- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Netfone
- Redmi Note 8T - T-modell
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nokia123
aktív tag
Vagy 4 -ezer forinttal felvitték az árát [link]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Oryctolagus #9999 üzenetére
Összefoglaló szerint is ajánlott
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
flash-
veterán
azt mondja már el valaki hogy a Sandisk miért égeti magát a gagyi pendrive-okkal?
Ne vegyen senki Cruzer switch-et, se cruzer edge-t..
előbbi 2 megabyte/s el másol, utóbbival pedig úgy emlkészem 4-5mb/s el másoltam..
ez így nagyon nagy szégyen így 2017ben..
azért nehogy már nagy technika kelljen hogy usb 2.0 án ne lehessen 20-30 mb/s el másolni... -
jim bcs
nagyúr
-
törölt tag
Üdv,
sincerity vagy courtesy tradingtől való rendelés esetén a vám/áfa fizetés ugyanúgy történik mint általában a távolkeleti rendelések esetén, ugye?
mert 22 euróig nincs áfa, de pl. egy sandisk 64GB extreme esetén, a 33 dolláros árra amit ott írnak, ha rászámolom a 27%-os áfát és a 2500 postai vámkezelési díjat, már árban ott vagyok ahol EU-n belüli beszerzésnél lennék, és a csomag hamarabb ide is ér... -
King Unique
titán
válasz flash- #10003 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy az említettek (jóval) korábbi modellek, nem most 2017-ben vezették be őket. Valamint még az USB 3.0-s típusok egy része sem nagyon villog írásnál, az USB 2.0-s modellek meg pláne nem. Utóbbiak többsége eleve gyatra értékeket produkál, illetve jó egynéhány típus még a szabvány amúgy sem túl magas maximumait sem képes rendesen kihasználni.
(#10004) jim bcs:
Ha majd valamikor lesz egy újabb USB-szabvány, az a pendrive-okat vsz nem nagyon fogja érinteni sebesség terén, ahogyan a mostani USB 3.1 Gen 2 sem. Ugyanis a gyártók csak ezt használják ki, de valójában mindegyik modell Gen 1-es = USB 3.0. Legalábbis Gen 2-es pendrive-ról eddig még nem nagyon hallottam...[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz King Unique #10007 üzenetére
Úgy van ahogy írtad, nem nagyon érinti őket, hiszen maga az usb 3.0 is annyira gyors, hogy a következő szabvány lesz az ami megközelíti, de az se teljesen, tudjuk, hogy a 60%-a marketing. Gyökeres változás szerintem USB 4-5.0 környékén várható, de az meg nem most lesz, ha egyáltalán nem megyünk el más csatolófelület irányába mint pl. az USB Type-C.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz jim bcs #10008 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a jelenlegi pendrive-ok nem elég gyorsak ehhez. Az USB 3.0-t is épphogy csak ki tudják hajtani az egyes modellek. Amelyekben nem mellesleg már SSD technológiát is használnak, hogy ez összejöjjön. Viszont az új USB 3.1 Gen 2 szabvány nyilván többet tud, amiről egy másik topikban is volt szó korábban. Ehhez persze olyan eszközökre van szükség, amelyek ezt a sebességet ki tudják használni. Erre pedig pl. egy külső SSD jelenleg is képes, ellenben egy pendrive (még) nem.
Továbbá az csak egy dolog, hogy időközben megjelenik majd pl. az USB 3.2 / 4.0 (?) szabvány 25 Gbps, vagy kisebb / nagyobb sebességgel. Az viszont egy másik, hogy ezt milyen eszközök fogják tudni rendesen kihasználni, illetve ettől függően milyen interfész fog kerülni rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz King Unique #10009 üzenetére
Az érvelésed helytálló!
"Az viszont egy másik, hogy ezt milyen eszközök fogják tudni rendesen kihasználni."
Szerintem majd a legközelebb 2019-ben megjelenő hardverek fogják tudni azt a környezetet ahol kamatoztatható, addig stagnálunk.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok.Megjött ma (2016.01.11.) a SanDisk Extreme 64GB-os pendrive-om.
Order date: 2016.12.28.
Estimated delivery Jan 12, 2017 - Feb 06, 2017
Szóval megint hozták a gyors szállítási időt.
Innen rendeltemPár kép a sebességről:
usb3.0
usb2.0
usb2.0
usb3.0
Pár kép a csomagról:
csomagkép1
[csomagkép2]
[csomagkép3]
[csomagkép4]Szerintem egy rossz szavam sem lehet.
Egy icipici negatívum (mert ilyen kukacoskodó vagyok ) : nincs semmi visszajelző led fény
[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
jim bcs
nagyúr
válasz Roland8622 #10015 üzenetére
Köszönjük a visszajelzést
-
Vertigo18
addikt
Ha van egy kis affinitásod, meg szerszámaid hozzá...
Fogod a pendrive-ot, szétszeded. Az egyik felébe fúrsz egy pici lukat, majd ebay-en veszel egy "DIP-led"-et. Azt a megfelelő helyre forrasztva, az 5v-os usb-n keresztül is lehet csinálni egy folytonosan világító ledet rá!
Gondolom nem ilyenre gondoltál...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
G@ben
addikt
Megvettem a Silicon Power Jewel J10-et, szeretném letesztelni a CrystalDiskMark-kal, de hogy állítom be, hogy a pendrive-ot mérje? Írásra is kiírt 90MB/s fölött, annyit meg valószínű nem tud.
Valós másolás alapján filmet elkezdett 68MB/s-mal másolni, de ez gyorsan visszaesett 30 környékére, azt viszont tartotta végig. A következő, különálló másolást már 30 körül kezdte, és ott is maradt, egy 1,71GB-os filmet kereken 1 perc alatt másolt fel, ami 29,19MB/s-os átlagnak felel meg. Mivel a neten talált tesztben is ennyit mutatott, eddig tetszik.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy megfelelő-e a topik, mert már megvettem a pendrive-ot. Egy ilyen Sandisk. Bedugtam a gépbe, és van rajta valami [link] (először a telefonomba dugtam, hogy kipróbáljam.) Letörölhetem róla a cuccokat, vagy kellenek rá? Az a RunSanDiskSecureAccess_Win.exe az mi akar lenni?
Talán hülyén hangzik, de ez az első pendriveom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez jó hír. Nekem 19től ígérték a szállítást, jó is lenne ha már 20n megjönne.
Áfát kellett fizetni rá? -
jim bcs
nagyúr
(#10018) G@ben
Teljesen korrektek az adatok, nem kell azt tovább méregetni(#10019) bebe159
Nyugodtan törölheted, nincs szükség rá. Titkosító progi, de felesleges, féltett adatot úgyse tárolsz rajta.(#10020) dhr
1x már megvetted, tehát nem kéne. Jön a postás és szépen átveszed, ennyi.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok. Szerintetek melyiket lenne érdemes venni Windows telepitesere és Linux futtatására (ezekre csak ritka esetekben használnám de amikor igen akkor jó lenne ha gyorsan tenné a dolgát ). Nagy részt filmeket, zenéket masolnékrá, meg OTG-n (van átalakítóm USB Type-C -> USB ) keresztül kb havonta biztonsági mentést csinálnék telefonról.
Az lenne a legjobb ha nem csak a másolás elején lenne gyors ha nem a másolás végig fixen tartaná.
Transcend Black USB 32GB 32G JetFlash 790 JF790 USB3.0 [link]
Vagy
SANDISK ULTRA FLAIR USB 32GB USB 3.0 32G USB FLASH DRIVE CZ73 [link]
Vagy esetleg más ugyan ebben az árkategóriában?Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. A minap vásároltam egy SanDisk Cruzer Extreme 64 gb-os pendrive-ot. Sebességben valami elképesztő, iszonyat gyors.
Kíváncsiságból azonban megnéztem, hogy a Hard Disk Sentinel mit mutat a pendrive-ra, és ezt a furcsaság fogadott. Szerintetek ez normális? Tudom, hogy a HDS főként hdd-ket és SSD-ket monitoroz, pendrive-val még nem próbáltam, lehet hinni az előrejelzésének? -
Vertigo18
addikt
válasz Tiby_83 #10031 üzenetére
Nekem 4.10-es verzió van, anno ezt tudtam megszerezni, túl drágának találtam már később. Viszont a HARD DISK sentinel szerintem csak HDD-kre, SSD-kre jó, nem pendrive-okra. Konkrétan most rádugtam a kis Ultra Fitemet és csak kérdőjeleket látott.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
ht42
senior tag
Hali!
Van olyan pendrive, amin van readonly kapcsoló? -
King Unique
titán
válasz Tiby_83 #10035 üzenetére
A HDS általában nem kezeli a pendrive-okat, de ezt a hivatalos oldalán is írják. Illetve egyértelműen inkább HDD/SSD meghajtók állapotának monitorozására való. Tehát a fenti screenshottal nem nagyon kell foglalkozni...A pendrive-ok tesztelésére vannak egyéb programok.
[ Szerkesztve ]
-
Tiby_83
tag
válasz King Unique #10036 üzenetére
Igen, egy korábbi linked alatt találtam egy ilyen nevű programot: Flash Drive Tester v1.14
Ezzel leteszteltem az írást és olvasást is, és nem írt ki hibát.Akkor elvileg szerinted nyugodt lehetek?
-
King Unique
titán
válasz Tiby_83 #10037 üzenetére
Az HDS-nél előfordult, hogy pl. SSD-k esetében írt már zöldségeket egy régebbi verzió. Ezért célszerű mindig a program legújabb verzióját használni, illetve szükség esetén riportot küldeni a fejlesztőnek, hogy bővíteni tudja az adatbázist és korrigálni a problémás meghajtónál az esetleges pontatlanságokat.
Egyébként ez a program alapvetően nem pendrive-ok állapotának meghatározásához való, ezért nem is nagyon kell foglalkozni a fenti screenshottal. Pláne, hogy egy alapos teszt nem talált semmilyen hibát.
Ha bővebb infó kell, akkor akár a program fejlesztőjét is megkérdezheted.
Illetve egy riportot célszerű lenne küldeni, aztán akkor ő is többet tudna mondani.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Üdv!
Azt nem tudom manapság mely típusokon van ilyen. De az alábbi cikkben említett módszert, illetve annak az inverz változatát már próbáltam.
• írásvédettség bekapcsolása:
attributes disk set readonly
• írásvédettség kikapcsolása:
attributes disk clear readonly
Bekapcsolt állapotban nem lehet a pendrive-ra másolni, fájlkezelő / lemezkezelő sem engedi formázni. Sőt, még például a Rufus sem tudta formázni. Ha kikapcsoltam, akkor már ok volt minden, illetve ezen 2 parancs a rajta lévő adatokat sem bántotta.
Persze arra figyelni kell, hogy a megfelelő lemezt válasszuk ki és arra állítsuk be! Valamint ezt mindenki csak a saját felelősségére próbálgassa!
[ Szerkesztve ]
-
Tiby_83
tag
válasz King Unique #10038 üzenetére
Oké, rendben köszönöm, megpróbálkozok a riport küldésével.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tiby_83 #10041 üzenetére
Ha dokumentumokat, képeket, kis anyagokat hurcolászol akkor maradhat a gyári FAT32-n, egyebekben exFAT, ha wint telepítesz akkor NTFS de azt meg megoldja a Boot ISO készítő app. Nagyobb fájloknak, filmeknek mehet az exFAT és NTFS, de fájl és környezet függő.
[ Szerkesztve ]
-
ht42
senior tag
válasz King Unique #10039 üzenetére
Köszi a választ!
A módszer tényleg működik, de ha pl elfelejtem alkalmazni mielőtt elmegyek az ügyfélhez, akkor bakfitty...
Régebben dvd-t hordtam, de már egyre kevesebb gépben van olvasó. Fura, hogy a gyártók nem csinálnak ilyen kapcsolós pendrive-okat, pedig nem nagy écesz, régen (nagyon régen) több ilyen is volt nekem is volt egy 128 megás, ha jól emléxem, már kinyiffant.
Végülis találtam ilyeneket, csak eleinte rosszul kerestem - "pendrive with read only switch" helyett "flash drive with write protect switch"-et kell keresni
Itt van pl. ez [link] csekély 60 dollárért (milyen bájos neve van - Kanguru - de ezzel az árral elmennek a pi..ba) -
QuadRacer
csendes tag
Sziasztok!
Transcend JF790 vagy Kingston DataTraveler R3.0 G2 ?
Kérdezhetném azt is, hogy a Transcend csúszkája vagy a Kingston gumi borítása tartósabb ?
-
King Unique
titán
Nem tudom mért olyan fontos neked ez az írásvédelem (vírus / user ne piszkáljon bele?), de aki akarja, az ennyi erővel egy ilyen pendrive-on a pöcköt visszatolva simán ki tudja kapcsolni. Illetve, ha ért a
diskpart
használatához, akkor a fentebb említett módszernél is törölni tudja az írásvédettséget.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz King Unique #10048 üzenetére
Meg mindent ami rajta van
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest