- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz
Mercutio_ #71677 üzenetére
Kivéve, ha nincs kábel vagy adapter (ha pl. iPhone/iPad-be töltenél) – akkor nagyon hasznos a WiFi. Tegnap pl. így rántottam át egy csomó képet a GM1-ből az iPadbe, hogy nagy képernyőn is nézhessük.
Persze a távvezérlés is baromi jó pl. csoportképeknél, ha rajta akar az ember lenni.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Mercutio_ #71649 üzenetére
Igaz. Egy ideje kavargok a témában, sztem lathatjatok is
Wifi, nfc, hdmi nem fontos, video legyen, ertelmes es lehetoleg hasznaltpiaci obivalasztek (szoval leica kiesett), erintokijelzo nem feltetel, de elony, olyasmi méret, h fogas kozben a vaku fel tudjon csapodni a bal kezemtol, vaku, kereso nem feltetel, de elony, vakupapucs szinten.
Lesz ra egy "utazozoom" es fenyeros fix. Ertem, h E-M10 a best. De erdekelne, mik vannak a listaban, es miket kapok 80k koruli osszegtol. (Nikon, Canon?) -
phedi77
tag
válasz
Mercutio_ #71527 üzenetére
Nem bántasz meg - alaptanfolyam volt, hobbi fotós vagyok, csak a családi képekre megyek rá. Nem érdekel sem a makró sem a mikró
- gyerek és mi legyünk szépek a szép háttereken a többi nem számít. Éles legyen és kész
Svenkelés stb. nem izgat, csak gyorsan éleset tudjak lőni éjjel is nappal is fényekben is és amennyire lehet valósághű legyen
Mert minden eseményünket cewe fotókönyvben hívok elő
Amúgy a ligtroomot tanulom most könyvből - épp az elrontott fotók feljavítása miatt. -
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #70983 üzenetére
Ez igaz, valószínűleg az olcsóbbak kitből bontottak.
Egyébként a 12-32 nem lenne rossz, csak azért egy fényerős fixhez hasonlítani nem igazságos, illetve ami még nem annyira tetszik, hogy nyitogatni kell. Bár ezt meg lehet szokni, de megcsinálhatták volna akkorára, amekkora nyitott állapotban van, még úgy sem lenne nagyobb egy kitzoom obinál, és akkor fókuszgyűrű is fért volna rá.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #70833 üzenetére
Ezzel is úgy van a Pana, mint az akkukkal. Az Olynál az exposzám kiolvasására egy módszer van az összes tükrösre az E-5 kivételével, és egy másik módszer az E-5-re és az összes milcre.
A Panánál minden második modellnél változtatnak egy picit, nehogy működjön, amit korábban megszoktál. Én is mindig vért izzadtam, ha Panából akartam expószámot elővarázsolni.
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #70454 üzenetére
Aha, persze. És sok hasznos infót találtam, de gondoltam kicsit trollkodok, mert unatkozom, dolgozni, olvasni nincs kedvem, mert lusta szarházi vagyok. Első hsz idézet:
"...avagy pápá tükör és redőnyzár
"
Linket nem találtam benne, biztos az is azért van mert lusta vagyok.
Nekem ha rossz napom van, nem máson verem el a port
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #70448 üzenetére
Ezért már érdemes volt korán kelned
Wa2x_ & MrChris: köszi!
Akkor érdemes imbusz kulcsos változatot venni? Lehet okosabb dolog lenne, ha itthonról venném, mert akkor vásárlás előtt meg tudom nézni, hogy egyáltalán használható-e, vagy a kínai mérhetetlen preciziós technológiának köszönhetően használhatatlan.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #70244 üzenetére
Videó egyre bonyolultabbnak tűnik ahogy belemélyedek. A bár nincs raw videó de a szofver oldal ugyan úgy vagy még jobban számít. A lejátszó programok, kodekek és szerkesztőprogramok kb mind más eljárást használnak amik alapjaiban határozzák meg a megjelenő képet Kb forfítottja történik mint a raw-jpg konverziónál. A gyenge adatmennyiségből hogyan, milyen trükkökkel lehet nézhető képet kapni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #70244 üzenetére
Amennyiben a JPG motort a fotós képalkotás részének tekintjük, akkor a videó minőséget is a kipottyant videó alapján kell megítélni. RAW videó hiányában ez még inkább indokolt.
A beállításokkal meg bíbelődni kell. Érteni kell hozzá. Ez van. Ezen a fonalon továbbmenve azt sem értem, ha valaki az Adobe RAW feldolgozójának alapbeállításai alapján alkot véleményt képminőségről. Főként egy cserélhető objektíves rendszernél. Mindenki (én is) bámulja a tesztábrákat, tesztfotókat, tesztvideókat miközben azok mindig más és más objektívvel készültek.Csak hangosan gondolkoztam....
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #70157 üzenetére
És akkor ezek szerint a 80 az nem feltétlenül ez az ár. Az a baj, hogy szívem szerint én is 70-et kínálnék érte maximum, de annyiért meg nem fogja ideadni. Na mind1, meglátjuk. Első üvegnek egyébként jó hozzá egy 14-42 PZ? Először biztos, hogy zoomobit veszek hozzá, fixet csak később, ha marad. Igen, tudom...
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #70041 üzenetére
Chuwbaccát meghagynám Hang Szóró társának. A kisebbik a csak 2 GB RAMmal eleve alkalmatlan, a nagyobbikra ugyan 4 GB-ot írnak, de olyan chipset van benne (x5-z8300), ami csak 2 GB-ot kezel, tehát zavaros a dolog. A dokkoló billentyűzetének minősége is kérdéses. Ilyen értékű dolognál már nem vennék zsákbamacskát.
-
80hun
addikt
válasz
Mercutio_ #69951 üzenetére
Akkor én is biztos jókat fogtam ki
Egyébként oda van írva mindegyik alá melyikhez használt Wireless vakut.
A többi max beépíett vakuval készűlhetett. A záridők alapján nem úgy tünik mintha mindig vakuznaNem azt mondom hogy olyanjók mint egy fix v.egy pro zoom.
De teljessen válalható objektívek szerintem .
Nemsok embernek van itt EZ kitobija
A 12-50 nekem meg megért 45e-tWa2x_: Az L-fn bizonyos obikon van mint pl a 12-50.
Nálam jó a peakning bár kicsit idegesítő hogy külön kell bekapcsolni, bár van egy kis előnyöm hogy több a szín. -
pandur99
aktív tag
válasz
Mercutio_ #69955 üzenetére
Én kb, egy éve használom teljes megelégedéssel, a hibáival együtt tudok élni. Volt mellette 14-150 is, és inkább azt adtam el. Tudom, hogy egy 12-40/2.8 vagy a 12-35/2.8 jobb, meg egy fix sor is jobb, de kinek mi az igénye. Lehet választani hál'Istennek. Az a lényeg, hogy nekünk tetszen.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
Mercutio_ #68887 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek. Szeretném azt hinni, hogy igen, de mivel nem jött ki alá termék, ami miatt szinten kéne tartani (főleg, hogy megvan az utód is), ezért nem tartom túl valószínűnek. Főleg, hogy az E-M10 MII az EVF és az 5-tengelyes stabi kivételével csak szoftverben fejlődött, ezek meg - legalábbis nálam - nem olyan dolgok, amik a második széria felé billentenék a mérleg nyelvét, hát még ha az árkülönbséget is belevesszük.
(#68904) jmakk: vagy SEstore 2.0. Egyébként pont az ilyen akciók miatt nem fektetnék Samsungba, értékállóságnak itt annyi. Anno próbának én is vettem egy NX30-ast 99k-ért, de gyorsan meg is szabadultam tőle, nem egy eltalált darab. Aki pedig kipengeti a 150k-t érte, az magára vessen...szerencsétlen.
-
Balinov
titán
válasz
Mercutio_ #68766 üzenetére
Fogás, evf, LCD, gyors próba után szvsz lényegesen jobb, anyagminoseg dettó, menü egyenlőre jobban tetszik, fókusz gyors a két mft üveggel, 5axis stabi odabasz, evfhez közelebbi tárcsa kicsit még nem esik kézre, valszeg ezt szokni kell
Play /hátsó FN esetén a rivjukban olvasott nyomaserzekenyseget még nem tapasztaltam
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #68312 üzenetére
Jaj tényleg, elnéztem
hito: Tényleg élesebbnek tűnik, bár beállítás meg obi kérdése is és a panák is a legélesebbek között vannak, mondjuk egy canon 700d, 60d vagy 5d mk III videója mellett (ezekkel volt alkalmam összehasonlítani és rengetegen még mindíg canont használnak videóra) meghökkentő a g6 meg gh2 élessége.
.mf: Igen, feledékeny meg szétszórt vagyok néha és nem olvasok el mindent a topikban, senki nem hibátlan, meg nem csak fórumból áll az életem... Más meg kövér, játékfüggő vagy éppen alkesz, de ettől még nem fogom hetente kigúnyolni, nem teszek szemrehányást vagy semmi ilyesmi, inkább elkerülöm vagy elnézem neki ha ezzel nekem nem árt, anélkül is van elég gondja mindenkinek a világban, hogy azt külön generálnád. De mindegy
Most már jöhetnek a képek meg timelapse-ek, hogy éppen hol jártál, az jobban szórakoztat mindenkit
-
gorgo
őstag
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #68305 üzenetére
Nagy az, de ezen majd ráérek gondolkozni ha meglesz
Egyébként G3-at választanám ha lenne rá fHD 50fps hack. Tényleg, megnézem megint az a géhármat, hátha elég lesz az nekem
jjeahh: GX7 valószínűleg kicsit feljebb van a ranglétrán érzésem szerint, bár mondom, nem ismerem a Panasonic m4/3 palettát túl jól. Egyébként most nézem az összehasonlítás alapján, hogy iso3200-nál már elfogy a Samsung NX300-am előnye a GF6-hoz képest. A Pana ugyan valamivel zajosabb, de több részlet marad meg, Samu jobban mos, amit nem szeretek.
Nem röhög, de azért válok meg az NX300-tól, mert mint utóbb kiderült, nincs videó alatti digi zoom. És márpedig egy magamfajta fizetésből élő halandónak nincs pénze egy 18-200-as obira, így a 3x-os alap zoomobit ki kell pótolnom egy jól működő és kevés veszteséget produkáló 2x-es (minimum!), de inkább 4x-es digit zoommal.
Tudom, boszorkányüldözés megy a digitális zoommal kapcsolatban (állóképnél soha nem használnám), de ha jól van megírva a szoftver és úgy hozza a helyzet, hogy nagyon muszáj, akkor ki lehet pótolni az optikai zoomot videó alatt egy jól működő digitális zoommal.
-
|AP|
veterán
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #67819 üzenetére
Csöbörből vödörbe?
Én már hazaértem, mire itt elkezdett szakadni. Egész pontosan hazaértem, megkajáltam, és a kint a teraszon a jó levegőn vakartam a vakarnivalót.
Aztán hívott asszony, hogy igazából itt áll már a ház mellett, csak nem tud kiszálni a kocsiból úgy szakad. Annál jobb!
De hozott sütit, így kimentettem őt egy esernyővel.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #67770 üzenetére
Amitől mi paráztunk az a túravezetőnk-cimborámék által átélt élmény volt. Van a kis Retyezátban (a Nagy mellett, a parkoló tövében a szemközi hegyoldalban indul és nem köves, hanem szép zöld) egy kb. 50 "fős" lócsorda. Valamikor házi lovak voltak állítólag, aztán otthagyták őket és visszavadultak. Pityuékat tavaly bekergették a bokorba, mert azon a fennsíkon, amin mi is fotóztunk most, utolsó napon, megjelentek a lovak, először a távolban, aztán egyre közelebb kezdték el kergetni-harapdálni egymást, ment gondolom a kanok között valami harc, játék, ilyesmik. A lényeg, hogy be kellett futniuk a fennsík szélén lévő kb. másfél méter magas törpefenyves-bokros résbe és leguggolva fullkussban maradni, mert az egész ménes úgy ahogy van, őket semmibe véve kb. két méterre előttük vágtattak el. Azt mondta, olyan irdatlan erővel dübögött az egész talaj, hogy ha ők ott a nagy játék közepette a nyílt tisztáson maradnak, ezek letarolják őket, vagy ilyesmi. Szóval betojtak
Idén felmentek velünk ugyanarra a fennsíkra. A szomszéd hágón volt a ménes, aminek 2 példánya csendben legelészett tőlünk vagy (saccra) 500 méterre. Nem akarták ismét a jelenetet, pláne nem velünk, úgyhogy gyorsan elhúztuk onnan a csíkot és megindultunk lefele, a sűrűbb fenyvesen át. Oda már nem jönnek.
-
ati3x
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged