- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Shure MV88, RODE VideoMic Me-L, Boya BY-DM200, ugye szinte csak ezek jöhetnek szóba, ha lightning csatlakozós mikrofon kell? Utóbbinál is panaszkodtak a gerjedésre, ami csak repülő módban szűnik meg. Lehet ez minden mikrofonra igaz. Igazából azt akartam elkerülni, hogy ne kelljen a sztereó hangzás miatt új telefont venni, de attól tartok, hogy az iPhone 8 csak monóban tud rögzíteni. 4K/60fps felvétel miatt próbálok telefonnal videózni. Érdekes módon ezt nem tudják a konzumer kamerák, még a DJI Osmo Pocket (2), GoPro Hero 9-re gondoltam, de ezeknek sem jobb a kép/hang minősége, mint a telefonnak. Viszont olcsóbbak.
-
-
-
Yeffy
veterán
szerintem nem, mivel akkor a masik oldalhoz nem megy hang.
ugyanaz, mint ha most csak az egyik oldalhoz megy csatlakozas. mono lesz.jelenlegi kabelemen van egy kis mic + play/pause kombo, de ez sajna csak mobillal mukodik normalisan, sajat laposon, ceges laposon, tobb alkalmazassal is probalva, akarmit allitgatva, TRRS to TRS adaptert, USB-s hangkartyat probalva is nagyon halk, es szar minosegu a miki.
jo, azt hozza kell tenni, h a fejes elsosorban zenehallgatasra lett tervezve, nem gaming headsetnek. csak jo lenne, ha nem kene meg azt is beszereznem.
a dolgok jelenlegi allasa szerint viszont kelleni fog. -
-
Igazad van, akkor le is írom, hogy mire kell.
Van egy E205U mikrofonom, az jó arra, hogy felvegyem magam (klasszikus cselló).
Viszont van olyan tervem is, hogy popzene cover felvételeket szeretnék úgy, hogy minden szólamot csellóval játszanám fel és szerkeszteném össze.
Nem kell CD minőség, de egy YouTube-os videón jól mutató szintet azért szeretnék hangzásban.Egyelőre az is jó, ha csak belekóstolok ebbe az egészbe, hogy hogyan néz ki az egész, így kezdésnek jó az általad ajánlott AT mikrofon is.
Viszont, ha 100-as környékén már lehet a fentiekhez megfelelő stúdiót kialakítani, erősen érdekelne. -
-
Moonwolf
senior tag
Egy Razer Kraken X.
A zajt úgy értem hogyha mondjuk a csendet veszed fel akkor ilyen sistergés van a háttérben.
A régebbi egy Trust Elvii, aminek elfogadható a felvétele, viszont a háttérben ott az a sistergés ami beszéd közben is hallható csendesen.
A Kraken X nél ilyen nincs, tiszta a hang és sistergés sincs, viszont a fejhallgató viselése kellemetlen.
Ezért kellene egy sima mikrofon ami nem sistereg a háttérben. -
-
sith7
félisten
Értem, köszi a választ, akkor viszont nekünk szükségünk lenne még egy ilyenre [link] is, ugye ?
Mert a gitárkombó közelébe kell a mikrofon, miközben a telefon meg rögzíti a videót.Vagy akkor inkább ezek közül valamelyik ? [link] [link]
Kobe
Ő is csak kocagitárostudsz linkelni egy ilyen interface - t amire gondolsz ?
-
sith7
félisten
Szia
Samsung A40, lányomnak kell, elektromos gitáron játszik, videókat csinál magáról/magának/haveroknak, ahogyan gitározik, jelenleg egy gamer fejhallgató mikrofonja van odatéve a gitárkombó elé, ennél kellene valami kicsit komolyabb megoldás
Szerinte ilyesmi [link] jó lenne, de mondom , inkább megkérdezlek Titeket
-
Kal-El
senior tag
Rode NTG-3
Shure SM7B
Sennheiser MKH416
Sound Devices MixPre-3 vagy 6
Focusrite ISA One
Ilyesmik érdekelnének.
Tehát vegyes felvágott. De elsősorban használtan, ezért is lenne jó tudni, hogy az nem-e hibás, amit vennék. Ezek közül a Sennheiser mikrofont Kínában hamisítják is. Láttam eBay-en árult nem egy eladó, természetesen sokkal olcsóbban és az értékelései között található volt nem egy olyan, amiben írták, hogy csak külsejében azonos, hangzásban teljesen más. Tehát hamisítvány. Csak azzal trükközött, hogy egy csomó olcsó holmit is árult mellette, így 1-1 negatív értékelésre jutott 99 pozitív és ezért tűnt megbízhatónak.
A többit valószínűleg nem hamisítják, de azért csak jó lenne tudni, hogy úgy működik-e, mint ahogy kellene. -
-Faceless-
őstag
Most csak egy vészmegoldás kellett, bármi normális felszerelést akarok az nem ért volna ide időben, vagy csak áron felül. A Yenkee lehet hibás volt, a Spirit of the Gamer-t meg bontottan törötten kaptam meg, és előttem csomagolták vissza elálláskor..., de most már tudom, hogy ennek nagyjából 50%-a az alaplapom. A realtek driver is egy rakás semmirevaló hulladék, de előszedtem ezután a SoundMagic fülhallgatómat ami jóval érzékenyebb, és olyan iszonyatos alapzaja van a lapnak, hogy leolvad a fülem. Nem tudom mi lehet vele, de bemenet még sokkal rosszabb. Most eddig ennek az AudioTechnicának van a legnormálisabb hangja.
Lehet a Yenkee se lett volna vészes, ha jó lenne az alaplapom, de ez legalább jó lesz kezdésnek, és tanúlságnak. Egyenlőre működik, aztán érzem, hogy ebből is lesz még egy hoarder polc majd megy a fejhallgatók, és telefonok mellé. Amúgy is jó lesz a mikrofon effektek felvételéhez, és szépen lassan majd upgradelek itt mindent. Eddig is kellemetlen volt, hogy akármilyen gamedev versenyen indultam soha nem tudtam saját hanganyaggal dolgozni.
-
scream
veterán
Én az említett ATGM1-et vásároltam meg és használom egy ideje.
Alapvetően elégedett vagyok vele, a hangminősége tök jó, csak kár, hogy minden is belehallatszódik, ezért továbbra is szenvedek rendesen.
Elsősorban home office-ra - így mindenféle platformos online meetingelésre - vásároltam, hogy ne kelljen kábeles fejhallgató - Sony WH-1000XM3 nem használható hívásokhoz.
Erre sajnos csak korlátozottan alkalmas, mivel hiába állítom irányba, akkor is minden irányból (oké, hátulról nem, de ott fal van, szóval max a visszhang jönne onnan...) felveszi a hangokat, így ha pl feleségemmel egyszerre van meetingünk (kis lakás, egymástól 1.2m-re dolgozunk) akkor továbbra is behallatszódik, bármilyen halkan is próbál beszélni.
És nem is igazán tudom milyen irányba kéne indulnom, mert régóta nézelődök wirelless headset után (3 db-ra sikerült szűkíteni: Bose 700 + UC dongle (ennek a beszerzése tök kérdőjeles, sehol semmi infó róla), Jabra Evolve2 85 és SteelSeries Arctis 9) de kifejezetten PC-s kommunikációra kihegyezett mikrofon nem igazán jellemző a szegmensben - ezért aztán úgy döntöttem, hogy akkor egy asztali USB-s mikrofon (most külön audio interfészt venni az amúgy sem bántóan nagy asztalra annyira nem hozta meg a kedvem) és akkor a meglévő Sony fejes.
Ötleteket szívesen vennék, hogy ilyesmi felhasználásra mi/hogyan ajánlott.
-
Kobe
veterán
a mikrofonnál nincs túl sok difi az alaplapihoz képest (nem egy stúdiómiki ugyebár), viszont a kártyán a gainnel sokkal jobban szabályozható a hangerő torzítás nélkül mint a realteken a dB boosttal
ami nekem nagy hangminőségbeli előny az a fejhallgató hangminősége a focusriteon, így pöpec fejes + normális mikrofon kombóval egyszerre tudom használni mindkettőt
Nem olcsó, nem wireless setup de szerintem köröket ver egy 100-150K alatti gaming / podcast headsetre -
kardkovacsi
senior tag
Köszi, végignézve több videót azt hiszem rájöttem a problémára. Alapból egy fantom tápra volt rádugva és annak a kimenete bedugva a laptopba/asztali gépbe. Mivel a laptop bemenete zajos volt még régebben vettem egy usb-s SB kártyát és most abba dugtam be a mikrofont fantom táp nélkül. Így már egész tűrhető csak a karakterisztikát kell eltalálni, mert ugye kör alakú és így próbálgatnom kell hol van a "közepe". Tényleg erre nincs valami jelzés mondjuk a csatlakozó kattintója (az tűnt frontnak).
Amúgy nézegettem ezeket az usb-s mikrofonokat. Mondjuk ez teljesen más kategória de ez is felmerült mint opció: Rode+NT-USB+Mini
Mi volt az a szoftver amivel a videódban állítottad a mikrofon tulajdonságait.
-
Kobe
veterán
Persze hogy megy vele, mert kulso forras adja a kakaot ala, passzivnal is gerjed amikor pengeted, aktivnal meg allando feszkot kap.
Mikrofonnal, fejhallgatonal kell az alap 3-5V kozti az aljzatrol neki
"Befele" iranyba nincs gond a jackel ha olyan cuccot kotsz ra, kifele mar nem igazan ad mast csak fantomtapos feszultseget. Nemhiaba kondenzatoros mikikre talaltak ki oketKesobb majd az (is) jon egy boomarmos kondi miki ha vegleges helyere kerul a gep, most egyelore ideiglenes helyen van, helynek es celnak jobban megfelel a vmoda
Beszereztem ma a VXLR+ adaptert, majd kiprobalom, csak epp meg kis nyaralas kozepen vagyok :)
-
Kobe
veterán
Hat pedig nem megy vele, sem Line, sem Inst modban egyik hibrid csatlakozos bemeneten sem.
Fantom tappal meg siman el fog fustolni a mik (48V t kap az 5 helyett).
A splitter mukodik, sima realtek alaplapin azota sikerult beallitani es megy rendesen, szimplan a hangminos3g miatt akarom mind a fejes, mind a mikit a focusritera atkotniElvileg a nagy jack csatival csak pl a passziv pickupos gitarok, high gain cuccok mennek a hibrid input csatikon mert ahhoz nem kell aram, a tobbinel kell adni a kakaot ala. Viszont a hibrid csatlakozo szimplan olyan hogy jack csatival nincs meg az erintkezes, csak xlr-el
Rode VXLR+ csati a fantomtapos aljzatba, fantomtap a kartyan bekapcsol es ra a sima jack kabel mukodik elvileg: [link]
Itt egy Mod Mic 5tel probalja a srac, az meg kb ugyanazba setup es aramigeny mint a boompro -
Kobe
veterán
Scarlett 2i2
a cél az lenne hogy a boompro 3rovátkás jack megy a boompro gyári splitter kábelébe, onnan a fejhallgató ág megy a Scarlett fejhallgató kimenetelébe, a mikrofon ág pedig megy a Scarlett 1-es inputjába
Jelenleg egy sima 2.5 -> 3.5mm jack átalakítóval próbáltam rákötni a mikrofont az Input 1-re, de így nem működik.
Valószínűleg azért mert a Scarlett fantomtápos, de a hangkarin nincs bekapcsolva a 48V fantomtápos mód, ettől függetlenül 3.5-ös jackel "nem veszi be az igazságot"Gyanítom kéne neki egy XLR - jack átalakító (pl ez)
De azt nem tudom h ezzel működne-e, vagy olyan kell neki, ami pl a fantomtáp 48V-ját leveszi a jackes micek 3-5V-jára.
Mivel a kártyán dedikált gomb van a 48V bekapcsolására, viszont a manuálban meg azt írják 'might need a voltage degrading adapter', így franc se tudja...nem azért a 21-ért csak a sima XLR - jack az 2-3K, a feszleépítős meg 10K.....
-
Kobe
veterán
Szimplan nem akarok egy headsethez 2 kabelt hasznalni ha van kompakt megoldas
Viszont a Z390F alsplap hangkarijaval lesz valami gond
Kiprobaltam az asztali gepen (Realtek, Z390F) es rgy regi notebookon is, szinten realtek. A 2 jackes elosztokabellel
Asztali gep: elolapi panelen csatlakoztatva hang van rendesen a fejesen, a mikrofon nem mukszik. Erzekeli h be van dugva, de mar windows control panelben is inaktiv, nem reagal a mikrofon teszteles funkciora
Discordon belul minimalisat mozog a sav, nem hallanak, akarhogy boostolom realtek driverbe is meg windowsba isAtdugom a hatlapira, mar aktiv valamennyire a windowsos teszt, realtek driverben max mikrofon boost mellett halkan de hallanak discordon
Ugyanezt atdugom a 11 eves dell laptopomra, szinten 2 jackes felallasban, tokeletesen mukodik windowsban is a tesztelesmeg discord is perfekt
Mar nem tudom mi lehet a nyugje, windowst, realtek drivert A-Z atneztem
Igazabol a focusrite kartyaval akarom hasznalni majd csak oda kell egy XLR - jack atalkitot mert a focusriteos mikrofon csati fantomtapos, azon nem rendesen atalakito nelkul
-
törölt tag
Köszi a tippeket! Úgy néz ki, hogy tudok kölcsönkérni majd egy VideoMic-et, aztán kipróbálom azzal mennyire megy ez a dolog. A headset igazából megoldás lehet, de egy normális hangminőségű az abból is ilyen 100 ezer és környéke, plusz akkor a fejemen kellene állandóan legyen, ami nem feltétlen kényelmes, harmadrészt meg külön kellene szórakozni a kábelezésével, hogy a mikrofon megy a gépbe, a fejes meg a DAC-ba. Ennek az lenne az egyik lényege, hogy mehessen a hangfal, és mellette működjön a mikrofon is adott esetben
-
törölt tag
Ja, oké, közben megtaláltam a topikban korábbról az ábrát, hogy mi a különbség a puska és a supercardioid karakterisztika között (amit szintén irányítottnak írnak mindenhol, azt hittem, hogy először, hogy az már szűkebb teret jelent).
Még a Rode VideoMic-et (ez vagy ez? az akksi a különbség köztük, meg a highpass filter?) írtad valakinek korábban, az árban beleférne, csak ez nem megy PC hangkártyával
Gondolom a hangkártya nem ad le tápot, szóval az első azért nem lenne használható, de a második elvileg sima 3,5-es jack csatlakozós és elemes.
Ezt mondjuk rátenném egy mini tripodra és le a tévéállványra, vagy alá a földre. -
Geresics
addikt
mert vettem már Audio-Technika ATR3350-t, ami nem csak hogy magától tönkrement, de többször elfelejtettem bekapcsolni, és néha meg úgy maradt, és lemerült. Az 10eFt volt, ami tökre pénzkidobásnak bizonyult...
Ehhez képest a König CMP-MIC8 mikrofon talán 1200Ft volt, nem kell bele elem, és tök jól működött, amíg el nem hagytam (kölcsönadtam). Vettem is beleőle még egyet, de az meg durván elkezdett torzítani, recsegni. Először akkor vettem észre, mikor rákötöttem a DJI Osmo Action-re, de utána kipróbáltam másba duva is, és mindenhol ezt csinálja...
Amúgy komoly dologra nem kell, a bukósisakba kell beraknom, és rákötnöm a kamerára. A külön hangrögzítő nem játszik, mert néha napokig megyünk, és a diktafont nem fogom pluszban nyomogatni, elég a kamerát, és összevágni meg tiszta szar mondjuk 30 perc videóanyagot 8 óra hanganyaggal...
-
törölt tag
Hát ennyit azért nem
Igazából nem tudom mi a használható szint, ilyen kamerára szerelhető Rhode mikrofonokat láttam kb 15-20 ezer körül már, vagy 20 felett kicsivel normálisnak kinézőket, de nem igazán tudom milyen tulajdonságot kell nézni rajtuk, amitől az egyik alkalmas lehet erre, másik meg nem.
Az USB nem annyira baj, azt be lehet dugni gépbe simán, PS-be úgyse mehetne ez, annál a kontrolleren van headset csatlakozó.A Rhode VideoMicro-ra gondoltál, mint puska? Azt ha jól nézem simán jack csatlakozós. Nem kell egész teret felvegyen, elég ha egy (mondjuk 20-30°-os) kónuszban 2-3 méterig elhall rendesen.
-
Sveppir
csendes tag
-
monchichi20
aktív tag
Az a gond hogy tripodos 20cm-nél távolabb tudom tenni csak(billtartó félig kihúzva, hátva dölve a székben ez már 40+cm az asztal szélétől, ennél közelebb már kényelmetlen ülni illetve nem is tudnám használni a billt) , a karros meg úgy könyebb pozicionálni gondlom nemtudom meddig lehet ezeket kihajtogatni, csak nem írják mekor a távolság.
Esetleg nézek valami csodát alin? -
-
scream
veterán
Nekem igazából jelenleg mindegy, hogy az USB-s audio interface vagy "csak" egy sima mikrofon - csak ha nem USB-s, akkor kellene hozzá valamilyen interface amivel a PC-re kötöm, ami a keretből szed le.
Az Elgato-ban tetszik ez a plusz, hogy elég jó szoftveres támogatás mellett lett megvalósítva a koncepció, de nem ragaszkodom hozzá, mert meetingekhez azért nem feltétlenül előfeltétel az ilyen tudás.
Valami olyan megoldást szeretnék, amit mondjuk a monitor fölé pozícionálok, nem kell az arcomba lógnia (tehát a képernyőből nem takar ki), mégse hallatszik bele minden is (ha pl feleségem mellettem kb 120 centire meetingben ül és beszél, utcáról kiabálás/forgalom) a környezetből és a többiek jól hallanak, nincs recsegés/ropogás, nem jól hallani, stb. Ilyen szempontból a mostani headset (BW C725) elég jó a mikrofonja.
Néztem Platronics/Sennheiser/Jabra wirelless headseteket, de azok 65-75k környékén mozognak és idáigi tapasztalataim alapján hosszabb távon zenehallgatásra nem alkalmasak és pont azt szeretném megoldani, hogy ne kelljen folyamatosan le-fel venni/cserélgetni a fejhallgatót munka+zene és meetingek között.
Árban a teteje, amit rászánnék az ~50k körül van.
-
Sveppir
csendes tag
nagyrészt itthon mindennapi beszélgetésekre, de néha éneklést is vennénk fel. Sajnos nem tudok sokat ebben a témában, szóval megköszönném ha tudnál mondani olyan kart shockmountot, pop filtert meg erősítőt ami jó lenne erre a használatra az at2020-hoz, azt nagyon megköszönném!
-
nemadom-meg
csendes tag
Igen, azt is újratelepítettem. És semmi...
Szerintem a win update az oka.
Win 7-es pályafutásom alatt egyetlen egyszer volt csak eszközillesztő problémám, azt is megoldottam, ez a nyomi win 10 meg kifog rajtam... Nem lenne bajom vele, mert mikor megvettem a mikrofont az első erőszakos frissítésig nem volt vele baj. Utána kezdődött ez a kálvária.
Ma már eljutottam addig, hogy sokadik újraindításra -ill. ellenére- sem működik.
Holnap valószínűleg gyalu lesz az összes frissítésre, mert ez gyalázat! Így kb. hasznavehetetlen amit vettem, és kezdek idegfeszült lenni. -
nemadom-meg
csendes tag
Időközben egy laptop segítségével (op. rendszer ugyanaz) is teszteltem (kb. 5 éves, nem mai darab...) amin van USB 2, és USB 3 is.
Az eredmény: az USB 2-őn nem ismerte fel, az USB 3-on gond nélkül, elsőre .Típus szerint.
Sikeresen csináltam vele teszt felvételt is.
Direkt volt a laptopos teszt, hogy ne kelljen mozgatni (kábelhiba kizárása miatt). Többször, a kábelt mozgatva a laptop, ill. az asztali között. Tehát, működik. Az asztalin ugyanúgy nem ismeri fel. Még mindig. Agyrák a köbön...
Azért ezt a segíteni próbálást is köszönöm!A hiba továbbra is adott.
-
NOKA32
aktív tag
Az xlr to 6.3 jack kábel trs vagyis stereo az átalakító pedig 6.3 trs és 3.5 trs ezt dugtam az alaplap rózsaszín mic bemenetébe, de az meg tudtommal csak mono jelre van, legalábbis nekem az a logikus és arra gondoltam hogy nincsenek a megfelelő helyen az érintkezők ezért látja a gép a mikrofont viszont a hangmérő maxon kiakad és a mikrofonból jelzaj jön.
-
NOKA32
aktív tag
Végül nézegettem a 502usb és 302 usb verziókat de abba maradtam hogy egy Behringer UM2 U-Phoria lesz a nyerő. Akkor mégis kell neki táp? ez esetben nem értem miért írják ezt, ettől független akkor veszek egy xlr to xlr kábelt ezt meg vissza küldöm mert hasznát nem látom.
Köszönöm. -
Kempetlen
tag
Még 1-2 apróság... A Zalmannál és a hangkártya saját mikrofonjánál is muszáj + 30 db-s hangosítás, akkor mi lehet a gond?
Lehetséges, hogy egy normális mikrofont nem kell majd így megküldeni, vagy eleve érdemes inkább majd egy Behringer UMC202 (HD?)-val kezdeni a dolgot? Illetve két hangkártya vajon használható normálisan együtt, inputra / outputra? De úgy néz ki, minden marad most így, de későbbre jól jön az infó.
-
Kempetlen
tag
Nem, sajna nagyon tróger az az SBZ miki. Lényegesen tisztább volt a Zalman.
Mindenképp fellógatom, úgy nem viszi az asztalhangot.
A Trust Madell Desk Microphone jónak tűnik, ha letörhető róla a pop filter.
A 3,5-ösnek talán az lehetne az előnye, hogy tudnám kezelni az SBZ driverben.
-
Eendé
csendes tag
-
Eendé
csendes tag
Köszönöm szépen!
Az 1-es és 3-as között még vacillálok, az usb-c-s mikrofon szimpatikusabb egyelőre, pláne egy usb hosszabbító kábellel (gondolom lehetséges) meghosszabbítva, az asztali viszont úgy érzem többféleképpen felhasználható.. hmm, még gondolkodom rajtuk, köszönöm a válaszod! -
kory24
őstag
-
Speeedfire
félisten
Nekem kamerához van, ahhoz használom. Arra szerintem egész jó. Monitor mellett a bm800. Meg majd jön egy csiptetős is, a többire.
Nem is tudtam, hogy nem él már az a domain.
8 éves fejlesztés, nem is nagyon foglalkoztam vele azóta. Egy css merge kellett volna a végére. Talán egyszer majd még felélesztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest