-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
pd
tag
válasz
alfiboy #58502 üzenetére
A Noctua D14 ventijei csak feszültséggel szabályozhatóak. Sok alaplap csak PWM-es ventit tud szabályozni a CPU_Fan csatlakozójáról, ha neked van rá lehetőséged, próbáld ki egy 3 tűs csatlakozójú ventivel. Ha azt kötöd a CPU_Fan csatlakozóra és továbbra is szabályozza a fordulatot a lap, akkor minden oké, ha viszont full fordulaton megy, akkor csak a PWM-est szabályozza.
Ha a fordulatszabályozás nálad lényeges szempont, még mindig több lehetőséged van.
Chassis_Fan helyre is kötheted a CPU ventijeit, azokat szinte az összes lap úgyis feszültséggel szabályozza. Ha viszont több más házventi is van, amiket szabályzozni szeretnél és másképp, mint a CPU-hűtőn, akkor ez sem járható út.
Emellett vehetsz rá PWM szabályozós ventiket külön, a Noctua ventiket pedig használhatod házhűtőnek. Én a Noctua C14-emre pl. Thermalright TY147 ventiket vettem, halkabbak, mint a Noctuák és jobban is hűtenek. -
do3om
addikt
válasz
alfiboy #57023 üzenetére
Nem tudom eldönteni beférne e egy hűtő a gépbe
A helyzet az hogy a gépházba 160mm-es hűtő megy be. Most egy ninja 3-at használok, az 160-as de van még 1mm hely így amit szeretnék az magasságra beférne mégpedig egy Ashura ami 161mm.Na de a venti a képeken úgy van mindenhol hogy kilóg fent. (erre már hívtam is fel a fórumosok figyelmét amikor ajánlgatták miközben a házba így nem fér el másnak sem) Tudom hogy le lehetne tolni a ventit egy szintbe a bordával csak azt nem tudom így elfér e. Nem találok pontos adatokat a bordáról.
Az alaplapom egy GA-890FXA-UD7 Amin valamilyen oknál fogva csak az első 2 helyen működik a ramom. tehát a ventinek mindenképp be kel mennie mögé vagy kilóg a borda fölé és így magas lesz. Viszont ennyi helyem van: [link] ide kéne adat a hűtőről hogy ettől a rögzítőhelytől a bodra kijjebb lóg e, mert ha igen akkor ugye rámegy a venti 25mm-e és akkor nem fér be a ram mögé. Lehetne rá 12-es ventit rakni de azt nem szeretném.
Képekről nem tudom megállapítani és itt bizony minden milliméter számít mert ezen megy a dilemma.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
alfiboy #57018 üzenetére
Sajnálom. Ahhoz képest egész ügyesen válogatod össze a színben passzoló cuccokat.
Mindenesetre a gyártó oldalán van egy rajz a hűtőről, amin minden fontos méret be van jelölve. Itt a linkje, hátha van, aki belenézzen neked. E szerint 34.90 mm magasan van a gyári venti alja a talptól (de mint mondtam, ez szerintem feljebb is elhelyezhető), a bordák alja pedig 39.00 mm-rel magasodik a talp fölé. A hőcsövek egyébként 51.5 mm-re lógnak el a procifoglalat közepétől, a bordák további 10-re (tehát összesen 61,5-re), a gyári venti pedig még további 26,3 mm-re található innen, azaz a processzorfoglalat közepétől számítva 87,8 mm--re ér ki. Lehet számolgatni. Annyit tudok még segíteni, hogy a Patriot Viper 3 modulok 4,1 cm magasak, tehát elvileg nem férnek el, ha a bordák, vagy a venti alá kerülnének, feltéve, hogy a hűtő talpa egy szintben van a lapon a memóriamodulok aljával. Nehéz kérdés ez. A leginkább mérvadó talán az lehet, amit bombibmw írt az 57016-os hozzászólásban: hogy nála a Dark Rock Pro 2 alá még épp befért a hasonló RAM modul.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
alfiboy #57014 üzenetére
Egyértelmű méretre utaló irományt nem találtam, de a netes teszteket elnézve mindenhol csak szimpla, alacsony hűtőlapkával felszerelt modulokat használtak, mint például az ADATA XPG Xtreme DDR3-2133. Ennek ellenére, ha megnézed mondjuk ezt a fotót, akkor láthatod, hogy sokkal magasabb modulok is bemennének oda, ha a RAM slotok fél centivel távolabb lennének a processzorfoglalattól az adott alaplapon. A hűtőventillátort pedig olyan magasra rakod, amilyen magasra akarod, olyan a rögzítése - ez itt látható. Magyarul attól függ mi férne be nálad, hogy milyen messze vannak a memóriák a processzortól a te alaplapodon.
Remélem valamennyit tudtam segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged