- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
-
fudi2002
nagyúr
Filmek szuperek. Kontrasztra is, van rajta contrast boost, amit nem igen használok. Interpolálni és szépen tud a dög, 1024x768-ban battlefield2zök, zsír nagyon. Cs 1.6 a másik, azt 1440xvmekkorában (16:10). Monnyuk a csé nagyon fura volt crt után, meg kell szokni.
DVIből 2db, oszt annyi. Pixelgaranciáról nemigen tudok, sztem nincs nagyon. Bár egyik gyártó se vállal rá, max pár napot. 5 év gar az 5 év gar. Hibás darabra nagyon minimális esély, ugyanis ezeket belövik mielőtt csomizzák. Kérdésedre válaszolván, igen, kalibrálják is őket. Épp ezért nemis nyúltam az alapbeállításokhoz. Lehet van vmi nagyon minimális eltérés, de tényleg minimális lehet.
Menüben van sok bizbasz, interpolációs állítási lehetőség, színmanipuláció, meg nagyon sok minden, őszinténszólva annyira nem is nyomkodtam végig, mer egyszerűen hibátlan ígyis. Lehet élességet is állítani, az kissé perverz szerintem
Fényerőről annyit, hogy 20%-ra visszavettem, mert arcszoláriumra kezdett hasonlítaniUi: nálam körülményessebb vásárló nemhiszem, hogy létezik. 1 éve nyomatom a témát, számtalan itthoni és külföldi fórumot végignyálazva, megnyugtatlak, ha lóvéd engedi ennél jobban nem jársz semelyikkel. Talán még a NEC 2490 S-IPS-es paneles verdája ami ilyen durva, árban is
-
fudi2002
nagyúr
Nos kb 1 év gondolkodás, fórumozás után végre sikerült.
Eizo S2411W. Aki eddig vacillált ezen, megerősítést adok néki. Szenvedésem tárgya anno az volt, olyan moncsi kell, ami fotó szerkesztésre tökéletes, viszonylag gyors, és nem input lagos.
A fekete szín fekete, a színei több mint szuperek. A moncsi hatalmas, 1920x1200-as felbontás enyhénszólva is durva. S-PVA panel küzd a belsejében, névszerűleg a Samsung 244T típusú monitornak a lelke. Viszont azzal ellentétben nincs 60ms-os input lagja. Kb 30 körül áll meg. Utánhúzás van valamennyi mint minden LCDnél.
14bites számítási pontosság azért adja magát rendesen. Nincs dithering, a fekete-szürke átmeneti kép egyszerűen fantasztikus. (Acer 2423w-hez tom hasonlogatni, ott szörnyű volt. Nagyon látszott a dithering, pedig azis spva) Mellesleg a monitorhoz jár némi 5 év garancia is alaptartozékba, amit ráadásul végre valóban World-Widenak hívhatunk. :-)) Én ausztriából rendeltem (spórolva ezzel kb 90.000Ft-ot), és bárhol elfogadják ahol van Eizo szervíz (magyarországon Albacomp Kft).Üdv. Fudi
-
fudi2002
nagyúr
Huhúú, köfi hogy írtad. Ezt látod nem figyeltem, működő gépre tótuk rá. Mivel jáccol? (input lag és utánhúzás miatt kérdem)
Vki aki Eizo-t használ. Mivel a 24-esükben állítólag samsung panel lapul, felmerül az input lag kérdése. A 244t samsung viszi a pálmát, a leglagossabb kijelzők között. Eizonál? -
fudi2002
nagyúr
válasz
MegalodonS #171 üzenetére
Mivel fotót is szerkesztek, ezé a fekete az fekete legyen. A másik, nem 2 évre veszem. Vagy királyat, vagy semmit. No ezé vacillálok most az Apple és az Eizo között
-
fudi2002
nagyúr
Nos ma érdekes napom volt. Találkoztam egy apple 23 cinema hd tft-vel, asszem szerelem van kialakulóban
Előszöris: 400:1 kontraszt, pár éves darab, 300-as fényerő. Tehát technikailag fejletlen gépezet.
De mikor bekapcsolták, azthittem leülök. A fekete olyan fekete, amit lcdtől még SOHA nem láttam!!! Fekete háttérképet próbátunk, hát ha a feketét néztem és kitakartam a világossat, nem lehet megmondani, hogy bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban van a kicsi. Alapbó színkalibrált. 800x600ba visszabutítottuk, interpolálásnak szinte semmi nyoma, kicsit a betűknél látszik windowsban. Holnap céghez viszek játékot, azt kipróbázzuk hogy milyen, ha ottis helytáll, magamévá ke tennem egy ilyet -
fudi2002
nagyúr
válasz
MegalodonS #145 üzenetére
fekete fekete ügyben 1 db azért van.
Eizo...
3kilo brutto -
fudi2002
nagyúr
válasz
cs_zsolt #127 üzenetére
Nah kollégát rávettem hogy demómonitort (benq 22-es tn) laptopon szemléltesse. Nos a panelje stimmő, frankó tn létére télleg. Csak a narancssárga háttérnél mutatta a srác, hogy fent mélyebb a szín mint a képernyő alja fele. És télleg... (mondja, hogy a többi tn is ilyen)
Amúgy a nagytesót, benq fp241w (wv) típus nagyon penge, sztem marad ő...
3-4 tesztet olvastam róla, 10/10 től az excellent és a highly recommened eredmények voltak...
(hamá eccő veszek legyen rajta dvi, ha nemér semmit akkoris...) ;-) -
fudi2002
nagyúr
Még mindíg tökölök a vásárlással. Megen segítségetekre lenne szükségem.
Acer AL2423W
A kistesója (2416-os, még nem állítható állványos) a prohardver tesztben jól szerepelt minden téren. (homogén fekete kép, játékok - inputlag,utánhúzás) Vki ezt meg tudná nekem erősíteni/cáfolni? Természetesen személyes tapasztalat alapján.
Köszi.
Üdv. Fudi -
fudi2002
nagyúr
Hejha! Ezse rossz. Paraméterei alapján, illetve amiket így hirtelen találtam neten, egész korrekt. Tudatlan lévén kérdezném az MVA paneleknél hogy alakul az input lag kérdése? S-PVA-knál ittott veszélyes (számomra) kategória lehet.
Más: milyen volt a feketéje? Egyenletes? Sarkok? Bevilágítás? -
fudi2002
nagyúr
válasz
MegalodonS #96 üzenetére
Köszi. Igaziból nemtom mit kéne vennem. (eizo 24-es tom
Szal fotót szerkesztenék rajta, filmnézés, játék. Vmi ajánlás?
-
fudi2002
nagyúr
válasz
MegalodonS #94 üzenetére
Fekete színe milyen? Input lag vagy ilyesmi nem feltűnő ugye? Milyen a minősége kissebb felbontásoknál?
-
fudi2002
nagyúr
-
fudi2002
nagyúr
Üdv Urak.
Sokat olvasgattam a fórumot, egy kérdés lenne még, ezzel nem találkoztam.
Vennék egy dell 2407-et, aminek 1920x1200-es felbontása van. Viszont még egy fx6800-ast nyúzok, ami nyilván a mostani játékok 80%-nak nemtud eleget tenni magas felbontásban.
Ha ezt a csodamoncsit visszateszem 1200x7000(1024x768 - 4:3) vagy 1000x600(800x600 - 4:3) környékére akkor mit fogok tapasztalni? Nagyon gázos lehet?
Türelmet és segítséget előre is köszönöm.
Üdv. Fudi
Aktív témák
Hirdetés
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest