- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Szerkesztés alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Én nem a feszültség miatt aggódnék, hanem az áramerősség miatt. Amennyire én tudom ha 1A-re terveznek valamit az nem fogja elviselni a 3A-t. Elvileg az USB-nél többféle power profile között lehet választani, és ha van köztük 12V 1A, akkor olyan kábel kéne, ami letárgyalja a power bank-el, hogy ilyen power profile-t használjon. Ez tűnik legalábbis logikusnak. A gyakorlatban ez nem tudom hogy megy, gondolom valami chip van a kábelben, ami ezt megteszi. Szóval a megfelelő kábellel elvileg lehetséges, amit akarsz, a gyakorlatban viszont képtelenség megfelelő kábelt találni, legalábbis a fenti 20V 2.5A-hez én nem találtam semmit, de elvileg ahhoz power profile sem létezik. Elvileg neked 12V 1.5A a legközelebbi. [link] Abból 12V 1A úgy lesz, ha beteszel eléje sorosan egy ellenállást, ami elégeti a 0.5A különbséget. De ez tényleg csak laikus eszmefuttatás, nem értek hozzá. Keresni kéne valakit, aki keni az elektronikát, aztán őt megkérdezni. Nekem ilyesmire most a kocsi + inverter + eredeti AC adapter tűnik a legjárhatóbb útnak, nem a power bank.
-
inf3rno
nagyúr
Ami még eszembe jutott a fentivel kapcsolatban, hogy esetleg olyan power bank, ami tud AC kimenetet. Ahogy nézem ilyen nagyon kevés van, és kb. olyan szintű cégek csinálják, amiknek még honlapjuk sincsen, szóval inkább hagyjuk. A szünetmentes tápegység ami még szóba jöhet ilyen szempontból, de állítólag nem mindegyik szereti, ha csak egy AC-.DC adapter van rákötve, valamelyik ilyenkor nem is ad áramot (gondolom az olcsók). Meg persze ezek nem hordozható táskába való dolgok. Kocsiban esetleg még elmennek. Viszont ennyi erővel kocsi aksiról is lehetne tölteni inverterrel.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #1756 üzenetére
A CPU-k terén hihetetlen a fejlődés fogyasztásban. Úgy tűnik, hogy minél közelebb vannak a tranzisztorok egymáshoz, annál kevesebbet fogyasztanak, úgyhogy az alacsony nanométereseket kell választani. Amikor szervert vettem itthonra, akkor nézegettem a régieket is használtan, de hiába voltak olcsók, nagyon sokat fogyasztottak. Azért nem mindegy, hogy 15W-on megy 24 órában vagy 150W-on. Olyan havi 2500-5000Ft körüli villanyszámla többletet simán össze lehet szedni, ha nem figyel az ember. Az 5000 meg évi 60.000Ft-ot jelent, abból meg már elég jó CPU-t lehet venni. A végén úgy döntöttem, hogy jobb nekem, ha inkább veszek egy néhány éves Xeon-t, mert egy év alatt behozza árban a különbséget a villanyszámlán, és be tudom rakni a tévézős szobába is, mert szinte alig van hangja a hűtésnek. Laptopoknál is nagyon nagy különbségek lehetnek fogyasztásban az újak és a régiek között. A kijelzők terén is lehetnek nagy különbségek fogyasztásban. Régen ez az 5W-os Asus kijelző, amit linkeltem inkább 50W lett volna. Gondolom ezeknél is inkább a chipek fogyasztanak több áramot, amik feldolgozzák a képet, és nem a fény előállítása.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #1754 üzenetére
Félreérted. A 60W a max fogyasztás. A tényleges valahol 10 és 25W között lehet átlagos használattal attól függően, hogy mennyire fejlett a technológia és milyenek az operációs rendszer beállításai.
-
inf3rno
nagyúr
A legközelebbi, amit lehet találni a témában az ez: [link] De semmiképp nem bíznék rá egy laptopot. Nem is írják, hogy hány amperrel tölt.
Lehet nézni direkt laptophoz való power bank-et is. Megtaláltam a MaxOak-ot én is, amit linkeltél: [link] Ezen felül találtam egy ilyen Acer-t is, ami akár még hamis is lehet.
[link] Nem egy gyakori termék. Ami miatt én aggódnék, hogy én megnéztem az Asus laptop töltőt itthon, és 20V 2.5A-el tölt. Nem tudom mi van, ha pl egy MaxOak-ot rákapcsolok a maga 20V 5A-jével. Vajon leég, vagy leszabályozza valahogy, esetleg nem tölt egyáltalán? Más fajta elektronikák simán leégnek, ha túl nagy áramerősséget kapnak, ezért veszélyesnek tartom, de nem értek hozzá sajnos.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #1751 üzenetére
A VivoBook S15-nél a CPU max 25W [link] a videokártya, ha van dedikált akkor max 10W [link] A kijelző olyan 5-10W lehet [link]. Az alaplap, SSD, wifi, ilyesmik max 10W lehet. Szóval ha mindent maximumon járat, akkor is elég kell, hogy legyen a 60W a fenntartására. Igazából nagyban függ attól, hogy milyen generációs Intel processzor van benne milyen kijelzővel, és hogyan állítja be az energia gazdálkodást, fényerőt, mekkora terheléssel járatja a processzort, stb. A kérdező sajnos nem adott meg semmilyen infot erről, csak annyit, hogy Asus VivoBook core i3-as processzorral, úgyhogy a fentinél akár lehet rosszabb is, ha régebbi típus. A gyakorlatban valószínűleg 5-10 órára elég egy 100Wh-s power bank hozzá. A régebbieknél inkább 5 óra, az újaknál meg inkább 10.
Semmi gond, én is benéztem. Elvileg igen, USB-C kábel kell csak hozzá, meg a laptopnak is támogatni kell az ezen való töltést. A VivoBook-nál szerintem külön rá kell kérdezni az adott verzióra az Asus-nál, hátha az újabbak már támogatják. Jó eséllyel az övé sajnos nem lesz támogatott. Kellene valami adapter hozzá, hogy az USB-t hagyományos DC csatlakozóra alakítsa, de úgy néz ki, hogy ilyesmi nem létezik, és valszeg nem is fog. Legalábbis nem találok hozzá valót, és felraktam kérdésnek, de más sem tud róla: [link] Elvileg léteznie kell, mert pl itt is adnak a power bankhez többfélét: [link], de valami speckó kell, ami letárgyalja az USB-C-vel, hogy 20V-al 2.5A körül töltse az aksit, olyan power profile meg nincsen az USB-C szabványban csak 3A és 2A.
-
inf3rno
nagyúr
Agyaltam közben, és igazából csak az USB-C -> Asus charger (gondolom DC 20V) problémát kellene áthidalni ahhoz, hogy az USBC töltők is használhatóak legyenek laptophoz. Sajnos erre igazán megbízható megoldást nem találtam. Vannak, akik próbálkoznak ilyesmivel, de nem bíznék rá többszázezres laptopot.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #1744 üzenetére
Pedig az egyik amit linkeltem 20V-os. Viszont ha nem USB-n tölti, akkor egy csomó féle csatlakozó lehet akár gyártónként is több. Nem hinném, hogy van erre univerzális megoldás.
Úgy tűnik, hogy azért USB-C-vel mégis csak tölthetőek az újabbak: [link] Ez amit linkeltem meg pont hogy tud USB-C gyors töltést. [link] Az említett laptopnál úgy tűnik, hogy ez mégsem fog működni. :S [link] Igazad van. Abból indultam ki valamiért, hogy én tudom a tabletemet USB-ről tölteni, de laptopok mások.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1740 üzenetére
Helyesbítek, a nagyobbat érdemes venni, mert az 20V, 3A, tehát 60W-al is tud tölteni. Ahogy nézem a szabványt [link] ennél már csak a 20V, 5A, 100W, ami jobb lenne, de ez se rossz - olyan egy óra helyett másfél a töltési idő, ha teljesen le akarod meríteni, ami elfogadható szerintem. Gondolom ehhez kell USB 3.x port is a laptopra. Elvileg az USB olyan, hogy leszabályoz ha kevesebbet tud, mint a max, szóval itt az se baj, ha többet tud az aksi, mint a laptop. [link] A mAh értékekben annyira nem lehet megbízni, mert egyik gyártó sem írja oda, hogy hány V-al szorozd fel. Leginkább ezzel szoktak trükközni, hogy te 5V-ra értetted az 50Ah-t, és 250Wh-t vártál, ők meg 0.5V-ra értették, és 25Wh-t kapsz. Az Ankernél ez a 26800mAh azért ennyi, mert max 100Wh mehet fel repülőre az USA-ban. Ha felszorzod 3.7V-al, akkor 99Wh jön ki. Ezt érdemes észben tartani, ha repülőre akarsz ülni vele és mondjuk több ilyet vinnél, mert lehet, hogy lekapcsolnak miatta.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zöldfülű #1738 üzenetére
Szerintem hagyd a francba az ilyen nevenincs töltőket. Az 50Ah egyébként is átbszás szokott lenni. Vegyél egy Ankert. Ha mindenképp Alzától akarsz, akkor egy ilyet: [link], esetleg egy ilyet: [link] Ha kevés akkor veszel hozzá még egyet. Szerintem elég lesz. Nekem a tabletemet a 10Ah-s Xiaomi is 10 órára feltölti, és nem hiszem, hogy egy laptop annyival többet fogyasztana.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
psion2101 #1719 üzenetére
Az enyémen azt hiszem úgy van, hogy a kicsin keresztül kell tölteni, a nagyon meg ő tud tölteni másokat, plusz még van egy gomb, amivel a töltöttséget tudom nézni. Nem hiszem, hogy a tiéd nagyban eltérne. Nézd meg a töltöttséget, ha nem mutat semmit, akkor töltsd egy pár órát, hátha csak le van merülve. Ha akkor sem működik, akkor küldd vissza.
-
inf3rno
nagyúr
Nem teljesen világos, hogy hogyan építetted ki a kamera rendszert, de valószínűleg szünetmentes tápegységet keresel, nem ilyen power bank-et. Aztán lehet, hogy overkill, amit írok, de általában azt szokták, hogy több kamera van, és rotálják az adatot merevlemezeken, mert véges a tárhely. Szóval van egy számítógép is a rendszerben, aminek szintén szünetmentes kell. Az lehet pl egy odroid vagy raspberry is akár. Talán még az arduino is használható erre a célra, passz. Költsége azért van, ha normálisan akarod megcsinálni.
-
inf3rno
nagyúr
Képzeljétek, én voltam ma helyi túraboltban, és már ott is kapni Yoobao-t.
Tökre meglepődtem, úgy látszik követi a trendeket a tulaj.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
janeszgol #823 üzenetére
A Yoobao elvileg jó márka aksik terén, legalábbis mások azt mondják. Próbálgasd, kíváncsi vagyok mik lesznek a tapasztalataid vele. Ha gondolod írd meg. Táskában egyébként egyáltalán nem nehezek, egy mobil olyan 100g körül van, egy 10.000mAh-s vésztöltő meg olyan 200g, attól függően, hogy mennyire minőségi. Nyilván a gagyi nehezebb, mert gyengébb az energiasűrűsége (kivéve persze, ha nem hozza ténylegesen a 10.000mAh-t). Zsebre talán még az 5000mAh sem ajánlott a jelenlegi technológiával. Az 5000-esek, amiket eddig néztem olyan 150g körül vannak, a 3200-asok meg 80g körül, szóval inkább azt érdemes venni, ha direkt zsebbe valót akarsz. Azok olyan 2 töltést bírnak egy átlag mobilnál, max 3-at.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
benfolds #818 üzenetére
Ha hosszúra van állítva a GPS mintavétel ideje, mondjuk 8 másodperc endomondo-nál, akkor nem merít különösebben. Nekem pl 10 órát lemért így a mobilom egy huzamban, pedig valami gagyi Samsung. A végén én is töltőre dugtam, mert többet tekertem, mint 10 óra. Nem lett semmi baja tőle. Az aktív navigáció fogyaszt sokat, mert internet meg útvonal kereső algoritmusok, kijelző frissítés, meg minden franc megy közben. A trackelés az más, ott csak GPS jelet kell rögzíteni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Almalito #814 üzenetére
Itt azt írják, hogy 8.36Wh aksi van benne. A 16000-es Xiaomi 57.6Wh-t tárol le, szóval olyan 5-6 alkalommal fogod tudni feltölteni róla a mobilodat. Szvsz az bőven elég, ha nem valami olyan helyre mész huzamosabb időre, ahol nincs áram, és nem tudod tölteni a vésztápot. Ha csak nyomkövetés a cél, pl hosszabb bringázásnál, akkor fél napot ki szoktak bírni a mobilok töltés nélkül. Ha aktív navigáció meg adatfeldolgozás van, pl google maps vagy traffihunter, akkor 2-3 óra alatt le tudja meríteni. Nagyjából ennyit tudok a témáról. A Proda-t nem ismerem továbbra sem, ha gondolod olvass utána a review-oknak, hogy milyen márka, és írd meg mit találtál.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
belovary #811 üzenetére
Itthon úgy tudom csak innen lehet: [link]. Persze könnyen lehet, hogy rosszul tudom. Nem fontos Xiaomi-t venni egyébként.
Amit linkeltél erről a Proda-ról ott az egyetlen comment arról szól, hogy füst jön ki belőle meg túlmelegszik. A Maxell, mint márka nekem a gagyi kategória. Ez sem jelent semmit végülis. Jó vásárlást!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
belovary #803 üzenetére
Szerintem vegyél egy Yoobao-t. Úgy számoltam olyan 160Ft/Wh körülre jön ki a 16000mAh-s. Ha 3.6V-ra számolják, márpedig szerintem annyira. Ennél olcsóbban használható aksit nem hiszem, hogy kapsz itthon. Na sok sikert, én elteszem magam holnapra.
Ja még annyit, hogyha egy sima mobilt kell töltened vele, akkor ezzel kb. 10x fel lehet tölteni. Viszonylag nehéz, úgyhogy lehet, hogy neked elég egy kisebb is. Én inkább tabletet szoktam tölteni a Xiaomi-val, ha utazok, nekem azért kellett 10000mAh...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
belovary #801 üzenetére
Hát nem tudom. Media markt-ban inkább vennék ilyesmit, mint Tecsóban vagy Spárban. Ajánlani nem tudok semmit, mert nem tudom, hogy miket tartanak. Ha igazán jót akarsz, akkor meg érdemes utánajárni, hogy milyen elektronika van benne, az meg egy nap alatt nem fog összejönni, hacsak nincs komoly előismereted a témában (nekem sincs).
Helyesbítek, közben felmentem a MM oldalára. Van Wayteq Yoobao, ami emlékeim szerint ár-érték arányban egy jó aksi márka. Xiaomi előtt ilyet akartam venni, mert jónak tűnt. Ezen kívül a Samsung, TP-Link, Sony komoly cégek, szóval bennük sem fogsz csalódni szerintem, viszont ők sokkal drágábbak. Yoobao-ból 6-9k körül vannak már elég jó kapacitású dolgok: 8-16k mAh. Nézd meg a csomagoláson, vagy kérdezz rá, hogy ez az érték hány V feszültséghez tartozik (általában 3.6V, de van, hogy csalnak vele). Utána szorozd össze a kettőt és oszd le 1000-el, akkor kapsz egy Wh értéket, ami ténylegesen a kapacitást jelöli. A 10.000mAh-s aksiknak illik 30Wh felett lenniük. Olyan 130Ft/Wh a jó ár. Nem baj, ha 150Ft/Wh-ig elmegy, de 200 azért már ne legyen, mert az már lehúzás.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
stairmaster #774 üzenetére
Olyan bizonytalan vagyok, vagy neem tudoom!
Jó választás az is, nekem legalábbis bevált. -
inf3rno
nagyúr
válasz
stairmaster #764 üzenetére
Majd teszteld, hogy mennyit tud rátölteni a mobilra, mennyi idő alatt, ilyesmik, aztán írd meg az eredményt! :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
stairmaster #762 üzenetére
Erre nehéz válaszolni. A TP Link egy márka, de nem elsősorban aksik terén. Össze kellene szedni, hogy milyen chipeket, megoldásokat használnak ezek az aksik (TP Link, Xiaomi, stb.), és aszerint összehasonlítani őket. Ez sok meló, és nem hiszem, hogy itt bárki vállalkozna rá. Én személy szerint vennék TP Link-et, annyira nem lehet rossz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lalimano #756 üzenetére
Nem hiszem, hogy kigyulladnának, vagy ilyesmi, ahhoz szerintem jóval több hő kell, mint amit a napsütés meg a töltés vesztesége tud adni. A veszteségük valamivel nagyobb lesz, mert az nő a hőmérséklettel, illetve a műanyag borítás gyorsabban fog bomlani az UV fény miatt. Kb ennyi. Szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #747 üzenetére
Én töltöttem az övéről, amikor körbetekertük a Balatont, aztán merült a mobilom. Nem volt vele gond, és nem is merült túl sokat a töltéstől. Az ilyet gondolom ki kell fogni, de kinézetre nem ez az übergagyi volt, amiket linkeltek.
-
inf3rno
nagyúr
Nem nagyon jellemző a 100Wh (27.000mAh, 3.6V) feletti aksi, mert az USA-ban nem lehet repülőre vinni, de gondolom más államokban sem. Árban olyan 125-400Ft (0.45-1.45$) között van egy 1Wh azoknál amiket eddig néztem (Xiaomi, Anker). 50.000mAh-ban a legolcsóbb így 80$ körül lenne. Egyik sem reális. Nem lehet megmondani, hogy a valóságban mennyit tudnak, valószínűleg tizedét sem. Nem csak ez a probléma a hamisítványokkal meg az ilyen noname cuccokkal, hanem hogy kevés töltési ciklust bírnak, hamar tönkremennek, és senki nem vállal garanciát arra, hogy nem égetik szét a rájuk kötött készüléket, vagy hogy nem gyútják fel a lakást. Ezért én személy szerint nem tudom ajánlani senkinek, hogy ilyet vegyen. Persze nem mind ilyen, ismerősöm is vett már ebay-ről noname-et, és neki működött.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #742 üzenetére
Hát amit én szoktam, hogy megnézem, hogy akkora teljesítmény belefér e az általuk megadott tömegbe, térfogatba. Általában ezeket nem szokták átgondolni a hamisítók.
10000mAh * 5V = 50Wh = 0.18MJ
13.5cmx7.0cmx1.6cm = 151cm3 = 0.151L
1.19MJ/LA wikipedia szerint lítiumos aksiknak 0.9–2.63MJ/L az energiasűrűségük, szóval elméletileg tudhat 10.000mAh-t.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #740 üzenetére
Hát esetleg ha letáborozol, aztán kirakod valahova, ahol tűzi a nap, akkor okés lehet. Egyébként meg egy power bankkel szerintem simán ki lehet húzni egy hetet, ha kikapcsolod a mobilt estére meg letiltod rajta a facebook és társai alkalmazásokat, leveszed a fényerőt, stb... Gondolom nem azért mész kempingezni, hogy egész nap a mobilodat nézzed. Bár a mai világban már ezt sem lehet tudni.
Power bank-ből noname-t nem érdemes venni, mert általában fele annyit se tud, mint amit ráírnak. Olvass vissza, hogy milyen gyártókat ajánlunk. Topicgazda sajnos nincs, gondolom ő tudna egy összefoglalót csinálni az eddigiekről.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #738 üzenetére
Én annak idején kiszámoltam, hogy a legjobb napelemnek is kell legalább 16 óra szaharai napsütés, hogy visszatöltse az aksiját. Egyszerűen gyenge a napelemek hatásfoka, és nagyon kicsi a felületük. Lehet kapni ilyen táskákat, amiken viszonylag nagy felületet bevontak napelemmel, de nem olcsók. Szvsz jobban megéri akkor már venni plusz egy vésztöltőt, és indulás előtt feltölteni, esetleg ha kocsi van, akkor onnan valami adapterrel. Ami még esetleg szóba jöhet az bringánál valami dinamó szerűség, de az se valami erős, ellenben szintén nagyon drága. Szvsz számok alapján nem éri meg, de sosem próbáltam ki ezeket.
Itt azt írják, hogy 4 kWh/m²/day a mi égövünkön amennyit meg tud termelni egy napelem ha rendesen irányba van állítva. [link] Ezek a kis kütyük felületre kb 10x10 centisek, ami 1/100 m2-t jelent, így naponta ideális esetben 40Wh-t termelnek, ami elég egy Xiaomi 10400 feltöltésére, ha a veszteséggel nem számolunk. A valóság ennek talán fele, harmada, negyede, nehéz megmondani.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #734 üzenetére
Szerintem nem érdemes, nem tud annyi áramot termelni, hogy behozza az árát. A komolyabbaknak is ké-három nap kell, hogy feltöltsön egy átlag aksit, ez amit linkeltél meg gagyi. Esetleg ha kimész a pusztára egy hétre és kell a telefont tölteni, akkor hasznos tud lenni az ilyesmi, egyébként nem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #716 üzenetére
Érdekes. Most hogy így mondod én csak olvastam, hogy nincs csepptöltés benne, de eddig még sosem próbáltam ki. A tablet általában teljesen lemeríti, mobilt meg csak nagyon ritkán töltök róla.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Daneee14 #706 üzenetére
Van sok jó márka, Anker, Introcircuit is ilyenek, de itt pl Samsung-ról is egész jókat írt valaki. A Yoobao-nál jobb a Xiaomi, nekem legalábbis ez volt a benyomásom.
Szvsz mindegy, hogy mivel töltöd, én legalábbis nem láttam látványos különbséget 1 és 2 amperes töltők között, amik nem is ehhez az eszközhöz voltak. Időben nyilván gyorsabb a 2A.
Ha úgy érted a töltés közbeni használatot, hogy egyszerre töltöd a vésztöltőt és arról a mobilod aksiját, akkor nekem úgy rémlik, hogy Xiaomi-val ilyet nem szabad, én legalábbis sosem csináltam ilyet, és gondolom okkal. Más márkákról nem tudok nyilatkozni. Magát az eszközt, pl mobilt, amit éppen töltesz róla, azt nyugodtan használhatod. Ha áram közelében vagy, akkor meg érdemes két töltőt vinni, és a vésztöltőt és a mobilt is tölteni.
MI a Xiaomi-t geekbuying-ról vettük többen is. Onnan eredetit kapsz. Hollandiából jön, néhány hét, míg ideér. Ha visszaolvasol, talán találsz mást is, ha ez neked nem felel meg.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #643 üzenetére
Az erősen változó, attól függ, hogy milyen funkciókat használsz rajta, pl GPS, navigáció, mobilnet eléggé tudja enni az aksit. Ha szerencséd van, van olyan androidos alkalmazás, ami realtime kiírja neked, hogy éppen mennyit eszik. Lehet becsülni az alapján, hogy milyen gyorsan merült le. Az aksikra rá van írva, hogy mennyi Wh-t tárolnak, aztán ha leosztod, hogy hány órát bírta, akkor kijön, hogy hány wattal merítette. Általában teloknál oda szokták írni, hogy átlag használattal hány órát bír, meg hogy navigációval, ilyesmi, szóval akár még a gyártó oldaláról is le tudod szedni ezeket az infokat.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #631 üzenetére
Mindig Wh-t érdemes nézni, azzal nem lehet mellélőni. Amellé meg benézed, hogy milyen teljesítménnyel tud tölteni (W) és hány eszközt, aztán akkor nagyjából képben is vagy arról, hogy mit tud egy ilyen mobilokhoz való kis cucc. Anker-t én összeszedtem egy jó nagy táblázatba.
A Ft értékek nyilván változnak, főleg ha éppen bejön az akció, ill. a szállítást nem számoltam bele, szóval az a része nem feltétlen megbízható. Csepptöltésről nem találni semmit, szóval még akár az is lehet, hogy az Anker se tudja.
Később még összedobok valami kalkulátort github pages-re, ami kiszámolja a beütött adatokból ezeket. Most nincs saját domain, úgyhogy adatbázist, ilyesmit max fájlban tudnék feltenni github-ra, aztán pull request-el esetleg írhatnátok bele, hogy bővüljön. Nem tudom erre van e igény.
-
inf3rno
nagyúr
Nekem a mobil meg a power bank is automatikusan kikapcsol, ha túl alacsony a töltöttség. Nem tudom, hogy tényleg létezik e a jelenség, amit írsz, hogyha teljesen lemeríted, akkor tönkremegy, de ha igen, akkor a normálisabb termékek ezt már kivédik valamilyen úton módon.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #623 üzenetére
Nyilván mert valami hamisítvány volt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #622 üzenetére
Valamikor már a belépő szint is használható, de hiányoznak belőle olyan feature-ök, amik a közepesben már benne vannak. Nálam pl monitorban a TN+film a belépő szint és az IPS, ami már egy kategóriával jobb. Persze TN-ben is vannak szépek, de azok sosem lesznek színhűek... Ez mondjuk csak az én szavajárásom, szóval jogos, ha nem érted. :-)
Aksiban a belépő szintre jellemző, hogy elég hamar tönkremennek, nem túl megbízhatóak, sok köztük a hamisítvány, stb. A közepes, amiket te is néztél 10k körüli árban. A Xiaomi kb. ugyanazt tudja, mint azok, csak fél áron. Az a cég üzletpolitikája, hogy nem költenek reklámra, hanem inkább alacsonyan tartják az árakat. Vannak ezeknél is jobbak, de aksiban nem nagyon lehet halmozni az extra feature-öket, annyit tudnak beletenni, hogy jobb az átviteli hatásfok, kisebb súllyal vagy térfogattal tudnak ugyanannyi energiát letárolni, több amperrel töltenek egyszerre több készüléket, drágább anyagokból készül a burkolat, tud csepptöltést, stb... Az első kettőben egyébként a Xiaomi is elég jó a többihez viszonyítva. Ha ennél jobb kell, akkor azt csak külföldről tudsz rendelni, pl Anker, talán IntroCircuit, stb... Van egy csomó power bank review ezekről a termékekről, szóval elég könnyen tisztába lehet jönni azzal, hogy mik a top márkák. Árban szerintem szinte csak a burkolatért fizetsz többszöröset, esetleg a több amperes töltésért. Én nem vettem még drágábbat, szóval kevés az összehasonlítási alapom, csak a specifikáció alapján mondom. Folyamatban van, hogy összeszórok egy adatbázist, amibe majd lehet felvinni a termékeket. Így talán egy fokkal könnyebb lesz választani.
-
inf3rno
nagyúr
Csináltam egy tesztet Xiaomi 10400-ra. Egy Asus T100TA-DK046H tabletet töltöttem róla 2% körüli értékről kikapcsolt állapotban. 18:08-kor indult a töltés 4*-ról, 20:22-kor volt 2*-on, 20:40-kor 1*-on, 21:10 - 1*, és valahol 21:10 és 22:26 között fejezte be a töltést. Bekapcsoltam a kütyüt 95%-on állt, ami érdekes, mert azt vártam, hogy 100%-ot fog írni, különben miért jelezte volna, hogy teljesen fel van töltve? Merítettem rajta 81%-ra, aztán újra rádugtam, de 1%-ot sem tudott már rátölteni, lemerült a Xiaomi. Szóval kb. 93-94%-ot töltött rá. A tablet aksija 31Wh-s, a Xiaomi elvileg 37.44Wh-t tárol le. 31Wh*0.935=29Wh. 29 / 37.44 = 77%-os a hatásfoka a Xiaomi töltésének ezek alapján. Ezek szerint a 60-70% közötti hatásfok, amit általában egy ilyen aksira írnak, nem jön ki. Még tesztelni fogom mobillal is, csak nehéz gyorsan meríteni a mobilt. Bekapcsolt GPS és navigáció talán megteszi a hatását, majd megnézem. Ha mást nem összeütök valami számításigényes programot androidhoz, ami meríti.
-
-
inf3rno
nagyúr
Úgy nézem megint lehet rendelni Xiaomi-tól a készlet erejéig. Valamivel olcsóbb így, mint geekbuying-tól: [link] 14$ a 18$ helyett. Kérdés, hogy a szállítás erre mennyit tesz rá, mert gb ingyen szállít.
Hmm
"We ship all products directly from our China warehouses and shipping costs are calculated based on the weight of your order. Standard shipping starts from US$5.49 for all countries. Express shipping starts from US$15.99 for US addresses and US$19.99 for addresses in Europe."
Akkor talán nagyobb csomagban érheti meg, de akkor meg a vámmal szopatnak be. Jobb a Hollandoktól rendelni, de ez azt hiszem már volt téma régebben is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #588 üzenetére
Ja, de néha érdemes rámenni a 71-es útra a rázósabb szakaszokon. A 16 óra elég lassú volt, kb. 30km-el többet mentem a körnél, meg pakoltam kb 15 kiló cuccot az oldaltáskába, aztán végig szenvedtem, hogy tartsam a lépést a többiekkel. A kaja sem volt jó, mert gyorsan felszívódó dolgokat ettem, aztán azok fél órára adtak egy energia löketet, utána meg végem volt. Azért összejött a mutatvány. Pár évre elment a kedvem az ilyen 10+ órás dolgoktól. Idén gondoltam úgy, hogy újrapróbálom, de úgy néz ki, hogy marad jövőre.
Elég a 10400-as hozzá, bár attól is függ milyen mobilról van szó, meg mennyit használod a navigációt. Az enyém valami Samsung mini kivitelű cucc 5Wh-s aksival, a 10400-as kb 38 Wh-t tud, annak mondjuk a 2/3-a megy át aktívan a mobilra, ami 25Wh. Így kb 5 töltést bír. Bekapcsolt navigációval 2-3 órát tud menni a mobilom, amivel így 5Wh / 2.5h = 2W-os fogyasztásra jön ki. Ha csak GPS adat rögzítésre használom, akkor talán 10-15 órát is elmegy, a Balaton körnél is csak a végén kellett tölteni, szóval 5Wh / 12.5h = 0.4W-os a fogyasztása ilyenkor. Ugye van benne az aksi meg a tele töltő, együtt 30Wh-t tudnak adni, 30/2 = 15h navigációval, 30/0.4 = 75h GPS adat rögzítéssel. Szerintem bőven elég ez így. Egy iPhone 5S biztosan sokkal többet fogyasztana, de azt meg sajnálnám kivinni terepre, mert ezzel is volt, hogy estem, és ha nem a mobil tartón, hanem az oldaltáskában van, akkor tutira összetört volna.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #586 üzenetére
Hát 16 óra a rekord, de sok szünetet közbeiktattam. 1-2 óránként meg szoktam állni kajálni, különben eléhezek. Van, hogy így is, ha csak gyors szénhidrátot tolok. Az utóbbi időben mondjuk inkább futni szoktam, csak évente párszor megyek tekerni hosszabb távot.
Hát ha hosszan tekersz, megállásnál nem az az első gondolatod, hogy a mobil nincs töltőn. Most meg főleg nem az lenne, mert valami barom leverte a vonaton a mobil tartómat, aztán kukázhattam, úgyhogy csak csomagban tudna jönni a mobil, nem látom menet közben, ha lemerült, és elfelejtem rádugni.
-
inf3rno
nagyúr
elvileg az új 10.000-es Xiaomi már tud csepptöltést [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #582 üzenetére
Nekem néha kellene. Ha hosszabb bringázásokra megyek és GPS-el rögzítem az útvonalat, akkor előfordul, hogy lemerül a mobil, és elvesznek az adatok. Csepptöltéssel ez elkerülhető lenne. Még nem próbáltam meg a mostani töltővel, de tuti, hogy nem állnék meg azért, hogy lehúzzam róla, és újra bedugjam, mert nincs csepptöltése... Leszámítva az ilyen extrém eseteket, nem igazán kell ez a funkció szerintem. Itthonra legalábbis nem használom.
-
inf3rno
nagyúr
Nyitottam egy kérdést csepp töltés témában jobb híján Quora-n, hátha valaki válaszol rá. (kicsi az esély) [link] A google nem dobott semmi használhatót.
-
inf3rno
nagyúr
Vannak itt még más extrák is úgy nézem:
Anker calls their smart circuitry PowerIQ. Drew Addington, a product manager at Anker, told us that it’s a “able to detect what type of device is connected to the charging port and then emulate the USB signals that the connected device looks [at], to determine whether or not to draw a full speed charge.” In simpler terms, it’s a universal translator for gadget power. Addington says that the company updates the PowerIQ chip “regularly” for new product releases.
PowerIQ is not the only smart chip of its kind. Texas Instruments makes off-the-shelf chips that anyone can add to battery packs.
A Xiaomi pl TI chipeket használ.A csepptöltés az trickle charging angolul, de nem igazán találni infot róla, hogy melyik kütyü tudja. A 10400-as Xiaomi biztosan nem. A gagyi cuccok sem, mert a lítiumos aksi könnyen szétmegy a túltöltéstől, szóval csak profi cuccal lehet ilyesmit csinálni. Az Anker nem tudom, hogy tud e ilyesmit.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #578 üzenetére
Nem feltétlen csak a kapacitást kell nézni.
- az Ankernél: 32100Ft/kg / 200Wh/kg = 161Ft/Wh
- a Xiaominál 19500Ft/kg / 144Wh/kg = 135Ft/WhAz Anker kb 20%-al drágább az Xiaomi-hoz képest, ami azért nem vészes. A 3x tud többet és 4x drágább az 33% lenne. Ami szerintem plusz lehet:
- jobb kidolgozottság
- kb. 40%-al nagyobb energiasűrűség, ami miatt kisebb a súlya kb. 30%-al
- csepptöltés?
- jobb elektronika?
- megbízhatóbb?A csepptöltést ellenőrizni kéne a gyártó oldalán, de nem tudom, hogy angolul micsoda. Mondták, páran, hogy tudja, de én is mondhatom, hogy jártam a Holdon... A jobb elektrona csak valószínűsíthető, mivel van benne csepptöltés, de még a csepptöltés sem biztos. A megbízhatóságban szerintem a Xiaomi is jó, nem csak az Anker, inkább a hamisítványokkal szokott gond lenni. A kidolgozottság egyértelműen jobb az Anker-nél, illetve az energiasűrűség is. Már ha ezt a két modelt hasonlítjuk össze. Érdemes lenne megnézni másokat is, mert 2 mintából nem jó általánosítani, illetve jobb lenne két hasonló kapacitású model-t összehasonlítani.
-
inf3rno
nagyúr
Alapból igen, de kábel cserével bármi megoldható, normál USB-ből adja a tápot, arra bármikor találsz adapter kábelt bármilyen eszközhöz. Olyan, mintha számítógépről töltenéd. [link] Két hátránya van: egyszerre csak egy eszközt tölt, illetve nincs benne csepptöltés. Egyébként az árkategóriájában nem hiszem, hogy lenne most jobb, nem szemétből rakták össze. Találtam iphone-os videot is: [link]
-
inf3rno
nagyúr
Mutatok én is érdekességet akkor: [link]
Nagyjából most ez a max, 26800mAh, 3.7V vagy ~100Wh. 500g körüli a cucc, szóval nagyjából 200Wh/kg-ot tud. A 10400mAh-s Xiaomi, amit sokan vettünk itt, 260g-os, ami 37,44Wh/260g = 144Wh/kg-os energiasűrűséget tud. Kevés lítiumos aksi van 200Wh/kg felett, max talán 240 körül lehetnek. Felette már lítium-kén alapú van, ami még kísérleti technológia, most 300-400Wh/kg körül van, de valszeg 1000-ig vagy tovább is fel fog menni pár évtizeden belül.Ami még érdekesség, hogy azt írják az Anker oldalán, hogy 100Wh-nál nagyobb aksi nem mehet fel repülőre, szóval ezért nem gyárt senki nagyobbakat, mondjuk kilós 200Wh-s 50.000mAh-s Ankereket.
"Q15. Can the Astro E7 26800mAh external battery be taken on board airplanes?
Yes, all external batteries with a capacity lower than 27027mAh (100 Watt Hours) can legally and safely be taken on board airplanes. To calculate a battery's capacity in Watt Hours: (Battery Capacity(mAh)*3.7)/1000.Here are the relevant requirements: Quoted from Federal transportation security rules (Effective January 1, 2008):
Lithium ion batteries (a.k.a.: rechargeable lithium, lithium polymer, LIPO, secondary lithium).
-Passengers may carry consumer-sized lithium ion batteries [no more than 8 grams of equivalent lithium content or 100 watt hours (wh) per battery]. This size covers AA, AAA, 9-volt, cell phone, PDA, camera, camcorder, Gameboy, and standard laptop computer batteries.
-Passengers can also bring two (2) larger lithium ion batteries (more than 8 grams, up to 25 grams of equivalent lithium content per battery) in their carry-on. This size covers larger extended-life laptop batteries. Most consumer lithium ion batteries are below this size."Ez a 26800mAh-s Anker az EU-ban olcsóbb 50euro vagy 15k forintban, az USA-ban drágább, ott 70$ vagy 20k. [link]
Ha már így összejöttünk, akkor gyűjtsünk egy kis adatot:
Az iPhone4-nek elvileg 1420mAh-s aksija van. [link] Az írásod alapján 437%-ot töltöttél rá, ami 6205mAh-t jelent. Ezt még fel lehet szorozni a veszteséggel, amire Anker-nél kb azt írják, hogy az 1/3-a elveszik töltés közben, úgy 9308mAh jön ki. 9308mAh*3,7V = 34,4Wh. Ennyit tud az aksid. Fizettél érte 5 pénzt. 250g-ot írnak a súlyára, szóval 138Wh/kg-ot tud, kb. 19.500Ft/kg áron.
Összehasonlításképp:
- Anker Astro E7 26800: 200Wh/kg, 32.100Ft/kg áron.
- Xiaomi 10400: 144Wh/kg, 19.500Ft/kg áron.
- Noname 9300: 138Wh/kg, 19.500Ft/kg áron.Kicsivel kevesebbet tud, mint a Xiaomi vagy még az is benne van a pakliben, hogy ugyanannyit azonos az áron. Elektronikáról fogalmunk sincs, hogy mi van benne, nincs garancia rá, hogy nem süti szét a mobilodat, ha rákötöd. Ha jól tudom az Apple nem vállal garanciát ilyen esetekre, mert más gyártó cuccát kötöd rá. Ezek után nem lett volna több értelme venni egy Xiaomi-t, ahogy sokan írtuk is, hogy azt kellene? Nem hiszem, hogy végigolvastad a fórumot, vagy nagyon nem figyeltél közben.
Persze érdekesnek érdekes, azt vártam, hogy jóval a Xiaomi alatt marad majd. Ezek szerint szerencséd volt vele. Nem tudom, hogy a többi ilyen kütyü mit tud, nem a noname cuccok a fő profilja a topic-nak, nekem legalábbis ez a benyomásom.
-
inf3rno
nagyúr
48 Wh / 3.6V = 13.3Ah = 13333mAh ≠ 50000mAh Szerintem ez azért elég nagy ellentmondás ahhoz, hogy ne tűnjön fel. Én közelébe se mennék az ilyen kütyüknek, még az eladó sem tudja, hogy mit ad el neked... Ugyanazért a pénzért már lehet hasonló kapacitású márkás terméket venni.
-
inf3rno
nagyúr
Nem lódítás, tényleg annyit tud, csak nem figyeltél középiskolában a fizika órán, és nem olvasol vissza a fórumban sem, pedig sokan leírták már. Magadra vess!
Azt, hogy mennyi energiát tud letárolni egy aksi J-ban vagy Wh-ban lehet megadni. 24 Wh-nál nagyjából arról van szó, hogy 1 óráig 24 W teljesítményt tud leadni, vagy 1 napig 1 W teljesítményt, és így tovább. Minél nagyobb teljesítményt tud, annál drágább az aksi. A teljesítmény két részből tevődik össze. Az egyenáramnál a feszültség és az áramerősség szorzata: 24W = 1A x 24V, vagy 24W = 24A x 1V.
A teljesítmény értéke fontos, mert alacsony teljesítményű aksival nem tudsz kocsit vagy szivattyút indítani, és a számítógép sem megy róla, ha ilyet teszel szünetmentesbe.
Általában a magasabb amper értékekhez vastagabb vezetékek társulnak, pl 1mm vastag acél kábel 10A-en elfüstöl, ha megnézed a töltő kábelek ennél még jóval vékonyabbak szoktak lenni. Nem véletlen, hogy max 2A körül töltenek. A gépek sem feltétlen bírnak ennyit. A szünetmentesem is 2.4A-t és 230V-ot tol, a villanyóra meg lecsapja a biztosítékot 16-50A között valahol (nem néztem meg), nehogy megolvadjanak a vezetékek. Érdekes, hogy a kocsi aksik meg 12V-on működnek, és 100A-en indítják a motort. Fogalmam sincs, miért csinálják őket 12V-os rendszerrel.
A te aksidnál 50.000mAh-t írnak, de mivel nem írták a feszültséget, így simán mondhatják azt, hogy 0.36V-os feszültséggel gondolták és úgy 50Ah*0.36V=18Wh a kapacitása. A 18Wh átszámolva 3.6V-ra 5000 mAh-t jelent. Üdv. a való világban Neo!
-
inf3rno
nagyúr
Nem tudom mennyi lehet a hatásfok szorzója ezeknek az aksiknak. Gondolom valamennyi elveszik a töltés leadásakor, meg valamennyi a töltött aksinál is elveszik töltés felvételekor. Nekem van egy 31Wh-s aksi az asus tabletemben, és azt menet közben szoktam tölteni vele. Nyilván nehéz úgy bármit mondani, hogy közben fogyasztom is róla az áramot, de talán olyan 30%-ot tudott rátölteni, mielőtt beadta a kulcsot. Majd kipróbálom kikapcsolva is valamikor, hogy úgy mennyi megy rá. Szerintem olyan 60% körül tudja feltölteni. Azt hiszem mások már írták itt régebben, hogy mekkora a hatásfok. Na mindegy, 60-al számolvan nálam 37.44Wh / 4.81Wh * 0.60% = 4.67, szóval olyan 4-5 mobil töltés jön ki. Ennyit hoz is emlékeim szerint, de még nem mértem sosem ki, hogy pontosan mit tud.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #564 üzenetére
Lehet, hogy az meg 3V-ra 2500-as. ;-)))) Nagy biznisz ez az aksi gyártóknak...
Legközelebb Wh-t vagy J-t nézzél rajta. Nem lesz. Vajon miért?
Azért csekkoltam gyorsan a Samsung mobilom, abba 4.81 Wh van írva 3.7V-al, ami kb. 1300mAh-t jelent. Xiaomi-ra nekem 36Wh van írva a 10.000-eshez.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #562 üzenetére
Azoknál már azért kell nem kevés túlzás is. :-) Amúgy megbízható cégek is csinálják ugyanezt csak finomabban, amit én vettem Xiaomit, az sem 5V-ra 10400mAh, hanem, csak 3.6V-ra. Kis betűvel rajta is van, hogy 5.1V-ra 6650mAh..
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #560 üzenetére
Ha visszaolvasol leírtam talán 2x is már, hogy milyen súlyhoz milyen kapacitás tartozik. Az ilyen 50.000mAh-k úgy jönnek ki, hogy azt mondják, hogy nem 5V-ra nézik a teljesítményt, hanem 1V-ra, aztán hopp, máris 5x annyi a mAh.
-
inf3rno
nagyúr
Csináltam egy szép grafikont, hogy a xiaomi 10400 hogyan tölti fel a mobilomat 20%-ról 100%-ra. Nagyjából lineárisnak tűnik a dolog, bár elég kevés pontot használtam. Így számolva a teljes feltöltés durván 3 óra lett volna.
Az aksira az van írva, hogy 3,7V és 4,81Wh. Egyenáramnál úgy tudom a VA és a W azonosak, csak váltóáramnál van egy elég komoly szorzó. Szóval elvileg a I = 8,81Wh/3h/3,7V képlet stimmel és 0.79A-el tölti a cuccot. Összehasonlítva a mobiltöltőre 0.7A van ráírva. Elvileg akkor az is hasonló sebességgel kellene, hogy töltsön, de úgy emlékszem, hogy jóval lassabb, mint az a vésztöltő. Lemérem majd azt is, aztán adok report-ot róla. Kíváncsi vagyok. Mindenesetre a 3 órás töltési idő tök jó sztem, és nincs is benne akkora erő, hogy szétvigye az aksit. Tudtok esetleg bármi info-t arról, hogy mekkora amper értékeknél kell már aggódni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
laszlohu #525 üzenetére
Hát maximum annyiban lehet jobb, hogy a külső aksit gyorsan feltölti. Amit rádugsz, annak ugyanúgy több óra kell, mert az marad lítiumos. Súlyra viszont 5-10x akkora, szóval nem túl jó a hordozhatósága. Nem tudom, hogy milyen alkalmazása lehet majd így. Gondolom még fejlesztik majd tovább, hogy javuljanak a mutatói.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
sityupityu #519 üzenetére
Nem biztos, hogy van ilyen magyar piacon. Kb 10.000Ft körülieket nézzél meg, azok valszeg már tudják. (yoobao és xiaomi nem tud ilyet, legalábbis a sajátok)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Sotyks94 #516 üzenetére
10.400mAh-s xiamomi-mnál 3.6V-ra adják meg az értéket, szóval kb 36Wh ~ 130kJ-t tud letárolni. Szerencsésebb lenne, ha nem mAh-t meg ilyen hülyeségeket használnánk, hanem maradnánk a Joule-nál, mert az az SI mértékegység, vagy legalább a Wh-nál, aminél ugyanúgy nyomonkövethető, hogy mennyi az annyi, és nem feszültség függő. Úgy sejtem te az 5Ah-t 5V-ra gondolhattad, ami 90kJ. Ehhez még hozzá kell csapni a vésztöltő leadási és a mobil aksi felvételi veszteségét. Azt írják wikipedian, hogy olyan 80-90% körül van a töltési, leadási hatásfok lítiumos aksiknál, szóval legyen 1/0.85^2. Ez alapján kb 125kJ-os vésztöltő kell neked. Súlyra max 150g-ot határoztál meg, így az energiasűrűség 0.83 MJ/kg. Angol wikipedia szerint 0.36–0.95 MJ/kg amit lítiumos aksik tudnak jelenleg, szóval belefér, de elég high end-nek kell lennie, ha még hozzácsapjuk a műanyagot is a súlyához. Összehasonlításként a xiaomi 10400-as 250g, 0.5 MJ/kg, 5 pénzbe kerül, és a maga árkategóriájában nem hiszem, hogy nagyon van, ami megverné. Ha ennél könnyebbet vagy nagyobb kapacitásút szeretnél, akkor az biztosan több pénzbe fog kerülni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #513 üzenetére
Nekem a csepptöltés hiánya elég, hogy közepeset adjak neki. Anker ezen kívül kidolgozottságban is jobbnak tűnik a képek alapján. Nagyjából ennyi a különbség. Akinek van rá pénze, az nyilván Anker-t vesz, vagy 2 Xiaomit ugyanazért az árért. :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #511 üzenetére
Ár-érték arányban a xiaomi a legjobb. Viszont egy közepes minőséget ad csak. Nekem hiányzik a csepptöltés róla, ami szerintem egy Ankeren biztosan lenne. Dehát csóró magyarok vagyunk, nekünk az occsó kell.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #506 üzenetére
Engem sem sikerült nekik. Addig csesztettem őket, amíg visszaküldték a monitor árát. Felnyomtam őket még fogyasztóvédelemnél is, de azok kb körberöhögtek, hiába sértett 2 jogszabályt is a cég, nem foglalkoztak vele. Azóta jobb szeretek apróhirdetésből vásárolni, amit csak lehet, mert ha gond van, akkor a többséggel normálisan el lehet intézni a dolgot, ellentétben ezekkel a cégekkel. Vatera kivétel, ott csak addig lehet véleményed, amíg pozitív, különben nem pörög az adás-vétel, így az ottani pontok erősen torzítottak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ZavaBalazs #491 üzenetére
Hát sok sikert az iponnal, kriminális az ügyfélszolgálatuk. Én legutóbb 2 hónap után kaptam vissza a pénzem, úgy, hogy szemetet szállítottak le. Azóta sem veszek ott semmit.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tibcsiworld #489 üzenetére
Nekem eddig 3x töltötte fel a mobilom. Asszem 1250mAh-s vagy ilyesmi lehet. Csökkent eddig 4-ről 1 jelet... Jó anyag. :-)
-
inf3rno
nagyúr
Rádugtam a mobilt, 50%-on volt. Szvsz a mobiltöltőhöz képest sokkal gyorsabban sikerült feltöltenie. Ami nem tetszik, hogy nincs csepptöltés, szóval ha egyszer feltöltötte 100-ra a mobilt, onnantól tőle nyugodtan visszaeshet nullára is, amíg nem húzom ki és dugom be újra. Nekem legalábbis ez jött le. Nem tudom a power gomb miért van rajta, úgy sejtem a töltöttséget azon lehet megnézni. A súlya alapján meg hogy mennyi ideig kellett tölteni, hozza azt amit ráírtak, úgyhogy én nem mérem le külön. Összességében ezért az árért nagyon megérte. Itthon dupla annyiba kerül ugyanez a vésztöltő (5k helyett 10k szállítással), és aminek már valami neve van 10Ah-nál, az is 7.5k-nál kezdődik. Kicsit hosszú volt a szállítás, de engem nem zavar, nem azonnalra kellett, az egyik amúgy is karácsonyi ajándék lesz.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
feel2006 #481 üzenetére
Nekem is feltöltött közben. Valszeg ez is 13 óra körül van, ha azt nézem, hogy 9 körül kaptam meg. Ebből kb 5 órát töltöttem USB-ről, a maradékot meg mobil töltőről.
Nem villant fel a lámpa. Most elkezdtem tölteni róla a mobilomat. Elsősorban ehhez kell csak, pl ha hosszabb útra megyek, vagy GPS-el tekerek százkilómétereket.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
werszomjas #479 üzenetére
Oké.
Közben ellenőriztem itt: [link] csak én kértem le eddig a security kódokat, szóval a doboza biztosan eredeti.Nagy valószínűséggel akkor a power bank is az.
-
inf3rno
nagyúr
Alig hogy az előzőt leírtam csöngetett a postás, hogy megérkezett a csomagom.
Csupa kínai felirat van rajta, az egyiket rádugtam a gép USB-jére. Elég lassan tölthet, legalábbis még mindig 1 pöttyön van és a második villog, pedig már eltelt pár óra azóta.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
feel2006 #450 üzenetére
Rendeltem én is kettőt, kíváncsian várom. A geekbuy oldalán volt egy kis fennakadás, belépés nélkül rendeltem, aztán valamiért nem kötötte össze a rendelést a regisztrált accountommal. Meglátjuk tudják e valahogy orvosolni. Én kötöttem rá biztosítást is párszáz forintért, azt írták, hogyha szállítás közben sérül, akkor kifizetik az árát. A többit majd 1 hónap múlva mondom, ha szerencsésen megérkezik. Fő az optimizmus.
-
inf3rno
nagyúr
Kicsit utánaolvastam pár helyen a Xiaomi-nak. Azt írják, hogy ez az üzletpolitikájuk, hogy nem reklámoznak, hanem lenyomják az árakat és a közösségi médiára bízzák a reklámot. Ezért annyira olcsók. Még ha minimális a profit a vésztöltőiken, akkor is a többi terméküket reklámozzák vele, ha meg van komolyabb profit valamin, akkor is kevesebb, mint mondjuk egy Samsung esetében, mert nem kell külön reklámra költeniük. Valszeg minőségben nem hozzák ugyanazt, mint egy Anker, de ár-érték arányban másfélszer jobbak. Ha van részvényük érdemes lehet befektetni, erősen növekedő pályán vannak.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
werszomjas #446 üzenetére
Azért jó lenne tudni, hogy mi a különbség elektronikában a Xiaomi meg egy drágább vésztöltő között.
-
inf3rno
nagyúr
Én közben utánakérdeztem a http://www.powerbankakku.hu/ - nak és a http://www.ebookolvaso.com/ -nak. Mindkettőt a Chase & Lloyd kft. csinálja, a deisgn is kb ugyanolyan. Az első nincs fent az árukereső rendszerében, a második fent van, de az aksik valamiért nem kerültek be a keresőbe csak az ebook olvasók. Egyébként megbízható boltnak tűnik: [link] Lehet, hogy veszek tőlük aksit. Még azért szétnézek a Xiaomi terén, hogy az mit tud, ha már itt mindenki azt isteníti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Apple MagSafe Charger töltőkábel - Új, csomagolásbontott
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest