- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Telefon javítás, szervíz!
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
Hirdetés
Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bigmasterg #26004 üzenetére
A Sluxosat már linkelte vki, talán még schawonak volt egy maró megjegyzése is hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #25996 üzenetére
...és milyen jó, hogy itt vannak!!
Kéne hozni egy SRH940-et.... -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #25996 üzenetére
Átrakom... ha már tényleg NAGY, akkor a Staxra és a másikat az Ultrasonera.
baker_: Az enyém pedig benne volt.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #25987 üzenetére
Dobok még egy piros zsetont a Shurera. A Gradora gondoltam én is. Sony az nem lehet, az kínai a Hifimannal meg az AT-vel együtt.
Kossra egy fehér zseton még, blöff alapon.baker_: Az én fejemen a DT235 circumauralként funkcionál. Nagy fejem van.
-
Nashaba
tag
válasz
bigmasterg #25961 üzenetére
Oh, teljesen elfelejtettem erre válaszolni. Asus Xonar DG-m van, ez Windowson saját driverével alapból engedi változtatni az impedanciát. Bár linuxon 32 Ohm helyett az alsa csupán egy "<64 Ohm"-et mutat, ez a tapasztalatok alapján egyenlő.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #25946 üzenetére
-
Deadzone41
őstag
válasz
bigmasterg #25935 üzenetére
jah valamiért egyből azt hittem amcsi oldal. ok akkor valószínűleg innen szerzem be, köszi
-
Deadzone41
őstag
válasz
bigmasterg #25913 üzenetére
egy ilyen értékű füles szerintem már fennakad a vámon és azzal együtt már nem érné meg a külföldről való rendelést, plusz várni meg aggódni hogy megjön-e, mikor jön meg stb épp elég lesz ha majd az erősítőt veszem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #25908 üzenetére
Mondjuk nekem pont tetszik a neutrális audinsttal, nem szeretném színezettnek hallani. A színezett hangzást pótoltam színezett hangú fejessel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25908 üzenetére
Az a baj, hogy bármi más normálisabb erősítő jóval drágább lesz.
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #25899 üzenetére
Most őszintén. Mindenki tudja, hogy itt nem arról van szó, hogy vagy ez, vagy az, hanem arról, hogy melyik előbb.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #25893 üzenetére
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #25888 üzenetére
Érdekes gondolat!
Kiváncsi vagyok, hogy melyik HRT DAC illene jobban a Presenter erősítőhöz. Már régóta keresek elfogadható árú, és egyben elfogadható hangú erősítőt a HRT-ék mellé.Hír: A HRT MSII+, a régi, a "koporsó" alakú tulajdonképpen elfogyott.
Bigmasterg: Mennyiért szeretnél olcsón venni T1-et? Ha nem írsz extra árat még az is lehet, hogy tudok segíteni.
-
nagyúr
válasz
bigmasterg #25888 üzenetére
Minden márkától kell a csúcsmodell?
A Presenter meg egyre jobban érdekel.
Lehet visszadom a CanAmp-ot.
-
XFreedy
tag
válasz
bigmasterg #25603 üzenetére
Igen, mindkét oldalon
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #25569 üzenetére
Ne már, egy kis ezüst festék?
-
dudika10
veterán
válasz
bigmasterg #25516 üzenetére
Októberben és november elején biztos, hogy félholt leszek, de előtte és utána jöhet minden.
-
DEJVID
őstag
válasz
bigmasterg #25437 üzenetére
Nem rabolni, csak kiveszem a pénzem (ami egyébként nincs
). A malacpersejhez már túl idős vagyok.
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #25440 üzenetére
Akad ott ismerős, csak előbb tőle meg kell érdeklődni
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #25437 üzenetére
Ez fel se merült bennem, mindenesetre sok sikert DEJVIDnek. A szinergiáról én is tudok
, bár egy ilyen klón közel sem fog úgy szólni
hanem sokkal jobban.Akkor azt mondod lehet érdemes lenne elgondolkodni egy benchmark szintű dacon egyből kezdésként ?
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #25432 üzenetére
Valóban jól látod
a pénzből meg majd veszek vagy egy hrt-t vagy hozzáadok és összedobok egy benchmarkra (bár ekkorát egyből talán mégse kéne ugranom
). Erősítőt meg épp várom h megjöjjön a postán az ebayes BCL klón, onnan tovább még nem gondolkodtam, de karácsonyig valószínű h az is cserélve lesz.
Ha DEJVID elviszi akkor legalább nem kell rágódnom
-
válasz
bigmasterg #25426 üzenetére
Igen, úgy tűnik, nem vált be.
De most már legalább értem, mi volt tegnap az a titokzatos szóváltás Ádám és fizik között
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #25426 üzenetére
Hmm.. nem is sok Tibi csokit kér érte
.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #25408 üzenetére
Sztem 4 különböző rendszert simán ki lehet alakítani, te még nem voltál a szobában csak egy-két fórumtag ott a marha sok hely csak ki kellene használni (sőt zavar is, szint tátong az ürességtől). Csak a francnak sincs kedve ezzel vesződni de ha tényleg ez kell hozzá hogy legyen akkor
Szóval igen kb. 10 körüli létszám lenne ami jó volna de most tekintsük ezt egy tanulmányautónak amit valamikor biztosan szériában fognak gyártani valamilyen formában
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #25395 üzenetére
-
válasz
bigmasterg #25376 üzenetére
(#25375) Dave™
Huszöntért én is elviszem, hogy nehogy ellepje a por. Tehát jöhet a füles és huszonöt mátyás, és leveszem a válladról a terhet -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25365 üzenetére
Az ugye megvan, hogy 28k volt és gyakorlatilag új?
Ha feltenném apróra, első körben szerintem 35 lenne, de ha bátyámnak kell, neki odaadom 28-ért. Ha nem, akkor úgyis jelzem itt is, de erre kicsi az esély, mondta, hogy nézzek neki is egyet.
A Tibi csokit nem szeretem
Nagyon nagylelkű felajánlások, alig tudom magam visszafogni
Egy Audinstért adnám, de a család az első
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #25365 üzenetére
Üsse kő, felveszem a kesztyűt.
24e+egy üveg barackpálinka, 1 tábla Milka, és mondjuk 1 pár minőségi ic kábel. -
válasz
bigmasterg #25305 üzenetére
Várj, mert előtte is hasonló véleményen voltam, nem a DAC-tól függ. Igaz viszont, hogy közvetlenül nem hallgattam őket egymás után ugyanarról a forrásról.
-
válasz
bigmasterg #25281 üzenetére
Osztályozás:
belépő kategória
alsó kategória
alsóközép kategória
felsőközép kategória
felső kategória
csúcs kategória (highend)Ez alapján a pl K701 felső kategória, a K601 felsőközép
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #25277 üzenetére
Azért Ádám rendszerét szerintem a legapróbb túlzás nélkül is nevezhetjük high-end -nek. Legalábbis, ha még a HD800 annak számít, akkor egészen biztosan.
p_adam: Te sem válaszoltál múltkor a "nagy" kérdésre. Gyenge forrásról milyen fejhallgatót hallgatnál inkább, a HD250II helyett? (nálad sem tudom milyen gyengéket hallottál, azért egy alaplapi hangkártyánál jobbra gondolok)
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #25277 üzenetére
A zárójeles mondatra írtam hogy ennél 'high-end-ebb' (drágább) rendszerem biztosan nem lesz, inkább olcsóbb legalábbis a fejhallgató terén kivéve ha a hangolás után nem tudok szóhoz jutni mert az is biztos hogy fejhallgató ilyen agresszíven még nem reagált egy kábel vagy szoftver cserére.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #25273 üzenetére
Mindig van feljebb a kérdés az hogy mennyit kell áldozni rá és cserébe mennyit kapsz. Akárhogy nézzük a Lavry DA11 egyértelműen az egyik legjobb 1000-1500$ körüli DAC és a CEC HD53N meg egyértelműen az egyik legjobb 1000$ körüli szimmetrikus fejhallgató erősítő úgyhogy a magam részéről inkább olyan alternatívákat nézek ami ugyanezt tudja kevesebbért de nem biztos hogy van is, vagy hogy olyan jelentős a különbség hogy ezért megérje tovább postázgatni és fecsélelni az időt. Mindezek helyett többet érhet az, hogy a végletekig lecsiszolni azt ami most előttem van, szoftverrel (igen azzal!) és mindenféle kábelekkel...
A másik dolog meg egy STAX rendszer ami lehet hogy akár simán olcsóbbra kijön mint egy drága dinamikus és máshova azt se lehet sorolni csakis a high-end-be. De nem is véletlenül, pl. az egyébként általam marketing maszlagnak tartott head-fi TV-n is DA11->WES (ehelyett egyértelműen a BHSE kéne akármennyi időbe telik)->SR009 volt betéve de egy DA11->717->SR007 is bőven brutális már és schimán kijön annyiból mint egy K1000 meg HD800 meg erősítő(k).
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #25273 üzenetére
Háááát lehet, hogy van.
Ha Guppy az, akire gondolok akkor neki sincs mit szégyelnie... Nem utolsósorban Te is jó úton haladsz...
