Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Magisk
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
nutella1
őstag
-
jeni
félisten
válasz nutella1 #117397 üzenetére
Amiért gondoltam a 4K-ra:
Xbox Series X (lehet ebben csak a 2K a valós - 4K nem tudom hogy gyakorlatban is meg van-e?)
Netflix 4K-ra előfizetve.
Amúgy a kinézet Philips 4K ugyan annyi mint a Dell 2K moncsi (igaz az utóbbi állítható nagassággal) egyárban.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Gomez1984 #117394 üzenetére
Ne már, a szemedhez állítsad be, ha már nincs kalibrálva. Érthetetlen a kérdés ..
Egyébként pl nálam MSI Optix MAG274QRF-QD : Fényerő: 16 Kontraszt 62 a többi felhasználói, de lehet mert belenyúltam a fényerőbe és meg kalibrált is. Semmi éjszakai, játék , mozi stb. De ha ezek közül valamelyik neked jó, használd azt, ez olyan mint ha valaki azt kérdezi az meg az a hangfal neki jó-e. Nincs rá válasz. Egyébként meg a fényviszonyokhoz képest az a jobb (szerintem), ha pl a fényerő minél alacsonyabb a láthatósági szinthez képest. A képfrissítést, meg a monitor maximumára állítsad. Mármint a 165Hz-ra.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Gomez1984
aktív tag
Sziasztok
Tegnap megjött az új monitorom, ami egy Dell S2721DGFA.
A kérdésem az lenne hogy akinek ilyen van, milyen beállításon használja?
Neten találtam többféle beállítást, de ember legyen a talpán aki megmondja melyik a legoptimálisabb.7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
ImI882
tag
Ha esetleg valaki ilyet keres: DELL S2721DGFA - Az Alzában akciós: 153.500.-
Meghagylak abban a tudatban, hogy neked van mindenben igazad! Így álltathatod magad abban a hitben, hogy igazoltad minden hamis és feltételezett állításodat!
-
Narandil
tag
válasz Narandil #117335 üzenetére
A 2 említett monitorról vannak tapasztalatok esetleg?
Köszi!
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
kurtz
aktív tag
válasz pepe_g #117383 üzenetére
Vallási előírás, hogy minden adandó alkalommal rúgjak egyet a Fortnite-on.
ASUS VP249QGR mondjuk? Haverom nem rég vett egyet, ips 1ms válaszidő [nyilván lemérni nem tudjuk de a gyártó azt mondja szóval szorozzuk 4-el. ], 144hz, nem túl nagy a képátló de igazából kompetitív multinál az nem is baj mert kisebb utat kell megtennie a szemnek a monitor közepe és a hud között. Covid-senpai miatt még nem láttam de neki eddig tetszik, mondjuk ő és a színhűség megítélése két külön fogalom szóval arra nem mernék fogadni, de a válaszideje elegendő lehet Fortnite-ra is.
Nem tudom mennyire számít jó vételnek, haver CS:GO-zni szokott rajta szóval a célnak megfelel, kérdés hogy az árkategóriában mi van még manapság. Ahogy elnéztem az AOC egész sokszor előkerül ebben az árkategóriávan / lentebb szóval bőven lehet, hogy azok között van jobb darab ennyiért / hasonló olcsóbban.
#117386jeni:
Nem hiszem, hogy itt szóba jöhetne a fejfájás mármint ha jól értelmezem ez is 60hz-es. Felfelé váltásnál meg ez aligha jön elő. Am egy mediamarktba benézel és kiderül, mármint ha a retardált villogó hideg fehér neonjaik alatt nem fájdul meg a szemed valamitől akkor sehol.[ Szerkesztve ]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
kurtz
aktív tag
válasz Busterftw #117382 üzenetére
Yep, csak nem olvastam vissza mit sikerült legépelni. De a fejfájás és a zavaró között azért van különbség, ami hát mérhető, egész konkrétan órákban, de hát mint tudjuk 1 óránként felállunk és sétálunk 10 percet... Akarom mondani 8 óra farmolás után nekem is elfárad a szemem csak hát nem arra fogom, hogy 60hz hanem arra, hogy 8 óráig ment a 300cd a szemembe 30 centiről. Mellé nekem még alapból vacak a szemem + szakdoga írás szóval egy olyan 16 óra 300cd 30 centiről / nap befigyel ha éppen nagyon beszopódok. Ez mondjuk az elfárad a szemem és elmegyek aludni, a fejfájáshoz el nem tudom képzelni mit kellene csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz bonifa333 #117387 üzenetére
G7-ből van 27 és 32 colos, ezen kívül nincs több verzió belőle, csak más energiabesorolású modellek vannak, de a monitor attól még ugyanaz.
A Zowie egy esport monitor, TN panellal, ami szigorúan játékra jobb mint a G7, viszont minden másban alul marad. Mivel azt mondod, hogy fortnite only, ezért a Zowie-re szavazok.
Ugyanakkor még mindig javaslom, hogy Full HD mointort inkább 25 colban, mert akkor lehetne egy Zowie XL2546K-t venni, ami a jelenleg AZ esport monitor, zowie legfrisebb modellje, hardcore kompetitiv gamingre a legjobb, míg 27 colon a full hd nem néz ki a legjobban és az XL2740 is egy picit régebbi modell (ettől még a célre jobb lesz, mint a G7) -
pepe_g
tag
Kiírom máshogy... Szeretnék a fiamnak 144hz-es 24" monitort főként "lövöldözős" játékra. Lehetőleg olcsóbbat szeretnék. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
pepe_g
tag
válasz kurtz #117378 üzenetére
Köszi a segítséget... A játékról megvan a véleményem. A monitorja dögledezik ezért kell másik. Megelőlegezem hogy csak a játékra írtad hogy igénytelen
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
kurtz
aktív tag
Eddig milyen monitorod volt?
A jaj fáj a fejem a 60hz-től meg ilyen baromságokat azok mondják akik leváltották a 60hz-es monitorukat és flexelni akarnak az előtt akinek az van. Jó nekem pl fáradt a szemem a hidek fehér lámpáktól, megszokta a szemem és bumm rendben is vagyok.
Nyilván zavaró lehet 60hz-ről 144hz-re visszaváltani de ha 12 órát COD-ozik az idiótája anélkül ,hogy legalább inni felállna akkor ne csodálkozzon hogy fáj a feje.Col, a cool az más.
Hát az Alza-nál akkor vegyél valamit ha van nagyon sok időd gariztatni / fogyasztóvédelemmel fenyegetni azokat a mocsadék zs... akarom mondani megkérdőjelezhetetlen származású és emberi minőségű úriembereket és hölgyeket akikkel a Harmadik Birodalomnak a világon semmi baja nem lett volna.
A fényerő / felbontás / panel típusa stb az totál egyéni preferencia. Ha tudod nézd meg őket, ha neked belefér a fullhd pixelsűrűsége 27'-nál vagy annál nagyobbnál akkor hajrá, ha nem akkor nyilván felejtős. Ugyanez igaz a fényerőre, ha nem szereted ha erős a monitor fénye akkor fölösleges arra kihegyezni a dolgot, 100k-ért azért általában egy 250-300cd szokott lenni egy monitorban. Ha nem akarsz HDR-t akkor ezzel semmi gáz nem lesz, a HDR meg nagyon nem a HDR400-nál kezdődik szóval csak azért fölös pénzt kiadni pluszba. Legalábbis szerintem HDR600 de inkább 1000 alatt iszonyat nagy parasztvakítás. Csak hát azok meg marha drágák, majd ha jönnek az Oled monitorok [amik remélhetőleg nem olyanok mint a szilárdtestes aksik, meg a sárkányok a GoT-ban. ] akkor majd előbb-utóbb úgyis hozzá lehet jutni elérhető áron.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kurtz #117333 üzenetére
Köszi
Kérdésem az lenne még, hogy lesz e valami hátránya ha nem 144hz vagy ehhez hasonló IPS monitort választok mindenesre?
Csak azért kérdem mert másutt vissza olvasva sokan fejfájásra panaszkodva vissza viszik az újként vett monitort.
Multimédia, filmnézés, Xbox Series X, stb...
Most akciósak az Alza boltban jó néhány moncsi is. Amit láttam és 100 alatt van az egy 27 cool IPS 60hz 4K moncsi 90000Ft illetve szépnek szép de nem tudom mennyire stabil a fekvése a AOC Porsche Design QWHD monitornak?
Vagy inkább arra menjek, hogy minél nagyobb candelás legyen a monitornak az értéke? Legtöbbjük 250 az érték, egyes esetekben ez 300 vagy 350cd.
Esetleg jobban járnék egy Full HD 144hz 27cool IPS monitorral?[ Szerkesztve ]
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
DELL P3221D
vagy
LG 32UN650-WElsősorban munkára (design, 3D, motion graphics) viszonylag ritkán gamerkedés.
Egy DELL U4919-ről váltanék 1 vagy 2db 32"-re.Köszi!
-
pepe_g
tag
Sziasztok! Kolléga [link] hozzászólását követve, ugyanez nekem is a kérdésem... Fiamnak lenne, különbség annyi hogy többnyire fortnite-ra kell!(144hz) Olcsóbb megoldás felé kacsintgatnék. Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget monitor ügyben. Arhicad, GIMP, és néha játék lenne a fő felhasználás. 27", WQHD monitort szeretnék, magass képfrissítéssel, pénzben kb 150-160 körül. Jó lenne ha a lehetőségekhez mérten színpontos lenne. Első körben az S2721 DGF-et néztem, de ez nem támogat sRGB-t, amit a GIMP használ. Nem világos, hogy a kalibrálás áthidaljda-e a problémát. Rtings szerint kalibrálás után 99,6%-ot tud. Ha kalibráltatnám a kijelzőt, akkor sRGB-ben is jó lenne a megjelenítés? Vagy túlszaturált lenne? Köszi a segítséget előre is!
Üdv, D.
-
kurtz
aktív tag
válasz arcitec #117370 üzenetére
Áhh tényleg. Full Metal Panic-ba hívtak így egy szereplőt [bár asszem az ő nevét t-nélkül írták csak hát ugye Japán szinkron úgyhogy sok sikert ahhoz, hogy kitaláld mire is gondolhatott a költő. Így már némi japán tudással is elsírom magam néha attól ahogy kiejtik a külföldi neveket, nemhogy tizen x éve amikorról ez az account van.]
-
kurtz
aktív tag
válasz #50192640 #117366 üzenetére
Ezredes? Örnester volt. [Vagy nem ugyanarra a karakterre gondoltunk. Furcsáltam is hogy bárkinek van fogalma 2021-ben arról, hogy honnan volt anno a név. ]
#117367l.skywalker:
Most hogy így mondod, valahogy ennek a kistesójáról nem igazán esett szó legalábbis amíg én nézelődtem. [a conceptD CP5] Pedig amúgy nem tűnik egy rossz darabnak az sem, nagyjából a G7-el van egy árban Oazison.[ Szerkesztve ]
-
krizoli
tag
Sziasztok!
Kezdi megadni magát a mostani monitorom: Samsung Syncmaster 940nw
144Hz-es monitoron gondolkozom, de mivel a mostani TN paneles így nem tudom merre felé nézelődjek.
Max a 24" ami elfér, és egy Radeon RX 570-hez kapcsolódna.
Elsőre 65.000Ft fölé nem nagyon mennék.
Leginkább általános felhasználás, böngészés, filmezés és egy kis játékra lenne használva.
Nézegettem nagyjából: AOC C24G1 / ASUS VP249QGR
Nem tudom megéri-e egyáltalán az ívelt, ad bármi jót.A segítséget előre is köszönöm.
-
-
Csandi
őstag
válasz #50192640 #117361 üzenetére
Olyasmi nem igazán van, ez a "retina" dolog az Appleök sajátossága. LG UltraFine széria ami ilyesmi, azért mert az is alapvetően apple-höz készült, de meg is kérik az árát, 250-300tól indulnak. Persze, lehet ajánlani hasonló felbontást de akkor nem lesz olyan kis méretben mint amilyen egy mac (a kicsit relatív értem, nagy felbontás mellé kis méretű kijelző), vagy fordítva, van akkora kijelző csak kisebb felbontással.
Na meg ezek az UltraFine monitorok elsősorban kreatív munkára vannak, nem sima irodai munkára, ezért a színtérlefedettségük is kimagasló, ami szintén hozzáad az árhoz.
Ha meg jó kisebb felbontás, lényegesen olcsóbban, akkor azt javaslom, hogy menj fel oaziscomputerre, állitsd be, hogy 2560x1440 felbontás és Dell márka, és onnan ami szimpatikus azt veheted is, ha nem játszol bármelyik ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Hauptmann #117356 üzenetére
De az LG csak 144hz-et ad cserébe, Gigaból az olcsóbb 165 a drágább meg 240. És az LG meg a Dell az LG nanoIPS paneljét használja, a Giga meg egy Sharp panelt aminek 99% AdobeRGB-je és 95% DCI-P3 lefedettsége van (kb 135% srgb). Hátránya csak, hogy BGR-be vannak rendezve a pixelei.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz kurtz #117352 üzenetére
A Dell-nél talán az a magyarázat a hiányzó sRGB módra, hogy nem akartak házon belül konkurenciát állítani a grafikai célra készült monitoroknak. Viszont, ha az LG kb. 160 körül (vagy most nem tudom, mennyi a 27GL850) adja a DP 1.4-et, és a Gigabyte 220 körül, hát a jó kurva anyját a Gigának.
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Keresek monitort.
Profi Fortnite játékra 160 e Ft körülig.
240 hz alap. Legalább 27 coll
Ki mit ajánl?Koszi
-
chopin42
addikt
válasz kurtz #117345 üzenetére
A mr "legmegbízhatóbb cég az alza"-val egy szaros 10k foritos szendvicssütő miatt szintén egy hónapig leveleztem, telefonáltam, ordítottam, majd a "békéltető majd feljelentés" után, illetve hogy saját reklamációs kódexüket sem tartották be, a vonatkozó jogszabályokról nem beszélve észbe kaptak és gyorsan megoldották. Egy hetet adtam nekik (ez volt az utolsó levél) másnapra megoldották. Addig ment a terelés. Edigiről csak másnál olvastam ilyet, de abból sokat. Onnan is veszek ha kell, de amúgy ott tartok, hogy egyik webshop kutya, másik eb...mindegyik itthoni szarrágó.
Az aktuális "melyik monitort" kérdésre esetleg valaki mondana valamitSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
kurtz
aktív tag
válasz Hauptmann #117346 üzenetére
Most istenem, az nem röhelyes hogy a G7 230k-ért még mindig spawnolja batmant? Vagy hogy a Dell cseszik srgb emulator opciót rakni egy 170k-s monitorba? Persze ettől még vicces amikor ~30k-ba kerül egy dp 1.4 port de legalább ott van. [+ Ha ennyi pénzt elverünk egy monitorra akkor valszeg nem ezen fogunk fennakadni.]
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz PpenoO #117327 üzenetére
Útbaigazítás híján (no offense) a BENQ EW3270UE monitornál kötöttem ki. Nem nagyon találtam infót róla itt a topikban, rtings teszt alapján PWM mentes, 95% DCI-P3, egyedül ami nem tetszett benne, az a tilt adjustment hiánya.
Milyen monitor jöhetne még szóba szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz keresztes81 #117348 üzenetére
Más energiaosztály-besorolás. Ugyanaz a monitor attól még.
-
keresztes81
csendes tag
sziasztok!
tudja esetleg valaki hogy e két monitor között mi a különbség az árukon kívül?
Samsung Odyssey G7 C32G75TQSU
Samsung Odyssey G7 C32G75TQSR -
kurtz
aktív tag
válasz chopin42 #117342 üzenetére
Az Edigital nem egy gerinces cég? Papa az alzával 2 hete levelezek 3 kábel meg egy venti miatt... Amint letelik a 30 nap repül az ügy az illetékes járási hivatal fogyasztóvédelmi osztályához.
Mondjuk a legmenőbb eddig a 220wolt volt ami konkrétan lenyúlta a mikrofonom. XD
PCX-nél volt laza 2 hónapos kártya gariztatásom...
Ehhez képest az edigital kutya fsza. [Legalábbis a debreceniek normálisak.]R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
kurtz
aktív tag
válasz SZKEBE75 #117339 üzenetére
Ha FI27Q akkor már a -P variáns [orvosolja a 1.4 dp hiányát], lassabb a válaszideje mint a LG-nek / Dell nek de ha jól emlékszek jobb a kontrasztja.
Az GL / GN 850 [gondolom a Dell is mert takkra ugyanaz a panel] az 1ms-et csak elég méretes inverse ghosting mellett tudja. Szóval inkább 4-3,8 ms lesz az a 1ms ha ez zavar. Mondjuk IPS-től még az is baromi jó. Igazából valamit úgyis be kell áldoznod, itt legalább ezt egy beállítással megteheted. Én Dell márkabzi vagyok + nem akarok egy hajó méretű talpat a monitorom alá szóval a Dell-re szavaznék, de ha megtudod olyan helyen venni ahol a GL850 normális árban van akkor az is opció. A GN850 az előbbi ráncfelvarrott változata, picit jobb a képe [igazából annyival, hogy valamit lehessen mondani arra, hogy egyáltalán miért létezik mert amúgy a világon semmi nem indokolja pár tizedes törtön kívül. XD], van egy lényegesen nagyobb álványa és nincs rajta USB hub. Illetve ott van még a GL83A ami szintén egy hasonló jószág, a lényegi különbség ha jól emlékszek az, hogy csak sRGB-t tud. Mondjuk ahogy elnézem a magyar árazása teljesen retardált. [Vagy lehet rosszul emlékszek és indokolja valami, hogy takkra ugyanannyi mint a GL850.]
A G7 hát az egy nagyon speckó jószág, talán holnap ránézek ha addig nem veszek egy DGF-et unalmamban. Van amit nagyon jól tud főleg VA panelhez képest van ami meg akkora disco baleset mint a ház. Annak azért nézz utána mielőtt megveszed mert bármennyire is érdekes darab vannak hülyeségei.
Mondjuk nagyon melléfogni egyikel sem lehet mert azért bőven megvannak a jó tulajdonságaik.
Ill. megemlíteném még a[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
válasz varmi2 #117337 üzenetére
Ahogy elnézem eléggé nehéz mellélőni vele.
Már csak az a kérdés, hogy mi a hóhér halála a különbség a LG 27GI850, a GN850, és a Dell S2721DGF között. Gyakorlatilag ugyanaz a panel, a GN és a DGF újabb és picit ráncfelvarrottabb, ellenben a GN talpa óriási + nuku usb hub, a Dell meg tényleg minimális különbségért azért igen sokat elkér a GI-hoz képest. Már ha nem olyan helyen veszed ahol eleve a GI is drágább mert akkor van a 3 monitor között összesen 10k különbség.
Mivel jobbat én sem igazán találok valszeg ebből egy Dell 2721DGF lesz mert nem attól a +10k-tól fogok csődbe menni.
Egyéb iránt valaki tud olyan webshopot ahol kalibrálnak? [Az Oazist ismerem.]R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
chopin42
addikt
Üdv!
Elgondolkodtam, hogy az adatlapon lévő géphez dukálna egy új monitor.
Bestbuyt szeretnék, 144/165 hz, full hd nekem elég. Mindenféle cuccal játszom, fps, tps főleg. Eredetileg VA panelt szerettem volna, de mindegyik hajlított, vagy túl lassú.
Szóval marad az IPS, kivéve, ha megszokható az 1800r, és a linketl samsung tuti vétel. Egyébként két verzió is van belőle, mi a különbség? Olcsóbb C24rg50FQR/drágább c24rg50FQU.
Amiket néztem a Samsungon kívül:
MSI Optix G241
Acer Nitro XV240YPbmiiprx
AOC 24G2AE/BK
ASUS VG249Q
Az msi bestbuynak tűnik az ediginél, az asus is ott a legolcsóbb, csak sajna az edigi nem egy gerinces cég, és a pixelhiba meg előfordulhat...(14 nap alatt kiderül?)
Acer oázisnál jó vételnek tűnik, illetve ott az aoc a firsthopból (korrektnek tűnik a cég).
Esetleg még ezt találtam újonnan: ASUS VP249QGR emag. Bestbuyszagú. Elvileg ugyanaz a "lényeg", mint a VG249Q-nál, csak gagyibb a stand.
A vg249q-t kicsit drágállom, olyan 60k körül lenne a legjobb megúszni, az acer/aoc még éppen belefér.
Ki melyiket venné?[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok,
Meglévő TN paneles 240hz-es monitoromat cserélném le.
Közelítek az ötven felé,inkább szeretnék minél jobb képminőségű monitot mint gyorsat.Játszani fps-ekkel szoktam.
Az hogy IPS vagy VA még nemtom,ipsem már volt.A G7-el szemezek,de élőben még nem láttam.
Lényeg:
válaszidő: max 1ms,
Színmélység:10 bit (8 bit + FRC)
Pixelsűrűség:minél magasabb.Monitor méretben a 25" lenne az igazi,de ott túl jó paraméterekkel nem találtam monitort.
Amiket eddig találtam:
LG 27GN850-B
DELL S2721DGFA
Gigabyte Aorus FI27Q
SAMSUNG ODYSSEY C27G75TQSRXENEsetleg ha lenne tippetek ezekből,vagy ezen felül azt megköszönném.
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
varmi2
nagyúr
Jól döntök, ha veszek egy LG 27Gl850 monitort? Vga: Rx 6700 xt. Jól tudom, hogy a monitor támogatja a free sync-et is?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Narandil
tag
Sziasztok!
Szép lassan le szeretném cserélni a monitoromat (ASUS VS239HV 23").
Olvasgattam az itt leírtakat, s persze a nézegetett monitorokról a vélemyéneket. Kettőt találtam, ami anyagilag a plafont jelenti.Játékra lenne szánva (WoT, Valheim, RDR 2, ETS 2). Na meg persze időnként egy-egy film is becsúszik.
Lehet így is mellényúltam, de hátha nem. Szívesen fogadom a véleményeket, hogy mennyire találtam meg a jobb lehetőséget. De, ha tudtok hasonló monitort olcsóbban, nem bánom, ha megemlítitek.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 21:9-es képarányú monitort, de sajna, ha pl. az MPC-HC-vel lejátszok vele egy 4k filmet, akkor a film jobb és bal oldalán fekete sáv van teljes képernyőre rakva.Tudja valaki, hogy pl. MPC-HC alatt mit kell beállítani ahhoz, hogy az felskálázza nekem a 4k filmet teljes képernyőre jobb és bal oldalon lévő fekete sávok nélkül, és, hogy a kép se torzuljon, és ne is vágjon le belőle?
Csak azért kérdeztem így, mert pl. Google Chrome-on Youtube-ra van olyan kiegészítő, hogy ugyanilyen feltételekkel automatikusan teljes képernyőre tudja skálázni a videókat 21:9-es képarányú monitoron....
Köszi! -
kurtz
aktív tag
DVI, D-dub? Nyugi azt már olyan 6 éve elfelejtették.
A VA és az IPS is működhet, attól függ mennyi a keret, akarod-e még másra használni, mire vagy háklis. [Nagy vonalakban: ár/kontraszt: VA, színhelyesség: IPS. Ha akarsz HDR--t akkor HDR 600-tól érheti meg igazán, aminek az ára hát khm... szóval az vagy egy combos kiadás lesz vagy VA panel. Önmagában amúgy mindkettő működik, ha egymás mellé rakod őket akkor jön ki ez a különbség nagyon szembetűnően.]
A windows 10 támogatja a 4k-t, + úgyis betudod állítani, hogy mekkorák legyenek az ikonok / felíratok szóval emiatt nem kell állítgatni semmit.
A 75hz-es mint olyan 4k IPS-ben nem igazán jellemző, de netflixre a 60 fps is tökéletesen elég. ~100k magasságában indulnak a 27-es képátlójú darabok. [Megint csak kérdés, hogy mennyit akarsz költeni rá.]
Ha van hely / keret akkor netflixezésre én megfontolnám a wide / ultra wide monitorokat, megszabadulsz a fekete csíkoktól, kellemesen nagy képernyő ami azért filmezésnél jól jön, más részről uwqhd fölé nem nagyon mész emberi mennyiségű pénzből, IPS-ek közül már azok is igen húzós áron vannak.R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
törölt tag
Sziasztok,
Home office alatt járt nálam egy régebbi 27” 5k iMac. Beleszerettem a felbontásaba, tudtok ajánlani ilyesmi méretben legalább 2k monitort? Játék nem érdekel, irodai munkához kell. Gondolom, IPS legyen, de ha erre jó a TN is, nekem megfelel. DP és DVI legyen rajta, vagy akar 2 DP.Köszi!
-
BerserkGuts
őstag
válasz BerserkGuts #117323 üzenetére
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
őstag
Sziasztok, itt úgy is sokan értenek a Monitorokhoz
Van egy 27 colos FHD 144hz-es LG monitorom, ha bekapcsolom az 1ms motion blur reduction-t akkor játék elindítása után, vagy éppen egy videó, amit ha kiteszek fullba, villog, 1 másodpercre elsötétül majd kb.. 1 másodperc múlva visszajön, és ez folyamatos, már kipróbáltam mindent, szerintetek mi lehet a gond? -
jeni
félisten
Üdv.
Normál használat mellett a Windows 10 alatt egy UHD 27 cool monitor az mennyire látható 4K módban vagy azt le kell venni Full HD módban (ha van ilyen) ?
Xbox Series X és a Netflix is 4K módban (előfizetve) ezért gondolnék egy UHD moncsi megvételére.
IPS panelhoz kell ragaszkodni?
QHD felbontás is elegendő lenne ha a 4K nem hozna annyit minőségben.
Semmi extra használat. Multimédia az elsődleges cél. Nem ragaszkodom a kb.120-140Hz frissitéshez. 75Hz is megfelelne.
A HDMi 2db és esetleg a Display port az előnyben.
DVI még elmenne de D-dub-t szerintem már el kellene dobni a gyártóknak.[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Sziasztok,
2 illetve 3d tervezésre keresek 27-32 colos, VA paneles monitort 150e forint környékén.
Köszi előre is a segítséget.
-
Zolee__
csendes újonc
Sziasztok
40k körüli 24"-os ips monitorok között van valami best buy? Ami esetleg kiemelkedő? Vagy kb mindegy melyiket veszem? Esetleg olyan aminek legalább a talpa normális és nem egy ingatag szar?
Köszi! -
kurtz
aktív tag
válasz BerserkGuts #117323 üzenetére
Ez a linkelés dolog még mindig nem sikerül.
Nyilván a monitorok 230k-nál indulnak hát az alatt igazából rohadjál el ha valami video output-ot akarsz a gépedhez ami néz is ki valahogy. Samsung G7 [nem amúgy G9 mert why the fuck not] vagy semmi nemde? Marhára megtehetném csak mondjuk a blacklight-jától Batman spawnol az ablakban...
Vagy vehetnék TN paneles monitort is 360hz-el csak hát akkor meg felvetődik a kérdés, hogy mi a ráknak veszek monitort ha amit látok az konkrétan hányinger, színhűség meg max a dobozon látható de, hogy a monitoron nem az biztos. [Legalábbis benne van a pakliban, hogy TN-en ott sárga labdák ugrálnak. Hidd el zöldek.]
Ugyanezen az alapon amúgy a procihűtőmet is vághatom ki az ablakon mert benchmark alatt 95 fokos a proci, csak hát játék alatt meg 60. XD Majd ha benchmarkokat futtatok 24/7 akkor majd aggódok emiatt, majd ha 900 pixel / sec-el kell olvasnom egy játékban... hát akkor majd nem játszok ilyen baromsággal. XD [Amúgy nem mintha az egérrel nem lehetne kompenzálni a kép mozgását... ]
Ez a labdás izé most mi akar lenni? Egy browseres baromsággal teszteljük a mit is? Jó kis szovjet szerver 200-as ping és fuh nem ott van a labda ahova lősz. Elképesztő megfejtés. Egyébként teljesen jól látható a mozgásuk, illetve 240hz-en is pont ugyanennyire szarul lőnék és pont ugyanennyire nem játszanék FPS-eket. Egy Total War multiban meg azért van 10-15 secje szegény csóró 60-165hz-es IPS monitornak odarakni azt a Sun Dragont ahova éppen kell.
A különbség mindösszesen végül is csak annyi, hogy amíg IPS panellal lehet fps-t játszani addig egy tn panelen max akkor nézel filmet ha vak vagy. A VA panel lehet megoldás csak hát ott tényleg a G7-nél kezdődik az ami nézhető képet ad. Ez most olyan, hogy lehetne nekem mondjuk Razer Tiamat V2-m mert fuh 7.1 meg anyám kínja [van is, 3 órát ha ment mióta megvettem pár éve. ] Csak hát azért egy Teac UD-503 + Hifiman HE400S mégis csak jobban szól és azért az 1 szem játékért ahol előnyt jelent a 7.1 nem fogom bottleneck-elni a setupomat minden másra.R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
BerserkGuts
őstag
válasz kurtz #117315 üzenetére
[link]( itt részletesebben lehet értelmezni mi a probléma 30 és 60 egyértelműen látszik mennyire kevés a gyors mozgáshoz de a többi is kivéve a 240Hz ahol már végre nem zavaró
Ha kifolyik a szemed az akkor azért nagy baj mert lassú a monitorod nem bírja a tempót nekem olyan mintha egy sima képet mozgatnék no problem
itt van a videó [link] és a játék( Quick Play | FPS Training Games | 3D Aim Trainer ) amin lehet látni ahogy pattog a labda megy a ghosting is persze van aki megszokta okés nem baj.
Mert ettől még mindig nehéz lesz célozni, eltalálni de ha nem muszáj azzal nem szívatom magam hogy szellemképre célozzak kicsit könnyebb anélkül.
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
anorche1
őstag
Off, de nem tudok jobba helyet:
Monitor allvanyt, talpat keresek. Nem olyat, amit asztal szelehez, vagy a falhoz lehet rogziteni. Hanem csak egy tok egyszeru talpat, ami vesa csatlakozasu. Jelige: minel magasabb legyen, hogy a monitorom jo magassagba keruljon."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
UserX
addikt
válasz pajorgergo #117317 üzenetére
Köszi!
Ma elmentem az MM-be, megnéztem a 27-es FHD moncsikat és én nem láttam pixelesnek. Az ívelttől eddig idegenkedtem, de azok sem tűntek hozzászokhatatlannak. Kíváncsiságból megnéztem a TV-ket is, a 32 colos HDReady viszont brutál ronda volt!
Még agyalok, elkezdtem használtban is gondolkozni. -
kurtz
aktív tag
válasz Biga123 #117314 üzenetére
Aaaaaah a szemem.
Na ennek mi a rák értelme van?
Gondoltam megnézem mire megy a rinya már vagy 2,5 oldalon keresztül hátha vmi releváns... Erre egy kép ami megy balról jobbra mert az úgy jó.
Életemben nem kellett még balról jobbra haladó felíratokat ilyen sebességgel leolvasnom ahhoz, hogy lelőjek valakit multi fps-ben.
+ Ha valaki komolyan Fortnite-ra optimalizálja a gépét hát... azt qrvára tudom sajnálni. XD [Ami amúgy TPS. ]Hát m1 most ~6 év után megtudtam, hogy ghostingol a monitorom. Szerencsére a Horizon zero dawn-ba viszonylag kevés 240-el rohangáló Q betű van szóval asszem túlélem. XD
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz BerserkGuts #117286 üzenetére
Ez melyik program/teszt?
-
Biga123
addikt
válasz BerserkGuts #117311 üzenetére
Te emlegettél fortnájtot, nem én.
Annyit mondtam h számomra a 4 közül ez a legmegfelelőbb.
És én nem látok ghostingot se black smearinget sem, ellenben a 3 említett va monitoroknál.
CS source al kb 10 éve játszottam utoljára.
A Q-52 tényleg nem olvasható tisztán (csak a Q) , csakhát engem ez nem érdekel.
Nálam a low cost IPS, magasan verte a középkategóriás VA kat. Ennyi.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
-
klein007
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata a PHILIPS 345B1C/00 monitorral.
Köszi a visszajelzéseket -
Biga123
addikt
válasz BerserkGuts #117307 üzenetére
Bírom az ilyen cod, bf, fortnite stb... fps multilövölde huszárokat.
Te meg azt fogadd el h ezeken túl is van élet.
+ Munkára is használom , napi 8 órában behányok a bizibuzi görbe monirotól. G7.
És azt is elhiszem h ha már kiadtál ennyit egy monnitorért, akkor kell az önigazolás , de pls ezt ne itt. Tudom h nem a legjobb monitorom van (ezt az ára is tükrözi), de amire én használom arra tökéletesen megfelel.
Tök fölöslegesen rakod be a Q52 es képet , szerintem már mindenki látta, de látom nálad beakadt. Amúgy meg nekem nem multiban, van időm megálni ha olvasni akarok.Nem fogom magam idézni, pont azért írtam black smearinget, mert engem az k zavar, és igen lehet nem is látom a ghostingot (addig jó nekem) és most egy 80K és egy 230Ks monitort hasonlítassz össze.
(amúgy lesz@rom a 240Ht et, senkit nem akarok meggyőzni semmiről ellentétben veled, tapasztalatot osztottam meg, 3 va és 1 ips tekinteben, ha ezt neked nem tetszik nem tudok veled mit kezdeni, és nem is akarok)
Te meg a videó linkeléshez nem értessz.Mindíg szem előtt kell tartani . h mire kell a monitor, mik az elvárások.
Ha FPS akkor TN---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
intuicio
aktív tag
válasz BerserkGuts #117307 üzenetére
A videó nem áll rendelkezésre Ez a videó privát.
-
BerserkGuts
őstag
válasz Biga123 #117291 üzenetére
Hát nem sokat értesz hozzá [link]
Ha nem tudod elolvasni akkor sajna van ghostingja fogadd el a tényeket.
Most biztosan megbántódtál mert hát azt gondoltad nagyon fasza a monitorod de sajnos ezek a tények ha ezt benézted akkor így jártál ez nem játékból van ott hanem egyszerű okból az tudja látni akinek gyors a panelja akinek lassú ott nem tudja kirajzolni.
Fps játékoknál ne a doom-ot vegyük már példának kit érdekelnek a botok nem tudnak újat mutatni gondolkodni betanulhatod simán de egy cod, bf, fortnite stb... fps multilövölde ott nem kérheted meg lassabban mozogjál hogy jobban lássalak.
Mondtam van ez [link] a játék itt látni elég jól miközben pattognak a labdák hogy ghostingol rendesen és csak 240Hz-en fog eltűnni amit nem lehet felvenni videóra mert nincs olyan felvevő program hogy mutogatni lehessen.
-
Komplikato
veterán
Ha valakit érdekel mit tud egy mini LED-es kijelző 3-3500 USD áron:
Asus PG32UQX Review - Mini LED 4K HDR Insanity
32", 4K, HDR1400, 144Hz"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok.
Erröl a monitorról mi a vélemény? :
-ASUS VG248QG -
pdw_ph
tag
AOC ag273qxp-je van valakinek? Mi rola a velemeny? Egy szinten AOC G2590PXrol (1080p, 144hz, TN) valtanek par honap mulva, amint kibanyaszodik az uj ara
Jatekra kell kizarolag, ez olyan 180 korul fut manapsag. Legeslegmax 200a keret.
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni cadre, gimpre, némi játékra.
27", 1440p min. követelmények, illetve jó lenne valami magasabb képfrissítés is.
Néztem a DELL S2721DGF-et, azt írják ennek nincs sRGB színprofilja. Ez pontosan mit jelent? Ha kalibráltatom akkor hiába, ha a GIMP srgb-t használ?
Előre is köszi a segítséget!D.
-
UserX
addikt
válasz pajorgergo #117296 üzenetére
Kösz a beszámolót. Én a 27-es verzón gondolkozom. Érdekelne, hogy a fekete tényleg szürke-e? Több külföldi fórumon néhányan erre panaszkodtak. FHD-ben alapból megy a 75Hz? Olyat is olvastam, hogy állítás nélkül csak 60 Hz. Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki javasolni játékra is jó monitort viszonylag alacsony áron az alábbi paraméterekkel:
SÍK, IPS, min 100Hz, 27col felett. Felbontás valszeg 1440p és 2160p lesz az összes, de talán az extra széles is szóba jöhet[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest