- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rbalint88 #32781 üzenetére
na, ha szerinted a 10-100 mft-re hülye példa (az egyébként), a 14-140 meg létező termék, ellenben 12-120-at még nem csinált senki, semmilyen rendszerhez, akkor azért valahol sejtened kell, hogy az lehet az oka ennek, hogy nem olyan egyszerű olyat jól csinálni, és ahogy mész nagylátó felé, úgy egyre extrémebb az a 10x-es átfogás.
szóval felejtsd el, leginkább, nem lesz 12-120. vagy ha lesz, akkor nem lesz jó. vagy ha mégis, akkor nem lesz kicsi. vagy ha mégis (de nem), akkor nem lesz olcsó.
a legextrémebb ilyen obira példa amúgy talán a tokina 24-200 ff-re.
-
válasz
rbalint88 #32761 üzenetére
szerintem ezt mellélőtted, legalábbis csodálkoznék, ha rá tudnál mutatni a magas lóra a hozzászólásomból. valóban a fizikai és gazdasági racionalitás hibádzana csak. azért hoztam az extrém példákat, hogy végiggondold, hogy hogy néz ki egy ekv. 9 mm körüli üveg full frame-re (nem létezik). de már egy 14/3,5 is lób@szó nagy.
szóval képzelj el akkor egy olyan ultranagylátótól teléig tartó zoomot, ami:
- 2 kiló és baromi nagy
- iszonyatosat torzít, vacak a képminősége
- eszméletlen drágakéne, felhasználói szemmel?
-
b.vr
őstag
válasz
rbalint88 #32764 üzenetére
túl azon hogy ez a stílus ehhez a mondanivalódhoz nem hozzátesz hanem ha lehet akkor elvesz, lefordítva ez annyit jelent hogy nem kívánod figyelembe venni sem a fizikai,sem a gazdasági realitásokat. Ez pedig egyáltalán nem rendes felhasználói szemmel van, hanem így csak üres fantáziálgatás, zérónullasemmi értelemmel.
-
válasz
rbalint88 #32758 üzenetére
pedig próbáltam kellően extrém példát hozni, hogy szemléltessem, hogy azért ez nem ilyen egyszerű, hogy 10x zoom és kész. mit szólsz egy 4,5-45 mm-hez? azaz ekv. 9-90 mm. láttál már 9 mm-es rektilineáris üveget fullfreámra?
a 12-60 reális, de szerintem igenis jobban jársz egy 14-140-nel és egy nagylátó előtéttel vagy nagylátóval. vagy samyang 7,5-ös halszemmel.
-
SzaZso007
tag
válasz
rbalint88 #32443 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat!
rbalint88, Studi, gorgo - Köszi!
rblaint88 - abban igazad van, hogy - "a 14-42 pz nem egy nagy szám üveg, abban a power zoom az extra, nem a képminőség" - viszont azt tapasztalatból mondhatom, hogy a videózáshoz egy G5/G6 vázzal bármelyik PZ-s obi kiváló választás. A váz tetején lévő funkciógomb fícsőr teljesen (majdnem) handycam-mé varázsolja az együttest. Könnyű, kiváló a stabilizátora, gyors mozgásoknál a kép nem esik szét + a hangja, na az ami nincs! Számomra ez mind nagyon nagy előny.
Még egy kérdés: Másik gyártó nem is rendelkezik stabilizált zoom objektívvel mft-s fronton?
-
madgie
titán
válasz
rbalint88 #32122 üzenetére
A titulusából ítélve (Modder) többet ér egy olyan géppel, ami beltérben is használható képeket lő. Mondjuk a 14-42 ebből a szempontból pont annyira nem erős... de egy átlag UZ-nél talán így is jobb választás.
Esetleg egy Pana LX7-et néznék még meg a helyében, fene fényerős objektív, csak hát azon meg nincs gyári kukucska
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88 #30584 üzenetére
Egyelőre nem kizárható, hogy 12-ről fog kezdődni. A 14-35-öt, Pana 12-35-öt csak példaként hozza fel az oldal. Lehet akár egy fényerős 12-50, vagy egy micros 12-60 is. (nem, igazából nem valószínű, ezek túl nagy átfogások a fix 2.8-as fényerőhöz) De a két vége még bármi lehet.
-
madgie
titán
válasz
rbalint88 #30376 üzenetére
Nekem akár egy Linux is baba volna, de a Win-nél az UI méretezés együtt jár a Win8-cal, amitől meg én kapok agyf@szt
(csempe, nyócbites szintű színmegoldások, stb)... de Lightroom meg csak Win/Mac-re van, tehát ezek maradtak.
szerk: az iPad+iPhone duó nálam is játszik, oszt tök jól beillik oda az OS X (pl. beírom a telefonba, miko' mi a dógom, oszt az oprendszer is szól, ha a gépnél kushadok)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #29894 üzenetére
ok, nem mindenkinek kell kereső, ha neki nem kell, akkor fölösleges dslr-t venni...nagy, nehéz, valszeg több expóst talál használtan, a képminőség sztem nem sz*rabb, de ugyanott van...legalábbis ha a g3-at vesszük...az e-pm1 valamivel gyengébb gondolom, mert ugyanaz a szenzor van benne, mint az e-p1-emben, ami elég zajgyár...
-
-
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #29748 üzenetére
Amúgy időnként előjön bennem is, hogy na most de jó lenne egy manuál obi. Főleg, amikor kevés fénynél vagy cd-af halála homogén felületnél a fókusz nem akar ráállni a témára, csak keresi és keresi, esetleg másra áll rá. Persze, van rajta fókusz-gyűrű, de avval rohadtul nem látni és érezni, hogy hol vagyok. Vagy egyszerűen kéne csak egy "Infinity focus" gomb és máris könnyebb lenne az élet. Hányszor volt az elmúlt pár napban, hogy arra gondoltam, hogy egy manuál lencsével fél másodperc lett volna a végtelenre csavarni, itt pedig egy fél perce azon szívok, hogy kegyeskedjen már oda fókuszálni, ahova én akarok...
-
EFT
tag
válasz
rbalint88 #29676 üzenetére
Kérésed parancs
Csökkentett háttérelmosás (f4-es rekesszel) és WB korrekció. -
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #29439 üzenetére
g3, p2 után lehet kevésnek fog tűnni a pm2 pár gombja, pl5 már oké sztem...igaz pm2-őt sosem fogtam, sokak szerint az érintőkijelző simán pótolja a gombhiányt, én valszeg szinte sosem használnám, a tárcsákat viszont létfontosságúnak tartom...pm1-et viszont tapogattam, és nekem nem bejövős, hiányzik a gomberdő, és már túl kicsi...ha ez téged nem zavar, sztem lehet létjogosultsága...jobb a szenzor
-
válasz
rbalint88 #28021 üzenetére
az a vicc, hogy a samsung 16/2,4 szerintem a legjobb kis nagylátó, a 30/2 szintén marha jó. sajnos pont a zoomjaik túl nagyok, különben már fizettem volna a kasszánál.
madgie: nem kár, illetve attól függ, hogy mi a cél, opcionális evf például nincs. de a vázak menüje sokkal jobb sztem a panoly párosnál, letisztult cuccok. a 20 mp-es szenzor is bőven elég jó már. de amúgy persze, vannak hiányosságok, miközben az m4/3 gyártók idén már nagyon-nagyon érett cuccokat löknek ki.
-
Studi
veterán
válasz
rbalint88 #27891 üzenetére
Oly 45/1.8 a leggyakoribb használtan, 60-70 között szokott lenni.
Igen, a 20 talán a legélesebb képű objektív az m43 rendszerben. Persze ki mit szeret, de ha már megvan a 20-as, nem érdemes cserélni szerintem.
Attól függ, mekkora telét szeretnél. A 45-150 is nagyon jó darab a hírek szerint, de a 100-300 is megéri a pénzét. Utóbbi viszont nagy, nehéz, nem az a mindenhova vele rohangálok obi szerintem.
Oly vázra még egy 40-150-en is érdemes elgondolkodni, az is jó, és olcsóbb is, mint a Panák. -
jjeahh
nagyúr
-
b.vr
őstag
válasz
rbalint88 #27608 üzenetére
A G6 az első fél évben tuti aránytalanul drága lesz (és ha jól rémlik a G5 ára sem lineárisan csökkent, hanem karácsony előtt egy nagy lépésben) Ha a beépített kereső és a jó ár/érték arány fontos, akkor pl. G5. Ha a használt sem zavar (nem néztem van-e) akkor még inkább, és novemberben valószínűleg nem nagy veszteséggel el tudod adni akár.
-
b.vr
őstag
válasz
rbalint88 #27606 üzenetére
Tényleg szép!
PS: az egy másik kérdés hogy _számomra_ egy fényképezőgép szépsége az kb tizenhatodrangú kérdés, főleg ha aztán ez valami felárban is megnyilvánul.
PPS: G6-ot karácsony előtt meg majd jelentős csökkenéssel lehet majd kapni, így ha ráér, akkor szerintem is érdemes várni -
válasz
rbalint88 #27446 üzenetére
a nespresso valóban nagyon kényelmes. és egy jó középszintű eredményt ad. és igen, ha rendesen kávézol, az jóval több energia. és állandóan szervezni a friss kávét. és sokat költesz a felszerelésre. de azt megígérhetem vakon is, hogy tudnék olyat mutatni nektek könnyedén, aminek nyomába sem ér a nespresso. aztán más kérdés, hogy ki mit vár az egésztől. sokan csak a napi koffein adagjukat.
madgie: hát igen, jól látom, bármi, ami fasza, az savasít
-
b.vr
őstag
válasz
rbalint88 #27270 üzenetére
Igen, ha valaki csak "point-and-shoot" módon használja (erre próbáltam utalni mint az élmények "dokumentálása", de hát persze egyik sem pontos, viszont itt a topicban talán mindenki érti mire vonatkozik ez) akkor lehet hogy elég a kit-obi. Csak akkor meg lehet hogy jobban jár egy kompakttal (GF5 / G5 kit árában azért már nagyon komoly komapktot lehet kapni, én kompaktokban nem vagyok otthon de simán lehet hogy képminőségben is jobbat kap mint ezekkel a kitobikkal, méretben egyértelműen nyerni fog, és valszeg zoomátfogásban is)
Sőt itt már kezdődhet az a játék hogy ha valakinek csak point-and-shoot kell, akkor a kompaktok közül is mi az amiben még árban is bőven le tud menni. Szóval _számomra_ erősen kérdéses hogyha valaki tudja hogy nem akar továbblépni a kit-obiról, akkor érdemes-e egyáltalán számára egy (akármilyen) milc.(#27271) ati3x Persze, de én írtam is hogy mindez akkor érvényes ha olyan árról beszélünk ahogy egyáltalán felmerülhet a kérdés. Tehát pl. valaki most gondolkozik azon hogy mit vegyen, új G5 kitben (a G6-ról már nem is beszélek, az tuti valahol 200 körül lesz) vagy inkább valami feleannyiba (se) kerülő használt/kigutó vázat, régebbi szenzorral, stb , viszont a különbözetből rögtön vehet jó obit (és a 45ös oly meg a Pana két palacsintája az ilyen)
Vagy érdemes megfontolni hogy rögtön válasszon olyan kit-et, ami nem az alapzoomokkal van, hanem valamelyik fixszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- PlayStation 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest