- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
Stalker-2572 #41526 üzenetére
[link]
Ha nincs gond az angollal. -
baluka26
veterán
válasz
Stalker-2572 #41526 üzenetére
Magasimpedanciájú bemenet.
-
baluka26
veterán
válasz
Stalker-2572 #41524 üzenetére
Hi-Z.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Stalker-2572 #41495 üzenetére
az a helyzet hogy egyik fejhallgató frekigörbéje se a gitár erősítésére lett kitalálva. az elektromos gitár hangjához hozzá tartozik a gitárerősítő hangszórójának a hangja, ami egy speckó hangszóró, nem úgy vannak hangolva mint a hifi zajkeltők. nem véletlenül mikrofonozzák az elektromos gitárokat, és nem veszik fel csak egyszerűen a vonaljelet.
ebben az esetben nem érdemes sokat költeni ilyen célra fejhallgatóra, lényeg hogy legyen kényelmes.ha számítógépre kötöd a gitárt meg a fejhallgatót is, az más, de ahhoz meg elég jó hangkártya szükségeltetik, és úgy is gagyi megoldás lesz csak.
-
válasz
Stalker-2572 #41506 üzenetére
A gitárgyakorláson kívül zenehallgatásra nem használnád? Mert ebben az esetben nem is annyira az általános hangminőség számít, hanem az, hogy a gitár jellemzőit a legjobban adja vissza. Erre szerintem a jó választás lehet Superlux HD660, vagy egy kicsit többért a Shure 440 is. Ha többet akarsz költeni, mert használnád zenehallgatásra is (persze ezeket is lehet, de csak gitárra fölösleges többet költeni, míg zenére érdemes), akkor tényleg mondj egy keretösszeget.
Hidd el, minden árkategóriának megvannak az optimális termékei, és ezeknél típusoknál tényleg megkapod azt, ami a pénzedért jár. (Persze a Dr. Dre nem lesz köztük
)
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #41504 üzenetére
Van egy Beyer 770-em, és azt szoktam itt bemószerolni. Vagy dicsérni.
-
guppy
őstag
válasz
Stalker-2572 #41506 üzenetére
K240 re gondoltam én, bár ide már erősítő is elkél. (vásárlás előtt mindenképp hallgasd meg, h tetszik e a karaktere)
-
guppy
őstag
válasz
Stalker-2572 #41504 üzenetére
a füles amit schawo ajánlott azért messze van a dr.dre féle hypolástól, mellesleg mérföldekkel is jobban szól, és 100k-ért nem is fogsz találni
én a helyedben egy akg-t néznék gitározásra, vagy egy zárt superluxot.
zártra azért gondoltam h ha nem csak otthon akarsz gitározni, hanem pl koncerten a gitárt behangolni a színpad mellett
-
törölt tag
válasz
Nem gondoltam, hogy ilyen szomszédbarát vagy.
-
válasz
Stalker-2572 #41499 üzenetére
Így nem lehet semmit mondani. Fogalmam sincs, mennyiért akarsz fülest venni. A Dr. Dre egy márkajelzés (jó szar), de nem árkategória.
-
baluka26
veterán
válasz
Stalker-2572 #41499 üzenetére
Én egy Superluxnál többet nem áldoznék gitározásra.
Lakótársam próbálta a HD25-öt, és elégedett volt vele gitározáshoz, nagyon -
válasz
Legjobban akkor jársz, ha veszel hozzá egy Beyer T1-t.
Ár?
-
baluka26
veterán
válasz
Árkategória?
Zárt/nyitott? -
Bodz
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #41187 üzenetére
Mert el lehet annyiért adni.
-
válasz
Stalker-2572 #41189 üzenetére
Bárcsak mindenkinél ilyen jól működne
-
válasz
Stalker-2572 #41187 üzenetére
Pontosan azért
-
Dr. Ernő
tag
válasz
Stalker-2572 #588 üzenetére
Nekem van egy TECHNICS RP-F500 típusú fejhallgatóm, de mint más hasonló kategóriájú ez sem bírta nálam a kiképzést, magyarán egy idő után az egyik oldali ''hangszóró'' mindig megadja magát. Álltalában a mély hangokat nem bírják. Tényleg tönkre lehet tenni egy fejhallgatót normál hangerőn egyáltalán? Nekem rendszeresen tönkremennek pl játékok közben (vagy zenehallgatás) egy robbanás vagy hasonló mély effekt esetében - egy idő után - elkezd recsegni (mintha nem tudná kiadni a mély hangot szenved tőle) a hangszóró majd végleg elhallgat (mindig csak az egyik oldali). Lehet hogy túlvezérlési probléma, vagy a hangkártya az oka?
Volt már valakinek hasonló észrevétele? Ráadásul nem 2 forintos fejhallgatókat használok mert nálam a hangminőség kulcskérdés. (hangkártya SB Live) -
HarryDEC
tag
válasz
Stalker-2572 #588 üzenetére
Hali!
Nemtom tudsz-e rá válaszolni, de hátha. A 880-nál mekkora hely van a fülnek? Kerek v. ovális és tényleg méretszerint mekkora? Sajnos itt nemtom kipróbálni, mert nincs. Az 500-ast próbáltam, tetszik, de nemtok dönteni.
(Philips, Technics,Technics) -
MegalodonS
őstag
válasz
Stalker-2572 #560 üzenetére
Hat a X-Fi Fatal1ty FPS ami jatekokhoz keszitettek csupan 50k
!Nem tudom megerie valtani az audigy 2 zs helyett anyira jobb lenne az aX-Fi??
-
cherockee
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #560 üzenetére
komolyan elgondolkodtam ezen, xfi ügyben én csak a kifejezetten zenére készített változatok review-it olvasgattam, gamer ed.-ről nem hallottam még, de ez személyes lemaradás...ettől függetlenül kicsit varázslat szagú az, hogy mondjuk a mintavételezési különbséget meghallja e ember egy fülesben...
a segédproci rendszert elismerem, és live-hoz képest biztos gyorsabb, én arra céloztam a feleslegessel hogy egy audigy 2 és egy xfi között ilyen tekintetben nincs sok különbség...szerintem, mivel hardver ügyileg nem 4x akkora teljesitményű...de a livehoz képest elismerem lehet előrelépés....sőt. itt a példád.
5.1 vs. 2.0 - elgondolkodtató az, hogy nincs, csak 2 fülem, és az is hogy az agy gondol hozzá. De az is elgondolkodtató, hogy ha nem lenne szüksége az embereknek 5.1es fülesre, akkor nem léteznének...szóval döntetlen vita. Elismerem a nincs-több-füled-mint-2 elmélet helyesnek látszik, de tény hogy rengeteg ellenvélemény van...
most végre tud valaki valamit tanácsolni 10e alatti füles ügyben? allább leirtam mindent, csak senki se válaszolt... -
cherockee
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #552 üzenetére
''érezhetően gyorsabb'' - ebben azért kételkedem.
affelől meggyőztél hogy xfi kártyák játékra is használhatók, de ''Nem füldugóróm beszéltem, mondtam, hogy egy jobbfajta fejhallgatót keresek (nem fülhallgatót).'' alapjálul szolgáló állításom nem neked akartam címezni, hanem a kollegának, aki szerint szinte mind1 hogy 2.0ás vagy 5.1es a füles.
amugy azt, hogy az 5.1es füles nem ad akkora basszust felejtsd el, harmóniák miatt még tisztább és dinamikusabb bass-re képesek, csak nem egy tányér saját hangjával, hanem több tányér hangjával.
azt nem értem, hogy ha szerinted annyival jobb egy xfi mint egy audigy2es, akkor miért nem hihető neked hogy egy 5.1es is jobb mint egy 2.0ás? -
MegalodonS
őstag
válasz
Stalker-2572 #556 üzenetére
Ne aggodj biztosan van egy kis ideje!Nem akarom raderoltetni a dolgot.Csupan azt szeretnem hogy kiproblanad ennyi,semmi tobb.
Ha meggondolnad magad akkor irj privit ok!
Amugy szivesen!
-
MegalodonS
őstag
válasz
Stalker-2572 #553 üzenetére
Sajnalom hogy nem tudod kiprobalni a Zalit!Hidd el nagyon durvat szol meg a mely hangok is a FE.A.R utan megkerdeznelek hogy hogy tetszett ? de amugy mindeben nagyon YO!A seni pedig mindenkeppen szerintem is a legjobb valasztas.Amikor en kiprobaltam a baratom zali fuleset, utana nem is gondolkodtam masban rogon vettem magamnak is.
Szegeden tanul egy ismerosom neki en kuldtem eggyet,ha erdekel priviben megadom a szamat es szerintem kiprobalhatnad,sajnos neki nincs profi hangkartya a gepeben.Probanak azert szerintem nem lenne rossz! -
MegalodonS
őstag
válasz
Stalker-2572 #547 üzenetére
Nekem soha nem volt es nem tudom hogy melyik Sennheiser-t lattam.Azt viszont elmondom nem sok amatort volt,majdnem mindenki megjarta a valamelyik i-lan sorozatot(nekem is az elso volt,nov megint megyek!!).Hidd el ok tugjak mi a yo es mi nem.Viszont a legtobb ember fejen Senheiser volt az biztos,de abbol is nagyon sok sok kulonbozo volt.Sajnalom hogy nem tudok ebben segiteni,de a kovetkezon megfogom kerdezni mit is hasznalnak..
-
cherockee
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #540 üzenetére
cpu terhelés igaz, meg persze a hangminőség is, de a profi zenészeknek szánt hardvert egy battlefield had ne mondjam már hogy nem használja ki 100%ban...ha már keverésre fogjuk a térhatást (a logika nem rossz, de még mindig nem hiszem el hogy egy mezei füldugóból is érezhető lesz minden egy x-fivel...), akkor azt is mond oda, hogy az x-fi nem attól nagy szám hogy új eax rendszere van...
-
MegalodonS
őstag
válasz
Stalker-2572 #541 üzenetére
Ok!Ne vedd tamadasnak
!En csak a velemnyemet irom le.Azt pedig hogy mit irnak es mondanak az vedd figyelembe,de TE leszel a hasznaloja.Volt egy ismerosom aki meglatta a zalit es azt mondta neki nem kellene,a baratomnak meg bekuldettem eggyet mert neki meg nagyon bejott,ettol en meg hasznalom es ajanlani is fogom mindenkinek.Izlesek es pofonok.A BF2 nagyon jo de a F.E.A.R az nagyon allat vele!!!
-
MegalodonS
őstag
válasz
Stalker-2572 #540 üzenetére
Most melyik X-Fi re gondolsz? mert csak a Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS segite bele a jatekba mivel rendelkezik memoriaval a tobbi nem nagyon!En most voltam Anglia legnagyobb Lan rendezvenyen az i27! 1067 az elobbiekben leirtam mar a milyen fuleseket hasznaltak tulnyomoreszt:
1.Sennheiser
2.MEDUSA 5.1 ProGamer Edition
3.Zalman ZM-RS6F+M 5.1 Surround Headphones and Mic
Ahol en ultem abban sorba ott a 8-embernbol 6 zalit hasznalt!! -
cherockee
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #537 üzenetére
nem minden fülesen látszik hogy nyitott, bár szemszögedből ez nem hátrány...lakásba kéne neked, oda meg joo a nyitott is...
az hogy az X-fi meg csinál sztereo fülesből is 5.1-et az már csak azért is sántit, mert a stereo fülesben 2 irányból jön a hang, az 5.1esekben meg több irányból...ez adja a térhatást. Ez olyan mint az equalizer...de különben divx filmekhez neked nem kell térhatás, mivel azokon stereo hang van, abból semmi nem csinál neked 5.1et (hiteleset, persze itt is van aki azt mondja hogy csinál 5.1et, csak szerintem butaság. Trabant alvázra se építhetsz IGAZI porschet...). Játékra kellhet a térhatás, tagadhatatlan...ott nem mindegy hogy elöl jobbra vagy hátul jobbra. Stereo meg ezt nem különbözteti meg, x-fi ide vagy oda.
amugy nem leszólni akartalak, de x-fit venni játékra, avi filmre teljesen felesleges. Zenehallgatásaid forrása mp3? mert akkor arra is... -
MegalodonS
őstag
válasz
Stalker-2572 #536 üzenetére
Ha jatekra es filmnezesre akkor a Zalmant ajnlom nem fogsz benne csalodni.Azt meg nem hiszed el komolyan, hogy a zaliban van 6 micro hangszoro azt egy hangkartya tudja ellensulyozni
?? Szerintem kikene probalnnod valahogy mindkettot es utana velemenyt irni.En az uj Razer-t akartam megvenni,hogy lecsereljem a zalit de orulok hogy kiprobalhattam mert egy ''0'' kb es mar orulok hogy nem tettem meg!
-
tts
addikt
válasz
Stalker-2572 #522 üzenetére
Medusa ProGamer-t pedig hamarosan nálam lehet kipróbálni
-
Atlantis
veterán
válasz
Stalker-2572 #527 üzenetére
Hogy-hogy hol nyitott?
-
cherockee
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #528 üzenetére
Sennheiser kicsit mainstreamebb, az AKG-t én mindig csak studiok, zenészek...eszközei közt találtam. Ettől függetlenül személyes tapasztalataim szerint nincs rangbeli különbség.
Avi helyett tanácsolom továbbiakban mond a hangforrást, amit hallgatni akarsz (sima stereo 2.0). Az általad említett füleshez hasonlót nem tudok mondani, mivel nem ismerem ezt a modellt. De mondj egy árkategoriát, és mivel már a felhasználási területet elmondtad (bár a zárt-nyitott még kérdéses, nemde?) megprobálok mondani párat. -
Atlantis
veterán
válasz
Én az AKG-t venném, mert nekem kényelmesebb, mint a Sennheiserek. Ja és az zárt, a nagy Senni-k meg nyitottak.
-
cherockee
aktív tag
válasz
x-fivel avit hallgatni felesleges, tehát szerintem inkább a játékra specializált füles kéne neked. azok avira is tökéletesek (amugy avi alatt ugye nem ac3at, hanem mp3+mpg-t értesz, ugye?)
ha otthonra lenne akkor nem csak zárt jöhet szóba ugye? -
Macilaci457
őstag
válasz
Media Markt-ban van, bár nem egymillió féle, és néha szelektív a választék. Azt mondják ott ki is lehet próbálni, de a csúcskategóriából nem láttam náluk.
Basys boltjaiban Sennheisert ki lehet próbálni, az is több helyen van Pesten, de szereintem van vidéken is mintabolt.
AKG-t nem tudom hol tartanak sokat, MM-ban csak 2-3 db szokott lenni. -
Atlantis
veterán
válasz
Stalker-2572 #520 üzenetére
AKG. K240, vagy ha zárt kell, K271. Szerintem kényelmesebb, mint a Sennheiser( HD 555-höz és HD 215-höz viszonyítok) és nagyon jól szól.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #128 üzenetére
up
-
[G@B]
tag
válasz
Stalker-2572 #118 üzenetére
eleve a Cs és az élethűség az két qrvára távol álló dolog...én armyzok, ott beszélhetünk élethűségről...cs ben hiába van sokszor az nmy fején a célkereszt, nem hal meg, sőt szoktunk barmulni az expert botok ellen, és beleeresztek egy full tárat és meg se kottyan neki, 100 az élete....és sokszor pedig 2 km-ről kilövöm egyetlen fejlövéssel...szval a hitbox kissé szar.
ha élthűséget akarsz, akkor játsszál americas's armyt, mondjuk sokkal kevesebben szeretik, mert sokkal nehezebb benne ölni, nameg kissé dúrvább.nem rossz a cs, de az 1 szórakozásorientált játék.
[Szerkesztve] -
szumoo
senior tag
válasz
Stalker-2572 #118 üzenetére
Szerintem akko haggyuk ezt a CS-s témát mert nem jutunk dűlöre,h mien is akozben!
Egyszerüen: iszonyat durván szól és ennyi!
Üdv.: Szumoo -
szumoo
senior tag
válasz
Stalker-2572 #116 üzenetére
annyira nem vok elfogult csak hírtelen nem találtam jobb szót h mien is a hangja CS közben!!Igaz most sem tudok jobbat, a régi fülesem is naon királyúl szólt de ez 10x jobb!!
Tényleg nem tom mi lenne a megfelelő szó arra amit hallottam!
majd gondolkozok egy kicsit hátha eszembejut vmi jobb!
Ja és ez nem 5.1-es füles és sima csatival rendelkezik, már mint a HD202.
Javítás az előbbi hszemhez:,h ha vki közelít hozzám és eközben folyamatosan lő akkor a mély egyre csak mélyűl(iszonyat mélyre le tud menni) és hangosabb lesz!!
-
[G@B]
tag
válasz
Stalker-2572 #104 üzenetére
amit belinkelsz, az oldall nem jeleníthető meg.de rákerestem a panasonic RF-P500 ra és kinézetéből tuti h nem 5.1es, 1ébként fasza egy honlapja van, semmi információ(ami van az szinte semmi).meg általában az 5.1 esekhez van átalakító kis kütyü-dobozka, nameg sok sok kábel.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #87 üzenetére
UP
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest