- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
atom18 #59749 üzenetére
Neked ez az obi kell. RF 50mm f/1,8 STM
Én vittem be tegnap a 220Voltba. Tökéletes állapotban van.
(nem bizományos, nekem már semmilyen előnyöm nem származik belőle)Én inkább Canon R10-et vennék, az R50 az én kezembe kicsi volt.
-
Grillo
őstag
válasz
atom18 #59229 üzenetére
Á, ez semmi, én csak karcolgatom alulról a dolgokat, mostanában nincs "kedvem" bővíteni, pedig lenne igényem.
Ami a lényeg Pana vonalon, hogy van a Lumix, meg a Panasonic-Leica termékvonal üvegekből, amik sokszor azonos átfogásúak, csak az utóbbi legtöbbször szigetelt és jobb a fényerőben jobb. Ezzel együtt nehezebb és nagyobb is általában (pl. 12-60, vagy a 12-35, fixek is).
Azt kell kipróbálnod, eldöntened, hogy milyen tartományban használod legtöbbet a gépet. Felesleges a 14-140, vagy akár a nagyobb tele, ha te utcán lövöldözöl 15-35 mm között 90 %-ban. Mert akkor erre kell felépíteni a dolgokat, akár több fixxel, akár a Leica zoommal
Én legalábbis ezt tenném.De ha nem zavar a manuális fókusz, akkor relatíve olcsón vannak jó minőségű objektívek, Hardveraprón, index fórumon érdemes nézelődni.
-
Grillo
őstag
válasz
atom18 #59227 üzenetére
Csak azért merem írni, hogy a 14-140 bazi jó obi, mert elég sokat használom. A 12-60 egyébként kb. egyező méretű, pláne a Leica változat, de te szerintem a pénzben inkább a sima Lumixban gondolkozol. A fő kérdés, hogy milyen átfogásra van szükséged, mert ha csak a méret számít, akkor vegyél hozzá egy 20 f1.7-es palacsintát (bár akkor tényleg inkább GX9/GX8(0) a G90 helyett).
Nekem van 14-43, 45-150, 100-300, meg 40-es és 8-as manuál kínai, utóbbi hármat használom a 14-140 mellé, a másik kettőt kiváltja (méretben kb a 45-150-nel egyezik). -
Varoz
addikt
válasz
atom18 #59214 üzenetére
Én nem írtam ilyet!
Azt írtam, hogy nem tudom, oltári különbség.Amúgy jó kis kit ez így amit linkeltél.
Egyébként nézd meg a méreteket is, mert én pl. a fenti Panák közül egyiket se venném meg, mert rühellem a nagy batár téglákat.
Ezért is van Fuji X-T20-am. De ez szubjektív nézőpont. -
-
haruspex
aktív tag
válasz
atom18 #59209 üzenetére
Ez egy jó gép, különösen ha akarsz kézből videózni, abban a dual is miatt is, bár sztem a12-60 jobban illik hozzá, ha nem akarsz nagylátót külön. Viszont legalább egy fényerős fixet érdemes betervezni hozzá.
Viszont amit nem tud, ami az mft nagy előnyének kellene, hogy legyen az a kis méret, különösen ezzel az obival. (Ami amúgy a tudásához mérten nem nagy.) -
Varoz
addikt
válasz
atom18 #59209 üzenetére
Mondjuk az a 3 év nem tudom, hogy jött ki, mert összesen van rajta ennyi, szóval jó az kettőnek is.
Ettől függetlenül jó ajánlat, 390 újonnan a szett, szóval az a 70 ezer az pont annyi, hogy ne gondolkodjak az újon. Normálisan árazta be.
A tudását viszont nem tudom, utána kéne nézzek. -
válasz
atom18 #59204 üzenetére
Ez létező jelenség amit írsz, a fényképezőgépek nagyobb szenzora által készített kép sokkal jobban tűri a nagyítást (esetleg vágást), mint a mobilok képe általában.
Illetve, több beleszólásod van a kép elkészítésének a paramétereibe (kontraszt, élesség stb.), továbbá ma már alap a fényképezőgépeknél a nagyon sok adatot tartalmazó raw formátum, ami sokkal több képmódosítást elbír minőségvesztés nélkül.
Szerintem teljesen jó irányba gondolkozol, a többiek meg jókat írnak, egy használt géppel lenne érdemes kezdeni. És az se vegye kedved, ha esetleg elsőre nem jót választottál, a használtat akár veszteség nélkül tovább tudod adni, és nézel egy újat, már tapasztalatokkal a hátad mögött. -
yle_greg
aktív tag
válasz
atom18 #59201 üzenetére
Nem csak azert hasznalok (hasznalunk) fenykepezogepet, mert jobb a vegeredmeny, hanem mert szeretjuk magat a kep keszitesenek a folyamatat.
Ez egy jatek, mindig onmagunkkal versenyzunk, hogy most sikerul-e a megfelelo beallitasokkal egy jo kompozicioval olyan fotot kesziteni, amire csettinthetunk, es elmondhatjuk, hogy igen, ezt en csinaltam.Neha a felesegem a telefonnal jobb kepet lo, mint en a nagy geppel, mert a full automata nem teveszti el az expozicios ertekeket, mig en szeretek manualozni ahol nekem kell kitekergetnem az aperturat, fokuszt, mindent. Viszont az o kepe csak telefonon jo, az enyem meg belenagyitva is rendben van, ha eltalalom a beallitasokat, de ez nem csoda, MFT gepem van, a szenzora joval nagyobb, mint a telefone, es az ele rakott objektiv se mindegy, hogy egy koromnyi uveg/muanyag vagy akkora, ami mar faj ha a labadra esik. :-)
A nagy gepet is lehet automataba rakni, neha ugy hasznalom, olyankor siman csak jo a kep. De ami miatt mi nagy gepet hasznalunk, az a folyamatos kihivas, mert ezt elvezzuk. Ez egy ilyen elborult jatek, technikai sport, de be tudja szippantani az embert.
Plusz vannak a hivatasos fotosok, akiknek munka es penzkereset is a fotozas, videozas, de az egy masik tema. De nincs kizarva, hogy ok is elvezik, csak ezt nem szabad elarulniuk a megrendelovel, mert akkor csokken az alkupoziciojuk. :-)
En hobbistakent ugy vagyok vele, hogy a keo kesziteset elvezem elsosorban. Az, hogy jobb az eredmeny mint a telefone, az csak raadas. A kezeloszervek sokat szamitanak, telefonon nem olyan jo erzes allitgatni, nameg jo par dolgot nem is lehet. Csereben a telefon mindig nalad van, mig a nagy fenykepezogep minel nagyobb, annal ritkabban lesz nalad. En emiatt a kis meretre tettem le a voksomat, Pana GX9 -em van, de ez mar szubjektiv, hogy kinek mi jon be.
Telefonhoz kepest mindegyig nagy gep nagysagrendekkel jobb, mig egymashoz kepest mar nuansznyiak az elteresek. -
-
haruspex
aktív tag
válasz
atom18 #59192 üzenetére
Szia, a beállításokat, ha elkezded használni, a gépet, akkor gyorsan belejössz.
Viszont, ahhoz, hogy megérje a befektetett pénz képek szintjén, ahhoz sajnos munkát is kell beletenni. Sokat segít, ha elolvasol pár kompozícióról szóló cikket, és sok képet nézel. A flickr jó oldal erre, ott pl azt is látod mivel készültek. Komponálás gyakorlására vannak jó trükkök, pl. a szobrok fotózása.
AZ utómunka az már nehezebb ügy, azt olvasni, kell, meg kitapasztalni, hogy Neked mi áll kézre.
Mindenképpen érdemes használtan venni, ha bizonytalan vagy, abból kisebb értékvesztéssel tudsz kiszállni, ha még sem jön be. -
csacsi77
senior tag
válasz
atom18 #59192 üzenetére
Mielőtt teljesen feladnád, itt jó ajánlatokat csíphetsz el.
Az X-T200, a T3, T20, T30 II mind-mind jó lehet kezdésnek. És a Fujinál tényleg jó jpg képek potyognak ki, maximum a vízszintet és a kivágást kell állítgatni utólag. -
-
Varoz
addikt
válasz
atom18 #59185 üzenetére
Mivel 100 ezerről milliókig bármi képes fotózásra, nehéz random ajánlani.
Pénz keret már segítség.
Ennyiből kijön egy Fuji X-T3 + 18-55, azzal elég sokat lefedsz és a gépből kieső jpg azonnal használható. Később meg bővíted objektívekkel a használatod szerint.Ez egy Fuji X-T20 és egy Orestor 100 manuális objektív, nulla utómunka.
Mr.CsizmásMegjöttem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
atom18 #59183 üzenetére
Jó telókamerák az adott látószögükön, megfelelő fény esetén már nagyon kicsi, kb. pixelkukkolós hátrányban vannak a fényképezőgép képével szemben. Rendesebbje saroktól sarokig éles, elégséges dinamikával rendelkeznek, raw képes fotó appal (pl mobilos Lightroom) pedig a képfeldolgozó motor is kiváló. Fényképezőgéppel sok nyűgöt veszel a nyakadba, akkor érdemes belevágni, ha más látószögeket szeretnél, kevesebb fény esetén jobb teljesítményt, háttér-téma erősebb leválasztását és bevállalod emiatt az eszköz cipelést, bíbelődést, rendes objektív árát, az azonnali képmegosztás nehézségét.
-
Varoz
addikt
válasz
atom18 #59183 üzenetére
Ez eddig nagyon jó, de mégis mire vársz ajánlatokat?
Legalább az összefoglalót nézd már meg, kb. első link.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest