- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Tetszik neki a 4k (bár nem hiszem hogy tudja mit jelent), a WIFI, touch screen."
Egy telefon, jó kamerával, szerintem mindenre válasz lenne neki. Bármi ettől bonyolultabb felesleges ide.
""Portre emeberek ijenek nagyon tajat nm de nehanyatfoleg emlekeknek erted""
Nincs több kérdésem, nem irigyellek emiatt a tanácsadás miatt. Szerintem szállj ki belőle, mondd neki azt hogy úgyis az lesz a legjobb, neki kellene utánakeresni.
-
konyi79
addikt
Szerintem ha tényleg segíteni akarsz neki, magyarázd el ezeket a dolgokat.
Addig a tudásához mérten ez az ajánlatom. -
Csak én vagyok az aki szerint fake az egész sztori?
"Nem tudja mi a DSLR vagy MILC."
"ismerősének milyen jól néz ki a 30cm, nagy vastag "objektumja""
"a kicsi 35-ös biztos szar mert "hát csak ilyen kicsi és biztos nincs elég tükör benne"."
"hogy "kukucskálos" legyen"vs.
"Sok fícsőrtől elolvadt"
"G7 tetszik a sok fícsőr benne"
"Használt D5200/5300 vagy 700D 750D"
"Kezdőnek kell egyáltalán Crop szenzor? Vagy mivel ez jobban el van terjedve ez az olcsóbb?"Nekem egyből az jutott eszembe, hogy egy "kukucskálós", "objektumos" kezdő fel sem fogná hogy mik azok a feature-ök, amiket egyáltalán elmondtál neki, és kapásból full frame-ben gondolkozik? Azt te kérdezed hogy a crop jobban el van-e terjedve, vagy az "ismerősöd"?
Ha tippelni kellene, trollkodás vagy vicc lesz ez.
-
MrChris
nagyúr
Nincs itt kérdés mi legyen, ő olyat akar aminek Canon felirata van és méretes, valamint nagyot zoomoljon. Miért akarod lebeszélni róla? Ne aggódj 99% hogy csak pár alkalommal fogja használni aztán megy a szekrénybe.
Kezdőnek crop szenzor? Hát a nem croppos FF dslr picit drágább lenne, meg ahhoz az objektívek se olcsóbbak.
csacsi77 az ideális kitet javasolja.
-
-
Novics
senior tag
A Pentax nem mai csirke a fényképezőpiacon. Bár tény, hogy volt már pár tulajdonosváltás a történetében. A Pentax vázak pedig teljesen idő
t(járás)állóak.Szerintem nagy gond a kiegészítőkkel sincsen, jó obik is vannak - ha van elég pénzed -, egyedül a FF továbblépés lehetőségének hiánya lehet gond. Nem hinném, hogy olyan sokan kezdenek el évekkel korábban FX üvegeket venni a DX vázra, hogy aztán csak vázat kelljen cserélni. De tény, hogy erre itt nincsen lehetőség.
Azt nem tudom, hogy Nikonra van e portrémarkolat, de K-30-ra csak barkácsolni lehet. Azt hiszem az 50-re is.
Ma már tényleg nem nagyon lehet melléfogni a belépő vázakkal sem. El kell menni megtapogatni őket, belekukucskálni, aztán ami bejön az tökéletes lesz.
Aztán ha úgy érzed, hogy kinőtted, akkor mindegyik gyártónál van feljebb.
-
Novics
senior tag
Lehet, hogy én voltam félreérthető, a mai Pentax obikon ugyanúgy van AF, mint bármelyik másik gyártónál. Viszont itt a régi, filmes korszakban készült obikat is használhatod. Nekem pl van egy Pentax-A 50 f:1,7 üvegem, amivel van fénymérés, fókuszvisszajelzés, vázról állítható blende. Egyedül AF nincsen. Cserébe olcsó, és fényerős. Meg kicsi is.
Nikonra felejtős az ilyen, Canonnál sem ennyire jó a helyzet - ha jól tudom. Plusz ezeknek még kisebb és sötétebb is a keresője - hasonló kategóriában -, bár majd egy törőékes mattüveg még nekem is kell a könnyebb - és retrósabb
- élességállításhoz.
AF-s obim csak egy 16-45 f:4 van, de engem nem zavar a csavarhúzós AF motor. Jó az a 16-os kezdő, és a képe is jó.
Itt tudsz körbenézni, hogy milyen üvegek vannak.Amúgy én a K-30 és a K-50 között vacilláltam, de aztán nekem nem érte meg a többletet az 50-es.
-
Tin_Shield
őstag
-
Mikisys
őstag
Az új objektívek minden rendszerhez-géphez drágák.
Viszont a Pentax objektívek igen jó minőséget, időjárás-állósságot, jó színvilágot adnak azért az árért.
Az alap KIT-objektív mellé Én biztos nem vennék még egy fix 50mm-es objektívet, inkább egy teleobjektív, vagy ha sok beltéri fényképezés az elsődleges, akkor egy villanót.Üdv!
-
andris1602
aktív tag
Szia
Attól függ, milyen obival veszed.
A 18-55ös időjárásálló, de néha rövid lehet, van 18-135, amiről eléggé megoszlanak a vélemények, főleg az új árát tekintve.. ha nem szeretnéd cserélgetni, ez jó választás lehet. Ami még ajánlott szokott lenni, 16-45 (használtan kapható) 55-200 helyett az 55-300ast szokták mondani (már ebből is van időjárásálló). Amúgy van külön objektíves topic, ahol találsz javaslatokat, akár külső gyártóktól is.
A drágább obikkal kapcsolatban kérdezz a Pentax topicban, azokról nincs infóm. Érdemes nézegetni a használt piacot, ha van már kiszemelt.
Remélem tudtam segíteniÜdv
szerk: ha kedveled a manuál obikat, hatalmas a választék, pl Pentax 50mm f1.7 obikat már 10 alatt lehet szerezni.
-
Colonel993
senior tag
Nem kell neked ennyi fölösleges adathalmaz...
Igen komoly monitor van itthon, Januárban lesz még egy...
Vágott 16Megapixeles Stúdiós képekbe nem tudok belekötni, hogy recésedne az éle vagy hasonló.
De mondok mégjobbat... egy 6Mpx-es kép is tökéletesen elég egy poszter méretű nyomatra (erre van pár gyakorlati példám a faloncsak nem olcsó )
Másik oldal, hogy nem biztos, hogy hasznos adat lesz abból az extra képpont/képméret számból... sokkal inkább összeomlik a kép egysége egy kontraszttalan hulladékká mert az üveg nem tudja kiszolgálni.
Nagyon komoly és fölösleges összeget fizetnek ki emberek 2-4Megapixel többletért...
Bár bevallom én tudnám hasznát venni 24Megapixelnek, de még most is inkább 16 és 12-n vagyok... (nameg filmen)
Ha Óriás plakátot nyomtatsz cégnek mert PRŐŐŐ fotós vagy... akkor kell neked 24Megapixel... (de akkor inkább 36 vagy középformátumú 52)
Szép lassan megéli a korszakunk a teljesértékű átállást 24Megapixelre... mint régen 6-ról 10-re... de ismételten a kérdés; Megéri-e?Neked mint Hobbistának Pentax rendszer volna az ideális és kényelmes utad, ha K50 ha K30 ha kiscica ha kiskutya.
Nikonnál az első és második 50-80e HUF elköltése után igen alább fog csorbulni a szád... pláne ha megtudod, hogy Pentaxra ennyiért már van egy komplett manuál parkod fényerős fixektől az AF telén át a makróig, MÁSODVÁZZAL...jjeahh: Ez nyilvánvaló dolog, és persze visszatérő téma...
De őszintén, miért is kellene követni a birkasort?Ne tud meg mennyire fogok röpködni az örömtől mikor 5-7 év múlva filléresen megvehetek egy D4s-t
Jelenleg a Technika elért egy olyan határt ami persze nem a legjobb (mert olyan nincs, és a fejlődés se áll meg) de igen sok mindenre nem, hogy ELÉG hanem SOK -
-
andris1602
aktív tag
Szia
A K-50es egy masszív és jól kezelhető váz, egy kicsit számomra kényelmesebb a fogása/kezelése, de ez szubjektív, ha teheted, menj el megtapizni őket
Obik terén számszerűleg lehet, hogy kisebb a választék, de amatőr/hobby szinten nem fogsz ilyen korlátokba ütközni. Vannak olcsóbb darabok is, meg vannak a Limited cuccok, amik nyilván drágábbak. (a fotoplusnál ki lehet próbálni a vázakat, hogy tetszik e fogása, hangja stb..)
Üdv
-
jjeahh
nagyúr
makró: ha olcsón meg akarod oldani, fordítógyűrűk, közgyűrűk stb
portré: inkább 50mm vagy hosszabb, 35mm obival torzul az arc, és a hátteret sem mossa annyira szép "homogénre"
természet, panoráma, naplemente: kitobi, állványa snapsort semennyire nem komoly
a pentax viszont az, komolyabb gép sztem mint a d5xxx -
jjeahh
nagyúr
én egy fókuszpontal is elégedett lennék
de ha ennyire fontos ez, vegyél milc-et az e-pl7 pl. 81 fókuszpontot tud, és szelfizni is ideális...amúgy a k50 az eddig általad felsoroltak közül a legkomolyabb, de én a canont sem hagynám ki, a szenzora mai szemmel elavultnak számít, de ez nem jelenti azt, hogy nem jó, az én gépemben pl. még gyengébb szenzor van, és elégedett vagyok vele... sztem menj és próbáld ki őket valahol, nézz bele a keresőjükbe, lőj pár képet, stb
-
Byk01
őstag
A felsoroltak egyike sem kimondott portré obi. Az 50-es már súrolja (főleg Canonon), de azért még nem az igazi.
A Nikon és a Canon 50/1.8 építési minősége nem egy kategória, ez látszik meg az áruk közti különbségben is.A gépek képminősége közti különbség csak szélsőséges helyzetekben jön ki, de tény, hogy a Canon szenzora jóval régebbi fejlesztés, mint az, ami a Nikonokban van.
Fogd kézbe őket, és azt vedd meg, amelyik jobban tetszik!(#23522) I-sty Szerintem az esetek 90%-ában a középső pontot használja az ember, legfeljebb a fókusz rögzítése után átkomponál. Nálam legalábbis ez van.
-
MrChris
nagyúr
bár APC ADAM szerint "nem kötelezettséged szerintem
minden ebbe a topicba érkező kérdésre írnod
valamit gyorsan", de mivel nem ő írja a fórumszabályt ezért szabad a pálya
Azt a canont az öregecske szenzora miatt már nem ajánlanám. A másik kettő már tényleg igény kérdése melyik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged