- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
⚠️⚠️⚠️SZERVERHALÁL, ADATVESZTÉS TUDNIVALÓK⚠️⚠️⚠️
https://prohardver.hu/allando/leallas_adatvesztes_tudnivalok.html
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandoXXL
senior tag
A kritika az ok de az alpári stílusnak, és gyűlölködésnek nincs helye, ezt facen is írtam. A cél a fejlődés (sok zöldésget elbírt már azoldal
) a mocskolódás, alpári szöveg és tönkretétel minden formája elítelendő
Nagyon örülnék ha szakmaibb lenne az oldal, és akár a hülyeségeket korrigálnátok, de ilyen mérgező hater közegben belátom hogy nehéz
-
-
PitLee
őstag
Rock and rollosan ez úgy nézet volna ki.
Facebook videó post :
Bocsi felhasználók valamiért a kör email nem ment ki, de
(ekkor Wombat hátranéz a tagok ujjukkal mutogatják, hogy 10)
legalább egy hétig nem leszünk elérhetőek, mert
(a tagok mutogatják fel-le mutogatnak a kezükkel)
lehúzzuk a roló . . .
(a tagok egyre csak mutogatnak a fal felé fordulva)
bocsánat, kifestjük a szerver szobát, addig is jó pihenést kíván a PH stábja !
Amúgy az YT autó felirat valami másról szól, mint amit kommunikáltok és még Wombat ikertesója is bejött
-
Döglött Róka
veterán
Tisztában vagyok vele, hidd el
Enterprise környezetekkel foglalkozom és RCA-ak is szoktam csinálni (jut eszembe ha egyszer csináltok erről egyet szívesen olvasnám).
Szimplán csak annyi, hogy a saját mentális épséged miatt nem szabad foglalkozni ezekkel, még említés szinten se.
-
Döglött Róka
veterán
"a másik fele, hogy azért látjátok, hogy sajnos 99% normális hozzáállás mellett van ártó, rosszindulatú is. bármi, amit mondunk, felhasználható ellenünk (nem csak az amcsi filmekben..), és van, aki szeretné is ezt tenni, illetve teszi is. egy teljes káosz közepette, amikor azt sem tudod, hogy mi van, igazából ennyit tudnál csak mondani: "teljes a káosz, fogalmunk sincs még, hogy mi van".
"
Nem bántásból, de én leakadnék erről a témáról. Két okból.:
- Rajtad nem segít
- Aki meg szid az meg csak örül hogy felveszed.Feleslegesen mentegetőzől, tanultatok belőle, a következő környezet ha engedi a keret redundáns lesz. A többi nem számít, csak magadat kergeted az őrületbe.
-
Hát... én nem irigylem azt a felelősséget, amit cipelnetek kell. Erre még a napokban rátett egy lapáttal az a szerencsére kisebbségben lévő, de erősen toxikus közösség, ami itt a fórumon jelen van. Ez a topik a bizonyíték rá, hogy ők kisebbségben vannak, bárki elolvashatja a rengeteg pozitív tartalmú hozzászólást, a köszöneteket.
Kitartást kívánok az elkövetkezendőkhöz és az Erő legyen veletek!
-
Profi akkor tudott volna lenni a kommunikáció, ha valakinek (akár Neked, akár másnak) prioritás ez a kérdés annyira, hogy valahogy kikaparjon pár órát arra, hogy végiggondolja, milyen ügyfélköreitek vannak, kinek mit akartok mondani, és ezeket tömören meg is írja - akár a helyreállítás gyorsaságának rovására is. Ez rögtön egy olyan kérdés, amit érdemes feltenni egy postmortem során - ezek az ösztönösen jövő prioritások rendben vannak így? Mert amúgy lehet, hogy igen, és akinek nem tetszik, az így járt.
És persze a fenti sokkal-sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ha vannak rá előregyártott tervek / sablonok.Amúgy nekem tök egyezik a pH!-val alkotott képemmel az, ahogy ez az eset lefolyt - beütött a krach, mindenki bámászott a szerverbe hegeszteni, időnként minden különösebb rendszer nélkül kihajítottatok egy palackba zárt üzenetet, aztán végül nyakig olajosan kimásztatok a gépből, fülig vigyorral, hogy végre működik
Sokan vagyunk, akik így szeretünk Titeket
Ha ez az imidzs számotokra megfelelő, akkor igazából hiába lehetne jobban csinálni a kommunikációt, nem biztos, hogy van egyáltalán értelme vele foglalkozni.
#460 hcl: mondjuk azt a kérdést, hogy az illetőknek mi van a DR-tervében, ha már egyszer publikus, egyedi szerződés és SLA nélküli szolgáltatásra építik a megélhetésüket?
-
PitLee
őstag
Pár embert nem is értettem, amikor már szinte amerikai jogi szinten (macska a mikróba) követeléseket fogalmaztak meg, pedig itt az ÁSZF az iránymutató.
Ha abban az szerepel, hogy a 24/7, redundáns szerverpark, 24/7 felügyelettel, azonnali pénz visszafizetés és kutyafüle, akkor lehet rágni az ajtó sarkát, de jelen esetben szó sincs ilyen feltételekről, csak kósza lázálmokról. (meg a "HA. keresztül élek és egy hét kiesés már necces anyagilag")#448 Plazmacucci
Ott volt pár elgurult elme, itt nem tudtok bannolni szövegekkel, irreális elvárásokkal, mert nem megy a HA és az neki anyagi kiesés.
Volt olyan amikor épp írni akartam az embernek, hogy azért ez már kicsit irreális és pont, akkor törölték a hozzászólását, volt adok kapok rendesen.
Volt sok jó szándékú, megértő, drukkoló fórumozó is + még sokan (köztük én is egy darabig) akik bejelentkezés nélkül olvasták a friss híreket, kommenteket. -
jerry311
nagyúr
profi igazából akkor tudott volna lenni a kommunikáció, ha totál fel vagyunk készülve arra, hogy egy hosszú leállásnál mi a stratégia. akkor viszont valószínűleg ez a hosszú leállás sem lett volna. mondanám, h legközelebb jobban megy, de ne legyen ilyen ever again.
Legkozelebbre mar lesz disaster recovery terv. (Ha nem is teljes terv, de legalabb egy vazlat a fobb lepesekrol, meg hogy kb. kinek mi a dolga.)
-
Andor.1965
friss újonc
Szia,
gratulálok a visszatéréshez, szépen felálltatok, elsülhetett volna sokkal rosszabbul is..
Tudom min mentél / mentetek keresztül, az én lassan 30 évem alatt is volt hogy elindultam reggel a piacra a napi betevőért, és 3 nap múlva mentem haza, feleségem hordta a váltás ruhát a melóhelyre utánam.
A tanulás és okulás miatt lenne jó ha dchard hozzászólását (61-es hsz.) megválaszolnád, láthatóan sokkal - nyilván számomra - értéktelenebb hozzászólásokra jutott időd, pedig dchard által felrakott kérdések az igazán fontosak, ebből komoly tapasztalatot lehetne szerezni, szánsz egy kis időt ha megkérlek a válaszra? Mások is érdeklődtek, lásd 137-es hozzászólás, nyilván többen is, csak nem tették szóvá.
köszönöm előre is.
üdv
Andor -
-
bambano
titán
Szerintem ne menjünk bele, hogy én mit hallottam erről, abba sem, hogy kitől
Az alapprobléma az, hogy azon a bizonyos portálon több topicban is téma volt a ph, és nagyon sok hozzászóláson az látszott, hogy nem a valós helyzetből kiindulva mond véleményt, hanem a lázálmai alapján. Olyanok is írtak téves véleményt, akiket egyébként ismerek és nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten nem megy az értő olvasás.Egyébként *SZERINTEM* ott egy rendkívül toxikus környezet alakult ki, ahol pár ember folyton hmcs-nek hiszi magát, a főnök meg ezt élvezi. Itt is elkezdődik néha hasonló, csak itt azonnal elvágják a moderátorok a vitát, ott meg szinte bátorítják az usereket. Egyébként meg szakmailag nagyjából nulla az egész portál.
szerk: jaja, amit most írtál, hogy jobb is, hogy nem látod, meg amit korábban írtatok az fb-s értesítésbe, hogy kommentharcra nincs idő meg energia, azt teljesen megértem most már. Én soha nem fb-ztem, most kivételesen csak az infók miatt azt az egy posztot megnéztem, az nem normálisnak való.
-
azbest
félisten
Nincs rühellet. Nem vagytok különlegesek csak az átlagot kapjátok
Pro és kontra voltak különböző kommentek. Mindenki saját vérmérséklete, rajongása vagy ellenérzete szerint. Néhol szakmai alapú ötleteléssel. Persze, ahogy mindig, mindenki kiválogathatja azt, amitől idegállapotba kerülhet, ha szeretne veszekedni és elfelejtheti a többi komment létezését.Az említett levél meg annyira cenzúrázott, hogy kizárólat a "re: egyuttmukodes" subjectet mutatta from egy kitakart prohardveres feladótól. Semmi tartalmi dolgot nem mutatott meg belőle.
"A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."
-
Apollyon
Korrektor
Azt azért nem hinném, csak láttam egy 'mi lesz ha nem lesz ph' jellegű doomsday threadet. Meg láttam arról is említést és screenshotot emailről (szénné cenzúrázva) tervekről amit írtál. (Közben látom bambanő megelőzött.)
De nincs regem oda, nem is kellene, nem igazán érzem a különbséget az oda meg a fb-ra kommentelő nép átlagszínvonala között, holott az egyik zárt a másik meg nem. -
bambano
titán
Az ottani "tulaj" egyik jellemző mondata az volt erről a történetről, hogyha anno enged a te üzleti kérésednek, akkor most az ő portálja is porba omlott volna.
A másik része a történetnek, hogy a két portál politikailag jól láthatóan ellenkező irányba húz.
A harmadik, hogy ott valamiért nagyon sokkal kisebb töredék moderáció van, így sok olyan thread megy, amiért itt másodpercek alatt kihajítanának mindenkit.
A magam részéről próbálkoztam ott, de már sok évvel ezelőtt sem lehetett elviselni. -
Toltam egy gyors szívecskét magamnak, hogy megnyugodjak.
Sajnos kiderült, hogy 20 év alatt függő lettem.
Ha ezt még egyszer eljátsszátok, megyek a szívlapáttal, és nagyon idegállapotba leszek!!!SZERK! marhanehéz megtalálni, hogy ha valaki pénzt is szánna az oldalra, azt hol találja!
Bakker! 10 percig kerestem, pedig nem tegnap láttam a lapcsaládot!!!
(szerk szerk: pedig tegnap előtt is szívesen láttam volna.bocsi, ezt nem tudtam kihagyni)
-
mrszitya
senior tag
A történtek fényében, én is kiváltottam most egy kétéves prémiumot. Megérdemlitek; majd 20 éve regisztráltam magam is már... Meg hát elképzelhető, de legalábbis nem kizárható, hogy a reklámblokkolót elfelejtettem deaktiválni véletlenül az évek során, így "tartozom" is. Hazai fronton, számos területen tényleg ez a legjobb, hasznosabb fórum/közösség. Meg persze mint általános techoldal (csoport) is, no.1.
Én idegbajt tudnék kapni a 10 millió mindenhez is értő kommentelőtől egy hasonló szituációban, de arra mégis csak jó volt a sokszor túlzó, rögtönítélő kritika - közte azért akadt értelmesebb is -, hogy bár magatoktól is erre jutottatok, de alaposan átgondoljátok ezt a tárhely-backup-kérdéskört a jövőre nézve, illetve megerősített benneteket a döntésben, gondolom.
Köszi, hogy vagytok... (!)
-
-
jbush
tag
Üdv újra itt
Javaslom, amennyiben a procit nem gyújtjátok fel rituális keretek közt, bocsássátok licitre. Én tuti licitálnék rá
Amennyiben mégis a felgyújtás mellett döntötök, élő közvetítést kérünk, szakkommentátorral
Tudom, nem vicces a sztori, főleg Nektek, de a magam részéről már megnyugodtam, hogy visszatértetek
Láttam, egy későbbi hozzászólásban szó van a gari-kérdésről.
Én biztosan visszaküldeném: azért ez egy olyan hiba, ami mellett a gyártó sem mehet el szó nélkül. Nálatok ekkora hibát okozott; egy felhőszolgáltatónál (főleg, ha nem egyedi eset) óriási károkat (és presztízsveszteséget) tud okozni. Egyszer bizonyosodik be nagy (szakmai) nyilvánosság előtt, hogy előfordulhat ilyen, a világon nem vesz semmi komoly cég Epyc-et többé.
Illetve azért egy ilyen, adatsérüléssel járó hiba szerintem tesztekkel kimutatható kell hogy legyen. -
Sz_Imre
senior tag
Persze érthető, most nem is azon van a hangsúly, hogy visszacsinálni, hanem pl. felvenni a kapcsolatot velük és leírni, hogy mi is történt, esetleg elküldeni nekik, hogy kielemezzék a hibás procit. Azért ti nem kis indiai garazscég vagytok, hanem egy hazai nagy múltú szakportál, ami történt, azért járna nektek kompenzálás. (persze nem okoskodni akarok, csak a saját meglátásomat/véleményemet írtam le)
-
Sz_Imre
senior tag
Először is sajnálom a dolgot, ami történt a héten. Remélem ezután csak jobb lesz a helyzet és teljes kipihenéssel.
A másik, hogy a Epyx 7662 cpu az új volt vagy használt? Mert ha új, akkor arra volt valami garancia vagy ilyenkor a gyártóhoz fordulni, hogy ilyen eset történt, ami "szerintem" ennyiért ez nem igazán megengedett. (persze tudom, hibák előfordulhatnak). Kártérítést kérni az AMD-től vagy valami, mert azért végül is ti szívtatok ezzel a legjobban, sajnos.
Mondjuk a jogi utakat nem ismerem, ha hülyeséget írtam, nézd el kérlek. -
mrots
junior tag
Szerintem vagyunk itt egy paran, akik voltak mar hasonlo helyzetben es tanultak belole - eppen ezert tudjuk ma, hogy mit csinalhattunk volna maskeppen anno, hogy elkerulheto legyen hasonlo leallas. A kommunikacio szerintem ahhoz kepest, hogy ugy latszik egy meglehetosen szuk csapat dolgozik ezeken a portalokon, elviselheto volt. Mondjuk FB-n eleg toxikus a kornyezet, oda kar barmit kitenni de ertem, hogy out-of-band volt az egyetlen kommunikacio. A statikus landing page amit vegul kitettetek, nem tudom miert varatott magara eddig, ennel sokkal hamarabb ossze lehet takolni egyet, hogy legalabb az info kint legyen: lealltunk, tudunk rola, dolgozunk. Sot, igazabol azt sem ertem, hogyan nincs egy ilyen allandoan bekeszitve, ugrasra keszen? Egy olyan cegnel ami az online megjelenesebol el, gondatlansagnak vagy felelotlensegnek tunik, ha nincs ilyenje.
Igazabol a szemelyi kerdesek szerintem irrelevansak: mi kozunk hozza, hogy Gipsz Jakab vagy barki mas tovabbra is ott dolgozik-e vagy sem. Nem HR emberek olvassak az oldalakat, hanem IT emberek, oket sokkal jobban erdekli peldaul az, hogy mikeppen lehet egy CPU ugy hibas, hogy az automatikus mentes korrupt, de a kezi mentes nem, vagy az, hogy mikeppen lehet ugy korrupt egy mentes, hogy kozben honapokig hibatlan az eles adatbazis, amibe amugy folyamatosan megy az iras es rola az olvasas. Es ezek nem szarkasztikus kerdesek, hanem vagyunk paran, akik uzemeltetnek es mindannyian (de legalabbis azok, akik mar jopar eve) kivancsiak vagyunk arra, hogy a sajat kis szemetdombunkon kidolgozott mentesi - visszallitasi (es ugy altalaban a havaria) tervunk az vedett volna-e minket akkor ha velunk tortenik ez a konkret meghibasodas?
De meg az egyszeri Soska Joska is tanulhat belole aki eddig mondjuk a csaladi fotoalbumot csak otthon tartotta a NASon. Talan most elgondolkozik, hogy esetleg szinkronizaljon-e naponta / hetente a nagyszuloknel levo masik NASra es tegyen-e el a fiokba egy cold backupot is havonta.
-
Ne foglalkozz az ilyen... emberekkel. Nincs értelme. Nálatok sokkal nagyobb, sokkal "komolyabb" oldalak, fórumok is megfekszenek néha. Még csak nem is feltétlenül ritkábban és/vagy rövidebb időre, pedig ott aztán tényleg vannak erőforrások (pénz, szakik, minden). Pl reddit, Facebook is hányszor térdelt le az elmúlt évtizedben.
Szó szerint a semmiből építettetek fel egy, a világon is egyedinek számító oldalt és közösséget, és bőven erőn felül teljesítettek kb folyamatosan. Aki mindezek mellett ekkora baromságot kérdez, nyilvánosság előtt, ilyen aljas módon, azt úgyse érdekli a válasz. Savanyú neki a szőlő, vagy csak irigy, vagy csak erre áll fel neki, amikor valakinek rossz, belerúghat végre az amúgy is földön fekvő emberbe, ez ilyen.
És mint a facebook is remekül megmutatta, van a fajtából bőven. Ez zaj. Hangos, de csak háttérzaj, ezerszer többen vagyunk, akik értékeljük a munkátokat és veletek vagyunk.
-
Bakker, ne etesd már a trollt
Ezért jó a mezei usereknek, vehetnek prémium tagságot és tilhatják az ilyen népművészeti agyagedények hsz-eit, de nektek minden hülyének el kell olvasni a marhaságait.
Inkább arról mondjál valamit, hogy lezsónak hogyan lehet küldeni egy sört?
Minimum virtuálisan, de akár valóságosan is...
-
Rhino666
addikt
Szerintem nem a sajat vas faktor a fo ludas, egyetlen gepre volt rabizva egy olyan feladat, amihez minimum negy gep kell.
Harom a HA quorum miatt, a rendundancia kedveert es az I/O bottleneck elkerulese vegett (mert a 7662 latatlanban is overkill, nem a nyers ero volt ott a szuk keresztmetszet, hanem az I/O).
A negyedik pedig dedikalt backup szerver, ennek eleg akkor futnia amikor keszul az automata (napi) inkrementalis backup vagy epp a visszaallitas.
Egy faek egyszeru load balancer valaszt a 3 db szerver kozul, vagy visszaad egy cicas kepet ha egyik se elerheto.
Plusz heti/havi offline backup keszites kezzel, hogy akkor se legyen nagy a kar ha az egesz szerverterem leegne.
Ez elharitja a single pont of failure-t, amire az elmult heten lathattunk gyakorlati peldat.
Disaster recovery plan, backup testing, load testing, virtualizacio tovabbra sem artanak.
-
dchard
veterán
Engem az érdekelne, hogy nem volt egy darab EDAC alarm sem ezzel a procival ami több hónapig korrumpálta az adatokat? Most ránéztem pár hostra, javítható ECC hiba heti szinten van, nem javíthatót még nem láttam a saját on-prem szervereinknél, kivéve azon az egyen, amiben az egyik DIMM elkezdett megfáradni. A másik, hogy ha nem javítható hibából csomósodás van, akkor jön az NMI. Legalább is normális vason, tehát nem tud a cucc tovább futni úgy, hogy közben szépen csendben tönkremegy az adat rajta...
Tulajdonképpen ezekből az infókból lehetne sokat tanulni, hogy pontosan milyen műszaki körülmények voltak, amiből ez előállt. Valójában a procinál érdekesebb a lap, mert a pontos és megbízható EDAC alarmokhoz megfelelő BIOS támogatás kell. Ez egy lényeges probléma egyébként az AMD-vel: ugye Zen-től kezdve elengedték az ECC-t, tudsz is mellé rakni, működni is fog, csak pont az a része nem, ahonnan megtudhatnád, hogy éppen hibázik a memória... (nyilván desktop vonalra értem).
-
enginev3.0
félisten
Jah, részemről nincs kritika, rossz volt ph nélkül, és tényleg lehet 2x is érdemesebb lett volna átgondolni már előbb egy komolyabb megoldást ennél, ami biztosabb, nem csak mint adatmentés, hanem már magát az üzemeltetést is.
Lehet venni tanulópénznek is, csak jó nagy, hosszas, fájdalmas, meg lehet drága tanulópénz is volt.
-
Szivesen. Csak Cloudba nem menjetek, mert compute vegett olyan haromszor tobbe faj, mint on-prem. Es ha jol ertesultem compute kb. 30%-al lesz dragabb Azureben a kovetkezo honapokban. En inkabb mennek egy nagyobb webszolgaltatohoz, akinek on-prem infraja van, mintsem cloudba. De ez az en velemynem. Esetleg sajat vas Netscalerrel megtoldva, sok-sok rammal, hogy a cache es LB jol menjen. DR recovery meg aktivan tesztelni egy low-end (mostani hw) vason? De a lenyeg az,hogy itt vagytok
Szerintem kell a "konzervativ" oldal, ami nem a trendeket folytatja, hanem marad az alapelveknel.
-
Ha szeretnetek es jol lobbizok, talan tudok szerezni ket procis ProLiant DL380 Gen10 Plus , Intel(R) Xeon(R) Gold 6354 CPU @ 3.00GHz procival. Igaz itt a teljesitmeny kb ua. mint au Epycnel, es kozben ketszer annyit zabal, de hatha... Nalunk pl Intel szeriaban volt lun korrupcio, mert hba meg a proci nem volt kiekulve egymassal, aztan jott a LUN adatavesztes 100 TB+ adatnal.. Egy eves keseru vacakolas ment HP supporttal. Ott HP Superdome Flex 280 es Intel(R) Xeon(R) Platinum 8354H CPU @ 3.10GHz proci tarsult. Meg most sem 100%-os, mint a regi DL380 Gen 10 Proliantok. Sokszor nem is a cpu a ludas, hanem a vendor kompatibilitas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- BMW topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest