Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rígel

    őstag

    válasz loncsika #54209 üzenetére

    Azért nincs bennük csepptálcafűtés, mert sokkal szofisztikáltabb megoldások révén nincs rá szükség. Az én Daikin perferámon egész télen deret se nagyon láttam, igaz csak enyhe mínuszokig használtam, azalatt komfortosabb a padló és falfűtésem. Ha kiveszem a 2 centis kondenezelvezető csövet és hagyom maga alá folyatni, bátran merném használni nagyobb mínuszokban is.
    A csepptálcafűtés, egy igénytelen energiazabáló, a gyártó részéről filléres megoldású egyszerű cekász fűtőszál, amit egy vezérlő 0 fok alatt bekapcsol. Még a szabályozásba se visznek egy kis igényességet, hogy ne mindig menjen 0 fok alatt. De ha megnyugtat, utólag fillérekért akár házilag berakható.

    A klímás mondjuk a midea/Gree vonalat erőlteti, azt mondta a daikin comforának nincs csepptálcafűtése, wi-fi meg feláras. Így 438 ezer náluk, minden nélkül, meg a szerelés 70 ezer. Ezért nem éri meg.

    Fordítom: valszeg, a klímásnak nem éri meg, nem neked. Főleg ha a keret rendelkezésre áll.

    Meg hogy 10 év múlva ehhez sem lesz alkatrész

    Ha picit visszagörgetsz, olvashatod hogy a kínaiaknál már 3-4 év után problémás az alkatrész ellátás.
    Míg Mitsuhoz, Daikinhez 15-20 év után is van, kérdés hogy megéri-e javítani. Viszont majdnem biztos hogy 10+ évig vagy tovább nem is lesz szükség rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák