Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prime110
aktív tag
válasz
zuzo28 #10719 üzenetére
Erre bármelyik iGO-s is alkalmas, és van lehetőség bérelni a térképet is rövid időre (1-3 hónap).
A kisbusz alatt mit értesz? Ford Transit? Ahhoz nem kell ilyesmi, mert nincs rajta korlátozás, ha rendes lakóbusz, akkor a sima navi nálad nem is játszik, oda már jobb a Truck / Caravan készülék, a Beckernek volt régen kimondottan ilyenje. Kár, hogy a techalott állapotban van a márka is lassan.
Vagy a linkelt TT-k végül is jók lehetnek még.Más: Na ez a nem semmi, ezt hogy sikerült összerakni? Becker belső SW nélkül? Azért emlékeim szerint erre nem "kopipészt" a módszere a szoftverezésnek... Ide jutott ez a márka is, szégyen...
-
Prime110
aktív tag
válasz
dani_golf #10702 üzenetére
Mondjuk azért, mert azokon alapvetően ezeken van szoftver, ami helyből nem ingyenes.
A Navon egy hazai márka, ami kizárólag iGO-t futtat, ebből a régi WinCE alapút illetve Android alapon is elérhető, amin az iGO egy módosított ún. NextGen verziója fut, de nem a legmegbízhatóbb márka, szervizelés előfordulhat.
Ésszerű vétel: link - élettartam térképfrissítés, de csak 4,3"-on. Ma már az okostelefonok 80%-a is nagyobb ennél, de, mint céleszköz elég lehet.
A Garmin egy ősrégi amerikai márka, kizárólag HERE (született NavteQ) térképekkel elérhetőek, amik gyakorlatilag már semmivel sem rosszabbak, mint egykoron, bátran ajánlható kategória:
Ésszerű vétel: link - élettartam frissítés de már 5"-on és nem jellemző a szervizes meghibásodás sem, de a menüjét szokni kell, mert amerikai agyra tervezték.
TomTom klasszikus holland cég, saját szoftverrel és térképpel is, ugyanis az övék a TeleAtlas műholdrendszer, tehát saját térképfejlesztés is zajlik náluk, eszerint adják ki a készülékekre a frissítéseket.
Ésszerű vétel: link 5"-os szintén élettartam frissítéssel és normális hardver. Ez a refurbished kivitel pedig csak annyiban érdekesség, hogy ezt nem a bolt, hanem maga a TomTom csomagolta, szoftverezte újra és csökkentett áron értékesíti, de ugyanúgy teljes-értékű készülék, természetesen garanciával. -
Prime110
aktív tag
A magyar TMC 3 forintot nem ér, úgyhogy ezen ne is hezitálj, hogy adsz ki érte pénzt, ha járna a navigáció mondjuk Németországban, akkor azt mondom, hogy ésszerű, itthonra ilyet nem mondok.
A Garmin amúgy újracsomagolva is megbízhatóbb, mint sok új, de ezt neked kell eldöntened. -
Prime110
aktív tag
válasz
ravenx #10359 üzenetére
Garmin, nem kérdés, ha megbízhatóságot nézünk.
A második Navon akkor érdekes, ha kamerának is akard használni a készüléket illetve ha az Androidot is használni szeretnéd.
A térképük ugyanaz, az iGo ésszerűbb felhasználású, de a Garmin sem ördögtől való, csak kicsit más a menü logikája. -
Prime110
aktív tag
válasz
bododani #10343 üzenetére
Kicsit gondoljátok tovább, újonnan is minimum a 3x-osa egy Truck-os navi a kereteteknek, de abban megvan minden, ami kellhet ehhez a szakmához.
Mondjuk ez jó kiindulásnak. -
Prime110
aktív tag
A Garmin saját szoftverét használja és jól írja, a magyarországi térkép élethosszig frissíthető a készüléken. A Navon esetében pedig a méltán híres iGO adja a motort és egy év áll rendelkezésre az is csak akkor, ha 30 napon belül regisztrálásra kerül a Naviextras.com oldalon.
Ezért is javasoltabb a Garmin mondjuk általam. Az iGO-t bár jobban kedvelem, de HW és a plusz frissítés miatt a Garmin ezen a szinten a legjobb vétel. -
Prime110
aktív tag
-
Prime110
aktív tag
-
Prime110
aktív tag
Mivel maga a PNA-piac is olyan mint a pusztulat.
Nincs előretörő innováció, nincsenek új gyártók, de hát miért is lennének? A régiek bőven lefedik a piacot. Lehetne e sikere a mai világban egy Becker-Garmin-TomTom-WayteQ mellett bárminek? Aligha.
Amik meg itt az évek alatt ki lett beszélve bárkinek adhatnak bőven táptalajt arra, hogy a csupán facelift megoldásokat használó gyártók kínálatából.
Egy arany szabály van már csak: Élettartam Frissítés alatt ne vegyünk navigációt hosszú távra és munkára! A többire meg már tényleg csak úri mulatság egy PNA... -
Prime110
aktív tag
válasz
zsusensei #10192 üzenetére
Akkor ideális, a térképe frissíthető relatíve örökre, úgyhogy bátran szerezd be, most éppen akciós is, de szokott ez ennyin menni, nem kell utána kapkodni szerintem.
-
Prime110
aktív tag
válasz
zsusensei #10190 üzenetére
Szia,
Hol használná édesapád a készüléket? Idehaza vagy menne vele még külföldre is?
Ha idehaza menne vele kizárólag akkor jó szívvel lehet ezt neki ajánlani.
Ugyan a menü felépítése és egy-két funkció osztályidegen (mert amerikai gondolkodásra lett kialakítva), de megbízható, stabil jó készülék, amihez remek kijelző is párosul így napfényben is kitűnően látható. -
Prime110
aktív tag
válasz
majnkopf #10157 üzenetére
Szia,
Ebben az ársávban már nagy a szórás van választék bőven, ez alatt is persze
De én a helyedben rádobnék egy 5-öst és ezt venném, bár most hiány van belőle ahogy látom, egyébként ha nem SOS akkor várnék rá.
Ezt a fajta Navont még nem használtam a régiekkel volt baj vastagon, de ilyen Garminnal nem nagyon fordul elő, bejáratott amerikai márka. -
Prime110
aktív tag
válasz
makoss #10149 üzenetére
Miért pont Medion? Nem kötekedés, csak érdekel.
Milyen navit keresel? Teljes Európa vagy csak itthonit? Élettartam térképfrissítés a fontos vagy, hogy a HW, amin fut atom-stabil legyen, esetleg mindkettő?
A kereted kicsit behatárol, de mondjuk Andoid alapú, Teljes-EU és frissítés az élettartamig.
Van benne menetrögzítő kamera is, de Navon ez nem a legjobb minőség, mondjuk a Medion sem sokkal jobb. -
Prime110
aktív tag
-
Prime110
aktív tag
válasz
TTTotya #10122 üzenetére
- Pontosan!
- Jogos a kérdés, a Primo Truck-al megegyezik, mert ugyanazt a HERE (Navteq) állományt használja mindkét rendszer, a Sygic-ot én nem használom, nem tudok róla nyilatkozni, de mondjuk úgy, látatlanban is jobban megbízom a Navteq-ben.
- Ismerősöd is úgy járt, mint a mezei iGO felhasználó, amiben bekapcsolható még a mentő is, mint tervezési lehetőség, csak nincs mögötte tartalom, ami azt lehetővé tenné, hogy menjen is
(nem is értem, miért nem teszik inaktívvá a funkciókat, amikor a készülék nem képes kezelni adott helyzetben...) -
Prime110
aktív tag
-
Prime110
aktív tag
válasz
#10234880 #9989 üzenetére
De szerintem láttuk, tessék a listám (bár sokra nem mész már vele):
Mio C720B (még a sima 720-as is megjárja),
Becker Active.6 LMU illetve a revo.1,
Navigon 70 Premium illetve reinkarnációja a 92 Premium.Ezzel ki vagy segítve? Jobbára megszűnt gyártók, megszűnt modelljei, de egykoron ezek voltak nálam a legjobbak.
-
Prime110
aktív tag
válasz
geza844 #9958 üzenetére
Szia,
Az közel sem húzós ahhoz képest, amit valójában te keresel.
Nem egyszer és nem is kétszer leírtam már a kamionos / teherautós navigációkról a véleményemet, legutóbb talán éppen itt.
Ezt mérlegelni kell, ráadásul ahogy láttam még csak Európára sincs szükségetek, csak régiós térképre, ami meg nem is létezik, szóval ez mindenhogy veszett fejsze nyele.
De aranyszabály az akkor is az: pariban van e egy külföldi bírság összege egy egyszeri befektetéssel?
Üdv, -
Prime110
aktív tag
válasz
meszarosrob #9879 üzenetére
Nincs mit, de el kell keserítselek: jottányit sem számít, hogy hol van használva, ha kamionos / teherautós navigáiót veszel, azt nem tudod lokálisan megtenni, egyben kapod egész Európát, úgyhogy amit írtam az úgy ahogy van állja meg a helyét (sajnos).
-
Prime110
aktív tag
válasz
meszarosrob #9875 üzenetére
Az a baj, hogy a megbízható és az emberei ár nem mindig találkozik, ha kamionos készülék a cél.
Sokszor leírtam ezt is, hogy a kamionos navigációra - sajnos - áldozni kell.
Becker Transit, Garmin dezL sorozat, ebből a kettőből szemezgess, illetve Becker-ből már sajnos nem nagyon kapni idehaza, a Garmin meg ebben a szegmensben sosem volt olcsó. Arany középút lehet még a Navon is, de mondjuk annak a TMC-je úgy tudom nem megy külföldön, míg a másik kettőé igen. -
Prime110
aktív tag
válasz
johnny82 #9874 üzenetére
Szia,
Tulajdonképpen - ahogy sokszor írtam is - merőben más a navigációs szoftver logikája.
A Garmin alapvetően amerikai cég és mint ilyen a menüje és a funkciók is arra a logikára épülnek. Az iGO ezzel szemben magyar agyak munkája, a mi logikánkra szabva. Vagy lehet, hogy én magasztalom túl kicsit a dolgot!
A Navonnal alapvetően nem a szoftver a baj, hanem a HW. Voltak rossz sorozatok, mondjuk az utóbbi pár évben ezt némileg kiküszöbölték, bár Isten óvjon, ha garanciára kerül a sor, mert akkor sokáig nem navigálsz sehova.
A Garmin hazai szervize ezzel szemben példaértékű, besétálsz hozzájuk, mindegy, hogy hol vetted a készüléket és egy KV mellett kvázi megcsinálják neked az esetek 99%ában, míg a Navon-nál mehetsz Veszprémbe ha személyesen akarod intézni.
De én nem beszélek le senkit semmiről, mindenki azt vesz, amit szeretne, nálam a navigáció a Becker-rel bezárult, azt idehaza méltatlanul elfeledték, szóval ha lehetne javasolni, inkább azt tenném első helyre, de így nagyon már nincs választás. -
Prime110
aktív tag
Szia,
Gondolom Teljes EU kéne.
Akkor a Garmin most kiesik, Karácsony környékén szoktak akciózni, de most elvileg "szezon" van.
A Mio már van ilyen áron, de annak nagyon szokni kell a menüjét meg a használatát.
Navon-t én nem javaslok.
A többi amit kérdeztél, az meg nem téma itt. -
Prime110
aktív tag
Hétvégén már láttam, hétfőn azzal jöttem haza Felvidékről, jól tette a dolgát. Ráfért ez a "facelift" erősen, az, hogy minden eseményt egy gombnyomásra elérhetek, hogy nem kell 140-nél azzal pöcsölni, hogy az milyen veszélyt is jelent, amit be akarok jelenteni az baromi kényelmes.
Ehhez jön az átszabott felület, smooth lett az egész rendszer, megérte most kiadni. -
Prime110
aktív tag
válasz
ruzsabazsa #9842 üzenetére
Itt egy lista.
Ebből már lehet válogatni (bár, ahogy nézem a Becker portfólió sajnos etűnt az oldalról.. -
Prime110
aktív tag
válasz
brobi76hun #9837 üzenetére
Dobj rá egy 5-öst, most akciós és nem lesz bajod sem a frissítésekkel sem semmivel. A Garmin ezen az áron nagyon jó vétel.
Üdv, -
Prime110
aktív tag
Szia,
Ebben az árban bármit vehetsz:
Becker Active.5 LMU
Garmin nüvi 56 LM
TomTom Go 500
TomTom Start 60
TomTom Start 50
TomTom Start 40
TomTom Start 25 M
TomTom Start 20 MEzek mindegyike Élettartam Frissítéssel rendelkező modellek, sok évig biztosított frissítéssel megtámogatva.
Én a Becker-Garmin-ra szavazok, a TomTom-ok menüjét szokni kell, de nem rossz választások azok sem.
Plusz a Becker-en gyárilag van iGO, így nem kell semmit telepíteni. -
Prime110
aktív tag
válasz
n_stolz #9822 üzenetére
Nosztalgia-faktornak kiváló, de készüléknek már aligha...
Ha a GPS-antenna jó is (és Mio esetében ez a legutolsó, ami elromlik), az 5 éves akkumulátor állapotáról semmi info. A térkép már akkor sem volt frissíthető, mikor 5 éve megvették, más utak járhatóak, de aki nem ért annyira hozzá, annak felesleges teher / pénzkidobás.
Még ha egy 720B lenne ennyiért, akkor arra azt mondom, hogy OK, persze a fenti nyűgökkel együtt kell számolni annál is, de az egykoron 140-160 ezer forintos készülék volt, a Mio csúcsa és még, akiknél működnek, ott zokszó nélkül teljesítenek.
-
Prime110
aktív tag
Szia,
A töltést természetesen mindegyik tudja, úgyhogy ez nem is lehet elvárás!
A 15-20 címet elvileg a most kapható navigációk tudják kezelni, akár köztes címbeírás, akár "kedvenceknek" kell elmenteni.
Költségkeret kérdése innentől igazán, a Wayteq-ből mire kaptál ajánlatot? Gondolom a SW nélkülire, ahogy szokták ajánlgatni... -
Prime110
aktív tag
válasz
kengyel #9759 üzenetére
Nane, az, hogy refurbished az semmit nem jelent, a szó szerinti leírás szerint lehet, hogy aggályos, de tekintve, hogy a TomTom két év alatt a béka segge alól Magyarországon több navigációt adott el, mint az összes többi piaci szereplő összesen csak az ilyen "refurbished" modellekből az szerintem elmond valamit.
Garancia van rá? Van
Frissítést kap? KapMi kell még? A Garmin sem fogja lejjebb adni, a név azért kötelez.
BTW, bármikor visszaküldhető, ha mégsem tetszene...
-
Prime110
aktív tag
válasz
Prime110 #9593 üzenetére
Már vártam, hogy mikor lesz igazolva a sok "pofázásom", hogy miért kell specifikus navigációt használni, ha valaki azzal jön ide tanácsért, hogy kamionos készüléknek milyet vegyen...
A bírság összegébe inkább nem gondolok bele, gyanítom 10-15 Becker Transit.6 biztos, hogy ki fog jönni az árából. Kamionos fórumtársak: tényleg megéri?!
-
Prime110
aktív tag
válasz
Mr President #9612 üzenetére
Navonnal akad(hat)nak bajok, a 490 Plus nem egy rossz készülék, de azért egy LM-s Garmin minőségét nem hozza plusz a Garmin itthon híresen jó ügyfélszolgálattal rendelkezik, ha bármi történne, e Navonnál sajnos ennek az ellentéte igazabb.
-
Prime110
aktív tag
Hogy a "garnitúrában" ott van az lehet, de ugyanaz az állomány HERE (Navteq) állományban is vaskosabb, nyilván okkal és joggal, de lehet hogy a TM is belevágott ebbe - mikor én utoljára ezzel foglalkoztam akkor még minden ilyen állomány nyugatról jött...
Ha a Beckeren más futna iGo-n kívül, de jó lenne az is, akkor nyilván azt ajánlgatnám, természetesen az erősen átszínezett iGo megléte fontos, pl a magyar felhasználók szempontjából, mert nem kell új funkciókat megtanulni, átvenni.
-
Prime110
aktív tag
válasz
kirusz1 #9591 üzenetére
Fogalomzavar van, ezt tegyük azért tisztába - majd ha lesz első HSZ. ebben a fórumba valaha, ezt nyugodtan bele lehet majd emelni, csak jelzem előre!
Tehát, a kamionos (teherautós, buszos, stb. speciális jármű) navigációk nem azért olyan rohadt drágák, mert a gyártók úgy gondolják, hogy aki nagy teherautóval járkál annak biztos sok pénze is van. Mert gondolom jogos a felvetés, ha az autós navigációk X-be kerülnek, a kamionosok, miért pont Y-ba (háromszor annyiba, alsó hangon).
Hanem azért, mert olyan rohadt pepecselős velük a munka. A kamionos térképek 2x-3x annyi MUNKÁT igényelnek megtervezés szempontjából, mint a sima autós térképek. Hogy miért?
Mert ahány teherautó van, azok mind lehetne különbözőek, szállíthatnak _bármit_, a tűzveszélyes anyagtól, az élő állatig bármit, de bizonyos szabályozások kimondják, hogy ezek a jellegű teherautók milyen utakon mehetnek!Ezt egész Európában így csinálják, és ha épül valahol egy új út akkor annak is tudni kell a feltételét, hogy a teherautó mehet e ott. Ezt mind importálni, hogy tényleg up-to-date legyen a dolog, elképesztő meló. Van e ott sorompó, át fér e a 6 tengelyes vagy csak a 4 tengelyes nyerges? De vehetjük a tengely-terhelést is, ez is szempont. Van e magassági korlát, ha van hány méter? Az a típusú anyag, amit szállít megengedett e ott azon a szakaszon?
És itt a kérdésre a válasz: az iGO-ban valóban van kamionos beállítás, de az az autós PNA-ban pont benne van, mint a taxi vagy a mentőautó beállítás is, de az az életben nem fog arra navigálni, hiába nyomkodod át, mert maga a térképadatbázis alkalmatlan rá a fent leírt problémák miatt. De a térkép létezik és természetesen importálható is a készülékbe, akár autósba is, csak onnantól már Truck-os lesz.
BTW, a TopMap-nak pl nincs is ilyen térképe, amin akárcsak a magyarországi útviszonyok meglennének ezen a szinten, ezért kell várni általában a HERE (Navteq) térképre, aki ezt megcsinálja. De ez iszonyat munka, srácok!Én nem azért ajánlgatok Becker navigációt, mert nincs jobb dolgom / ötletem, hanem azért, mert azért tudom, hogy a németek felelnek és joggal gondolom, hogy ami egy német fuvarosnak megfelel az idehaza is bőven-bőven megteszi.
Tehát aki kamionos térképben gondolkodik _hivatalos_ úton az ezt mérlegelje, Mert simán lehet az, amit írtam, hogy egy fél óvárost ledarál valami kamionnal a szerencsétlen sofőr, mert rossz készüléket választott... És akkor nem csak a navi árát spórolta meg, hanem kártérítésben a fél főutcát, amit értékben így sincs annyi, mint egy ilyen baleset...
Illetve hát persze él az örök szabály, a navigáció csak céleszköz, az emberi döntést semmiben sem helyettesítheti.
-
Prime110
aktív tag
válasz
Fooler89 #9585 üzenetére
Van egy olcsóbb és egyben kisebb is, a Transit.5, AV bemenet nélkül de szintén minden frissítéssel ellátva. Az pont egy 100-as. Tudom, így első blikkre soknak tűnik, de egy szar térképadatbázis miatt behajtani egy Holland falucska ó részébe és lerombolni azt sok ezer, meg tízezer EUR bírság lehet esetenként.
Volt is pár éve egy ilyen, ez pont nem légből kapott ötlet...Garmin is van, de az jellemzően drágább, én mást - jó szívvel - nem tudok ajánlani.
-
Prime110
aktív tag
válasz
Fooler89 #9582 üzenetére
Amíg kamionozol le van tudva minden frissítés, plusz ez AV-bemenetes is, tehát ha kamionon van hátul kamera annak a képét, tolatáshoz, rá tudod kötni.
Elsődre drágának tűnik, de egy nem megfelelő útbehajtás valahol Ny-EU-ban és úgy repkednek a 300 EUR bírságok, hogy csak na, amiből meg már ez majdnem kijön. -
Prime110
aktív tag
Garmin "betegség" volt ez mindig is, hogy minden egyes alkalommal újra be kellett pötyögni, hogy "Magyarország" (nem volt elég neki az, hogy az volt az utolsó ország), nyilván amerikai márkaként ott nem kellett minden alkalommal beütni, hogy "United States" és a címbeírásnál is végig kell pötyögni az utca-házszámot. Nem olyan, mint egy iGo Primo, sajnos. De ennél nagyobb baj végül is ne legyen, így lényegében mindig biztos, hogy ha Budapesten akarsz az Arany J. utvára menni, akkor nem Taktaharkányba fog navigálni.
-
Prime110
aktív tag
válasz
trance89 #9530 üzenetére
+1
Ha kapsz itthon - vagy kint - Transit.5-ös vagy Transit.6-ot akkor azzal a kamionos pályafutásod le is van fedve, mert megkapsz minden frissítést is éveken keresztül is. Egyszeri nagyobb befektetés, hogy aztán évekig erre ne kelljen költeni ebben a szakmában szerintem megfontolandó.
Üdv, -
Prime110
aktív tag
válasz
rabbit87 #9479 üzenetére
Mert fogyatékosak az ED-nél, a készülék aminek a nevében az LM (Lifetime Map) kombináció szerepel, az élettartam hosszig frissíthető. Tehát nettó hülyeség, hogy LM, de beírják, hogy egy év frissítés..., valóban létezik (létezett) egy 42-es készülék de az nem LM, valószínű ennek a leírását vették át a Garmin oldaláról.
Ha pedig tényleg csak a környéken mozogsz akkor ez bőven megteszi neked. -
Prime110
aktív tag
válasz
rabbit87 #9477 üzenetére
Szia,
Itt Becker, Garmin ami javasolt szokott lenni.
Mindenképpen érdemes élettartam térképfrissítéssel ellátott készüléket venni, akkor a frissítéssel kapcsolatos kérdésed második fele értelmét is veszti.Azt kell eldönteni, hogy meddig is mész navigációval, mert ha csak a környező országok Németországig bezáróan, akkor a Garminnak van régiós készüléke, ami nem teljes Európa lefedettségű, de a frissítést élettartamig szól.
Ha mégis kell a Spanyolországig végig az út akkor ugyanilyen feltételekkel Garmin; BeckerEzekkel nem lehet befürödni, kellően gyorsak is, nem kell félreállni majd miattuk, az tuti.
-
Prime110
aktív tag
Kamionozásra ajánlott
Ebben minden benne van, hogy még 4-5 évig használjátok teljes lelki nyugalomban. Megkapjátok a legújabb frissítéseket, működő TMC és persze dedikált kamionos funkciókat (tengelytáv, szállítmány, pihenési idő, stb...).
Itthon most ez a modell pont nem kapható, de ha mentek mondjuk akár csak Bécsig, ott már biztos van olyan Media Markt, ahol kapható. -
Prime110
aktív tag
-
Prime110
aktív tag
válasz
Uzsonnás92 #9440 üzenetére
Becker, Garmin mindkettő jó választás.
Ugyanaz a térképe mindkettőnek, nem lesz vele baj, főleg, hogy élettartam frissítés vonatkozik mindkettőre.
Annyi, hogy a Becker-re 2 év a hivatalos gyári garancia, de a helyedben a Transit.5 vagy Transit.6-ot választanám, mert újabb HW, és van benne spéci kamionos tartó, amit nem a szélvédőre kell rakni, hogy ne zavarjon. -
Prime110
aktív tag
4 évvel ezelőtti kábé a hardvere, ami már akkor is sz*r volt, nemhogy ma...
A többi kérdésről információt sem ad az akció. Az biztos, hogy nem iGO, de ahogy megláttam a screenshot-ot egyből egy régi Mio szoftver jutott eszembe (Mireo), ami mondjuk - tudtommal - már nem is létezik.
Ettől függetlenül ne nevezzük kategorikusan sz*rnak, de én nem ugranék annyira rá, bármennyire is csábító. És a HW ebben a legkevesebb, hogy régi, a többi garancia (HW+SW) sokkal fontosabb lenne. -
Prime110
aktív tag
válasz
Sophie25 #9402 üzenetére
Szia,
SW nélkülit szoktak itt javasolni, de ami utána következik az tulajdonképpen illegális. Ingyenes navigációs szoftver PNA (GPS)-re nincs, de persze minden megoldható...
A szoftveresek ilyen árban tényleg nem kiemelkedőek, a Navon-on iGO van, tulajdonképpen ez az egyedüli nagy előnyük, meg, hogy abból is a legjobb magyar lefedettséget adják a TopMap-ot. A Garmin a saját szoftverét és a Nokia térképét használja. E felett pedig csak Európa lefedettségű térképek vannak, ami nektek kvázi felesleges.
A keretedbe tulajdonképpen belefér sok minden, ami talán javasolt (bár nem csak Magyarország térképe van rajta, hanem 21 másik közép-kelet EU-s is), az viszont a készülék élettartamáig díjmentesen frissíthető és ha elmennétek csak Felvidékre vagy Lengyelországba, ami azért nincs messze, akkor is jól jöhet.
De mondjanak okosat a többiek is -
Prime110
aktív tag
válasz
bluemirage #9339 üzenetére
Igen, a Primo átszínezett verziója fut.
Magyar térképe a Navteq (HERE), ahogy egész Európára is ettől a gyártótól van, de már jottányival sem rosszabb már, mint az NNG.
A készülék pedig nagyon jó választás lenne, ha lehetne kapni, de ez már régi verzió, én a helyedben inkább a tavalyi modellből választanék, mondjuk egy Active.5-öt -
Prime110
aktív tag
válasz
laszlohu #9307 üzenetére
Végre, és ahogy látom ez nem az agyon toldott.foldott Primo, hanem a valódi smartphone rendszerekre tervezett verzió.
Tavaly már láttam a bemutató verziót, akkor is meggyőző volt, azóta síri csend volt róla, egészen mostanáig. Örülök, hogy megjelenik, instant-get kategória.
-
Prime110
aktív tag
válasz
jozsi252 #9150 üzenetére
Nem is rossz választás, Primo tényleg sok helyen felüdülés a kissé koros iGO8 után, hovatovább a TTS már egymagában egy rohadt jó dolog.
C520-ast még használod? Ha tényleg a gyári program van rajta akkor respect, hogy így használod, mert akkor még a hivatalos Mio SD-kártya is 2009-es térképállományt tartalmazott és azóta nem is jött rá semmi. Kár is érte...
-
-
Prime110
aktív tag
válasz
Mrdevil #9041 üzenetére
Kabe 5 hsz-el irtam feljebb, hogy a Plus sorozatnal nem tapasztalhato semmi ilyen “kiszakdo“ USB-csatlakozo.
Ez a “hiba“ olyan 3 evvel ezelott volt meg, azota uj a teljes paletta, mar mashogy is neznek ki a navik is az akkoriakhoz kepest.
Sok ilyen navi megy / ment at a kezeim alatt es minimalis a meghibasodas.
A kiszakado USB hiba amugy annyiban volt igaz, hogy a tolto kabel kabe 2-3 mm-el kilogott a keszulekbol amire sokan azt hittek hogy csak kilazult erre TOKIG benyomtak es ATTOL pattant el belul a forrasztas. Ennyi es nem tobb.
Nyugodtan megveheted ezen az aron nem rossz vetel es persze elore a legalis iGO utjan! -
Prime110
aktív tag
válasz
PLaci58 #8901 üzenetére
Volt párhoz szerencsém, ez a 3 évvel ezelőtti cikk még az első 670-esről készült nagyságrendileg, azóta jött egy váltás a Plus utótaggal, amit azóta megtoltak egy 800 Mhz-es CPU-val de ezt már nem jelezte semmi, csak hogy hófehér doboz. Én innen értettem a fejlődést, hogy nyilván foglalkoztak vele.
-
Prime110
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #8898 üzenetére
Két kontinenshez kell, ha egész Európát rá akarod tölteni + az USA- akkor értelemszerűen kevés lesz, de ha úgy akarod megcsinálni, ahogy javasoltam, akkor elég lesz!
-
Prime110
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #8895 üzenetére
4 GB-ra ha Amerikát egyben felhúzod is elég a beépített memória.
-
Prime110
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #8871 üzenetére
Arra elég, amire neked kellhet, van ismerősöm is, aki így vitte ki a navigációját Washington és környékére, most meg itthon használja.
-
Prime110
aktív tag
válasz
-HajTömeg- #8861 üzenetére
Szia,
Egyszerű a megoldás, vegyél egy olcsó navigációt, mondjuk egy N490 / N670 Plus Navon-t ls a frissítőhelyéül szolgáló Naviextras.com-on ki tudsz bérelni egy hónapra egy teljes USA térképet (ha ennél több időre mész meg is veheted ugyanitt).
Szerintem ez az egyszerű és használható módja.
Üdv, -
Prime110
aktív tag
válasz
JOEPAPA #8837 üzenetére
Tulajdonképpen igen, csak ez nincs valahogy jól kommunikálva, tehát: 1x van egy frissítés 90 napon belül (ez is lutri, hogy frissül e addig a szerveren a térképcsomag, vagy nem) és onnantól nincs semmi!
Csábító a 25000-es Teljes Európa térképes navigáció és kompromisszumokkal ez igaz is, hát pont ez az a kompromisszum. A másik meg, hogy 13 vagy mennyi ország nem utcaszintű, hanem főútvonal szinten elérhető csak a készülékben. -
Prime110
aktív tag
Kamionos navira mindenképpen céleszköz a jobb, a tabletet - amiket írtál - én elfelejteném és nagyon sürgősen a Becker Transit, a Navon Primo Truck vagy a Garmin dezl felé fordulnék, ezek megbízható jó céleszközök, igaz nem is olcsók, mert a kamionosoknak szánt térképek a különböző súly-korlátok, tengely-távok és ilyesmik miatt komplexebb térkép (ergo: feltérképezés) is kell, ettől drágábbak ezek de elég Hollandiában elnézni egy kanyart valami sz*r miatt és repül is az 1000 EUR bírság. Amiből 5 ilyen navigáció is kijön.
A CNS érdekes keverék, ennek a fenti háromnak a Navteq az adatbázisa, ami ebben a kategóriában a leginkább elfogadott és használatos, a Sygic Truck-ot nem próbáltam, így arra nincs rálátásom, gyanúsan olcsó, ettől függetlenül még jó lehet akár. -
Prime110
aktív tag
válasz
Chieftec #8826 üzenetére
Emelt fényerő és most az újabb kiadásban már 800MHz-es a CPU a Plus-mérlege, mindenképpen előrelépés az Asus-hoz (és a nem Plus-os 670-hez) képest ilyen téren.
Hogy mennyivel éreznéd jobbnak azt embere válogatja, a kép a gyorsabb CPU miatt folyamatosabbnak hat, de mondjuk olyan rendszer esetében, mint az iGo folyamatosságról beszélni a 6-8 fps kisajtolása mellett valójában értelmetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Környezetvédelem
- Tippmix
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest