Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Csekaone
üzenetére
GIGABYTE GA-MA770-UD3 17.268 Ft
AMD Phenom II 920 AM2+ BOX 49.658 Ft
Milyen márkájú az a táp?Apone33: Ha ilyen lapod van: [link], akkor neked is ugyanazt a procit tudom javasolni, mint Csekaone-nak. Elméletileg Bios frissítéssel el kell vigye a lapod.
szerk: Hyper Tx2 is elég hozzá, de 4 magoshoz már illene egy nagyobb hűtő. -
Apone33
őstag
Hy
Eljött az idő hogy lecseréljem a 6000+-os amd-t. Valamilyen 4 magos amd szeretnék csak azt nem tudom hogy milyet vegyek, ebbe szeretnék segítséget kérni. Főleg játékra, mert sokat játszok
Árba max 50k-t szánnák procira, előre is köszönöm. 
-
Csekaone
csendes tag
válasz
Steve-0
üzenetére
Hát az a helyzet hogy az AMD-hez milyen alaplap lenne jó? Mert alaplap még nincs meg a 4gig ddr2 ram meg van ugy hogy alaplap meg proci kellene. Ha tudtok valami alaplapot ajálani AMD-hez olyan 25k akkor szerintem az lesz legalábis ahogy mondjátok hogy jobb az AMD. És még az lenne a kérdésem hogy a 400wtáp elég hozá vagy az is kellene nagyobb?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Steve-0
üzenetére
Hát igen, az eszembe se jutott, hogy a q8300-nál van egy nem sokkal drágább, de sokkal erősebb és jobban tuningolható q9400-es. Ha van rá keret, akkor mindenképp azt vedd.
És a második mondatában is igaza van Steve-0 kollégának, ha nincs meg a többi alkatrész, akkor jobb beruházás most az AMD. Később tudod fejleszteni, szintén jól tuningolható és alapon is kellemes a teljesítménye.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Csekaone
üzenetére
Egyik sem.
Q8200-nél alapjáraton is alig jobb a q8300. tuningolva meg ugyanott van a végük. És erre kérnek el 7k-val többet, nem éri meg a q8300. GTA4-hez meg videókonvertáláshoz/vágáshoz meg egyértelmű, hogy 4 magos proci kell. GTA4-en kívül minden más játékhoz az E8400 jobb választás lenne, mert a többi játék csak 2 magot használ ki, és akkor jobban jön a két erős mag a 4 gyengébbnél.Tehát Q8200-t javaslom tuningolva kicsit, egy jó hűtővel.
-
Csekaone
csendes tag
Hello! Procit szeretnék venni de nem tudok dönteni hogy e8400
vagy q8300 lenne-e az ideális választás? melyik lenne jóbb játékokhoz pl. gta4
és video konvertáláshoz video vágáshoz?Asus p5ql-pro
4 giga ram
Vista 32bit -
Ace Ventura
addikt
Köszi mindenkinek

-
vzsryl
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ha csak ez a kettő közül lehet választani, akkor E7300. Kevesebbet fogyaszt, és jobban tuningolható. Ha tuning nem játszik, akkor inkább E6850.
szerk.: bartucc kollégával mindig egyszerre harapunk itt
-
bartucc
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hát ha sima E6850, ne EX(ha van ilyen belőle), akkor inkább az E7300, 45nm, jobban tuningolható sztem.

PNP: jövőre nézve, meg amikhez használnád, ahhoz sokkal jobb a 3 mag, mint a 2. De a Phenom II X3 azért kb dupla annyit eszik alapon mint az E5200, szval fogyaszt is, bár ha nincs terhelve, pl letöltés szépen visszaveszi a szorzót és az órajelet.(AMD C&Q) Ha belefér inkább azt hosszútávra!
vzsryl: időzítés
, nem baj az, ketten jobb mint egy vélemény, és ugyanaz
-
Ace Ventura
addikt
Csak egy kérdés.
E6850, vagy E7300? -
vzsryl
nagyúr
Mert 3 magos, és egyre több alkalmazást írnak 2-nél több magra. GTA4 is úgy tudom, hogy 3 magot használ, azért olyan lassú 2 magossal. Mindegy melyik modell.
Ezek lehetnek:
AMD Phenom II 710 AM3 BOX
AMD Phenom II 720 AM3 BOX
AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition (Ezt kicsit jobban lehet tuningolni, mint a sima változatot.) -
PNP
őstag
Komplett gépes topikban mindenki 3 magos AMD-t ajánlott, itt visszaolvasva viszont az 5200-as Intel a sláger. Mit érdemes venni? Photoshop, Lightroom a munka, GTA4 a szórakozás. Legtöbbször persze csak net megy, éjszaka is, szóval a fogyasztás is szempont. Hőtermelés is lényeges lehet, mert íróasztalban akarom eldugni a házat.
Kösz! -
blazsey2
senior tag
SzevasztokISzerintetek megéri egy E 4500-ról egy E7300-ra váltani?Most 25000-ért jutnék hozzá 3év garanciával.
-
-
Yso
tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Azért a 3-4 mag hajhászokat is meg lehet érteni. Személyszerint használtam/használok mind 2 és 4 magos gépet. Eddig tényleg nem tapasztaltam nagy különbségeket. De pont a GTA4-ben találkoztam az erősebb processzor adta lehetőségekkel.
Természetesen nem mondom azt, hogy 2 maggal rosszul ment volna, teljesen játszható volt. De olyan "modell építési késéseket" nem produkált a 4 magos rendszer, mint a 2.
Egy tuningolt 2 magos véleményem szerint is elég szinte mindenre. De azért örülök a 4 hengernek a saját gépemben. -
vzsryl
nagyúr
válasz
bartucc
üzenetére
Nem rád értettem a problémázást, hanem a sok 3-4 mag hajhászra, és azok közül is azokra, akik GTA4-re hivatkoznak.
Amúgy ez a 6750-en amit említettem, ez haveré, és akkor még asszem nem volt tuningolva, tehát 30-35 is meg lenne most már vele.
IreN!CuS: E7xxx széria nem ajánlott, mert alig jobb, mint egy E5xxx, viszont majdnem dupla ár. Két magosból sajnos még nem éri meg E5200-nél drágábbat venni. Majd ha megjelennek a corei5-k, akkor remélhetőleg lemegy az E8xxx és E7xxx-ek ára. -
bartucc
addikt
-
IreN!CuS
őstag
üdv.
lehet le kell váltanom a drága 6750es procimat,és érdekelne,h melyik proci lenne a legjobb választás számomra.Amire használom játék(tuning ha kell)+netezés,fogyaztás mind1,és max 40k a határ.
köszke
***Az eltérés annyi h a dq6 helyett ep45ds4 van -
bartucc
addikt
válasz
EmperorDraco
üzenetére
Rakd el nyugodtan, egyébként sztem 4k körül(+/-1,5 k). Sok mindentől függ, a vevőnek mekkora szüksége van rá, egyáltalán van-e rá spontán kereslet stb, egyébként nyomott áron.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
EmperorDraco
üzenetére
Szia!
Ebben a topikban érdeklődj: [link]
-
EmperorDraco
csendes tag
Hali!
Adott egy Intel Celeron D 330, 2666 MHz (20 x 133) proci.
Be tudnátok árazni, hogy kb mit érhet használtan, hűtővel együtt?Össze kéne hoznom egy boltot...
A régi gépem megvenné egy haverom, az övét meg tovább adnánk valakinek úgy, hogy mind a 3-an jól járjunk... (Magyarul nem akarok senkit átverni azzal, hogy túl drágán adom, de túl olcsón sem akarom...)THX!
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! Mostanában nem vagyok képbe a procikkal szerintetek a 4 közül melyik a legideálisabb fogyasztás, teljesítmény szempontjából(csak irodai munkára):
INTEL Dual Core E2200 2,20GHz 775
INTEL Dual Core E1500 2,20GHz 775
AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX
AMD Athlon 64 X2 4850e -
bishopx2
tag
Köszi, szinte mindenki a E5200 mondta akkor gondolom jobb mint az E6420......
én tulajdonképpen a L2 cache miatt nem voltam benne biztos és a rated fsb miatt mivel
a 5200-esnek csak 800-as ,de akkor gondolom ez is mind1.....Köszi a válaszokat !!!
Üdv: Bishopx2
-
bishopx2
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy melyik proci ( E5200 or E6420) lenne a jobb választás ?
Kerestem több tesztet is ,de sajnos nem találtam olyant amibe mind a két proci szerepel.
E6420 + hűtő tudok szerezni 15,000 Ft-ért, de nincs rá garancia.A másik cpu vagyis
az E5200 BOX-ot pedig új, bontatlanul 18,000 ft-ért lehet vásárolni erre 1 év gari lesz ha
megveszem.Kicsit nehéz ez a két proci közül választani, hátha valaki tud valami indokot miért jobb a másik......előre is köszönöm a válaszokat!
Megjegyzés: MSI P7N SLI PLATINUM alaplapba lenne belerakva.
Üdv: Bishop
-
MEKK
aktív tag
Hali.
Tudom hogy nem teljesen ide vág a kérdés de nem találtam megfelelő topic-ot.
Vásároltam egy használt proci és próbagari van rá.
Melyik az a progi amivel agyon tudom tesztelni hogy ha esetleg valami hibája van azt észrevegyem?Thx.
-
mh197
őstag
válasz
bartucc
üzenetére
Sztem egy ideig meg fog felelni. igaz többet fogyaszt mint egy mai core2, de ez van. Majd ha terjed a i7 , akkor mennek lefelé a core2 árak is, és cserélek majd egyet. Sztem kell vagy egy fél év, és már bagóért lehet majd core2-t venni, lappal együtt, mivel ugye a mai lapok a ddr3-at nem viszik.

-
bartucc
addikt
válasz
Rexcor
üzenetére
Kicsit tuningolod és bőven nem lesz, 3-3,2-t simán megy, és az bőven elég hozzá, de ha nem piszkálod nagyon, akkor is sokkal jobb mint bármelyik k10-es proci.
mh197: láttam az apróban a hírdetést, gondoltam keresgélsz. Használd egészséggel, remélem meg leszel elégedve vele.
-
Rexcor
őstag
A Phenom II X3 710-zel biztos nem lesz cpu limit???

-
atuci
őstag
válasz
bartucc
üzenetére
A gépre kb 230.000 ft jutna, a következő konfigot néztem ki neki:
4 Gb Kingston hyperX 1066 RAM
ATI HD4850 512 Silent
SB X-Fi Titanum hangkari
Pinnacle PCTV Hybrid pci-e tv tuner
2x 500 GB hdd Raid-hez
Gigabyte Solo 1000 ház
460W Gigabyte Superb Táp
APC Back UPS ES 400
bill, egér( vezetékes Logitechet kért)
2 db sata dvd író
sok az egyben memkártya olvasó
Bluetooth dongleKéne még alaplap és proci.
Mindezeket nagykerben megtudom szerezni neki, szóval a 230k-ba nagyjából bele kéne férni
-
atuci
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Ismerősnek kellene gépet összeraknom, és nem tudom milyen procit válasszak.
A gép alapvetően multimédiás feladatokra és netre lenne használva. A srác szeret zenét szerkeszteni, házi videókat vágni, illetve szeretne régi videó anyagokat is digitalizálni.
Van értelme 4 magos procit venni a gépbe, vagy elég neki 2 is, illetve AMD vagy Intel legyen?
Azért vagyok gondban, mert nekem egy 4000+ -os X2 proci is elég már évek óta, és nem tudom, hogy most mit éri meg megvenni.
Előre is kösz.
üdv, Atis
-
Rexcor
őstag
Gigabyte ga-m563-s3-ba csatlakozik olyan proci amely elbírja a hd 4890-est??????
köszi

-
Rexcor
őstag
Melyik lap support ? (ne legyen túl drága)
köszi
-
Rexcor
őstag
AM2-es lapra csatlakozik phenom II X3 710,720?
köszi

-
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Meg tudja mondani vki, hogy a pentium d 8xx széria és a pentium 9xx széria közt mi a különbség? Melyik fogyaszt kevesebbet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

Esetleg tudnál valami jó hűtőt is ajánlani a cpu-hoz? 

VirsLee