- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Szerkesztés alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
Sziasztok
Xiaomi Powerbank 16000mAh sajnos a forgalmazó szerint kifogyott és lehet nem is lesz. De a 20000mAh-es az kapható, ami jó is lenne. De kérdés, hogy megbízható-e. Ezt bátran megvegyem, vagy inkább a Varta 16000mAh ami sok helyen beszerezhető min 10eft , a Xiaomi 20000mAh az 14eft ból kijönne . De itt elsősorban a tartósság és utána az ár/érték a kérdés. Köszönve a válaszokat .
-
tibcsiworld
aktív tag
Az összefoglalón túl:
A szlovák lidlben a köv. akcióban lesz!
Ez kb 4000 hufra jön ki. 99%, hogy ugyanez lesz a magyar lidlben is, csak a honlapon még nincs fent!
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
tibcsiworld #1297 üzenetére
Ok, szívesen!
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #1296 üzenetére
Ha már lesz tapasztalatod, nagyon szívesen vesszük a beszámolót róla! Előre is köszi!
-
flash-
veterán
üdv
5-10 ezer környékén már van valami ajánlott napelemes power bank?
mit ajánlotok?
vagy ha ennyiért felejtős akkor valami megbízható power bankot keresek.. -
Wapi
csendes tag
válasz
zsoltzsolt #1290 üzenetére
Home/Products/Portable Chargers/Anker PowerCore 20000 Portable Charger with Quick Charge 3.0
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Jelenleg egy Xiaomi 10400mAh powerbankom van. Jó meg minden, mai napig teszi a dolgát, de nem lenne egy olyan amin 2USB van + 1 használható LED.
Nem lenne rossz, ha mondjuk töltöm a telót, meg az elektromos cigit, akkor még használhatnék egy LED világítást anélkül, hogy kihúznám bármelyiket is.[link] Fasza lenne a 20k-s mAh Sáomi csak hát nincs rajta LED...
Egyéb ötlet?
-
tomp
félisten
válasz
zsoltzsolt #1285 üzenetére
Hát szerintem a Varta mint energiahordozó márka nem rossz.
2,4A nem rossz. Miért ne lenne elég? Ha elkezded használni masszívan töltés közben úgyis megáll a töltés a túlmelegedés elkerülése miatt. -
zsoltzsolt
addikt
Meghalt ez a topik
No, mindegy.. nég egy kérdés a fentebb említett Varta 16000 power bankoz.
Ez e kimeneti 2,4A elég egy 6200 mAh akksival rendelkező tablethez? -
zsoltzsolt
addikt
válasz
zsoltzsolt #1283 üzenetére
Ez a a két kimenet:
2 USB kimenet, 1.0A + 2.4A elég? Mert most nézem, hogy pl. a Xiaomi 16000 esetében ez 3,6A. -
zsoltzsolt
addikt
Egy kkis adatok a Varta Powerpack 16000-hoz:
Akku/elem típus: Powerbank
Elem-/akkutechnológia: Lítiumion
Kapacitás (mAh, Ah): 16000 mAh
Kimenetek: USB
Méret, hossz: 160 mm
Méret, magasság: 22 mm
Méret, szélesség: 82 mm
Szín: Szürke-fehér
Súly: 446 g
További műszaki adatok: Kábelhossz: 500 mm
Töltési csatornák/rekeszek: 2
Töltőáram (max.): 2400 mA
Üzemi feszültség: 5 V USB-ről -
zsoltzsolt
addikt
A Varta Powerpack 16000 hordozható töltőt ismeri valaki?
Vélemény? Minősége milyen lehet? Varta ajánlott?
Előre is köszönöm a választ! -
TXT
őstag
válasz
tibcsiworld #1280 üzenetére
-
TXT
őstag
Nem nagyon van mozgolodas a kerdesem kapcsan, igy akkor azt kerdeznem, hogy melyik 10.000mAh koruli, ket eszkozt egyszerre tolteni is kepes (lehetoleg mindkettot 2 - 2.1A korul) kulso akksit ajanlanatok, ami beszerezheto itthon, vagy rendelesre 1 heten belul barhonnan?
SOS lenne a dolog.
Koszi elore is! -
TXT
őstag
Sziasztok!
Anker kulso akksik hol kaphatoak hazankban?
Az Anker PowerCore 10400-at neztem ki, de nem talalom itthon sehol es mivel 9 nap mulva elutazunk, nem tudom, honnan lehetne megrendelni vagy szemelyesen beszerezni. Van otletetek sracok? -
florameow
csendes tag
Sziasztok!
Mint sokan mások, én is mostanában tervezek aksit venni (kinőttem a zsebre vághatókat, mióta napi kb. 2 órát vonatozom).
Én ezt a power bankot néztem ki, állítólag egész jó, meg nem is drága (6.900).Sajnos a márkát nem ismerem, nem szeretnék valami kínai szeméttel befürödni; a márkásabbak közül még ez a Xiaomi tetszik (amit meg is vennék, ha nem lenne a gyártóról rossz tapasztalatom
).
Az ennél drágábbakat sajnos nem tudom most megengedni magamnakSzerintetek megbízható ez a Platinet? Van valakinek tapasztalata?
-
DarknessHope
senior tag
Sziasztok.. a témához szigorúan véve nem illik teljesen a kérdésem, én ugyanis nem csak mobil eszközökhöz keresek külső akkumulátor megoldást, de talán ide illik leginkább.
az én konkrét vágyam tulajdonképpen azon probléma megoldása hogy más eszközöket aminek az USB-n leadott teljesítmény nem elég(vagy csak egyszerűen nem ilyen csatlakozással terjedtek el) is ki tudjam szolgálni utazásaim közepette. Így jutottam el a következő termékcsoportig : car jump charger
nem utolsó sorban a nevéből adódó tulajdonságát is szívesen venném. viszont itt el is akadtam mivel felhasználói tapasztalatokat alig találok ezekkel.. főleg magyarul.
egyébként konkrétan ezt néztem ki link
tud valaki valamilyen támpontot ezekről? egyáltalán mennyire alkalmas ez olyan áramok leadására amire kitalálták mert a méret alapján én ki nem nézném belőle.
kiválasztási szempontok:
- hordozhatóság mondjuk 15x35x8cm 1-2kiló alatti (kb)
- valóban lehessen autót is indítani vész esetén.
- több USB kimenet (2-nél több)
- 12V kimenet szivargyújtó aljzat: hogy kocsitöltős fényképező ceruzaelem töltő kislámpa stb
csatlakoztatható legyen. szerintem bármi eszközöm 100W alatti amit rádugnék.
- napelemmel tölthetőség mondjuk egy autóakku csepptöltésére való 10-20W-os panellel(ez talán elhagyható de azért jó lenne)
- ár maradjon cirka 30 rugó alatt. nyilván preferált ha olcsóbb..válaszokat tapasztalatokat előre is köszönöm.
Dani -
bizbera
csendes tag
Sziasztok!
2 napja szereztem be egy ADATA P12500D-t.
Eddigi tapasztalatom jó!
Galaxy S4 aksit (2600 mAh) eddig 2x töltötte fel, maradt benne 35%.Előtte próbálgatásaim voltak. 20000 mAh-s gagyi kínai izé nem jött be, reggelre telefon töltés közben lemerült.
Szerencsére a boltban visszavették. -
Samtya
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleménytek arról, hogy lehet-e, illetve van-e értelme külső akksit folyamatosan összekötve a tablettel használni? Tehát hetekig vagy hónapokig folyamatosan összekötve, nemcsak amíg visszatölti. Önmagában kikapcsolva nem merül le a tablet, csak már kevés kapacitást vesz fel, használat közben hamar lemerül.
-
Segesdy
tag
Helló! Vésztöltőt akarok venni, már régebb óta. Olvasgattam itt fórumon és erre a Xiaomi 16000 mAh-os töltőre esett a választásom. Vélemények? Illetve honnan rendeljem, ez az oldal megfelel, mert olvastam, hogy vnanak kamu, utánzat töltők :/
Köszi előre is!
-
Flickering
aktív tag
válasz
Martin97 #1270 üzenetére
Valószínűleg az ASUS mellett döntök, mert annak hordozás/zsebberakás szempontjából a méretei és súlya a yoobaonál sokkal kedvezőbb, a xiaomiról nincs ilyen adat a honlapon, jó döntés lehet az ASUS is?
Akkor az, hogy nekem az Iphone töltője alapból 1 Amperes, az ASUS 2.4-es kimenettel rendelkezik nem probléma ugye? -
Martin97
aktív tag
válasz
Flickering #1269 üzenetére
Szia!
Ár/érték arányban a yoobaoval vagy a xiaomival jársz jobban.
Szerintem minőségileg egyiktől sem kell félned, mind tudja azt amit ráírnak, lévén hogy elismert márkákról van szó.
#1263 tomp:
Ilyen akkuról még nem hallottam eddig. Mindig tanul valamit az ember.
Továbbra is azt mondanám, amit fentebb. Szerintem a két technológia előnyeit ötvözi, ezzel csökkentve a hátrányokat. (strapabíróbb, nagyobb energiasűrűség, nagyobb élettartam, stb...) -
Flickering
aktív tag
Sziasztok!
Külső akkut szeretnék vásárolni, jelenleg i6-om van, később ez változhat, nem vagyok hívő, tehát egy nagyobbat szeretnék.
Kérdésem a következő:
Edigitalon néztem a 16 ezer mah-es yoobaot, 10050 mah-es ASUS Zent, illetve olvasgattam a topicot és a xiaominak ezt a modelljét.
Azt szeretném kérdezni, hogy melyiket ajánlanátok és miért (pl olvastam hogy nem minden külső akksi adja le a ráírt értéket, vagy nagy a vesztesége stb), illetve van e más alternatíva? Nem akarok külföldről, mert 1 hét mulva szükségem lesz rá.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Nerazim
őstag
Köszi. Esetleg megbízható hazai forrás? Vagy itt aprón árul vki akitől vettetek és jól működik?
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Honnan szoktatok rendelni külső akksit? -
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek mennyire használható ez a power bank?
[link]
Tudom hogy nem valós a kapacitás amit kiírtak, Az is elegendő ha 1x föltölthetem vele a 2200 mah telefonom.
Van egy 12 dolláros fasttech kuponom, költeni nem akarok rá semennyit, de lassan lejár a kupon és venni kellene valamit. -
tomp
félisten
válasz
Martin97 #1262 üzenetére
A bankon Li-ion szerepel de a dobozon és a Sony oldalán már Li-ion Polymer Hybrid Gel.
Szerintem szimplán az ion folyékony elektrolit oldatából géles polimert csináltak. Így ha úgy vesszük li-ion mert folyékony elektrolit az alapja de li-po is mert polimert csináltak belőle. Rossz a felfogásom?
A család egyik huawei telefonjában is li-ion polymer akksi van. -
Martin97
aktív tag
Szia!
Megmondom őszintén, hogy hibrid li-ion polymer akkuról még nem hallottam. Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy ötvözi a két technika előnyeit, bár ez nem hiszem hogy kivitelezhető lenne.
Ami esélyesebb, hogy sima li-poly cella van a bankban, csak így nevezik (ugyan nem elterjedt és félrevezető, de néhány helyen a neten is feltűnik ez az elnevezés).
-
Martin97
aktív tag
A töltött cella feszültsége eltérő, mint ahogy a névleges feszültség is. Sok mindentől függ, gyártási eljárástól, az adott akku kémiájától (ugye a li-ionon és polyn belül is több különböző van). És még inkább a védő elektronika korlátozásaitól. Nagyon nem kell foglalkozni a különböző fesszel, nagyban nem befolyásolhat semmit. Legfeljebb az élettartamát egy kicsit. Az a lényeg, hogy manuális töltővel ne tölts 4,3-4,35V-ra egy 4,2V-ra specifikált akkut, mert az fogja rövidíteni nagyban az élettartamot.
Sokan nem biztos, hogy tisztában vannak vele, hogy a telefon akkujába több töltődik mah-ban kifejezve (a kisebb fesz miatt), mint amennyit a power bank 5V-on lead. Ha rögtön úgy írom mennyit tölt az akkuba, akkor nincs ilyen probléma.
-
tomp
félisten
válasz
Martin97 #1257 üzenetére
Ja hát úgy oké csak szerintem nincs értelme 4,2V-ra számolni mivel nem annyi jön ki. Így a 63%-os 6300mA az telefonnál is annyi. 6300mA-t lehet beletölteni.
Li-ion és Li-po(esetleg Li-ion polimer) esetében a 100%-os töltötségű cella fesz értéke eltérő?
A li-po akksis telefonom teljesen feltöltve 4,31V. A li-ion akksisnál viszont csak 4,23V. -
arkone
aktív tag
Sziasztok!
Melyik 10000 mah körüli powerbankot ajánljátok? (ár érték arányban a legjobb)
(yoobaoo power cube 10400 mah van nekem kb 2 éve, tökéletes)
-
Martin97
aktív tag
A telefon akkujában azért ~72% hasznosul, mert azt nem 5V-on, hanem csak 4,2V-on töltöd. És ami 5V-on 6300mah, az 4,2V-on több mint 7000 mah.
A telefonba nyilván 5V megy be, de az akunak csak 4,2V a töltési feszültsége. (Eltérő lehet eggyes esetekben, de 4,2V az álltalános. A nagyobb fesz már nyírja az akkut.) A végfeszültség is érdekes. Elvileg 2,5V-ig nem lehet nagy baja a lítium celláknak. Az hogy nem engedik addig merülni már egyéni elbírálás a gyártó részéről.
#1255 Bakitm: Én valamelyik yoobaot választanám ár-érték szempontjából. Nincs velük semmi gond. 3 éve teszi a dolgát a 10K-s bankom.
-
tomp
félisten
válasz
Martin97 #1254 üzenetére
Én még olyan cellát nem láttam ami 2,5V-ig merülne.
Amúgy elírtam az előzőt. Nem 3,7 hanem 3,4V-nál kapcsol ki a bank. Vagyis a Sony ezt mondta nekem.
A telefonom is sony és habár ebben li-po akksi van és nem lítium-ion polimer(bankban ez a hibrid van) 3,4V-on kapcsol ki ez is. Feltöltve pedig 4,31V.
72-74%-ot miként kell érteni? Oké 5V-on 63% de ez a telefonban is ennyi. Az már más, hogy az akksiba más fesz. megy. 10ezres bank bárhogyan is használod max 6300-at fog kiadni magából. -
Bakitm
tag
Az alábbi termékek közül melyiket ajánljátok jobban?
sony-cp-e6w
yoobao-pl10
yoobao-master-m16
Tudom, hogy kapacitásra teljesen eltérnek, de az mind1 is, mert nekem mindegyiknek elegendő lenne. Én leginkább a már meglévő tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy melyikkel nyúlhatok kevésbé mellé.
Köszönöm! -
Martin97
aktív tag
válasz
petszol #1253 üzenetére
Szia!
Neked legalább 16k mah-os kellene. Azzal simán fel tudod tölteni 3x a telefont.
Egyébként a cellák végfeszültsége nem 3,7V, hanem 2,5-3V. A 3,7V a cellák középfeszültsége, amire a kapacitást adják meg, de ez eltérhet. Amit fentebb írtak, hogy 63%-ot tud leadni a kapacitásából az 5V-on értendő, de a telefonban ennél több hasznosul, mert a telefonod akkuja is 3,xV-os. Kb a bank teljes kapacitásának 72-74%-át tudod a telefonodba tölteni a veszteség miatt. És végezetül annyit, minél nagyobb áramerőséggel terheled a bankot, annál kevesebbet tudsz belőle kivenni.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
dredjudge84 #1250 üzenetére
A 63% visszanyerése jelenleg a maximum, ha "csalnak" a feszültséggel! A haver noname "20.000"-e 1x tölt fel egy 3000-es aksit, tehát 15% a visszanyert kapacitás a gagyiknál! Vagy némelyiknél ennél rosszabb!
A tényeges mérhetőség mértékegységa a Wh! Az összefoglalóban le van írva, mi az! Amelyikre ezt nem írják, meg se vedd!!!
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #1250 üzenetére
A veszteség az 5V-ra való kimenet miatt van. Ha kifelé 3,7-4,2V között adna akkor ugyan annyi lenne mint amennyivel feltöltjük. De a banknak még akkor is 5V-ot kell adnia amikor már a kikapcsolás határán van a cella fesz azaz 3,7V. Na ebből a 3,7V-ból 5V-ot kreál a bank elektronikája.
Az, hogy tényleg annyi olyan nincs. Max ha a gyártó nem a bolti nagyobb értéket írja rá de az eléggé ritka.
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #1248 üzenetére
Ha normális minőségi a bank akkor a ráírt érték 63%-át tudja visszaadni. A többi a "veszteség". Normális bankokra nem csak a "bolti" értéket írják rá hanem azt is mennyit ad le.
pl Sony bankomon ez van: 10.000mA 3,7V / 6300mA 5V -
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #1246 üzenetére
Legalább 14300mA-es kell a 3ezres akksi háromszoros feltöltéséhez.
A linkelt bank ha valóban 12ezres akkor 7560mA-t tudna leadni azaz 2,5x feltöltené. -
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni magamnak egy power bankot. A kérdésem az lenne, ha a telómban 3000mah-s akksi van, akkor mekkora power bankot kell vennem, ha azt szeretném, hogy legalább 3-szor újratöltse a telót 0-ról?
Gondolom nem ilyen egyszerű a válasz, hogy 12000mah kell nekem. Jól sejtem? Most tényleg csak az írjon, aki nagyon érti ezt a témát, esetleg szakmájába vág a dolog.
Jelenleg van egy ilyenem:
Ez valamivel több mint másfélszer tölti fel a telómat. Létezik hogy tényleg 12000mah-s?
-
Soma01
veterán
Nekem egy 3000 mAh-sra lenne szükségem. A Lidl-ben van most egy fajta, ami tetszik a mérete miatt (meg jól is néz ki), 103 x 64 x 8 mm. Tudtok ajánlani Kínából rendelhetőt ilyesmi méretben, vagy vegyem meg a Lidl-set? 4500 Ft körül van az ára, ha jól emlékszem.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok, hallott már valaki a Pineng márkáról?
-
futo001
senior tag
válasz
petszol #1240 üzenetére
Ezt a típust én is néztem, de végül ezt vettem:
[Vinsic VSPB303B]Ebben már van QC3 is. Baromi jók az első benyomások, csak batár és nehéz, de nagyon minőségi. QC3 valóban működik benne, a másik port is vígan tölt egy Iphone 7 Plust, az USB-C nem tudom milyen, nincs hozzá eszközöm.
-
petszol
tag
válasz
tibcsiworld #1241 üzenetére
A csak 5V 2.4A arra értettem,hogy láttam más töltőt ami tud 5-9-12 voltot is ugyanazon a kimeneten.
-
petszol
tag
Sziasztok.Kinéztem az interneten egy Vinsic VSPB206B márkájú 20k mah-ás szerkentyűt.Csak 5 V 2.4A a kimeneti mindkét porton,de nekem szerintem elég lenne.Érdekelne,hogy valaki vásárolt-e már ilyet közületek,illetve ajánlott-e ez a márka.
Köszönöm.
http://www.vinsic.com/Products/sku-VSPB206B -
gmatyi88
tag
Sziasztok. 8000mAh tól felfele keresek powerbankot. Lcd az nagyon jól jönne ha lenne benne. Amiket töltenék róla az lg g2 , Tab S 10.5 és 2db s6edge. Gyorstöltést favorizálnám ha lenne benne. Köszi Esetleg type c is lehet ha új telefon érkezne
-
fehér_ember
addikt
-
Májkii
senior tag
válasz
fehér_ember #1234 üzenetére
A telefon elektronikája nem engedi, hogy kinyírjad. Ugyanilyen power bankkel töltök egy SE-t, és eddig még nem nyírta ki.
-
Martin97
aktív tag
válasz
Szia!
A nagyobb fesz csak a qc kompatibilis telefonok esetén értendő. Ha az adott telefon nem támogatja, akkor 5v-on tölti, ha támogatja akkor meg nagyobb feszültségen. Nem fogja kinyírni a tesód telóját, ne aggódj.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
A hivatalos honlap nem ír 9 és 12V-ot!
-
fehér_ember
addikt
Van valakinek köztetek Xiaomi Power Bank PRO 10000mAh külső akksija?
Ilyet szeretnék ajándékba venni öcsémnek, de eléggé megijeszt a leírásban szereplő 5V/9V/12V Output.
Azért tölt el aggodalommal, mert nem tudom ezek a feszültségértékek hogy állíthatók be. Nem szeretném ha a telóját tönkrevágná azzal hogy véletlenül valamit elnyom rajta és pl. 5V helyett 12V-ot küld rá.
Szóval hogy működik ez a kimeneti feszültséges dolog, kinyirhatja-e vele figyelmetlenségből a drága telóját (iphone)? -
tibcsiworld
aktív tag
válasz
fehér_ember #1230 üzenetére
-
dugynok
senior tag
válasz
fehér_ember #1230 üzenetére
Szia,
Igen, vannak tokok hozzá, pont amilyet keresel. Hardveraprón is, keress rá a xiaomi powerbank tok kifejezésre, de ne csak a tokok között keress, hanem globálisan
-
fehér_ember
addikt
Sziasztok!
Xiaomi power bank létezik gumis borítással vagy van ezekhez valami gumis tok? Azért kellene hogyha használat közben töltöm a telót akkor ne csúszkáljanak egymáson. Legjobb lenne az olyan kétoldalas tok aminek az egyik felébe a külső akksi tehető a másik oldalába meg a teló; persze ezt utólag összeragasztással is meg tudom oldani.u.i.: Amúgy alapból a telón, nem szeretek semmilyen tokot.
-
Bakitm
tag
Sziasztok!
Elsősorban a Z1 Compact telefonom töltésére szeretnék egy powerbank-ot, ezért annyira nem fontos, hogy 10k mAh vagy annál nagyobb kapacitású legyen, mert egész jól bírja aksiról is.
Az alábbiakat néztem ki:
Sony CP-E6B
TP-Link
Asus ZenPower
Fontos lenne, hogy ne legyen túl nagy ezért talán az Asus-t sorolnám hátrébb, illetve az Asus és a TP-Link 2A vagy nagyobb áramerősséggel tölt(TP-Link tud 1A-val is), ami nem tudom jó-e a telefonomnak vagy sem.
Én a Sony felé hajlok, igaz ár és teljesítmény tekintetében az a legrosszabb. Melyiket ajánlanátok a 3 közül, esetleg más itthon beszerezhető powerbank-ot nézzek? -
Pyro05
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék venni a páromnak egy power bankot. Érdeklődnék, hogy az alábbi modellekről mik a vélemények, melyikek igazán ajánlottak? Fontos lenne a nagy kapacitás és a két kimenő port. Ne legyen túl nagy és nehéz, illetve nem hátrány, ha csajos színben is kapható.
- YooBao Master M16 16000/M20 20000 mAh
- Asus ZenPower 10050 mAh
- Xiaomi 10000/16000/20000/Pro 10000 mAhElőny lenne ha Magyarországi raktárról pár napon belül beszerezhető lenne. Nem szeretnék most ebay, amazon és barátairől rendelni.
Köszi a segítséget!
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Nem 100%-ig csatlakozik a fórumtémához, de szeretnék tanácsot kérni.
Vettem egy Yoobao M16-os powerbankot, s hozzá egy acme CH17-es gyorstöltőt.
A kérdésem ez utóbbira vonatkozik. A powerbankot és okostelefonokat ugyanis tölti megfelelően, de régebbi telefont csak a beépített kábelén, usb csatlakozón keresztül nem.
Van tippetek, hogy ez miért lehet? Az usb portjain keresztül a powerbankot és egy csomó új eszközt is tölt megfelelően, de régi telefonokat nem. Lehet, hogy valamii USB szabvány dolog viccel velem?
Köszönöm
-
-
futo001
senior tag
válasz
t72killer #1222 üzenetére
Valami tesztet találtam neten, ott panaszkodott a csóka, hogy a felét se tudja az ígértnek. Persze lehetett hamis vagy hibás, de akár egyszerű user error is.
Még mindig nem döntöttem el melyik legyen, most a Kinps és a RavPower került be a képbe, elég ígéretesek, mindkettő Li Polymer akksis.
-
benyo513
tag
Sziasztok!
Amazon.de-n keresek 45 euró alatt QC 3.0-s 10000mah feletti töltőt 2 kimeneti csatlakozóval.
Tudnátok ebben segíteni? -
válasz
futo001 #1221 üzenetére
Eredeti 20Ah-s xiaomit hol húzták le? Nekem ez van, a telót annyival eteti, amennyit az csak fogadni tud (1.6A).
Amúgy az, hogy az adott eszközt hány Amperrel tölti, az eszköztől is függ. Ha dolgoznak, minden bank feszültsége beesik 4.9-4.95V-ra, ahol sok kütyü már nem a max áramerősséget veszi fel.
Amúgy én is gondolkoztam egy nagyonbika 12V-os bankon, de rájöttem, hogy van itthon egy 12V/10Ah-s búvárlámpa-akksi (és itt bizony a 10Ah 12V-on értendő, 2db 100W-os égő megy róla funkciója szerint), abból konverzió nélkül etetem majd a 12V-os cuccokat. Persze, ekkora erő már nem könnyű, meg Li helyett NiMH a cucc.
-
futo001
senior tag
Sziasztok,
Több sikertelen powerbank vásárlás után szeretném kikérni a tapasztaltak véleményét.
16000-20000mAh közötti kapacitásra gondoltam. Szeretném, ha 2 USB kimenet lenne rajta, jó lenne, ha mindkettő tudna 2A kimeneti áramot. Elemlámpa, kijelző nem kell, hogy legyen benne.
Telefont töltene, néha egy átalakítóval a fényképezőmet etetné.
Néztem Xiaomit, Ex-Pro, és egyéb általam nem ismert márkákat.
A Xiaomit néhol nagyon lehúzták, az általam kinézett Ex-Pro kicsit drága (ráadásul egyet már ebből is rendeltem, de hibás volt a bekapcsoló gombja).Mi lehet a legjobb választás jelenleg?
-
12V-os feszültségre milyen bankot ajánlotok? Egyrészt repülőre vihetőnek kéne lennie (=<100Wh), másrészt kéne biztosítania 3-4A-t ~2órán keresztül (azaz max 50W körüli teljesítményre van szükség, tartósan).
-
bebe159
aktív tag
Bocsi, rossz topikba írtam
-
Martin97
aktív tag
válasz
s3toraph #1206 üzenetére
Szia!
Elvileg minden akku vezérlő elektronikában kell hogy legyen ilyen irányú védelem is mert különben gyakori eset volna minden telefonnál, hogy spontán gyullad. De nem csak telóknál, hanem minden egyéb eszköznél is, ammiben litium akkuk vannak. Én egy galaxy a5-ös telefonhoz csomagolt töltőt használok minden eszközömhöz. (A telefont nem én használom, de ez most nem lényeg.) Ez a töltő 2A-t ad le 5v-on és támogata a qc-t is. Eddig még egyetlen eszközömnek sem lett baja tőle.
Ebből kiindulva egy iphonnak sem árthat, tuti hogy jobb vagy legalább olyan elektronika van benne, mint egy 4 éves lumia 610-esben.Iphonet nem töltöttem még róla, de biztosan menne. A töltés során a legnagyobb veszélyforrás a rossz, már elhasználódott kábel, ami ha rövidre záródik kinyírhatja az eszközt. (Mondom ezt úgy, hogy rojtos és x-szer javított kábeleim vannak csak, de jól kivitelezve ezek is elég megbízhatóak lehetnek.
)
Ha nincs meg még a powerbank akkor személy szerint belföldről a yoobao-t ajánlom külföldről pedig a xiaomit vagy blitzwolfot.
Nagy szakértő ugyan nem vagyok a témában, de erősáramon is tanulnom kellett 2 félévig elektronikát.
-
s3toraph
senior tag
válasz
tibcsiworld #1210 üzenetére
Fogja ezt még olvasni a témában jártas ember és vagy megerősíti vagy megcáfolja. Aki engem felvilágosított, ő is ember és tévedhetett, bár ismerem és nem kicsit van benne a mobilos témában. Egy biztos, ha csak 1A-res powerbank portról töltjük, úgy nem lehet gond Apple esetén sem (nyilván a saját USB kábelét használva). Az ipad-ek más tészta, azoknak eleve nagyobb teljesítményű a töltőfeje mint 1A, kell is mert egy tabletnek jóval nagyobb az akkuja és marha lassan töltené fel 1A-rel, legalábbis így magyarázta (nincsenek apple cuccaim, nem értek hozzá, csak segítek tesómnak iphone-hoz powerbankot keresni).
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz
s3toraph #1209 üzenetére
Hmm. Érdekes. Pedig emlékszem, hogy sokan vettek ilyen bankokat iphone-hoz, de nem említették, hogy ilyes fajta gond vagy "más" megoldással kellett tölteni! Ha gondolod, olvass vissza, és írj azoknak, akik iphone-hoz vettek ilyet! De mindenképp érdekes lenne a dolog! De most már kíváncsi vagyok én is!
-
s3toraph
senior tag
-
tomp
félisten
válasz
s3toraph #1206 üzenetére
Mi az, hogy csak 1A-rel lehet tölteni? Mármint, hogy 1A-es kimenetről szabad csak?
Tilos 1,5-2A-es kimenetre/fejre kötni? Ez érdekes.
A telefon úgyis csak annyit vesz fel maximum amekkorát a töltő elektronika tud.
Nekem az Xperia M4-et gyárilag 850mA-el lehet tölteni. De ha rárakom a 1,5A-es bankra akkor 1,5A-t vesz fel. Ez a maximum is egyben amit a töltő elektronika enged/tud. Ha a 2,1A-es fejre rakom rá akkor is csak 1,5A-t vesz fel. -
tibcsiworld
aktív tag
-
Thorio86
csendes tag
válasz
tibcsiworld #1203 üzenetére
Köszi!
Rögtön van is egy problémám. A külső akksival elméletileg 4x fel tudom tölteni a telót. Ez az este úgy nézett ki, hogy az akksi 100%-ról teljesen lemerült, a telómat viszont nem hogy nem töltötte fel 4x, hanem egyszer sem, 92%-ig jutott. Vihetem vissza? Vagy próbálkozzak még? -
tibcsiworld
aktív tag
válasz
Thorio86 #1201 üzenetére
Nyugodtan használ a 2.1-est, mert a telefon elektronikája nem engedi szétsütni magát!
A feleségem 930-asa 1,5-öt vesz fel, tehát a 2.1-el érdemes. A másik lassabb lenne! De igazából mindegy, ha ráérsz, az 1-esből is mehet! De ha közben játszol, ... , akkor mindenképp a "gyorstöltést" válaszd!
-
Thorio86
csendes tag
Segítsetek kérlek! Nekem ez mind kínai!
Vettem egy Blueberry power bankot, 10.000 mAh kapacitású, és két kimenet van rajta
- 5V 2.1A
- 5V 1A
Melyiket használjam, ha a Nokia Lumia 735-ös telómat (2200 mAh) akarom feltölteni vele?
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest