- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
marinea2 #104370 üzenetére
B460/B560 alaplap m-ATX ,ATX
Ajánlott ATX alaplapok:
ASUS ROG STRIX B460-F GAMING
MSI MAG B460 Tomahawk
Ajánlott mATX alaplapok:
MSI B460M Mortar
aprón van ilyen garival+számla
ASUS TUF GAMING B560M-E LGA1200 mATX -
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #51975 üzenetére
"vagyis lett " Akkor 1+ neki!
(#51976) krisztian922
A fent említett Asus M5A97 Evo R2.0 neked is megfelel. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #48091 üzenetére
"A bronzos FPS raider nincs az ajánlottak között." Ez nem éppen igaz, sőt ... Tápajánló "Különösen ajánlott" , Középkategória csúcs belsővel: FSP Raider ...
"Asszem a ventije sem a legjobb." Kb. két embernek zörgött .... de ok legyen rossz.Bár a környezetemben nem egy darab dolgozik gond nélkül és ugye nálam is csendben van.
Viszont legalább Haswell kompatibilis! -
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #47819 üzenetére
Úgy értettem,hogy alapos voltam,vagy inkább alaplapos.
Ez olyan,mint amikor valaki éhes és a sima fánk helyett a csokisat eszi meg.
Ezért nem tudtam ellenállni a Sabartooth keltette kísértésnek,gyenge vagyok.
Most nem igazán érdekel már,mert fáradt vagyok,inkább játszom egy kicsit,netezek kicsit,aztán holnap mindent beállítgatok,ahogyan kell már nemcsak hardveresen,hanem szoftveresen is.(#47818) bluyoo : 1908-as van fenn gyárilag rajta,akkor ezt nem bolygatom.
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #47758 üzenetére
i5 3470 HOZ P8Z77-V? Az inkább 50K mint 30. Nem P8H77-V akart lenni?
(#47757) ducikma
Asus P8H77-V -
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #47751 üzenetére
Mindig is kedvenc volt ....
(#47752) regener
Ki tudja lehet tetszene a népnek.
"Amúgy Mahrenburg erre gondolt: ..." Basszus nem láttam! Azt hittem aláírás ....
"Vagy ezek csak a prototípusok?" Szerintem ezek már a kiadásra szánt lapok (bár kiállítási darabok).(#47753) miklosss2012
Nekem is illene a mostani hardvereimhez.
Szerintem dizájnban már a mostani ASRock lapok is szebbek voltak.Legalábbis a viszonylag olcsóbb lapok között.(#47740) Mahrenburg
Átsiklottam felette. 2X is! -
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #47290 üzenetére
Nem...
Rájöttem,hogy csak újat veszek meg és ezzel kapcsolatban kérdezném meg,hogy létezik az,hogy a P8Z68-V PRO/GEN3 valahol 34k,valahol meg 50-60k?
Nagyon tetszik ez a lap és szerintem emellett teszem le a voksom.
Ezek ugyanazok a lapok,vagy csak elírás.
Tudom,hogy nagy a szórás,de ennyire?
Mindenesetre én a PcGear-ből,vagy Bluechip-ből venném 34k-ért,ez az,aminek írva van mert akkor k..va jó vétel. -
Mahrenburg
őstag
válasz
marinea2 #47217 üzenetére
Marinea2 - Képzeld, xaroznak a Vezérrel, már két hete küldik a házát....
De remélem, most azért nincs online, mert épp beköltözik... De ha még mindig nem érkezett meg a ház, akkor már tényleg express küldjük az óriás medvedisznórozsomákembert, hogy rendet csináljon...Bombibmw - Mivel Sandy CPU-d van, ezért gond nélkül vehetsz 6-os sorozatú lapot, tudsz Biost frissíteni, s akkor már fogadja az Ivykat is (nekem is Ivy-alapú CPU van a P67-es lapomban), de a P8Z68-M PRO-nak nem éppen tuningbarát a tápellátása, nem ajánlott K-s CPU mellé, míg a P8Z77-M PRO-nak már 6+2-es a tápellátása, ha komolyan akarsz tuningolni inkább ezt válaszd. (De ha teheted, inkább normal ATX-es lapot válassz)
-
bombibmw
veterán
-
shouryuken
senior tag
-
Sonja
nagyúr
válasz
marinea2 #46784 üzenetére
Ez egy Fractal Design Define XL ház, ami max 60eHUF most egy új (ha még kap valahol).
-
-
Tutti-amigo
tag
válasz
marinea2 #46661 üzenetére
Okés köszi, biztos a kolléga is észreveszi majd a kérdést.
Nálam újabb Asrock szolgál semmi gond vele. Ugyebár ha jól tudom ma már az Asus fiókmárkája az Asrock. Régebben volt MSI-m is azzal se volt nagy gondom. A beépítés miatt az Asrock nekem jobb kialakítású de az MSI +1 év garit ad a lapra, azért az se mindegy.
Meglátjuk mit mondanak a tudorok
Köfi
-
=HG=
addikt
válasz
marinea2 #46645 üzenetére
Annak pedig mennie kéne...Valamit rosszul állítasz. XMP profilt állítsd be biosba. Ha nem megy, akkor időzítéseket ellenőrizd. A memó alap beállítása 1333mhz SPD:9-9-9-24 ezért látod ezt biosban. Ha feljebb emeled 1866mhz-re, akkor időzítést át kell állítani: 9-10-9-27-re. (Egyszerűbb lenne xmp profilt enabledre tenni)
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #46526 üzenetére
"Az alsótápos házak előnyei? Erre kiváncsi vagyok én is."
Nem a meleg levegőt használja a saját hűtésére hanem alulról hideget .... és mivel ált. a TÁP és a VGA a leghangosabb egy gépben több előny nem is kell.(#46522) csana
Xigmatek ASGARD Pro felülvizygálat ShellKretor-tól. Van még egy két gyöngyszem de talán ez a ház az egyik legolcsóbb ajánlott ...... -
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #46519 üzenetére
"Szerintem simán vállalható a használt is. " Ok de én nem fogok senkit rábeszélni a dologra ....
Főleg hogy megeshet hogy mégsem klappol a lap esetleg a vevő béna ....
(#46520) Koga777
Ennek ellenére szerencsére az UEFI-je sem csúnya és igencsak könnyen kezelhető.
Erről beszéltem: fan expert 2 na ezt nem kapod a laphoz. -
bluyoo
nagyúr
-
Prison85
senior tag
válasz
marinea2 #46490 üzenetére
Van Phenomom és FX-em is, nem számottevő a különbség a kettő között. Ráadásul FX-nél még jobban spórolnak a gyári hűtésen (még hőcső sincs).
Ugyanazon hardverkörnyezetben alapórajelen:
Az FX-em viszont kb 15-20 fokkal hűvösebb terhelés alatt a Phenomnál.
További kérdés:
Asrock 990 -nél lehet valahogy javítani az USB adatátviteli (input) sebességet ? Lassúnak érzem
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #46487 üzenetére
Azért az Asus megoldása szerintem klasszisokkal jobb.
(#46488) Prison85
Hát igen az AMD nem nagyon kényezteti a mütyürökre vágyókat. Meglehet jobb is lásd az ASRock mITX-es lapjaival is voltak gondok (túlterhelt/melegedett tápáramkör).(#46490) marinea2
A Phenom 965 az FX?
Drága játék lenne az biztos! -
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #46485 üzenetére
Hogy alig van mATX és az alatti lap AMD alá sőt pl. a modern 900-as sorozatban egy darab nincs.
Ok FM2 foglalattal azért akad de az Intelhez képest így is elenyésző. És azért nem lehet olyan lapokkal találkozni mint pl. a mITX-es ASUS P8Z77-I DELUXE amivel nyugodtan neki lehet esni a komolyabb tuningnak is. -
Mahrenburg
őstag
válasz
marinea2 #43333 üzenetére
A tápellátásuk megegyezik, de a FET-eken tényleg jobb a hűtés, és tényleg sokkal jobban néz ki!
Ünnepélyes eredményhirdetés:
1. helyezett: Mate3553 hibátlan megfejtéssel, gratulálunk!
2. helyezett: Jeni (mivel a zsűrinek nincsenek információi arról, hogy Jeninek volt-e a tulajdonában rozsomák, és "blöki"-ként emlegette-e, de nem zárhatjuk ki a lehetőséget)
3. helyezett: Marinea2 (mivel nem lehetetlen, hogy Bluyoo baráti viszonyt ápol rozsomák(ok)kal, viszont a rozsomákok testtömege a legritkább esetben haladja meg a 32 kg-ot)A következő kérdés: Mi az oka annak, hogy az Asus Z77 Wolverine a "Wolverine" utónevet kapta?
Felhívjuk Mindenki figyelmét, hogy a helyes választ meg is kell indokolni, már csak azért is mert nem tudom én sem, és q.rvára kíváncsi vagyok... (ha időközben megindul a termelés az 1.sz Gyáregységben, lesznek tárgynyeremények is) Várjuk a kimerítő válaszokat!
-
=HG=
addikt
válasz
marinea2 #43198 üzenetére
Gyanús vagy ! Nem recsken laksz ?
-
=HG=
addikt
válasz
marinea2 #43195 üzenetére
Amikor vettem egy GTX470 volt használatban, és terveztem még 1-et mellé.... Aztán meguntam, hogy játék közben leégette a lábam a kifújt meleg....
(lent van a gép a parkettán ) A vga ment, a táp meg maradt...
(#43197) bluyoo : Hát, de tényleg: BF3 alatt 85-90C az üzemi hőmérséklet a tégla hűtésünél...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest