Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gerokrisz

    tag

    válasz #19617792 #1105 üzenetére

    @EarL 007: Sorry, azt nem vettem észre. Igen, a Lite elegendő rá, későb még az 500hoz is bőven. (nekem szintén a lite viszi a gigabites digit) Bőven megfelel, ár-értékben jobbat nem találsz.

    @bambano:
    1.: Céleszköznél arra gondoltam hogy nem az ASUS legújabb okos kis mindenesét veszem meg, hanem külön fogok Router, AP, Nas és esetleg Switch eszközt venni. Mivel sokkal jobban testreszabható, és nem zárt.
    2.: Elképzelhető, hogy egy komolyabb géppel már kivitelezhető amit írsz, de kliens oldalon teszteltem egy i5 procival ennyi ment át. (igazából, sosem próbálkoznék routernek x86-ot használni, tudom hogy vannak kisebb szolgáltatók akik ezt teszik, áldásom reá. Mégis létezik még a cisco, juniper és társai...) Ami pedig nem elhanyagolható, hogy egy ilyen PC bőven több fogyasztásban és árban is mint akár több pl ubiquiti edge lite, ami viszont képes a gigabitre. De tény, hogy ha 8GB-ram kell minimum, ssd és egyebek a loghoz stb.. akkor PC ből raknám én is össze. Ha csak nem annyiért pedig ott vannak az erősebb routerek szintúgy... De mindenképp az igényektől, pénztárcától, és elvárástól függ.

    Minden attól függ mi a cél. Jelen esetben ha jól értem egy felhasználó oldali, digi által szolgáltatott 1Gbites internetnek a használata, amire bőven elegendő egy ubiquiti edge lite (30-35k) és ha több port kell akkor egy bármilyen gigabites switch. Bőven kihozható 40-50-ből (akár AP vel együtt). Viszont ha már nagyobb céghez, enterprise környezetbe kell akkor pedig igenis ott a drága, sokportos változat, vagy ha már ez a topick akkor CCR-es Mikrotik, és cisco barátai.

    [ Szerkesztve ]

    Türelem... A hosszú élet ritka!

Új hozzászólás Aktív témák