Dave™
Most magad vagy engem szeretnél meggyőzni, hogy nem hallgattam eleget az AD900-at?Ígérem nem fogom sokat hallgatni. Én nem szeretem az AD vonalat. A tízenezres Shure-ommal boldogabb vagyok mint bármelyik AT-vel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25261 üzenetére
Fogadni már csak így szoktak, az egyik fél merészebb lesz a másiknál mindig, különben nem lenne motiváció a fogadásra
Na erre kíváncsi vagyok. Mindenképpen ki fogjuk próbálni ezt a dolgot. Kíváncsi vagyok, hogy egy high-end rendszer hogy kompenzálja az AD700 gyermekbetegségeit. Ha képes egy DAC helyrehozni a mély és a közép vágást, mellette jobb és részletesebb hangot biztosítani, mint egy AD900 a HD2-ről, azt megveszem és mindenkitől elnézést kérek hitetlenségemért.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25250 üzenetére
Nem, csak egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy akármilyen DAC/erősítő egy könnyen hajtható AD700-ból jobb végeredményt szüljön, mint egy ugyanolyan könnyen hajtható kategóriákkal jobb AD900 egy akármilyen kimenetről. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy tudna ennyit javítani valamin, ami alapból könnyen hajtható. Arról nem is beszélek, hogy 250 dollárból milyen DAC-ot lehetne még venni az AD900 mellé, és árban még mindig ugyanott tartanánk. De contaxg is erről beszélt nem? Szinergia. Egy közép-alja fülest egy 400 dolláros erősítővel nekem nem tűnik túl szinergikusnak. Nagyon szívesen kipróbálnám, sőt fogadnék is a végeredményre
Én vakon látatlanban arra fogadok, hogy az AD900 bármilyen épeszű kimenetről jobb lesz, mint az AD700 bármilyen DAC+erősítő párossal. A fejes találkozón megejthetjük, ha szilu is ott lesz és akkor kiderül
Tegyék meg a téteket
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #25250 üzenetére
Azért K1000-et és HD800-at nem vásárol az ember csak úgy össze vissza.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #25157 üzenetére
Öö hát nem nagyon, nwavguy is a saját site-ját linkelte folyton a tesztjeihez és ezzel hamar magára vonta a figyelmet. Ha olyan boltot linkelsz ami H-F szponzor annak még örülnek is ebben biztos vagyok
Az se feltétlen mindegy, hogy máshol mit ír az ember. Ugye van a HC fórum (már aki ismeri mert HF-n csak "másik fórum" néven beszélnek róla) és azon belül is van egy zárt rész ami kívülről nem látható csak kiválasztás alapján kerülhet be az ember, de kérdés mennyi értelme van az egésznek mikor biztosan vannak olyan tagok akik erről képesek küldeni HF-re a fülest ha valaki ott odaszól valamit amit nem kéne aztán bannolják HF-ről anélkül hogy oda írt volna valami olyat (no nem mintha nem lehetne újra regelni más IP-ről de pl. eladáshoz ez semmiképp nem jön jól). Hogy konkrétan mi az amire ugranak és mi az amire nem és mi az ami közötte van, nehéz megmondani. Sokan teljesen jogosan kapják a ban-t.
Ezért is van hogy bizonyos PM kérdésekre csak egy email címet adok meg válaszul.Vannak még ilyen dolgok egyéb helyeken is de nem írok többet róla mert eddig csak egy kínai fejhallgató fórumról kaptam post nélkül IP ban-t (head-fi-n voltam kedves lehúzni a fórum üzemeltetőjéről a fátylat) ami egyébként sem izgat és szeretném ha ez így is maradna
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #25153 üzenetére
Azért nem olyan egyszerű a téma mert az nem elég ha függőlegesen be lehet állítani, a fülpárnák miatt vízszintesen is a megfelelő mértékben rá kell tartania - de ugyanakkor nem nyomnia. Tehát ilyen szemponból szerencsém van mert ha lényegesen keskenyebb lenne a fejem akkor oda lenne a brutálisan jó mély - az eladó darabbal is ez a baja a használónak - ha meg szélesebb akkor meg nem lenne kényelmes (extrém esetben eltörne mint pár esetben).
Jah és az is kritérium hogy ne rontsa el a design-t ez a méregdrága SP változat még csak nem is néz ki túl jól szvsz..
Na majd utánajárok a dolognak ha ez már így eszembe jutott mert így már biztosan nem lenne nehéz eladni - akár több darabot vagy csak fejpántot is bár akkor erősen megnőne a kitiltás veszélye -
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #25142 üzenetére
Nem feltétlenül (szerintem pl. a Lavry + HD250II az ahol a kettő kihasználja egymást), az általam korábban linkelt blogger is leírta nagyon helyesen hogy audionál az ár legtöbb esetben nincs összefüggésben a teljesítménnyel (és azt se kell mondani hogy melyik fajta ár érték arány a gyakori). Csak épp egyáltalán nem látsz szét az egészben csak egy pici szeletet ami megbonyolítja a dolgokat meg persze általában sok dolognak kell jól illeszkednie. Egy head-fi találkozó jó ötlet de ebből se tudsz annyit levonni mint otthoni tapasztalatból.
A szimmetrikus kérdés megint összetett, nem feltétlen lesz jobb mint egy azonos áron kapható asszimetrikus, nagyon nehéz megítélni ezt is. -
nagyúr
válasz
bigmasterg #25142 üzenetére
Én is a HRT-t mondtam volna példának a CanAmp mellé egy K601-hez, ha csak az árakat nézzük. Mondjuk itt a CanAmp használt árát kell.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25128 üzenetére
Viszonylag szarik a forrásra, szerencsére
De erősítő nélkül abszolút jól elvan mindkettő, elég keveset profitálnak belőle, ha egyáltalán. Telefonról is király, hangkártyáról is, laptopról is. Kell ennél több?
-
nagyúr
válasz
bigmasterg #25128 üzenetére
Viszi is, csak még csóró a bagoly.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #25120 üzenetére
Elhiszem, hogy jobb lesz egy jó erősítőtől, de nem fogja megoldani a problémáimat a K601-el kapcsolatosan. Illetve nem is problémák ezek, mert a K601 ilyen, így szeretjük, inkább más az ízlésem. A nyitott AT-k karaktere sokkal közelebb áll hozzám is, meg a hallgatott stílusokhoz is. A K601 távolságtartó, túl precíz, nyers és agresszív, a teret messze nem tölti ki úgy, mint az AT (hiába a K601 a valóság, ha az én zenéim sokkal élvezetesebbek az AT térrel). Az AD700 sokkal lágyabb, betölti az egész teret minden irányban, egyszerre van nagyon közel és nyúlik nagyon messzire és a zene részévé tesz. A K601 ilyet nem tud. És még kényelmesebb is
A CanAmp árából bőven kijött az AD900, erősítő ehhez sem kell (meg az AD700-hoz sem). Egyszerűen semmi sem szól a K601 mellett. Egyedül azért nem adom el, mert iszonyat jó az ár/érték aránya, annyiért vétek nem birtokolni egyet. De nem lesz túl sűrűn használva a jelen állás szerint. Az AT-AD-k egy teljesen más világ, a legjobb fejes döntésem volt anno megvenni azt az AD700-at. Pedig higgyétek el, hogy egy 5 órát járatott AD700-ban SEMMI mély nincs, egyedül a kíváncsiság vezérelt, anno ott a gyorsteszten még abszolút nem volt meggyőző. Utána már annál inkább
fi:zi'k álmodik a bagoly
A beszerzési ára 28k volt, itt indul a történet. Ott folytatódik, hogy azonnal lenne rá vevő családon belül is. És ott ér véget, hogy nem eladó, mert ennyiért bőven elfér a polcon különlegességnek, amit néha jó elővenni
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #25015 üzenetére
Válogass
.
Free shipping van, szóval nem kell társulni se.
Van 15,30,33,36,68,91,120,150,200,240,300,360,620 ohmos változat 3.5-6.3 ; 3.5-3.5 variációban. Ha van hiss érzékeny fülesnél, akkor attól el lehet búcsúzni ezek után. A hiss konstans alapzaj és nem a zene része (a fejes nem viseli el a nagy gaint, vagy az erősítőnek nem fekszik), szóval attól, hogy az eltűnik nem lesz kevésbé részletes, mint ebből ezt sokan lederiválják. Sőt... az alapzaj eltűnésével sötétebb lesz a háttér és a 770-nél az alacsony szintű részleteket is szebben, jobban rakja.
A fejes alapimpedanciájától 3 max. 4-szeresnél nagyobbat nem érdemes választani, mert a linkelt Meyer oldalon látottakhoz hasonlóan borul a bili vele.
Shigzeo (nem 2 hozzászólásos noob):
"All my daps sound much better when i use 75ohm resistor for my victor 16ohm 100db sensitive fx-500. same with my 32ohm 112db atrios. i have not tried it with armature phones, as i used to use an amp but the hiss from an amp is bad too.
the resistor gets rid of all but the worst of hisses. my sony still hisses but not terribly. i can detect a small very small whisper from my ipod touch where my nano 3g is silent. the d2 went silent as well where it hissed a little before. my meizu m6 is not with me now but that will be a test. i assume it will hiss less than the sony with the cable but... not possitive, they both hiss madly
bass: tighter as there is less roll off: more definition in the low end, so no boom
stage: much wider
hiss: near null " -
dudika10
veterán
válasz
bigmasterg #24978 üzenetére
Attól függ mennyit enged a feléből, mondd neki, hogy javíthatatlan, semmit nem ér és keressen engem, mert veszek rossz füleseket.
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #24978 üzenetére
Én szívesen megveszem erősen ár alatt
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #24943 üzenetére
A képekről nekem jobban tetszik nyak nélkül, de ha világosabb lesz és jól kivehető a kontúr akkor meg nyakkal jobb (csak egy szaros TN panelről nyomom úgy olvassátok véleményem).
-
válasz
Legyen nyaka, úgy kutyább
-
ntomka
nagyúr
válasz
K1000-es kutya, durva.
Nyakkal jobb lenne, de túl sötét a tónus így a pofája összemosódik vele, jobban mondva nincs kontraszt a nyaka és a feje között.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24936 üzenetére
Csak akkor adnak ha írsz nekik és igényelsz és utána elküldik, sztem nem foglalkoznak vele hogy te vagy e az eredeti tulaj v. nem.
Más: a uLilith player-t használom egy ideje és főleg a DA11->HD250II kombinációval érződik hogy sok a sziszegés a foobar-ban. Hogy miért azt nem tudom.
Kár hogy még nem jöttem rá hogy lehet olyan szépen berendezni mint a foobar-t (amit szintén nem rendeztem be csak lehetne) mert hangban jobban bejön az biztos, a rosszabb kifejezetten "digitálisan" szóló zenéknél még mindig egy picivel több a magas mint kéne de már az is meglepő hogy ez ennyit javít rajta. Úgyhogy a magam részéről likvidálom a foobar-t, a WAV-os kicsontozott verzióra majd még visszatérek mert az jobban tetszett de nyilván nem praktikus.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Vagy csak lekvár tuningos.
-
baluka26
veterán
válasz
Szerintem kérdezz rá.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #24899 üzenetére
Én is ugyanezt mondom, tudhatnád már, hogy mi a véleményem az ilyen mérésekről
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24871 üzenetére
Szerintem mehet is a hirdetés a headfira, valami hasonló szöveggel:
bigmasterg’s unique marmalade mod
Your headphone sounds bright, harsh or veiled, muddy, flat?
Here’s the ultimate solution!
I’m a cunning audio engineer from Hungary. I’m working for AKG, Beyerdynamic and Sennheiser simultaneously since 1971. So I know everything about their phones, and the shit quality they present.
I work with the best, carefully selected lumpy strawberry jellys from my grandma’s pantry.
Rest of the process is secret, so I can’t tell more.-I pick out the EQ from the sound! – and almost everything else
-no more incongruous warmness
-amazing ’Oh so sweet!’ sound
-sticky bass
-liquid mids
-creamy, smooth treble
-better clarity
-far more detail!
-better response through the whole frequency range
-and eminently: it gives a thumping ’jam’ to the sound -
válasz
bigmasterg #24871 üzenetére
Köszönöm, ez volt a nap beszólása
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #24861 üzenetére
Lehet h valamit tud javítani a fejesek hangján, de azt h egy k601 ből olyan részletes fejest csinál mint egy k1000 drivercsere nélkül, azt kétlem...
-
DBAtti
aktív tag
válasz
bigmasterg #24854 üzenetére
Na erre kíváncsi vagyok
Kérlek szólj, ha válaszolt! -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #24854 üzenetére
Ja a membránkezelő mester, priceless.
ntomka: nyilván nem, de ő ezt mondja. Érdemes elolvasni a PR szöveget, tiszta vicc az az ember.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24808 üzenetére
Kindlet pont 2 hete vettem az asszonynak (, láttam másik topikban, hogy a tiéd elfáradt kicsit
.)
Csütörtökön délben rendeltem, hétfőn hozta a futár. A csomagküldő historyja bámulatosan részletes, és frissülés követése meg addiktívvé tett, egész nap a refresht nyomogattam.
Shufny: Ebben OPA2227 ketyeg... de persze, ki lesz próbálva minden mindennel.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #24457 üzenetére
Hát ez az, hogy vagy 2 hétig. Mire észrevettem már régen túladtál rajta.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #24451 üzenetére
Igen. Egyelőre kb ennyit tudok róla mondani most is.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #24449 üzenetére
Majd idővel megpróbálok nyilatkozni valamit bővebben, de sok meglepetésre ne számítsatok. Egyelőre kb annyit tudok mondani, mint a K701 meghallgatása után.
Ezt hozta nekem rokon. Paypal -lel éppen 45k alatt volt. Persze nem a kábellel együtt vettem. (meg mellé egy HF5 -öt shure harangokkal)
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #24447 üzenetére
Igen.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24413 üzenetére
Párom akkor ért mögém, amikor megnyitottam. Azt hiszem holnap reggelig magyarázhatom, mit is csinálok én fórumozás címszó alatt
.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #24397 üzenetére
Túl testes a V-hez, és a különbség a verziók között.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24358 üzenetére
Nem, csak a koppintása, de majdnem olyan jó
.
-
válasz
bigmasterg #24287 üzenetére
Ahh, mik, a fejhallgató rákfenéje.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #24279 üzenetére
Köszi! Milyen jó, hogy van egy a családban. Gőzöm sincs, hogy jell kezelni.
Soha nem értettem az okos mobilos teszteket, amikor lehúztak egy telót ,mert nincs benne EQ.Én ezzel úgy vagyok, hogy hála az égnek, hogy nincs benne!!
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bigmasterg #24276 üzenetére
Hűha itt figyelnek :-) Az ár irányár, ha valakit érdekel írjon privit. Azért bagóért nem adom, akkor inkább nézegetem a dobozában.
Nekem még a kábellel együtt 45eFt-ba fájt...
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24269 üzenetére
Nem csodálkoznék rajta, ha a 800$-os ára ellenére egy Clip+ leverné hangban
.
A 24/192 is humbug 16/44.1-et upsamplingolja (de minek) ennyire max.
A poti a legtökéletesebb megoldás channel imbalancera. A kijelző trágya....
De... szééééép
.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #24254 üzenetére
Nem hiszem, hogy a közeljövőben várható az AKG -től felső kategóriás fejhallgató. Viszont a K550 már rendelhető nálunk is, meglepően olcsón.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #24248 üzenetére
Apropó, ha már fejlesztés, a HD700-ról, vagy nevezzük is akárminek, nincs még hír?
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24231 üzenetére
Lehetetlen, hogy ezek a törések normális használat mellett keletkezzenek.
A másodiknál a képeken tisztán látszik, hogy a nagy feszültség miatt, ami a pántot (rendszeresen?) érte még a festék is lepergett. A törés felületének szélén lévő fehéres rész is azt mutatja, hogy hirtelen érte ott nagy stressz, nem pedig anyagfáradás volt.
A tulajnak vagy marha nagy a feje és rendszeresen erővel hajtogatta, vagy egyszerűen urambocsáss' kapálásnál finomabb mozdulatkora képtelen kézügyességileg.Láttam már nem egy olyan embert, aki úgy kezdi a fejes felvételét, hogy előtte kihajtha a pántot vízszintesbe, megcsavargatja a kagylókat jó alaposan, mintha gumiból lennének a kapcsolatok és mindkét oldalon a fülétől 15cm-re széthúzva ereszti rá a búrájára. Ilyenkor rendszerint kiráz a hideg.
-
válasz
bigmasterg #24231 üzenetére
Én nem ismerek törhetetlen anyagot, csak gyenge próbálkozást.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24214 üzenetére
Lehet úgy is kérni ha te úgy akarod (de vigyázni kell vele, ez szerintem erősebb mint a CEC tehát gallyra tudja vágni)
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24207 üzenetére
Lehet volt már róla szó, de a gyári K1000 erősítő, ami itt is van, az nem 'jó' hozzá?
schawo írhatod fel mi nem volt még
.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24207 üzenetére
De és konkrétan erre nem igaz mert azt hittem fel van töltve az is, mindegy...
Hmm ezzel a Lavry-val tényleg nem tudom most hogy a Stax vagy a Sony a jobb, középben egyértelműen meg (jelenleg még) magasban a Stax az biztos, mély ütősségben meg térben a Sony...az érdekes hogy utóbbiban hiába nagyobb a tér a 'képek' benne nem olyan nagyok mint a Stax-nál.
De kb. most van az a pont hogy eleget hasonlítgattam és nem érdekel egy biztos bármelyik ilyen kategóriás fejhallgató szinte éhezik a megfelelő szintű komponensekhez, biztos van még jobb de ez ami minimum kell és ezzel kellett volna kezdeni bár akkor meg hogy hasonlítom össze a dac-okat. -
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24202 üzenetére
Igen írásjelet akartam írni csak már elegem van az editálásból. Tetszik külön a Japanese only lap a sok nagybetűs szöveges képpel annak aki még mindig nem értené, lehet annyira nem csípi a külföldieket
De hogy nagyon szép munka az is biztos a STAX-nál még családfa is van
Köszönöm, hogy ez nem jutott eszembe, amikor betöltődött rosszul utána persze már hiába fordítgattam ahogy általában szoktam...
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24200 üzenetére
Eltitkolok én bármit is már így is túl sok infót adok ki tessék itt van ni
Cserébe valaki elmondhatja melyik böngészővel jönnek be alapból normálisan a betűk rajta Chrome-al ugyanis csak Japán nyelvet beállítva működik úgy meg nehéz navigálni...
Van a készítőnek email címe valahol ezen a lapon? Mert én nem találtam de egy-két pontosabb adatot szívesen küldenék neki erről arról.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24161 üzenetére
Elvileg tök ugyanaz a hang, gyakorlatban a K1000-el kicsivel jobb lehet a hang mert amikor átkapcsol arra a módra akkor nagyobb az áramfelvétel az a kimenet kissé erre jobban optimalizált.
Nyilván 2x3 tűs végű kábel kell a HD800-hoz ha te mást is ki akarsz próbálni akkor meg tudsz adaptert kreálni hozzá a lényeg hogy szimmetrikusból induljon. A H800-at ne akard hangfal kimenetre kötni (max egy illesztő ellenállásal az adapter kábelen), egyébként a másvilágra küldheted (CEC-vel valószínű nem de mással igen).
Egyébként több infót erről az erősítőről a hifi-forum.de és a open-end-music.de német fórumonok lehet találni, van itt egy brutálisan átépített változat is na ezt megfüleném de nagyon!! (A jobb oldali egy új tápegység, kicsit nagyobb mint a gyári a kis eredeti házban)
Egyébként jó fej az ember, bár nem tud sokat angolul de készségesen segített hogy kell a feszültséget áttenni 230V-ra (meglehetősen egyszerű, két forrasztás meg egy föld kábel pótlása ami japánban máshogy van ezért belül nem kell)
Be kell valljam bár 95%ban sima CD-t hallgatok most hogy a Lavry itt van és már 24/96-ig jöhet bármi, bezony van különbség. Kár hogy a zenék nagy része amit így vesznek fel szimplán nem tetszik akkor meg mi értelme.
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #24125 üzenetére
Na írtam egy szép hosszút korábban erre nem behalt a gép
A lényeg hogy nagyon fasza a kettő együtt, a Bencmark DAC1 + CEC HD53N + HD800 egy rettentő jó rendszernek tűnik (szimmetrikusban meg biztos csak még jobb lehet). Azok alapján ahogy eddig hallottam a HD800-at az Audiopartnernél, nem erre számítottam, az élettelen, világos hangzás volt, ez itt nem az. Talán még aki ezen is csiszolni akar az még elé tolhat egy Halide Bridge átalakítót (vagy eleve nem az USB-s, alap változtatot veszi meg bár az elvileg kissé rosszabb komponensekből áll).
A Qualia olyan mint egy olyan HD800 ami túl sok izomnövelőt szedett be. De pontosan ez benne a zseniális
A kimélőbb gyári kábellel is van egy fémes magasa ami a Parasound-al még éppen nem volt meg úgyhogy még érzékenyebb mint a HD800 viszont a mélye szimmetrikusban szenzációs még alacsony hangerőn is (de gyanítom hogy úgy a HD800-nak is elég jó) még gyorsabb még nagyobb tere van, még részletesebb. És nekem valahogy kényelmesebb is, persze a HD800 se kényelmetlen csak valamiért nem olyan jó érzés a fülpárna nekem, ezt mindig észrevettem mikor felvettem.
A Stax meg egy másik világ. Ha valakinek van pénze/ismerőse venni/megépítetteni egy KGSS HV-t az Omega II-höz akkor már valószínűleg azt választanám mert a mély dinamikán kívül nem sok van amit nem lehet szeretni benne (és tegyük fel hogy azzal már elég jó egy 7/10-et így is megüt ami sztatikus viszonylatban nagyon jó), a középhangok pedig fantasztikusak és az egész hangzás végtelenül finom, levegős és piszok gyors is.
Akinek ez számít az gyanítom hogy még egy 717-nél gyengébb erősítővel is preferálná a dinamikusokkal szemben (tudom én is válaszhatnám de a Sony-tól egyelőre nem akarok megválni legalább addig amíg beállítom és meg nem unom bár akkor is inkább csak elraknám valahova vagy egy múzeumba vitetném)
Ő azt mondta a Stax-ról hogy neki is tetszik de ha most így választania kellene akkor HD800 és CEC - nem is vártam hogy mást mond
A HD250II meg nyilván kifinomulaltlannak tűnik a másik három mellett (és ezt csakis a másik háromhoz képest kell érteni) de számomra pont ez az ami miatt aligha tudnék megválni tőle, mert több benne a "fun", a tere pedig zárthoz képest zseniális és elég részletező de nem annyira extrém transzparens így közepes felvétekkel is jó amit tud.
Sőt mi több ezzel az Apuresound kábellel finomodott a hangja de mintha egy kis nyersség hiányozna belőle, valószínűleg még egy-két darabot venni fogok belőle és egy-két kábelt is kipróbálok mert az biztos hogy ezzel a fejhallgatóval töltöm a legtöbb időt akkor is ha objektíven nézve messze nem ez a legjobb.A Lavry DA10-ről majd holnap próbálok valamit összeírni de nagyon tetszik az biztos, egyelőre hagyom a DA53N-et a ... Milyen lehet ezután egy Lavry DA924 Gold, el se merem képzelni
Most a Lavry -> CEC -> HD250II amit hallgatok és ez is tetszik, nyugodtabbnak kifinomultabbnak tűnik mint a Parasound azt hogy ez nekem egyértelműen jobbat jelent-e még ki kell derítenem meg persze fejhallgatóktól is függni fog de hogy technikailag jobb valamennyivel azt mindeképp érezni szóval gyanítom hogy a Lavry lesz a nyerő (sajnos
).
És végre hamarosan két olyan dologról is fogok majd írni ami már vélhetően sokkal jobban érdekelni fogja a topikot olvasókat, és lesz hozzá majd valamikor később egy harmadik elem is
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #24145 üzenetére
2:10-től 2:50-ig arról beszél, hogyha a gyártó által ajánlott tesztet elvégzi, azaz az arca elé rakja a kezét, miközben ez visít, akkor ő is hallja a különbséget, többször is kipróbálta... bár azt mondja, hogy az akusztikai körülmények megváltozása is okozhatja a differenciát, amit már megint nem értek, hogy miből eredhet... (vagy csak nem tudok angolul.)
#24147: Köszi, hogy nem gondoltam erre előbb...
-
Lewzke
őstag
válasz
bigmasterg #24130 üzenetére
lol
Az se egy szépség. A K1000 mellette cicababa. -
slfln
senior tag
válasz
Én ezt 3:10-ig bírtam nézni, amikor berakja az 50Ft-os elosztóba azt a s*art, miután elmagyarázta, hogy a bipipi a pofámba sugározza abból a nyalókából az ultrahangokat és attól nekem jó lesz, mert érezni fogom a magasat a pórusaimban.
Szinte éreztem, ahogy a bullshit megtölti az agyam... de legalább csak 10eFtnak megfelelő yenbe kerül. 100eFt körüli 'meggyőző' árra számítottam.Elképzeltem magam, ahogy az utcán sétálgatva így nyalókázgatok az arcom előtt a helyes szöget keresve, közben a kutyák meg úgy futnak el a pórázt a gazdi kezéből kitépve, amint a közelükbe kerültem, mint amikor Szilveszterkor a petárdától megkergülnek...
-
ntomka
nagyúr
válasz
Engem jobban zavart a sok iTermék szöveg. Ami nem i betűvel kezdődik, az már nem is alkalmas zenelejátszásra?
-
Shufny
őstag
válasz
Hát, én még nem tudom eldönteni, hogy rondább-e ennél.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
lol
Az a két hurok nagyon ott van. Bőr zsugorcsővel?És a párnákra először azt hittem, hogy PUR habból vannak.
-
nagyúr
válasz
Sőt, olyan mintha lomtalanításkor összeszedett cuccokból építették volna.
-
DEJVID
őstag
válasz
bigmasterg #24020 üzenetére
Prince koncert.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #24020 üzenetére
Merész tipp.
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #23998 üzenetére
Tudom, azért írtam múlt időben meg feltételes módban, és ha jól számolom akkor legalább másfél éve lehetett, BTW headphonián is olvastam a "legendás " HD800 BLC párosról, meg h amikor először megjelent a HD800 azzal demózták.
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #23994 üzenetére
Én asszem még audiopartnernél BCL ről halhattam, de ebben nem vagyok biztos, csak abban h 2 kimenete volt és szürke színű hosszúkás doboza. (akkor még nem voltam benne a fejes témában, és úgy megijedtem tőle h 3 másodperc után le is tettem
)
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #23994 üzenetére
Próbáld ki szerintem a Lehmann-nal, de előtte pelust tegyél magadra.
Igaz, hogy nem hallottam együtt ezeket, de a Lehmann-nak elvileg passzolni kellene hangilag a HD800-hoz, ahogy összerakom a fejemben a két eszköz hangját.Szuper sávszélek, dinamika, hűvős, gyors hangzás. Ez csak jót hozhat ki a HD800-ból!!
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #23981 üzenetére
Csak kölcsön kértem a Stax erősítőt egy ismerőstől pár napra mielőtt végleg búcsút mondanék az O2-nek, van egy SRM1MK2 Pro-m de az szerintem nem elég jó hozzá úgyhogy csak csücsül a dobozában.
Eleinte azt gondoltam jó összehasonlító teszt lesz de annyira más hogy nem sok értelme van. Aki az érzelmet zeneiséget, könnyed, finom kicsit sem fárasztó de mégis nagyon részletes hangot keresi a Stax-ban jobban meg fogja találni. Mélyből is van rendesen de nem üt valami nagyot, a Sony "gonoszabb" mélye sokkal jobban tetszik mert tud finom is lenni aztán meg egyszer csak jó nagyot ütni és emellett még a részleteket sem rejti el. A legjobb amit fejhallgatóból hallottam.
A Sony tere nagyobb de talán egy kicsit behatároltabbnak érződik. A CEC valószínűleg nagyon jól hajtja (főleg xlr-en) míg az O2 nem vetne meg egy még jobb erősítőt. A hangzás sokkal izgalmassabb de szárazabb és hidegebb, és néha éles bár ahhoz képest hogy mennyi magasa van igen finom hangú és alacsony hangerő is elég (az alacsony impedancia és az "ön-erősítő" design miatt nagyon hamar rettentő hangos lesz). Ennek ellenére néha kellemetlen hogy gyakran nem csak a felvételt magát hallani hanem azt is milyen mikrofonnal vették fel, a Stax nem ennyire kíméletlen.Autóban talán az egyik egy Bentley Arnage (tudom ez angol/német nem japán) a másik meg egy Lexus LF-A lenne (még a carbon-piros design is stimmel).
Bár nem örömmel mondom ki, de valószínűleg a DAC már nem elég jó egyik fejhallgatóhoz sem (bár a Sony esetében nem tudom hogy nem lenne-e még érzékenyebb a felvételre egy jobb forrás esetén)
Amit eddig hallottam a HD800 pont ilyen mint a Sony csak nem ilyen piszok gyors, nehezebben hajtható, nincs ennyire jó mélye és tere de mivel nem ennyire transzparens nem mindig mutatja meg azt amit nem kéne.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #23978 üzenetére
Csak a kirakatokban lehet látni leginkább, vagy talán az észak-londoni külvárosokban. De arra nem volt kedvem menni ellenőrizni a feltételezésem...
Az utca (metró) embere Apple füldugót használ.
A tömegeknek teljesen megfelel valószínűleg.... -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #23976 üzenetére
A Shure SHR240 az egyedüli aminek nem cserélhető a kábele.
Utcán tök jól néz ki!!! Lehet vele "villogni"!Még mindig áll az utazási terved erre felé??
Csúzlit hozzál! Olcsón lehet vele mostanában Dr. DRE füleseket szerezni vele!! -
lanw
aktív tag
válasz
bigmasterg #23971 üzenetére
max 15 - 16 k -ért van vmi normálisabb ? nem gond a hiánya ...
de ha vmi drágább és megéri az árát arra is várok javaslatot
-
DEJVID
őstag
válasz
bigmasterg #23946 üzenetére
PÜ ment
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #23946 üzenetére
Amit te linkeltél még értem is mire jó, de amit én arról hátulról nyúlnak hozzá. Ezért kérdezem mit jelenthet gyakorlatban, mert ugye te nem hátulról hallgatod a zenét, de persze a hangot ettől még valamilyen irányban befolyásolhatja.
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Milyen autót vegyek?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Battlefield 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Foxpost
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest