- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gardener
senior tag
Xeon 3060 procit csak az Őt támogató alaplapokba lehet tenni vagy ami fogadja az E6600 procit abba is mehet? Csak mert egy Asus P5K-C lapot vennék hozzá,de a támogatottsági listába nincs ez a proci.
Néztem egy ezt a Xeont támogató Intel lapot, de az nem nem tetszik annyira. Főképp, hogy abba később -ha szükséges-nem tudok esetleg Quad procit tenni.
Hogy is van ez? -
misx
senior tag
válasz
BenJoe80 #21790 üzenetére
Nem olyan újak ezek már.
A Dual Core, Core 2 Duo (ezek kétmagosak) és Core 2 Quad (négymagos) az LGA 775 tokozású Intel procik nevei. A Dual Core-t még Pentium jelzővel is illetik néha, ez a Core 2 széria alatt van, asszem kisebb benne a cache /gyorsítótár/ meg a rendszerbusz sebesség, de lényegében ez is kétmagos processzor.
Én mindig magasról tojtam a "trendi"-re (úgyis 1-2 év oszt elavul
), bár jelenleg már hosszabtávra előretekintve nem érdemes a régi LGA775-ös platformot választani, ha új gépet veszel. Persze akinek még 775-ös lapja van (mint nekem) még mindig vehet pl. Core2 Quadod csak jelenleg szemét árazása van. Szóval az új LGA 1156 tokozású Core i3/Core i5, illetve LGA 1366 tokozású Core i7, amit érdemes venni, ha új gépről van szó.
AMD esetén meg ugye szintén csak az AM3 foglalatos modern alaplapok javallottak. Ehhez majd adnak tanácsot az illetékesek.Magok száma: legegyszerűbben úgy tudom leírni, hogy a kétmagosba két processzormag van, amit külön-külön lehet használni egyidejűleg és így gyorsabb lehet a rendszer, mellesleg energiatakarékosabb is, mert már nem kell a Ghz-eket feljebb tornászni (egy Quad is rendszerint 3 Ghz körül megy alapjáratban). Természetesen egy kétmagos, 2 Ghz-es proci az nem 2x2Ghz = 4Ghz.
A teljesítmény egyébiránt függ a beépített cache-től is (rendszerint 1-6MB).
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy ezek az újabb Dual Core, Dual Core 2 meg Quad ill. egy magos, két magos... stb. processzor jelzések pontosan mégis mit jelentenek? Hogyan működnek ill. menyivel jobbak mint a régi "hagyományos" processzorok? Jelenleg mi a "trendi", mit érdemes vásárolni?
Linkelt olvasmányokat is szívesen elfogadok!
A segítségeket magyarázatokat előre is köszönöm!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
tomiee85 #21778 üzenetére
igen...deneb lesz.
az enyém is ilyen OPNt kapott
de ettől függetlenül sem biztos, h menni fog a letiltott mag, illetve L3...aktiválni fogod tudni és ezek után 3 lehetséges végkifejlet van.1. teljes értékű 4. mag.
2. csak alaponorajelen marad stabil
3. nem stabil.
ha a BIOSod alkalmas rá, és 1esével tudod kapcsolgatni a magokat, akkor az L3 cache 3 maggal is meglehet, ha a 4. nem indulna
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Dark KillerX #21776 üzenetére
Q6600ot kapásbol kilőném...helyette meg Q8200.
-
Dezsőbá
csendes tag
válasz
Dark KillerX #21743 üzenetére
Gigabyte EP35ds3l
460w Gigabytejátszok
alaplapot nem szeretnék cserélni, ezért kérdeztem a slot 775.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Franco9 #21770 üzenetére
látom, de ettől függetlenül ezt vettem alapul , és nem egy hybrid asrock lapot...
DDR3, és 4 giga.
#21771) ShellKretor gondolom win7ed van
"2 magos" programnál elosztja mind a 4 magra a terhelést egyenlően. minek menjen 2 mag 90-100%on, ha van 4...ilyenkor kapnak azok is...
-
parkasz
senior tag
Üdv!
Egy pici segítséget kérnék. E6600-am van de szeretnék egy picit komolyabb vasba beruházni. Melyik a célravezetőbb: Q6600 vagy E8400? Előre is köszi a segítséget!
-
zeorsdfd
senior tag
3d és CAD alkalmazásokhoz, melyik lehet jobb választás:
AMD X6 1055t
vagy
Intel Q9550? -
tomiee85
senior tag
Esetleg lehet tudni hogy X3 425 esetén melyik stepping/sorozatszám a nyerő és melyiknél nagy az esély a kudarc-ra? X2 550-t sajna iott ahol veszem rendelni kell tehát 1 lesz nekik:S
-
törölt tag
válasz
tomiee85 #21736 üzenetére
A magok konkrétan nem hoznak akkora fogyasztás többletet. Pl. a 4 magos Athlon-ok 95 wattosak, a 2 magos i3 73 wattos és az már kisebb csíkszélességen is készül, de mondjuk van benne IGP
Az új 6 magos Thuban-okból meg a kisebbik 95 wattos, a 1050, a nagyobbik a 1090 meg 125 wattos, szóval a 6 mag sem jelentett nagy fogyasztást.
A cpu-k ha megnézed általában 65-95 esetleg 125 watt körül esznek, ehhez képest egy izmosabb full hd képes vga (5850, 4890, gtx260) simán bekajál 150-et. Avagy 200-300 wattot is
Lásd 5970, 4870x2, Fermik stb...
A tápot nagyrészt a vga fogyasztásához kell igazítani.
Ha van rá kes, én min. egy X3 435-öt vennék, aminek jó eséllyel a 4. magját is fel tudod oldani. 4eFT-al több csak mint egy X2 240. Hosszabb távra jobb választás egy 3 ill. 4 magos. A Win7 az összes magot kihasználja.
-
törölt tag
válasz
Franco9 #21737 üzenetére
Amennyiben van egy Full HD monitorod, úgy szerintem inkább a vga kari ami kérdéses, ugyanis az 5770 nem fog tudni minden játék esetében megfelelő játszható sebességet hozni. Következésképpen az esetben kompromisszumokra kényszerülnél, adott esetben akár a felbontást is lejjebb kell vinned, ami homályosabb képet eredményezhet főleg egy rosszul interpoláló LCD esetében.
Én Full HD-re min. 5850-et ajánlok. A 4890 egy régi kifutó csak dx10.1-es és sokat fogyasztó vga, nem ajánlott a megvétele, max használtan olcsóbban.
5850-hez pedig szerintem egy Phenom 925 is elegendő, max kicsit meghúzgálod a bajszát, lehet azt is tuningolni, 3,5Ghz körül nem hiszem hogy ne lenne elég egy 5850 kiszolgálásához.
A 955BE természetesen jobb választás, alapban erősebb mint a 925-ös és a tuning területén is egyszerűbb egy út, az ún. "hülyegyerek" tuning, mivel hogy csak elég a szorzót emelned és lépkedhetsz felfelé, 1-el magasabb szorzó esetén ugyanazt tudja, mint a 965-ös, gyárilag is csak ennyiben különböznek, szóval teljesen felesleges +5k-t kiadni a 965-ért.
Persze ezt is lehet összetettebben is húzni, EC emelés stb...
Szóval én inkább 5850+AMD925 -öt ajánlanék,
mint 5770+955-öt, már amennyiben a pénz behatárol.A játékban elsődleges tényező a VGA!!! ~3,5Ghz-en szinte bármelyik 4 magos húzva tudja az i5-750 vagy a Phenom 955 teljesítményét, egy példa rá: a 620-as Athlon-om 3,4Ghz-en ugyan azt tudja Cinebench tesztben, mint az Intel i5-750, jelenleg 50 ezer FT-os cpu-ja.
RAM: 2GB kevés lesz, elég sok mai játék már laggolni fog, ha csak 2GB a ram, 4GB ajánlott, vagy ha 2-vel veszed mielőbb 4-re kell majd bővítened.
-
törölt tag
válasz
Dezsőbá #21742 üzenetére
Én csak 4 magosat javasolnék:
Core2 Quad Q8300 2.50GHz 775 BOX, 35k
De ezt is inkább használtan, mert újonnan ennyi pénzt nem adnék ki érte, inkább elgondolkodnék 1156+ddr3 avagy am3+phenom váltáson.(#21741) balisz: A Q9400-as nem core2duo, a nevében is benne van: Q, azaz Quad, 4 magos. Ugyan az E8xxx-es procik is jók játékra, de én főleg új gép esetén 4 magosat vennék és az sem kifutott tokozású lga775, hanem 1156-os i5-750 vagy i3-530, esetleg AM3+Phenom kombó. Utóbbiak bármelyike jobb választás játékra, már amennyiben egy megfelelő, felbontáshoz igazított vga kari is lesz a gépben...
-
törölt tag
válasz
tomiee85 #21744 üzenetére
A 4850 fogyasztása terhelve: 125 watt. Ehhez számold hozzá a 435-ös fogyasztását, amely lényegében max 95 watt tdp-t jelent, = 220 watt. A többi alkatrész elhanyagolható, mert kb. 5 wattot esznek / db. Mondjuk az össz. fogyasztásod lesz 250 watt.
Nos, az FSP 350, bár nem tudom pontosan melyik típus van neked, de ennek 16 amperes a 12V-os ága, ami 192 wattot jelent, szóval ez kevés lenne szerintem.
-
Teasüti
nagyúr
Helló!
Gyors segítség kellene:
egy Pentium D820-as procira jobb híjján rátehetem az E8500-asom gyári hűtőjét?
El fogja bírni azt a régi kazánt? -
Dezsőbá
csendes tag
jelenleg E5200 procim van, alaplap csere nélkül milyen 775 foglalatú cpu t javasoltok, ami érdemben fejlődés lenne, 25-30e ft ért.
előre is köszönöm. -
balisz
senior tag
Nem lesz lassabb kisebb órajelen a 4 magos?
Core 2 Duo e8500-ast vagy Core 2 Duo q9400-ast vennék
Szerintetek melyik a jobb ,és kb. meddig lenne jó játékra? -
darál0w
Jómunkásember
-
Franco9
tag
Milyen procit vegyek?
alaplap:GIGABYTE GA-MA785GMT-USB3 AM3,AMD 785G/SB710,4xDDR3,Max:1666MHz,Max:16GB,VGA,1xPCIE16,1xPCIE1,2xPCI,1xIDE,5xSATAII,10xUSB,DVI,HDMI,eSATA,Firewire,6 ch,10/100Mb,Micro-ATX,2xUSB3
Monitor:1920*1080
Memória:Samsung 2GB DDR3 1600Mhz
VGA:ati 5770 v 4890 esetleg 5850tervezett config
a gép legfőképp gamer gép lenne
én ezekben gondolkodtam:
AMD Phenom II X4 925 AM3 2,8GHz BOX
AMD Phenom II X4 945 AM3 3,0GHz BOX
AMD Phenom II X4 955 AM3 3,2GHz BOX Black Edition
AMD Phenom II X4 965 AM3 3,4GHz BOX Black Edition
az utsó 2őből inkább a 65et venném mert kicsit drágább de jobb.
Várom a véleményeket -
balisz
senior tag
2 vagy 4 magosat érdemes venni ugyanabban az árban játékra?
-
tomiee85
senior tag
jelenleg melyik játékok (kiadott és esetleg nem kiadott csak kiszivárgott info) ami 4magot támogat?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
tomiee85 #21724 üzenetére
ha vmi 4 magot használ, akkor 3at is fog...és így a 2magosokhoz képest elég nagy az előnye...
ha meg 2 magos alkalmazást használsz, az is fogja használni mindhárom magot...ezt ugy kell elképzelni, ha pl 1. és 2. mag 100%on tekerne, most nem fog, mert ott egy 3. és a terhelés így már 3 magon oszlik el.
de valojában az alkalmazás nem fogja használni a 3. magot.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy Athlon II X2 240,250 hez képest ha három magosat veszek mekkora teljesítményt hoz nem eleve 4magosra írt játokok esetén?
És mennyiben módosul ha kimondottan 4 magosra írt játékról beszélünk? (X3 425ről lenne szó)
8800Gs / majd 4850 alá kell.Köszi a helpet.
-
balisz
senior tag
1280x1024
ennyit tud a monitor -
balisz
senior tag
Milyen processzort vegyek (csak játékra) egy HD4850-hez?
Lehetőleg intel legyen
Alaplapot megoldom -
darál0w
Jómunkásember
végülis, ha fejleszteni már nem akarod, akkor ez is jo...
de mivel munkagép, egy idő után ugy is fejleszteni kellene....és ekkor lép életbe az AM3 előnye (AMD ) , merthogy abba már most is bele tudsz pakolni 6 magot...a 775be meg nem.
az i5 az meg megint más tészta
(az i5-530 az meg kétmagos... : )1156os foglalat, aminek jövőre leáll a gyártása( vagy még ebben az évben...).
és 6 magos nemigen fog kijönni abba a foglalatba.
egy AM3-DDR3 komboval kb ugyan ott vagy, mint egy 775ösP45-DDR2 komboval...én átgondolnám
-
Wajk
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
igen. mind 4 magosak
ez e7500 pedig 2.
munkához egyértelmű ajánlott a 4 és több mag...de manapság már a játékok is kihasználják...a most megjelenő játékok meg egyértelműen több magra épülnek
igen, alacsonyabb orajel, de több mag...
ha meg nem lenne elég a gyári orajel(általános felhasználonak bőven elég), akkor ott a tuning...
-
Wajk
addikt
válasz
darál0w #21709 üzenetére
bocsi a kérdésért, de miben, kicsit kiestem a procik követésében és visszarázódva elég kaotikusnak tűnik a számozás
A Q-k ha jól tudom négy magosak, az E7500 meg kettő igaz?
De kihasználja valami a 4 magot, szóval pl munkára is gyorsabb a Q széria, vagy játékok alatt? Tudom nem minden a Mhz, ezért kérdezek, ha jól tudom az említett Q-k alacsonyabb órajelűek.ennyit találtam így róluk:
"The E7500 has a higher clock speed stock vs. the Q8300, plus it has a higher multiplier. The higher clock speed will give you better gaming performance at stock (unless you're playing something like GTA4, which benefits from a quad core) since current games benefit more from a higher CPU clock speed vs. more cores. Additionally, since the multiplier for the E7500 is higher than the Q8300, you don't need as high of a system bus/FSB to reach an equivalent GHz overclock for the E7500 vs. the Q8300. Lastly, the higher overall clock speed will generally give you the best performance in games.The Q8300 weren't very popular since they have a low CPU multiplier--meaning you need to push a higher FSB to overclock them, which some boards don't do as well as others."
-
Wajk
addikt
érdemes még E7500-ban gondolkozni, vagy van Quad ami ebben az árban +/- pár ezer jobb nála? 30K köszi
-
Petee1983
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy játék szempontjából melyik procit érdemesebb megvenni: Intel Core i5 750 Boxed vagy AMD Phenom II X6 1055T Boxed? Ja és hogy az előbb említett procikhoz milyen alaplapokat ajánlotok, amivel ki lehet rendesen hozni belőlük rendesen a teljesítményt. Videókari helyzetbe ebben gondolkozok: Asus EAH5770 CuCore/2DI/1GD5 1024MB PCIe. Esetleg vidókariban van más ajánlás? Memóriát milyet vegyek? Kingstone? Válaszokat előre is nagyon köszi! Üdv.
-
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest