- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cs.zs. #56905 üzenetére
GREE/SYEN neked halk? Sz.tem meg brutál hangosak, mind a beltéri mind a kültéri egységei, nálunk melóhelyen közel ~100.db Gree/Syen van vegyesen van ami 1-2.éves és van ami meg 5-6-7.éves de mindegyik atom hangos, az is mind1 hogy 2,5. 3,5. 5. vagy 7KW-os mind hangos! ezektől még az 5.éves MIDEA/MDV-k is halkabbak.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
DroiDMester #56624 üzenetére
Nem éppen
Gree, Midea és TCL is gyárt nekik, attól függően melyik gépet veszed
Fisher ComfortPlusz = Gree CX
Fisher Nordic = Midea Oasis
Többit nem vágom de azok TCL-ek lesznek gyanítom -
Atis45
aktív tag
válasz
Gubu0101 #56558 üzenetére
Nekünk az előszobába van felszerelve a klíma, és egy 55m3-es panel lakást hűt. Miután lehűt, utána leszabályoz kb 130 wattra, és néha kb 1 percre felmegy kb 700 wattra.
Csináltam egy olyat, hogy megnéztem, hogy a már lehűtött lakásba mennyi áramot fogyaszt, és mértem egy 3 órás etapot. A 3 óra alatt fél kw-ott fogyasztott el.
Egy Midea Xtreme Save klímánk van. -
ElRamos
tag
Sziasztok!
Lakásfelújításban vagyunk, sajnos az anyagi lehetőségeink korlátozottak, ezért kizárólag ebből a 3 klímából választhatunk, ezek férnek bele a keretbe. Abban kérnék segítséget, hogy ezekből melyiket választanátok?
Polar Lite 3,5 kW szereléssel együtt 240.000 ft
Syen Bora Plusz 3,2 kW szereléssel együtt 270.000 ft
Midea xtreme save 3,5 kW szereléssel együtt 300.000 ftÉn a Syen felé hajlok, mint arany középút. Ha lenne rá lehetőségem, persze hogy japánt rakatnék fel, de sajnos ez van.
Üdv: ElRamos
-
Asike
csendes tag
Ennyire én se értek hozzá. Azt látom, hogy a földszinten a Fisher nordic kb üresjáratban megy csak ventillátor, mert az alsó szintet nem kell annyira hűteni. A kültéri se megy. A felső szinten meg muszály mennie mert egy rész tetőtér az egész és rohadt meleg van, másrészt már van valami nyűgje a midea blanc-nak és ha nem terhelem akkor leáll és csak újraindul folyamatosan. Tenkes kapitány azt mondta használjam amíg lehet és utána cseréljük csak le. Mondjuk tuti nem veszek megint valami kínai cuccot ami vagy bírja vagy nem. 3,5 évet bírt a midea. A fischer meg sokkal jobb áron volt mint egy japán azért van az lent most.
-
ladislass
csendes tag
Korábban érdeklődtem 25m2-es nappali hűtés-fűtés megoldásával kapcsolatban. A Midea All Easy Pro-t és a Midea Xtreme Save Pro-t kaptam tippnek. Mi a véleményetek ezen készülékekről? 300eFt környékén esetleg még más javaslat? Itt olvasgatom, hogy a kínai cuccokat nem mindenki preferálja. Nézzem valamelyik japán márkát?
-
Jenne
őstag
Szia!
Nem is annyira a Mideákkal van a gond, hanem azzal (szerintem) hogy ez az MDV egy sok évvel ezelőtt már kifutott Midea klíma újbóli gyártása, valahogy ahogy sikerülnek és lejön a régi és már nem igazán karbantartott/megkopott gyártó sorról, de még eladható más néven aki megveszi...Ez olyan mint például a Syen klíma ami a Gree régi több éve kifutott terméke újra eladásra más néven.
Annyit tudok erről az MDV-ről, hogy még véletlenül sem passzolt hozzá ami kellett volna alkatrész, mert próbálkoztak Midea cuccokkal...hátha szerencse. A régebbi Mideáké sem. -
gabor9991
addikt
Én azt nem értem hogy egy 3.5 éves midea és egy 2 éves mdv miután elromlott miért nem garanciális a javítás miközben mindkettőre 5 év a garancia?
Ha meg 2 évesen nincs hozzá alkatrész 2 héten belül akkor le lehet szereltetni és el lehet vitetni és az árát visszakérni.
Nem gondolom hogy egy 2 vagy 3.5 éves klíma amire amúgy még érvényes garancia van ha elromlik akkor azt nálam lerendeznénk annyival hogy így jártam nincs alkatrész és kész. -
Jenne
őstag
Szia!
Régebben írtam már itt, hogy a lépcsőházunkban a 9.-ik emeleten van egy MDV klíma. Az Midea egyébként, egy évekkel ezelőtt kifutott Midea MDV néven újra eladva...
Ez az MDV most volt 2 éves, persze már éppen nem garanciális. Már rögtön az elején voltak gondok vele. Nem indult a kültéri, aztán valamit mókoltak a klímások, de utóbb kiderült, hogy sz@r a beltéri vezérlő panel és ezért hiba. Originál, bontatlan csomagolásban jött a klíma. Na gariban megkérték az alkatrészt, ami 1 hónap után meg is jött, de nem teljesen oda való volt. Mint kiderült, ahhoz már régebb óta nincs semmi a Mideanál tartalékban, és persze az a vezérlőpanel meg miért is lenne teljesen kompatibilis ehhez...?
Klímások szívtak, levélváltás telefon oda-vissza, végül 2 évet ment a klíma kisebb problémákkal. Most kapcsolta volna be a tulaj, de valami hibakódokkal el sem indult, szerelő kijött de tanácstalan meg egyébként is már nem garanciális és nincs hozzá semmi. -
Asike
csendes tag
Nekem van az emeleten egy Midea Blanc klímám. 3,5 évesen el kezdte a P4 hibát. Ha autómata módban van és el kezd vissza venni a teljesítményből akkor leáll. Újraindul és ha nem kap terhelést folytatja ezt a kört. Most mindíg full ventin megy de szerencsére nem fagyok meg mert egy egész emeletet hűt most így. Amíg megy addig nem cserélem le mert hűteni még nagyon tud. Fűtése már nem működik. Azonnal le áll ha fűtésre kapcsolom. De a szerelő mondta, hogy javíthatatlan mert nincs alkatrész. Szóval kínait én se veszek többet. Inkább egy megbízható fapad japán. Még a Fisher nordicra leszek kíváncsi. Az egy szezont ment még csak a földszinten. (jóval olcsóbban megkaptam mint egy japánt) Remélem az nem hal be. Mondjuk 6 év gari van rá, bár ha nem lesz alkatrész ahoz se akkor nem tudom mit kezdenek gari idő alatt ha véletlen megáll.
-
_seth_
veterán
Beépítésre került a két Daikin Comfora 3,5, a kültérik a tetőn, a fentebb lévőnek egyáltalán semmi hangját nem hallani max fokozaton sem, a közelebbit ha figyelek hallom, de a szomszédok fisher, midea klímái kis fordulaton is elnyomják.
A beltérinek max fokozaton van olyan hangja mint egy kis asztali fentinek, kis fokozaton egyedül a terelő lapátokat hallani.
99%-os a rendszer, még a két wifi modul hiányzik. -
South Velen
addikt
válasz
ladislass #56301 üzenetére
All-Easy Pro-nak komolyabb a kültérije és egyszerűbben szerelhető, Xtreme Save Pro-nak cserébe van UVC szűrője (ami valószínűleg semmit se ér).
Nem vagyok szakértő a témában, csak egy jó ideje keresem a megfelelő klímát (fűteni), és én is ezekben gondolkodtam. különböző fórumok alapján. Végül Oasis Plust vettem, ami a Midea csúcsa, aztán meglepődve láttam, hogy ahhoz is az All Easy Pro kültérijét rakják újabban... -
ladislass
csendes tag
válasz
South Velen #56280 üzenetére
Köszi a tippet! A Midea All Easy Pro és Xtreme Save Pro között mi a lényegi különbség?
-
ladislass
csendes tag
Sziasztok! 25m2-es nappaliba az alábbi két típust néztem ki:
Midea Xtreme Save 3,5kW (5 év garancia)
Gree Comfort X 3,5kW (10 év garancia)Árban és garancia terén van eltérés. Valamelyikkel tapasztalat van-e valakinek? A garancia kiterjesztés gondolom feltételhez kötött (Gree)?
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Az létezhet, hogy egy klíma beéri óránként kb 6-7 forintnyi árammal? (természetesen miután már lehűtötte a lakást)
Leírom pontosabban. Van egy 55m2-es panel lakásunk, szigetelt és műanyag ablakok vannak. Van egy Midea Xtreme Save klímánk, ami az előszobába van elhelyezve. Vettem az auchanba egy fogyasztás mérőt. Nézegettem a fogyasztást, és amég behűti a lakást, ami kb egy óra vagy egy és negyed óra, addig kb 700-800 watt körül fogyaszt. Utána leszabályoz kb 130-140 wattra, és néha egy rövidebb időre 600-700 wattot fogyaszt. Tegnap gondoltam egyet, hogy megnézem, hogy egy adott idő alatt hány Kw áramot fogyaszt el a gép. Egy három órás időt néztem (de már a lehűtött lakásba) és a három óra alatt kb fél Kw áramot fogyasztott el. Amit ha jól számolok, akkor óránként 6-7 forintnyi áramot fogyaszt. 25 fokra volt állítva a klíma, és a szobákba így volt kb 24.5 fok.
Ez létezhet, hogy csak ilyen keveset fogyaszt a klíma? Vagy a fogyasztásmétő nem mér jól? Vagy én számolok valamit rosszul? -
LiteCross91
aktív tag
válasz
pruzsi #56123 üzenetére
Köszi a választ!
(Ettől függően fogok venni Daikint, ha ezt nem tudja, akkor Midea, mert az tudom, hogy igen).
A saját appjához értem, hogy hozzá lehet adni, de IFTTT-hez utána párosítani kell a Servicet.
[kép] és [kép]Ez a kérdésem, hogy a két a fiók szinkronban van? Meg fog ott jelenni IFTTT-ben a klíma?
Esetleg kitudná valaki próbálni nekem? IFTTT Daikin -
Amarth
aktív tag
Létezhet hogy egy Midea xtreme save klíma 6 nap alatt 30kw-ot fogyasszon? 25 fokra állítva kb 50nm a lakás.
-
Asike
csendes tag
Milyen jó kis vita van itt a kínai vs japán klímák körül. Nekünk tavaj raktak fel egy fischer nordicot 3,5-est. A régebbi Midea blancnál minőségibbnek látszik és jóval csendesebb de hallani a kültérit azért lehet ha mellé állsz. Bent nem hallani se a kültérit se a beltérit. Szóval annyira nem hangos. Viszont a midea nem sokkal a gari lejárta után meghibásodott. Hűteni hűt eszetlenül. Fűteni viszont már nem tud. Ha átkapcsolom akkor azonnal le áll. Hűteni is csak akkor hűt ha terhelés alatt van. Ha autómatán visszavesz a teljesítményből akkor P4 hibával le áll. Aztán pár perc múlva újra indul. De ezt folytatja ha nem kap terhelést. A szerelők szerint a kompresszort kéne cserélni de az nem éri meg. Inkább ha megdöglik akkor veszek másikat. Szerintem ki próbálok egy Daikint, ha nem lesz sokkal olcsóbb egy kínai felsőbb kategóriás mint amikor a fischert vettem.
-
kisbalazs83
aktív tag
Jóáras Daikin
Valahol láttam 400€-s árat, ~160e. A legolcsóbb budget klímák minőségibb alternatívája lehet, ha tényleg ilyen körül lesz. A 130-160ezres Airfel, Whirlpool, Bosch, Polár, Midea, Samsung, Fisher... klímák sok bevételt visznek, mert van kereslet rájuk. Irodákba, termekbe, garázsba, vagy ahol mindegy mi, csak olcsó legyen. Ebbe a szegmensbe megállja a helyét a 24/25dB minimum zajszint. Teljesítményben egész jó értékeket írnak
FTQX25A hűtés 3kW fűtés 3.9kW
FTQX35A hűtés 3.8kW fűtés 4.8kW.windy lehet tudna már nézni ajánlott fogyasztói árat.
DroiDMester #56040
Ha még nincs aki felszerelje, akkor Windy-től kérj árajánlatot klímástól szereléssel, ahogy pjen is írta. -
mexel
veterán
válasz
kisbalazs83 #56029 üzenetére
A mitsu azért drágább mint egy sensira szerintem. ( most csak a 2,5-öst írtam.) A daikin az változóan akciótól függően 220-320-ig terjed. A mitsu 280 körülről indul-tól indul ha jól látom.
És mit nem értesz? Ha sikerül olcsón daikint venni egyértelműen az lesz . Az olcsó az jelenleg legyen kb 240-250 körül ( 2,5-ös) Ha csak 320-ért lesz akkor kell valami ami 250 alatt megáll, mertha nem daikin akkor már olcsóbb legyen jóval. A Mitsu nem az. Olcsóbb a Fisher, az LG, a Syen ( ami lehet nem is halk), talán a Pana lehet még. Az egy árkategória attól függ milyen árat nézünk éppenha jól emlékszem nemrégen akcióban 200 körül is volt talán daikin. ( de lehet hogy keverem) Szívesen vennék mitsut egyébként és köszi hogy ajánlottad, mert teszik. ( feltételezem jó is) Felkerül a listára, hátha éppen az lesz akciós, de azt nem nagyon láttam eddig abban az ársávban ahol keresnének.
Egyébként ez a FisherEdition nekem is mozgatja a fantáziámat, ha csak a fele is igaz annak amit írnak akkor is ezért az árért jó lehet. Főleg hogy alig lesz használva. A 2 db-on kb 150-180-e ft -ot lehetne spórolni ha a daikin nincs éppen jó áron. Az már majdnem az egyik ára, vagy inkább egy harmadiké amire még szükség lenne akár. És ha valóban a Midea Xtreme Save a belső az talán már nem olyan rossz. ( tudom, tudom, nem japán, nem daikin - de olcsó - a szülőknél máshol is lenne helye a különbségnek)
nekem pl van eg nem tudom mennyi idős, de legalább 15 éves onoff Dimarsom klímám egy garzonban és azóta is működik. Pedig tróger szerelés volt, zörög az eleje óta de hűt mint a barom, és az biztos nem 20 db - főleg a zörgéssel, de simán nem érdekel, a hűtőszekrény halálhörgései jobban zavarnak)
-
válasz
kisbalazs83 #56022 üzenetére
Most ezt poénnak szántad vagy mire véljem?
Végre ráveszem magam a DAIKIN.ra erre meg jössz hogy milyen jó a fisher vegyem azt!
Amúgy a Fisher SE kísértetiesen hasonlít minden paraméterben a MIDEA XTREME SAVE-re. Valószínűleg annak a bele van benne!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
DroiDMester #56010 üzenetére
A Fisher Special Edition. Midea belseje van, abból is szerintem a Fisher kérésére módosított változat. Ezért a minőség nem is lehet kérdés, az értékei is nagyon jók. Ráerőszakolják itt a japán klímát arra aki ide betéved. Kínai nincs is ajánlva, de ez most más, a Fisher Special Edition-t ajánlom. Majd jelentekezz a tapasztalatokkal, mert jó lenne végre olvasni, hogy tényleg van jó áron is minőségi klíma.
-
gollum
tag
válasz
DroiDMester #55919 üzenetére
Hol okoskodtál?
Itt:
"Áruld el mitől jobb egy MIDEA, GREE, vagy SYEN, ugyan úgy mind kínaiak és ők csinálják a FISHER-nek is."Alatta:
"Ezekről le is írtam a véleményem hogy jó lenne ilyen is nekem itthonra, de én azokat hangosnak találom ezért nem is néztem ilyet itthonra!"Mégis, mire számítasz, mi fog történni?
-
gabor9991
addikt
Szerintem a kínainak is megvan a maga piaca, pl [ez] törzsvásárlói kedvezménnyel 112491 forint [ez] pedig kuponnal 132080.Plusz felszerelés legyen mondjuk egy nem túl szemtelen 65000 forint.
Így még a drágább is megvan 200 alatt, a daikinhoz képest megvan a -30% amit írt windy, hogy ennyi különbség esetén érdemes lehet már kínaiban gondolkozni.
Na de ha ezeket is 280-300-ért tennék fel mint egy alap sensirát akkor már tényleg csak azt lehet mondani hogy hülye aki nem a japánt választja.
Korábban nekem is volt 17 évig egy on-off midea a mai napig működik csak megsárgult. -
zacci
aktív tag
válasz
DroiDMester #55919 üzenetére
Figy, ha ennyire beszippantott a bullshit marketing, akkor vedd meg a Fishert! De tenyleg!
En nemreg jottem ide a forumra es ugy alltam neki, hogy Bosch klimat szeretnek, mert eloszor engem is lenyugozott az a kampo marketing, amit a Bosch muvel. Paraxtvakitos kijelzo a kliman, talca futes, Bosch minoseg ennyiert abszolut bestbuy! Aztan kiderult, hogy a talcafutes nem is letezik, a Bosch ugyfelszolgalat azt sem tudja mit forgalmaz, a szerviz hatter erosen kerdeses, inkabb nincs mint van (ertsd. hosszutavon). Aztan neztem Mideat, de kiderult, hogy hangos lesz, ami viszont erosen rontja a komfort erzetet es akkor megertettem miert mondta tavaly az irodahazunk klima szereloje, hogy ha jot akarok, akkor Daikint veszek.
Es vegul Daikin lett meg ugyis, hogy nincs hozza gyarilag wifi, amit utolag szereztem es szereltem be, bar sok hasznat eddig nem vettem. Sokan rugoznak a designon. De lassuk be, mindegyik belteri egy feher teglatest oszt ennyi. Nem ez a lenyeg egy klimanal es az sem, hogy milyen paraxtvakitos szuro vagy egyeb haszontalan funkcio van benne. A klimanak egy fontos szerepe van. Tegye a dolgat nyaron, esetleg telen es azt a leheto legkulturaltabb, eszrevehetetlen modon. Ezt tudja a Daikin. Nem fog elmosogatni helyetted, nem teszi tisztaba a gyereket, csak teszi azt amire megterveztek, de azt magas minosegben. Nem hiaba nem valtoztatnak erdemben a Daikin klimakon mar evek ota. Mikozben a kinai klimakat fel evente attervezik, modositjak, aztan lehet csodalkozni, ha letorik a szuro fedele, mint a ropi es nem fogsz hozza alkatreszt kapni, mert mar reg mas a design. Ehhez kepest a Daikin design pont ua. most mint 5 evvel ezelott. Ha ilyesmi tortenne (nem fog, mert minosegi muanyagot hasznalnak), akkor sincs gond, mert pont jo lenne ra az eppen futo modell alkatresze. Pont ezzel ervelt a klima szerelo. Daikinhozevek mulva is lesz alkatresz. Az ilyen midea, gree klonokhoz mint a Fisher erosen ketseges. Onnan tudom, hogy a Bosch levetett Mideat hasznal, mert 1. ez eri meg neki beszerezesi szempontbol (regebbi techologiat olcsobban tud beszerezni) es bizonyitottan egy regebbi Midea-t arul Bosch ruhaban uj, fantasztikus innovacios bullshit marketing koritessel.
A Gree egeszen addig volt erdekes es alternativa, amig le nem rontottak a minoseget es nem emeltek fel az arat a japan klimak szintjere. De ez tipikus uzletpolitikai fogas. Eloszor adunk jo ar/ertek aranyu eszkozoket, es amikor elterjed, felhuztak a brandet, akkor jon az olcsositas, minoseg romlas es ezzel parhuzamosan az arak emelkedese. Ehhez kepest egy japan tartja a minosegi szintet evek ota.Az eurovent azert fontos, mert kvazi egy szabvanyositott meresi metodus alapjan lehet osszehasonlitani kulonbozo klimak parametereit. Ha ebben a buliban nem vesz reszt a Fisher (miert venne, hiszen nem gyarto, csak egy brand), akkor azt hazudja magarol, amit csak akar. Es a legjobb, hogy nem is fog hazudni, mert teljesen mas feltelek mellett merte pl. a zajszinteket, amirol semmit nem tudsz es en sem. Csak azt veszi eszre a user, hogy egy japan klima valamiert megis halkabb, mint az ugyanolyan agy jobb parameterekkel rendelkezo pl. Fisher. De a zajszint csak egy dolog. Maga a vezerlesben is vannak kulonbsegek, amik szinten meghatarozzak egy klima komfort erzetet. Kerdes mennyire tud leszabalyozni egy ilyen fisher ? Vagy majd ki-be fog kapcsolgatni, mint egy on-off klima ?
Az mar latszik a rendelkezesre allo parameterekbol, hogy pl. a Daikin kulterijenel sokkal hangosabb a Fisher kulterije. Innentol szamomra egy atlag klimanak tunik, semmi mas.
Gyartoi oldalt pl. nem talaltam, ami nem zarja ki azt, hogy nincs, de kapssbol nem talaltam, igy keresse meg akinek ket anyja van -
válasz
DithenS #55916 üzenetére
Áruld már el, mit írtam ami irritáló! és hol okoskodtam?
Nem azért van ez a(és a többi) fórum, hogy az ember le írja a véleményét?
Azért mert itt az userek 90%-a japán kímát használ mert, ha ide betéved valaki mindenkire az akarják rá erőszakolni, hogy csak azt vedd, és csak az a jó, mert ami nem japán az már csak szar lehet!
igaz sokat nem olvastam itt vissza a fórumba, de azért kb ~1 évre visszamenőleg vissza mentem, de egyszer sem olvastam olyat hogy bárkinek ajánlottak volna mást mint JAPÁN, egyszer sem láttam hogy bárki írta volna hogy pl egy GREE vagy MIDEA vagy bármelyik más kínai jó lenne!
==============================================================
E.Kaufmann : inkább legyen wifi a fali tartót könnyebb és sokkal olcsóbb pótolni és van akinek 1átalán nem is fontos! amúgy ez az AUX még gagyibbnak tűnik mint a fisher hogy mernek rá 10év garit vállalni?==============================================================
zacci : MIDEA-n belül nem találkoztam ilyen paraméterekkel mint amit a fisher ír magáról, vagy jobb van drágábban vagy rosszabb ugyan annyiért! Miből veszed hogy kifutó modellek bár lehet a többi típus az az de a Special Edition az nagyon nem annak néz ki belőle! -
zacci
aktív tag
válasz
DroiDMester #55915 üzenetére
De miert akarsz Fishert venni, amikor tudod h midea v. gree (tok mind1) a belseje ? Miert nem veszel akkor mideat v. gree-t ? Miert egy olyan markat eroltetsz, amirol nem all rendelkezesre hiteles info ? Csak remenykedsz es szeretned azt hinni, h amit talaltal infot az megallja a helyet a valosagban.
Hidd el, ha megveszed a Fishert mukodni fog. Tolja majd a hideget meleget. A tobbi ne erdekeljen ezen a szinten. Ha ennel tobbet akarsz, kulturalt vezerles, halk mukodes akkor ajanlott japant venni. Es nem kell idiota modon rogton az ururu sararaval jonni. Senki nem mondta h azt vegyel mereg dragan. Vannak nagyon jo japan klimak amik pont annyiba kerulnek mint egy kinai, ami a japanokat probalja lemasolni.
Egyebkent meg azt veszel amit akarsz. Mindenkinek joga van hulyenek lenni es rossz donteseket hozni.
Ha a design a fontos, akkor vedd azt amelyik szamodra a legszebb, de ahhoz nincs szukseged itt ezen a forumon kerdezni. Te magad is el tudod donteni melyik tetszik leginkabb.
A fisher tudtommal nem gyart klimat. Random megrendeli valamelyik kinai gyarto kifuto modelljet, majd raszitaltatja a nevet. Ettol meg lehet jo ilyen masodvonalbeli latszolagos gyartonak, pont ugy, mint a Bosch. Ennyike -
válasz
"Zoli" #55913 üzenetére
Nem, nincs még mindég eldöntve!
És miért csinálnám a feszkót? Azzal hogy rákérdeztem 2 típusra amiből az egyik(AIWA) nekem is gyanús volt már a leírásai alapján is, azt el is engedtem, a FISHER meg nem 1.éve létező gyártó még akkor sem ha csak itthon Magyarországon létezik!
Áruld el mitől jobb egy MIDEA, GREE, vagy SYEN, ugyan úgy mind kínaiak és ők csinálják a FISHER-nek is.
Mint írtam nálunk a cégnél GREE és SYEN van 95% ban nem 2-3 készülék minimum 40 ről beszélünk, és sok már közel ~10.éves, és azóta is működnek hiba nélkül!
Ezekről le is írtam a véleményem hogy jó lenne ilyen is nekem itthonra, de én azokat hangosnak találom ezért nem is néztem ilyet itthonra!MIDEA-ból is vannak csendesebbek és kevésbé csendesek, ha a FISHER S.E. hozza azt amit papíron ígérnek az már bőven elegendő lenne számomra, nekem is tetszik hogy nem csak fix 3-4.venti fordulat van a beltérin hanem 1% onként állítható, de gondolom van egy bizonyos minimum %(20-25% ra tippelek) ami alá nem lehet vinni azért.
Írtam hogy én már 6éve hibátlanul használok itthon egy MIDEA páramentesítőt és télen bizony 24/7.be jár, és köszöni szépen még mindég hibátlan és a hangja sem hangosabb mint újkorában! Szüleimnél szintén jópár éve megy egy FISHER aminek 1:1.be ugyan az a belseje mint az én MIDEA-mnak és ő is hibátlanul teszi a dolgát
És ha keresgélsz a netem a fisher-ről infót ott sem írnak róla rosszakat, szóval nem értem miért kell ennyire ezt a márkát itt leírni, ha egy JAPÁN lenne ami fél éve létezik még csak, akkor biztosan agyonra dicsénétek mert japán.
Hidd el szívesen vennék DAIKIN Ururu Sarara-t csak hát nincs 2,5.millióm a 2db klímára. De az is milyen már megveszel 1,2.millióért egy klímát és nem képesek ennyi pénzért bele tenni a WIFI-t még vedd meg hozzá külön, ne ez a pofátlanság netovábbja! Persze van olcsóbb Perfera amiben van gyárilag WIFI de akkor is ez egy szemét dolog a DAIKIN-tól!
-
válasz
kisbalazs83 #55909 üzenetére
Meddig fogsz még ezen a "eurovent" en rugózni? Nézz utána kinek a belsője van a FISHERbe, az említett Special Editon-ba MIDEA belső van, a wifi vezérlő programja is pont ugyan az a Net Home Plus
De pl: a Summer meg a Comfort Plus-ba GREE belső van, nem kell ezeken tovább rugózni!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
poli27 #55895 üzenetére
Boldog lehet valaki egy Fisher kínai klímával is. Szép fényes világító előlap, jól hangzó paraméterek. Kínában is tudnak minőséget gyártani, ha megfizeti a megrendelő. Szóval lehet akár egy teljesen minőségi prémium klíma is. Daikin-t is simán gyárthatnák ott is. Amúgy cseh, török és maláj, csak a prémium japán gyártású belőle. Probléma az, hogy semmilyen adat amit megadnak, nincs igazolva eurovent által, ahol azért a nagyok minősítik a klímáikat, hogy hihetőek legyenek a prospektusban feltüntetett adatok:
Itt nincs Fisher. Van kínai, pl.: Gree, Hisense, Midea, Haier. Dél-koreai: LG, Samsung klíma, a japánok mellett, és láthatóak a mért értékek, tényleges specifikációk.#55884 Bajzath
A Fisher 23 éve töretlenül jelen van és akik megvásárolták dicsérik . Van élet a japán klímán kívül is.
Aki megbizható és megfizethető árú klímát szeretne annak jó választás lehet .Ez olyan szép volt, mint egy Fisher reklám
-
gabor9991
addikt
válasz
Hauptmann #55896 üzenetére
Szerintem nem a hájpolással van a baj hanem azzal hogy egy kollégám is választhatott hogy 270-ért Fisher vagy 300-ért sensira.
Szerinted melyik lett?
Szerinted melyiket kellett volna?Vagy tíz éve nálam is extra párás volt télen a levegő én is vettem midea páramentesítőt, éjjel-nappal működött és folyamatosan öntogettem belőle a vizet,
7 évvel ezelőtt vettem egy hőszivattyús számítógépet bár az asszony is ellenkezett mert olvasta hogy tönkreteszi a ruhákat
Mióta megvan a szárítógép a páramentesítőt be se kapcsoltam (eladó ha valakinek kellene)
és az asszony szerint a szárítógép a második legjobb találmány. -
Krisszer
aktív tag
üdv mindenki,
tldr; getva meleg van tetőtérben. elég 3.5kW, illetve valami probléma van-e a lent linkelt klímákkal hogy olcsóbbak, mint a többi?sok sok szó egymás után: tetőtéri szobába szeretnék önnönmagam részére egy klímát (mert a nyári 35-37 fok ami tud itt lenni, kevéssé komfortos, főleg így HO munka vállalása előtt állva). fontos részlet, hogy a 6*4m-es szobában van egy kb 4*4m rész a csapott plafonból ami közvetlen (fekete) terépcsecső (és szigetelés) alatt van, ahonnét, gondolom én, jön be a hő nagyja. most kiálló combcsontra sebtapasz megoldás révén egy 2.3kW mobilklíma próbálja a meleget kiebrudalni, de így is megvan nagy melegben a 30+ fok.
egy ilyen hosszú előszó után, klímás ismerős ajánlására elkezdtem Midea/MDV, Gree meg Daikin klímákat nézni, de jobbára a (klímás ismerős által ajánlott) 3.5kW teljesítményű szerkezetekből 10 Deákigazolvány alatt csak Midea cumókat találtam, ami, bár ajánlott márka, érdekes nekem hogy az (állítólag) belépő kategóriás MDV-k is drágábbak azonos teljesítménynél.
egyik gyanúsított: [Midea Extreme Save ésatöbbi AG1PRO-12NXD0]
másik: [Midea New Blanc (?) MA-12NXD0-MA-12N8D0]köszi előre is!
L -
ez csak egy lejárató kampány!
szüleimnél egy Fisher páramentesítő üzemel, már lassan 4.éve amit egyébként a MIDEA gyárt, a belseje kb 1:1.ben ugyan az mint az én MIDEA-mé
Nem kell leírni a Fisher-t, sz.tem ez is pont olyan megbízható mint pl egy közép kategóriás GREE, melóhelyemen rengeteg klíma van(kb ~40.db) és mind közép kategóriás GREE/Syen, nagyon megbízhatóan működnek van amelyik már közel ~10.éves és még tökéletesen megy, pedig napi 16.órát járnak!
Ezekkel csak 1 problémám van, nem éppen halk kategória, de lehet a felső kategóriás típusaik már azok, de sajnos azok árban is felső kategóriát súrolják! -
-
-
válasz
herdsman12 #55836 üzenetére
Nem akarok egy messze menő vitát indítani, de ha valaki betéved ide és véletlen nem EREDETI Japán klímáról érdeklődik, mindenkinek az a válasz hogy vegyen japánt mert(CSAK) az(LEHET) a jó!
Sajnos nem mindenkinek telik ~350-400.e/db/klímára, és ugye az én esetemben is 2.db kellene így már kb ~1.millió lenne a 2.klíma szereléssel!
a MIDEA-t sem igen dicséri itt senki, pedig nekem arról csak jó tapasztalatom van, igaz nem klíma, hanem csak egy páramentesítő(ami kb majdnem egy mobil klíma) készülék.
Nem mindég csak a drága dolog lehet jó, pl egy Star-Light is lehet jó, többnyire ugyan az a gyártó terméke mint a fisher vagy midea, és azt is nagyon savazzátok itt.
Az utóbbi ~1évben amúgy is nagyon fel mentek az árak, szóval még nehezebb a helyzet a csóró népnek, és sajnos nem mindenki teheti meg hogy ~500.e ret kiadjon egy japán klímára!
De jön a kánikula, és évről-évre egyre melegebbek a nyári hónapok, így vagy meg aszalódik az ember itthon a 30-32.fokos szobában vagy vesz egy olcsó kínait ami lehet 3-4.év múlva beszarik, de lehet elmegy 5-6-7.évet is.
Félreértés ne essék, nem az AIWA-t akarom védeni, és nem is terveztem megvenni(nekem is gyanús a 10.év és a papíron nagyon kecsegtető számok) csak rákérdeztem hátha volt már ezzel itt valakinek tapasztalata!
-
XboxGamePass
senior tag
Midea Xtreme Save és iPhone nem szeretik egymást?
Nem sikerül csatlakoztatni az alkalmazással. Wifi résznél elakad, pedig külön van szedve a WIFI-m 2,4 és 5-re és a 2,4-re megyek, csatlakoztatva van, AP mód is oké és a wifihez dob állandóan.
Androidos telefonnal egyből oké, de iPhone-nal nem jó a konfiguráció
SK105 WIFI MODUL
-
törölt tag
Nálam a télen a leghidegebb -7,4 fok volt, ott a Daikin már gyakrabban leállt olvasztani, de tartotta a hőfokot, miután felfűtött. Mondjuk a felfűtésre megevett 18 kWh-t, utána ~8 kWh-val tartotta a 22 fokot.
Romániából akartam hozatni Daikin Perferát (~360 ezer, mégsem 650), de egyelőre jegelem, nem hiszem, hogy nálam a hegytetőn lesz -15 fok alatti hőmérséklet. Kínaiakat hanyagolnám, van a cégnél Whirpool, Midea, Gree és még valami Gree klón, hangosak, de hűteni csak kb. a fele tud már; még a Gree a legjobb, de az meg olyan hangos, mint egy motoros fűnyíró.
A szomszédnak Polar van, állítólag fűtésre való, de annak még a wifijét sem sikerült beüzemelni. Szóval, ha újra vennék, akkor is maradnék a bevált márkánál. -
TeeJay
félisten
válasz
BalonkaBátya #55403 üzenetére
Ha van sok felesleges pénz akkor oké
Ha csak hűteni veszed akkor az FTXF is bőven jó, FTXP tud motoros oldal terelést is meg a nagyobb távirányítót kapja illetve fűtésben A++ kategória kérdés ez megér-e másfélszeres árat az FTXF-hez képestFTXF35A honnan van még? 2020 év elején még azt kaptam de utána már tudtommal jött a B vagy C végű egészen idén év elejéig.
Fűteni -10-ben is tud majd, nem kell bele csepptálcafűtés mint a kínai gépekbe
jól szigetelt házban alig kell fűtenie majd oda lehet amilyen gyenge telek vannak simán tökéletes lesz
Ha komolyabb fűtős gép kell akkor Fischer Nordic-ot nézz (Midea Oasis belül), öcsémék tucat számra rakják és tényleg jó gép meg szépen le tud szabályozni. Az olyan 340-360 körül van maga a gép + szerelés -
Tamás9x
őstag
Kaptam egy másik ajánlatot is:
Midea xtreme save PRO MGP2X-12-SP 285K
Vagy marad a régi felállás
Daikin new Sensira FTXF35D / RXF35D 275K -
Mi a vélemény a Midea és a Samsung klímákról? Jelenleg egy Samsung klímánk van, 8 éve problémamentes, anyámnak is azt tettünk fel kb. 2 éve, mindkettővel meg vagyunk elégedve, szolgáltatásokban nagyon jó és kényelmes a smart home integráció miatt, mégis mindenkitől azt hallom, hogy nem ajánlott. Itt a topikban mindenki a Daikin Sensira-t ajánlja, de nagyon gyenge szolgáltatásokban, se plazma, se wifi, se 4 irányú légterelés, se fűtésben nem jeleskedik. Mégis miért annyira ajánlott?
-
benike123
tag
válasz
PROTRON #54924 üzenetére
Tulajdonos vagyok és ki van adva, erkély sajnos nincs, így a telepítés számomra kérdéses hogy menne, de gondolom alpintechnika szükséges lenne.
Ez csak és kizárólag hűtésre lenne használva, az albérlő nem fázós.
Cseppvíz elvezetés így, hogy nincs erkély nem tudom, hogy lenne, simán csak kivezetve, hogy lecsöpögjön a 4-ről?
Márkákat illetően az MDV (ez elvileg midea almárka), Midea, Syen-ről mi a véleményed?
Annyival rosszabbak mint a Daikin?
-
benike123
tag
Sziasztok!
Egy 4. emeleti (legfelsőszint) lakás 15-20nm-es szobájába szeretnék klímát telepíttetni.
(Pirossal jelölve a lehetséges helyek)
Mivel albérletről van szó nem high-end kategória a cél, hanem egy kb ár-értékben megfelelő készülék.
Körbe néztem milyen lehetőségek vannak, és a pénztárcát figyelembevéve a következő klímákra gondoltam. (nem vagyok képbe melyik márka milyen minőséget képvisel, ezért kérlek nézzétek el, ha lesznek nagyon gagyi tételek is
)
Ezek a klímák beszereléssel kerülnének ennyibe:
HD Maximus - 199 900 Ft
Bosch Climate 5000 RAC - 200 000 Ft
Fisher FSAI-SU-93AE3 - 210 000 Ft
Polar Lite - 210 000 Ft
MDV RAG-026B-SP - 214 500 Ft
Midea Blanc - 220 000 Ft
R-cool Econic 2- 229 000 Ft
Syen Bora Plus - 238 000 Ft
Gree Lomo Plus - 245 000 Ft
MDV Next NTA1-026B-SP - 248 990 Ft
Midea Mission II - 250 000 FtKb 250k Ft lenne a lélektani határ, de a fölött még ezeket néztem, hogyha nagyon nagyon megérné ár/értékben.
Fisher Summer 254 000 Ft
AUX Gamma 2 Series 9 - 263 000 Ft
Gree Home - 268 800 Ft
Daikin FTX25J3/RX25K - 269 400 Ft
Daikin FTXC25C / RXC25C - 331 000 FtNem fillérbaszóskodni akarok, csak ár/értékben egy normális gépet találni.
Mivel forgalmasabb út mellett található a lakás, ha nem iszonyat hangos gépről van szó, akkor nem hiszem, hogy hangos lenne.Fontos szempont lenne, hogy a készülék típus várhatóan a jövőben is rendelkezzen tartalék alkatrésszel, és amennyire lehet ezért az árért megbízható legyen.
Fűtésre egyáltalán nem lenne használva.Illetve érdekelne, hogy mik a vélemények az alábbi webshopokról a beszerelést illetően (megbízható, korrekt munka, oda kell-e valamire figyelni náluk stb...)
Mikre kell figyelni, miket tartalmazzon (csövezés elv 3m kell, vasbeton faláttörés biztos kelleni fog, de pl amiatt, hogy mivel 4. emeletről van szó nem tudom, hogy emiatt lesz-e plusz költség, erről sehol nem találtam infot)ablakklima.hu
helloklima.hu
klima-legkondi.hu
klima-erd.hu
klimarendszerek.hu
mindigklima.hu
premiumcool.hu
webklima.huMegéri klímát külön nézni és külön szerelőt?
Ez esetben tudnátok megbízható szerelőket ajánlani?Bármilyen véleményt, tanácsot, tippet szívesen fogadok.
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #54877 üzenetére
Hűteni szeretnél vagy fűteni is egész télen?
Daikin Sensira-ra tudok jó áron kontaktot, írj rám privátban ha érdekel
Ha meg combosabb fűtős gép kell arra is van jó áron Fisher NordicDaikin Sensira fűtés téma:
Télen -8 fokban én is teszteltem fűtésre a Sensira-t és bőven 58fokot fújt ki a beltéri és halkan tette a dolgát
-8 fokban nem fog már annyit leolvasztani sem mert ott már kevés a pára, ha valami gyepálni fogja az pont a 0 fok körüli külső idő amikor van pára és rá is tud fagyni a kültérire
-10fokig lazán merném vállalni vele a fűtést és ugye a mostani telekben amikor -15 fok van az is hajnali 4-6között jön csak össze, napközben -5 és 0 fok között van mindig a hideg tehát ott lazán tud fűteni és nem hül ki a lakás sem.
Persze nem fűtésre való de átmenetire bátran ajánlom
Akinek nincs más fűtés és tré a szigetelés annak meg tényleg fűtésre való gép kell
dupla méretű kondenzátor, 0,8-1kg R32 legalább és bika kompresszor legyen benne.
Fisher Nordic pl bátran vehető, volt szerencsém hallani, belül Midea Oasis és szépen leszabályoz meg halk a kültéri is. Mellette volt pont a Gree Amber Royal na az 500 watt alá nem nagyon akar lemenni és a kültéri is szinte ordít a Fisher/Midea mellett.
Japán gépből ami meg fűtésre való mint az FTXM Daikin azoknak el is kérik az árát -
Csodamaki
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen klíma ajánlott/bestbuy egy 45 nm-es szoba hűtésére. A lélektani határ olyan 300ezer körül lenne. A daikinek szimpik, de felkeltette az érdeklődésemet a midea márka is (vagy az felejtős?).
Előre is köszi a segítséget.
-
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
A klímát hűtéskor hogy érdemes üzemeltetni? Auto módba kapcsolni, amikor teljesen auto módba megy, vagy pedig hűtés módba, és a ventillátor sebességét auto módba állítani!
Hogy hatékonyabb a hűtés, vagy hogy hatékonyabb az energia fogyasztás?
Ha számít akkor egy Midea Xtreme Save klímáról van szó. -
DithenS
senior tag
válasz
bajnokpityu #54723 üzenetére
neten fent van szerelői szemmel nézve a Mideák minősége.
Itt egy teszt róla. [link]
Azért nem bizalom gerjesztő, ki tudja a kompresszoruk milyen minőségbiztosításon esett át, lehet semmin.
Igen, a kínai klímák adnak a megjelenésre, extrákra meg általában sokkal szebbek, de a beltartalom az, ami problémát jelent. Rendszerint elvéreznek, mert hangosabbak, mint egy japán, nagy huzatot keltenek, kültéri is hangos, cekászos fűtés van bennük ami nagyon nem 21. századi megoldás. Egy japán gépnek sokkal fejlettebb a kompresszoruk, inverterük és tartósabbak is. Plusz ha itt Windy nem ajánlja akkor pláne nagy szó. Ettől függetlenül élvezze az akinek van, mert legalább van valamije, semminél ezerszer jobb
De helyén kell kezelni, kínaiak rendszerint hazudnak ah adatokról is. Midea a fűtési teljesítményt meg trükkösen adja meg, + 7 fokra… Azért a bivalens érték lehetne inkább -7 fok ha már fűtésre kell. Csak akkor meg kiderülne, hogy hát csoda ha 2kw hőenergiát le tud adni. Pont ez a bajom. Továbbá az 5.1 Scop vagy a 4.6 Scop is egy hatalmas kamu, mert a cekászos fűtés folyamatosan megy bennük nulla fok alatt. Az egy 80W-ot folyamatos fogyasztást jelent (kikapcsolt állapotban is), annyi energiát már inkább a kompresszor használhatna fel inkább… Mert azt legalább érezném bent, nem az utcát fűteném. Japán klímákban ilyen nincs, egész más megoldással oldják meg.
Szóval minőségben és tartorságban elmaradnak a kínai klímák. Midea meg sajnos bizonyos tekintetben a Gree alatt van, pedig az se egy frankó márka.
Cégnél volt Midea klíma, kb 5-6 évig bírta. Persze nem reprezentatív -
DithenS
senior tag
válasz
bajnokpityu #54721 üzenetére
Valami okból itt a Mideákat nem ajánlják. Azt hiszem, a gyenge minőség miatt. Nem pont a beltéri, hanem az összeszerelés alatt is hajlamos törni stb.
Hatékonyságuk pedig fűtésben nem valami jó. Nèmelyik Midea már -7 foknál max 1,5kw hőenergiàt képes csak leadni. Fűtésre ez miatt nem ajánlott annyira. Nem hatékony. A drágább Mideákat nem ismerem, de azok meg már 300 ezerbe kerülnek, annyiért már japánt veszek. Ha csak hűtésre kell arra nem rossz viszont, de a tartósságuk kérdéses. -
mandarc18
csendes tag
válasz
TeeJay #54712 üzenetére
Köszönöm!
Ahogy néztem az nekem kicsit drága. Ár miatt ezeket néztem:
Polar SIEH0035SDL/SO1H0035SDL
Midea MA-09N8D0-SP Blanc
Polar SIEH0025SDB/SO1H0025SDB Balance
Gree GWH09QB LOMO PLUS WIFI
Syen Bora Plus SOH09BO-E32DA4AWhirpoolok jöhetnének még szóba, de arról azt olvastam nem igazán megbízhatóak. Ez mennyire igaz?
A fentiek közül a Gree és/vagy a Midea felé húzok jobban. A Polar-okról nem nagyon találok semmit. -
windy
tag
A TCL pontosan olyan kínai gyártó, mint a Gree, Midea, Haier, Chigo, Aux, stb.
A Gree, mint gyártó azért különbözött az utóbbi években a többitől, mert állami tulajdonban volt és így a fejlesztére fordítható összegek kb. végtelenek voltak. Ezért tudott a Daikinnal cooperálni, a minőségbiztosítását átvenni, így jobb minőséget - jó áron forgalomba hozni, mint a többi. Ennek már vége, magánkézben van, így sokkal profitorientáltabb, sajnos ez meglátszik a minőségen is, és persze az árak is jóval magasabbra kúsztak.
A TCL-re visszatérve, 2021-ben a legnagyobb növekedést ért el a kínai légkondicionáló-gyártók között, jön fölfele, valószínű, hogy számolni kell vele a következő években. A Polar márkanév alatt futó berendezések egy részét már a TCL gyártja. -
zacci
aktív tag
válasz
TeeJay #54656 üzenetére
Tegnap voltam egy ipari parkban. Rengeteg iroda, sok kulonbozo kulteri. Volt ott minden, Midea, TCL stb.
Ami feltunt, hogy a TCL egeszen halk volt. Volt ott egy Midea, ami viszont nagyon zorgott. Valoszinuleg a gephaz csavarok nem voltak meghuzva rendesen.
Ez a TCL ez micsoda ? GOndolom ez sem egy high-end valami... -
danna27
csendes újonc
válasz
MC Pite #54652 üzenetére
Egy 2x140 nm-es emeletes házról van szó. 15 cm grafitos szigetelés, 3 rétegű nyílászárók, 30 cm gyapot a padláson. A+-os energaibesorolású.
A földszintre ajánlották az 5 kW-ot, ahol 80 m2-en használnám (nappali, konyha, étkező egybenyitva + fürdőszoba).
Mivel most szerelték a napelemet, ezért arra gondoltam, hogy főfűtésnek is jó lenne (persze van mellette faelgázosító kazán is, ha gond lenne vele), de kényelmesebb lenne ezzel fűteni. Ehhez keresek gépeket.TeeJay: Midea Oasist is néztem, de a Midea gépeket is sokan szidják. Ezek szerint mégsem olyan rossz?
-
belgast
csendes tag
Üdv!
Mik az ajánlott klímák 200-max 240k között?
22nm szobába de ha hűti a ház többi részét sem baj sőt, fűteni nem fogok vele,ha halk úgy még jobb.amik szimpatikusak
Polar SIEH0035SDL / SO1H0035SDL Lite
Polar SIEH0035SDB / SO1H0035SDB
Gree GWH12QB-K6DND6I Lomo Plus
Gree GWH09AGA-K6DNA1A Pulse
Daikin FTXC25B / RXC25B SensiraMidea nem! más egyéb ajánlat jöhet
-
pruzsi
őstag
válasz
bajnokpityu #54451 üzenetére
Midea Xtreme save re gondolsz melyik a 09 vagy 12 tipusjelolesu
-
belgast
csendes tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék vásárolni
halk,egyenletes hideg fújás, fűtésre is alkalmas de az nekem nem számít
szerelő ezeket ajánlotta 2 hét mulva tudná felszerelni beszerzését rámbízta
igazából 180ezerft ig gondoltam de ezek drágábbak plusz szerelés esetleg most megveszem és egy hónappal tolom a szereleést szóval a lista:Polar SIEH0025SDR Rainbow
Gree GWH12QB Lomo Plus állítólag kifutó
Midea MSAGAU Xtreme Save
Gree GWH09AGA Pulse -
gukker1
tag
Sziasztok!
Panasonic klíma vásárlásán gondolkodom,elsődleges szempont a csendes működés,2,5 kw teljesítményű lenne,(nagyobb teljesítményhez vésni kellene a villanynak),vagy midea klíma is lehetne,kb 25nm szoba hűtésére kellene.
Van olyan forgalmazó,aki beszerelést is vállal?
A garancia érvényesítése miatt talán jobb ha az szerelné a légkondit akitől vettem,vagy a független szerelő is vállal garanciát?Köszi előre is!
-
Szabmester03
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy árajánlatot , nem tudok dönteni , nincs tapasztalatom , nem is értek hozzá. Ti melyiket választanátok?
A legfontosabb szempont , hogy ne legyen hangos. Leginkább hűtésére használnám. A 300 környéki ár szimpatikusabb mint a 400, de ha a daikin , illetve a mitsu annyival jobb, akkor nem bánom.Az árak szereléssel együtt .
Daikin sensira FTXC 35: 395 000 ft db
Daikin sensira FTXF 35:410 000 ft db
Mitsubishi MSZ MUZ VF 35: 380 000 ft db
LG EG 35 : 300 000 ft db
LG EQ 35: 330 000 ft db
Midea xtreme save 35 : 310 000 ft db
Midea xtreme save pro 35: 345 000 ft db
Hisense energy se 35 : 335 000 ft db
Gree comfort x 35 : 340 000 ft db -
Klímaboy
újonc
Sziasztok,
Lehet, hogy uccsó kérdés
Emlékeztető: fűteni is szeretnék. Lebeszéltetek a Midea Save Pro-ról, PolarY-ról és nagyjából mindenről...
és azt mondtátok a Sensira bírni fogja tálca nélkül a fűtés is.
Ebből a három gépből melyiket javasolnátok:
Mitsu HR, Mitsu AP, Sennsira? Ma el kell(ene) döntenem.
Köszi!
-
rígel
őstag
válasz
bajnokpityu #54459 üzenetére
Ott valszeg az a Gree annyit se ér, jobban túl van árazva mint a Midea. De nyilván nem mindenre igaz amit írtam, csak az általam látott gépekre, írtam is hogy általánosságban.
-
rígel
őstag
válasz
bajnokpityu #54449 üzenetére
Általánosságban a Midea gyengébb minőségű mint a Gree. Nyilván vannak átfedések, van szarabb Gree, jobb Midea. De pl anyagminőségben, ami első pillantásra látszik, amit eddig láttam (nyilván nem mindent) Mideák általában gyengébbek. Műszaki minőségről nem beszélek, de biztosan van kapcsolat. Ha már a látható olcsó műanyagon is spórolnak....
-
rígel
őstag
válasz
pruzsi #54444 üzenetére
Ha gree vs midea, akkor inkább gree.
De fontold meg, általában hosszútávon a drágább az olcsóbb. És ezt nem 2 évre veszed.
Árukereső nem releváns, ha kérsz ajánlatokat, sokkal jobbakat fogsz kapni. Megkockáztatom, szereléssel olcsóbb lesz, mintha megveszed külön, és ingyen rakja az ismerős. Ráadásul nálam alapelv hogy rokonnal, ismerőssel semmit. Abból csak az anyázás van később, és még rendesen lebaszni se tudod, mert sértődés van. -
pruzsi
őstag
Szívesen tennék plusz pénzt de 150k volt amit először erre felrerwkam egy Whirlpool ra de arról mindenki lebeszelt. Mivel a szerelés ingyen lesz rokon szerelő által azt a 60 at tudom radobni. Nappal mennyire zavaró a zaja a greenek ? Este nem biztos hogy számít mert fuldugoval alszom rengeteg traktor indul hajnalban a szomszéd gazdaságból. Midea volt még ami szóba jöhetett volna de itt olvasgatva Gree vs Midea bol a Gree jött ki gyoztesul .
Május elején vásárolnam meg ,Árukereső minden jobb japanra állítottam be áresés èrtesitot hátha . -
zacci
aktív tag
válasz
pruzsi #54436 üzenetére
A Bosch egy regi Midea atcimkezve. Garancia, illetve azon tuli szervizelhetoseg valoszinuleg felejtos. Bosch ugyfelszolgalat kompetenciaja konvergal a nullahoz.
Ha halk kell, akkor Daikin Sensira FTXF35C vagy 35D
Ha szerelessel egyutt kered, akkor csak kb. 10%-al dragabb, de legalabb Japan, minosegi es halk. -
válasz
Klímaboy #54431 üzenetére
Fenéket. Mideából az Oasis Plus a fűtésre optimalizált. De úgy, hogy a midea mindent megad, csak a fűtési kapacitást a hidegben, azt nem
. Én Pana Nordicot rakattam fel, ott meg van nirmálisan adva, és nem eszik télen 0⁰ alatt plusz 80Wattot a csepptálca ill kompresszorfűtés (japánokban nem igazán van, máshogy oldják meg).
Polar miért jobb mint a C&H Arctic? Polar gyártói oldaláról (vagy bárhonnan) tudnál egy műszaki paramétereket (pl fűtési teljesítmény -15⁰on, zajszintek beltérinek) linkelni?
Polarba kb 0 bizodalmam, midea elmegy. De én inkább gyűjtöttem még... -
Klímaboy
újonc
Midea Save Pro vagy Polar Y lenne a jobb választás fűtésre, ha ezekből lenne muszáj választani?
(Ez most nem a saját ügyemhez kapcsolódó kérdés, ismerős nevében teszem fel.) -
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #53795 üzenetére
Nos. https://pestklima.hu
Midea pesti klíma - pestiklíma sztori.
Mai napon jött egy szerelő a Jégverem klímától, szétszedte a készüléket és megtalálta a problémát, a kondenzcső szinte vízszintes volt, a víz nagy része ugyan rendesen távozott, de volt ami visszacsepegett a készülék aljára, a másik oldalán a rézcső nem volt rendesen szigetelve
ezért volt két ponton enyhe csepegése a készüléknek...
De azzal kezdett a srác hogy akarom e hogy kitakarítsa ? Mondom most volt kitakarítva pár hónapja, azóta be sem kapcsoltuk. Megmutatta azt is miért kérdezi. Hát ehhez képest a pestiklíma féle takarítás csak bottal piszkálás volt.
Tehát szakember és szakember között óriási különbség van. A szerelést ugyanúgy kifizettem volna szó nélkül a pestklímának, ha elnézést kérnek nem lett volna semmi problémám. Az hogy felszerelnek egy készüléket nem megfelelően, és a hívásaimra nem reagálnak az szerintem ultragáz, senkinek sem ajánlom őket.
-
Jenne
őstag
válasz
matti70 #54239 üzenetére
Köszi.
Ezt az automatikus tisztítás funkciót ha bekapcsolom, akkor minden klíma kikapcsoláskor működik?
Előző Midea-n nem volt ilyen aut. tisztítás, ott a kikapcsolás után minden esetben át kellett állítani ventilátor fokozatra és be kellett állítani 30 perc időzítést is. (ez volt a legkisebb beállítható idő egység) -
rígel
őstag
válasz
loncsika #54209 üzenetére
Azért nincs bennük csepptálcafűtés, mert sokkal szofisztikáltabb megoldások révén nincs rá szükség. Az én Daikin perferámon egész télen deret se nagyon láttam, igaz csak enyhe mínuszokig használtam, azalatt komfortosabb a padló és falfűtésem. Ha kiveszem a 2 centis kondenezelvezető csövet és hagyom maga alá folyatni, bátran merném használni nagyobb mínuszokban is.
A csepptálcafűtés, egy igénytelen energiazabáló, a gyártó részéről filléres megoldású egyszerű cekász fűtőszál, amit egy vezérlő 0 fok alatt bekapcsol. Még a szabályozásba se visznek egy kis igényességet, hogy ne mindig menjen 0 fok alatt. De ha megnyugtat, utólag fillérekért akár házilag berakható.A klímás mondjuk a midea/Gree vonalat erőlteti, azt mondta a daikin comforának nincs csepptálcafűtése, wi-fi meg feláras. Így 438 ezer náluk, minden nélkül, meg a szerelés 70 ezer. Ezért nem éri meg.
Fordítom: valszeg, a klímásnak nem éri meg, nem neked. Főleg ha a keret rendelkezésre áll.
Meg hogy 10 év múlva ehhez sem lesz alkatrész
Ha picit visszagörgetsz, olvashatod hogy a kínaiaknál már 3-4 év után problémás az alkatrész ellátás.
Míg Mitsuhoz, Daikinhez 15-20 év után is van, kérdés hogy megéri-e javítani. Viszont majdnem biztos hogy 10+ évig vagy tovább nem is lesz szükség rá. -
loncsika
tag
Köszönöm szépen! A klímás mondjuk a midea/Gree vonalat erőlteti, azt mondta a daikin comforának nincs csepptálcafűtése, wi-fi meg feláras. Így 438 ezer náluk, minden nélkül, meg a szerelés 70 ezer. Ezért nem éri meg. Meg hogy 10 év múlva ehhez sem lesz alkatrész. Már majdnem feladtam, hogy idén is legyen klímám. 🙂
-
Jenne
őstag
"...Ez azért érdekes, mert az LG és a Midea importőre, nagykereskedője ugyanaz a cég, elég nehéz elképzelni, hogy cégen belül megkülönböztetnék a két saját márkájuk terméktámogatását..."
Érdekes vagy nem, így volt. Nem látom, hogy azonos lenne e cím vagy akár csak a telefonszámuk vagy email címük, de mindegy is.
LG-nél itt voltam kapcsolatban
Midea-nal [link] -
windy
tag
"...Mielőtt döntöttem rákérdeztem az LG-nél (is) és órákon belül mindig kaptam értékelhető választ vagy segítséget. Midea vagy Gree esetében ez már nem így volt, nem is válaszoltak a megkeresésekre..." Ez azért érdekes, mert az LG és a Midea importőre, nagykereskedője ugyanaz a cég, elég nehéz elképzelni, hogy cégen belül megkülönböztetnék a két saját márkájuk terméktámogatását.
-
Jenne
őstag
válasz
OPiiPO #54107 üzenetére
Megerősítem. +1
Klímás cég, aki nálunk telepítette mondta, hogy nagyon sok/több száz LG-t raktak már fel az elmúlt évek alatt, és telepítenek a mai napig is, és alig-alig kell hibára kimenniük ezekhez. Alkatrész cserés javítás is nagyon ritka, megbízhatóak ezek a klímák. (mivel sem nem japán sem nem kínai, így sokan lenézik ezt a márkát itt is) A csendességükre azt mondták, bár kicsit kétkedve fogadtam először, hogy közelebb állnak bármelyik japán csendességéhez (kültéri és beltéri is) mint bármelyik kínaihoz. Aztán miután már fent volt a klíma, el kellett hinnem, hogy valóban nagyon csendes. A közvetlen szomszédom Fisher klímája, vagy két emelettel lejjebb a SYEN vagy a most telepített egy emelettel felettünk lévő Gree hangosabb. (remélem nem fog zavarni majd nyáron) És szerintem nem olyan "finoman" jár és szabályoz le a beltéri ezeknél mint az LG.
Mielőtt döntöttem rákérdeztem az LG-nél (is) és órákon belül mindig kaptam értékelhető választ vagy segítséget. Midea vagy Gree esetében ez már nem így volt, nem is válaszoltak a megkeresésekre.
A Mitsubishi és a Hisense (ezek is képben voltak egy ideig) volt az egyedüli, akik vissza is hívtak és tudtunk telefonon beszélni. -
TeeJay
félisten
válasz
loncsika #54110 üzenetére
Fisher Nordic-ot rakják öcsémék az Midea Oasis valójában csak átmatricázva
Gree Amber Royal-t raktak előtte, március elején meg pont akkor mentem haza látogatóba mikor egy fickónak telepítették a Fisher-t és ott már volt mellette egy pár héttel korábbi Royal is. Nos a kettő közül a Fisher sokkal halkabb volt, és jobban le tudott szabályozni, fűteni meg röhögve tud majd -15 vagy -20 fok körül is.
Csak itt maga a gép 350körül van ha jól emlékszem azóta meg lehet még több is
400kiló alatt nem sok igazán fűtésre való gépet kapsz, japánban meg 4-5kiló körül indulnak a jó fajták. Mondjuk B30-as tégla sehogy se jó, arra kellene legalább 10-12cm grafit EPS.
Faterék háza B38-as vagy milyen tégla és arra raktunk kívülre 8cm sima EPS-t és az alá nem szabad adni -
loncsika
tag
TeeJay….Hogy jól szigetelt…sajnos nem, régi b30-as tégla, szigeteletlen. 😞 És egy igazi, fűtésre alkalmas klíma, az kb. mennyi lenne és melyik típust javasolnád? Van fundamentám, idén jár le, akkor lehet, hogy ebbe forgatnám bele. Jövőre a villanyvezeték is cserelve lesz a házban, a főgerinc. Amúgy midea, meg hasonló kínait nem szívesen szereltetnék, nem is volt opció, de a klímás persze ezeket ajánlotta, a fűtés miatt. En alapból az Lg Silence-t néztem ki, az jónak tűnt. Persze ez fűtésre nem alkalmas.
-
TeeJay
félisten
válasz
loncsika #54099 üzenetére
Ezeket biztos fűtésre akarod használni?
A fűtésre való gépek kicsit máshol vannak árbanFisher Nordic = Midea Oasis
Gree Amber Royal
utána meg jönnek a japánok Daikin FTXP és FTXM
Mitsu meg Fujitsu is, 350-400kiló alatt fűtésre való gép nehezen leszA Fisher Comfort Plus amit ide írtál az = Gree ComfortX tehát hangos lesz és bár azt írják fűteni tud azért az sem kifejezetten 24/7 egész télen fűtésre lett tervezve
-
loncsika
tag
Sziasztok,
Légkondi beszereltetése előtt állok, az már biztos, hogy 3.5kW-tos kell. Fűteni is akarok majd vele, ha úgy alakul.
A klímásnál ezek lennének, amik engem is érdekelnének:LG PC12SQ Silence Plus R32 split klíma- 3.5 kW
Midea MG2X-12-SP Xtreme Save oldalfali split klíma - 3.5 kW
Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save PRO oldalfali split klíma - 3.5 kW
Fisher FSAI-CP-120BE3 / FSOAI-CP-120BE3 Comfort Plus Inverteres Split klíma - 3.5 kW
Cascade Legend Champagne CWH12YC oldalfali inverteres klíma - 3.5 kW.Ezek közül melyiket ajánlanátok működés, megbízhatóság szempontjából? És jó lenne, ha azért csendes is lenne, főleg a kültéri, mert társasházban lakok és nem akarok gondot.
Köszönöm a választ!
-
a_tesz
Korrektor
válasz
mohitook #54052 üzenetére
Én ezzel vitatkoznék, tavaly nyáron egy Midea MI-22G/DHN1-M klíma volt a szállásunkon, három fokozatot tudott a ventilátora, de a leglassabb fokozaton is hangosabb volt hűtésben, mint az itthon lévő Mitsubishi DM35VA fűtésben második fokozaton... Megnéztem, 29 dB(A)-t írnak a Mideára hűtésben, 23-at egyes, 30-at kettes fokozaton fűtésben a Mitsubishire, azért szerintem ez szembetűnő, nyilván a szoba akusztikája is befolyásolhatta az érzetet, de sajnos elég zavaró hangja volt. Ráadásul amikor nem hűtött, akkor leállt a ventije, és amikor újra bekapcsolt, zavaró volt a felpörgés is, a Mitsu nekünk ha egyesen van, ugyanolyan hangosan járatja a ventit. Az ajánlott FTXF ahogy néztem, még csendesebb is a Mitsunál, nagyon nem mindegy hosszú távon a zaj szerintem.
-
bba
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy új klíma telepítés előtt állok.
Sajnos tavaly rejtélyes ok (áram ingadozás?) miatt bedöglöttek szinte egyszere a meglévő Fischer(Midea belsős) klímák (E1 hibakódot dobálnak), és több szerelő sem tudott vele igazán mit kezdeni: kültéri és/vagy beltéri panel egység hibára gyanakodtak, de alkatrészt, javítást egyik sem tudott vállalni, mivel már kifutott, régi sorozat...Így idén most már szükséges lecserélni őket. Meglévő kiépítés az alábbi:
3+1 beltéri egység van összesen, ebből fenn a tetőtéri szobákban 1 multi-split kültérihez csatlakozik 2db 2kWh és 1db 3,5kW beltéri, míg lent a nappaliban egy 3,5kWh-os beltéri, fura mód szintén ugyanolyan, de egy másik multiegységre kötve. (korábbi lakó csináltatta így).Ezek helyére keresnék klímát, illetve szerelő/ kivitelező céget egy XVI. kerületi 4 lakásos társasházi egyik emeleti lakásához.
Alapvetően japán gépben gondolkodnék, ha csak nem, nagyon olcsóbb vmi más ajánlat.Daikin Sensira és Panasonic TZ sorozatát látom ajánlgatva, ill. reális áron (bár nekem 4 db kéne belőlük, ami így elég húzós lesz már), és olvasok róluk itt a fórumon laikusként.
De érdekelne Mitsubishi ajánlat is is, vagy más még elfogadható alternatíva.Alapvetően hűtésre kéne a nyári melegbe, fűtést nem tervezek vele, arra van, igaz egy nem túl jó, kombi cirkó padlófűtéses rendszer, még régi csövezéssel. Sajnos a homlokzati falak nem szigeteltek, és a tető miatt a fenti szobák hőszigetelése se a legjobb...
Szóval ilyen felállásra Ti milyen céget és készüléket tudtok ajánlani (jöhet akár privátban is)?
Azt jól sejtem, hogy a régi rendszerből nem sok elem használható majd újra, tudva hogy a régi még R410 hűtőközeg van, az újakban meg legtöbbször már R32 van?
Csövezést mondták, hogy az újaknál már vékonyabb mint, ami nálunk van és gondolom a
tartó konzolok is akkor lennének jók, ha a kültéri egység fizikai mérete és felfogatása ugyanaz maradna, amit kétlek... -
TeeJay
félisten
válasz
MC Pite #53996 üzenetére
Ugyanaz a két gép, amúgy Amber Royal mellé téve jobb a Midea/Fisher.
Halkabb volt a kültéri is nem kevéssel, jobban le is tudott szabályozni fűtésben. Március 14.-én külső 10fokban 200wattra is lement, a Royal nem megy le addig a tulaj tesztelte bőven.
Amúgy mivel mindkettő dupla soros kondenzátoros és van benne bőven hűtőközeg simán lehet egész telet végig fűteni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest