Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adam900331

csendes tag

Sziasztok!

Az alábbi jelenségre szeretnék magyarázatot. Adott egy wifi elérés a wlan1-en. Van egy DHCP szerver ami a wlan1 portra van ráültetve. Alapjául véve működik, ha rácsatlakozok egy wifis eszközzel a wlan1 wifijére, akkor kap ip-t a kliens és működik rajta a hálózat.

A mai napon konfiguráltam a wlan2-re ideiglenesen egy dhcp szervert, pool-al együtt, majd mikor erre már nem volt szükségem eltávolítottam a poolt, viszont a DHCP szervert nem(elfelejtettem). A DHCP szerver menüben ott van az ,,ott felejtett,, DHCP szerver, viszont pirossal, ugyanis nincs mögötte pool. Ezt az után vettem észre miután a wlan1-re, ami teljesen független a wlan2-től, nem tudtam felcsatlakozni semmilyen wifis eszközzel. Hiába próbálkozok, még IP címet sem kapok. Ha kitörlöm a hibás DHCP szervert (ami a wlan2-őn van), akkor is ugyanaz a jelenség, majd csak azután tudok a wlan1-re rácsatlakozni, ha a wlan1 DHCP szerverét letiltom, majd engedélyezem.

Mi a véleményetek erről? Miért produkálja ezt? RouterOS bug lenne? Jó, tudom, hogy hiba van így a konfigba, de nem igazán értem így az összefüggést.

Új hozzászólás Aktív témák