- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Ejelhar #14030 üzenetére
Nem kell router? Miért? Bocsi a béna kérdésért, de most elvesztem egy kicsit. Ezt a kérdést pedig végképp nem értem:
"A Telekom végződés és a switch között milyen és hány fizikai réteg van kiépítve nálad?"
A milyen routert vegyek topikba ezt írtam:Három szintes a ház. A legalsó szinten lesz a rack szekrény, illetve vezetékes végpont minden emeleten és a mesh. 230 m2-ről van szó.
Kábelen az alábbi eszközök fognak lógni:
- Mesh1
- Mesh2
- Mesh3
- vetítő
- erősítő
- házimozi erősítő
- PS5
- PC (szerverként)
- Mac mini
- Apple TV1
- Apple TV2
- Apple TV3
- TV1
- TV2
- Telekom box1
- Telekom box2
- Kamerarendszer
Kapásból most ezek jutottak eszembe.
Ha tudnám, hogy 100%-ig melyik megoldás lenne a jó, akkor nem kérdeznék itt, tőletek. Semmi "extra" dologra nem vágyom, csak hogy normálisan legyen kiépítve a hálózatom. Azért Telekom és azért 2.000-es net, mert ár-érték arányban ez éri meg a legjobban jelen pillanatban nekem. 1.700 Ft a különbség a Vodafone 1.000-es net és a 2.000-es Telekom net között, több TV csatornával.
A DecomM4-ben, hármas csomagban gondolkoztam, szintenként egy. A Telekom is ezt írja a 2.000-es netéről. [link]
Úgy gondolom, hogy most még nem érdemes annyi pénzt költeni a 2.5 Gbps eszközökre, mert marhára drága. Más lesz a helyzet pár év múlva, amikor már jellemzően 2.5 Gbps-es portokkal szerelik fel a PC-ket, stb. Őszintén. Szóval nem azért lesz 2.000-es netem, mert minden eszközöm ilyen vagy most fogok ilyenre fejleszteni. Ettől függetlenül a sok vezetékes eszköz miatt szükséges egy switch, nem? Vagy ha van olyan router, amin van 24 port... akkor nyilván nem kell switch, egyetértek ezzel. Szóval ezért vagyok kicsit tanácstalan. De ha mondjuk lesz 2.5 Gbps WAN/LAN port a routeren, akkor biztos, hogy a torrentezésre szánt PC-be is veszek egy ilyen interfészt. A többi eszköz nem igényli ezt a fejlesztést jelen pillanatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ 15AHP9 - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 8645HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4050 - 2,5 év gar
- OMEN 17-ck2778ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro Max 256 GB fekete USA AppleCare+
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Hibás Ayaneo Next Lite 512GB-os kézikonzol!
- Vadiúj számlás garanciás szupergyors hálókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest