- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
válasz
vihartigris #54661 üzenetére
Ez azért már nem teljesen igaz. Mondjuk ha összenézzük a Fuji f/2.8-as zoomjait a Sony FF f/4-es zoomokkal, vagy akár a Tamron f/2.8-as zoomokkal (bár itt nem egyezik meg teljesen a gyújtótávolság), akkor igazából a Fuji még nehezebb. Fixeknél sincs igazán különbség. Így, hogy az X-T4 is megkapta a stabit a gép sem igazán könnyebb.
És nem elkezdeni akarom ezt a méret vitát, de ez nem egyetemes törvény már. Ha sötétebb rendszert akar összerakni, akkor biztos könnyebbre sikerülhet APS-C-n. -
Neck
veterán
válasz
vihartigris #54661 üzenetére
Egyetértünk, így már egyértelmű. A márkák felsorolását nem értettem, hiszen a Sony-nak, a Canon-nak, és a Nikon-nak is van APSC illetve FF rendszere is
-
Muerte68
addikt
válasz
vihartigris #54635 üzenetére
igen lejárt a három év frissítettem
PuMbA- 2'8-4- igen stabilizált ez is van rajta rekeszgyűrű, ami jó dolog és kit ből kivásárolva 80-85- körül van ami elég jó ráadásul igen jó a képe is.
Nem tudom mennyire jó a canon szenzor de eddig úgy tudtam hogy a Sony szenzor jobban húzható.
Nem akarom lebeszélni a canon ról csak érdemes megnézni ezeket is. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #54642 üzenetére
tudom, volt 2x is
@pumba nem opció, ha kitben veszi, akkor kb. ~150€ a felára a natúr vázhoz képest.
-
Matska
senior tag
válasz
vihartigris #54605 üzenetére
Végül is egy T20, E3, T200 is jó lehet akár 15-45-tel is. Kérdés persze a keret. A FF tervből kiindulva gondoltam egy kategóriával feljebb ajánlani.
-
válasz
vihartigris #54587 üzenetére
Köszönöm, azt tudom. Volt anno egy, ha jól emlékszem N300.
Szerintem Sony lesz a befutó. -
válasz
vihartigris #54548 üzenetére
Csak egy obim van, egy 18-135mm-es. Bőven ellennék egy hasonlóval Nikon vonalon. Még van egy időzítős távkioldóm. Nem az eredeti, valami kínai cucc, a Fotoplusnál vettem anno. Ahogy nézegettem Nikonnál sem drágább.
Szóval nem vagyok nagy igényű, bár a 7D miatt magasan van a léc.
PuMbA: Ami szembe jön, sportot nem nagyon. Ha megyünk családi sétára, a nyakamba akasztom és amibe látok fantáziát lefotózom. Tárgy, növény, állat, minden jöhet.
-
Matska
senior tag
válasz
vihartigris #54380 üzenetére
Rengeteget. Falun lakom pár éve, a kert végében erdő, rét. Mindig látunk, nyulat, őzet, rókát, fácánt, mindenféle ragadozó meg nem ragadozó madarat de főleg szarvast.
Amíg nem volt kerítés, volt hogy arra mentem ki reggel, hogy az őz reggelizik a veteményesben. -
Pikaa
aktív tag
válasz
vihartigris #54340 üzenetére
Bocsi, nem írtam le azt: inkább a sportfotózásra kellene.
-
Dadpool
aktív tag
válasz
vihartigris #54156 üzenetére
10 percek még jók is lehetnek mivel szeretném a felvételeket vágni meg egy kis utómunkát végezni.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
vihartigris #54052 üzenetére
Köszi
Még ha frissítve van, akkor is lehet ez a probléma? Mert akkor úgy mondom neki, hogy próbálja ki sima cső adapterrel.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #54010 üzenetére
Azok helyett én ilyeneket vettem, hogy minél kisebb helyet foglaljanak.
-
rekid
addikt
válasz
vihartigris #53987 üzenetére
Eléggé konyha angol tele szemléltető képpel (mi oké és mi nem) nyugodtan "olvasható" angolul is...
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
vihartigris #53927 üzenetére
Ezt már a gép megvétele előtt is elolvastam és most sem találok olyat benne ami leírná azt, hogy hogyan tudom újra a kép közepére helyezni a fókusz pontot!
Rekid:
Lehetőleg te inkább ne válaszolgass nekem mert a trollkodáson kívül mást eddig nem láttam tőled és most is jó nagy hülyeséget írtál.
Fogalmad nincsen arról, hogy én milyen témát fotózok.
vond:
Igaz! Bocs. -
vond
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #53927 üzenetére
Pontosan. Ezzel kellett volna kezdeni.
Aztán ha mégis további kérdések merülnek fel, akkor azt nem itt, a "Milyen cserélhető objektíves gépet?" topikban, hanem az Azonnali fotós kérdésekben, vagy a márka/típus szaktopikjában kellene feltenni.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
vihartigris #53909 üzenetére
Próbálgattam a gépet, de kb 5 perc alatt felhúzott.
Sima autó módban elkezd automatán fókuszálni egy pontra és azt követi a kijelzőn... (AF-S módban)
Oké átállítom AF-S "Wide"-ra. Na most nem követ semmit.
De ugye itt van érintéses fókusz. (opcionális)
Próbálgatok ide oda érinteni tök jó oda fókuszál ahová kell.
Na de! Hogy a faxba lehet visszaállítani középre, hogy ne maradjon a képernyő sarkában a fókusz kocka?
Komolyan ilyet még soha nem láttam korábban, hogy a fókusz kocka nem középre megy vissza hanem ott marad ahová utoljára érintettem.
Ha kikapcsolom az érintéses fókuszt akkor is ott marad... Max akkor áll vissza ha a fókusz módok között kapcsolgatok...
De van erre valami fókusz reset gomb vagy valami, hogy vissza álljon középre úgy, hogy ne kelljen fókusz területeket váltogatni?
Mennyivel könnyebb volt kezelni a Nikon P1000-et. -
Neck
veterán
válasz
vihartigris #53914 üzenetére
A körtepumpa overrated, asszony kiürült, jó alaposan kimosott samponos flakonja nálam hozza ugyanazt a hatást
A lenspen viszont jó cucc!
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
vihartigris #53912 üzenetére
Értem.
Obi tisztításhoz kell valami speckó szer vagy törlőkendő?
Vagy elég ha ráköpök és megtörölgetem a pulóveremmel? -
NvidiaRTX
őstag
válasz
vihartigris #53909 üzenetére
Amúgy ezek a gépek mennyire tolerálják a páralecsapódást?
Teszem azt hidegből melegbe beérve rögtön lehet használni vagy érdemes várni vele míg felveszi a környezeti hőt? -
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #53799 üzenetére
Igaz, bár ez csak azért lehetséges, mert kispórolták belőle az optikát
A 16-55 jobb optikailag.
-
Bódi Erik
csendes tag
válasz
vihartigris #53685 üzenetére
Eddig Canon és Nikon vázakat fogdostam, azok nagyjából mindkettő egyforma jó fogású volt, passzolt a kezembe.
Viszonylag nagy kezem van, apró vázat nem szeretnék amit 2-3 ujjal kell tartani. -
törölt tag
válasz
vihartigris #53659 üzenetére
Vagy akár simán csak 18-55-tel. Feltéve, hogy bejön neki a tekerős-csavarós kezelés, meg retro design, szerintem jobb választás is lehet a Sony APS-C vázaknál.
-
sirfer
aktív tag
válasz
vihartigris #53667 üzenetére
Megyek majd boltba, úgyis megnézem előtte, bármi is legyen majd az.
-
sirfer
aktív tag
válasz
vihartigris #53662 üzenetére
Csak tesztekre hagyatkoztam egyelőre. Sony kamerám volt már, a Fuji csak számomra nem ismert márka.
-
sirfer
aktív tag
válasz
vihartigris #53659 üzenetére
A Fujit egyáltalán nem ismerem
-
HagaNRG
őstag
válasz
vihartigris #53560 üzenetére
Elsősorban mert 3-4 év Olympusozás után vonz az újdonság varázsa és, hogy kipróbáljak valami mást, másrészt meg persze nyilván azért, mert pont ennyi ideje olvasom, hogy mások ódákat zengenek a full frame csodáról, pláne egy m4/3-hoz képest...
(apukám anno 1997-ig bizonygatta, hogy neki a Ladától nem kell jobb autó, mert az is tökéletes neki és ugyan, mint tudhat egy másik autó, drágábban. Aztán végül nagy nehezen megvette az első nyugati autóját.... mondanom sem kell, hogy onnantól kezdve kicsit más megvilágításba került a Lada. Na, csak azért írtam ezt, hogy nehogy én is így járjak, hogy itt elmegy mellettem az idő és nem veszem észre, hogy rég lépni kéne már.) Bár azért hiszem, hogy egy OMD EM10 II még 2020-ban sem egy túlhaladott technika. -
nikkor
aktív tag
válasz
vihartigris #53494 üzenetére
Konkrét vázat is tudnál ajánlani?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #53424 üzenetére
+ lightroom + valami fancy CC preset.
-
Matska
senior tag
válasz
vihartigris #53193 üzenetére
Van neki, de direkt telefon helyett akár egy fényképezőt.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #53193 üzenetére
+1
vegy egy P20-at.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #53176 üzenetére
*bármelyik Fuji XT váz és 18-55. szotyiból az A6300 is jó, mióta kijöttek hozzá az fw frissítések.
-
TayRol
nagyúr
válasz
vihartigris #52755 üzenetére
ff-em nem volt még milcből, a többi igen.
csak már rég, és nem vagyok képben.oly vázakat nagyon szerettem, csak fényerős obival nem fér bele szvsz a keretbe egy nomális váz. panasonic-kal kapcsolatban semleges vagyok, fujiból x-e3 volt utoljára, azt is drága etetni üveggel. sony dettó, bár az még nem volt hosszú távon piszkálja a csőröm, de ugye az üvegek nem a legjobbak.
ezeket le bírom szűrni, csak azért kérdeztem, hátha most van valami BB, amit lehet ajánlani.
-
kw3v865
senior tag
válasz
vihartigris #52556 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok, szintén nem akarok objektívet cserélgetni. 140 ezer Ft alatt vajon létezik normális kompakt gép, ami legalább 4/3-os szenzorral van felszerelve?
-
Stephan89
aktív tag
válasz
vihartigris #52519 üzenetére
Szerencsére csak kb 2-3 hét maradt ki.
Ma találtam egy jó cikket arról, hogy milyen jól adapterezhető a Sony. Az egyetlen érvem, ami a Nikon D5300/5600 felé billentette volna a mérleg nyelvét, az olcsó Nikkor obik voltak. Úgy tűnik, az obikkal nem lesz gondom a Sonynál sem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
vihartigris #52508 üzenetére
"Sony A6000 tűnik, egyelőre alapzoommal,"
Ez gondolom a 16-50-es. -
válasz
vihartigris #52410 üzenetére
Nem lehet, hogy például a 6500-at és a 6000-et kivezetik az újakkal?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #52376 üzenetére
az a 70-300 optikailag a minolta classic, csak a koszorút cserélték ki az optikai tagok körül.
(#52381) MittuDomain_ na oda pl. elkéne egy effx2 szintű AF+lensturbo megoldás.
-
Mirman
őstag
válasz
vihartigris #52376 üzenetére
Igen , ezt mondom hogy Sony rendszerben ha gondolkodik valaki akkor jelenleg nincs jó minőségű feldolgozható árú tele objektív ( a belépő Sony kit tele egyértelműen nem az , mint ahogy ugyanennek a Fuji verzióját sem sorolom ide ) .
-
kalanchoe
senior tag
válasz
vihartigris #52100 üzenetére
Az obival és a beállításokkal nem tud számára megfelelő képet lőni, ezzel érvelt.
vond: Köszi, ezt ajánlom neki.
Célként azt mondta, fejlődni szeretne, és jobb fotókat készíteni. Leginkább természetben szokott fényképezni, meg néha portré fotókat csinál. -
kalanchoe
senior tag
válasz
vihartigris #52080 üzenetére
250ig -bővítve az árkeretet van valami jó választás?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #52028 üzenetére
kivéve talán a pentax, de ők a fotósvilág jobbkormányos oldtimer klubja
-
snake1977
őstag
válasz
vihartigris #52028 üzenetére
Azt olvastam hogy a sony gépeiben talán az A230-al kezdve van beépitett képstabilizálás, ugyanakkor az is egy öreg gép már, nem tudom létezik e átalakitó, vagy adapter hogy régebbi obikkal is lehessen használni, erre nem nagyon térnek ki.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #51928 üzenetére
de fókuszban maradsz, és témán. virág/modell/stb. staticnál ráérek én is nyomkodni Q menüt, de sport/repcsi/mittomén gepárdversenynél azért jobb eggyel lejjebb/feljebblökni az iso-t tizedmásodperc alatt, mint nyomkodni a gyorsgombokat, vagy lemaradni a képről. (vagy utólag LR-ből visszabűvölni)
persze ezt úgy mondom, hogy praktica ltl3-on tanultam fotózni, így izomreflexből van a tárcsázás.
-
itouchfan
senior tag
válasz
vihartigris #51897 üzenetére
Volt már mindkettő a kezemben, Fuji ilyen 220Volt tesztnapon (többféle, köztük X-T1, X-T2, X-T20), Panát meg szintén sokat taperoltam karácsony előtt (gondolkoztam, hogy már akkor lecserélem a Nikont), úgyhogy mindkettővel meg tudok barátkozni. Az Oly többet között ezert is esett ki.
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #51801 üzenetére
Hosszú záridővel több lenne, de ez van
Majd a következőre felkészülök állvánnyal meg mindennel, mert ez csak úgy az ablakon kinézve jött, hogy párat kattintok.
-
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris #51677 üzenetére
Oneki jobban tetszik a Fuji, mint a Sony.
-
StLui
veterán
válasz
vihartigris #51672 üzenetére
Köszi! Azért (is) írtam be, hogy a tanácsadók, hozzászólók lássák is néha, hogy nem hiába koptatták a billentyzetet
-
tvamos
nagyúr
válasz
vihartigris #51677 üzenetére
Lehet... elmegyek boltba, es kiprobalom megegyszer.
-
total90
veterán
válasz
vihartigris #51664 üzenetére
Az A9-et nem írtam mint opció
(#51665) p_adam
A gép nekem lenne, hanem egy havernak és kb. mindent fotóz a mostani gépével. Ezzel is ugyanez a terv vagy is ha megveszi a vázat, akkor UWT-tól a teléig le lesz fedve minden objektívek terén.
(#51667) konyi79
Igazából épp hasonló okok miatt megy a diskurzus a haverral. Szerintem ha a két gépet összehasonlítom, akkor a mérleg az A7III oldalára billen. Igazából nem értem, hogy az A7RIII miért drágább annyival.
42 Mpx, jobb kukucska és kijelző. Kb. ennyi szerintem.
-
grigo
őstag
válasz
vihartigris #51393 üzenetére
Röhögtök a sony-n de ahol fű van a képen ott eszembe sem jutna az olyt használni ha sony is van. Oylval szinte éget a zöld, néha már mint a neon. Sokszor kapok a valósághoz közelebbi képet a sonyból. Persze ma kevesebben keresik a valóságot mert eye candy kell meg insta filter hatás. Ettől még a fuji állat dolgokat művel meg legtöbbször az oly is nagyon ott van. Csak nem röhögnék ki alapból semmit.
-
hemaka
nagyúr
válasz
vihartigris #50993 üzenetére
Itt kezdődik a fényképezőgép.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #50968 üzenetére
Ja, de akkor inkább Mr.Csizmás szettjét venné meg.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #50965 üzenetére
250 ezerér'?
Mondjuk külön erre nem írt árat, de vázra+obira szánt 150-et, nem?
(#50964) DrojDtroll: Mi az alternatíva a Sony kitobira? Egy GX80+12-32, vagy egy E-M10II+14-42, vagy valami olcsóbb Fuji kit.
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #50846 üzenetére
Nem, csak sokan nem kalkulálják bele a fotózásba az üzleti részt
Fotós szempontból lehet elmondani dolgokat gyártókról, de üzleti szempontból megnézve valamivel világosabbak a dolgok, hogy mi miért van és mi miért nincs. Üzleti szempontból van kevés natív objektív EF-M-re és ez a felhasználók nagy részének tökéletesen elég. Aki a fotózásban mélyebb vizekre evez az nem M50-et vesz és nincs szükségese több EF-M objektívre.
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #50844 üzenetére
"Ezt melyik statisztikai szaklapban olvastad?"
Ha olyan sokan lennének, akkor a Canon már csinált volna több natív obit. Tudjuk, hogy a Canon akkor csinál valamit, ha tisztán látja benne a profitot és vennék a cuccot, addig nem mozdul meg. Nem rég jött ki a 2018-as jelentésük és sorozatban a 16. évben tartják az első helyet a cserélhető objektíves gépek esetén. Üzletileg nem hülyék ülnek ott. Ha valamire nagy igény van, azt ki fogják szolgálni.
-
80hun
addikt
válasz
vihartigris #50765 üzenetére
Nincs, 80d-m van
-
grigo
őstag
válasz
vihartigris #50645 üzenetére
Illetve a péniszhosszabbító koefficiense is kisebb mintha kiraksz valami műanyag tükröst jó nagy telével az asztalra. Azzal komolyabb fotósnak látszol, már csak egy jó nagy photography vízjel kell a képeidre utána
Amúgy semmi. Talán tényleg az akksi, de jó áron el lehet kapni dupla set patonákat ebay-en.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
vihartigris #50614 üzenetére
Tudom hogy rendszert veszek, nem is mondtam másképp.
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #50320 üzenetére
Igen, de elég jó. Persze, jobb ha be van borítva az egész szenzor, de az utó vágás / igazítás miatt sokszor nem fényképezhetsz úgy, hogy a szélen van a fókuszpontod, mert feldolgozáskor fog érni meglepetés, hogy de jó lenne még ott ha tovább tartana a kép.
-
törölt tag
válasz
vihartigris #50322 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, nekik így is megy...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #50322 üzenetére
-
bigaatis
csendes tag
válasz
vihartigris #50320 üzenetére
fotózásra még a 25 is bőven sok
-
modulus
aktív tag
válasz
vihartigris #50317 üzenetére
(zoom)
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #50317 üzenetére
25 van az RX100-ban, ami csak kontraszt alapú, M100-ban Dual Pixel AF 49 pontos
-
modulus
aktív tag
válasz
vihartigris #50308 üzenetére
Úgy, hogy közben kezen állsz és fagyit is nyalsz, lábbal pedig tapsolsz.
-
itouchfan
senior tag
válasz
vihartigris #50308 üzenetére
Szerintem elég kevés szarvas van, amelyik mozgó hajóról ugrál..
-
modulus
aktív tag
válasz
vihartigris #50291 üzenetére
Igen, a 3 fő opció választható rajta, ami az átlag usernek kell: videó, fénykép, full automata. Nincs rajta 5 féle, programozható tárcsa.
Fénykép opciónál 2db érintéssel választható további programok (pl.: M),
habár én megmondom őszintén fényképezni csak manuálban szoktam, az ehhez kapcsolódó beállítások elhelyezkedése és mennyisége pedig a képernyőn szintén érintéssel módosítható.Az egyik legjobb választás azoknak, akik a telefonos fotózáshoz vannak/voltak szokva.
-
konyi79
addikt
válasz
vihartigris #50291 üzenetére
Igen, sajnos a PASM módok sajnos csak érintőképernyőről érhetőek el.
-
szemroni
csendes tag
válasz
vihartigris #50275 üzenetére
miért? Pont eggyel lejjebb kérdeztem én is hogy Spny RX100 vagy ez?
-
törölt tag
válasz
vihartigris #50228 üzenetére
+PuMbA
KIT-ben kellene, ahol a váz mellé adnak egy alap obit.
18-55mm IS STM objektív milyen? 750D mellé ezt adják. Később majd lenne hozzá másik is. -
törölt tag
válasz
vihartigris #50222 üzenetére
150-ig van a keret, így már van más ajánlat is?
PuMbA: a mostani is elég rossz, a kijelzője már vibrál, pedig rendesen vigyázva volt rá. (bridge) Emellett egy régebbi tükrös Nikon is hamar bedöglött, ezért kerülnénk a márkát.
-
Pimpa
tag
válasz
vihartigris #50175 üzenetére
Jah, Fuji esetén nem tudom használni az 5000-shez adott objektíveket. Azért egy leggagyibb 50-230-s objektív +130 ezer, ezt figyelembe kell vennem
-
Tristis
őstag
válasz
vihartigris #50075 üzenetére
A párom zongorista, és csak egyetlen egy hanggal tud lefogni kevesebbet, mint Liszt Ferenc tudott. Ez azt jelenti, hogy 11-es kesztyűmérete van
A fogással nem lesz gond. De persze végignézegetjük majd a gépeket, vagy valami hasonlót.
Képzeljétek el mekkora lába van, ha ekkora keze -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
vihartigris #50055 üzenetére
én tudok egy nyerőt, XT30
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #50039 üzenetére
Olcsó FF-hez csak jönniük kell majd olcsóbb obiknak is. Érdekes verseny lesz az biztos. Sony-nak szuper jó vázai vannak, amivel versenyelőnye van, de a Canon RF objektívei a most bejelentettekkel meg odacsapnak mindenkinek minőségben
-
modulus
aktív tag
válasz
vihartigris #49955 üzenetére
Valakinek valamire biztos jó. Sőt, nyilván sok mesternek bőven kiszolgálja a munkáját.
Én a legtöbb esetben nem tudnám használni a fényereje miatt, így totál fölösleges lenne megvásárolnom. Használt piacon ilyen obik tömkelege vár gazdára. -
grigo
őstag
válasz
vihartigris #49938 üzenetére
Értem a poént, ugyanakkor itt nem hiszem, hogy maga a fotózás a produktum hanem maga a kiállítás és annak berendezése. Kövezzetek meg de itt talán teljesen mindegy mivel kattintod el a beállított, kivilágított kiállítást. Lejjebb a steampunk valami az jól néz ki, ha a képeket azzal csinálták király de ott meg a képek sajátos torzítása és régies világa viszi a prímet, ugyanezek a képek egy bármilyen modern echnikával kukázni valók lennének. A régies világa ad nekik érzetet szerintem és egyfajta időutazás hangulatot.
-
P. Éva
újonc
válasz
vihartigris #49933 üzenetére
Egész pontosan: "Panasonic Lumix DC-GX800"
-
krisztian7
tag
válasz
vihartigris #49841 üzenetére
Igen, ezek valóban nem lesznek rossz áron
Csak nincsen még használtan.
Másrészt ezeket az obikat megkapom m4/3-n:
Panasonic G 25mm f/1.7 58 ezer
Olympus 45mm f/1.8 használtan van 65 ezer körül
Az alap pana 12-32 vagy a még jobb 14-42 ez-t kiegészítve jó kis útitársak lennének és elférnek egy mellényzsebben együtt
Elmentem most amúgy megnézni az eszközöket, még jó, hogy itt van a fotoplus mellettünk. A legjobban az Olympus OM-D E M10 Mark3 tetszett, nagyon jó fogása volt. Ha ráteszek egy vakut erre akkor nem esik ki a kezemből, de mégis kicsi a pancake obival, ha csak az kell. A Sony A6000 egyáltalán nem tetszett fogásra. A Panasonic GX9 fogásra jobb mint a GX80, de annyi különbség nincs, de az Oly verte ezeket is. Hiába tud lehet mindegyik többet mint az Oly, mégis az tetszik fogásraVagy nagyon rosszul látom a képességeket?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #46877 üzenetére
Akkor másképp hibázik, oszt' jóvan....
-
PuMbA
titán
válasz
vihartigris #46877 üzenetére
[link]
Egyáltalán nem meggyőző az A6300 fókuszálása...érthetetlen, hogy késik az EVF és nem tudod rendesen követni a gyorsan mozgó objektumot. Megnéztem volna / megnéznék egy A6300-at a Május 1-jei repülő programon vagy a következő Air Race-en az alsó-közép Canon DSLR-emmel szemben, amikor a repülővel 400km/h-val csapatják és pont a közeledben, előtted húz el.
-
HKorn
veterán
válasz
vihartigris #46673 üzenetére
Igen, tudom, de azok már jellemzően elég drágák, nekem meg csak limitált keretem van ilyesmire. Nem is komoly hanszálatra lenne, csak gyerekekt fotózni, ezért egy belépő DSLR lesz az én barátom. Próbáltam már MILC-et OVF nélkül, egyszerűen nem tudtam megszokni, nekem a fotózás az egyenlő a kukucskával
-
gprspeter
senior tag
válasz
vihartigris #46458 üzenetére
Vöröset...
-
Rapid136
őstag
válasz
vihartigris #46414 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #46266 üzenetére
Thierry Arbogast színvilága nekem nem jön be annyira....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #46244 üzenetére
Igazából ezt.
-
Mirman
őstag
válasz
vihartigris #45851 üzenetére
Tárgytalan
-
törölt tag
válasz
vihartigris #45754 üzenetére
(#45754) vihartigris
Kiveséztük már korábban, nem ígérte. Ellenben tele van vele a net régóta.
(#45755) total90
"Arra kíváncsi vagyok milyen szörnyűségeket kellene elmondanom, mert én nem nagyon tudok róla, hogy lennének."
Semmit nem "kell" mondanod, éppen arról van szó, hogy sokkal kevesebb embert érdekelnek a nyűgjei, mint a piacvezető cég csúcs vázának bármilyen gyengesége. Ez ilyen volt és lesz is.
-
total90
veterán
válasz
vihartigris #45698 üzenetére
-
total90
veterán
válasz
vihartigris #45696 üzenetére
Kíváncsi lennék egy összehasonlításra azért, amolyan "real world"... meg bevonhatnák a Fuji X-T2-t is, mert nekem az van
-
total90
veterán
válasz
vihartigris #45694 üzenetére
Most ez miben rosszabb mint az A7RIII a keresőn kívül?
Elég must have a cucc. -
törölt tag
válasz
vihartigris #45659 üzenetére
Ez biztos nem így van és nem így lesz....már akinek van szeme a látásra...egyszer egy csaj feltöltött a face-ra egy hold fotót, szörnyű volt, a nevét nagybetűkkel írta rá, kiderült valami bridge géppel készítette....feltettem neki egy 10 éves 10 mp-s vázzal + 200mm es obival készült képet a holdról és szarrá nagyítottam, persze még így is olyan volt neki mintha űrteleszkóp lenne...másnap feltette eladásra a gépet ;-)....korábban elfelejtett képeket nézegetni...;-)
-
Muerte68
addikt
válasz
Hálistennek ennél vannak igényesebb emberek is,mostanában egyre többen kérnek meg-bérelnek fel valakit hogy normális face-képeket csináljon róluk-van aki évente 1-2 szer csináltat több képet utána adagolja a jó minőségű képeket
Azok akiknek jó a mobilos kép az eddig se és ezután se fog fényképezni
Nekem is töbször mondták már hogy csináljak rendezvénye képeket az ő gyerekükről is,vagy volt aki azt mondta hogy inább szólt volna mert a szalagavatóról egy normális kép se volt a gyerekről.
Persze ezek csak ismerősi segítségek szoktak lenni mivel elég sokszor rájönnek hogy csak kéne 1-2-normálisabb fotó főleg hogy a fizetős fotós csak papírképet ad-az meg nem jó a facéra
Ráadásul ha nem fér oda az ember a telefonnal nem fog rá zoomolni 10m-ről én igen -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Komolyabb DSLR-t se vesz átlagjúzer, komolyabb MILC-et sem nyilván.
Persze így is tízszer-százszor annyi kép készül, mint húsz éve.. -
mikrofon
veterán
válasz
vihartigris #44263 üzenetére
Készségesen segítenek, fölég, ha úgy adod elő és ezt látják is, hogy ebből pedig üzlet lesz....
-
mikrofon
veterán
válasz
vihartigris #43950 üzenetére
Huhh tényleg ezt el is felejtettem....
A tamronnak ebből az új SP sorozatból, a fehérgalléros FF F/2.8-as zoom objektívjei igen jók. Tapasztalatból tudom..Ezt nem ismerem!
De ezt az átfogást szerintem már két-három objektívből érdemes kiépíteni....
Ezért is a neve cserélhető objektíves rendszer.... -
MrChris
nagyúr
válasz
vihartigris #43882 üzenetére
Persze, Nikon 1-re is feltekerhetem, csak ha már jó minőségű, széleken is jól teljesítő (egyre drágább) ff obik, miért ne ff érzékelőre karcoljanak?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
vihartigris #43882 üzenetére
Amúgy ha belegondolok valszeg én is az a6300-at venném manuálozni is, mert ha felcsavarok rá egy focal reducert, dof-ban is ugyanott vagyok, mint az a7-el... és egy gyorsabb, használhatóbb, kiforrottabb gép.
-
asdf_
veterán
válasz
vihartigris #43612 üzenetére
Nezd, en rendelkezem onkritikaval.
Ketfilleres kompaktrol mentem kisszenzoros csucskompaktra, majd errol MFT-re. Van ket kitobim meg egy 50-es manualom, a 135-os CZJ-vell meg csak szemezem (ennel tobbhoz pedig az otp-nek kene ramszakadnia). Kepeim 90%-a turistafoto magamnak, azon kivul brutallusta vagyok fotozni, pedig kene. Ezek alapjan kb. a nepstadion osszes fejlampajat kene ramiranyitani, hogy kinek nem kene egy geprol ajanlot irnia -meg ha a sajatja is-. Igy nem is teszem. Par tizezer expot meg el kell kovetnem ahhoz, hogy en akar csak egy a4-es oldalnyit is irjak egy geprol, hogy annak haszna is legyen, mert ugyanazt leirni (bar tovabbra is azt gondolom, az em10 mkII mocskosul nem egy olyan gep, amirol barkinek barmit is kene irnia, arra csak az idot kell raszanni elolvasni, amit masok mar megirtak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest