Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fooler89
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
A memóriát kiveszem az alaplapból azonnal elindul felpörgeti a ventit és csipog, amúgy meg ha van benne ram alig hogy meghajtja a ventit azonnal kikapcsol. Másik táppal próbáltam,másik rammal, egyedül az alaplap meg a procit nem tudtam kipróbálni. Ha jól tudom ha az alaplappal lenne gond akkor semmire se reagálna.
-
Rypejakten
addikt
válasz
P-SZ-S
üzenetére
hat ha a cel a hosszabb tav, akkor a foglalat jovoallosagat is figyelembe veve en nem vetnem el az FX-et sem.
jelenleg azoknal a jatekoknal, amik nem hasznalnak 1-2 magnal tobbet, az i5 bo 10-15%-kal jobb, de pl. a krajzisz, bf3 multiplayer, metro lastlight mar fekszik az FX-nek is, mert kihasznaljak a tobbletmagot.
ha neked belefer, hogy tobbet koltesz lapra es hutesre az esetleges tuningert cserebe, akkor FX, ha a koltseghatekonysag a cel, akkor i5. -
P-SZ-S
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Mért miben érné meg jobban az fx? Melegedésben és fogyasztásban is jobban teljesít az i5 2400. Egyébként hosszabb távra tervezném.
-
P-SZ-S
aktív tag
Hello!
Fx-6300 vagy i5 2400 a jobb választás? Kb. ugyanolyan áron tudom őket beszerezni. Csak a játékteljesítmény a fontos. Ahogy elnézem alapórajelen messze az i5 vezet, kérdés hogy mivel az fx húzható rendesen, lehet-e vele elegendő teljesítménynövekedést elérni, hogy az i5 fölé kerekedjen?
-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Tesóm gépe elromlott valószínűsítem, hogy a processzor szállt el így szeretnék a mostani lapjába egy procit venni.
Alaplap: GA-945GCM-S2C (s775)
RAM: DDR2 2*1gb 677MHZ
Videokártya: ATi 5670 512MB
FSP ATX-350PNRJátékra kellene a gép.
Használtat szeretnék és 15k lenne rá. -
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
A jelenlegi konfigomban egy Radeon 6770 mellett egy C2D E8400 teljesít szolgálatot. Ha a procit lecserélném egy C2D Q9550-re, akkor az menyire növelné meg a gép játékos teljesítményét? És egy Corsair VX450 táp elbírná mindezt?
A gépem adatai: Gigabyte EP45-UD3P, Intel C2D E8400, Gigabyte HD6770 1Gb, Corsair 4Gb DDR2-800 CL5, Corsair VX450.
A válaszokat előre is köszönöm! -
válasz
Rypejakten
üzenetére
Hmm, inkább a márkahűségen kívül az intel mellett áll, hogy egyedül az intel palettát ismerem nagyjából, amd-m eddig nem volt, az alaplapokkal kapcsolatban se vagyok ismerős a területen

-
Rypejakten
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
ha neked megeri a markahuseg a gyengebb grafikus teljesitmeny es a jovoallosagert cserebe, akkor oke.
en egy G1610-et vennek, a 6670 melle boven eleg, nem nagyon lenne olyan hely, ahol esetedben lenne ertelme a plusz ket szalnak, kiveve, ha nem renderelsz es vagsz videot ejjel-nappal.
jatekoknak a VGA fog elobb elfogyni, a net is inkabb RAM, mint CPU igenyes. -
válasz
Rypejakten
üzenetére
Elfelejtettem említeni, hogy csak intel vonalon mozgok

-
Sziasztok, most tervezek beruházni egy proci&alaplap&ram váltásra, és azt kérdezném, hogy megéri várni egy kicsit, míg esetleg kijön az intel új palettája?
(Ha jól emlékszem, akkor most jön a foglalatváltásos lépés a fejlesztési terveikben, tehát az előző foglalatos lapok és procik ára gondolom értelemszerűen nagyobb mértékben csökken.)
Főleg i3 belépő vonalon gondolkodom, akár használtban is, a vga maradna a 6670, a lap és a ram lenne leváltva
Nem játszanék rajta túl sokat, csak néha egy-egy kör WoT, viszont
a gép maga 24/7 megy most is, tehát a kis frissítés után is hasonló üzemben tervezem tartani
(20-30k-t költenék a procira, de nem bánnám, ha inkább
a 20 felé közelítene az ára ^^)Megéri várni? Ha nem, akkor mit ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!

-
asdf19
csendes tag
válasz
LagerMaister
üzenetére
Én a helyedben már inkébb FM2-es alaplapon és CPU-n gondolkoznék. Kb ugyanennyiből kijönne és azért csak újabb, erősebb.
-
opeter70
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ok, köszi!
Akkor gyűjtögetek még szorgalmasan i5-re.
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek megéri-e lecserélni egy Pentium G860-as procit egy i3 2100-ra.
Gyakorlatilag majdnem ugyanaz a két proci, a HT és az AVX utasításkészlet kivételével.
(Apropó, tudja valaki, hogy konkrétan mit takar ez az AVX?)
Kérdés az, hogy megér-e ez kb +10.000 ft-ot.
A játékok mennyire használják ki a HT-t?
Tapasztalnék-e számottevő gyorsulást?
Anyagi lehetőségeim erősen korlátozottak, ezért egyelőre sajnos nem tudok i5-ben gondolkozni, bár tudom, hogy az jelentene komolyabb előrelépést.Előre is köszi a választ!
-
-
bluyoo
nagyúr
8évre I7 az biztos!

"elég volt évekig akadozó géppel szórakoznom(ez nem a játékokra vall inkább egy weboldal is akadozik, sőt egy film nézése közben is el el akad , gyalázat!" 8 éves géptől mit vársz? Ezért nem is lehet épkézláb választ adni az 5-6évre tervezőknek ......
Viszont ha azt nézem hogy GTX560oc VGA és egy szorzózáras I5-ös Sandy Bridge CPU-val vígan elvagyok és legalább egy VGA-t még bőven kiszolgál majd ..... -
SRII
őstag
hi! nem sokára itt a haswell, ebből fogom összerakni az új konfigurációmat, DE mint az összes többi intel típusnál gondolom itt is kérdések lesznek , játékra elég e i5?
azért is kérdezem, mert a többsége egyből rávág hogy persze, ki sem használja heee, ok de én nem vagyok ti és egyesek! én ha összerakom akkor 5 évig (ha nem romlik el ) biztos nem fogok hozzányúlni! esetleg ha vidi kari már nem elég!) ha elfut a játék ha nem, most is 8 évig húzta a gépem igaz 800x600 ba nyomom a játékok felét de nem ugrottam minden évben cserélgetésnek,
most hogy egy kisebb vagyont költenék egy modernebb darabra és, hogy nem akarok cserélni egy két éven belül semmit , így is azt mondjátok hogy elég az i5 vagy i7-et vegyek? ( terméseztessen a videokártya csere 1-2 év múlva mindenképp lesz, ha lesz!)mezei nyelven: 3 év múlva elfut a játékok züme egy i5-ön vagy nem? mivel lehet összehasonlítási alapból nyerni (mint a első megjelent i5-i7 széria is megállja a helyét szerintem 2013-ban is,)
nem akarok kompromisszumokat kötni sehol sem , elég volt évekig akadozó géppel szórakoznom(ez nem a játékokra vall inkább egy weboldal is akadozik, sőt egy film nézése közben is el el akad , gyalázat!
tehát: haswell i5 vagy i7? hosszútávon megérné e a többlet kiadást, vagy nem? abban a tudatban hogy nem fogok cserélni vagy 4 évig!
és az hogy ddr4 vagy drr3 szerintem semmit nem fog hozni a konyhára, előző hsz ekre reagálva, egy jó 2400-vagy 2600Mhz drr3 kittet szerintem nem fog igényelni egy játék sem, jó pár évig, sőt semmi sem, ( kivéve amd apu! ) -
-
default.
őstag
sziasztok!
szüleimnek szeretnék összeállítani egy gépet netezésre, levelezés, ilyesmi, tehát semmi extra.
Ez a proci megéri szerintetek az 5ezret ?köszi
üdv -
andree04
aktív tag
Sziasztok.Egy fontos kérdésem lenne hozzátok.
Miért jobb egyik CPU a másiktól,mi az a tény ami befolyásolja egyik a másikat,az órajele,az L2-L3 cache?vagy mi pontosan,miben különbözik egyik 4 magos cpu a másiktól.
AMD Athlon II X4 740 3.2GHz
AMD A8 X4 5500 3.2GHz
Intel Core i5-650 3.2GHz
Azonos órajel,azonos cache,azonos csíkszélesség,mégis egyik erősebb mint a másik.
Köszönöm. -
AAntii
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, tényleg az a jellemző, hogy a megmaradt raktárkészletet apránként ugyanannyiért adják el, mint az új megjelenése előtt, esetleg minimális árcsökkentést hajtanak végre, de csakis azért, mert annyiért mégsem adhatott egy sandy i7-et, mint egy ivy-t az ivy megjelenésekor (bár lassan már a sandy drágább is lesz). Mondjuk nem is csodálkozom, ha olcsó lenne, akkor az nem tenne jót a márkának.
-
stratova
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Az asztali gépes fórum tanúsága (ajánlás) szerint 2012 januárjában volt az i7 2600K 84e, április végén kapott egy csökkentést ~75e-re. Most viszont már csak emelkedik az ára, kifutó termék lett.
Steamroller kicsit besegíthetne ebbe a folyamatba is, mert így nagyon keményen tartja az árát az Intel felsőház (okkal).
rankesz: Igen, ezért kellene neki egy egészséges konkurens, bizonyos területeken FX-8350 megfogja. De az eléggé szűk felhasználási kör olyan programoknál, amelyek igénylik a több szálat, nem kimondottan jók SMT-vel, de szeretik a CMT-t. A sokszor hangoztatott fogyasztáskülönbségnek is jót tenne a 28 nm, no meg persze, ha a kisebbik gyártó kisebb magfeszültséggel tudná piacra dobni a termékeit, mert azok még elég szépen mennek el alacsonyabb értéken is. -
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintetek mennyi idővel Hasswell megjelenése után várható az i7-es (Ivy) processzorok áresése?
Emlékszik valaki SB - Ivy-nél erre? -
AAntii
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Amennyiben a vettem szó helytálló arra, hogy az árát elküldtem (14 pirospontja volt az illetőnek, a tapasztalatok alapján az sem jelent manapság már semmit), akkor itt vettem. Lapot is vettem hozzá, de mivel rossz érzésem volt a dologgal kapcsolatban -sajnos már túl későn- így legalább annak az árát nem buktam be, mert azt megérkezéskor fizettem volna. Minden adata megvolt, ami az utoléréséhez kell, kíváncsi vagyok a rendőrség mit hoz ki a dologból (rajtam kívül még egy embert vert át).
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Szívesen!

Nagyon alkalmazásfüggő a dolog és tesztből is van millió féle ..... bár az esetedben legalább nem áll fent az Intel - AMD "csata" szóval legalább jól mutatják az erőviszonyokat a két CPU között. -
-
AAntii
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi procimnak (i5 2310) kb. mi felel meg amd-s oldalon és melyik amd-s proci lenne teljesítményben érezhető előrelépés? Tudom, másik topik, de szeretnék kérni hozzá valamilyen alaplap ajánlatot is. Gondolkodom egy 2500k-n, de mivel ahhoz is kellene lapot vennem, hogy lehessen tuningolni, lehet visszanézek az amd-hez.
@Algotis: játék
@bogyo112: 550 watt, meg egy mugen nem elég tuningolni?
-
guftabi96
addikt
Sziasztok
Érdekelne, hogy a 25ezres kategóriában amd fx4130 jó választás?
Általános felhasználásra lenne használva néha játék, de általában netezés, filmnézés.
Gép többi része
4gb kingston 1333mhz
Msi r7770
Gigabyte ga970a ud3
Ja és amd párti vagyok
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Hátránya hogy kevesebb pénzed lesz. Előnye hogy nagyobb teljesítményt kapsz kisebb fogyasztással .... végül is minden tekintetben jobb ([link]) az Ivy Bridge I7.
i5-2500K , i7-3770K(#44036) eriklambing
Szóval hülyeség .....
(#44042) eriklambing
i5 3570k -t én akartam venni
de nem sikerült "jó áron" ....
"sok volt a sör " Nem akartam már írni hogy biztos be vagy tintázva ha így benéztél egy hsz.-t!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Rypejakten
üzenetére
Igen, igy van. Munkaban nalam olyan + 20-23% volt a 4.5 ghz-es 3570K es a 2600K kozott ugyancsak 4.5 ghz-en. Mivel a 3770K az ivy, szerintem van kb 30-40 % azonos orajelen a 2500K vs 3770K kozott.
Jatekban semmi kulonbseget nem tapasztaltam az i5 es i7 kozott. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Rypejakten
üzenetére
+1

-
Rypejakten
addikt
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
semmi szemelyes, de hagyd itt ezt a forumot. nem neked valo. kerlek, a kozosseg erdekeben. koszi.
Süni 1985 F: jatek alatt nem vennel eszre szamottevo kulonbseget, munkanal viszont jol jon a tobb szal.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
A 3770K az nem i7 ?
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Süni 1985 F
üzenetére
Hülyeség, inkább vegyél i7-et.
-
Süni 1985 F
senior tag
Sziasztok!
Mennyi előnyöm és hátrányom származik egy i5 2500k-ról 3770k-ra váltás esetén?
Valami okos írjon nekem aki érti a dolgát, köszönöm!

-
Sommi
aktív tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Én ezt a procit és ezt a lapot néztem de ezek a fent ajánlott kb 37 ezres kombódnál 10 ezerrel drágábbak.
A játék meg egyébként a WOW amivel játszogatok ... szóval nem egy olyan nagy hardwer igényű, de a corelben meg photoshopban azért ne akadjon, gyorsan exportáljon ... stb teljesítményt elvárom.
Megérné a 10ezerrel drágább variáció szerinted ?
-
Kisbocs06
tag
Alaplapból fm2 est vegyél ne 1 est.
http://www.pcx.hu/termek/msi-fm2-a75ma-e35-alaplap-116657 ( sata3,usb3)
http://www.pcx.hu/termek/amd-a10-5800k-processzor-115430
A prociba van egy viszonylag jó videokártya integrálva ( jobb mint amit te linkeltél) van itt ph teszt róla.
8gb ramot vegyél és lehetőség szerint minimum 1600mhz-st Apu mellé gyors ram kell.Te esetedben mindenféle képen Apu-t vennék mindenre jó amire te használnád és fejleszthető is lesz az fm2 es platform.
-
regener
veterán
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Tudtommal már egy G1610 is erősebb nála.
CPU Benchmarks.net-ről:
E8400 2169pont
G1610 2603pont -
Sommi
aktív tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Az általad ajánlott proci, alaplap kombó mellé játékra, corel, autocad rajzolásra milyen videókártyát ajánlanál és mennyi ramot ? Néztem ezt az alaplapot, abba van integrált videokártya, az nem problem ?
-
Drone86
tag
Sziasztok!
Gépfelújításon gondolkodom, leginkább intel oldalon. Jelenleg egy c2 e8400 van a gépemben.
Egyelőre inkább az ár számít mivel lapot és ramot is cserélnem kell. (775nél is egy e1200-zal kezdtem anno.)
A kérdésem az lenne, miylen proci van teljesítményben kb az e8400zal egy szinten? Honnantól nem visszalépés nekem egy új celeron vagy pentium? -
Csokiii
aktív tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
olyan 30-35e lap+proci
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Új gépet raknék össze i3 2100at de gondolkodtam fx4100-on is, de az i3 játékoknál mindig egy picit lenyomja.Ti melyiket vennétek? -
jani04
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Én nem írtam le egyiket sem lévén nekem mindkettő volt-van.De mint fentebb leírtam nekem játékra kell a gép.Ott jelenleg NEKEM jobban bejön az intel.Ennyit írtam.Nem többet nem kevesebbet.Melóra biztos amd-t használnék abból is a 8320-at.Az amd fanoknak és az intel fanoknak is meg kellene érteni valamit.Nem az ő dolguk bizonygatni melyik jobb.A tapasztalatokat le lehet írni sőt kell is,de ez csak tapasztalat lehet nem védőbeszéd.Arra ott vannak a marketingesek.(Meg kell mondani rendkívül jó szakemberek ha ennyi emberrel eltudják hitetni,hogy az övé és csakis az övé a jó)Olvasom a fórumot és mintha a cég tulajdonosok esnének egymásnak.Röhej.Mindenki vegyen magának ami neki jó.A tesztek egy részéről tudni lehet miképp készülnek....Na erről ennyit.
-
Sommi
aktív tag
Sziasztok !
Gép vásárlást fontolgatok, egy 23 colos hd led tv - monitor mellé. Autócaddel, corellel szoktam rajzolni, néha videóvágás, meg wowozgatok.
Ehhez kéne egy jó gép amihez mondjuk még 4 évig nem kell hozzányúlni biztosan.
Mondom miket néztem ki : proci 1, proci 2 szeretnék minél olcsóbban kijönni és nem kell nekem egy túl brutál gép.
Videókártya ez lenne, ramból 8 gigát gondoltam de nem tudom kell-e annyi.
Alaplap pedig ez lenne. Jó ez a kombó ? Valamit meg tudok úszni esetleg olcsóbban is ?
Előre is köszi a válaszokat !
-
98bja
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem tőle vásárolok, hanem mint mondtam csak megkérdeztem h mi a véleménye.
-
Kapszaicin
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Feltéve, hogy kaptál rá garanciát, mert ott írta fentebb, hogy a haverja nem ad rá garit.

-
werszomjas
addikt
Az mit jelent, hogy megbízhatóbb?
Egy proci nem nagyon szokott tönkre menni, szerintem az amd és az intel is ugyan olyan megbízható, ha nem húzod túl és rendesen hűtöd, akkor nem lesz egyiknek sem semmi baja, ha meg mégis kifogsz egy hibás példányt ott a garancia, mindkét oldalon.
Akkor nem a haverjától kell vásárolni, ez meg nonszensz, hogy nem ad rá garit

Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Autós topik
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Riasztó topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700x3d/Ryzen 7 5800x3d
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

szerintem nem csak a winyo de a lelke is fáradt!

Ameddig vér nem folyik addig nincs gond , de a Prohardver erről szól nem , hogy kifejtsük a véleményünket
VirsLee