- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
dsT
tag
Progressive, minimal, House.. Ilyesmik leginkább.
Igazából egy tényleg dinamikus hangszínű fejhallgatót keresek amiben a mély-magas egyaránt nagyon szépen/tisztán szól és teli van élettel a hangzása.(Majd próbálom meghallgatni a fentebb említett delikvenseket, csak nem tudom, Médiamarktba vannak ilyen kaliberű fülesek tesztre?)
-
volvoguy
addikt
Ha veszek fejest sztem a HD 485 lesz. Megkockáztatom. Végülis használnám utcára-itthonra, főleg géphez....
Kinézetre komolyabb hatást kelt mint a 202...amúgy meg az MM-ben majd megkérem a sráco, csináljon nagy zajt körülöttem, nyomja be az összes hifi-t, aztán madj abból leszűröm, mennyire ereszti át/ki a hangot...
Van ott pár zárt AKG, szal lesz összehasonlítási alapom...
-
riam
tag
Így már értem, de itt a ph-án az apróban 10-12k-ért k450-t, kb 6 ezerért meg k430-t tud venni. Én is vásároltam már itt, de a visszajelzések szerint is megbizható..
De szerintem sütinek úgyis a HD485 tetszik, csak szeretné velünk megerősítetni, hogy az mégis csak utcai füles.
-
devast
addikt
-
Hehe, most láttam képeket egy szétszedett HD681-ről, és a belseje is teljes koppintás részben a K240DF-ről, és sajnos részben a K141M-ről, a pánt és kagyló rögzítési pontja származik onnan (elég vacak megoldás, alig tudtam összerakni a K141-t is, látszik rajta, hogy ez sem lesz hosszú életű).
Az elektronika és a membrán viszont teljesen más, se a DF-re, se a Monitorra, se a Studiora nem hasonlít.
-
riam
tag
A k240 MKII változatát árulták két pár (velur, és bőr) fülpánával, persze ez meg látszott az árán. Azért ha nem lett volna már sima k240-m, biztos hogy olyat vettem volna. Nagyon jól néz ki szerintem, és cserélhető a zsinórja is (abból is kettőt adnak hozzá). Érdekes hogy nem túl sok helyen láttam. Mostanában keveset használom a k240-et, de ha sikerülne olcsón hozzájutnom egy velúr párnához, valószinüleg nem hagynám ki.
Igazából kiváncsi vagyok hogyan szólna vele, szerinted más hangja van a velur fülpárnával? -
Yany
addikt
Mindennél találni egy jobbat, de itt most nem is ez a lényeg, hanem azt nem értem, hogy ha _nincs_ bekapcsolva az equaliser, akkor miért vágja le az amplitútó-közeli jelet? Mi vezérli túl az egészet? Valahol a gépen/driverben/winamp-ban kell legyen a gond, mert a preampot csökkentve szépen visszajön a levágott rész... legalábbis nem vízszintes vonalak kúsznak a 0 felé, hanem görbék... (bocsi a hülyeségekért, de nem vagyok szakember és még a billentyűzetem is új, hogy botrányos legyen a helyeírásom
)
-
riam
tag
"Agybadugósban nem olyan jó az AKG, de teljes méretű fejhallgatóknál már más a helyzet."
Ezt én is megerősíthetem, minden eddig hallott agybadugós akg nagy csalódás volt számomra, pedig kimondottan elfogult vagyok az akg-kal szemben.
A k240-nek viszont én pont a DF változatról olvastam, hogy nem olyan szép a hangja mint a stúdiónak, de ha Neked mindkettőből van nyilván volt alkalmad összehasonlítani.
Jó kis gyűjteményemed lehet, a Sextettről még csak nem is hallottam! -
nyunyu
félisten
USAban raktaron maradt par...
Nekem mar nem kell, tavaly vettem ujonnan K242HD-t 30-ert
-
Xmodule
őstag
Köszi a tippeket utannajarok ennek az AKG nak is. Sosem volt meg ilyenem ezert felek egy kicsit töle. Jo tudom, hogy nagy marka
Amugy nem vagyok basszus manias de szeretem ha van. Mondjuk azt sem szeretem ha csak a melyeket adja le es mondjuk egy zongora szolo nem szol tisztan a zene alatt. Szoval akkor marad kettö, a hd555 es az akg k530. Kenyelem szempontjabol? Tudom fel kene probalni de itt sehol egy media markt, Meg amugy is neten rendelös buli lesz.
Amugy dubstep -re egy pelda csak hogy tiszta legyen. Ott 0:41 nel kezdödik a basszus.
-
Turbolada II
őstag
Engem a fiatalabb cimboráim kinevettek amikor megmutattam nekik a HD555-öst, azt mondták hogy semmi mélye nincs. Persze amikor meghallgaták az első akusztikus számot, akkor meg leesett az álluk. Amúgy a HD555-nek az a hibája szerintem, hogy néha már-már idegesítően mélyre lemegy.
-
volvoguy
addikt
Azért kérdeztem, hogy hogy futna mobillal, mert ha veszek egy ilyen fejest, akkor ahhoz már mp3 is dukál....viszont ha mondjuk az SE K750-em meghajtaná esetlegesen, akkor nem kéne mp3-at venni....
Mindez persze csak azért "gond", mert úgy volna értelme ha egy helyről rendelné ma fejest és az mp3-at is....
de ha meghajtja a telefonom, akkor no problem....
-
volvoguy
addikt
Ma elvoltam az MM-be, kipróbáltam 2-t, egy nyitott Sennheisert és egy zárt AKG-t, srác benyomott valami pop-ot, meghallgattam mindkettőn, és számomra mérföldekkel jobb volt a zárt....
Szóval zárt lesz.
Márcsak azt írjátok meg, milyet válasszak 10k környékén? 2 márka, a Sennheiser és az AKG az ami nagyon izgatja a fantáziám.AKG-ből árgépen:
- AKG K 77
- AKG K 512
- AKG K 514Sennheiser:
- Sennheiser HD 202
- Sennheiser eH 150
- Sennheiser HD 62TVIgazából ami lényeges különbség a Sennhesier-ek és AKG-k között, hogy a Sennhesierek 18 - 18.000 Hz között, míg az AKG-k 18 Hz - 22.000 Hz között szuperálnak. Ez mit jelent a gyakorlatban? És melyiket javasolnátok?
(Csak zenehallgatás, mp3, utcára!!!)
-
volvoguy
addikt
Tehát ha nyitottat veszek, nem kell attól félnem, hogy "elszökik a hang" és beszűrödnek külső zajok?
Nekem eddig fülbedugós gumis fülesem volt, na az nagyon jól szigetelt úgymond, hang se ki se be, csak a fülembe....
Amúgy zárt fejesekkel annyi a tapasztalatom, hogy van itthon zárt füllvédő motoros fűkaszához....és bőrből van a karimája, és rohadtul szokott benne izzadni a fülem, de tényleg jól "leszigetel", de 30 perc után már fájt is a fülem, annyira "megnyomorgatta".
Meg ugye nem mellékes az sem, hogyha valakinek odaakarod adni, hogy hallgasson bele a zenébe, a zárt-at törölgetni kell az izzadtság miatt, míg a nyított egy jól szellöző szivacs...
Szóval akkor a nyitott ajánlott?
Jól átjönnek rajta a hangok, dallamok, nem szűrödik be zaj, és nem vész el a hangzás épp azért, mert nyitott? -
Funabashi
csendes tag
Hát a másik nagy bibi az az hogy, akár a asus dx is jobb lenne csak hogy az egész gépem egy elavult, régi, teljes csere kéne, mert az alaplap kb 8 éves meg minden .D. és abba nem fog menni sehogy se mert ez a hangkártya pci-e slotot igényel. De mint ha a asus ds az pci-os lenne az amugy ugyan olyan jó mint a dx? Meg mukodni fog a gépembe?
-
Falconer
aktív tag
Ha a füled által érzékeltet nézzük, tehát az észlelt hangerőt, akkor 10dB
(csak hogy kötekedjek)
Itt lehet számolgatni. -
-
szebi32
csendes tag
hello mindenkinek
segítséget szeretnék tőletek, szakértőktől kérni.
szóval.. keresnék valamilyen jobb minőségű fejhallgatót lehetőleg olyan 10k körül vagyis ha lehet akkor 12k legyen a max határ..
szempontok:
-csak zenehallgatásra lenne
-dnb-t hallgatok amiben a nevéhez hűen elég sok a basszus de ugyanolyan sok magas hang is hallható benne és elég fontos lenne h jó minőségben lehessen hallgatni
-nem szeretem a zenét hangosan hallgatni inkább azt preferálom ha semmi nem hallatszik be "kívülről"előre is köszi mindenki segítségét..
-
Na, ha már így belelendültem, nézzünk egy gyakorlati példát a saját rendszerem vonatkozásában (nálam minden adat ismert).
Füles ellenállása: 120 Ohm
Füles érzékenysége: 94 dB/mW
Erősítő kimeneti ellenállása: 75 Ohm
Erősítő teljesítménye (P(ref)): 16 mW @32 OhmR = R1 + R2
=> referencia: R(ref) = 32 + 75 = 107 Ohm
=> tényleges: R(eff) = 120 + 75 = 195 OhmMost számítsuk ki a tényleges leadott teljesítményt a ref és az eff arányában:
P = U^2 / REbből az egyenletrendszer így néz ki:
U^2 = áll.
1: U^2 / R(ref) = P(ref)
2: U^2 / R(eff) = P(eff)
=> P(eff) = P(ref) * R(ref) / R(eff)
behelyettesítve P(eff) = 16 mW * 107 Ohm / 195 Ohm
P(eff) = 8,78 mW10^(9,45/10) = 8,8 => 8,78 mW = 9,45dB
Leadott max hangnyomás: 94dB + 9,45bB = 103,45dB SPL (sound pressure level)Ebből jön le a zene dinamikatartománya amely kb 10-20dB, de a legszarabb dinamikatartományú új Metallica albumnál csak 2dB
Köszönöm a türelmet
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Formula-1
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest