Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb
    nagyúr

Köszönöm mindenkinek a segítséget, délután tudom megnézni az ajánlott programokat.

A konkrét helyzet:
    64GB-os MicroSD a teleofnba volt, egyik napról a másikra nem látta, formázni nem tudta.

Kártyaolvasóval beraktam win10-es laptopba, ami ugyan látja fizikailag a kártyát, de olvasni és formázni sem tudja.

Easeus data wizard(?) nevű program, látja a kártya tartalmát (~40GB fotó), le is tudtam menteni vele gond nélkül, viszont a kártyát nem tudtam vele használhatóvá tenni.

Az adatokért amúgy nem kár, van backup mindenről.

Ha egy memóriakártya/pendrive egyszer így megdöglik, akkor az kuka, még abban az esetben is, ha látszólag sikeresen le tudod formázni és használhatónak tűnik. Ezek az eszközök az SSD-kkel ellentétben általában nem támogatják a wear levellinget (gyártótól függ, hogy megvalósít-e ilyet vagy sem), és a használt FAT32/exFAT fájlrendszerek jellegzetessége, hogy a sűrűn frissített allokációs tábla fix helyen szerepel, így sok fájlváltozással járó írási műveletnél hamar elhasználódhat a kártya, sokkal hamarabb, mint egy nem FAT alapú modernebb fájlrendszernél.

Egy h2testw futtatást talán még megér időben, ha látja megfelelően, ez a szoftver felülírja-végigolvassa a teljes kártyát, és jelezni fogja, ha problémás területet talált.

Új hozzászólás Aktív témák