-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vihartigris
őstag
válasz
Oposzumtoszó #54757 üzenetére
Ahogy vond is írta nem árt egy gyorsabb kártya, de nagyobb tárhelyű is legyen.
Főleg a videó eszi nagyon a biteket. -
PuMbA
titán
válasz
Oposzumtoszó #54752 üzenetére
Ja, a sima 7D nagyon béna szenzorú gép volt
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Oposzumtoszó #54757 üzenetére
Ha nem "gyilkolod halálra" a gépet, akkor egyelőre jó lesz.
Hosszabb RAW sorozatokhoz, és 100 mbps-os 4K videókhoz kellhet egy gyorsabb kártya. Egy Sandisk Extreme-et, esetleg Extreme Pro-t azért beújíthatnál idővel. Sincerity/Courtesy Trading-től fele áron megjön, mintha itthon vennéd "artiszjussosan".
(#54756) SkyLine3000: Hát, 100 ezer pénz nem túl sok erre a területre. Videó is fontos lenne valamennyire?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Oposzumtoszó #54750 üzenetére
Jó fényeket!
Egy gyors tanács: Ha nem szükséges az 1-1,5 FÉ előny, akkor használd nagylátón is f/5.6-on a 14-140-est. Ott az igazán jó, meg még f/8-on. Az ekv. 28-280-as átfogást meg nagyon fogod szeretni, hidd el nekem. Ja, és 140(280) millin ilyen 1/10-eket, 1/20-okat simán ki lehet tartani a Dual IS-sel, főleg elektronikus zárral.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Oposzumtoszó #54743 üzenetére
Hát, az sok mindentől függ. Én simán beleraktam 4-500 expót meccseken, meg 30-40 perc 1080p50 videót. A kb. két órát majdnem kibírta így a gyári akksival. Télen gyorsabban merült, akkor a vége felé már inkább cseréltem, hogy ne maradjak le semmiről.
De vegyél hozzá 2-3 pótakkut (ha nem akarsz sokat költeni, akkor valami jobb utángyártottat), aztán azzal már le vagy fedve akár egész napra.
Lehet, hogy nekem is el kéne adnom párat, mert annak idején rendesen betáraztam. Asszem 5 darab van összesen, de volt egy-két egész napos esküvőm, ahol biztosra akartam menni.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Oposzumtoszó #54737 üzenetére
Sokan lesajnálják az MFT miatt, de jó kis szett az.
Kb. egy évig használtam szinte minden héten.
Nagyjából hasonló képminőségre számíts, viszont sokkal modernebb funkciókra, és jóval kisebb méretre, tömegre. Hiába nagyobb a szenzor a 7D-ben, mégiscsak egy 10+ éves gépről van szó. Gyakorlatilag az akkuidőn kívül csak előnye van a G80-nak.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Erdekes dontes, (marmint nekem,) kivancsi leszek a velemenyedre, par nap/het hasznalat utan. Remelem visszajossz megosztani!
-
válasz
Az szerintem jó kis szett!
-
csacsi77
senior tag
válasz
Oposzumtoszó #54588 üzenetére
Mennyire kár, hogy a Samsung pont akkor szállt ki a buliból, amikor kezdtek nagyon fasza gépeket kiadni. NX1 nagyon kellett volna akkor. De az NX500 is jó volt. Sajnáltam nagyon!
-
vihartigris
őstag
válasz
Oposzumtoszó #54586 üzenetére
Samsung fényképezőt se nézz, az is halott rendszer.
-
PuMbA
titán
válasz
Oposzumtoszó #54583 üzenetére
Mert A bajonettes. Sony már csak E bajonettben utazik
-
MrChris
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #54583 üzenetére
Egyesítí a dslr hátrányit a régebbi milcek hátrányaival, plusz még veszít ⅓ érzékenységet, valamint már nem fejleszti a Sony.
-
PuMbA
titán
válasz
Oposzumtoszó #54580 üzenetére
Ha egy halott rendszert akarsz venni, akkor ok
-
Neck
veterán
válasz
Oposzumtoszó #54559 üzenetére
...és mások:
Ha végre elér hozzánk is az irreálisan túlárazott a6100 árcsökkentése, az is komoly alternatíva lehet. Német mediamarkt, A6100 kit = 666 EUR (távozz Sátán).
235 ezerért szerintem nagyon jó vétel lenne - ebben az árkategóriában nincs ilyen autofocus a piacon.Itthon sajnos jelenleg 275 ezer
, egyszerűen ajánlhatatlan, az a6400 alig 30 ezerrel drágább, és annyi pluszt bőven megér...
-
Neck
veterán
válasz
Oposzumtoszó #54555 üzenetére
Ez egy nagyon szép gesztus, már annak is örülök, hogy olvashattam.
Ha ilyesmihez keresel gépet, és nem nagyon van szempont - én úgy gondolom, ilyen esetben a legjobb kézbe fogni pár vázat, és azt venni, ami neked bejön.
Azonban járvány helyzet alatt nem tudom, mennyire van lehetőséged erre...Mindenesetre, mivel már volt APSC szenzoros géped, én nem írok MFT gépet (azt majd megteszik mások, jó rendszer az is).
Ha maradnál APSC vonalon, olcsón kijöhetsz egy használt a6000-el, és még obira is jut pénz.Esetleg - bár hobbira szerintem nem létszükséglet, ha mozgatja a fantáziád a Full Frame, érdemes lehet bújni a használt oldalakat - 230-ért éppen beférhet egy A7II, az alap kitobijával is jól el lehet lenni, a szenzorban nagyon sok a tartalék - valamint van benne szenzor stabi, így ha felteszel bármilyen régi manuális obit (Sonyra még a szódásszifon is felmegy) stabi lesz akkor is. A7 is belefér, de nagy ugrás az A7II, érdemes azt inkább. Ha sikerül kifogni ennyiért, szerintem kiváló vétel. Van olyan váz, aminek picit jobb az autofókusza, olyan is, ami picit gyorsabb, olyan is, aminek a szenzor stabija jobb, de ezek mind csak 1-1 paraméterben jobbak, a többi paraméterben viszont lényegesen gyengébbek.Nagyon jó csomag.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Oposzumtoszó #54550 üzenetére
Családi sétákhoz, általános témákhoz szerintem teljesen felesleges ekkora monstrumokat magaddal cipelned. Elég lenne egy kisebb, modern MILC váz egy(-két) jó alap objektívvel. Vagy ha főleg világosban használnád, és nem igényled a sok kezelőszervet, akkor akár egy prémium kompakt is.
(#54555) Oposzumtoszó: Így meg főleg.
-
Neck
veterán
válasz
Oposzumtoszó #54547 üzenetére
Sokat segítene, ha leírnád, mi indokolja a váltást. Mi az, ami már kevés számodra.
Sokkal könnyebben fognak a fórumtársak vázat ajánlani, ha tudják, melyik szempontban keresel előrelépést.Tényleg csak a példa kedvéért:
jobb AF kell, pl több AF pont, vagy eye AF (ez inkább MILC)
Kisebb, zsebrevágható váz kell
Újabb/jobb/nagyobb szenzor kell, mert sötétben kevés már, vagy kevés a MP
jobb sorozatfelvétel kell
Szenzorstabi kell (ez is inkább MILC)
Erre arra forgatható, vagy touch kijelző kell
Két kártya foglalat kell
E-Shutter kell, mert Time lapse alatt nem akarod elkoptatni a záratFú mit tudom én.
NE ezekből válassz, írd le, neked mi a gondod a 7D-vel.
-
PuMbA
titán
válasz
Oposzumtoszó #54550 üzenetére
Nikon előnye, hogy jobb a szenzor, tehát nagyobb a dinamikatartomány, kevesebb a zaj, nincs AA filter, azaz részletekben is odanyomja a Canon-t, de ennek teljes kihasználásához olyan obi is kell és az ilyen 18-135 kit / utazó obik keveset hoznak ki bármilyen szenzorból, szóval egy Nikon kitobival ugyanúgy nem kapsz profi képminőséget, mert az mindig az obin fog múlni. Ha viszont Canon vonalon maradsz egy használt 7D Mark II-nél, akkor is kapsz képminőség javulást, de kevesebbet, viszont lesz jó AF-ed, 10fps-ed, por és vízálló vázad, ami állatfotóra jól tud jönni. Ez a "minden jöhet" pont az a dolog, amit nem szerencsés megfogalmazás, mert ilyen gép nincs. Ezért vannak külön sportfotós gépek, mert portréra például nem azok a legjobbak.
-
PuMbA
titán
válasz
Kérdés, hogy mit fotózol
Tájkép? Akkor nagyobb dinamikatartományú, nagyobb felbontású gép kell. Sport? Akkor több fps-sel, jobb fókuszrendszerrel rendelkező masina.
-
vihartigris
őstag
válasz
Ha nem maradsz Canon vonalon, akkor még obit, objektíveket is kell vásárolnod, esetleg vakut és más kiegészítőt, így a 230eFt elég karcsú.
-
total90
veterán
válasz
Oposzumtoszó #42906 üzenetére
Az árához képest szerintem egész okés.
Tuti a neved
-
Royo85
tag
válasz
Oposzumtoszó #42849 üzenetére
Azt az A5000 ha tudod próbáld ki vásárlás előtt a tele obival. Nagyon orrnehéz az a kicsi váz azzal a nagy obival.
-
MineFox54
őstag
válasz
Oposzumtoszó #42851 üzenetére
Nem biztos hogy okos ötlet a 18-200... Utálni fogod mert nagyon nagy. A kitobival legalább kompakt a gép, a telét meg amúgy is csak indokolt esetben használod. De ha az "összes obid" (az az 1) kurva nagy, nem fogod szeretni.
-
törölt tag
válasz
Oposzumtoszó #42851 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Oposzumtoszó #42849 üzenetére
Az A5000 nagy előnye, hogy nagyon pici, ezért mindenhova magaddal viheted (a Canont biztosan nem fogod). Ha ezt választod, vegyél hozzá egy Lowepro Dashpoint 20 övtokot, vagyon pici, kényelmesen hordható. Szintén előnye, hogy a Capture One raw feldolgozó szoftver ingyen jár a Sony gépekhez. Az 55-210mm-es teleobjektív kb. 60 ezer forintért vehető meg hozzá használtan, a rendszer gyakoribb obijairól és egyéb fontos dolgokról itt írtam. Tudásban a Sony többet kínál.
A Canon órási előnye, hogy van keresője, vakupapucsa, az 50-es portréobjektív pedig ugyan nincs olyan jó, mint a Sonyé, de nagyon olcsó hozzá, a jó árú telék szintén.
Érdemes a használt kínálaton is elgondolkodni, lásd itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Bluetooth hangszórók
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dolce Gusto
- Steam Deck
- Mesterséges intelligencia topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- RODE Vlogger Kit Universal
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest