- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepe78
őstag
Most kaptunk 20db R Design Vivax gépet.
A kültéri a Midea Xtreme Save Pro ( A+++/A++ ) 27kg körül. A beltérije szintén Midea produkt. Wifi stick az külön 6-8k hozzá. Midea távirányító, app stb stb.
Jelenleg ezt szerelve (alapszerelés) 260-ért adjuk számlával, telepítésivel együtt.
Ilyen árban nincs is más ami ezt tudná.
Magyar használati utasítás van hozzá. Bátran ajánlom ezt a gépet a Vivax-tól. -
TeeJay
félisten
válasz
Balázs Z. #82390 üzenetére
Mitsubishi AY35 esetleg vagy Daikin FTXP35 Comfora de árban azok sem olcsóbbak
Kínai gépből
Polar Ultimate, sokkal olcsóbb és halk gép és jól fűt
Fisher Nordic / Midea Oasis
Esetleg Gree Comfort Pro bár annak hangosabb a beltéri vagy Gree Airy ha kapsz egyáltalán mert az már halkabb és hatékony kültérit kapottSajnos a többi mind alap gép kb.
-
11hh
tag
válasz
Balázs Z. #82390 üzenetére
Szia! Szerintem a választott klímának jónak kell lennie. Nekem egy olcsóbb Midea All Easy Pro 3,5 kW-os klímám van, ami gond nélkül kifűt egy 28 m²-es szobát. Az Etherea pedig egy komolyabb gép, jobb hatásfokkal és nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, így valószínűleg még hatékonyabban fogja megoldani a fűtést.
-
Lorden
őstag
[Midea Showroom]
FB-n azt írják előzetes egyeztetés után fogadnak végfelhasználókat is, aki esetleg felkérdezné őket személyesen is, hogy "hogy is van az a katalógusban lévő scop és db adat" megteheti. -
válasz
yahagyma #82278 üzenetére
Midea Oasis Plus #82231
Fele ennyi fűtőteljesítményt sem tud kW-ban.....
SCOP hitelesített adata: 5,3
-7 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,95 kW fűtőteljesítményre képes 3,7 COP-val.
-10 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,7 kW fűtőteljesítményre képes 2,9 COP-val. -
Összes Midea Eurovent: [link]
Oasis plus (bazi sokféle típus van és legtöbbjüknek nincs is hitelesített adata)
MOX330-12HFN8-QRE1GWV/MSOPBU-12HRFN8-QRE1GWV
Ennek a típusnak van SCOP hitelesített adata: 5,3
-7 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,95 kW fűtőteljesítményre képes 3,7 COP-val.
-10 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,7 kW fűtőteljesítményre képes 2,9 COP-val. -
válasz
yahagyma #82216 üzenetére
A Midea Oasis Plus praktikusan semmivel nem jobb, mint egy all easy pro. Hiába az 5.1-es SCOP érték, nálunk ez 3.5, és ugyancsak 3.5 az all easy pro esetében is. Ami egyébként elismerésre méltó, hogy ezt közli a gyártó az energiatanúsítványon. Az Amber Royal még kevésbé meggyőző. Ok, pénz beszél, kutya ugat, de már egyre kevésbé éri meg kínait venni. Pláne, ha van japán, vagy dél-koreai is.
-
Japán esetén:
Ami a műszaki adatlapján szerepel pontosan azt fogja tudni, se többet se kevesebbet!Fűtésben fontos, hogy nagyságrenddel több lesz az üzemórája a beltéri mókuskerekének, egy japán esetén ezt azt üzemvitelt csendesen és tartósan tudja! Persze ehhez is nélkülözhetetlen a szakszerű telepítés a szakszerű tisztítás!
Kínai esetén:
valami érték szerepel a műszaki adatlapon ami lehet hogy úgy lesz a gyakorlatban, de inkább nem, főleg nem úgy lesz 5 év után...A Gree Airy (tudom, nagyon nem fűtésre optimalizált) sztem azért tud hűtésben halk lenni, mert hűtéshez megfelelő a nagyon alacsony mókuskerék fordulatszám is azaz az alacsony légszállítás ami miatt halk lesz, mert a hideg levegő lefele "száll", de mikor fűtenie kell ott válik el a szar a májtól.... újkorában írnak minimum fordulatszámon 29 decibelt....
Ha kínait szeretne valaki fűtésre akkor a biztos típusok:
Gree Amber Royal, Fisher Nordic, Midea Oasis -
Bivaly
tag
Múlt hét szerdán szerelték fel végül nálam is az 5 kW-os Polar Zenit-et.
Ahogyan nézegettem, szerintem is inkább Midea All Easy Pro alkatrészekből áll ez össze, mint Gree alkatrészekből.
Hűteni nem nagyon kellett még vele, így a fűtést próbáltam ki. Kint 9-10 °C, odabenn indításkor 22 °C volt, 26 °C-ra állítottam be.
Az eddigi tapasztalataim:
- ha nincs bekapcsolva a 'Follow me' funkció, akkor 20-40% mókuskerék sebességnél a beltéri egység érzékelője az indítástól számított ~10-15 perc alatt 28°C-t érzékel, és lekapcsolja a kültéri egységet, majd 25°C-nál visszakapcsolja, és így tovább. A follow me funckió bekapcsolásával a távirányító érzékelője által mért hőmérséklet alapján csak visszavette a kültéri egység teljesítményét, és szépen folyamatosan pötyögött a kültéri. A távirányító cirka 4-4,5 méterre van a beltéritől, rendesen rálát, és nagyjából azt a hőmérsékletet méri, mint a közelében lévő Computherm E400RF, a valósághoz közeli értéket.
- a beltéri egység 20%-on sem zavaró hangerejű, 10% alatt pedig nem is hallani.
- a kültéri egysége átlagos hangerejűnek mondható. Indításkor a szélzaj jól hallható, és a kompresszor hangja is, alacsony terhelésnél sem néma, de nem annyira zavaró, sőt inkább a csendesebbek közé sorolnám. Viszont a rezgést eléggé átadja a falnak, amit szerintem nem a konzolon keresztül teszi (mivel oda külön vettem rendes rezgéscsillapító gumibakot az átmenő csavar furatos gumipogácsával kombó helyett), hanem a viszonylag merevnek mondható 12-es csövezésen keresztül, de majd megbeszélem a klímással, hogy jöjjön el, és igazgasson a csövezésen.
- A Nethome Plus alkalmazás is teszi a dolgát, viszont, ha az applikációval kapcsolom be, vagy, ha a távirányítóval kapcsoltam be, de menet közben állítok rajta valamit az applikációban, akkor a follow me funkció deaktiválódik, és a távirányító szenzora helyett a beltéri egység szenzorát használja a továbbiakban. (Ezen mondjuk fejleszthetnének.) -
FerNandor
őstag
válasz
Pepe78 #81945 üzenetére
Ahogy néztem a midea használatiját, nem 100%-ban egyezik a Polar Zenittel. Van pár apró különbség. Majd később lehet leírom, ha érdekel valakit.
Amúgy nagyon gáz ez az időjárás. Jó, hogy hamar felkerült a 3. klíma, mert muszáj szinten tartani a lakást. A Zenit is nagyon szépen fűt.
Szerintem komolyan elgondolkodhatnának az illetékesek, hogy a fűtési szezont módosítani kéne. Tavaly is ez volt. Meg már talán az előtt is. És amúgy idén június elején is még kicsit fűteni kellett, ha jól rémlik... Szóval durva.
-
olika78
csendes tag
válasz
isti732712 #81911 üzenetére
A Zenit Fisher Comfort Plus, kinézetre is ugyanaz. Azok neg mintha a Gree Smart Onera hasonlítanànak. Biztos Midea? Amúgy van valami ismeret róla, milyen lehet a Zenit?
-
isti732712
aktív tag
Az a szám!! Az a fokozat!!! Az nem viccből van a távirányítón, vagy éppen a klímasplit egységen!! Az az SDO klíma drágább mint a felette lévő SDU, és igen jogos az elvárás, ha beállítassz egy értéket akkor ne hűtsön alá 4 vagy akár 6 fokkal! Vagy éppen ne fűtsön feljebb mint amit te szeretnél!
Vagy egész éjszaka azt fogod figyelni mikor rohad re rólad a pizsi? Vagy éppen mikor nem kapcsol be fűtésben mert mondjuk szar a vezérlése és nem akar bekapcsolni? Vagy éppen mert a termistor nem jó? Igen is elvárás még ha polar klíma is, hogy biztosítsa számodra a komfort érzetet,mert csak a user manualt kell megnézni és abban garantálva van a komfort érzet,pl egy SDU nál.
Nem vitázni akarok és védeni sem akarok semmit meg semmit, mert jelenleg én is jeleztem 2db levélben a polar felé a túlhűtés és túlfűtési jelenséget, és már vizsgálják csak megsúgom,sajnos nem értek veled abban egyet hogy egy SDO klíma belépő szintű lenne!!
A belépő polar az SDI!
csak ,hogy érthető legyen, te azt írod ha meleged van lejjebb veszed, ha fázol feljebb, ez nem ilyen egyszerű,itt a hőmérséklet tartás a lényeg, és emellett a fogyasztás is,ennyi erővel szarhatnánk bele a belső és külső vezérlőpanelba, és működhetne on/off módban is, de itt ép az inverter a lényeg,igen hűt? hűt! Fűt? Fűt! Csakhogy nem mindegy hogy ezt hogy teszi!neked meg csak annyit, tcl panel van benne amit már 100x elmagyaráztam akár a videóimban is, a ferrari is szálít más istállónak motrot, és a mercedes is, mégsem nyernek futamot,miért nem? Mert a tcl sem olyan hülye, hogy a saját fejlesztését átcímkézett készülékhez adja! Oda ad egy lebutított vagy éppen nem frissített verziót, és ez így működik!
Ez a Polar dolga ,hogy ezt a problémát megoldja,kihangsúlyozom mégegyszer nincs rá frissítés,és nem is lesz! Főleg,hogy a kifutott SDU-k után a Zenit lép a képbe ami MIDEA panellal van szerelve.
Van még kérdés uraim? -
-
aldebaran
addikt
Télire érdemes, vagy ki lehet húzni az áramból a klímát? (csak hútött 2 napot, sajna most tették be)
midea xtreme safe, de ez mindegyis. Nem áramspórolás, csak azért, hogy a gyerkőcök ne kapcsolgassák. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
ricsik #81787 üzenetére
Ha kifejezetten fűtésre kell a klíma sok üzemórával akkor érdemes fűtésre optimalizált gépet venni. Az Amber Royal (Midea Oasis/Fisher Nordic stb.) az az, a Comfort Pro meg nem.
A nem fűtésre optimalizált klímának pl. meredekebben esik a fűtőteljesítménye a hőmérséklet csökkenésével. Ha van olcsó alternatív fűtés ez persze nem gond, de kizárólagos fűtésnél már lehet. -
ricsik
őstag
válasz
TeeJay #81748 üzenetére
Úgy fest nem fér bele a keretbe csak kínai gép, amiket ajánlottatok sajnos nem.
Csak fűtésre lehetőleg legolcsóbb villanyszámlával, 3.5 kW.
Gree Comfort Pro
Gree Amber Royal
Midea valamelyik
Esetleg más.
nagyon max 350e.
Tanácstalan vagyokKérlek adjatok tanácsot melyik legyen.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
AURATSU klíma....
Napokban voltunk Balatonnál pár napig. Évek óta ugyan abban a szállodában szállunk meg ha oda megyünk. Nem nagy szálloda, 35 erkélyes szoba (20-22 nm) és 9 apartman jellegű, nagyobb alapterületűek picit mint a szobák (28-30 nm)
Sinclair klímák mennek sok éve már, és szerintem viszonylag halkan is, bár némelyiknél vagy a beltéri vagy kültéri kicsit hangosabb de elmegy még.
Most láttam, amikor oda értnk a szállodába, hogy az apartmanokban a Sinclair klímák le lettek cserélve Auratsu klímákra (3,5 kW). Mi is egy apartmanban voltunk most és nagyon bosszantott, hogy ez a japános nevű Midea cucc zavaróan hangos volt. (vagy én vagyok igényes és megszoktam az itthoni LG csendességét) Kültéri (mind a 9 apartmannál) ütemesen búgott, a becsukott ablakon át is hallhatóan, a beltéri meg olyan hangot adott ki mintha szúnyog lenne benne, de sokkal hangosabban zizegett.Éjjel nem is tudtuk használni, le kellett kapcsolni. Kint meg 35 fok volt.
Megkérdeztem a szomszéd apartmanban lakókat is, hogy náluk is ilyen hangos a klíma vagy csak én fogtam ki egy rosszat? Sajnos mindegyik ilyen volt. Jeleztük a Recepciónál, tudnak róla mert amióta ezek vannak ez a zajos hiba fennáll, klímás cég nem csinál semmit mert szerintük ezek ilyenek. Ilyenkor van az olcsó húsnak .... -
TeeJay
félisten
-
-
isti732712
aktív tag
Egy kis segítség kérés!!
Mivel a polar klímák nagy része tcl paneles, így tudnátok nekem adni egy linket ahol alkatrészeket, mint pl termistort, belső hőérzékelőt lehet venni?
ali express is jó, az SDItől a Fresh ig mindbe ugyanaz a termistor van, kivéve már a zenitet mert az midea.Köszi mindenkinek.
-
-
Máté94
addikt
Esetleg még van a Midea Oasis Plus/Fisher Nordic. Ugyanazok, csak más névvel.
-
11hh
tag
válasz
olika78 #81599 üzenetére
Mivel az első klímám nincs összehasonlítási alapom. 1db midea all easy pro 3,5kw-os klímánk van, a ház 100nm van két szoba meg egy nappali, és a nappaliba van a klíma. Simán az egész házat lehűti egységesen, ha nyitva vannak az ajtók. Legnagyobb eltérést 1fokot mértem.
Fűtés: amikor melegszik fel, pattog a beltéri, de ez akkor van amikor bekapcsolod. Ha folyamatosan fűtesz nem jellemző a recsegés. Én gáz központi fűtést használok, és a klímával rásegítek. Radiátoros fűtéssel mindig voltak hidegzuhog a házban, ha klímával is fűtök mindenütt egységes a hőmérséklet, sokkal jobb a hőérzet. Mi nagyon szeretjük a klímát. Vannak kisgyerekek és általában mindig ugyan akkor van vacsi, és fürdés az applikációba be van programozva, hogy este 6-tól este 8:30-ig kapcsoljon be a klíma pl 26fokra.
Nappaliba szoktunk a gyerekekkel öltözködni és így a forró levegőt szépen oda fújja ránk.
Fogyasztás: nyáron emeli a villanyszámlát 2-10ezer forinttal attól függően milyen meleg van, télen azt vettem észre többet fogyaszt ott már 15ezer Ft-al is tudja a villanyt emelni, de cserében sokkal jobb a hőérzet mint a radiátorral.
Hang: beltéri nem tűnik hangosnak, de alvásnál már akár zavaró lehet, kültéri alacsony teljesítményen kicsit kattogós hangja van, nagyobb teljesítményen ez megszűnik. Igazából a kültéri hangja semennyire nem zavar minket, egy olyan falon van ahol nincs ablak.
Applikáció: nethome plus szoktam használni, nekem fogyasztást nem ír, de azon kívül minden látható, és időzíthető
Ritkán veszek hasznosat, de ez a klíma a legjobb döntés volt, ha 24fokra rakom a klímát hűtésbe akkor mindenütt 24fok van. Olvasom hogy egyes klímák nem tartják a hőmérsékletet, itt még 1 szobával arréb is annyi van. -
11hh
tag
Midea all easy pro klímám van, vettem mosózsákot és a lamellákat és a mókuskereket lemostam. Nagyon sok por ki is jött. Véletlen egy lapátot letörtem ami a balra jobbra mozgást csinálja. Tudok venni hozzá másikat? Ideiglenesen megragasztottam, működik.
Én minden évbe kitakarítatom a klímás céggel akik felrakták, idén is voltak, de ők csak ecsetet meg fújókát használnak.
Én alaposabban kitakarítottam, szerintem halkabb is lett. Kicsit bánt ez a levegő terelő lapát törés, gőzöm nincs mi a hivatalos neve, így rákeresni sem tudok. -
leslieearth
tag
válasz
Eclips21 #81500 üzenetére
daikin azért került bele, h legyen egy japán, mégha csak belépő szintű is, és árban belefér
a syen muse next az a+++ hűtésre és 8,5 seer-értéke van, nekem ez jónak tűnik
A Charm valóban fogyasztás szempontból lefelé lóg ki, de a legolcsóbb is a felsorolásból.gree vagy midea közül lesz vmelyik úgy néz ki
köszi a segitséget -
prisz
senior tag
Hagyjuk mar ezeket a 15 évvel ezelőtti városi legendákat. Amit én a sajat szememmel latok, hogy a midea oasis-om a dög melegben, siman elketyeg 150-210wattal órákik 24.5 fokra hűtve a kb.55nm2-t éjszaka pedig brutálisan alacsony figyasztással 85-97watt!!!! között eszik hosszú ideig. A fogyasztásmérőm igazolja, a villanxszámlám pedig megerősíti. Sokszor már az itteni halandzsáktól égnek áll a hajam, inkább pörgetek is tovább...
-
leslieearth
tag
sziasztok!
2 db 20-25 m2 területű szoba (klasszik kádár-kocka szobái) keresek csak hűtésre 2,5 kW-os klímát. ház 15 cm grafitos szigetelésű, ablak 3 rétegű, padlás szigeteletlen. fontos, h csendes és takarékos legyen. 4 van amit kinéztem, nálam ez a sorrend ebben kérnék tanácsot, vagy egy felsorolásban nem szereplő titkos favorit 300e jó magyar forintig?
1. Gree Comfort pro
2. Syen muse vagy Charm
3. Midea Extreme Save pro
4. Daikin Sensiravolt már hasonló kérdés, de érdemi választ nem találtam. gree az a+++ nagyon jó seer-értékkel, ár sem vészes. Syen detto. Midea árban már eléggé a teteje, viszont állítólag nagyon halk. Daikin meg csak azért, h legyen egy japán is, 270 körül ugyan már van FTXC25C / RXC25C SENSIRA ( vagy éppen még van), de ugye belépő szint.
köszi mindenkinek a választ!
-
TeeJay
félisten
Még szép.
A Midea Oasis/Fisher Nordic pont azért tud lemenni 80watt villamos fogyasztásra is mert dupla kondenzátoros a kültéri így hűtésben sem kell annyira tekernie mint egy 22kg-os AUX-nak ahol mindenen is spórolnak már
Ha elég nagy lenne benne a kondenzátor 10-20cm vastag és megfelelő borda távolsággal, este tudna akár passzív módban is működni akkor meg csak a kompresszor menne.Pont beszélgettem azzal aki a Deep Clean-t gyártja, Dubajba volt fél évet mert egy projektre kihívták ahol az volt a feltétel hogy 60fokos melegben is üzembiztosan kell hűteni a gépnek. Na mondta hogy nem Daikin vagy Mitsu-ba kell gondolkodni hanem valami számomra ismeretlen név volt és mondta hogy 23cm volt a kondenzátor vastagsága hogy bírja a terhelést
Ugyancsak halkabb klímát lehet ha a kültéri ventilátor átmérő vagy lapátszám növekszik akárcsak procihűtőnél. Nagyobb átmérő alacsonyabb fordulat mellett is tud ugyanannyi vagy több levegőt forgatni.
Hatékonyabb kompresszorral szintén tudnak játszani
Nem véletlen hogy vannak alap gépek meg csúcs split-ek is -
-
prisz
senior tag
válasz
torma1981 #81364 üzenetére
Az az igazság, hogy nálam "midea osasis plus" jelenleg a benti hőmérséklet 23.5C, kinti 33,2C, kb 60nm2 ,és qrvára sem a kültérit, sem a beltérit nem lehet hallani, ahogy eddig sem a nyári szezonban. Csendes, zöldövezetii társasház, budapest, zugló. És ez egy kib@szott klnai klíma... Nem egy japán bullshit NASA technológía.
-
kk831228
addikt
Na tènyleg nem szabad hallgatgatni , munkahelyen van pár klìma Polar ,Midea , Gree . A sz.r kìnai polar kültèrije kb hallkabb mint a comfora-m
Jó persze lehet csak 2.5 -es a polar , de akkor is. Hangban nem hallkabb a Daikin se beltèri se kültèri egysège . Másik szobába lehet Mitsu Ap lesz majd inkább jövőre.
-
Sadam11
lelkes újonc
válasz
Eclips21 #81290 üzenetére
Csak pár példa: Mitsubishiben és Dainkinben általában 3szor annyibe kerülő 32 és 16bites Renesas microcontroller van, Mideában 8bites Holtek. Mitsuba Panasonic capacitor van, amik talán az egyik legjobbak a piacon, Midea Samwha és CapXon amiknek rövidebb a rated élettartama és kisebb a hőtoleranciája. A japánok japán gyártású prémium optocsatolókat használnak (Sharp, Vishay, Toshiba), a Midea leginkább Everlightot, ami kb negyed annyiba kerül és minőségben is ott van. Csak komponens szinten ezek egységenként 20$ különbség is lehet.
Ennél nagyobb különbség, hogy a Mitsu és a Daikin is házi fejlesztésű kompresszort rak bele amit aztán rendesen modelleznek, tesztelnek, újramodelleznek, amíg nem működik optimálisan. A pl említett Midea Extreme Save Probna egy - meglepően hatékony, de hangosabb - GCMM kompresszor van (a GCMM a Midea leányvállalata, és fél kína kompresszorát gyártja) amit utána nem gondoltak túl optimalizálás terén.
A Mitsuban pl külön a kompresszorhoz írt és optimalizált PAM (Pulse Amplitude Modulation) irányítás van, adaptív hűtöközeg-ciklus szabályzással meg valósidejű terhelés előrejelzéssel ami azért lehetséges, mert normális hardware van a klímában. Gyakorlatban ez úgy jelenik meg, hogy a kompresszor sokkal jobban és gyorsabban tudja szabályozni magát, a terheléshez igazítani magát.
Ez elég technikai, de remélem segít egy kicsit kézzelfoghatóbbá tenni, hogy a "japán miért jobb". Naphosszatt lehetne még sorolni, de egyszerűen a Japán gépek a csavarokon át a szoftvering átgondoltabb, jobban tervezett, minőségibb alkatrészeketet használó gépek, amiknek ugyan meg is kérik az árát.
A piacon is látszik, a Kínai összerak egy olcsó versenyképes gépet, megtolja marketinggel, lefizeti a szerelőket és ömleszti a piacra a gépeit. A kínaiak nagyon tudják, hogy az átlag vásárlót mi fogja meg, azokat hatalmas betűkkel rámatricázzák (téliesített, fűtésre optimalizált, SEER, SCOP meg még ezer annyi), mert a vásárló inkább ezt látja, mintsem, hogy mennyi időt töltöttek a termék tervezésével, milyen a minősége az alkatrészeknek.
Amennyiben az embernek az kell, hogy csak kapcsoljon be és hűtsön akkor igazából mindegy, hogy milyen mikrokontroller van, valós különbség háztartási körülmények között minimális lesz (max rosszul szabályoz le, túlhűt, etc.).
-
Andris837
senior tag
válasz
DroiDMester #81284 üzenetére
Így nincsenek egymással teljesen szemben. Ha a két szoba ajtó közé raknám, akkor a másik nagyobb szoba hűtése nem lenne megoldva, ami cél.
SEER értékeket ellenőrizve a Midea az egyik legjobb választás.
Mitsubishi HR35 SEER : 6,2
Daikin Sensira SEER: 6.87
Midea Xtreme Save Pro: SEER : 8,5
A központi klíma nagyon nagy beruházás lenne szerintem és a padlástérrel kapcsolatban sem tudom még, hogy a jövőben beépítésre kerül e vagy sem. Ha igen, akkor nem szívesen bontanám el a most telepített központi klímát, a másik meg, hogy az már - gondolom - egy nagyobb lélegzetvétel lenne anyagilag is. -
Öcsielvtárs
aktív tag
Sziasztok, Midea klímához - wifi telepítéshez - keresnék ilyen csatlakozót:
-
Andris837
senior tag
Sziasztok,
idén jött el a pillanat, amikor már nem bírjuk ezt a nagy meleget és szeretnénk klímát. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A ház nagyjából 80-90m2 összesen 2,8 belmagassággal, viszont eléggé tagolt, mint azt a képen is láthatjátok. Véleményetek szerint a klímák elhelyezése (kékkel jelölve) megfelelő lehet? Csak hűtésre használnánk a klímákat és cél, hogy a két nagy szoba és az előtér-étkező megfelelően hűtve legyen. Természetesen az ajtók nyitva lennének folyamatosan...
A harmadik kisebb szoba az a gyerekszoba, oda is menne be nyilván valamennyi hideg, de azt kimondottan hűteni nem szeretnénk.
Klímában a Midea Xtreme Save Pro 3,5kw-ban gondolkodunk. Elegendő lehet erre a célra? -
Dini88
újonc
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat, de az alábbi gépek közül választanék.
Lassan egy éve van két fisher nordic, a nagyobb közös helységekben, én a hálószobába (ahova most szeretnénk) nem tenném be.
Érdeklődnék, hogy az alábbi két gép közül szerintetek melyik lenne a jobb választás teljes értékű fűtésre?
Midea Xtrem Save Pro
Gree Comfort pro
Árban szinte ugyan az az ajánlat.
Egy másik cég a Fisher Comfort Plusz gépet és az Aux Delta 2-t ajánlotta. Az aux valóban képes lenne egész téli fűtésre, mert ahogy igyekeztem utánna olvasni, aszerint nem. Előre is köszönöm a segítséget! -
modflow
veterán
Midea MOP3-12-SP Oasis Plus Inverteres Split klíma kültéri egységnél normális, hogy most este, kikapcsolt állapotban is valami lilás fény van benne?
-
prisz
senior tag
válasz
Thegrey #81192 üzenetére
Azért a beltéri között is van különbség:
835x295x208 vs. 895x298x248
A midea oasis plus majd 5cm vastag hőleadóval rendelkezik, emellett majd 1kg a töltőgáz. Ez ebben a piaci szegmensben, brutális teljesítménynek számít. Tudom, hogy kínai, de egy qrva jól összerakott klíma... -
Thegrey
tag
A Midea szerint azért van eltérés.
A gáztöltet mennyiség 0,62kg/0,9kg, SCOP 4,6/5,3, SEER 8,5/9,2. Az Oasis nagyobb kültérivel is rendelkezik. A 3,5kW-os gépek esetén a fűtési teljesítmény is más 3,8kW/4,25kW. Összehasonlítás
Nyilván ezek gyári adatok és, hát ugye tudjuk, hogy a kínai márkáknál ezek pontossága sokszor megkérdőjelezhető.
A Midea az Oasis Plust ajánlja fűtésre optimalizált klímaként. -
Thegrey
tag
válasz
Dini88 #81188 üzenetére
Ha már Fisher és fűtés:
Fisher NORDIC sorozat
A Midea Oasis Plus ugyanaz, csak Midea-ban. -
Dini88
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az alábbi két gép közül szerintetek melyik lenne a jobb választás teljes értékű fűtésre?
Midea Xtrem Save Pro
Gree Comfort pro
Árban szinte ugyan az az ajánlat.
Egy másik cég a Fisher Comfort Plusz gépet és az Aux Delta 2-t ajánlotta. Az aux valóban képes lenne egész téli fűtésre, mert ahogy igyekeztem utánna olvasni, aszerint nem. Előre is köszönöm a segítséget! -
Kis Tigris
tag
Sziasztok. 2 hete szereltek be egy Kaisai (by Midea) wifis klímát.
Próbálgattam a funkcióit, kipróbáltam a NetHome Plus-on wifin keresztül telefon vezérlést is. Majd pár nap után gondoltam, telórol nem használnám. De az istennek sem tudom a klímában kikapcsolni a wifi-t, a jel folyamatosan ott van a hőmérséklet mellettPróbáltam már elvenni a wifi-t tőle (a jel akkor sem tünt el), AP módban hagyni 8 percig (elvileg ilyenkor kilép, de a valóságban csak ott a jel), áramellátást elvenni tőle (bekapcsoláskor csak ott a wifi jel), AP-vel már lefagyasztani is sikerült egyszer (nem reagált semmire, biztosítékját kellett le-fel kapcsolni)...
Szóval elvileg a wifi-t keresi folyamatosan, ECO mód így nem is működik, nem tudom mit lehetne vele csinálni :/
-
flash-
veterán
válasz
patex1983 #80909 üzenetére
Hatalmas csalódás nekem is a gree smartr.
Hetente kell mosni a szűrőt mert ha nem akkor csinálja a széllökést nekem is hiába tiszta a filter. Használtam már daikin, fujitsu, Mitsubishi, fisher, toshiba, midea, stb. Klimákat de egyik sem produkálta ezt. Ez nem normális. Ha mas nem csinalja akkor ennek sem kellene mert zavaró. Egy fisher meg tudja oldani? Egy rcool meg tudja oldani ez miért nem? A kulteri is sokszor borzasztó hangos, ezt en is tapasztaltam. Ezek az ai dolgok meg akkora maszlag meg átveres mint a világ. Nekem 20m2 szobaban 300kwh-tot fogyaszt ez a 3.5kw smartr... Nahát tényleg nagyon "smart"
Ne vegye senki! Vegyetek rcool-t. Apósomek evek óta ejjel nappal strapálják es még mindig patent! Sokkal csemdesebb, es jobban hűt -
prisz
senior tag
válasz
DroiDMester #81073 üzenetére
Midea oasis. A turbó mód alatt maximum a ventii fordulatszám, maximumon jár a kültéri kompresszor. Kb. 20 perc és jégverem van a lakásban, 60nm2-en. Persze kb. 1kg hűtőközeggel, dupla hőleadó csövekkel, brutális a teljesítménye. Csak egyszer használtam, de ide tök felesleges. Persze tudom, hogy a japán "sokkal jobb"
-
angelside77
tag
válasz
MaxxDamage #81033 üzenetére
Te kapcsolod turbó módba, vagy automatikusan kapcsolja?
Egyáltalán miért van ebben a módban?
Ki tudod ezt kapcsolni?Nálam is van" boost" funkció (Midea Oasis plus), de sosem volt rá szükség.
-
modflow
veterán
Van ugye egy midea mop3-12-sp oasis plus -om.
Na azt vettem észre, hogy fogja magát és ki majd azonnal bekapcsol.
Ennek mi lehet az oka?Hűtés, 1% ventilátor és 25 fokra van állítva.
A higanyos hőmérő szerint 23,8 fok van.
Először azt hittem azért kapcsol ki, mert a 25 ugye a 23,8 fok felett van. De akkor minek kapcsol be azonnal, miután kikapcsolt?
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
galocza #80894 üzenetére
Vasárnap legnagyobb fiaméknál unokáztam. Midea mobil klíma ment a nappaliban, a szoba kb. 25nm. Egyik ablak kicsit bukóra volt nyitva, levegő be. A klíma csöve (meg a kondenzvíz) kivezetve a terasz ajtó aljánál egy gyári elemmel. Bent kellemes 24-25 fok, ráadásul egyáltalán nem volt zavaróan hangos, F1 ment a tv-ben, beszélgettünk mellette, egy forgalmas út mellett simán van ennyi zaj nyitott ablaknál. Sokkal rosszabbat vártam.
-
prisz
senior tag
válasz
MaxxDamage #80849 üzenetére
Nálam midea oasis ketyeg. Ha be van kapcsolva a motoros oldalirányú légterelés, akkor megy mindentől függetlenül. Akár alacsony, akar magas a fordulatszám. Szvsz. amit írsz, az nem éppen normális jelenség, és értelmezhetetlen is egy ilyen készüléknél.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani Daikin vagy Mitsubishi klímát "emberi" áron. Végignézte egy klímás a házat. Szerinte egy 2,5 és egy 3,5 KW-os megfelelően tudna hűteni illetve télen kisegítő fűtésként szolgálni. Ajánlott Mideat, Polart, Gree-t egyéb kínai márkákat. Daikinból a Sensira jött fel mint lehetőség. Szerinte a Mitsu nagyon túlárazott ezért nem is jött fel mint opcó. Ami feltünt, hogy az olcsóbb Mitsuban nincs wifi, csak utólagosan lehet beletenni, ha igaz.
MI az emberi ár nekem? Max 400 ezer/db.köszi
-
Shade45
senior tag
Sajnos az a vállalkozó értékesítette, aki telepítette.
Viszont a karbantartással nem vagyok megelégedve, szezon elején hiába szóltam, hogy elég koszos a mókuskerék, csak befújkálta (sajnos nem én voltam itthon a karbantartáskor...) mondván mosni csak akkor kell, ha már több éves a készülék és sokat ment...2 Mitsubishi klímám van, és a környékemen csak ez az egyetlen vállalkozó volt hajlandó telepíteni ezt a márkát, mindenki csak Gree, Midea, Aux, stb foglalkozik.
-
prisz
senior tag
Egy klímánál a hőmérséklet amit beállítasz a fö prioritás. Ennyi. És ez így van jól. Mi az istennek állítasz be akár 22 fokot, ha a manuális alacsony fordulatszám miatt a büdös életben nem tudja szerencsétlen elérni a beállított hőmérsékletet? És akkor még egyszer. A midea oadis is beállítható silent mellett fix ventillátor fordulatszámra, de értelmét nem látom.
-
modflow
veterán
Na megvan pár napja a klíma (Midea Oasis Plus MOP3-12-SP oldalfali mono split klíma 3.5 kW)
Nagyon jó!Ma 10:40-kor kapcsoltam be, most 15:32 van.
A hőmérséklet 25 fokra van állítva, de a szoba közepén az asztalon a higanyos hőmérő szerint 24 fok van.
Mindenesetre ennél lejjebb nem venném, mert így is jégveremnek érződik.És simán hűti a nappali mellett az étkezőt és a kis folyosót is (egy légtér, boltívvekkel).
És ami nagyon jó, hogy szinte hangtalan bent, kint meg a szomszéd kültérijét jobban hallom, mint a mellettem lévő sajátomat.
Szóval elégedett vagyok!
Köszi mindenkinek a korábbi segítséget!Egy dolog van, ami nem jó.
Mégpedig az, hogy zavar, hogy felém is áramlik a levegő bárhogy állítom. (Kanapé, pont szembe van vele a beltéri.)
Most nagyon igényesen ragasztottam egy papírt, így nem fúj felém, csak lefelé. 🤣
Az alatta lévő virág kíváncsi vagyok, hány nap alatt fog meghalni. De inkább ők, mint nekem fájjon a fülem, ami nagyon érzékeny minden pici huzatra, légáramlásra.Rendeltem egy légterelőt temuról, remélem utána minden szuper lesz.
-
Sziasztok,
Kicsit kiruccantunk és a szállásunkon van egy Midea MSOPBU-12HRFN8 klíma és első bekapcsolás után állott akvárium szaga volt. Mit tudok tenni vele hogy a következő egy hétben ne növesszünk baktérium telepeket a tüdőnkben?
-
gabor9991
addikt
Ezer éves 2.5-ös on-off midea nem hűt, nem fűt, a kültéri mellett állva olyan hangja van mint amikor egy villanymotor indítókondenzátora búg, kültéri ventilátor forogw, kompresszor forog de nem olyan a hangja mint egyébként amikor működött még normálisan.
Lehet kondenzátor hiba vagy attól kellene egy keveset hűtenie vagy fűtenie?
Érdemes lenne ezzel még foglalkozni vagy felesleges? -
11hh
tag
Sziasztok! Egy szállásnál vagyok ahol két darab tesla márkájú klíma van. Hűtésre használva remek választás lehet, nagyon csendes, alvásnál sem zavar. Nem recseg, nem ad furcsa zajokat, csak halk susogás hallatszik ami engem semennyire nem zavar. Nekem otthon midea all easy pro van az kicsit hangosabb, meg szokott recsegni (főleg fűtésnél).
Ezt csak érdekességnek írtam. -
Met
nagyúr
Syen Bora Plus klímát hogy lehet csatlakoztatni a telefonos apphoz?
Kolléganő szenved vele.
A kézikönyben lévő qr kódra már nem talál appot a store-ban, ezért letöltött mindenféle klímás appot.
Mondtam neki hogy talán a Syen oldalán kellene megnézni az appot, le is töltötte.
A lényeg, mindegyik app látja a klímát, de milyen kódot kell megadni?
A wifi jelszó nem jó (vagy elírta).
Az előző klímája egy Midea volt, azt könnyen be tudta üzemelni. -
nevemnetudd
csendes tag
Tudtok ennél most jobbat ,bestbuyt ?
Midea MGP2X-12-SP - KLÍMA Akció, Raktáron – WEBKLIMA
315 900 Ft BESZERELVE
mennyire ajánlott ez a készülék ? Pláne ennyiért?
Illetve 18 m2 szobába berakhatom-e mivel a kisebb készülék beszerelve drágább. -
BBéci
legenda
válasz
smallmer #79338 üzenetére
Gondolj bele, egymás mellett lévő 6 kültéri hangja összeadódik, míg a másik változatban szépen, észrevétlenül duruzsolnak. Illetve mégsem, mivel Midea gépekről van szó, azokra nem jellemző a halk működés.
Ettől függetlenül, egyértelműen, fényévekkel jobb a második elképzelés. De azon is változtatnék: a jobb alsó sarokba egy multit, az átellenes oldalra dual gépet választanék. Akkor csak három kültéri egységed lenne. Botorságnak tartom a 6 darab kültérit. -
TeeJay
félisten
válasz
smallmer #79338 üzenetére
A pénztárcádnak lesz gond inkább
Legtöbb szaki mint én is adunk egy árat alap telepítésre 3méter csőtávra 1 falfúrással (kültéri és beltéri között) afelett pedig minden plusz méter egy bizonyos összeg felár, így 11méterre csak egy klíma telepítése 150ezres ár körül simán alakul mert ugye 5méter felett még hűtőközeget is rá kell tölteni.
Zajongásról meg annyit hogy akkor nem Midea-t kellett volna venni hanem Daikin vagy Mitsubishi mert azok nem igazán zajonganak
Tudom a breezeless vakítás dolgozik de hidd el Daikin és Mitsu mellett is álltam már és nem éreztem huzatot -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Néhány dologban a tanácsotokat szeretném kérni.
1. Klímák elhelyezése
A most épülő házunkba 6 db Midea Breezeless E klímát vásároltunk.
A klímaszerelő jövő héten készítené el az előszerelést, csövezést, hogy lehessen belül vakolni.
Két koncepció van a fejemben. A színes négyszögek a klímák beltéri és kültéri egységei:Első:
Második:
Az első megoldás azért tetszik jobban mert egy oldalon a kocsibejáró felől búgnának a kültériek és nyáron nem lenne talán zavaró az udvarban hátul.
Szerintetek mennyire jó megoldás az, hogy minden beltéri egységnél felállnának a padlásra és a padláson menne a csövezés a kültériig?
Mit gondoltok melyik a jobb megoldás?2. Klímaszifon vagy kültérre kivezetni a cseppvizet?
A vízszerelő említette, hogy van glettelhető, festhető klíma szifon. Mit gondoltok érdemes lehet használni vagy jobb ha ki van vezetve simán kültérre a cseppvíz?3. Fali konzol vagy betonon álló konzol?
Mi a jobb megoldás: fali konzolon a klímák vagy a földön betonozott területen konzolon? Mennyire rezegteti a falat egy kültéri? Fontos, hogy a lehető legkevesebb zaj jusson be a lakásba.4. Egymás fölött jó a kültéri?
A kültéri egységeknél mennyire jó az, ha mondjuk 3db egymás fölött van? Késztetnék olyan konzolt amire hármat rá lehet rakni egymás fölé.5. Beltéri az ágy fölött
Okozhat gondot az, ha a beltéri egységek közvetlenül az ágy fölött vannak? Mivel Breezeless, ezért a lyukacsos lapon átmegy a levegő terelve is. Lehet ebből gond? Nem szeretném éjszaka kapcsolgatni.Köszönöm szépen előre is a tanácsokat, észrevételeket.
(Megjegyzés: tudom, japán klímát kellett volna vennem
)
-
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #79069 üzenetére
De nem jól érted
Fisher Nordic egy átmatricázott Midea Oasis
Midea gyártó a Fisher csak bevásárol egyik másik gyártótól és Fisher matricát rak rá.
Namármost ha ők 5dollárral olcsóbban kapnak mástól hasonlót akkor simán vannak olyan parasztok hogy ugyanazon fantázia név alatt viszik tovább de már más belsővel.Midea Oasis továbbra is Midea lesz de a Fisher már mástól veszi majd a Nordic fantázia nevű készülékét. Bár szerintem még most is Midea belsős lesz a Nordic, legalábbis a weblapjukon nem láttam másféle beltérit
-
Máté94
addikt
válasz
TeeJay #79060 üzenetére
Oh, pardon.
Igen, mert Fisher Nordic = Midea Oasis Plus az én fejemben. Így, ha a Nordic Hisense-belsős lett, akkor az Oasis Plus is automatikusan.
Igen, tisztában vagyok a kis MDV-vel, de... Nem tudom elengedni, hogy itthon már 3 fűtős gép van, és a negyediknek akkor hirtelen már elég is lenne egy "mezei" klíma is, ami fűteni is tud. A tapasztalatlanságom nem fűtésre optimalizált klímákkal teljesen elbizonytalanít.
Mindig ott lebeg a mivan ha...
Egy ideig eltartott, mire nagyjából összeraktam, hogyan tud az ember a marketing blabla-t figyelmen kívül hagyva tájékozódni, hogy melyek a fűtős, illetve nem fűtős gépek közös tulajdonságai. Ezek lettek a 30-al kezdődő kültéri kg tömegadatoktól, illetve az inkább 1 kg-hoz közelítő hűtőközeg töltet.
De akkor az Oasis Plus még mindig vállalható, ha nincs pénz fűtős Daikin, illetve Mitsubishi-re.
Kacatlerakatnak van használva, így esélytelen.
Sima gázfűtés volt/van, vizes radiátorokkal. -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #79056 üzenetére
Midea Oasis Hisense belső?
What?
Fisher Nordic-ról hallottam ilyet de ugye a Fisher nem gyártó hanem matricáztató brand...Másrészt olvass vissza párszor beírtam már hogy dohányboltot nálunk évek óta egy alap fingilingi MDV klíma fűt egész télen, nyáron meg hűt folyamatosan és köszöni szépen azon kívül hogy mosni kell megy rendesen.
Amilyen gyenge tél van nem kell ennyire durva gép már fűteni -
Máté94
addikt
Az újabb gyártású Midea Oasis Plus-nál mennyire kizáró ok, hogy (elvileg) Hisense belesek a kültérijük már?
Illetve, 400e Ft körül/-ig, ez már szereléssel együttvéve értve, a kedves topiklakók milyen klímát vennének fűtésre, szigeteletlen, de több kamrás nyílászárós, 15 nm-es szobába egy Kádár-kockába? Tehát fűtésre, azaz kizárólag klímával való fűtésre való használatra.
Fűtős japán klímára nincs sajnos keret.
A kis előzmény az, hogy akiktől anno a 2 x Oasis Plus-t vettük, most Breezeless E ajánlott fűteni, amire én csak így...
Ez nem fűtésre való...
Most, hogy huszan X alkalommal visszaolvastam, szembejött velem ez a Hisense belsős Oasis Plus mizéria. Akkor már az sem jó.
Kezdem érezni magamon, hogy megfertőződöm a japán gépekkel, de most komolyan.
Válassza az ember a Daikin belépő kategóriáját, pl. FTXF-t egy Oasis Plus helyett? Ez reális meglátás? Úgy érzem, hogy ez ugyanaz lenne, mintha valaki a Breezeless E-t választaná az Oasis Plus helyett.
Elnézést a vergődésért, de nem kapok sehonnan elég nyomós érvet, így sosem billen egyik, vagy másik irányba mérleg nyelve.
-
szacsa33
tag
Üdv urak.
Szeretném megkérdezni a hozzáértőbbeket hogy ezek közül melyik a z ajánlott,
főleg fűteni kellene napelem mellé.
Daikin Comfora 3,5 kw 553000 Ft
Midea Oasis 3,5 kw 506000 Ft
Panasonic Nordic KIT-NZ35-YKE 3,5 kw 677000 Ft
Gree Amber Royal 3,5 kw 556000 Ft
Toshiba Shorai EDGE white RAS-B13G3KVSG-E/RAS-
13J2AVSG-E 588000 Ft
Én az árához viszonyított értékére is kíváncsi lennék,hogy a drágább megéri-e a magasabb
árat?És egyáltalán ezek versenyképes árak,kicsit sokallom.
Még annyi,hogy ez alap telepítéssel megadott árak.
Köszönöm. -
modflow
veterán
A beltéri egységnél bármelyik oldalról mehet bele a kábel, stb?
Mert nekem úgy van hely, hogy szemből nézve jobbról kellene.
(Midea Oasis Plus MOP3-12-SP oldalfali mono split klíma 3.5 kW) -
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #78879 üzenetére
Téliesített = legtöbb kínai gépben egy tálcafűtéssel már pipálják ki ezt de attól még nem nagy fűtős gépek ezek
Fűtésre optimalizált = dupla soros kondenzátor, 28-30+ kg kültéri, 1kg körüli vagy afeletti hűtőközeg töltet, esetleg dual stage kompresszor vagy karter meg kompresszor fűtés és egyéb finomságok
Na ezek már tényleg fűtésre vannak építve szinte kivétel nélkül A+++ hűtés és fűtés jellemzi őket és normális leolvasztási program, nem vaktában olvaszt óránként a semmit hanem akkor teszi ha már tényleg le van jegesedve a kondenzátorGree Amber Royal, Midea Oasis/Fisher Nordic, Daikin FTXTP vagy FTXTM
Mitsubishi AY gondolom megfelel ennek vagy ami afelett van még -
Máté94
addikt
Megvagyok lőve...
Nem tudok eligazodni a fűtésre optimalizált klímák között.
Eddig a Midea Breezeless E 3.5 kW volt kinézve, de nem vagyok biztos, hogy ez tényleg "fűtésre optimalizált" lenne, vagy csak "téliesített"?
Illetve, látva a Polár Ultimatet itt a topikban, főleg 230e Ft-ért elbizonytalanodtam.
-
Alapvetően nincs gond az RCOOL SOLO2.vel, melóhelyen az étkezőben ilyen van. Teszi a dolgát, halkabb mint egy MIDEA\MDV
.Ha nem fontos a WIFI akkor Mitsu HR35.öt vegyél, ha japán mellett akarsz maradni.
Amúgy most sz.tem a Polar ULTIMATE a best buy, ha olcsón jó gépet keresel! Én 1hete rakattam fel belőle egy 3,5est, eddig nagyon bejön, pedig a másik 2szobában nekem is DAIKIN Sensira.k vannak!
-
-
aldebaran
addikt
válasz
TeeJay #78556 üzenetére
#78553 S e t h
#78551 Sadam11
#78550 Parci
#78549 Lorden
Köszönöm srácok! Így teljesen korrekt és érthető.Maradt egy kérdés, ami felmerült.
Ezt a bel és kültéri klímát ajánlották:4x MIDEA XTREME SAVE MSAGBU-12HRFNX OLDALFALI BELTÉRI KLÍMA (3,5 KW)
1x MIDEA M4OE-28HFN8-Q(HB) MULTI KLÍMA KÜLTÉRI (8,2 KW, MAX. 4 BELTÉRI)Az ismerős azt mondta, hogy nem létezik, hogy a kültéri elbírja a 4 beltérit, főleg, ha mind a 4 egyszerre megy teljes gőzzel.
Ez tényleg így van? Vagy mitől függ ez? Nem kell túlméretezni a kültérit? -
válasz
Lorden #78555 üzenetére
a SmartR-től halkabb a Polar Ultimate, tud olyan halk is lenni mint a Sensira-m a legcsendesebb módban.
És amit már más is kérdezett, a légterelő lapátoknak totál 0 hangja van mind vízszintes mind függőleges módban semmit nem hallani belőle még fél méterre sem!És a fűtéssel sem hiszem hogy probléma lesz mivel 0,8.kiló gáztöltet van benne a halára dicsért Midea Oasis/Fisher Nordic pedig 0,9. míg egy átlagos 3,5KW gépbe 0,55-0,6.
A kültérije ugyan úgy teljesen nyitott hátul a kondenzátornál ahogy az Oasis-nál, ugyan úgy van tálca és kartel fűtés is benne és a paraméterek is jónak mondhatók SEER : 8,5 SCOP : 4,6fogyasztás abszolút rendben van ha eléri a helyiség a beállított hőfokot
115.W-al tudja tartani(pedig semmi szigetelés nincs a házon)
Ennyi pénzért amiért adják jelenleg, sz.tem nem létezik jobb gép!
Aztán majd meglátjuk hogy mennyire lesz tartós gép, ha elmegy 6-8.évig, már akkor azt mondom hogy nem volt rossz választás!
Majd a takarítás lesz kérdéses hogy mennyire nehéz lesz szétszedni, mondjuk ez csak annak számít aki maga takarítja! -
TeeJay
félisten
-
Sadam11
lelkes újonc
válasz
aldebaran #78547 üzenetére
Nincsen baj a Mideával. De egy szakmai fórumon az emberek azt fogják ajánlani amiben valami a legjobb. Legjobb minőség, legjobb ár/érték arány. Ezek valahol enyhén szubjektívek is, de a Midea egyikben se az első, ezért elsősorban nem ezt fogják ajánlani. Ez nem jelenti azt hogy ne lenne kiváló ár érték aránya, vagy hogy rossz minősége lenne, úgyhogy nyugodtan lehet azt is tetetni.
-
aldebaran
addikt
A MIDEA tényleg ennyire sz.r, hogy abszolút nem ajánlja egyikőtök sem?
Vagy egyszerűen nem szerelitek és kész?
A keresőbe beírva a MIDEA-t nem találom erre a választ.Én olyan klímaszerelőtől kaptam árajánlatot, aki hivatalos garanciaszerviz is egyben. Ha bármi gond van, itt vannak helyben és max 24-48 óra alatt megoldják.
Vagy a garancián kívül van más probléma vele?
Úgy olvastam a wikipédián, hogy a MIDEA megvette a Toshibát és még más nagy vállalatokat, a Xiaomi meg befektetett egy csomó pénzt.
Vagy kínai és azt inkább ne vegyük?
Az összefoglalóban sem találtam erről semmit, pedig tényleg érdekelne, hogy mi a gond ezzel a márkával. -
TeeJay
félisten
Teljesen jó gép.
Téliesített, halk kívül belül, huzatmentes hűtés, motoros legyezés jobbra balra bár sajnos csak megállítani lehet ahol szeretnéd nincs pozícionálás mint Gree esetén
Árban kellemesen jó, jelenleg panelba hűteni tökéletes gép lesz ahogy nézem és mivel mást nem tudok maradok ennél
Kolléga szerint Midea gép belül de szerintem TCL mint a Polar Lite is elvileg -
aldebaran
addikt
Kaptam árajánlatot. Midea kül és beltéri klímát szerelnének. Ezekről van tapasztalatotok?
A kültéri eléggé halk?
MIDEA XTREME SAVE MSAGBU-12HRFNX
MIDEA M2OH-14HFN8-Q MULTI KLÍMA -
Nem
Benne van a nevében, optium tehát esetek többségében optimális megoldás!Ha jobbat akarsz picivel több az ULTIMATE, jóval komolyabb gép, nagyobb kültéri és beltéri egységgel rendelkezik +30% több gáztöltet(majdnem annyi mint az istenített midea oasis +.ba) ha fűteni is akarsz vele az biztosan jól fog jönni, van kartel és tálcafűtés is benne!
Ha minden jól megy nekem ma délután fog felkerülni egy 3,5KW verzió belőle.
-
Crus
őstag
válasz
misimagaki #78439 üzenetére
Komolyan boldogan fogom felrakatna a Mideát, ami jelenleg akárhogy is nézem a legjobb ár/érték arányú légkondi a piacon 5 év garral. Xtreme Save Pro lesz, mert csend és fogyasztás mániás vagyok, ráadásul első körben egy készülékkel csak 12m2-t akarok hűteni/fűteni. Szervizháttér, az itteni híresztelésekkel ellentétben nem problémás.
A Daikin és Micsu nyilván kiváló klímák (gari mégis csak 2 ill. 3 év van rájuk), de ahogy felettem is írva vagyon a japán klímák esetében vastagon +200k-t ki kéne csengetnem még, ha u.a. akarom, mint ennél a Midea vasnál. Hát annyiból kb. veszek egy másik klímát a másik helyiségbe is. Nálam ezek nem 0-24-ben kellenek. Eseti használatra vannak szánva, évente kb. 30-40 nap max, akkor se egész napra...
-
misimagaki
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki összeállt a véglegs ajánlat. Futnék még egy kört veletek...
Két darab 3,5 kW-os készülék lesz.
Földszinten egy fűtésre optimalizált MIDEA OASIS PLUS 3,5 kW 55 m2 a terület, viszonylag nyílt a tér.
Az emeleten az alacsonyabb belmagasság miatt nem tudunk fűtésre optimalizált készüléket rakni, mert nem fér el. Itt is 55 m2 van, csak tetőtér, tehát kevesebb légköbméter, illetve folyosóról fogja teríteni a hidget/meleget.
Állítólag ez egy alacsonyabb magasságű beltérivel rendelkezik, ami még pont odafér az egyik ajtó fölé: POLAR LITE 3,5 kW
Teljes költség 784e Ft.
Ezek a szerelő által ajánlott készülékek. Van még egy másik POLAR OPTIMUM 3,5 kW meg egy GREE COMFORT PRO 3,5 kW alternatívaként - mondjuk azt nem tudom, hogy az emeltre alternatíva vagy a földszintre, ahol van bőven hely... A hűtési igény sem túl alacsony. Ház szigetelt, nappal redőnyökkel árnyákolunk. Így eddig 30 fok volt a max lent.
Fűteni csak akkor fogunk, amikor van "felesleges" áramunk a napelemek felől. nagyjából dec-február kiesik, de addig azért az eddigi tapasztalatok szerint elég jól tudunk majd fűteni napközben. Pont ezért fontos a wifi, amikor nem vagyunk otthon és tudjuk, hogy van "termelés" akkor lehessen indítani a fűtést...
Lehet kitolható lehet a költség 100-150 eFt-tal.... Ami nem tudom, hogy számít-e valamit.
Egyébként a felméréssel elégedett vagyok. Mindent érvekkel alátamsztott a szerelő.
Ha nem olvasnám a fórumot, akkor elégdett is lennék... De olvasom
Kérem mondjatok véleményt! -
Devsey
tag
Sziasztok!
Hónapok óta olvasgatom a fórumot, mert napelem mellé szeretnék klímát felrakatni családi házba fűtésre is.
Jelenleg üzemel néhány éves Midea "helikopter", nem fűtésre optimalizált verzió. Tudtommal nem olyan gyakori, hogy ennyire durva hangja legyen bármelyik klímának, de nem ajánlom, hogy bárki belefusson ilyenbe. Amikor erőlködik, pl fűtésnél 5 fok alatt, akkor annyira hangos, hogy az utcán is lehet hallani, pedig a ház hátsó falán van!!!, csoda hogy nem szólt még semelyik szomszéd. És ez csak a kültéri kinti hangja, emellett még rezonálni is tud kegyetlenül, a ház másik végében nem annyira kellemes tőle aludni. Ezért sokszor inkább nem is az megy, hanem inkább fűtőpanel, ami nem túl gazdaságos.
Ennek függvényében nem hiába érdekel a hang, amin megy a vita itt
Remélhetőleg bármit választok, megváltás lesz ehhez képest, de mivel 1-2év alatt lehet 4 klíma lesz felrakatva (2 földszint fűtés, 2 emelet hűtés), ezért törekednék a csendességre, mert még egyszer hang miatt nem akarok cserélni. Ha több lesz, akkor nyilván lesz amelyik mellett alvás is lesz. Rezonálás és kattogás hangproblémák is ritkábbak a japán gépeknél, ugye?
A legcsendesebb dB értékeken megy a vita, pedig nem csak azon üzemel a gép. Én pont attól tartok, amikor mínuszokban belelendül és erőlködik, és akkor melyik mennyire hangos, ott mennyire élesedik a különbség?Jelenleg húzok a Mitsu AY felé, az utcában van is Mitsu, majd beszélek vele mennyire elégedett. De nem zárkózom el bármelyik japán géptől.
Még akár szaldó letelte után is megfontolom a klímával fűtést, így ha a klíma is bírja, 10éves tervre elosztva a felárat nem olyan vészes, de azért feleslegesen meg nem dobálnám ki a pénzt az ablakon. -
-
Crus
őstag
válasz
TeeJay #78322 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor a Midea 5 év gari az kamu? Mert fentebb linkeltek egy Micsut, arra csak 2 év gari van, a Daikinre meg 3.
A+++ plecsni szvsz elég biztató a hatásfok tekintetében, de készséggel elhiszem, hogy ez is csak kamu. (A wifi meg nyilván azért fontos, hogy az ember ha a világ végéről hazaesik szétfőve, vagy szétfagyva, akkor ne egy 15 vagy nyáron egy 30 fokos szobába találja magát, hanem ott várja valami élhető közeg.)A másik hsz-re is reagálnék:
A klíma sajnos idehaza még mindig luxus. Idehaza ugyanis a szegénység széles körben elfogadott definíciója szerint, kb. 4 millió szegény él, ebben nyilván a mélyszegények is benne vannak. Ha a sok éve működő webshopban látja a vevő, hogy 215k egy klíma, majd a környékbeli szerelő u.e. 300k-t mond, azért az a k. nem mindegy kategória. Főleg annak a rétegnek, aki eddig eltűrte a meleget, de már látja, hogy ez csak rosszabb lesz és nem unatkozó milliomos...
Ebben az országban döbbenetesen sok ember keres 300 nettó alatt, azt gondolom, hogy nem egy ördögtől való elképzelés, hogy azt a ~80 ezret nem szeretné a semmire kifizetni.
-
TeeJay
félisten
Egyáltalán nem nagy fegyvertények azok
Sőt, inkább egy fapad Mitsu HR vagy Daikin FTXC vagy FTXF mint bármelyik Midea
Hidd el ez a sok parasztvakítós funkció nem sokat ér főleg a leszárítás amihez legalább 1óra FAN mód kellene hogy leszáradjon valahogyOké Daikin távirányító nem világít meg nincs benne gyárilag wifi meg a Mitsuban sincs de azok kő egyszerűek de mennek évekig hang nélkül nagyon jó hatásfokon!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest