- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
salieven #63908 üzenetére
elég lenne egy ENERMAX Liqtech 120X, de legyen nagy is -->
ENERMAX Liqtech 240
ANTEC Kühler H2O 1250DE!! ha rám hallgatsz akkor veszel egy léghűtést és elfelejted a kompakt vizet
SCYTHE Ashura Shadow
SCYTHE Mugen MAX
BE QUIET! Dark Rock Advanced
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A -
bombibmw
veterán
válasz
salieven #57831 üzenetére
Erre inkább a "Milyen házat vegyek? " topicban tudnak kielégítő és maximálisan helytálló válasszal szolgálni szvsz.
-
-
bombibmw
veterán
válasz
salieven #56487 üzenetére
Igen,ezek nagyon jó hőfokok,tekintve,hogy 90 fok a Tj max.
(#56491) horvathpeter:
CM 212 Evo,CM T4,drágábban Alpenföhn Brocken,Thermalright Macho 120.(#56495) salieven :
Az azt jelenti,hogy annyit viselnek el hosszútávon a processzormagok károsodás nélkül.
Az én procimnál ez 105 fok. -
-
bombibmw
veterán
válasz
salieven #56430 üzenetére
Ez nem eredményre megy,sokkal inkább a melegedést lehet vele tesztelni.
Stabilitásra is szokták használni,de arra meg jobbak a valós alkalmazások és játékok.
Viszont Linx-nél semmi nem fogja jobban megterhelni,felmelegíteni,ezért tekinthető a teszt során elért eredmény maximumnak,ennél egy játékban olyan 20 fokkal lesz kisebb a maghő.
Egyébként elég lett volna egy 10 perc is neki,mert ott már eléri a max hőfokot. -
bombibmw
veterán
válasz
salieven #56427 üzenetére
Memory-t állítsd be 4096MB-ra és a Run-t egy 10 körre,aztán mehet!
Amikor csak netezel,stb.,akkor a pillanatnyi hőfok a jó.
Tehát amikor terheled csak egy kicsit is a procit.
A 14 fok nem lehetséges,a szenzorok pontatlanul mérnek,amikor egyáltalán nincs megterhelve a proci. -
bombibmw
veterán
válasz
salieven #56403 üzenetére
Az idle hőfokok nem számítanak és nem is valósak.
A load hőmérséklet a fontos-pontos.
Dobjál rá egy Linx tesztet,mindjárt melegebb lesz!(#56420) Unteroff:
Akkor vagy spórolásról van szó,vagy egy egyerű változtatásról(és spórolásról),mindenesetre érdekes.
úgy csináld,ahogy le van írva az útmutatóban,nem akarok h.lyeséget írni!Egy Macho 120 tulaj jelentkezhetne,hogy Nála milyen formában van jelen a felfogatás,mivel hátlapi merevítő nélkül nem kéne ajánlgatni.
-
bombibmw
veterán
válasz
salieven #55312 üzenetére
Az az 58 fok nagyon sok.
Stresszteszteknél kéne ott lenni a hőfokoknak kb.
Még az is megeshet,hogy a hátlapi merevítő alá be kell tenni egy vékony alátét gumit,mert nem szorítja rá rendesen a felfogatás a blokkot a procira.
Legalábbis olvastam ilyenről H100i/80i esetében. -
Rypejakten
addikt
-
-
bombibmw
veterán
válasz
salieven #54690 üzenetére
Azt le kell majd töltened hozzá.
Ahhoz viszont,hogy szabályozni tudd a ventiket,4pines(PWM-es) ventire lesz szükséged,Te pedig 3pinest linkeltél.(#54691) *Tata* :
Soha(#54695) Apollo_21 :
Nekem már régen van egy 22-esem,csak hagyom,hogy örüljön a srác.(#54697) *Tata*:
Meg-meg fordul a fejemben. -
-
bombibmw
veterán
válasz
salieven #54683 üzenetére
Az jó lesz rá,de inkább a PWM-est vedd,hogy tudd szabályozni!
(#54685) xtevo:
Na menjééééé Teeeeeee!!!!!!!!!!
Először azt hittem,vettél egy Kis házat,akkora az a doboz.
Azonnal szereld be!Potzee:
(#54684) prof.hardver:
Nekem is ilyen hűtőm van és mondhatom,hogy a legjobb,ami eddig járt nálam a "kevés" közül.
Még maxon se hallani a hangját és brutálisan hűt. -
salieven
aktív tag
-
BenHans
addikt
válasz
salieven #54381 üzenetére
Utánanéztem, a házad tetejébe 2db 120mm-es venti fér, de ezt jobb ha lemérnéd pontosan hogy mennyi ott a hely mivel nem csak a venti keretnek kell elférnie hanem a radiátor keretének is. Összesen kb 27-30 centinek kell lennie azon a részen ahol a ventihelyek vannak, hogy fel tudd fogatni... szoval mérd le, és nézd meg pontosan hogy hova tudod felfogatni.
A kicsik meg igazából majdnem teljesen ugyanaz az összes, Corsair de h80i, h90, Thermaltake 2.0pro-3.0pro, NZXT kraken x40
Nagyokat feljebb írtam, ha valamelyik mégis befér, és ventit is írtam amire nyugodt szívvel cserélhetsz...
and1ao:A lényeget mindketten leírtuk, say no to compact water and buy a phanteks...
-
bombibmw
veterán
válasz
salieven #54360 üzenetére
Szia!
A H100i biztos,hogy nem fér el felül.
A H80i jó lehet,nem sokkal marad el a H100i-től,viszont a ventiket azonnal cserélni kell,ha kényes Vagy a hangra.
Nálam leszabályozva mentek,de 1000 fölött már zavaróak voltak és volt valami furcsa kerregő hangjuk.
Szóval H80i mehet,de csak hátra.(#54364) Potzee : Köszi a "bizalmat".
-
BenHans
addikt
válasz
salieven #54379 üzenetére
[Ennek] mint látod csak az egyik oldalán van venti. [link] Ez utóbbinál van két venti, azaz a radi mindkét oldalán 1-1, mivel kicsi maga a radiátor.
Ha igazán jó ventire szeretnéd cserélni a gyáriakat, akkor [link] Ezt a bitfenixet hasonlítsd össze a többivel, de vigyázz, mert nem mindegy hogy a légszállítás CFM-be, vagy m3/h-ban van megadva. Itt egy jó írás hogy hogy tudod átváltani. [link]
-
BenHans
addikt
válasz
salieven #54360 üzenetére
Mennyi a max kereted?
megjegyzés: az NZXT-t ne felejtsük mán ki, ha itt tartunk!
Írtad hogy "egy pici radis hűtő maradjon", na ezzel nem nagon fogsz jobb hőfokokat elérni mint egy csúcs léggel....
A másik hogy nem igazán értem hogy a memprofil miatt miért ne férne el a nagy radimegnéztem a házat ott van a hely a tetején a nagy radinak, ott fúj ki, ezt írd le pontosabban hogy miért nem férne be.
De ha kicsi radi akkor: [link] & [link] & [link] & [link] hát ezek vannak a Corsair-en kívül...
-
salieven
aktív tag
-
menyoronc
aktív tag
válasz
salieven #40733 üzenetére
Szevasz!
Nekem holnap jön meg elvileg ez[link].
Szintén egy fx6100re lesz rátéve.
Itt ajánlották. Majd vasárnap tudok véleményt mondani róla.
Esetleg nézd meg ezt is[link].Ezt is ajánlották de mivel amd-s lapokba csak úgy lehet beszerelni h felfele vagy lefele fújja a levegőt ezert az előbbi mellett döntöttem.
De mindenekelőtt azt nézd meg, h tutira beférjen a házadba akármelyiket is választod:-) -
menyoronc
aktív tag
válasz
salieven #40656 üzenetére
Szevasz!
Én most fogok beruházni egy asrock 970 extreme4re és egy fx6100re:-)
Nekem a ALPENFOEHN Brocken-t javasolták de ezt amd lapokra csak úgy lehet felszerelni h vagy felfele vagy lefele fújja a levegőt. A másik amit ajánlottak a Thermalright Macho Rev.A BW de ez meg nem férne be a házamba így marad a kistesója aThermalright Macho 120
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged