Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Majd jöhet egy rövid értékelés linkelve nyugodtan.
-
TYÜTYI2006
tag
Pénteken érkezik a rendelésem, majd utána kiderül mi milyen sebességet tud. Asus AC58U router,1 db usb 3-mas Transcend kártyaolvasó, hordozható, 4 db 32 gb-os sandisk micro sdhc, illetve az itt ajánlottakból Kingston DataTraveler R3.0 G2 64 GB-os pendrive. Ipon.hu-ról rendeltem őket. Kíváncsian várom már.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
"Lehet az alaplapi USB-vezérlő + ezen pendrive (USB-chip) + az OS együttműködése nem tökéletes."
Egyetértek mivel mindent kizártunk
-
King Unique
titán
válasz
Norbika88
üzenetére
Azért az adatkapcsolat eldobásának lehet több oka is. Ha másik gépen megfelelően működik a pendrive, akkor vsz nem hibás, illetve lehet szűkíteni a kört a te gépedre és a rajta lévő OS-re. Ha több portban, illetve USB 2.0/3.0 alatt egyaránt ezt csinálja, ellenben más pendrive-ok működése ok, akkor az sem valószínű, hogy a gép alapból problémás lenne ilyen téren. Lehet az alaplapi USB-vezérlő + ezen pendrive (USB-chip) + az OS együttműködése nem tökéletes. Azt meg pl. egy Live Linux alatti teszteléssel lehetne kideríteni, hogy az OS, vagy más-e a probléma forrása.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Norbika88
üzenetére
(#10287) Norbika88
FAT32-n is ez a helyzet?(#10292) kleinguru
Túl sok az igény, minden nem lehet egybe
Corsair Flash Voyager GTX / GT / GS
Mushkin Ventura Plus / Pro / Ultra
Patriot Supersonic Magnum
Sandisk Extreme / Extreme Pro
Adata UE700
Transcend JF790
Kingston DataTraveler R3.0 G2 -
SZiasztok!
Pendrive-ot keresek, ami gyors kis méretű file-ok írasakor és olvasásakor is (windows telepítőnek használnám főleg). Kifejezetten örülnék neki, ha fém házas lenne, nem kupakos és nem ki be húzogatás.
Elolvasva az összefoglalót nem találtam ilyet. Tudtok nekem ebben segíteni?
-
pvt.peter
őstag
Mindössze 12 nap alatt ide is ért a SanDisk USB 128GB Ultra Dual M3.0 courtesytrading -től.

-
FhRossi
tag
Ha jelszóval levédem a pendrive-t, mi történik ha Tv-hez, esetleg Routerhoz csatlakoztatom? Ott tudok neki adni jelszót hogy feloldjon, vagy fel sem fogják ismerni a tartalmát?
-
Cs.I.T.
csendes tag
válasz
Pitterix
üzenetére
A csúszka miatt nem szeressem, tényleg elég nehéz berakni a tvbe.
Jó ideig én is ezzel kínlódtam, amíg rá nem jöttem, hogyan kell használni.
A csúszkával ha kinyomom a csatlakozót kattanásig, és utána úgy dugom be, hogy nem érek hozzá a csúszkához (a laposabb oldalait fogom), akkor nem csúszik vissza, megakad a csatlakozó. De a ha szélesebb oldalát fogom, úgy, hogy csak egy kicsit is hozzáér az ujjam a csúszkához, akkor visszacsúszik. -
Norbika88
senior tag
Üdv!
Nem tudom, hol tegyem fel a kérdésemet igazából:
Van egy Corsair Voyager 2.0 pendrive, minden gépben szépen működik, kivéve az enyémben..2.0tól 3.0 ig egyik be se. Eldobja.Az alaplapom sabertooth 990fx r2.0, minden más usb s eszköz szépen működik, G35 headset, másik pendrive , bill egér, stb. Csak ez a pendrive nem.
Létezhet hogy nem igazán kedvelik egymást a deszkán található usb vezérlővel?

Asus oldaláról már újra raktam az usb drivert.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
TYÜTYI2006
üzenetére
Adata UE700
Transcend JF790
Kingston DataTraveler R3.0 G2
Transcend JF 810
Transcend JF 710
Corsair Flash Voyager Vega -
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok!
Elkezdtem nézegetni az usb3-mas pendriveokat is. Milyent tudtok ajánlani? Az iponról rendelek most eszközöket, az sem kizárt, hogy ezt nem most rendelem.
Feltételek:méretileg jó lenne legalább 8 gigabájt szerintem, de lehet hogy még a 4 is talán.
Arra lenne igazán jó, hogy rendszert tudjak majd róla telepíteni, ha szükséges, vagy rendszert váltok. Jelenlegi win7 ultimate, ghostot használok. Van 1 db 4 gigásom, 1 db fél gigásom, de bőven usb 2-esek, múlt évtizediek. Mivel hdd-k adottak, a 2 gép között, lehet hogy jobban jövök ki adatátvitelre, 1 usb 3, esata 3-mas is akár, deckkel. De ezen is lehetne a méretének megfelelő adatot átvinni, illetve adottak micro sd kártyák is 32 gb-os is. A memóriakártyáról install, meg nem lenne eléggé gyors, usb 3 portban sem szerintem.
Megbízható legyen, jó lenne nem csak pár évre venni.
Írási, olvasási sebessége, minél magasabb, annál jobb (a valóban elért), és az is jó lenne, ha azt tartani is tudná.
Ár (ezért nem kell a nagyobb méret, transcend 128 gb-ost ma, pl 40300 felett láttam, miközben pl a LeC-nél 3 TB-os WD 3.5-ös RED hdd, pl kb. 30 ezer). Legjobb lenne 10 ezren belül.

-
FhRossi
tag
válasz
jim bcs
üzenetére
Szerettem volna használni az iPhonenal is. A héten kaptam egy ilyet eBay-ről, két óráig faxául működött. Aztán a rámásolt képek látszólag a helyet foglalták, de minden képem egy nagy fekete semmi volt! Mivan??? Leformáztam újra, majd fél napig újra és újra kérte a formatálást... leteszteltem minden rendben. Persze. 400 MB helyfoglalás után újra formázni, meguntam, összetörtem.
Adata UE700 vagy Kingston R30 G2?
-
FhRossi
tag
Sziasztok!
Vásárolni szeretnék egy megbízható és jelszavatható pendriveot. Főleg privát képek és videók lennének rajta, illetve minimális szinten kisebb windows programok, dokumentumok, illetve zene. Lighting csatis lenne igazán jó, de azok nagyon drágák. -
Technoman
őstag
Srácok!
Szeretnék venni. a jelenlegi csigalasssssssssúságú, "márkásított" Pendrive-om helyett, egy normálisabb Pent.
A jelenlegi TDK 64Gb-osnak 2 (3) baja van:
- egy a fentiek (csak 5mb/s)
- nincs kontroll LED, hogy dolgozn
- kezd kicsi lenni a tár (egy 128Gb-s jó jönne)Mivel csak a letöltögetős lapitopomra lenne, ami nem egy i7-es, nem kell USB 3.1-es, mivel csak 2.0-ás slot van rajta, de szeretnék legalább egy 10-15mb/s másolást.
A lényeg, hogy mo.-i garancia legyen (No ebay/ali, stb:
és neves gyártó, de azért nem szeretnék forint tízezreket rákölteni.Mit ajánltok?
thx -
pvt.peter
őstag
Adódott néhány kérdésem lifetime garanciával kapcsolatban:
1. Sandisk -nek van magyarországi képviselete? Ha igen, melyik az az üzlet?
2. Ha van, akkor vajon intézik az eBay -en vásárolt Sandisk pendrive gariját is?
3. Illetve, eBay -en vásárolt Sandisk pendrive garanciáztatásával kapcsolatban van-e vkinek tapasztalata? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
SanDisk Ultra 128GB Dual Drive M3.0 típusú pendrive -ja van vkinek?
Ha igen, akkor mik a tapasztalatok róla? -
Odzse
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm
Átmegyek a másik topicba 
-
King Unique
titán
Igen, a GDB-nek normál esetben meg kellene jelenítenie a meghajtók között. Továbbá, ha nem tudott hozzá eszközillesztőt telepíteni a Windows, akkor meg lehetne próbálni a gépházból törölni, majd újracsatlakoztatni a pendrive-ot. Illetve legjobb közé még egy restartot is beiktatni. Aztán előfordulhatnak akár az alábbi dolgok is: [link], [link]. De, ha több portban és gépen, valamint másik Windows alatt szintén ez a helyzet, akkor lehet a pendrive döglődik...
Egyébként legjobb lenne a másik topikban folytatni. Illetve van külön Pendrive probléma topik is. Viszont utóbbi kevésbé pörög és inkább az előbbiben próbálkozz!
-
Odzse
tag
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
Üdv!
Ez a nem ismeri fel a Windows mit is jelent pontosan?
Mert, ha a mezei fájlkezelőben való megjelenést, akkor az nem mérvadó...Itt az a lényeg, hogy az eszközkezelőben és a lemezkezelőben megjelenik-e a drive. Valamint külső adatmentő programok, mint pl. a GDB hozzá tudnak-e férni.Egyébként meg, ha abszolút nem érzékeli a rendszer és a külső programok sem, akkor az adatok lementéséhez már szakemberhez kellene elvinni! Illetve ezen témának van külön topikja. Ha nincsen rajta semmi fontos, akkor pedig opció a garanciális csere.
-
Odzse
tag
Sziasztok,Nemrég vásároltam egy Kingston pendrive-ot. Szépen teleraktam adattal. Ma bedugtam a gépbe és nem ismeri fel a Windows. Próbáltam több gépen is. Lehet tenni valamit,vagy elromlott és dobhatom a kukába az adataimmal együtt?
Köszönöm a segítségeteket előre is

-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Pendrivot keresnék 32-64 GB tárhellyel. Autocad-WSCAD-Altium-Programok-Windows telepítő adatmozgatás lenne a cél. Terepi munkán is azt szeretném használni, így nem árt ha kicsit strapabíróbb kivitel lenne, leginkább az írási képesség lenne szempont az 1-1 projekt (4-5 GB) adat mozgatása miatt. 1-2 google találat alapján összefoglalót olvasva ezt a kettőt néztem:
A-Data UE700 Pendrive, 32GB
Kingston R3.0 G2 64 GBÁrban utóbbinál nem szeretnék feljebb menni. Leírás alapján strapabírónak mondanám és dupla tárhelyű az előzőhez mérten.
Más lehetőségek adódnak számomra?
-
PHM
addikt
válasz
Pitterix
üzenetére
USB hosszabbító kábel esetleg?
Nálam egy kb 70 centis kábel teljesít szolgálatot, így nem kell a TV
hátulján matatni. -
Pitterix
őstag
-
King Unique
titán
válasz
neato3loco
üzenetére
Nem értem ezt a 4K lejátszást mért nem a TV gyártójának itteni topikjában kérdezed meg, illetve a korábban linkelt tesztfájlok valamelyikével mért nem próbálod ki...? Gondolom csak akad otthon egy fölös pendrive ilyen célra.
Egyébként ez a pendrive nyilván csak USB 3.0 portban hozza a feltüntetett max. értékeket. Ellenben, ha csak USB 2.0 portok vannak a TV-n, akkor a lassabb szabvány korlátozni fogja az adatátviteli sebességet. A linkelt oldalon a 4K-s filmeknél 120 Mb/s a minimum bitráta, ami 8-cal leosztva 15 MB/s. Tehát azt még nyilván elviszi az USB 2.0, ellenben pl. egy 250 / 300+ Mb/s bitrátájú már necces lehet.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Filmnézésre keresek pendrive -ot.
128GB -osban gondolkodok mivel 1080p -s filmeket játszanék le róla.
Lényeg hogy bírja a folytonos használatot és gyorsan lehessen rá másolni.Mik az ajánlottak ezen feltételek mellett?
Mellesleg eddig ezeket néztem ki:
- Corsair Flash Voyager Slider X1
- Transcend JetFlash 790
- Transcend JetFlash 810
- Samsung Duo OTGA Samsung Duo azért került bele, mert tök jó lenne egy olyan adathordozó amit bármiféle adapter nélkül rátudok dugni közvetlenül telóra.
Nekem eddig a Transcend JetFlash 810 a nyerő.
Ellenvélemény?
-
King Unique
titán
válasz
kexksz
üzenetére
Üdv!
Hát például azok a gyorsabb pendrive-ok, amelyeket nemrég Linux alá is ajánlottak az egyik illetőnek. Ezek már kellően gyorsak. Továbbá léteznek ilyen célra hivatalos WTG minősítéssel rendelkező modellek is. Ezek szintén gyorsabbak az átlagnál, illetve az extrém sebességhez az előzőekhez hasonlóan elvileg már SSD technológiát használnak. Illetve ennek köszönhetően vsz strapabíróbbak is lehetnek az átlagnál. De, ha nem fontos a minél kisebb méret, akkor nyilván egy külső SSD is opció lehet. Én szintén azt használok ilyen célra.
Viszont itt azt is meg kell említeni, hogy egyrészt a WTG hivatalosan csak Enterprise ISO-val működik. Persze külső programokkal megoldható akár más kiadásoknál is. Másrészt normál PC-s környezetben ok ez ilyen USB-s használat, ellenben Macen már problémás lehet: kérdések | válaszok.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
Pitterix
üzenetére
A külsőt tekintve a Transcend 810-esek háza gumis, jobban bírja a gyűrődést, nem karcosodik, viszont kicsit robosztusabb mint a linkelt 820-é, ami elegánsabb, fém ház.
Amúgy mindkét Transcend-ről elég jó a vélemény, sok díjat begyűjtenek, sebesség, tartósság terén.
Személy szerint én a rendszert és a filmtárolást szétválasztanám külön USB-re, már csak azért is, mert ha elkezded a filmbegyűjtést, még a 32GB is kevés lesz.
-
kexksz
addikt
Sziasztok,
kene nekem egy 128GB-s pendrive amin Windows-t akarok futtatni. (.NET fejleszto vagyok es alkalomadtan kene, hogy a MacBookomon is legyen Windows, de ezert nem akarok ujat venni, abban viszont csak 120-as SSD van.) Milyen R/W speed lenne ehhez idealis? Vagy jobban jarok egy hordozhato SSD-vel?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Kingston DataTraveler 101 Generation 2 (DT101G2) 8GB vagy Sony USM8GXL 8GB USB 3.0 érdemesek normál hétköznapi használatra?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Új vagyok a topikban.
Az összefoglalóban sok pendrive -nál látható "gyári élettartam" kiírása.
Ez mit jelent pontosan?
Gyakorlatilag örök garancia, csak nekem kell intézni a gyártónál?Előre is köszönöm.
-
Pitterix
őstag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget-jó tanácsot.
Kinéztem pár pen-t.Rendszerre és filmek tárolására szeretném. Mind1 melyik?
Köszi!
-
dzsi23
addikt
válasz
jim bcs
üzenetére
Miért csak a mondat felét idézed?
Egyáltalán nem sarkos, leírtam, hogy van kivétel... jó, csak a DTR3.0 G2-t írtam, és a Hyperx Fury is ajánlott, de én inkább az előbbit venném. Ezeken kívül viszont akármelyiket kérdezték, mindig lehúzta valaki (pl. Hyperx Savage). És ő csak a DTS9 G2-t linkelte, ami nincs az ajánlottak között, és a tesztek alapján sem győzött meg, akkor miről is beszélünk? -
Aurig@
őstag
válasz
neato3loco
üzenetére
Innen tölts le 4K tesztfájlokat. Ki fog derülni melyikkel van baja és melyiket játssza a TV!
-
dzsi23
addikt
válasz
Shingen
üzenetére
Nekem személyesen nincs vele gondom, egyszer volt Kingstonom nagyon régen, azzal sem volt baj, csak elhagytam. Viszont itt sokan nem ajánlják a Kingston pendrive-okat (az említett kivételen kívül), mert állítólag gyakran tönkremennek. De akkor is a Flair lenne a legjobb a 4 közül, ha ajánlottak lennének.
-
neato3loco
senior tag
válasz
neato3loco
üzenetére
Vagy akkor inkább külső meghajtó? Bocsi a dupláért
-
neato3loco
senior tag
Nem sok időm van, ezért inkább kérdezek és várom a választ.
4K tévémen szeretnék filmezni lejátszó nélkül (bluray). Őstulokként kérdezném, hogy USB-ről teljes mértékben olvastatható a tv-vel egy 4K film? Ha igen milyen fajtát kéne keressek?
Remélem nem köveztek meg.
Válaszokat előre köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
estikornel
üzenetére
(#10226) estikornel
Adata UE700
Transcend JF790
Kingston DataTraveler R3.0 G2(#10227) AeSDé Team
8GB-osat nem éri meg megvenni, minimális a különbözet a 16-oshoz képest.
telepítő
Adata UE700
Transcend JF790
Kingston DataTraveler R3.0 G2
komplett Linux
Corsair Flash Voyager GTX / GT / GS
Mushkin Ventura Plus / Pro / Ultra
Patriot Supersonic Magnum
Sandisk Extreme / Extreme Pro -
Tibko8
senior tag
válasz
estikornel
üzenetére
Szia
Én is erre a célra szereztembe egy pendriveot amit leírtál (windows telepítés és adatok másolása)
Transcend JetFlash 790K 32GB
Én az ebay-ről rendeltem valami 4200 Ft ért ("kedvenc eBay-es eladótól")
Tegnap telepítettem vele egy öreg gépre (USB 2 only ha nem rosszabb bemenet van rajta
) win10-et és gyorsabb volt a folyamat vele mint CD-vel.
Fentebb linkeltem egy sebesség tesztet is róla.
Műanyag házas de nem érződik rajta hogy szét akarna esni.Remélem tudtam segíteni. De persze várd meg a szakértők véleményét is.

-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
2 pendrive-ot keresek, ebay is szóba jöhet.
- 8 GB rendszer telepítők készítésére, tulajdonképpen elég lényegtelen a sebesség, a mostani 600 Ft-os példányomnál rosszabbat úgy sem kapok

- 32 GB komplett Linux rendszer tárolására. Valami olyasmit keresek, amiről legalább egy asztali HDD-hez mérhető sebességgel futna a rendszer.
-
estikornel
tag
Sziasztok!
Két pendrivera lenne szükségem:
1. Windows telepítőnek, 3.0-ás minél jobb olvasási sebességgel, mérete mindegy, fém ház előny de nem létszükség
2. Backup pendrive mindenféle holmi tárolására, 3.0 szintén, 16/32gb nincs sok kikötés, de itt még fontosabb lenne a tartós ház ha esetleg hurcolnám ide-oda.4-4 ezret szánnék rá első sorban. Összefoglalót átfutottam, ott (és hardveraprón is) szemeztem a samsung bar-ral, illetve a sandisk ultra fittel, viszont a kommentek alapján a kis méret és a sebesség nem jellemző egyszerre. Ha olcsóbb a 4 ezernél persze nem baj, titkosítás meg otg funckió egyikre sem kell.
-
Shingen
addikt
-
Tibko8
senior tag
válasz
jim bcs
üzenetére
Itt a teszt: Transcend JetFlash 790K 32GB (sebesség)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Kényesek tudnak lenni ez igaz, az sem mindegy nekik mit dugsz bele. Átsiklottam felette, a legolcsóbb tökéletesen megfelel, de mindenképp próba mielőtt megvenné.
-
King Unique
titán
válasz
jim bcs
üzenetére
Mondjuk említve volt a Yatour, de lehetett volna akár kicsit konkrétabban is fogalmazni. Egyébként ez a jelenség annyira nem meglepő, mert az ilyen USB-s háttértárak elsődlegesen támogatott hw & sw környezete nyilván a PC / notebook + desktop OS. Más felállásnál viszont olykor előfordulhatnak érdekes esetek.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
(#10212) King Unique
Nem vagyok gondolat olvasó és telepatikusan sem értem el
(#10213) Atish19
Vedd a legolcsóbbat. -
Atish19
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Pontosan. Egy MP3 emulátorhoz gépjárműbe a gyári fejegységhez cd-tár helyett.
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Szükségem lenne egy pendrive-ra ami 16gb kapacitással rendelkezik, USB 2.0 (olyan eszközhöz kell ami nem tudja kezelni a 3.0-t), kapható fekete színben és rendkívül kicsi. Egyet találtam is, de a kereső nem adott túl sok eredményt így rákérdezek hátha: Adata ud310. Az írási és olvasási sebesség mindegy, mert úgyis csak zenehallgatásra használnám egy Yatour-al. Vélemény róla? Ha van jobb tipp arra is nyitott vagyok

-
King Unique
titán
válasz
schrank
üzenetére
Üdv!
Elvileg lehet akár NTFS-re formázva is használni, de az ilyen flash-alapú háttértárakra elsődlegesen a nem naplózó fájlrendszerek ajánlottak. Erről többször volt szó itt a topikban is. Illetve, ha fontos a > 4 GB fájlok kezelése, akkor opció lehet az exFAT fájlrendszer is.
Ha egy pendrive-hoz hasonló módon akarod használni, akkor bele lehetne tenni egy USB-s kártyaolvasóba. Viszont, hogy a TV kezelni fogja-e úgy, illetve maga a készülék milyen fájlrendszereket támogat stb., az már más dolog. Ez ügyben a készülék gyártójának a topikjában kellene érdeklődni, illetve van itt a fórumon külön SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD) topik is.
-
schrank
tag
szevasztok,
a telefonban használt 32GB-os microSD karit,
szeretném full HD filmek hurcolására használni,
de FAT32-es és érdekelne, hogy szabad-e NTFS-re formázni,
a 4GB nagyobb fájlok másolása miatt,
van olyan lehetőség, hogy az androidos telefont memóriakártyáját egy tv pendrive-ként használja videófájlok lejátszására ?
köszi -
Pardise
senior tag
Kizárólag a kocsiba kellene zenehallgatásra. Corsair Voyager 8GB USB 2.0 CMFUSB2.0-8GB, ez a 2.0-s jó lenne? Vagy érdemes a 3.0-s?
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy jó minőségű pendriveot! Annyi a lényeg, hogy kék ledes legyen, 4 max 8 gigás elég!
Köszönöm az ajánlatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Vicces képek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2 erős versenyző, amelyik jobban tetszik.