- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rooland
senior tag
válasz
bluyoo #42220 üzenetére
Háhá ez tényleg jól hangzik. Viszont valószínű nem várom meg, mert ki tudja mikorra valósulnak meg a dolgok. Azért egy ilyen belépés nem kis dolgonak néz ki, biztos időigényes a létrejötte, ár beállása. Aztán ha mégis már 2013 elején itt lesznek, jóval olcsóbb árakkal. Akkor meg... akkor meg így jártam (de nem hiszem).
-
rooland
senior tag
válasz
bluyoo #42205 üzenetére
Köszönöm!
Egy utolsó kérdésem lenne hozzátok, aztán nem zaklatlak többet (remélem).
Néztem az árak eléggé felemelkedtek most ha jól láttam/hallottam. Van tapasztalatotok? Ez most a szokásos karácsonyi áremelés, vagy alapból emelkedtek az árak, vagy is-is? Fognak lejjebb menni az árak várhatóan karácsony után, mik a tapasztalatok? Várjak-e január elejéig-közepéig a vásárlással!? -
rooland
senior tag
válasz
bluyoo #42152 üzenetére
Köszönöm a segítségeket.
Ha az ár nem számít, akkor végül is a kettő közül kéne választani. Asrock Z77 Extreme4 vs. Asus P8Z77-V LE PLUS (mellé akkor jön egy i5 3570k). Olvasgattam mindkettőről amit megadtatok linkeket, teszteket. De túl sok információ ez nekem.Az egyik mivel nyújt többet mint a másik, ott nem igazán a csatlakozókra gondoltam, hanem szolgáltatásokra, teljesítményre. Mindkét lap ugyanazt tudja? (teljesítmény, tuningolhatóság, szolgáltatások, betáp felépítése, ...) Pl ha jól láttam, bár nem értek hozzá teljesen, a ASrock-nak több fázisú a betápja, ami gondolom plusz pont. Vagy amit említettetek is, hogy a CPU hűtő mellé melyikben fér-e be kényelmesebben a memória. Szóval ilyesmikre gondolok, hogy összességiben melyik deszka a jobb összetettben.
A Chieftec GPS-450AA tápegységemet akkor cserélni kéne, vagy nem? Mert szívesen megtartanám.
-
marinea2
addikt
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #42163 üzenetére
Ne dicsérjetek ennyire, mert még a végén szárnyakat kapok...
...és továbbgondolom ezt az "állatos" vonulatot. Végül is már többször neveztek el termékeket állatokról, abból a célból, hogy a termék (vélt vagy valós) pozitív tulajdonságát kihangsúlyozzák, miért ne lehetne például:
Z77 Gepard (Z77 Express-lapkával szerelt változat)
Z77 Lion (a csúcs-változat)
Z77 Panda (kis példányszámban gyártott különszéria)
Z77 Bear (különösen erős, tartós, strapabíró változat)
Z77 Ice Bear (az előző extrém nagyságú hűtőbordákkal szerelt változata)
És hogy a képregények világából is merítsünk:
Z77 Obelix (oszlopnyi hűtőbordákkal szerelt változat)
Tényleg, nem alapítunk egy alaplap-gyárat? A nehezén már túl vagyunk, a termékek neve már megvan, a mai gazdasági helyzetben pedig bizonyára könnyen találunk tőkeerős befektetőt terveink megvalósításához, ráadásul, ha jól értelmezem az egyik hozzászólást, Bluyoo családjában kihasználatlan gyártó-kapacitások vannak... -
marinea2
addikt
válasz
bluyoo #42161 üzenetére
Akkor erre jól rácsesztem basszus. Tudom Gianninál olcsóbb de iponos gariban jobban bízok kicsit és a garifutár is jobban hangzik. Így mindennelé együtt összességében 3k-lesz több az Iponból mint giannitól(nála több lenne a pk) Ráadásul haverom is vesz valamit és felezzük a postát.
Ezennel visszavonom minden eddigi extreme4 ajánlásom! vegyetek ASUS-t!!!!
-
Mahrenburg
őstag
-
rooland
senior tag
válasz
bluyoo #42149 üzenetére
Az általad ajánlott ASUS is belefér a keretbe akár. Mivel nyújt többet mint az általad ajánlott ASRock? Mert ha nem jelentős, akkor az ASRock is megteszi nekem.
A tápom egy jópár éves Chieftec GPS-450AA. Remélem elég lesz, nem szeretném lecserélni ha nem muszáj, jó szolgálatot tesz/tett.
Az azt jelenti, hogy a 2500k mellett csak 1333Mhz-en mennének a memók? Haveromnál 1600-on mennek, akkor hogy van ez?
Memóriából akkor milyet érdemes választani? Corsair Vengance-re gondoltam első körben. -
rooland
senior tag
válasz
bluyoo #42147 üzenetére
Mondjuk úgy hogy nincs szorosan megkötve a keret. De a szükséges legkevesebbet szeretném rá költeni. Nem vagyok hardcore gamer meg ilyesmi, tehát nem kell minden apró feature amit úgysem használnék ki. Csak úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer veszek valamit, akkor az legyen jó ár/érték arányú, megbízható darab és pár évig azért szolgáljon.
A CPU-t sem tudom eldönteni igazából, mert egy árban van a "régi" 2500k és az új "3570k" szinte. Az új Ivy Bridge-s viszont azt hallottam jobban melegszik tuning esetén. Nem vagyok egy nagy tuningos, alap órajelen használnám. Tuningot csak pár év múlva alkalmaznék, mikor már indokolt lesz számomra.
Szóval valami erős középkategória kéne kb, ami jó árban van és a többi tervezett alkatrészemmel egy szintet képvisel.
De elég tanácstalan vagyok, szóval bármi tanácsot szívese fogadnék. -
BRIKLY
veterán
válasz
bluyoo #42105 üzenetére
Ivy procit nem tervezek mostanában,az UEFI szép,és jó,de mi haszna azon kívül,hogy könnyebb kezelni mint a BIOS-t?
A video kimenetek jól jöttek volna párszor,de bízom benne hogy nem lesz rá szükség a 7850 mellett.
Anyagiakban így is sok,drágább lapot most nem tudok venni. -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #42057 üzenetére
ASUS Z77 Wolverine - Szent Hűtőborda! Tényleg itt a világvége! Egy Asus csúcslapon nincs a FET-eken hűtőborda! Mi lesz ezután velem, hiszen eddig legszebb álmaimban péklapátnyi hűtőborda terpeszkedett a PCH-n, s a FET-eken lévő olyan magasra nyúlt, hogy meghaladta a legtekintélyesebb CPU-hűtő magasságát is. Mihez kezdjek ezután, én, aki minden esti imát úgy fejezett be, hogy: " ...és adj Nekünk, Uram, vaskos hűtőbordát a PCH-ra és a FET-ekre, Mindörökké, Ámen!" Nem merek elaludni, még a végén rémálmaim lesznek... Fenekestül felfordult az eddig biztonságosnak hitt világom! Minden Alaplapok Védőszentje hol vagy ilyenkor? Most, amikor a legnagyobb szükségünk lenne oltalmazó védelmedre... Most,amikor hirtelen a semmiből előugrott ez a "Rozsomák", s egyetlen jól irányzott csapással szilánkokra zúzta a hűtőbordákba vetett hitünk sebezhetetlennek hitt védőpajzsát! Először nem is értettem, hogy miért ez a neve, de amikor azt olvastam, hogy"Rozsomák, népies nevén torkosborz", világos lett minden. Azért "Torkosborz", mert felfalta a hűtőbordát! Eme szörnyű csapás után vajon mit hoz Számunkra a jövő? A közeli jövő például a Szeretet Ünnepét hozza el Nekünk... Ezért kívánok Mindenkinek:
Békés, Boldog Karácsonyt!
-
jeni
félisten
válasz
bluyoo #42033 üzenetére
A házba beférnek a Micro-ATX, DTX, Mini-ITX lapok.
Csak kicsit el lett kúrva gyártó részéről,hogy a optikai meghajtó helye rossz helyre került.
Meg aztán ha van lehetőség rendes VGA karit betenni egy kicsit játszani vele,pl.:autós szimulátorok.
Mert ha olyan M-ATX lapot találnék ami nem az első a PCI 16x csati hanem a Pci-e akkor nem gond,mert azt nem is használnám. Rendes ATX lapnál a csati a proci felől a PCI-e sínnel kezdődik.
HA pedig a második PCI 16x csati is 16x-s lenne ha csak szólóban is,akkor nem is zavarna ha a proci hűtő lamelláik szélesek lennének és rálógna az első PCI 16x csatira.
Elméletileg centizve de ez arra a FM2-s lapra rátehető és így nem lenne foglalt az első sín.Vagy egy SilverStone NT01-E CPU cooler insinde GD04 beszerezni.
-
jeni
félisten
válasz
bluyoo #42029 üzenetére
ebben a tesztben 2 CPU hűtő be is lóg a két jobbik
Cooler Master GeminII M4
Noctua NH-L12 -
Gubu0101
veterán
válasz
bluyoo #42011 üzenetére
Hát én már nem szeretnék fejleszteni,azért is rágok át mindent 5x is
De sajnos semmi nem tart örökké így hát biztos idővel cserélni kell ezt-azt.Akkor meg megint az lessz hogy csak kellene erősebb
Én nagyon jól el voltam a c2q os géppemmel is,meg még pár évig de hàt én hülye..... -
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #41945 üzenetére
"nem sokszor neveztek"( le se írom újra)"-nak" - Oh, ne haragudj, átsiklottam afelett, hogy ezt Neked címezték, a kérdező a félreértés utáni első felindulásában osztott mindenkit, én sem értettem, mit értett félre, hiszen mindenki tényleg jóindulattal volt iránta (lehet, hogy összezavarta a telefonja). Eléggé paradox, hogy ilyesmit írnak Neked, pedig minden hozzászólásodból végtelen jó szándék, és türelem sugárzik, minden tiszteletem a Tiéd!
(Persze lehet, hogy Magadban elmondasz egy-két "imát"
, de ez a lényegen nem változtat) Annyira valószínűtlen volt, amit "le sem írtam újra", hogy nem gondoltam rá, hogy bármennyire igaztalan is egy kijelentés, azért az ugyanúgy bántó, s én még emlékeztetlek is rá, tiszta hülye vagyok, ne haragudj!
"2 nap alatt nem tudnék annyit gépelni" - alapvetően én sem, de néha "megszáll az ihlet", s ilyenkor viszonylag gyorsan megy, "ömlenek a betűk", pedig "kétujjas" a technikám
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #41245 üzenetére
Hello!
"Szép írás!" - Köszönöm!
( Remélem a "zöld nagyon vidám fej" nem az írás tartalma. hanem a terjedelme miatt került a végére...
)
Ui.: mindig is jó hangulatú topic-nak tartottam ezt a topic-ot, de egy a frissítésnél mindig ugyanazt a beragadt üzenetet elküldő telefon rátett egy lapáttal, rég nevettem ennyit egy szaktopic olvasása kozben
potyi23 - na például az Északi-Sarkon lehet, hogy nem lenne gond, ha egy alaplapon nem lennének hűtőbordák
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest