- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
válasz
Prime110 #10250 üzenetére
Koszonom.
Mi a kulonbseg a ket naviszoftver kozott, illetve a frissiteseiket tekintve?
Nuvi korlatozasmentes frissitest ir, ellenben iGO 1 evig irja, meg vmi aprobetus "mellebeszelest", amit nem igazan ertek... Mi a tapasztalat a ket naviszoftverrel ezeket is tekintve? -
TTTotya
senior tag
válasz
Prime110 #10117 üzenetére
Akkor az 1000% ha a Beckertől bármelyik truck sat nav-ot veszem akkor azon egész Európára kiterjedő fullos kamionos attribútumokkal ellétott térképek lesznek, életfogytig frissítve?
Nem kötözködésből, de honnan a garancia, hogy jobb mint a Sygic truck vagy a Primo truck vagy a Garmin teherautós készülékei?
Ráadásul, van ismerős aki pl. TomTom teherautós gps-t vett, (nem autósat amiben kiválasztható nagyobb jármű), az mégis folyamatosan személyautós útvonalakon akarta vinni....
-
válasz
Prime110 #9870 üzenetére
Hali!
Egy ismerősömnek kéne ajánljak valamit 50K-ig. Itt olvasgatok mik az ajánlottak ilyen áron. Navont miért nem ajánlod? Eddigi 2 kiszemeltem a Garmin Nüvi 56 LM, másik a NAVON N670 Plus. Nekem főként az utóbbi tetszik, mert telefonon iGo-t használok már évek óta és nekem bejön. Szóval a kérdésem, hogy mivel több, vagy miben más a Garmin, mint a Navon? Esetleg van azóta más ajánlott 50K-ig?
Köszi!
-
Prime110
aktív tag
válasz
Prime110 #9593 üzenetére
Már vártam, hogy mikor lesz igazolva a sok "pofázásom", hogy miért kell specifikus navigációt használni, ha valaki azzal jön ide tanácsért, hogy kamionos készüléknek milyet vegyen...
A bírság összegébe inkább nem gondolok bele, gyanítom 10-15 Becker Transit.6 biztos, hogy ki fog jönni az árából. Kamionos fórumtársak: tényleg megéri?!
-
PLaci58
addikt
válasz
Prime110 #9620 üzenetére
Nincs ezzel a Navonnal semmi gond. Navinak jó. 1500-as proci, 512MB RAM, 5GB belső memória.
800x480, 7"
Tabletnek gagyi az érintője miatt, de navinak nem rossz. Mondjuk lehetne hangosabb, de még elmegy. Ennyit megért. Nyugdíjazom az N770-et.
Igo simán megy rajta teljes képernyős módban. -
DM43
őstag
válasz
Prime110 #9593 üzenetére
Azért ehhez két pontosítás:
"a TopMap-nak pl nincs is ilyen térképe, amin akárcsak a magyarországi útviszonyok meglennének ezen a szinten, ezért kell várni általában a HERE (Navteq) térképre, aki ezt megcsinálja'
A TopMap garnitúrában is vannak ftr kiegészítők. A minőségükről nem tudok nyilatkozni, mert én személyautós vagyok.
Én nem azért ajánlgatok Becker navigációt, mert nincs jobb dolgom ...
A Beckereken is iGO alapú szoftver fut
-
mp54
senior tag
válasz
Prime110 #9533 üzenetére
Nem lehet bepötyögni-egyszer sem- úgy kell listából kiválasztani!
Bekapcsolás-hova-cím: megjelenik az előzőleg már kiválasztott Mo. és lehet országot váltani, valamint várost pötyögni...
igy lényegében mindig biztos, hogy ha Budapesten akarsz az Arany J. utvára menni, akkor nem Taktaharkányba fog navigálni.
Hát éppen hogy nagyon nem tudom, melyikbe visz.... -
rabbit87
tag
válasz
Prime110 #9478 üzenetére
üdv prime110!
Köszi a gyors választ!
Elnézést azt nem írtam, hogy bőven elég Németország, Ausztria max. Szlovákia és Szlovénia, messzebb nem megyek.A Garmin-ról hallottam, a másikról még nem, igaz nem is mozogtam a témában.
Az olcsóbb Garmin Nüvi 42 LM amit linkeltél, azt írja, hogy 1 éves frissítést biztosít, utána lehet tört frissítést rátenni vagy nem?
-
válasz
Prime110 #9340 üzenetére
A topmap-nak van (volt) egy lelkes bázisa... köztük én is. Regisztrált felhasználóként a környékemen minden új vagy átnevezett utcát... vagy egyéb változást megadtam... és a következő frissítéssel már benne is volt. Most ez a Naviextras.com-on megy regisztráció után. Oda még nem adtam meg adatot. A navteq ennek nyomában sincs. Onnan is tudom, hogy pl. Lumia telefonom van és a 3600 fős nagyközség utcaadatai megálltak úgy 2007 környékén. Ami azóta történt nincs benne. Átnevezések (2-3 éve 3 utca), új utcák (5 db az elmúlt 8 évből)... Vicces, ez utóbbi utcák felépültek, többségük szilárd burkolattal is ellátott.
Na ez pl. nekem köszönhetően az topmap-ba bekerültek... és így az NNG-be is.
A magyar viszonyok közt szerintem a Here nem jó... persze fő csapásirányon elmenni valahova OK, de lassan követi le a változásokat még mindig.Egy másik pl szintén a Here-ből:
Rajka település az utóbbi 30%-al nőtt.... területileg.
Nézzük meg a Here térképet... a település keleti oldalán a Dunakiliti irányába 1408-as út mellett komplett településrész hiányzik. Az út déli oldaláról nagyon sok utca, az északi oldalára 1-2 utcát felraktak, de abból csak egynek van neve. Szomorú mert sokak 4-5 éve laknak már ott. Úgy kb. 10-15 utca hiányzik csak onnan. Szóval sok éves a lemaradás. Here-vel csak a fő csapásirányokon vagy városokban, ahol az idő belefagyott a betonba és max az utca neve változott.Ha nem Beckert-t használnék, akkor Primo alá nem lehet rakni NNG-s térképadatbázist?
-
jozsi252
veterán
válasz
Prime110 #9154 üzenetére
Nem már nem nagyon használom. Van egy másik gép azon van az IGO 8, meg sokszor a telón levő google maps-ot használom. Azért óckodok kicsit a Mio-tól, mert nem nagyon lehet olvasni semmit hogy milyen a térképfrissítése. Tehát hogy jön-e negyedévente, stb.. De én inkább leszűkítem Navon-ra, illetve az általam említett Garminokra a választást.
Amúgy ezt a Mio C520-at iszonyat módon szerettem, meg igazából most is.. Csak a térkép update nem a legjobb a Mio-nál. Gyors volt, kezelése is egyszerű volt, csak mostanra az aksi pár percet bír csak ki. Mondjuk ezt nem is csodálom, mert nagyon régóta meg van már.
-
PLaci58
addikt
válasz
Prime110 #8912 üzenetére
Azért az a kis "Plusz" jelzés nem mindegy
A fejlődést az okozza, hogy Kínában éppen milyen alaplap, kijelző, proci van a gépsoron.
Az kerül bele a megrendelt házba, feliratozás és voáláSzakszerűbben: az éppen aktuálisan gyártott modellek közül lehet válogatni a rendelésnél.
Ha megrendel az ember mondjuk egy ezres szériát, a következő rendelésnél már valószínűleg nem tudják ugyanazt szállítani, mert már egészen mást gyártanak. -
salaud
aktív tag
válasz
Prime110 #8830 üzenetére
Rendben hogy céleszköz és jobb térkép, de ha a szoftvert kihagyjuk, miben jobb egy 500-800MHz-es cpu-s, 128 Mb-os tn-film paneles pna egy gps-es (samsung) tabletnél? Jobb a GPS antennája? Az az mstar cpu annyival jobb gps vételt biztosít? Mert erre a kérdésre nem adtál választ...
-
anonym1s
őstag
válasz
Prime110 #8744 üzenetére
Hali.
A hangvezerles nem erdekel, viszont a kijelzo, forgalom info es navigacio annal inkabb.
Leiras alapjan a garmin is jonak tunt, aztan a gyakorlatban derult ki, hogy megsem olyan jo mint amilyennek a leiras alapjan gondolja az ember.A becker active.5 geppel vannak szemelyes tapasztalataid is? Milyen a kijelzoje? Kelloen erzekeny? Lehet latni rendesen napsutesben is? Mukodik a forgalom info benne vagy abban is olyan mint a garminban?
-
anonym1s
őstag
válasz
Prime110 #8715 üzenetére
Hali.
- Kijelzo
- Forgalom info
- NavigalasA garminnal ez a harom bajom van.
Merolegesen kell neznem a kijelzot mert kulonben alig lehet latni ha egy kis napfeny jon a szelvedon. A mellettem ulo pl. semmit nem lat rajta, olyan rossz a nezesi szoge.
Masik a forgalom info, ami gyakorlatilag semmit nem er. Tobb ezer km-es uton egyetlen egyszer irt ki forgalom infot, ami az volt hogy 9 perc keses, de valojaban 2,5 orat kestunk. Semmi mas forgalom infot nem adott egesz uton, pedig tobbszor bekeveredtunk dugoba, vagy olyan utra ami le volt zarva utepites vagy baleset miatt.
A legrosszabb viszont az, hogy a hang navigacio rendszeresen felrevezet, folyton neznem kell a kijelzot, mert elegazasnal gyakran nem mondja hogy merre menjek, maskor meg mondja hogy terjek le a palyarol, vagy kanyarodjak le, holott esetenkent meg tobb szaz km volt hatra a valodi leterestol.
Az erdekel, hogy ezek a hibak jelen vannak e a beckerben?
-
mrsitn
csendes tag
válasz
Prime110 #8627 üzenetére
Nem értem a két végletet.
Van az olcsó kategória, és van a drága.
Köztes alig, hardver/méret/akku nagyjából mind egyezik.
Élettartam térképfrissítés ugye plusz.
A márkanevet kell itt is megfizetni?
De egy átlagos hétvégi autós számára mi a leghasznosabb választás 7 colban? -
hippodrom
csendes tag
válasz
Prime110 #8579 üzenetére
Köszi.Az útvonaltervezés gyorsasága valójában akkor fontos mikor, egy forgalmas helyről indulnál a köv. úticélhoz de még nem tudod melyik irányba fog vinni.1200-nál valóban lényegtelen az idő, ebben igazad van.
Tehát akkor azt mondod, nem biztos, hogy egy 1,5Mhz-en ketyegő 8"-os tablet pl. 1280x760-as felbontással gyorsabb lesz mint egy célgép 5"-os kijelzővel 800Mhz-el jóval kisebb felbontással?
Kár, pedig a nagy kijelző szerintem nem rossz.Persze azt sem árt árnyékolni erős fénynél.
Arra vonatkozólag nincs valami összehasonlító lista, hogy melyik készüléknek milyen a fényereje?
Hasznos volna egy ilyen.
Egyébként ha csak Navon vs. WayteQ.Melyiket inkább?SW nem téma. -
anonym1s
őstag
válasz
Prime110 #8575 üzenetére
Hali.
Kossz az ajanlast!
Megneztem oket, de ezek mar tobb mint 3 eves modellek, az active.5 is 2011-es. Nem tul oregek mar ezek? Arra gondolok, hogy a "lifetime update" is vegleges (mint utolag megtudtam) es egy 3 eves modellt nem hiszem hogy tul sokaig fognak frissitgetni.Voltam ma uzletben megnezni nehanyat eloben. Sajnos a garmin 3597 es tomtom go 5000 nem volt kirakva.
E ketto kozul melyiket ajanlanad es miert?
Esetleg van tapasztalatod is ezzel a kettovel? -
katalin888
aktív tag
-
Télapó_
tag
válasz
Prime110 #8488 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ.
Nekem kerékpárra és autóba kellene valami navi.
A kimondott kerékpáros szerintem nem jó mert nagyon pici a képernyője.
Most a Garmin zumo 390LM nézegetem szerintem elég jó.
Azért ezt mert elég nagy a képernyője és vízálló.
Mi a véleményed, érdemes megvenni?
Tudnál ajánlani pár készüléket?
Előre is köszönöm. -
gipsztigris
addikt
válasz
Prime110 #8446 üzenetére
Szerinted egy általad oly nagyrabecsült Navonnak így kell kinézni belülről?
A teljes cikk itt olvasható: Navon N670 szétszedve
-
djyuri
őstag
válasz
Prime110 #8374 üzenetére
Szia
Köszönöm
. Most akciós az auchanban a kisebbik 30-ért.
Ne haragudj a kérdésér,de mi az a BT és TMC? Egy átlag usernek,akinek 12 éves telefonja van és A-ból B-be akar eljutni (esetleg a fizetős utak ki/bekapcsolása lehetőséggel) elég ez is?
Az fm transmitterre nincs szükségem,ha az egyik rövidítés az volna.Az élettartam dolog nem izgat...általában a mai műszaki cikkek közel se élik meg
-
csakb
őstag
-
olandbak
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest