Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Netfone
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz #59070464 #9099 üzenetére
Szerintem manapság a megbízható az egyrészt szerencse kérdése is és ez igaz mindenre. Ha egy kicsit is tudsz rá vigyázni, akkor 2.0 alá én inkább egy olcsóbb variánst ajánlanék ->
Adata UE700 vagy S102 PRO
Transcend JF790Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
válasz jim bcs #9098 üzenetére
Ez világos. Csak is azért említettem meg az Extreme Pro-t, mert elit pendrive. Cserébe nem strapabíró. Gondoltam hátha megbízhatóbb. Több helyen olvastam, hogy ezek a GT-k (vagy akár egyéb Corsair) idővel elhullogatnak. Mit sem ér a több év garancia, ha elvesznek az adataim.
-
jim bcs
nagyúr
válasz #59070464 #9097 üzenetére
Az extreme pro az mondhatni veszett gyors, de 2.0-án nem fogja hozni az igazi sebességét, úgy ahogy a többi 3.0-ás sem, kvázi mind lassabb lesz. Mindkettő jó, 2.0-hoz mindegy melyiket veszed, vedd azt amelyik jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
Olvastam az ajánlót, kinéztem magam egy Corsair Flash Voyager GT 64 GB-os driveot. Célom egy olyasmi pendrive lenne ami csepp-, por- és ütésálló. Így elsősorban a gumis borításúakat néztem ki, mivel ezek nem sérülnek, karcolódnak össze az idő során a sok hurcibálástól. Először a Flash Survivor Stealth néztem ki, azonban óriási mérete miatt inkább kihagyom. Azt sem tartom kizártnak, hogy egy asztalon lévő notebookra csatlakoztatva megemelné azt. A másik elvárás az USB2-n hozott sebessége lenne. Örülnék ha elérné az USB2 maximálás sebességét, a 30 MB/s-t. Tudomásom szerint ez ma már nem nagy extra.
Alapvetően tetszik ez a drive, nem tudom vannak-e jó alternatívák, esetleg jobbak, ami a GT árától nem rugaszkodik el jelentősen?
Nem gumis, de eBay-en 20k-ért (közel fele, mint itthon) nagyon kecsegtető a SanDisk Extreme Pro 128 GB-os méretben. Drágább, mint a GT, nem is baj, hogy nagyobb, de fontos adatok lennének rajta (Ext4 rendszer, backup, dokumentum, könyvek, jelszavak), e végétt kicsit tartok az eBay-es beszerzéstől.
[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Látom a Sandisk Ultra Fit a mostani bestbuy, nekem az a gondom vele, hogy túl kicsi, emiatt félő, hogy elhagyom / ottfelejtem egy gépben, stb.
Alternatívaként mit javasoltok? Nem hátrány, ha kulcstartóra akasztható, sajnos az Ultra Fit emiatt is kiesett.
Sandisk Ultra Dual?
Vagy a korábbi erősen ajánlott kategóriás Transcend Jetflash 790?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Taylor1235
csendes tag
válasz Vertigo18 #9090 üzenetére
Szent igaz, bocsánat, itt vmi sd kártyáról volt szó és csak bizonyos tipusról. (#9036) Ettől függetlenül el tudom képzelni h penre is igaz. Teljesen más területen is olvastam már hasonlót, nem olcsó karórával kapcsolatban, külön kóddal jelzett a valóban japán gyártmány nyugat-europába, amerikába szánt termék és külön a keletre. Teljesen ugyanaz a két cucc, én nem állítom h rosszabb, de vmiért megnyugtato ez esetben egy made in japan felirat. De ez nem pendrive, amiből lehet mind tök ugyanolyan jó. Ezzel együtt a fontos cuccoknak lehet inkább külső HDD lesz.
-
Vertigo18
addikt
válasz Taylor1235 #9089 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy hol olvastad ezt a "kínába szánt gyengébb cuccok" részt. De a forrásra én is kíváncsi lennék. Az egyik leggyorsabban fejlődő és legnagyobb piact felölelő közösségnek miért lassabb sebességű, silányabb minőségű terméket gyártanának?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Taylor1235
csendes tag
válasz Vertigo18 #9088 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Nem akadékoskodni akarok, sztem tökéletesen megfelel majd nekem amit tud, sőtt kell majd még több is. De pár oldallal visszább olvastam h ezek eredeti de kínába szánt gyengébb cuccok. Most tényleg? Honnan az infó? Amire kell arra tökéletes lesz, gondolom nem 10 másolást bír igy sem. Viszont kellene legalább kettő ami megbízható és nem "gyengébb", legalább 64-es és gyors mint a villám. Nem mind1 a pénz de a minőség fontosabb ennél a kettőnél. Tudnátok ajánlani ilyet? -
Vertigo18
addikt
válasz Taylor1235 #9086 üzenetére
Minden rendben lesz, eredeti termékeket forgalmaz.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Taylor1235 #9086 üzenetére
Igen, eredeti.
-
Taylor1235
csendes tag
Sziasztok
Rendeltem én is pent a fent említett emberünktől. Ahogy olvastam megbízható. Azt szeretém csak kérdezni, h van rá esély h eredeti is amit rendeltem? Ugyanaz a termék, van fent több ezer huf árkülönbséggel más-más országokból egy eladótól, ingyen posta stb. Remélem rendben lesz minden.
-
a8l
aktív tag
válasz Ciccuka #9080 üzenetére
Ez mit jelent, milyen az a jó írási sebesség? Vennék vmi 128-as pent, olyanom még nincs.
Ultra flair meg ultra fit is csak usb3 olvasóban melegszik, sima olvasóban nem, autóban mindkét mmi egységen egyszerre térképet frissítettem kb 2órát ment folyamatosan mindkettő és nem volt forró egyik sem. -
Ciccuka
veterán
válasz andatti #9079 üzenetére
Sandisk Ultra Dual írási sebességben is jó
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
andatti
senior tag
3 év használat után a fél terrás külső vinyóm döglődik, így át kell gondolnom a szokásaimat... Arra gondoltam, hogy veszek egy belső nagyot, 2-3 terrásat, és hozni-vinni pedig veszek egy nagy kapacitású pendrive-ot...
Transcend jet flash-ból van egy 32 Gb-os, és ahogy nézegettem egy 64-es kb. 7 rugó lenne, egy 128-as meg kijönne egy 10-esből az ebayről rendelve... (filmek, fotók és portable progik lennének rajta tárolva, amiket tudnék a laptopon használni) A 3 ezer ft-os különbség miatt érdeklődöm, hogy valóban megéri-e a nagyobbat venni? sebességben nekem elég az, hogy ne túl sokáig másolgassa a fájlokat, mert (most még) elég régi cuccaim vannak, gépet is kéne cserélnem... szóval az az 50-100 Mb/s nekem elég...
ha van más favorit tipp a transcenden kívül, azt is megköszönöm!
Illetve off leszek még egy kicsit... több Tb-os vinyó esetén érdemes szintén ebay-ben gondolkodni? A merevlemezes topic-ban nem találtam erre utalást, (le, vagy rábeszélést)... -
TeeJay
félisten
válasz Hubba12 #9072 üzenetére
mindent csak Kingston-t ne...
céghez vettünk jópár kulcsra akaszthatót meg gumiborítású villámgyorsat is aztán a kulcsosak lassúak
a gumiborítású meg tönkre ment 1hónap alatt
idehaza is döglenek a Kingston cuccaim nem véletlenül próbáltam be a Sandisk Ultra Fit-etMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok [erről] mi a véleményetek megéri az árát? vagy ajánlott? Nagyon szeretem a HyperX termékeket és nagyon szeretnék egy ilyet de rosszat azért nem akarok venni. Köszönöm.
Csak az ASUS!
-
TeeJay
félisten
Sandisk Ultra Fit 64gigás nekem 45-50MB körül írt rá az bőven elég gyors és picike a cucc meg olcsó ebay-en.
a 32gigás is 40MB körül írt szóval gyorsakMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok!
Ilyen pendriveom már van és olyan 20 MB/sec körül másolja rá a filmeket laptopról és szeretnék olyan pendriveot ,ami ennél gyorsabb. 128 Gb kellene esetleg tudnátok ajánlani
-
Ciccuka
veterán
SANDISK ULTRA DUAL írásban gyorsbb ennél
-
SeLe
tag
Sziasztok !
Szeretném megosztani a tapasztalataimat EZZEL a termékkel kapcsolatban.
sinceritytrading-tól rendeltem és 1 hét alatt itt volt !
Azzal a céllal vettem, hogy TV-re csatlakoztatva HD adásokat rögzítsek (sport események), ha nem vagyok itthon. Próbaképp egy kézilabda meccsel kezdtem. Kb. 2 óra műsor 10GB helyet foglalt el. Super !!
Előtte teszteltem és kb. a neten fellelhető eredmények kaptam ami 150/40 USB3-on.Ha valaki hason céllal ilyenben gondolkodik, csak bátorítani tudom. Nekem bejött. Állandóan csatlakoztatva van a TV-hez és nyilván hang nélkül teszi a dolgát. Nem pörög fel időnként mint a vinyó így nem zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
Sziasztok,
Ez milyen vételnek számít?The man is a snowflake on the river.
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz -secret- #9037 üzenetére
Hordozható HDD-vel kapcsolatban kéretik átfáradni a Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD topicba.
Egyébként ha jót akarsz akkor külön egy 2.5" hdd + hozzá egy usb 3.0-ás alu ház, vagy amit én jobban preferálok az a hdd + dokkoló kombó.[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
"Lemertem a pendrivot, de sajnos reklamalt a gep valami Super Speed dolog miatt. (Ezt nem tudom mi.)"
Gondolom azért mert USB2 slotba dugtad az USB3-as pent, ez mondjuk a sebesség érteken is látszik.
-secret-: ha nem hurcibálod össze vissza akkor külső HDD, ellenkező esetben mondjuk ez [link] Hátha kifogsz egy nem túl lassú darabot. Vagy ez [link]
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
tvamos
nagyúr
Lemertem a pendrivot, de sajnos reklamalt a gep valami Super Speed dolog miatt. (Ezt nem tudom mi.)
SanDisk Ultra Fit 64GB USB3.0 (SDCZ43)
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 5.1.2 x64 (C) 2007-2016 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes
Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 32.165 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 20.397 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 4.113 MB/s [ 1004.2 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 2.377 MB/s [ 580.3 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 32.090 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 20.135 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 3.646 MB/s [ 890.1 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 2.233 MB/s [ 545.2 IOPS]
Test : 1024 MiB [I: 0.0% (0.0/57.8 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
Date : 2016/04/19 13:28:58
OS : Windows 7 Enterprise SP1 [6.1 Build 7601] (x64)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Arcképgyáros
Hi, szeretnék valami pendrivet venni. Smart TV-be kellene filmet nézni, főleg 64 vagy 128 gb-osban gondolkodok így első körben.
Esetleg tudtok ajánlani valamit? Külföldi rendelés nem akadály, illetve az sem gond ha minél olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
igen ezt néztem én is...akkor maradjak inkább ennél igaz?
szerinted eredetit küldött vagy egy nagyon jó másolatot?
tudom hogy pendriveból nem szokott..de láttam pár negatív értékelést hamis kártyára...fogalmam nincs a telefon mennyivel olvas...
[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
silvergod
őstag
válasz Ciccuka #9022 üzenetére
courtesytrading árul 300x premiumot az evo+ -al azonos áron ...viszont az evo+ gyorsabb elvileg majdnem 2x olvasásba....bár mondjuk nem tudom írásban mennyire egyformák a kártyák...
tvamos teljesen eredeti,minden ajándék nélkül
[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy ilyen pendrive-ot a minap: [link]
A kollegam meg bepanikoltatott, hogy ez majd jol osszefirkalja a szamitogepemet keyloggerrel, meg ilyenek.
Meg lehet azt valahogy tudni, mielott bedugnam, hogy eredeti SanDisk, vagy valami hamisitvany?
(Bocs az off. kerdesert, csak most nem tudom, hogy mit hogy.)
Udv, Tomi[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
silvergod
őstag
Telefonba szeretném.
Csak nem tudom mennyire eredetiek,azért kérdeztem... mert ahogy néztem videón pl. evo+ ból rengeteg a fake kártya(meg a többiből is)Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
TaaT
nagyúr
válasz silvergod #9019 üzenetére
Azonos áron kb mindegy hogy transcend, sandisk, toshiba, samsung, ugyanazt tudják.
Viszont nem mindegy milyen eszközbe veszed, az akció kamerám pl 20/20-at tud csak kihozni ebből Samsung Evo+
Give them hell Ukraine!
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Az ebayes barátainktól melyik micro sd kártyát érdemes rendelni?
azok is eredetiek?
32gb-ost U1 szeretnék...Samsung evo+
Transcend premium 400x
Toshiba exceria
Sandisk ultraEzek közül melyik a legjobb választás,tudják az írt értékeket?
KösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Devily
tag
válasz infectedmann #9016 üzenetére
Köszönöm
-
TaaT
nagyúr
válasz infectedmann #9016 üzenetére
Csak nehogy kifogjon belőle egy lassú írású darabot, a tied egész jó lett.
Give them hell Ukraine!
-
Devily
tag
Erre ajánlanátok nekem valami jót?
-
kislaci
senior tag
válasz King Unique #9011 üzenetére
Igazad van, visszaesett, olvasási sebesség 31MB, írási 25.
-
Czimby
addikt
válasz King Unique #9003 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő választ, próbálok szerezni egy kis 2.5-es HDD-t!
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
King Unique
titán
válasz kislaci #9008 üzenetére
Azért ez így csalóka... ha tele van pakolva a HDD, több részre van partícionálva, akkor lehet az adott részen csak annyival lehet rá írni. De az olvasás gyorsabb lehet róla, mivel a pendrive-ra is gyorsabban tolja az adatokat. Továbbá USB 2.0-án az 50 MB/s kicsit extrém, mert a szabvány 48 MB/s-nél nem tud többet hivatalosan. De általában max. 20 - 3x MB/s értékeket szokott produkálni. Lehet az elején a puffer kicsit megdobja, de az érdekes lenne, ha folyamatos írásban tudna ennyit elejétől a végig.
Illetve kiderülne a dolog, ha a Pendrive irás-olvasás sebesség topikba beraknál róla pár tesztet. -
kislaci
senior tag
Srácok láma kérdés lesz de már teljesen megkavartam magam. A pendrive írási sebessége az a másolás a pendrivera vagy a pendriveról?
-
Ciccuka
veterán
válasz King Unique #9003 üzenetére
És az sem szeretik, ha például 1 évben csak 1x vannak használva, ritkán írnak rá, stb (elveszhet róla az adat).
-
King Unique
titán
Üdv!
A flash memóriák alapból kevésbé bírják a sok és rendszeres írást. Illetve a fájlrendszer is lehet kontra, ha naplóz (pl. NTFS, Ext3/4). Ezért szoktak az ilyen eszközökre nem naplózó fájlrendszereket (pl. FAT32 | exFAT, Ext2) javasolni, illetve rendszerint gyárilag is ilyenre vannak formázva.
Tehát, ahogyan fórumtárs is javasolja, jobb lenne e célra egy külső HDD. Annál nem lennének ilyen gondok, max 2,5" típusoknál a stabil áramellátás. Előnyös, ha van a set-top boxon 2 db USB port szükség esetén egy Y kábelnek. De, ha nincs, az sem feltétlen akkora probléma, mert nálam egy WayteQ HD-95CX simán meghajtott egy 5400 RPM-es típust. Sőt, úgy-ahogy egy 7200-ast is. De persze előbbi javasolt inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Adott egy set-top box ami tud felvenni is és ezt a tulaja ki is használná, viszont van egy szépséghibája a dolognak. Eddig az összes pendriveot (Sandisk, Kingston, Sony) megölte pár hónap alatt.
Létezik olyan pendrive ami jobban bírja azt, hogy állandóan írva van rá?
Nem szeretnénk az állandó gariztatással veszödni.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Politika
- EAFC 25
- Nők, nőügyek (18+)
- New Game Blitz - 2024
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest