- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
Aktív témák
-
vedini
őstag
válasz
fudi2002 #342 üzenetére
nekem TN paneles acer-em van, olyan elmegy kategória, bár a feketéje homogén, alul felül minimális a bevilágítás, MVA panelesem volt eddig, sokkal rosszabra számítottam
megnéztem P-MVA paneles nem PVA, és AU Optronics (AUO M240UW01 V0) panel van benne, arról meg már hallottam, hogy nem az igazi
-
izriot
tag
válasz
fudi2002 #233 üzenetére
Köszi a választ!
Az 5 év garancia nagyon csábító! Játékra nem használnám, de azért megnyugató a tudat hogy ott is jól teljesít : ) Csatlakozókat egy kicsit lespórolták, de istenem, végülis a K7 konfigomra 512 rammal nem hiszem hogy egyhamar Vista lesz felrakva, úgyhogy a HDMI csati hiánya nem zavar, és ha jól tudom SCART-to-DVI konverter is létezik. Fényerőállítás zsír, szeretem nagyon sötétre venni a monitorokat, mert amúgy meg bántja a szemem. Képarányálítási lehetőség van menüben? Az akkor lenne előnyös ha PAL/SECAM filmet nézek és nem akarom hogy NTSCbe megnyútsa."nálam körülményessebb vásárló nemhiszem, hogy létezik"
Hidd el én is átolvastam rengeteg leírást, még a Sharp LC-37BD1W típusú plazmaTVje meg a NEC SpectraView® monitors szériája is átfutott az agyamon : ) Ha valami nagyon kell akkor arra hajlandó vagyok évekig gyűjteni."Talán még a NEC 2490 S-IPS-es paneles verdája ami ilyen durva, árban is
"
NEC Multisync LCD2490WUXI-BK 24" Monitor Black:
Árban jobb mint az EIZO, viszont idehaza gyakorlatilag beszerezhetetlen, meg úgy netről is elég necces ahogy nézegettem. Lehet az Urbanlegends.com-on több infót találok róla"Quote:
Originally Posted by travbomb
You cant really compare an Eizo S2410W or the new NEC 2490 to something like Dell, Smasung, BenQ or Viewsonic. The Eizo and NEC have a huge list of features not to mention better panels, that none of the others you mentioned have. You have to think about what is driving it and the ASIC's it uses. That is what drives up the costs.If you dont need those features and are ok with lower color reproduction than you should buy one of those other brands but there are customers who need their monitor to be color critical and therfore need the features of the Eizo or NEC.
What NEC 2490, how can you compare if it doesn't exist.?" LOL
http://lcd24.asp2.cz/Monitor/NEC/MultiSync-LCD2490WUXi/Default.aspx -
izriot
tag
válasz
fudi2002 #204 üzenetére
Szia!
Én is jópár éve kajtatok 24"-os monitor után, de a dell mizéria miatt most új márka után nézek. Tisztában vagyok azzal hogy az EIZO-k professzionális monitorok, de azért szívesen venném olyasvalaki válaszait aki ténylegesen használja is : )
Filmek milyennek tűnnek rajta? Én leginkább alacsony felbontású filmeket nézek, azok állítólag az olcsóbb panellal rendelkező típusoknál nagyon rossz minőségűek :S
Milyen csatlakozók vannak rajta? AV is van? Szívesen használnám PlayStation2-höz is.
Pixelhiba garanciáról mit tudsz mondani? Visszacserélik ha valami csoda folyán tényleg hibás darabot kapnék?
A monitor színhelyesség ügyileg előre van kalibrálva? Illetve ha nem, akkor van erre lehetőség menüben? Gondolom kalibrátort csak a ColorEdge típusokhoz mellékelnek. Menüben miket lehet állítgatni? Fényerő, élesség stb?
Illetve szívesen várnék mindenféle hasznos infót, mindent ami eszedbe jut
Előre is köszi! -
Dale
aktív tag
válasz
fudi2002 #180 üzenetére
Nem szoktam túl sokat játszani, de pl. CS:Source meg NFS Most Wanted nálam gond nélkül megy, utánhúzást nem látok, összehasonlítva a régi 19-es Neovommal amin azért láttam. Szóval szerintem teljesen jó játékra is, de ha valaki csak és kizárólag arra figyel hogy na, ott volt egy kis elmosódás, akkor lehet hogy nem. Szerintem ez paranoia, és audiofilekkel sem szoktam vitatkozni.
Biztos van ennél gyorsabb monitor, de szerintem nem showstopper a dolog, ha van is utánhúzása, számomra nem észrevehető, és nem vagyok egy igénytelen fajta.
-
Dale
aktív tag
válasz
fudi2002 #170 üzenetére
A 23-as Cinemát csak ajánlani tudom, nekem is az van, életem egyik legjobb hardware vásárlásának tartom már lassan 2 éve. A fekete tényleg fekete, a színek jók, és játszani is szoktam rajta 1600x1200-ban (fekete sávokkal a két oldalon) vagy 1920x1200-ban, szóval mindíg natív felbontásban, nekem bántja a szemem ha kisebb felbontású képet húzok szét rajta. (Szerk: Bármilyen LCD-n bántja, ez nem arra van hogy mindenféle kisebb felbontással tolja a user...)
Egyet tudni kell mert az nem derül ki a tesztjeidben szerintem: képet csak akkor ad ha már bejött a Windows desktop, a BIOS karakteres üzemmódját és egyéb nagyon kis felbontású módokat nem tud megjeleníteni. Így mindenképp kell legyen egy másik monitorod is elfekvőben a rendszer telepítéséhez meg esetenkénti BIOS bizgetéshez... Mac-en persze nincs ilyen probléma mert ott eleve minden nagyfelbontású, még az EFI is.
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
-
MegalodonS
őstag
válasz
fudi2002 #170 üzenetére
Fekete-Fekete
Eloszor is nem fekete kepernyot nezegetek hanem szines kepernyot ha meg filmet akkor az a par centis also felso csikot meg ugy sem figyelem mert nezem a filmet.
Azert oda tennem a monitorom melle es lehet hogy meglepodnel.
Azt nem tudod a LAN partykon a profik miert nem jatszanak Apple monitorokon pedig hidd el lenne ra penzuk -
cs_zsolt
csendes tag
válasz
fudi2002 #123 üzenetére
Egyetértek, engem is pont ez érdekelne, mert jobb az ára, ugyanaz a panel mint a dell 2407 és nem sávosodik meg semmi.
Az meg hogy nem forgatható a kutyát nem érdekli (engem még a dvi sem mert régi a karim)
Szóval ha valakinek van, szóljon!
Egyébként van egy 2416W a Westend hülye-azért-nem-vagyok-ban, le is szedettem vasárnap a falról, de annyira ügyesek voltaka fiúk, hogy nem tudták beeüzemelni natív felbontásban egy nyavajás számítógépen sem....pedig majdnem megnézhettem volna
Ugyanott a dell boltban szintén néztem a 2407-est, de nem sok mindent tudtam állítgatni. Jónak tűnt így elsőre...
[Szerkesztve] -
-
MegalodonS
őstag
Sajnos ahogy a tesztekben le van irva nem fekete!Nekem ez a II.Tftm es a VP191s sem volt fekete de azzzal az volt a gond hogy benne maradtak a hatter dolgok pl internet oldalak es jatekok kezelofeuleteti mindossze 2 eves volt!
ADell 24''
monitor nagyon nagyon szupi.En inkabb HC vagyok tehat jatekokban hasznalom majd es semmi gond nincs vele.Ekkora monitoron nem szep a kisebb felbontas legalabb is nekem nem tetszik en 1920*1200 fullon jatszom.Sok jatek azonban nem indul el ekkoraban de 1600* felbontasban sem panaszkodnek.Talan eletem eddigi legjobb valasztasa!
-
ByB
addikt
Alacsonyabb felbontás, kis élsimítással élvezhetővé teszi a képet, de egy 6800-tól már ne várj csodákat! Csúcsközelben biztos szaggat, de egy észszerű kompromisszum mellett no para... Az én Samsung 244T-m, de gondolom a Dell is képes átállni 4:3-s képarányra, mert pár játék még nem támogatja a szélesvásznú monitorokat. Apropó Samsung 244T-n nem gondolkodtál?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest