Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg egy AMD Athlon 64 X2 6000+ -os processzorom van. Szeretném lecserélni valami erősebb AM3 -as procira.
Melyiket tudnátok ajánlani ?
Vagy inkább hagyjam még egy kis ideig ? -
Cddd
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem proci ügyben. Szeretném lecserélni a jelenlegi E2180 -at.(Ezzel együtt a vga-t is.)
A konfig-om:Gigabyte P35C-DS3R; E-2180; HD3650; ddr2-2Gb; Fsp bluestorm II.400w; hyper tx2. monitor 24" felb:1920*1200.
Játékra lesz. Köszi. -
Viper26
nagyúr
Még az X4 945 is

-
Viper26
nagyúr
Ha jól látom Phenom II X3 720 BE is jó bele.
-
sinya85
senior tag
egy quad core extreme mennyivel tud többet egy sima quad cornál?
-
Viper26
nagyúr
Ezt a lapot érdemes lenne megvenni?8K körül hozzájutnék, a ddr2 meg ugyanúgy jó lenne bele.
És ha igen, milyen procit ajánlanátok hozzá hosszú távra játékhoz?1680*1050-et használok. -
14adam
addikt
Hello mindenki.Olyan procik érdekelnének amit lehet 4magosítani.Am3-asok persze,a legolcsóbbtól a legdrágábbig érdekelne,hogy milyen procikat lehet kapni.Most kicsit lemaradtam proci témákba,ezért is kérdezem

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
iglo farmer
üzenetére
és ezt már megvetted?
kicsit elhamarkodott döntés volt , ha igen...
-
jaja1981
addikt
válasz
prosectura
üzenetére
Nem olyan vészes.
Ha nem hajtod maxon, akkor nem sok a hőleadás. -
prosectura
tag
Értem, de a közel 100W-os max disszipáció az nem sok kicsit a gyári hűtőnek (meg úgy alapjába véve?)
-
bivalyolo
őstag
válasz
prosectura
üzenetére
van van. + 1 mag

viszont az is az x3 mellett szól ha olyan a lapod amiben fel tudod oldani a magokat és mákod van akkor tudsz belőle x4-et csinálni. ezt viszont a 245-össel 100% h nem tudod eljátszani. -
Steve-0
őstag
válasz
prosectura
üzenetére
Bizonyos esetekben sokat jelent +1 mag, ha van rá keret akkor a 3 magosat vegyétek

-
jeni
félisten
válasz
iglo farmer
üzenetére
2x fizetnél ráadásként a mostanira is költeni kell?
-
Ribi
nagyúr
válasz
jackbauerr
üzenetére
CPU support listat nem art nezegetni a lapodhoz, mert E5*** nem megy bele.
Az új E6*** sem megy, szóval csak E7***/E4***/E2*** megy benne, de ezek ugyanazt tudják mint a mostani kb. Kivéve az E7***, de az drágább.
Miből gondolod, hogy kezdi kilehelni a lelkét a proci?
Nekem amikor fagyogatott néha akkor a lap kezdett fáradni, emeltem az NB feszen 1 egységet és többet nem volt gond. Szerintem nálad is ilyesmi lehet. -
iglo farmer
csendes tag
Amit összeraktam gépet
ASUS P5P43TD PRO
GEIL Evo 4096Mb DDR3 1066Mhz KIT
GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5 PCIE
SSD INTEL X25-V + 500as Samsung
COOLERMASTER RC-590-KKN1 Centurion
COOLERMASTER eXtreme 500Webbe kell a proci
-
iglo farmer
csendes tag
Na nekem pont ez kell hogy 4-5évig jól elvagyok vele a mostani configom is kb 6-7éves de eljött az ideje hogy lecseréljem kiszolgált a P4 1.8a mai napig megy! 2.6-ton

Hat egyelöre 2 magos de később még mindig vehetek bele elég olcsóért 4magosat

Szal azt mondjatok hogy E8 2 magos megbizható jól tunningolható és Stabil! ?
4-5évig nekem ilyenre lenne szükségem. -
jeni
félisten
válasz
iglo farmer
üzenetére
itt az általad választott alaplap CPU lista amik jók bele
inkább abból indulj ki,hogy a 775 már régi tokozás és erre nem lesz új fejlesztés,vagyis leálltak vele.
Így ha most költesz rá,az valószínű,hogy addig megy nálad míg be nem adja a kulcsot a rendszered,vagyis annak éri meg erre költeni aki még jó 4-5 évig szeretné még használni a gépet.
A legfontosabb kérdés mennyit szeretnél rákölteni? Ha komoly proci kell neked akkor a Q9550

Ha olcsóbb akkor E8500/8600 vagy a Q8400/Q9300/Q9400 stb...
A két magos kell neked vagy négy magos? Az E széria az két magos a Q széria az négy magos. A jövő a négy mag mellett szól.
-
iglo farmer
csendes tag
Sziasztok! Kérdés a következő! Intel E5 E6 E7 E8-as szériából melyiket érdemes venni? mert itt nagyon sok mindent végig olvastam de egyelöre nem jutottam semmire

Tunning szempontjából is érdekelne !E6600-zat nezztem ki elsőre magamnak.
szal egy nagyon jólbevalt procira lenne szükségem!
a lap meg ASUS P5P43TD PRO
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zachari
üzenetére
Nem befolyásolja, ha van elég ramod akkor kikapcsolod a lapozófájlt és játék alatt nem is nyúl a winyóhoz. Mondjuk amúgy sem a winyó fogja vissza. Awinyó max a pályabetöltésnél játszik szerepet és onnantól vagy a procid kevés vagy a vga. SSD-re itt egy saját kis teszt. Ugyan nem teszteltem játékot itt de csontra azonos FPS-ek vannak HDD-vel meg SSD-vel is.
-
klepto
addikt
válasz
vzsryl
üzenetére
És játékokon kívül van még előnye a Phenomnak?
Engem elsősorban a párhuzamos programfuttatás érdekel: vírusirtás+letöltés+böngészés+konvertálás+stb. egy időben.
Ilyen megközelítéssel melyik a jobb szerinted?
Utálom, mikor belassul a gépem, és várnom kell a programok közötti váltásra, vagy egy új böngésző ablak megnyitásra
-
Sziasztok! Jelenleg van egy Gigabyte 965P-S3 (rev 1.0) alaplapom. Mellé egy C2D E6300 @ 1,86 GHz (2,8 GHz n ment, de már kezdi szerintem kilehelni a lelkét). VGA: GeForce 8800 GT 512 MB, plussz 2 GB ram. A Procit szeretném lecserélni, mert már nem használom játékra a gépet, csak ritkán. A Procira 20k -t szánok. Szerintetek mi lenne ehez a konfighoz a legideálisabb proci, ami ki is használná a VGA-t... Néha még azért játszogatok, szóval olyan E5*** kategóriában és felette gondolkodom.
VÁlaszotokat előre is köszi!

-
zachari
tag
Sziasztok.Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy árúljátok el nekem az intel 4 magos jobb-e vagy az amdx4?És melyik mennyivel?Köszönöm segítségetek
-
klepto
addikt
Sziasztok!
20.000.-Ft alatt melyik proci éri meg a legjobban, a tényleges sebesség alapján?
AMD Athlon II X2 250 15.480.-Ft
AMD Athlon II X3 435 17.950.-Ft
AMD Athlon II X3 440 20.190.-Ft
AMD Phenon II X2 545 20.190.-Ft
A válaszokat előre is köszönöm
-
Steve-0
őstag
válasz
prosectura
üzenetére
Nem igazán érdemes már 2x1 Gb-ot venné, ha teheted bővítsétek 4 Gb-ra!
A HD4200 erősebb mint a 9550-en
kb. 6600 GT gyorsaságú! -
-
MZsoltee
veterán
válasz
Prototype07
üzenetére
Ha megy az alaplapodban akkor bőven elegendő, de tegyél mellé 2*2GB ramot is!
-
Prototype07
csendes tag
Sziasztok!
Nos,venni szeretnék egy jó kis procit ami kihajtaná a gtx 285-t,mert ami most benne van(amd x2 7750 black edition) eléggé gyengécske mellé.Intel vagy Amd?
ugye ha intel akkor ki kellene cserélnem az alaplapomat is,nem tudom megérné-e?
Vagy néztem egy Amd phenom 2 x4 955-t,ez megfelelő lenne?
Előre is köszi a válaszokat. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
istvankeresz
üzenetére
nincs mit

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
istvankeresz
üzenetére
jo lesz rá a régi is.
-
istvankeresz
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ha egy egymagos AMD procit cserélek ugyanabban az alaplaban X2-esre, akkor arra új hűtő kell vagy elég a régit vissza raknom????
Előre is köszi!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
prosectura
üzenetére
az a táp szvsz maradhat, a többi meg itt van felettem

-
Steve-0
őstag
válasz
prosectura
üzenetére
LAP: ASROCK M3A785GMH/128M ~ 17,5e
CPU: AMD Athlon II X2 245 2.90Ghz AM3 BOX ~ 14,5e
VGA: intg. HD4200
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz ~ 12,5e
HDD: HITACHI 320GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 10e
vagy SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ ~ 13e
TÁP: CHICONY Hipro 380W OEM ~ 5,5e~ min. 60e
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
prosectura
üzenetére
attol függ miféle az a táp. típusszámot esetleg ha mondassz

-
jaja1981
addikt
válasz
prosectura
üzenetére
Meg táp is kell.
-
prosectura
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem tesóm kért meg hogy upgradeljem a számítógépét, mert haldoklik sajna az elmúlt 1-2 évet nem nagyon követtem figyelemmel, tehát nem tudom mit éri meg venni manapság, az idő most meg sürget tehát nem tudok nagyon utánaolvasni. A mostani gép 1.3 Tualatin szóval szinte kellene minden. Légyszíves írjatok már összeállítást alaplap+CPU+RAM+HDD (akár mind2 platformra). Valami olcsó VGA is kellhet, de a mai játékok futtatása nem elsődleges szempont, akár alaplapi is megteszi egy időre. Napi használatra kellene gyors megbízható esetleg bővíthető gép 60eFt környékén.
Előre is köszi
-
caizzz
senior tag
válasz
erween1985
üzenetére
Ment válasz pm-ben.

-
erween1985
csendes tag
Sziasztok.
Ezelőtt pár nappal írtam processzor témában ide az alábbiakat:
MSI K9n Neo v2-es alaplapom van, ebben szeretném az egymagos procimat kétmagosra cserélni. Elvileg itt vannak szerintem az ajánlott processzorok:
http://eu.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1243&maincat_no=1
Bementem egy boltba, és ott még tartanak ilyen procit, 5000+os kétmagos volt, 1mb L2 cache-el. Az eladó a procik számát összehasonlította a az msi oldalán látható azonosítókkal, és nem talált egyezést, akkor nem is mehet a gépemben annak ellenére, hogy elvileg órajele passzol, de az azonosítója nem? Ezek az azonosítók:
AD5ØØØODGI
AD5ØØØODJ22GEzt a válszt kaptam caizzz-tól:
K9N Neo v1- (szóval a tiédnél régebbi) lapban tökéletesen megy az összes Brisbane és Windsor magos AMD X2. Szóval 6400+-ig minden. Szóval nálad is fog, nyugi. Annyi, hogy előtte frissíts biost a biztonság kedvéért.Hát ma benéztem a boltba. Ott kiderült, hogy a cpu dobozára AM2+ van írva. Én mondtam az eladónak, hogy AM2-es alaplapom van. Utánanézett, és azt mondta, hogya nagyker honlapja szerint ez a sorozatszámú proci AM2-es is. Megnéztem a processzor leírását, oda ez van írva: "package AM2+ CPU's are compatible with socket AM2+ and socket AM2 motherboards".
Meg az MSI honlapján is az AM3 supprt mellett N/A van, AM2+ akkor gondolom okés, ha még említést sem tesz.
Elvileg bios frissítés mellett mennie kéne szerintem, mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban??Köszi a segítséget előre is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
krypton
üzenetére
SB 710es vagy 750es lap kell hozzá.
athlon magfeloldás vmint a phenom x2 és x3akban is lehet feloldani + magot.
a procik FPO számuk alapján kell kiválogatni őket. athlonnál ott van a linkben, míg phenomnál 0904, 0906 és sanszos, hogy a 0851 FPAW is jó lesz.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Melyek azok az AMD-s procik amikben fel lehet oldani a magokat? Ez hogyan működik, és milyen alaplap kell hozzá?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
stevewonder
üzenetére
pörög az, csak ma ünnepnap van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
stevewonder
aktív tag
Köszi. Kár, hogy az a topik nem pörög

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
stevewonder
üzenetére
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok. Kellene egy kis help. Szerintetek mennyit érhet most egy c2d e6750ES? Le szeretém cserélni, de nem tudom normálisan beárazni.
Köszönöm előre is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Sokkal nagyobb számítási kapacitása van. Ha elég volt az 1,6-os C2D eddig akkor a legkisebb i3 330 is nagy ugrás lesz.
Max az i5 520-at érdemes megvenni, mert aztán egyre kisebb plusz sebességért kérnek jóval magasabb felárat. -
Paarthurnax
senior tag
Egy másik topicban már kérdeztem, de hátha itt kapok rá választ:
Lenovonak megjelent az új X201-es sorozata és nem tudom, hogy mekkora különbség van az új mobil Intel processzorok között. Amiket néztem:
i3 330M 2.13Ghz 3MB L3
i5 520M 2.4 Ghz 3MB L3 illetve i5 540M 2.53Ghz
i7 620M 2.66Ghz 3MB L3 de ezért már átszámítva majd' hatvan ezer Forinttal többet kérnek mint az 520-as i5-ért.
A jelenlegi notimnak az egyetlen számítás igényes feladatot a Photoshop jelenti, de ott is csak RAW szerkesztést, illetve nem túl nagy méretű, több rétegű TIFF képek kezelését. Ezen kívül a munkám nem igényel nagy teljesítményt.
Négy éves a mostani notim, amiben egy 1.6Ghz Cure Duo és 2GB RAM van. Mennyivel érzem majd gyorsabbnak mondjuk az i3 vagy i5 procit?Köszi az infókat.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
fidokaaa
üzenetére
hali.
annyi a különbség köztük , amit látsz...az a pár mhz, meg az, h a 955 szorzozár nélküli.
szorzozárral is el lehet érni ugyan akkora teljesítményt, csak annyival bonyolultabb, h a HTt meg NBt vissza kell osztani.
vegyünk egy átlag RCt, amit minden lap nagy valoszínűséggel tud. ez 250. a te esetedben egy 945ös phenommal 15ös szorzoval párosul, ami már 3750mhz lesz...az meg nem kevés...
és az a lap amit kinéztél, ennél többet is tud.
szoval elég lesz neked a 945ös is

-
fidokaaa
csendes tag
sziasztok
új konfigot veszek, a lap úgy néz ki GIGABYTE GA-785GMT-USB3 lesz.
prociból viszont tanácstalan vagyok. Nem akarok kisérletezgetni athlonnal, tehát inkább Phenom II X4-ben gondolkodom...
shellkretor blogját olvastam közben ahol ezt a procit emelte ki: AMD Phenom II X4 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
de láttam vmivel olcsóbban sima 945öst is
tudnátok nekem segíteni abban hogy mi a különbség közöttük? valamint abban hogy megéri -e a plusz pénzt egy BE, vagy a sima szorzózárasokkal is el lehet érni ugyanolyan (v. hasonló) teljesítményt?
köszi a választ
-
darál0w
Jómunkásember
-
sinya85
senior tag
Nekem nem válaszol senki?

-
vzsryl
nagyúr
válasz
7600 GS
üzenetére
"Egyáltalán nem tudom húzni."
És ezért platform csere? Ráadásul PH-n ilyet leírsz?
Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
AMD Phenom II X4 9xx & 8xx topic (Deneb)
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató - Túlhajtás szorzózár nélkül -
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Gondolkodok egy Q9400 vásárlásán. Szerintetek megérné-e hosszútávra ilyen procit venni? Tuningolni mennyire lehet az ilyen procikat? Én egy Asus P5Q Deluxe-t néztem ki hozzá.
-
jaja1981
addikt
Ebben várom még az ötleteket, elgondolásokat.
Köszi. -
Juhtúró
tag
hellosztok,
van egy asus p5q se2 lapom és egy nvidia 8800 gts oc videókarim, milyen core2-es procit ajánlotok 20k alatt? néha játékra is kell
várom válaszotok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Asus ROG Zephyrus G14 OLED 2.8K G-Sync 120Hz RyzenAI9 HX370 32GB 2TB RTX 5070Ti 12GB W11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)