- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheKresh
csendes tag
válasz
Tengri #85603 üzenetére
Ha magasabbra teszed a ventit az úgy nem férne el ?
Ha csak szimpla műanyag ,akkor csak szimplán vedd le ha nem fontos vagy ha nem is látszana az a rész ,öcsém pl azt tette a kettő ventis brocken 3 -nál.Mennyire magas az a bordás rész a Noctuának a 90° -os bevágásába nem fér be ?
-
Tengri
senior tag
válasz
Tengri #85597 üzenetére
Nos, ahogy nézegettem akkor a modulok nem férnek be alá. Így ha marad a Noctua, akkor vennem kell hozzá egy Noctua NF-A12x25 PWM-et is.
-
regener
veterán
válasz
Tengri #37178 üzenetére
Ez az alaplaptól is függ, hogy milyen távolságra vannak a ramslotok a processzor foglalatától, hogy mennyire lóg oda a hűtő, illetve hogy miylen irányban szereled fel.
Milyen alaplapod van?Ha a ház teteje felé fújja a procihűtő majd a meleglevegőt akkor Himalaya esetében a processzor középétől mérve a ramok felé 7cm szabad hely kell, a Himalaya bordája 4,75cm-en kezdődik, szóval az a memória nem fér be alá, csak mellé ha a ramslotok odébb vannak mint a cpu közepétől mérve 7cm.
Viszont ha a gépház hátulaj felé van bekötve akkor a proci közepétől mérve 2,75cm-re hat ki a borda, úgy már simán elfér szerintem bármilyen alaplapon.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Tengri #37178 üzenetére
A hazzal nem lesz semmi gond, ha ezeket valasztottad es szerintem jo valasztas akkor itt a hivatalos gyari oldal a procihutokrol Alpenföhn itt ellenorizheted letoltheto *.pdf formatumban a ket kivalasztott huto adatait.
Himalaya itt a Abmessungen opciot kell letoltened ebben az all 47,5 mm a talpazattol mert legalso lamella de erre ha raszereled a ventit az ra fog logni a memoriara, igy ez esetben az nem javasolt.
A K2- nel szinten Abmessungen tartalmaza az adatokat itt mar a lamellak kozott helyezkedik el a venti ezzel mar nincs gond, viszont az also lamella itt mar 43.2 mm
Ezek a hutok talapzatatol mért tavolsagok vagyis a proci kupat tetejetol mért tavolsag, ehhez meg +ban hozza kell adni 10-15 mm-t amennyivel kiemelkedik a proci a lap sikjabol.
Igy megkapod az aktualis magassagot kar hogy a Corsair oldalan nincs ott a fizikai meret ezt Neked kell lemerned hogy milyen magas a lap sikjatol merve.
Ha valasztanom kellene akkor a K2-t valasztanam. -
easy...rider
őstag
válasz
Tengri #36611 üzenetére
Szerintem felesleges annyit költeni de te tudod
Én Macho párti vagyok ha elfér és azt megkapod 13~14 körül. Ha nincs hely akkor nézd meg a többit amit előzőleg ajánlottam.
IreN!CuS is ajánlott pár BE QUIET! hűtőt, ezek is jók lehetnek, de ezeket nem ismerem ezért nem tudok róluk nyilatkozni, de hallottam már pár helyen hogy egész jók. Én drágállom őket. -
IreN!CuS
addikt
válasz
Tengri #36611 üzenetére
Alpenföhn K2
Noctua nh-d14
BE QUIET! Dark Rock pro 2
Thermalright HR-02 Macho
BE QUIET! Dark Rock 2
Gelid Gx 7 (meglepőn jól ment a PH-s tesztben,de pár hónapja nem lehet itthon beszerezni)(Ausztriában/Szlovákiában láttam egy-egy boltban.És messze a legolcsóbb a felsoroltak közül a Brocken-el együtt)
Cooler Master Hyper 612S (Pityu. most vett,tud bővebben nyilatkozni róla)
Alpenföhn BrockenPár teszt
Alpenföhn K2 - A csúcs - Konklúzió, ranglista
Öt termetes processzorhűtő
be quiet! Dark Rock Pro 2 Dual Tower CPU Cooler ReviewIlletve kérdés milyen és mennyi ramod van,mert van pár hűtő ami rálóg a ram slotra/okra
-
Steelmanus
addikt
válasz
Tengri #36599 üzenetére
Peldaul a Scythe Mugen 3 vagy egy kicsit olcsobb a Scythe Mugen 2 Rev.B SCMG-2100
Vagy ahogy Pityu. irta, Cooler Master Hyper 612SŐ most vette nagyon meg van elegedve vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest