- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szerkesztés alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
feel2006
tag
válasz
feel2006 #428 üzenetére
A 07/11 -én innen rendelt 10400mAh-som meg is jött, ma vettem át a postán.
Az itteni logout-os cikk alapján leellenőrizve is eredeti + az ellenőrző szám alapján is minden ok.
Tapasztalatom még nincs vele, most kezdődik a tesztelés
, de úgy tűnik a 19,80$-ért szilikon tokkal 20 nap postával megérte.
Köszönöm az itteniek ajánlását!
-
inf3rno
nagyúr
Kicsit utánaolvastam pár helyen a Xiaomi-nak. Azt írják, hogy ez az üzletpolitikájuk, hogy nem reklámoznak, hanem lenyomják az árakat és a közösségi médiára bízzák a reklámot. Ezért annyira olcsók. Még ha minimális a profit a vésztöltőiken, akkor is a többi terméküket reklámozzák vele, ha meg van komolyabb profit valamin, akkor is kevesebb, mint mondjuk egy Samsung esetében, mert nem kell külön reklámra költeniük. Valszeg minőségben nem hozzák ugyanazt, mint egy Anker, de ár-érték arányban másfélszer jobbak. Ha van részvényük érdemes lehet befektetni, erősen növekedő pályán vannak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
werszomjas #446 üzenetére
Azért jó lenne tudni, hogy mi a különbség elektronikában a Xiaomi meg egy drágább vésztöltő között.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
werszomjas #446 üzenetére
Ellentétben a sok ócska cuccal, ami még ezt a semmit sem tudja!
-
werszomjas
addikt
Még azért szétnézek a Xiaomi terén, hogy az mit tud, ha már itt mindenki azt isteníti.
Nem tud semmit, feltölti a telefont/tabletet és kész. Mindezt viszont teszi jó áron, igényes, minőségi külsővel, van benne megfelelő elektronika és tudja a ráírt kapacitást (veszteségeket levonva)
-
inf3rno
nagyúr
Én közben utánakérdeztem a http://www.powerbankakku.hu/ - nak és a http://www.ebookolvaso.com/ -nak. Mindkettőt a Chase & Lloyd kft. csinálja, a deisgn is kb ugyanolyan. Az első nincs fent az árukereső rendszerében, a második fent van, de az aksik valamiért nem kerültek be a keresőbe csak az ebook olvasók. Egyébként megbízható boltnak tűnik: [link] Lehet, hogy veszek tőlük aksit. Még azért szétnézek a Xiaomi terén, hogy az mit tud, ha már itt mindenki azt isteníti.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
karandip #439 üzenetére
Max 30.000mAh körül tudsz ilyen aksikat venni és az is olyan 50k körül van árban egy komolyabb márkájú, pl Anker (ahogy nézem most akciózzák 60k-ról 20k körülire, ami jó várás, ha tényleg eredeti - gondolom Amazonról csak az jön). Linkelt valaki előzőleg A-Solar 12W-os napelemet 30k körül, az olyan 2400mAh-t (-30% veszteség) tud rátölteni neked egy óra alatt napos időben, szóval reálisan nézve kb 2 nap (optimistán 1 nap), mire feltölti.
Aksiban majd jönni fog lítium-kén alapú, ami 5x (300Wh/kg -> 1500Wh/kg) annyit tud letárolni azonos súllyal, a napelemben meg jönni fog nanogömbös, ami 5x (15% -> 75% hatásfok) olyan gyorsan tud majd tölteni, mint a mostaniak. De ezek még akár évtizedek is lehetnek mire forgalomba kerülnek. Li-S-nél úgy nézem most olyan 500Wh/kg-nál tartanak, ami 2x annyi, mint amit egy átlag Xiaomi tud (kb. 230Wh/kg), viszont csak néhány 100 töltést bír el. A napelemnél megvan a 75% kísérletekben, de úgy néz ki nem egyszerű tömeggyártásba vinni, mert lassan 4 éve semmi hír róla.
-
inf3rno
nagyúr
Megnyugtatlak, itt sem igazán riasztja el őket a törvény attól, hogy átverjenek.
Apropó, ha már szóba kerültek a magyar boltok, akkor erről mi a véleményetek? http://www.powerbankakku.hu/ ahogy nézem árulnak Anker-t meg Intocircuit-et kicsit kevesebb, mint másfélszer annyiért, mint amazon-ról be lehet szerezni, ami nálam elfogadható. Kevésbé bízok a külföldi vásárlásokban, mint a belföldiekben. Ami viszont aggaszt a céggel kapcsolatban, hogy írják, hogy árukereső tagok, viszont úgy tűnik, hogy mégsem azok, mert sem a boltot, sem a termékeiket nem találtam meg árukereső.hu-n... Jobban járok, ha én is inkább a xiaomishop.hu-ról rendelek?
Egyébként a Xiaomi termékek milyenek az Anker-hez vagy Intocircuit-hez viszonyítva?
-
inf3rno
nagyúr
"a mAh pedig nem a tárolóképességet jelöli, hanem hogy mekkora leadásra képes 1 óra alatt."
Ez így nem igaz, itt senki se tanult általánosban fizikát?! Ha összeszorzod a mAh-t a V-al, akkor megkapod, hogy mennyi energiát képes letárolni mWh-ban. A villanyszámla ennek a milliószorosában van megadva 1 kWh = 1000Wh = 1000000mWh. Ezeket természetesen át lehet váltani Joule-ra, ha valakinek sok ideje van. Azt hiszem a vésztápok általában 5V-al működnek, szemben a kocsi aksikkal amiknél 12V a feszültség emlékeim szerint. Szoktak ezzel is trükközni, hogy alacsonyabb feszültségre számolják ki a mAh-t, aztán kijönnek többtízezres adatok. Érdemes a kütyü súlyát is nézni, abból nagyjából meg lehet ítélni egy energiasűrűség táblázat alapján, hogy mire lehet képes maximum. Olyan 0.3-1.0MJ/kg a reális wikipedia meg egyéb oldalak szerint lítiumos aksikra. 1MJ ~ 0,28kWh, szóval 84-280Wh lehet egy 1kg-os aksiban, ami 5V-al számolva 16800-56000mAh-nak felel meg. Egy 150g-os aksira 2520-8400mAh a reális ezek szerint. Amire ennél többet írnak ugyanilyen súllyal, az eleve gyanús. Szóval a súlyt is érdemes figyelni. (A következő évtizedben majd szép lassan átáll az ipar a lítium-kén alapú aksikra, amik ennél legalább 5x többet tudnak majd.)
-
jeni
félisten
válasz
karandip #437 üzenetére
ha nincs konnektor a táborban akkor oda egy napcellásat keres vagy több aksit kell vinned ami a laptopba való és azt az utazás előtt feltölteni.
tény és való egy laptop feltöltéséhez nem elég egy XIAOMI PowerBank 16000mAhkérdés:
a szünetmentes tápok azok jók lehetnek erre? nem tudom,hogy azokon milyen kimeneti csatlakozók vannak rajta?szerintem ilyen esetre egy jobb mobil többet érne vagy egy tablet.
laptop táborozáshoz kevésbé alkalmas!amúgy amit linkeltél nem rossz de mire ideér vége a táborozásodnak.
-
karandip
tag
-
karandip
tag
válasz
tibcsiworld #435 üzenetére
ezért aggódok én is
igazából nekem a súly nem igen számít, tőlem lehet 5 kiló is, csak a jövőheti táborba kéne mert nem lesz konnektor, és valamiről tölteni akarom a gépem, telóm, meg arról menne az usb venti.láttam egy amerikai webshopon egy 153 wattórásat, de az vámmal együtt egy vagyon lenne. Magyar boltban eddig meg csak azt találtam amit linkeltek is az előbb
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
karandip #434 üzenetére
Jól hangzik! Nem tudom, hogy ilyen termék létezik e, ami ilyet tud, de hogy 300g-os aksi, aminek elvileg fel kellene tudnia tölteni a laptop pótakkuját, és csak 12000 ft?
Ha a mobil kategóriában gondolkodik az ember, akkor ott minimum a mobilakku súlyának 2-3x-os súlya a töltőaksi súlya! nem értek az elektronikához, de egy 300-500g-os aksit egy 300g-os fel tud tölteni akár egyszer is?
Szerintem itt mélyen a zsebbe kell nyúlni!
-
jeni
félisten
-
karandip
tag
üdv
az lenne a kérdésem hogy milyen powerbank-ot érdemes venni, olyan fajtából amiről laptopot is lehet tölteni alias dc kimenet.
olyan 20000mah, 75wh felett gondolkozok -
Gsx-rr
veterán
Mivel lehet tolteni pl a Xioami power bankokat? Lehet 2.1A-val vagy csak 0.5-os telefontoltovel?
Radugtam egy Ipad toltore es egyszer csak kis pukkanast hallottam es az Ipad toltomnek annyi lett. -
werszomjas
addikt
válasz
feel2006 #428 üzenetére
Én inkább az 10.000-est ajánlom, kisebb és könnyebb, mint a 10.400-as vagy ha fontos a súly és a méret, az 5000-es slim nagyon jó még, akkora mint egy telefon, zsebben is elfér, és 1,5-szer az is feltölt egy normál telefont.
Te tudod, mennyit kell használnod egy nap, és hogy van-e hol tárolni magadnál.
-
feel2006
tag
válasz
werszomjas #427 üzenetére
Igen, hasznos, mert ha csak egy éjszakát tudsz tölteni jól jön ez a funkció.
Már csak vissza kell olvasnom, hogy melyik helyről rendeltek a legtöbben elégedettséggel és rendelek én is egyet.
Elgondolkodtató a 10400 as mellett a 16000-es is, bár lehet nem használnám ki, akkor meg felesleges ugyebár.
Köszönöm a válaszod.
-
feel2006
tag
Sziasztok, ez a Xiaomi PowerBank 10400mAh tud olyat, hogy amíg töltöm róla a telefont a 230v-ról is tudja magát feltölteni? Azaz egyszerre töltést leadni és felvenni?
Sok esetben szükség lenne mindkettő (telefon és töltő) feltöltésére is egyszerre, ezért kérdezem.
köszi -
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Erről a márkáról mit tudtok mondani, van valakinek ilyen?
thumbox power tube 4400
Véleményeket előre is köszi -
ngyjns
tag
Szerintetek?
http://www.gruppiajandek.hu/ajanlat/powerbank-elite-akkumulator-20150409
Milyen lehet, megéri? -
barack1997
senior tag
Na mindegy megláttam a tescoba 5800 Ft-ért, annyiért nem hagyhattam ott
-
barack1997
senior tag
Hali!
GP GL301 10,4A PowerBank-et használ valaki ?
Erről lenne szó
-
buci30
addikt
iPhone 6-hoz keresek külső akkut.
Ajanljatok olyan külső töltött ami egyszer képes vissza tölteni! S persze 1A kimenetel mert a 0,5A sok 3-4h is amíg feltöltik.
A lényeg hogy kicsi legyen amennyire lehet ,hogy zsebbe elférjen kényelmesen.
S nem eBay stb oldalról hanem itthon kapható legyen.Masik ha van ilyen es nem nagyok amik mellett ott van egyből a töltő kábel is mert mindig elhagyom őket.
De amiket néztem azok mind nagyobbak így eddig ilyet nem találtam....Ilyen TANK töltöm van de ez nagy nekem de amúgy teljesen tökéletes.
meg egy ilyen YooBao is van ez mondjuk kicsi csak hátha van jobb
-
szbalazs75
csendes tag
válasz
tibcsiworld #398 üzenetére
4. töltés nem volt, a 3. töltés kb 98%-ig töltötte a telefonom. Szerintem elfogadható egy power banktól, hogy két alatt 20-25%-ot veszítsen a töltöttségéből, hiszen aki ilyet vesz az 2-3 naponta biztos feltölti, ilyenkor pedig simán 4 telefon feltöltés bír.
Eredeti a cucc, banggood-ról, ellenőriztettem is a kaparós matricájával.
Laptopnál is előfordul, hogy fél év után teszem bele vissza az feltöltött akkut ami 4 órát bír napi használatban (mennyibe is kerül egy eredeti minőségi laptop akku? 20 ezer?). Kijelzi, hogy 95% 4 óra és normál használat mellett 1-2 óra alatt lemerül. Szerintem ami az akkukban lejátszódik az kémiai reakciók sokasága, ahány cella annyi féle, és nagyon nehéz matematikailag leírni a működésüket.
5 ezret megért, tényleg ajánlom bárkinek, két külföldi utazásom közben segített (fényképező és telefon töltés) és már ez megérte, napi szinten nem használom. -
andatti
senior tag
Köszi, közben már néztem youtube videókat is, a legtöbb szerint fake...
A 30'000 az kb. 3'000, a 100'000 pedig kb. 8'000 a tesztelők szerint...
Ez vicc, főleg ennek tükrében...
De pl. láttam magyar tesztet és ott a webshop-ban volt egy ilyen. Közel 30 rugó az ára... De ez megint nem összehasonlítható, mert nekem nem mond semmit a 12 W... és ebben nincs is aksi, azaz - gondolom - ha süt a nap direktben lehet tölteni és kész..
Amúgy nem számoltam rosszul, itt egy 18'000 mah-s (nem napelemes) power bankot már laptopokhoz is ajánlanak... de ez 50 rugó...Ez még nagyon ígéretes, DE nem bank, hanem "csak" töltő... 13,3 rugó az ára... de nem tudom a számadatait hova tenni...
"2 nagy érzékenységű napelem cellája 5W teljesítményű, ami effektív 3.5W kimeneti teljesítményt ad ideális napfényben,
A beépített feszültség stabilizált vezérlésének köszönhetően állandó 5V-ot biztosít USB kimeneten és 12V-ot szivargyújtó kábelen keresztül
Használhatja 12V-os akkumulátorának kondícionálására is -amennyiben a kimeneti 0.3V / 12V áramerősség megfelelő"
Ha 2000 mAh-s mostani telóm kb. 4 óra böködést bír, akkor egy 8000 mah-s power bank elég lenne egy napra.. ?!
Egy másik helyen meg ezt olvastam:
Energia: 70mA napos / 50mA egyhén fehős / 30mA felhős időben akkor ez óránként értendő vajon?
8000 mAh 69 font ára viszont kissé borsos...
De, ha más is látna benne fantáziát...
Van pl. 12000 mAh-s 140 rugóért... De ez feltöltődik 5-8h alatt...
Nna, találtam normálisat... talán-talán
6000 mAh-s tölthető napelemmel és hálózatról is, 15 rugó...
Vagy ez? 220 mA a kimeneti teljesítmény és 11 rugó az ára... Lehet jó lenne laptophoz is... Én az enyémen ilyet találtam: DC imput: 20V kb. 2,5A azaz akkor annak ez gyönge... Vagy 16V ~2,5A, de akkor ahhoz is... -
andatti
senior tag
Megfogadtam a tanácsot és visszaolvastam párat, látom a xiaomi márkájú most a favorit. (a hagyományos konnektorról töltős verziók közül).
Én viszont belefutottam napelemes power bankokba és mindig is megújuló energia párti voltam, így itt érdeklődnék, hogy van-e, volt-e már tapasztalata vele valakinek. Legalább hasonlóval...Eredetileg egy 5000 mah-est láttam meg, de találtam most egy 12'000mah-est bő 16 $-ért.
Illetve az itt korábban linkelt geekbuying-on is találtam egy 48'000mah-est 20 $-ért... Ami - HA VALÓS EZ AZ ÉRTÉK!!! - akkor már egy laptophoz is elegendő lehet(ne). Árban szerintem elfogadható lenne...
De nem értek a fizikához, szóval tőletek várnék segítséget. Főleg, ha már valaki vásárolt hasonlót és van tapasztalata... -
ron8
senior tag
Melyek azok a márkák amikkel érdemes foglalkozni?
-
bandigno
senior tag
én INNEN rendeltem Xiaomi 10.400-asat, bár pár száz forinttal drágábban. Ma jött meg az ingyenes trackinges postával 16 nap alatt! Eredeti, a hivatalos oldalon lecsekkoltam sorszám alapján! (a vevők 5*-ot adtak az eladónak, kiemelve sokszor h eredeti!)
AJÁNLOTT -
jeni
félisten
válasz
ggf8600gts #404 üzenetére
Xiaomi PowerBank 10400mAh amit árban is elfogadható és minőségben is ott van. Ezt most akciózzák a xiaomishop.hu oldalon.Ott van nagyobb a 16000mAh.
Az Edigitalban a TP-Link márkájút amit talán még megvenném. Ellenben drágább.
Az aprón is adnak eredetit. -
ggf8600gts
tag
Tudnátok ajánlani egy megbízható külső akkumulátort a Samsung Galaxy S3 LTE típusú telefonomhoz?
Vettem egyszer egy Gigapack-os hálózati töltőt a telefonhoz (utazáshoz) de az alig töltötte a telefont, vagy nem is töltötte...
Megnéztem az eredeti töltő kimenetét és ott 1.5A van írva...
Kell e ilyesmire figyelni? Az egyik Telekom-os üzletben azt mondták ha 1A nagyobb löketet kap, akkor tönkremegy az akkumulátor...
Erre én az eredeti töltő is 1.5A...Erre ő. Az valójában ha rámérsz, csak 1.2 ...Bizalmatlan lettem és otthagytam.
Milyen töltés-megtartó, megbízható típusú külső akksit ajánlotok?
Ebay és hasonló webshopok nem játszanak...
Csak magyarországon levő boltok termékei (Euronics, Madiamarkt, Extreme Digital stb.) utazáshoz kellene minél előbb.
A segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
-
Bibby
addikt
Biztos hülye kérdés, de miért lehet az hogy nem működik egy powerbank? Ilyen szirszar ingyen ajándék cucc, talán használtam kétszer, és már nem tölt semmit. Nem várok tőle sokat, de legalább működhetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest