rendszeren pontosan ugyanezek a játékosok. A
Media Creation Tool linkje persze erre frissül.
-
-
scamdemic
újonc
Sziasztok!
Tudtok olyan programot (vagy beállítást), aminek a segítségével futtatható 64 bites Win alatt régi, 16 bites program? (Még talán Win 3.1-re készült.) 32 bitesen simán megy, de 64 bitesen hiába állítom át a fájl tulajdonságainál a Kompatibilitás fülön az üzemmódot (Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban), nem indul el. Programfuttatási hiba (31), ezt írja. -
tonyrulez
őstag
válasz
SpaceJam #50099 üzenetére
Közösségi elven működik a sponsorblock, user beküldi hogy mettől-meddig tart a sponsor, ezt pedig a többi user tudja értékelni. Nagy ritkán előfordul hogy valami nem passzol, de ez általában akkor van ha a videó megjelenése után nem sokkal nézem. Emiatt nem is vágatom ki vele ezeket, csak jelölje meg chapterként.
Alacsony nézettségű videóknál nyilván kevesebb ember is csinálja ezt, vagy egy se, így természetesen vannak olyan videók/csatornák ahol semmi sincs jelölve. Nagy csatornáknál (milliós feliratkozás) azért szokott megjelenés után pár percen belül jelölés lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- Macska topik
- Fujifilm X
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged