- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdw_ph
tag
AOC ag273qxp-je van valakinek? Mi rola a velemeny? Egy szinten AOC G2590PXrol (1080p, 144hz, TN) valtanek par honap mulva, amint kibanyaszodik az uj ara
Jatekra kell kizarolag, ez olyan 180 korul fut manapsag. Legeslegmax 200a keret.
-
pdw_ph
tag
1440p, ~27-es meretben mi szamit manapsag high-endnek? Akar 200e felett is.
Szinte kizarolag jatekra hasznalnam.Most egy AOC G2590PX-em van (1080p, TN, 144hz), amivel semmi bajom, de gondolkozom egy szebb/komolyabb modellen. Amikrol olvastam az az Alienware AW2721D, Viewsonic XG270QG es esetleg jon most az LG GP850?
Nem ertek hozza tulzottan, az elmult 20 evben 2 monitorom volt, egy 19"-es Iiyama CRT (az volt legjobb ) illetve ez a mostani, a tobbi laptop volt. Ami fontos nekem hogy sotet szobaban is jo kepe legyen, illetve hogy minel kevesebbet kelljen baszkuralni a beallitasokkal.
-
pdw_ph
tag
válasz intuicio #117461 üzenetére
Amennyire en tudom a FreeSync az AMD "markaneve" az Adaptive Sync technologiara, ami egy szabadon (=ingyen) hasznalhato feature barmilyen monitorgyarto szamara. Tekintettel h szinte ingyen van (ellentetben a fizikai G-sync modullal) ez alappa valt minden ujabb monitorban, igy az Nvidianak is muszaj volt implementalnia a drivereibe. Ez egyenlo a G-Sync compatible csoporttal.
Ami, foleg a regebbi (par eves) monitoroknal jellemzo volt, hogy volt ami 30-144 (illetve a monitor max frekvenciajaig) hz-ig volt kepes "adaptalodni", mig masok csak 45/60/stb.-tol.
Ezt hivjak/hivtak LFC - Low Framerate Compensationnek. Ennek hianyabol szokott lenni a gebasz. -
pdw_ph
tag
Ipon-nal szallingozik a LG GP850 bar meg csak a b2b modban:
https://ipon.hu/shop/termek/lg-32gp850-b-basic-garancia/1921078 -
pdw_ph
tag
válasz arcitec #117563 üzenetére
Ezen en is gondolkoztam, mert nem erre emlekeztem:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
7. § * Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
Nemtudom mi a gyakorlat a pixelhibanal, de ember legyen a talpan aki bebizonyitja egy birosagon hogy az az 1 pixel hogyan akadalyozza a rendeltetesszeru hasznalatot. -
pdw_ph
tag
válasz pdw_ph #117566 üzenetére
És a 14 nap pedig a
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
8/B. § * (2) Ha a fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül jogosult a szerződéstől elállni, és elállási jogát gyakorolja, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
Ez a rendelet viszont csak a tavertekesitesre (tehat webshop pl.) vonatkozik.
Tehat a 3 nap az akkor van ha hibas a termek. A 14 nap van akarhogy, felteve ha neten rendelted.
Nem vagyok ugyved, hanem matematikuskent szamoltam ki.[ Szerkesztve ]
-
pdw_ph
tag
válasz wexford881 #117572 üzenetére
Te vennél olyan monitort aminek a nevében van hogy gáz?
-
pdw_ph
tag
válasz wexford881 #117593 üzenetére
Ne engem kerdezz Eletemben nem lattam meg se VA, se IPS, se curved monitort.
A mostani TN-em elott csak egy CRT-m volt ~20 eve (bar ahogy olvasom azok jobbak voltak ). -
pdw_ph
tag
Valszeg hulye kerdes, de nem hiszem hogy egy boltban eltoltott 10 perc megadna ra a valaszt: azt hogyan lehetne eldonteni hogy a curved bejonne e valakinek? Tipikusan csak jatekra hasznalom es nagyon megtetszett ez a Samsung G7, foleg a 240hz es a VA panel feketeje miatt (foleg sotetben hasznalom), de eletemben nem lattam meg ilyesmit.
-
pdw_ph
tag
válasz ForRedGlory #117739 üzenetére
De miert kell ra venti egyaltalan?
-
pdw_ph
tag
válasz Jackie_Chan #118185 üzenetére
MAG272CQR-em van, nekem abszolut bejott (hasznaltan, garisan vettem 105er). Az igazsaghoz hozzatartozik h se IPS, se VA, se hajlitottat nem lattam meg elotte, de nagyon szep szine van (foleg este, sotetben hasznalom). A tetejen nehol bevilagit picit (persze ez darab fuggo h mennyire), de full fekete kepen kivul sehol sem latszik (=nem latom ).
Ezt a VA black smearing jelenseget csak akkor latom ha nagyon figyelek ra (pl. CSGO-ban), de a gyakorlatban nem zavar. Nem tudom h ez mennyire egyedi darab fuggo.Szerk: oazisban mar egy ideje 125e, sztem az jo ar erte.
[ Szerkesztve ]
-
pdw_ph
tag
válasz Jackie_Chan #118187 üzenetére
Ezvan. Akkor te jobban jartal
-
pdw_ph
tag
válasz Nestor16 #118410 üzenetére
50-60er ilyen max hasznaltban vagy vmi nagyon jo akcioban van csak.
A 144hz es a G-sync 99%-ban gamerkent van hirdetve.https://oaziscomputer.hu/termek/15523/aoc-24g2u
https://oaziscomputer.hu/termek/16709/asus-tuf-gaming-vg249q
https://oaziscomputer.hu/termek/19591/gigabyte-aorus-g27f-ek -
pdw_ph
tag
válasz Bossp #118412 üzenetére
Elvileg a G-Sync kompatibilis a FreeSync-el mar jo ideje. Googlezz korbe egy kicsit (felteve ha masnak nincs elsokezbeli tapasztalata), de sztem menni fog.
Megmondom oszinten nem mentem vissza *sync mentes monitorra/gepre mar joideje, de biztos vagyok benne h erezned a tearinget. 1440p-be nemfog 200fps-el vinni tul sok jatekot meg a 6900XT se.
-
pdw_ph
tag
válasz Exelsior #118448 üzenetére
Nekem nem volt ennyi cuccom, de egy AOC G2590PX (FreeSync 2 talan, lenyeg hogy volt benne LFC) tokeletesen ment egy RX580-al es mostani 3070-emmel is.
A mostani MAG272CQR-emet mar csak a 3070 elte meg, de ez bar nem G-Sync compatible tokeletesen mukodik. Egyedul a Wreckfest nevu autosban latszott minimalis vibralas, de az is csak a tolto kepernyokon. -
-
pdw_ph
tag
-
pdw_ph
tag
válasz titus26 #118655 üzenetére
Semmi kulonbseg nincs. Oazis honlapjan ez van irva "A termékből jelenleg két típus kapható, az egyik termékkódjában "U" a másikban "R" betű található, ezek egymástól csak a mellékelt energiahatékonysági címkében térnek el, a két termék megegyezik."
https://oaziscomputer.hu/termek/20399/samsung-u32j590uqr-lu32j590uqrxen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest