- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
válasz vihartigris #50993 üzenetére
Itt kezdődik a fényképezőgép.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hemaka
nagyúr
válasz Tin_Shield #49364 üzenetére
Persze, mert csak a Olykban van ultrahangos tisztitas (ami normalisan mukodik is), a tobbiek csak razogatjak a szenzort, meg negativ toltesekkel szarakodnak.
-
hemaka
nagyúr
válasz -Gabesz- #49326 üzenetére
A6000 ezer eves keszulek, de meg mindig azt vennem, ha a ketto kozul kellene valasztani. Oke, az EVF nagyon kezdetleges, de manualozni pl. meg mindig szazszor jobb, mint egy belepo ovf es tobb erdemi info is van rajta.
Vannak Sigma uvegek Sonyra, egesz olcson, erdemes azokat megcelozni, ha szukos a keret.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz cenzor #41985 üzenetére
Éppen ezért szoktam javasolni, hogy a kiszemelt gépet mindenképpen meg kell fogdosni!
Hiába a jó szenzor, a jó obik, vagy bármi más(összes gyártóra értem), ha nem kényelmes a fogása megette a fene az egészet csak a kínlódás van vele.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hemaka
nagyúr
válasz j.bravo #41883 üzenetére
MFT jo valsztas lehet, a hasznalt piaca is parades, igy ha esetleg megsem jonne be, minimalis buktaval lehet kiszallni belole. Olympust ki is lehet probalni nemi kp elleneben nalad lehet par napig.
-
-
hemaka
nagyúr
válasz jjeahh #41814 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy a Canon mánágerek szerint ki a célcsoport.
Akinek 6D-je van? Minek váltana?
Akinek xx/xxxd-je van? Fx obikat veheti meg, akkor inkább vesz 6D-t, vagy mark3-mat használtan.
Nikon fx-ek kiröhögik, fuji dx-ek szintén.
Mft-ről meg hát szintén nem erre fognak váltani ennyi pénzért.
-
-
hemaka
nagyúr
válasz #72797440 #41697 üzenetére
Közel egy évig használtam em10II-ot, annak az evf-e szerintem rendben van, az új a6x00 széria is okés, canont én elengedném a helyedben, panaból csak G80at próbáltam az jó. Fujiból xt10, a hirtelen fényváltozásra lassan reagál, de egyébként ok, xt20 és nagyobbik testvérénél a T2-nél már nem tapasztaltam ilyet.
Mondjuk a most 1-2 éven belül megjelent milcek közül szinte mindegyik jó, mellé fogni ezzel nagyon nem lehet, inkább a fogás, obik amikkel meg lehet szívni.
Bár az tény, hogy nekem a hibrid evf-ovf nagyon-nagyon bejött, így a talicska pénzt a Fuji udvarára toltam be végül.
-
hemaka
nagyúr
válasz OceanStorm #40910 üzenetére
Azt. De én 64es kártyától nagyobbat amúgy sem vennék, az is már elég nagy adatvesztés, ha beszarik, hát a 128-as...
-
hemaka
nagyúr
válasz #86322688 #40665 üzenetére
Az igaz, de kepminosegben nem mindegyik olyan jo, mint ezek a viszonylag uj tervezesu milc-ekre keszult objektivek, raadasul a DSLR-nel* mindig ott lebeg a veres kard, hogy back/front fokuszos lesz-e a foto?!
*kiveve amelyikben van AF kalibracio, de sajnos nem jellemzo.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz Throme #40587 üzenetére
Pedig ez igy van, dolgoztam médiában 3 évet Bp egyik legnagyobb plázájában a fotós részlegen, vagy a legolcsóbb szar kompakt vagy a 800x zoomos hulladék, esetleg egy belépő dslr kellett nekik. Ha tereltem volna milc felé a barmát, csak felesleges időpocsékolás volt. Utána már el is engedtem a dologot, az kell, vigyed, fizessed, haladjunk.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz jjeahh #35466 üzenetére
Köszi. Végül az em10II kit maradt a kosárban 45-tel és hamarosan veszek hozzá még egy 60-as Sigmat is. Aztán majd eldöntöm melyik marad, bár inkább megtartom annyit megér és súlya sincs kb egyiknek sem.
Más.
E-shutter vagy mi a bánatnak van bármi hátránya a sima zárral(redőnnyel) szemben? Mert tök bejön, hogy kvázi csendben van a cucc, csak az IS susog kicsit.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
A6000 és sigma 60/2.8 jó választás lehet? A kit obit tudom, hogy szar, de az nem igazán lenne használva.
-
hemaka
nagyúr
válasz jjeahh #35461 üzenetére
Kültér. Ezelőtt portrézgattam apscn 50/1.8/4 és 85tel is. De volt m4/3 olym és azt mondjuk szerettem nagyon.
Omd10m2 + 45 kombót néztem. Meg Fuji xt10 és 35/2. Bár utóbbi üveg nem tudom mennyire jó portrézni, elég arcba mászósnak tűnik.
Utómunka nem büdös, de ha csak úgy kattintgatnék, akkor egy normálisabb jpeg azért essen ki s vázból.
Videó nem érdekel. Dslrt igazaból nem is méret miatt ejtettem ki, inkább a b/f fókusz esetleges macerái miatt.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Srácok portrézgatni kb. 350e jó magyar forintig mit ajánlanátok jó szívvel nekem? DSLR nem kell, inkább milceket nézegetnék, új cuccban gondolkodom első körben.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz runner 125 #35276 üzenetére
Ha MM-ben nézted nem csoda, ott még Bp-n is siralmas néha a felhozatal. Még mindig a DSLR-t tolják, mint az atom.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz Throme #35231 üzenetére
Jo aron nyit es ha nem fog erdekelni senkit meg eshet is. Mas kerdes, hogy milyen valojaban, varom a reszletes teszteket. Nekem kulsore bejon ez a baltaval faragott design, meg azok a hulye vilagitos ledek is amiket rapakoltak.
-
hemaka
nagyúr
válasz jjeahh #35177 üzenetére
Én is vettem már így lutriba gépet, még anno a 30D-t, bár ott nagyon nem lehetett gond a fogással... Inkább a súlyával voltak gondok, de imádtam mondjuk minden fogyatékosságával együtt.
Most már nem merném megvenni ezeket a kisebb MILC-eket fogdosás nélkül. Engem nem is a fogás, mert kis kezem van, hanem ha egy gomb idétlen8zavaró) helyen van, az tud nagyon idegesíteni.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-
hemaka
nagyúr
Az ar-ertek arany ami nalam bedobta a kalapba a Nikont. A d7200 jo vaz, popec szenzorral, fokusz rendszer is jo, dupla sd, sok gomb, kenyelmes meret es portre obik mar jo aron vannak hozza(35,50,85), raadasul a hasznaltpiac is jo nagy. Egyeduli param a front/back fokusz, amit ugyan lehet kalibralgatni, de az mar reg rossz. Sigma 50 art is szimpi es szinten kalibralhato adapterrel. MF uvegek annyira nem vonzanak, szoval el tudom viselni a ovf fogyatekossagait.
Oly mft is tetszik foleg a mereteihez kepest jo kepmunoseggel, volt nekem pl5-om, de a dof nem az igazi portrera, a 75-os meg eleg draga.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hemaka
nagyúr
En is kb ebben az arsavban nezelodok. Egy idoben en is szemezgettem a sony ff rendszerrel, de az objektiv kinalatot megnezve inkabb el is engedtem. Jelenleg inkabb a Fujik fele kacsintgatok, illetve a d7200 van meg a kalapban. D610-et neztem meg, de a siralmasan keves es foleg kis helyen levo fokuszpontok nem tetszenek. Meg nem dontottem, agyalok mi legyen.
-
hemaka
nagyúr
válasz #72797440 #34916 üzenetére
Anno én sem szerettem az EVF-et, nehezen szokta meg a szemem. De az, hogy manuális üvegekkel is simán lehet fókuszálni(peakinggel persze), illetve ténylegesen úgy látod a képet, ahogy azt rá is menti a memóriakártyára, kárpótol. Legalábbis engem.
-
hemaka
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
válasz fi:zi'k #34105 üzenetére
Van benne némi igazság. Általában akik vérre menő csatát vívnak az aps-c vs. ff témakörben, azok nem is fotóznak, max. van nekik valamelyik és a kertbe kimennek a fűszálakat és a macskát fotózni, aztán bent 100%-on nézegetik a pixeleket.
-
hemaka
nagyúr
válasz kispalsz #34067 üzenetére
Itt nagyjából meg tudod nézni szenzorban mi a helyzet 200k alatti KIT-eknél.
-
hemaka
nagyúr
válasz fireman123 #33708 üzenetére
Lattal mar Pentax reklamot barmilyen feluleten is? Mert en meg nem. Szoval eros a gyanum, hogy nincs is nekik marketing reszleguk, legalabbis EU viszonylatban.
-
hemaka
nagyúr
válasz frankstork #33319 üzenetére
-
hemaka
nagyúr
Canikon 50es szinte mind megvolt mar, csak az 1.2 nem. Azokhoz kepest nagyon penge es a karakterisztikaja is jo, bar azt meg lehet inkabb a fuji szenzor adta. Jelenleg nincs semmi, epp gyujtogetos statuszban szenvedek gep nelkul.
-
hemaka
nagyúr
Leginkább az üveg, nagyon egyben van, mind anyaghasználatban, képminőségben meg pláne. Az oly 75-ön gondolkoztam eddig én is, de az kicsit hosszúnak éreztem, amikor kipróbáltam. De majd meglátjuk... van még időm eldönteni, amíg össze jön rá a zseton.
-
hemaka
nagyúr
válasz frankstork #33267 üzenetére
Hölgyről lévén szó és elvinném és megfogdostatnám vele mindegyik itt ajánlott vázat, próbálja ki és amelyik neki szimpatikus, azt vegye meg.
De én biztosan a Em10 dupla kit mellett döntenék, ha csak úgy venni kellene valakinek a felsoroltakból.
-
-
hemaka
nagyúr
válasz stevewonder #29211 üzenetére
Gyorsan leoriginaltak.
-
hemaka
nagyúr
Egyebkent szinte tenyleg mindegy melyiket veszed. En is nezegettem a 6k sonyt es az E2-t is, volt is nalam egy ideig mindketto. Fokuszban nalam a sony mozgo temara jobban nyomta, de akkor eszembe jutott, hogy kb. soha eletemben nem fotoztam olyan helyzetben, sot nincs is ra igenyem, ahogy a videozas sem erdekel.
Fogtam, egymas melle raktam a ket gepet, nezegettem es vegul csajosan eldontottem, hogy melyik tetszik jobban kinezetre: Oly.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hemaka
nagyúr
válasz qpakcovboy #27827 üzenetére
Pont ezt a tipust neztem en is ki magamnak, de meg nem vettem meg. Egyebkent jonak tunik, hamarosan beruhazok egyre.
D3200 sony szenzora jo darab nagyon, jo lenne atemelni em10-be.
-
hemaka
nagyúr
válasz qpakcovboy #27675 üzenetére
Nekem is a PL5 volt kinézve, nagyon jó kis gép, de én világ életemben keresővel ellátott géppel toltam, nem biztos, hogy megtudtam volna barátkozni vele.
Szóval inkább emellett döntöttem, ráadásul fater épp tegnap jött haza Londonból, pont kapóra jött.Egyébként innen van és (majdnem) ennyibe került, mert volt egy -50fontos kuponom náluk. Jessops
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Másodgépnek mókázni (meg manuálozni néha) melyik gépet ajánljátok újonnan kb. 130-ig?
Én ezeket találtam így első nekifutásra:
Sony A5000 + 16-50
Fuji M1 + 16-50
Oly PL5 vagy PL6 dupla kitcrazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
Új hozzászólás Aktív témák
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest