- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
junior11 #1908 üzenetére
A Chrome fölényével úgyse tudnak mit kezdeni, viszont legalább a Windows-nak lesz értelmes böngészője.
Az csak szerintem amatőrség, hogy az újabb megújulás jegyében bemutatták az új ikont, viszont a név maradt ugyanaz???
Microsoft Edge, az Internet Explorer utód
Microsoft Edge, a Microsoft Edge utódRandom user beírja google-be microsoft edge XY probléma és százával kapja az arcába az UWP Edge-ről szóló lehúzó cikkeket.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1906 üzenetére
Nem tudom mit csinálnak. Azt olvastam a Dev verziónál (és valószínűleg Can is) most lekapcsolták a kedvencek szinkronizálást, mert dolgoznak rajta. Ki is halványult a kapcsolója beállításoknál. Azon lepődtem meg, a béta csatornán se jó. Egy hónap múlva ki fogják adni élesben. Necces! Az UWP Edge katasztrofális rajtja után nagyon fontos lenne most az utód jól mutatkozzon be. Mert tök jó a mindenféle feature pl. collection és tracking protection...
...ha alap dolog kedvencek szinkronizálását elrontják, akkor megint küzdelmes lesz hány % fogja használni. Első benyomás számít. -
Buckey
őstag
válasz
junior11 #1876 üzenetére
Tudom, hogy fejlesztői verzió, épp ezért is várom meg a véglegest, ami talán már nem csinál ilyeneket (témákat nem tudok letölteni, mert állítólag már letöltöttem
), de az nem zavar . Annyi pluszt nem ad, hogy ne tudjak nélküle létezni.
[(#1877) nicu71] , az az érdekes, hogy egy-két oldalnál szó nélkül kilép, majd megnyitás után megnyílik minden, mintha mi sem történt volna, kivéve a "hibás oldal". A "hibás" weblapot megnyitva megint kilép, majd a böngészőt megnyitva ugyan úgy megnyílik minden, kivéve a "hibás" oldal. Ezt párszor eljátszva (semmi változtatás nem történt) egyszer csak megnyitja a "hibás" oldalt is. Utána sincs gond, hiába zárom be a böngészőt, indítom újra a gépet, már jó. Az alinál is eljátszotta, utána meg simán meg tudtam nyitni, már nem omlott össze. -
Buckey
őstag
válasz
junior11 #1872 üzenetére
Eddig én is erre a következtetésre jutottam, de ha már a Windows részeként érkezik egy böngésző, akkor csak fürgébbnek kellene lennie mint egy külsősnek (elvileg). Mondjuk a béta verzióval eddig nem volt gondom a 3 nap alatt, fürgébb is egy kicsit, a [https://hardverapro.hu/] -t is mindig megnyitotta, nem ragadt be sehol, de a Chrome-nál ha nem is minden második böngészésnél, de azért előfordul.
Ha a bétánál is lesz valami gubanc, akkor szerintem maradok az eredeti Chrome-nál. Mégiscsak ők találták ki.
A januári véglegesre azért majd ránézek, hátha, de ha a Windows-ból indulok ki, sok reményt nem fűzök az első pár hétben, évben.[(#1873) xy.zsolt ] , ennek örülök, hogy nálad jó.
Letiltottam a DEV-ben a Ghostery-t, akkor betöltötte. A Beta-ban és a Chromban nem volt letiltva, mégis betöltötte.
Az előbb ismét engedélyeztem a Ghostery-t, és akkor meg megnyitotta a Dev-ben is. Nem értem. -
-
TRob1
veterán
válasz
junior11 #1760 üzenetére
Természetesen NEM TUDHAT többet mint az aktuális dev vagy canary.
Ezek mindig előtte fognak járni jópár lépéssel. De pont ezért a beta a legstabilabb (elvileg... hisz már sokszor sok proginál bebizonyosodott hogy a "stable" nem is olyan stabil, mire pl. egy betában meg már rég javítva adott hiba, stabilosok meg várhatnak sokszor akár heteket/hónapokat, sok esetben visszatérve egy még régebbi "stabilra")
ui: ez is csak egy régebbi canary/dev - szigorúan véve - betára átnevezve (gondolom amire épp a legkevesebb jelentés jött és/vagy legstabilabbnak tűnt)
-
TRob1
veterán
válasz
junior11 #1720 üzenetére
Canary-ban egyelőre nem találtam "nem magyar"-t. Tehát valszeg köv. dev is az lesz már.
Mondjuk azt egyáltalán nem értem mi értelme dev-nek.
(Hisz canary-ban szinte rögtön javítanak ha van vmi hiba... de lekopogom, kb sosem volt nagyobb mint a devben vagy lesz majd akár egy betában... kb. már hónapok óta ez az elsődleges böngészőm)
ui: Mindenki "fosik" még egy beta apptól is, itt meg megy a dev... ami kb. hetente egyik beta "átnevezve"...
-
törölt tag
válasz
junior11 #1716 üzenetére
Kipróbáltam az előbb, simán feltette Ublock Origint a Chrome áruházból, talán ideiglenes hiba? Próbáld később.
Microsoft Edge is up to date.
Version 78.0.244.0 (Official build) dev(64-bit)A magyar nyelv lehet csak később érkezik? Itt az amerikai angolt sikeresen cseréltem brit angolra.
A béta csatornának már nem kellene aktívnak lenni? "Coming soon" még mindig, azt hittem még nyáron kiadják. Igazából a DEV csatorna is használható, hetente jönnek a frissítések.
-
Orlin
addikt
válasz
junior11 #1718 üzenetére
Nem csak a magyarral van probléma,amint nézem:
"The Italian language has been added, but when I select it and i check "Display Edge in this language", Microsoft Edge and every setting remains in English. It seems that only the main "Bing" search page is now showed in Italian."
-
törölt tag
válasz
junior11 #1699 üzenetére
Ha van neked digionline, a streamen jobb klikk a képre és Picture in picture, így néztem a kézimeccset.
YouTube videónál pedig dupla jobb klikk kell ehhez a menühöz, mert sima jobb klikkre a YT saját menüjét hozza be, nem a böngészőét.A fordítót én csak néha használom franciáról angolra. Szerintem magyarra mindegyik nehezen fordít, ez a mi nyelvünk sajátossága. Foglalkozhattak vele valamit, látom már lehet nyelv kivételt adni hozzá olyan honlapon ne ajánlja fel. Be is állítottam angolt és németet ne kérdezzen tőlem.
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
junior11 #1692 üzenetére
duckduckgo kereső pl rögtön kidobja, de bármelyik másik keresőbe is ha beleírod első találat lesz: user agent
a főverzió így látszik pl. desktopon (mobilon is hasonló): Your user agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/77.0.3865.10 Safari/537.36 Edg/77.0.235.5 -
Sweet Lou 6
addikt
-
törölt tag
válasz
junior11 #1679 üzenetére
Muszáj lesz mert a Spartan Edge-t már leszarják. Elébe megyek a dolgoknak a hivatalos megjelenésig. Eszembe jutott még közben az is hiányzik még, amikor bezáráskor megkérdezi több lap van nyitva biztos be akarod zárni? Biztos előbb a motorháztető alatti dolgokat kalapálják, aztán tavaszra kerülnek be a kényelmi dolgok.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1676 üzenetére
Az exe tartalmazza az ikonokat, lehet változtatni.
1. Start menü ikon:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs útvonalon a parancsikonjára jobb klikk ikon változtatás és kiválasztod a sima kék E-t.
2. Tálca ikon:
C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge Dev\Application útvonalon megtalálod az msedge.exe-t ami normál kék E betűs, onnan elindítod és jobb katt kitűzés tálcára.
3. Megszokás:
Hát olyan 70%-os szinten megszoktam nagyjából. Touchpad probléma engem nem érint asztalin egérrel, esetleg edge://flags/ alatt lehet próbálkozni scrolling beállításokkal játszani. (nálam smooth scrolling, limit autoplay és tracking prevention flag van bekapcsolva)
UK angol nyelvet hozzáadtam azon jelenjen meg és a magyart is a helyesíráshoz. Új lap megjelenése "inspirational". Chrome áruházból az Adguard kiegészítő teszi a dolgát. Beállítottam bezáráskor mit töröljön és kivétel weboldalakat.Eddigi tapasztalatok: kb. heti egyszer dobja el magát, akkor egy kattintással visszatölti a lapokat, ennél komolyabb stabilitási gond nem merült fel.
1080 HD 50 FPS videót (Formula 1 YouTube csatornán) nem tud akadás nélkül lejátszani az én gépemen. 720-ban igen. A Spartan Edge simán viszi 1080/50 videót is.
Normál weblapoknál az új talán egy kicsit gyorsabbnak tűnik érzésre?Amivel nem vagyok barátságban: ez a Chromium könyvjelzőkezelés egyszerűen katasztrófa!
Teljesen át kell majd szerveznem a dolgokat. (zavar még a profil ikont nem lehet eltünteni állandóan szem előtt van)
Ami hiányzik még Spartan Edge-ből: reading list, set aside tabs és a onenote kapcsolat (ezt kiegészítővel meg lehet oldani) -
törölt tag
válasz
junior11 #1672 üzenetére
Majd akkor foglalkozok vele ha itt lesz: https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download/
-
törölt tag
válasz
junior11 #1664 üzenetére
A béta még mindig csak "coming soon" [link] Én azt hiszem úgyis maradok majd a heti csatornán, ha nagy lesz még a funkciókülönbség. A stabilitással nagy baj nincs. Ha el is száll néha, egy kattintással visszatölti a lapokat. Az kár a 19H2 Windows frissítés saját elmondásuk szerint sem lesz nagy szám, ezért a 20H1 amit várni kell. Azt hittem mivel a Chromium alapok miatt nem nulláról írják akkor 2019 során befejezik, de sajnos nem.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1650 üzenetére
Nagyon régen használtam Chrome-ot, nekem most nagyon zavaró ez a folytonos nyitogatás. MS Edge favourite hub és középső katt módszer milliószor kényelmesebb.
Profilkép útban van így állandó formájában, naponta nem menedzseli az ember a fiókját tehát menüből is elég lenne. Opciók kellenének. -
-
-
-
daimonion
senior tag
válasz
junior11 #1548 üzenetére
De akkor is.... Semmi kedvem nem volt átálni az edgere mert nem szeretem, a firefoxra meg google cromera kell valami kiegészítő mert nem jönnek elő a mélyhangok csak az edgén, báár ezt veszettűl nem értem mire fel? most akkor meg itt nyávog az edge miatt hogy az kezeli ? Mikor megyek át pl a FF topicba panaszkodni bármi miatt is ami az FF-en megy és az edgfe-n pl nem ? Én nagyon nem csípem az ilyet
Elnézést kérek már azért.
-
daimonion
senior tag
-
TRob1
veterán
válasz
junior11 #1491 üzenetére
De lehetséges.
(#1490) daimonion:
Settings/Privacy and Services/Address Bar/Manage Search Engine/AddSearch engine:
Google
Keyword:
google.com
URL with %s in place of query:
{google:baseURL}search?q=%s&{google:RLZ}{google:acceptedSuggestion}{google:originalQueryForSuggestion}{google:assistedQueryStats}{google:searchFieldtrialParameter}{google:searchClient}{google:sourceId}{google:instantExtendedEnabledParameter}ie={inputEncoding} -
törölt tag
válasz
junior11 #1440 üzenetére
Az Edge hibái ellenére ezek miatt alapértelmezett nálam:
Memóriakezelés: kevesebbet foglal és az inaktív lapokat felfüggeszti, most is nyitva egy csomó de csak 800 MB a RAM terhelés. Másik régebbi gépen csak az Edge tud 1080 HD 60 FPS videót lejátszani rendesen. Betűmegjelenítés jobb valahogy! (a Firefox elmegy, a Chrome vékony betűitől kifolyik a szemem)
Tabok félrerakása. Jegyzetelés. Hangot adó tabon egy kattintás a némítás. (ha jól emlékszem a Chrome csak jelzi ikonnal és jobb klikk némítás kell két lépésben)Bízom benne ezek az előnyök nem vesznek el a motorváltás miatt! Az őszi Windows frissítéssel már jönnie kéne az új Edge-nek!
-
törölt tag
válasz
junior11 #1428 üzenetére
UI skin úgyis utolsó fázis lesz, fontosabb az a hír tényleg dolgoznak az Edge smooth scrolling átvitelén az új Chromium változatra. Remélem a betű megjelenítés is marad. És a jobb memóriakezelés. Ezek miatt eddig éveken át az Edge minden hibáját elviseltem, mert ezekben köröket vertek a Google Chrome-ra.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1409 üzenetére
Legalább van egy kis élet ebben a topikban is, ha nem is annyira szorosan kapcsolódik a téma. Nem akkora OFF hiszen az Edge jelszótárolásától indultunk ki.
Nem tudom az én megoldásom mennyire tuti, nekem bevált így. MS fiók telszám 2FA és printelt helyreállító kód. Ha te másodlagos emailt is megadsz akkor fogja majd kérdezni melyikkel akarod igazolni magad. (pl. éppen elromlott a telefonod, nincs nálad... akkor 2. emailre küldje érted) -
törölt tag
válasz
junior11 #1405 üzenetére
Csak telefonszám az MS hitelesítő appal, alternatív emailt nem adtam meg. Abban hiszek ami fizikailag nálam van, alternatív emailnél biztonságosabb. Kinyomtattam még egy recovery kódot is, így már két dolog van fizikailag nálam amivel helyreállítható a fiók.
Recovery code
You can use your recovery code if you lose access to your security info. You need to print out your recovery code and keep it in a safe place. -
törölt tag
válasz
junior11 #1403 üzenetére
A lényeg a legfontosabb dolgokhoz erős jelszavakat használj + 2FA, a jelszókezelők kényelme a kattintásra generálás. A másik fontos adathalász trükköknek ne dőlj be. (spam email próbálkozások, ismeretlen böngésző kiegészítők telepítése) Böngészőben Ublock Origin vagy Adguard kiegészítő legyen, mindkettő opensource.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1401 üzenetére
Valamikor régebben évekkel ezelőtt használtam a Lastpass, majd a Dashlane jelszókezelőket. Aztán arra jutottam nekem elég Edge-ben elmenteni. Microsoft (Outlook) fiók erős jelszó + 2FA, egy fő-fő master generált kód kinyomtatva ha esetleg a telefonom vagy magát az SMS üzenetet ellopnák. (ez már ultra paranoia lenne, ám technikailag lehetséges)
Telefonon Apple Keychain. 3rd party dolgot én nem használok, nincs szükségem az extrákra nem akarok bankkártya információkat, jegyzeteket ott tárolni. Akkor használnék dedikált jelszókezelőt, ha sok online fiókom lenne például húsz, harmincnál is több. A legfontosabbakat tudom fejből hiába erős jelszavak mindenféle karakterrel az agy mellett az ember ujja is megjegyzi ha párszor begépelted már. A nem annyira fontosak (xy webshop regisztráció) a OneDrive-ban egy lejelszavazott OneNote jegyzetben. A bankomé nincs eltárolva Edge-ben sem, csak fejben.Szerintem Chrome és Edge tárolás jó, ha erős Microsoft és Google fiók jelszó van és 2FA is van. A Firefox és a többi nem tudom most milyenek, én úgy emlékszem régen a Firefox simán megmutatta a jelszavakat kérdés nélkül, gondolták miért nem zárolta az ember a Windows-t.
Edge esetén ha jól tudom maga az op. rendszer tárolja, nem az MS fiókban vannak
A Windows Credential Managerre gondolhatsz, ez valóban helyileg a gépen tárolja és csak a Microsoft Windows jelszavad után nézheted meg őket, és ezt akkor is kéri ha amúgy itt hagynám a Wint zárolás nélkül. Egyébként ha a szinkron be van kapcsolva (alapértelmezetten be van) akkor felhőben is ott vannak. A OneDrive egy láthatatlan részén, ha tisztán újratelepíted a Windows-t és belépsz MS fiókkal akkor ebből a felhőből szinkronizálja vissza.
Átlagember gépét már nem divat feltörni célzottan, nem a keylogger vírusok inkább az adathalászat próbálkozások mennek a neten. Évek óta úgy tartom a böngésző az első védelmi vonal a Smartscreen teszi a dolgát és Ublock Origin is. (vagy Adguard kiegészítő)
Figyelni, tájékozódni kell. Amikor szolgáltatók "biztonsági" kérdésként kérik az iskolád nevét, mi a kedvenc állatod, és laikus user azt hiszi most jól megvédték így, teljesen vicc ez.A Lastpass-tól pár éve azt hiszem csak a hash részt másolták le amikor bejutottak, a titkosított adat feloldása helyileg történik a kiegészítővel valaki hozzáértőbb leírja pontosabban a lényeg az igazi adatokhoz nem jutottak hozzá. Máskor ami komolyabb direkt a kiegészítőt támadták, ezt foltozták gyorsan. Security issues részhez lapozz
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #1399 üzenetére
Lejárt a szerk. idő, megkérdezem tőled is twofatcat, kíváncsi vagyok a véleményedre. Chrome-ban (kb. 80%) és Edge-ben tárolom a jelszavakat (a maradék), és engedélyezve van az automatikus kitöltése a bejentkezési adatoknak is. Szerinted mennyire biztonságos böngészőkben tárolni ezeket az adatokat?
Chrome esetén csak a Windows jelszó megadása után jelenik meg, a Google fiókba bejelentkezve lehet őket kezelni (itt a veszély az, ha véletlenül feltörik a Gmail fiókot, hozzájuthatnak mindenhez, a jelszavakhoz is), Edge esetén ha jól tudom maga az op. rendszer tárolja, nem az MS fiókban vannak, szintén csak a Windows jelszó megadása után jelenik meg.Itt viszont szerintem ha még be is törnek az MS fiókba (nálam Outlook) a jelszavakhoz nem juthatnak hozzá, mert azok a gépben - az op. rendszerben vannak, jól gondolom? Csak ha magát a gépet törik fel. Mindkét fiókot a jelszó mellett a 2faktoros hitelesítés is védi.Az Operát pár éve megtámadták, nem tudom mi lett a vége, a Lastpass-t is párszor, de állítólag a jelszavakhoz nem jutottak, ha igaz... Nos, ezen morfondírozok, maradjak továbbra is a böngészők által nyújtott jelszókezelés és tárolás mellett, vagy térjek vissza pl. a Lastpass-hoz, régebben egy rövid ideig használtam, de nekem elég körülményes volt a használata... Amúgy nemrég ismét rengeteg emailt és jelszót loptak el...
-
törölt tag
válasz
junior11 #1397 üzenetére
A szinkronizálás szar volt mindig is. Valamint más hibák és hiányosságok. (A kedvencek kezelése rémálom csak egyet mondjak.) Meglátjuk az új Edge-dzsel majd mit alkotnak Redmondban. Írták múltkor a bejelentéskor pontosan mikor érkezik az? Az őszi Windows builddel jöhetne már.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1390 üzenetére
Nem lepődtem meg.
Edge + Smartscreen + Defender évek óta biztonságos jó megoldás plusz még Ublock Origin vagy Adguard kiegészítővel.
(#1393) junior11: igen, biztos oka van nem adtak rá gyárilag uninstall opciót, UWP appok is használják az Edge motorját. Nem is értem az ilyen szintű gyomlálás igényeket, a nyereség/hibalehetőség arány nem éri meg több kárt okozhat mint hasznot.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1335 üzenetére
Ha igaz lesz a pletyka, ez a probléma a Chromium motorral megoldódik. Kiegészítők helyzete is. Hülyeség lenne akkor is csak félévente frissíteni. A felhasználó sokat nem is venne észre a motorváltásból. Örülne normálisan betölt a YouTube és Disqus. Az Edge UI maradna, Android és iOS alatt is csak egy skin a Google és Apple motorjával. Ha igaz lesz a pletyka csak azt kell megoldani a smooth scroll maradjon ugyanilyen jó. Maradjon a tabok félrerakása funkció és weblapra firkálás.
-
törölt tag
válasz
junior11 #1214 üzenetére
Akkor inkább már Firefox.
22-es csapdája számomra:
Edge: sebesség bizonyos oldalakon és UI hülyeségek, viszont betűk megjelenítése nagyon jó és a scroll álom
Firefox: sebesség változó, betűk egész jó, scroll egész jó
Chrome: gyors, a fél internet erre van optimalizálva, viszont a betűk megjelenítése nagyon nem tetszik, a scroll sem az igazi Edge után
-
törölt tag
válasz
junior11 #1130 üzenetére
Pedig már bekerült 1709-be. Aztán most új verzión nincs!
Máris belefutottam egy nagy bugba: itt szövegmezőben írnék és enter új sor nem veszi be elsőre, aztán nagybetűvel kezdeném az új mondatot, erre a shiftre üres sort tesz be és ugrik. Ilyenek bugok hogy mennek több hónap tesztelésen?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen autót vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Assassin's Creed Odyssey
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest