- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
AMDFan
addikt
Tapasztalat alapján azt mondom, hogy az AKG K66osomhoz képest, a HD515 nagy előrelépés, ahhoz képest pedig az 595 is előrelépés. Az 595 annyival jobb az 515höz képest, hogy a hangtisztaság mellett erősebb basszusa van. Én azért vettem 595öst, mert amikor a MM-ban végighallgattam a fejeseket, akkor olyan hangot akartam amilyen az 515ösé volt. Semmi basszuskiemelés, és kristálytiszta hang. Az 595nél is hasonló az alapkoncepció csak erősebb a mélye. De brummogni az sem fog
szerk: 555öt nem hallgattam, gondolom valahol a kettő között van. Mindenesetre ha megnézed a Sennheiser oldalát nem véletlen az, hogy a High-end kategóriában az a 6 fejes van amelyik. Persze az 5xx sorozat nem high-end, de az az irány hangzásban.
-
Daneeka
senior tag
Ebben az erősítőben 6x-os jelerősítés van. A gitáreffektekben több 1000 szeres és ott nem hallottam olyanról, hogy zajosabb lenne az ilyen mint a nyákos, tehát talán itt sem, de nincs gyakorlatom hifi elektronikával. Bár az is igaz, hogy a gitáreffekteket földelt fémházba szokás tenni ami "elnyeli" a külső zavaró dolgokat tehát a nyák már nem szedi fel szóval lehet ott azért nincs különbség.
Itt van a cucc oldala:[link] Van kapcsolási rajz, minden.
De ez tényleg csak egy egyszerű lineáris (a bemenő kondi nagyságától függ többek közt, hogy mennyire lineáris, mert basszust vágnak az input kondik, de ezzel a 0,68uF-es kondival simán 10hz alatt van a -3db pont) erősítő, még a hangerő szabályzást is kihagytam. Az ok az az, hogy egy rendes sztereó poti (értsd: ugyanolyan hangos mind a két csatorna, azaz ugyanannyi az ellenállása a két potinak ugyanannál a fordulatnál) drágább mint az egész cucc, és a pcről tudom állítani a hangerőt.
Ha kész van jön teszt, hogy jobb-e egyáltalán mint ha simán a olcsó hangkártyámba (Asus Xonar U1) dugnám a fülest. (HD555)
-
Daneeka
senior tag
Nagy a nyomás rajtam, egy szétfúrt aludobozra gondoltam mint "készülékház" amin egyszer elcsesztem a lyuk távolságokat, de ha már képet is kell közölnöm akkor veszek valami dobozt neki BP-n azt befejezem a cuccot holnap vagy holnapután.
edit: csináltam hozzá ilyen univerzális nyákra beültetési rajzot magamnak, azt felteszem netre ha kész van és működik is a cucc, szóval nem kell nyák maratással meg kapcsolási rajzból átrajzolással szarakodni, csak vesztek egy ilyen univerzális stripboard-ot (soros nyák vagy nem tudom mi a magyar neve, majd linkelem ha postolom a többi infot) azt beforrasztjátok ahogy a képen van azt jónapot.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest