Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunc
nagyúr
Sziasztok egy alapórajeles I5 3340 nél míre számíthatok egy Cooler Master Hyper 103 tól? Jelenleg gyári a hütőm, hőfok rendben van, de iszonyú hangos!
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz matejozsi2 #57694 üzenetére
Az álló torony coolereket Intel foglalatra fel tudod úgy szerelni, hogy a venti hátrafelé fújjon, így a proci hője nem a tápban landol...ez inkább AMD foglalatnál és felső tápos házak esetében probléma.
A 180 mm széles házba max. 92 mm-es ventis hőcsöves álló cooler férne be...CM TX2, TX3, AC Freezer 7 Pro, Alpenföhn Civetta vagy Sella, Xigmatek Loki / Loki II., Raijintek Aidos, stb
Az általad említett coolerek közül a Cooler Master-CPU XDream i117-RR-x117-18FP-R1 kb. a gyári szintjét hozza, az LC Power-CPU Cosmo Cool LC-CC94, Xigmatech Apache III. CD903 a gyári coolertől néhány fokkal jobban hűt, de nem kiemelkedően, az Arctic-CPU Alpine 11 Pro Rev2. szintén a gyári stock cooler szintjén van hűtési teljesítményben, de halkabb. Ha nem tervezel tuningot, ezek is megbirkóznak a max. 65W-os feladattal.
Az egyik konfigomban egy E7400-at egy AC Alpine 7 GT-vel hűtök IDLE 40 C fokon, netezés közben +5 C fok a magok hőmérséklete.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
vjozsef
senior tag
válasz rocketry23 #57695 üzenetére
Ne csodalkozz ezen, a Xeon-on foleg a regebbiek futenek mint az alatt, nem is desktop helyre valoak.
Az aluminium bordas alaphutorol sztem ne is beszeljunk.
[ Szerkesztve ]
-
nejad
aktív tag
hellosztok! egy ilyen[link] elbírna egy nem tuningos i7-el?
-
rocketry23
tag
Helló!
Adott egy Intel Xeon E3110. A proci tuningolva van, jelenleg ezzel a hűtővel: [link]
Alapjáraton 45°C, terhelésen 65°C-os.
Ez még normális hőmérséklet? Mit lehet tudni erről a hűtőről? Tudtok ajánlani valamit helyette?
Köszi!
-
matejozsi2
csendes tag
válasz Potzee #57548 üzenetére
Bocs, hogy ilyen sokára reagálok...
Midi álló ATX házba lenne (430x180x425mm), a RAM-ok low profile méretűek, a proci Intel Core2 Duo E8600 (LGA775 foglalatú). Az anyagi keret igen szerény 3k körül lenne.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de álló hőcsövest azért nem lenne szerencsés beraknom, mert a felső tápegység beszívó ventillátoránál lenne így közvetlenül a hűtő (ki is takarná a tápegység ventillátorának a felét), így a táp a proci hőjét szívná be magába "hűtésként".Én amiket néztem:
- LC Power-CPU Cosmo Cool LC-CC94,
- Xigmatech Apache III. CD903,
- Cooler Master-CPU XDream i117-RR-x117-18FP-R1,
- Arctic-CPU Alpine 11 Pro Rev2.Ezek milyenek?
Köszi.
-
Picturemaker
őstag
Az MX2 állaga jó, az MX4 (szerintem) nagyon rossz állagú. Ilyen volt kb. a Thermolab Baram hűtőhöz adott paszta is. Úgy tapadt, mint állat. Egy PhenomII-t 15 perccel a kenés után kitéptem vele a foglalatból.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
pipo112
őstag
válasz MaxxDamage #57689 üzenetére
luimapeiz: Kíváncsi leszek.
Potzee: Nekem eddig a Chill 3 tetszett a legjobban jól kenhető és teszi a dolgát de ez a CM se rossz paszta mondhatnám 1-2 fok eltérés van közötte meg a Chill 3 között + a CM mintha hamarabb kötne .
(csak ez az mx4 idegesít .S)
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
válasz pipo112 #57687 üzenetére
Na majd holnap én összevetem a Panteks gyári pasztát a Thermalcote I pasztával !
(kiváncsi leszek melyik milyen eredményt fog produkálni)
Ha jól láttam akkor a Phanteks paszta nem a kedvenceim közé tartozik összetétele alapján (fehér a jó! PH-s meg ezüstös ahogy néztem...)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Potzee
addikt
válasz pipo112 #57687 üzenetére
Szerintem egy kicsit túl van misztifikálva ez a paszta dolog...én eddig coolink, chill factor és revoltec pasztákat használtam, de nem igazán vettem észre különbséget.
Egyszer kipróbálok egy MX2-őt vagy MX4-et...hátha megtudom, hogy mit esznek rajta ennyire...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
pipo112
őstag
sziasztok valószínű én vagyok a pancser pedig pasztáztam már párszor , de az mx4 kifogott rajtam nem tudtam úgy felvinni hogy ne lettek volna magasak a hőfokok terhelés alatt .
az elmúlt5 évbe nem cseréltem annyiszor pasztát mint mint most 1 hét alatt már kipróbáltam mind hogy akkor is ugyan az volt a szitu.
Mára meg untam beletörődtem volt itthon még CM E1 paszta azt raktam fel és érdekes módon 5 fok eltérés van a 2 paszta között a CM javára pedig ezt is úgy tettem fel ahogy az mx4-etAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
marquuard
veterán
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de az Arctic F12 tud majd maxon pörögni? 12V-ot kér, csak azt nem tudom, hogy a lapon van-e 12V-os 3pin.
PSN ID: marquuard
-
törölt tag
sziasztok egy amd fx-6300asra ajánlanátok egy hűtőt 5-10k között? egy mezei felsőtápos házba lessz berakva amit elől és oldalt 1-1 8x8cm-es ventivel fogok hűteni. esetleg még annyit kérdeznék hogy a két hűtő közül melyiket lenne érdemes fújásra és melyiket szívásra állítani?
-
Apollo_21
addikt
válasz MaxxDamage #57682 üzenetére
Nein! Nemrendeltem én be még semmitsem Várom h országunk vezetői fogják be a bagólesőjük..mert így nemfog lejjebb menni az árfolyam
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
válasz Apollo_21 #57680 üzenetére
Tuti !
Am. te az R1 Ultimate -t már berendelted nem ?
(arra is 4-7 munkanapot ír a rendszer)
Holnap 27.7k HUF -ot kell fizetnem a Phanteks-ér ! (niCe)
/azért az a 1.900HUF amit elengedtek... az is valami !/ Futár költség. utánvétes átvétel esetén(#57683) Apollo_21: arra lehet még várhatsz kicsit
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
marquuard
veterán
válasz konci79 #57677 üzenetére
Beszéltem az ügyfélszolgálatossal. Egy fiatal srác volt, de nagyon nem volt képbe. Inkább bizonytalan volt. Megbeszéltük a dolgot, mondta hogy ma este 8 fele kapok egy rendelésmódosító emailt. A beszélgetés végére holnap reggel lett az email elküldése. 3-szor kellett megcsörgetnem, mert megígérte, hogy 2 perc és visszahív. Teltek a félórák, de semmi, úgyhogy saját számlára kellett lerendeznem.
-
Apollo_21
addikt
válasz MaxxDamage #57664 üzenetére
pi..áába mérnemmost rendeltem a sajátomat azis tuti késett volna
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
konci79
őstag
válasz marquuard #57667 üzenetére
Rendelés: 220volt.hu webáruház Elküldve: 2014-01-29 10:16:40
220volt #1327407 megrendelés állapotának módosulása
Kedves vásárlónk!
Az Ön megrendelését rögzítettük, a termék jelen pillanatban sajnos nincs raktáron, amint megérkezik, telefonon értesítjük!Mai: 220volt.hu webáruház Elküldve: 2014-02-05 10:24:22
220volt #1327407 megrendelés állapotának módosulása
Kedves vásárlónk!
Az Ön által rendelt termék még nem érkezett meg, amint ez változik, telefonon értesítjük.Mondjuk szóltak hogy a héten várható,még 2 napjuk van..
-
marquuard
veterán
Akkor módosítottam a rendelést. Scythe Mugen 4 + Arctic F12 TC. Az Arctic második ventiként legyen a cooleren, vagy a gépházba szereljem be?
-
Potzee
addikt
válasz Kal-El #57674 üzenetére
A jelenlegi Ninja 3-ad jobb passzívra, de nem a jelenlegi Casetek házadban.
A passzív CPU hűtésnek egyébként akkor van értelme, ha más zajforrás nincs a gépben
Nagyonj ó passzív coolerek még Thermalright HR-02 Macho, Zalman FX100, Siverstone Heligon HE02, Thermalright HR22, Nofan CR-95 ill. CR-100, de kizárólag jól szellőző házban!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Egy i7 3770-est elviszi passzívan a Prolimatech Megahalems?
Vagy tudtok jobb árban ajánlani másikat? -
vjozsef
senior tag
válasz marquuard #57667 üzenetére
Ez van akkor amikor emberi kez es nem automatika vegzi a termekek aktualizalasat, belistazasat, arfrissiteset egy kisker weboldalon. Tudom, mert ismerem oket....
Mugen3 azert sokkal jobb teljesitmenyt hoz mint Mugen4.
Egyebkent jobban jarsz ha elorendelsz, legfeljebb nem veszed at, nehogy lemaradj rola ha beerkezik.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Ez komolyan mondom, hihetetlen... Két napja leadtam a rendelésem a 220volt-nál. Scythe Mugen 3, meg 2db Arctic F12 TC. Írtam egy email-t, hogy mikorra várható az érkezés, mivel nem volt raktáron. Visszaírtak, hogy 2-2,5 hét. Erre ma kapom a telefont, hogy a Mugen 3 olyan régi széria, hogy már egy bolt sem forgalmazza, ezért a rendelésemet visszavonták.
Falramászok... Mugen 4 lesz elvileg, az sincs raktáron, de azt tudnak hozni. Ugye nem lesz nagy különbség, hogy Mugen 3 helyett Mugen 4 lesz?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Én is kaptam ingyen szállítást anno.
Úgy látszik ez általános...Vjozsef, azért az, hogy ki miatt áll a dolog majdnem mindegy. Ha nekem a kereskedő egy tudottan UPS-el a "világ végéről" rendelt cuccot akar leszállítani akkor be kell kalkulálnia. Mivel velem is ez volt úgy látszik, hogy nem egyedi eset a megígért 1 hét helyett 2-3 hetes szállítás.
-
Potzee
addikt
Szerintem és az eddigi pozitív tapasztalataim alapján a merlinhardver nagyon korrekt cég!
Én továbbra is bátran ajánlom mindenkinek!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
válasz vjozsef #57657 üzenetére
Pontosan, írtam is Merlinnek ezügybe és kaptam rá gyors választ (tisztánlátás érdekében írtam...)
Ahogy nézem még kapok engesztelésként ingyenes szállítást... hmm (remek!)"Üdv
A csomagunk az UPS-nél kevereg, sajnos 2-3 nap késésben van már, a német partner is kerestette, de mára remélhetőleg megkapjuk
A késés miatt minden ügyfelünk ingyenes szállítást fog kapni, ami emiatt a csomag miatt van késésben.Elnézést a kellemetlenségért!"
L
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Oké, köszi!
Akkor még mérlegelek..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Potzee
addikt
válasz vjozsef #57659 üzenetére
Egy 100W-os CPU-ra én sem tennék a kicsikből...
AXP-200, Big Shuriken 2 rev.B., Samuel 17
Esetleg Noctua NH-L12. Lehet variálni a ventikkelPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz vjozsef #57655 üzenetére
Igen, méretben ez is jó alternatíva lehet...de a teljesítményét nem tudom hová helyezni...
3 hőcsöves, mint az Alpenföhn Panorama, elég sűrű a borda, amit nem tudom, hogyan fúj át a slim venti onnan lentről, az ára pedig a nagyok szintjén van...
Mit tud ez a kis lapkasajt pl. az Alpenföhn lapkasajttal és a Noctua lapkasajttal összehasonlítva?
Van valakinél egy HTPC cooler teszt?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
vjozsef
senior tag
válasz MaxxDamage #57656 üzenetére
Altalaban az informacioaramlas rossz minosege vagy annak hianya szokott lenni a problema akkor amikor a vevo bosszankodik az elado hulyesegei miatt.
Lehet hogy te most azt gondolod hogy milyen csigatempo ez, aztan a vegen kiderul hogy total mas a problema, amiert nem tudod hogy most mit gondolj.
Okfejtes OFF:
-
válasz vjozsef #57654 üzenetére
Raktár az raktár... Nem a kispistától szerzik be ami x ezer km-re van és várnak rá x hetet mire megérkezik...
(elvárnám, hogy 1 hét alatt azért átadják a futárnak kézbesítésre...) szvszL
-
vjozsef
senior tag
válasz Potzee #57653 üzenetére
Esetleg Scythe Kozuti.
-
vjozsef
senior tag
válasz MaxxDamage #57621 üzenetére
Azert ne gondold mar ugy, hogy ahogy leadod a rendelesed, es nincs naluk rogton autoba ulnek es mar hozzak is, ez nem igy mukodik, hacsak nem a szemkozti utcaban szerzik be.
-
Potzee
addikt
válasz AxBattler #57651 üzenetére
Hát, igen. ez már csak ilyen...olcsót, jót és kicsit ritkán vesz az ember...
Ha fontos a jó hűtés, akkor Thermalright AXP-200 vagy Scythe Big Shuriken
Ha kicsi kell, akkor a 92 mm-es ventis Noctua NH-L9i
esetleg Prolimatech Samuel 17 92-es ventivel, amit csak két ponton rögzíthetünk a bordára, az 1. képen a bal oldalon lévő két rözítési ponton
Ha olcsó kell, akkor Alpenföhn Panorama használtan 5k, újonnan 6k[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
félisten
válasz Potzee #57650 üzenetére
Igen, elolvasva a linkelt tesztet, látszik hogy azokkal is elboldogul, viszont a felsorolt lehetőségek közül a legdrágább.
Akkor nem marad más hátra,m int a mérlegelés, köszönöm a válaszokat!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Potzee
addikt
válasz bobalazs #57644 üzenetére
AC Freezer 64 Pro (beakasztós felfogatás, hátrafelé fúj a venti), Xigmatek Loki vagy Loki II. (backplate-es felfogatás, 4 irányba forgathatod a tetszőleges fújásiránynak megfelelően), Hyper TX2 vagy TX3.
Esetleg nézz szét az aprón, mostanában vannak Scythe Ninja-k, amik nem jók az újabb Intel foglalatokra, de AMD-re igen... bár, a Ninja magassága már necces lehet...[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Potzee #57631 üzenetére
Köszi a válaszodat:
x4 740es AMD, kb. u.az mint a8-5500
A házam egy packard bell istart 2214 háza
A ram, Geil ultra series, ez szerintem normál magas.
Nem akarok sok pénzt szánni rá, mert inkább megoldom a stock cooler + jobb venti kombóval a hang miatt jelentkező problémákat - olyan kb mint egy faliradiátor amibe hömpölyög a víz. A hűtés amúgy jó, 55 fok főlé nem megy.
inkább maradjon így, és olcsóbban megúszom mintha komolyabb komplett hűtést szerelnék rá, tuning nem lesz. -
válasz bombibmw #57630 üzenetére
Majd akkor fogom átlátni ezt a dolgot ha a kezembe fogom !
L
-
-
Potzee
addikt
válasz csababarca #57633 üzenetére
Thermalright True Spirit 120M [link]
Bömbi!!!
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz csababarca #57633 üzenetére
Szia!
Thermalright True Spirit 120M.
Egy kicsit drágábban,de jobb teljesítménnyel Thermalright Macho 120.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz AxBattler #57632 üzenetére
Noctua NH-L9i? ez 92 mm-es ventivel van.
-
csababarca
őstag
Intel I5-3470es procira milyen hűtőt ajánlatok?
Most a gyári van rajta, de 10ezernél többet nem akarok rá költeni.
Ház inwin gt1, szóval elég nagy,15 centi maga belefér.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
félisten
Köszönöm a tippeket!
Igazából a 12 cm-es hűtők azért nem jönnek be, mert a méretük miatt blokkolhatják a többi alaplapi csatlakozót. Így inkább a kisebb Shuriken felé húzok.
Esetleg hasonló méretben tudnátok ajánlani?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bombibmw
veterán
válasz MaxxDamage #57628 üzenetére
Nagyon könnyű a szerelése,csak erre figyelj majd!
Ez az egy copófaktor van benne,de Neked már ezt sem kell elszenvedned. -
Potzee
addikt
válasz AxBattler #57626 üzenetére
Thermalright AXP-200 vagy a Big Shuriken
-
válasz bombibmw #57625 üzenetére
Csak ha nem is lesz nálam akkor mind1
Ha megjön majd akkor mindenképp írok !
(ha valami nem lenne világos... )
elolvasom az összeszerelési leírást / tanulmányozom és elvileg menni fog az !
(mennie kell )L
-
félisten
Üdv!
HTPC házba keresek max 6,5cm, vagy ennél alacsonyabb hűtőt, FM2 foglalatra, 100W TDP-vel rendelkező procihoz!
Melyiket ajánlanátok? Esetleg 9cm-es ventivel szerelt cucc?Én az alábbiakat találtam, de más linket is szívesen fogadok:
Scythe Shuriken Rev. B
Scythe Big Shuriken 2 Rev. B
Cooler Master GeminII M4"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bombibmw
veterán
válasz MaxxDamage #57621 üzenetére
Na de majd mikor a kezedben fogod,akkor ezt fogod mondani Magadban,hogy ejj,de megérte várni.
Az a minőség és az a teljesítmény.
Én tegnep és ma is ki-beszereltem,mert jött procim és nem kizárt,hogy további szerelések várhatóak majd.Amire figyelj majd,az az,hogy a két távtartó a lehető legmesszebb legyen egymástól,hogy a két oldalsó csavart be tudd tekerni!
Sok so.ástól kíméled meg Magad,ha rám hallgatsz. -
bobalazs
nagyúr
Gyári AMD FM2-es ventillátorát szeretném lecserélni, halkabb, jobb teljesítményűre.
Hogy álljak neki, milyen méretű, teljesítményű kell nekem? 4 tűs mindenképp. Ajánljattok is ha lehet. -
Potzee
addikt
válasz illes.bence #57622 üzenetére
A felfogatás (1155) megegyezik, tehát a G860-as gyári coolerét fel tudod tenni i5-re is, de a G860 stock cooler gyengébb borda, mint a rézmagos i5-ös gyári cooler.
Nem fog megsülni egy G860-as hűtője alatt egy i5-ös sem, de én rászánnék 3-4 ezret és vennék inkább egy használt hőcsöves coolert!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
illes.bence
tag
Sziasztok! Az Intel Pentium G860 gyári hűtése, és teszem azt bármilyen i5 hűtése ugyanaz, vagy lehet-e használni a G860 hűtését egy i5 hűtésére?
-
01.27.én rendeltem és tegnap jött egy e-mail amibe "rendelésed feldolgoztuk" állt.
(raktárról átvéve még ma se történt meg... 20-30km-re van max. a raktár a bolttól!) majd megírom nekik, hogy sok jó termék kapható meg minden.... de a gyorsaságtól nem vagyok elszállva... pff. csak elgondolkodnak rajt! (a vevő a parancsoló, mert ő fizet! - Nem ? ) így kéne lennie és szem elött tartani a gyorsaságot és megfelelő kiszolgálást...L
-
sb
veterán
-
Henk
veterán
válasz MaxxDamage #57617 üzenetére
Én is tegnap rendeltem pár dolgot és 1 tétel kivételével minden olyan, hogy raktáron a státusza. A visszaigazolásban van amire ismeretlen a beszerzési idő (ez raktáros termék), amit rendelni kell az meg 21.-e utánra van igazolva. Meg még pár raktáron lévő termék éppen beszerzés alatt van.
Még jó, hogy most nem sürgős. -
Merlinnél nem kapkodják el a dolgokat.
Asszem nem rendelek többet innen, ha máshol is beszerezhető...
(heteket nem szeretek várni azért... külső raktárról míg beszállítják bolthoz az 1hét(+) idő és majdnem 1hét mire leigazolják magát a rendelést... Stb...) Szervízes intézés és várakozásba bele se merek gondolni !
Mind1 már kivárom azt a Phanteks-et...L
-
Phobion
őstag
válasz Picturemaker #57614 üzenetére
Magasság az olyan ~14-15 cm, a ramok magassága pedig ~4-5 cm, ha jól mértem.
-
Picturemaker
őstag
válasz Phobion #57613 üzenetére
Kb. igen. Széltében nem szokott gond lenni. Ami még meghatározó lehet, az a ramok magassága. Néhány nagyon magas bordás ram nem passzol néhány hűtővel.
Az, hogy nincs fenn az oldallap egy dolog, de akkor is olyan hűtőt kellene választani, amit azért "be lehet zárni".[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Phobion
őstag
válasz Picturemaker #57612 üzenetére
Csak a magasság lenne a lényeg? Mert a ház oldala nincs feltéve, szellőzés és monitorozási okokból.
-
-
sb
veterán
válasz gergobaby #57608 üzenetére
Használtan esetleg Scythe Ninja Mini. 115mm magas toronyhűtő. Elég i5-re is szvsz.
Vagy van itt az aprón egy kisebb fajta Intel torony hűtő...Egyébként egy Pentiumra szinte bármilyen kis hűtőt minimumra lehet tekerni. Nekem az egyiken a gyári Intel van minimumra letekerve, a másikon egy kis borda egy 10mm magas Scythe ventivel, 800rpm körülre levéve. Na annak a ventinek alig van légszállítása így mégis jól elvan a proci.
De még az i5 is könnyen hűthető. Nekem egy TX3 van rajta, szintén leszabályozva 1000rpm-re. Így is 60 fok alatt van 3.8-ra húzva. Igaz ez régebbi i5 és van némi alulfeszelés is mellette.
[ Szerkesztve ]
-
gergobaby
aktív tag
válasz Picturemaker #57607 üzenetére
Értem, köszi Akkor marad ez. Csak azért érdeklődtem, ha esetleg "véletlen" kicserélődne a G3220 egy i5-re, akkor sem főne-e meg a gép
-
gergobaby
aktív tag
válasz Picturemaker #57604 üzenetére
Biztos hülye kérdés, de ha ilyen CPU hűtőt teszek fel, az nem zavar bele a "kereszthuzatba"? Tehát ha elölről megy a levegő hátra, akkor ezek nem ártanak egymásnak?
-
sb
veterán
Vajon egy Hyper TX3 vagy egy Ninja Mini hűt jobban leszabályzott ventikkel?
Látott valaki ilyen tesztet? -
thomeef
őstag
válasz Picturemaker #57601 üzenetére
Frankó köszi, akkor ez lesz az új hűtőm
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Phobion
őstag
válasz Phobion #57600 üzenetére
Előző kommenthez elfelejtettem hozzáfűzni, hogy ekkora helyre menne a cpu hűtő. A bal oldali ventilátort gondolom le lehetne szedni, ha esetleg nem férne el az új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest