- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
hegyimorc #39546 üzenetére
Ez egy olyan kérdés amiben teljesen egyet tudok érteni RabiMikivel
A három legfontosabb újítás az elmúlt húsz évben
Nekem konkrétan a G5nél nagyon megbízhatóan teszi a dolgát.
E-M5öt nem használtam, de megintcsak RabiMiki, az ismertetőjében gondolom nem véletlenül van rá kiakadva:
"Arról már írtam egy korábbi posztomban is, hogy mennyire nagy dolognak tartom az arcfelismerő AF algoritmust. Ezen a téren az E-M5 gyorsabb, mint bármi, amit eddig láttam. Kár, hogy a gyorsaságért pontatlansággal kell fizetni. Az az érzésem, hogy a sebességnövekedés érdekében az algoritmus megengedőbb a detektáláskor, így nagyon gyakran arcokat lát ott is, ahol nincs. Fák lombkoronájában, búzamezőn, téglafalon.A fenti képből egy csomó készült, és az esetek kb. felében nem a kislányom arcára, hanem a szandáljára fókuszált, ott látta meg az arcot.
Ennél a képnél is a tölcsérre került a élesség síkja.Sajnos, nem lehet tehát folyamatosan bekapcsolva hagyni az arcfelismerést, mivel ilyenkor hajlamos össze-vissza fókuszálni a nemlétező arcokra."
Pluszban abban is egyetértek amit később ír hogy fölösleges ez a nagy konfigurálhatóság: legyen automatikusan a közelebbi szemen, ha valamiért mégis mást szeretnénk, akkor ott a hagyományos fókuszálás, menüben nem fogok azért kotorászni hogy a másik szemet állítsam, aztán ha kész az az egy kép akkor meg vissza.
-
ati3x
senior tag
válasz
hegyimorc #39054 üzenetére
Pontosan így volt...
Akartam mindig is EM-5 öt, de gondoltam mostanában még nem fenyeget a veszély... De van az a pénz amiért "korpás" a hajam..
Meg majd jó lesz egy frankó csúcskompakt rohangászni.. Annyi, hogy arra marad a telefon, bármilyen szar is a fényképező része..
-
need
addikt
válasz
hegyimorc #38929 üzenetére
Persze nem a Panashopnál,...
nem tudom volt-e már szerencséd a Üllői úti bolthoz..?
az katasztrófa..én úgy mentem be hogy az ismerősöm rendszeresen bejárt épp gépet akartam nézni..
bármilyen kérdésre..utána néznek..tehát nem tudott válaszolni..meg kb. olyan volt az egész mint ha neki ez lelki teher lenne..! na mondtam magamba rohadjak meg ha még 1x ide bejövök..! -
ati3x
senior tag
válasz
hegyimorc #38800 üzenetére
Végigolvastam amit irtàl. Teljesen igazad van. A felbontàst el is felejtettem említeni. Magyarul bàtrabban lehet croppolni, vagy leméretezni. Többen említettétek a gm1-et. Igaz, de bàrmilyen pici azért egy kitobival szerintem màr nem "zsebméret", hacsaknem pinhole... Mondjuk az új 12-32-vel lehet, hogy okés... A màsik tényező az àr, ha egy mód van rà, minél olcsóbban úsznàm meg.. Jelenleg itt az xz2 2500SEK, lx7 3500, rx100 4000, Gm1 12-32-el 7000. Ebayról rendelve kb 20-25%-ot lehet redukàlni, legalàbbis az rx100 esetében... Magyarul az àr, és a dönthető kijelző szempontjàból az xz2 a nyerő, ha az AF-ben hozza az rx100-at, akkor jó kis gép lenne...
-
.mf
veterán
válasz
hegyimorc #38646 üzenetére
A E-PL3-on is van az, hogy viszonylag nagy négyzeteket mutat by default (7×5 rács), de ha az elkészült képet visszanézem, akkor már egy jóval kisebb fókusznégyzetet mutat, hogy hol volt a fókusz.
---
Na a G6 elkelt, 14-140-II a gépemen, s most nézem a vele készült első képeket
Eddig tetszik. Azt, hogy Olykhoz képest fordítva jár a zoomgyűrű, még szokni kell. A tubus féme is lehetett volna fényes helyett matt vagy érdes felületű, bár legalább az ujjlenyomatokat nem gyűjti. S ehhez még napellenzőt is adtak, s az első kupak is center pinch fajta, nájsz
Már csak az hiányzik róla, hogy valahova fúrtak volna egy kis lyukat, s azon át egy madzaggal az obihoz lehetne kötni.
Egész jók a képek. 14-en CA-zik rendesen a széleken, ha egy kicsit belenagyít az ember. 25-ön is még full méretben láthatóan lágyabb nálam a bal oldala, bár ebben lehet, hogy az alany (szomszéd ház) is közrejátszott. Viszont 100-on meglepően éles képet sikerült lőni vele.
/ ez egyelőre csak gyors-benyomás, csak gyorsan kézből áttekertem a tartományt és kattogtam. IS a vázon be, az obin ki volt kapcsolva. A hétvégén majd lehet, hogy bepróbálok pár állványos, IS nélküli képet is, ha jobb idő lesz.OIS zoomoknál az normális, hogyha kikapcsolva, önmagában függőlegesen felfelé tartom (mint egy oszlop), majd valamilyen irányba fordítom, akkor van egy halk kattanás? Illetve az, hogy hiába kapcsoltam ki az OISt rajta, egy halk, magas- és középfrekvenciás morajlást hallok, ahogy gondolom az OIS dolgozik. Olyasmi lehet, mint az E-M5 IBIS, hogy mivel a szenzor leng a vázban, ezért kikapcsolt IS mellett is dolgoznia kell, hogy egyhelyben tartsa?
-
FEDman
addikt
válasz
hegyimorc #38522 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem tudjuk, hogy az egy átcímkézett Sunpak vaku?
Csak hát ez egy elég butácska vaku, értem ez alatt, hogy csak TTL-ben megy, Sunpak meg ugye nem gyárt Fuji TTL-t tudó vakút így akinek kell kénytelen a drágább Fuji feliratosat megvenni.
Ez van, rendszer vaku téren a Fuji szívás.
-
MC Pite
veterán
válasz
hegyimorc #38522 üzenetére
Sztem mindenki tudja, és kb 2× annyiért árulják a 20ast meg a 42est átszitázva; úgy, hogy kevesebb funkciót is tud mint gyárilag. Akinek kell ttl, ezek közül mazsolázhat. [Mondjuk tény, kicsik, átmatricázós opció jöhet leginkább szóba.]De szerintem akad már pár dolog így, és szeretik a nagyok a 3rd party gyártókat is szivatni sokszor... Szeláví...
Roboter: Szeretnéd, mi? És mennyi más, akár szorosan együttműködő gyártónál szeretnénk ezt elérni
-
MC Pite
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegyimorc #38499 üzenetére
Jellemző, hogy cseh, szlovák, román boltokban kapható, nálunk meg nem
pollai: Pont azon filózom, hogy asszony biztos imádnál a GM1-et, de neki kellene a zoom, holott amiatt venném én is a kitet
ehh, asszemmegyek a milyen kompaktot topicba és kérek javaslatot a mostani optio M50-nél nem nagyobb stabis gépre.
-
törölt tag
válasz
hegyimorc #38499 üzenetére
Ha már táska. Szerinted, vagy szerintetek, ha úgy választok táskát, hogy benne obival lefelé van a gép, akkor tartósan káros lehet ha ezt én úgy szeretném, hogy a gép az obi napellenzőjén áll?
Ezzel megspórolva az állandó le és feltekergetést.
Igen nagy looser vagyok ilyen téren, simán összekarcolom eltöröm stb a dolgokat, ezért törekszem a fix dolgokra. Mint pl a 14-140 , wifin képimportálás, és most ez is
-
MrChris
nagyúr
válasz
hegyimorc #38327 üzenetére
Azt hittem egyedül vagyok azzal, hogy nem tudok megbarátkozni a LR katalógusozással. Milyen szívás lenne a hivataloknak, irodáknak, ha az Office is így működne.
Csak akkor lehet megnyitni a word fájlt, ha már importáltad. Kapsz 30 levelet mind mástól, mindben két-három doc-al, néhol prezentáció... -
Mercutio_
félisten
válasz
hegyimorc #38232 üzenetére
Nono, azért pár hsz-szel később te magad islevontad a kkonklúziót, hogy ez nem"oolyan" kitobi
nekem kicsit inkább a gf1-el anno együtt árult 20/1.7-et idézi, aztán persze, ha leesik a GM1 ára lehet jobban megéri majd a boltoknak bontani a kit-eket
Tegnapi tali és a cuccok is jók voltak
az az a7 pár év múlva 50 - ér...
-
b.vr
őstag
válasz
hegyimorc #38198 üzenetére
rx100II: Egyrészt igaz. Másrészt a vakupapucsba megy bele az EVF (persze "elvileg", mert q*rva drága) A dönthető kijelző nekem pont jó lenne, de valóban nem nélkülözhetetlen. Plusz van mobilról vezérelhetőség, meg magas iso-n is jobb valamivel (Thom Hogant alapul véve, ő intenzíven használta mindkettőt, állandóan kéznél lévő gépként) De igazad van, nagyon erősen kérdéses hogy megéri-e a többletárat.
-
b.vr
őstag
válasz
hegyimorc #38190 üzenetére
hát igen, az ár... és ugye ott az RX100 mkII , arra még EVF is tehető (persze jóformán csak elvi lehetőségként, hiszen szinte összemérhető árban van a géppel...
)
Általában itt akadok el, hogy persze kellene egy ilyen kicsi gép, de ennyi pénzt (a "régi" RX100 is kb. 150k újonnan) valószínűleg inkább további m43-ra fordítanék, ami előrébb van a prioritási listámon (mondjuk a régóta tervezett 35-100/2.8, és akkor ahová viszont tudom vinni a m43ot (akár kirándulás, város, koncert) ott durván jó lenne. Mindegy, egyelőre a kintlévőségeimet kellene behajtanom, meg megszabadulni pár olyan (nem fotós) cuccomtól amit úgysem használok és csak áll benne a pénz) -
Mercutio_
félisten
válasz
hegyimorc #38086 üzenetére
Egy kis reklám, bár nem jár ide, de azt hiszem megérdemli.
-
.mf
veterán
válasz
hegyimorc #37823 üzenetére
Ehhez képest nekem már idén év elején volt 2x olyan esetem, hogy előbb Moszkvában már enyhén szállingózó hótól abba kellett hagynom a fényképezést, mert az obi nagyon gyűjtötte a vizet, bárhogy is takargattam; utána pedig Szingapúrban kapott el többször a hirtelen jövő napi eső útközben, pedig lett volna még esőben is téma.
Valami alternatív időjárás elleni cuccon azért gondolkozok. Napellenzőre kötni zacskót, hátha úgy nem ázik be?... -
arn
félisten
válasz
hegyimorc #37810 üzenetére
Olvasd el meg egyszer, amit irtam. Bizonyos rendszerekben hallod a kulonbseget, de ez nem sokat szamit, mert nem ezen mulik. Korabban meg az is scifi kategoriaba tartozott, hogy lehet a kabelek kozott tonalis differencia, mikozben kimerve mindegyik egyforma atvitelt produkal (letezik pszichoakusztika is). Egy jo rendszert inkabb csak elcseszni lehet vmi csodakabellel, a dugoforgatassal is azok szarakodnak, akiknek vmi el van kefelve a rendszereben.
Ennek megfeleloen kell bedugni, a naimnel nem hulyesegbol rajzolgatnak ilyet, aztan el kell felejteni.
-
-
.mf
veterán
válasz
hegyimorc #37816 üzenetére
Én bevallottan leginkább a fényerejük miatt használok fixeket. Általában zoomok vannak fenn a rugalmasságuk miatt (persze egy kicsit vagy egy kicsit jobban lerekeszelve), ha van elég fény.
A 12-50-ben az időjárás-állóság azért néha jól jöhet. Párszor adódott már olyan helyzet, hogy jól jött volna, főleg utazás közben. Sajnos ezen kívül csak a 12-35 (jóval drágább, de talán használtan még belefér) és 12-40 (még annál is drágább és nehezebb, használtan még nincs) időjárás-álló zoom. Meg kb. 36-40k HUF-ba kerülne, tehát túladni még nem is buknék rajta.
A 12-32-est újan is megveszem, annyira azért nem elborult az ára külföldön. Nagyon jó lesz egy "mini-készletnek": övtáskában csak váz, 12-32 és 17 vagy 20-as (meg akku és talán 1-2 szűrő).Jaja, nálam is most 20-as van, de erősen tervezem a 25-öst. S ha már az megvan, a 20-as helyett a 17-esnek több értelme lesz. Én még utána is egy ideig megtartom, aztán meglátom, hogy melyik válik jobban be.
-
.mf
veterán
válasz
hegyimorc #37726 üzenetére
Jó neked
Ez viszont egy 760 nm-es kínai csoda, tehát eleve jóval sötétebb; másrészt ilyen téli felhős-borús időben; egy E-PL3-on; amin jelenleg csak egy f4-ről induló obival tudtam próbálni, mert a 20-ashoz még mindig nem érkezett meg az adapter-gyűrű -- szóval elég sok sebből vérzik
Remélem pár hét múlva már kicsit jobb fényekkel tudom használni.
-
-
törölt tag
válasz
hegyimorc #37099 üzenetére
Mi a véleményed a Sigma üvegről egyébként? Szemezek a 60 2.8 edisönnel, mert viszonylag jó áron vannak most , 50 körül, de félek hogy ha nem tetszik , akkor eladhatatlan. Abból következtetve hogy nálad is ott van már jó ideje elég jó áron, és nem nagyon van rá kereslet...
-
Milán13
tag
válasz
hegyimorc #37070 üzenetére
Mindent markolat nélkül próbáltam, az EM5-be nem tudtam úgy belekapaszkodni, pedig nincsenek nagy ujjaim.
Állványt tájképekhez, meg később makróhoz gondoltam, valami könnyű, ha lehet szénszálas, nem aranyárban. Ha meg már lúd akkor vagy 3D fejre vagy olyanra ami még a panoráma funkciót is tudja.
Táska ügyében sétálósra gondoltam. -
need
addikt
válasz
hegyimorc #36681 üzenetére
Van pár olyan obi ebben a rendszerben, amit ha egyszer megvesz az ember, nem nagyon akarja eladni, - 17/1.8, 25/1.4, 45/1.8- vagy ha mégis, akkor előbb-utóbb rendszert is váltani fog.
ez kur*vára így van..
azt tudom hogy 1 dolog volna amiért becserélném a 45/1.8 & 25/1.4 azt pedig egy 12-40 f2.8 pro..!
de sorba kell haladni és nincs más hátra mint egy viszonylag messzire néző 50-200 swd és lement a gond 200 mm-ig..
-
need
addikt
válasz
hegyimorc #36658 üzenetére
Használtan egy 25/1.4 max egy huszassal több mint a 17/1.8, nem? A nagyobb gond az lehet, hogy ritkábban bukkan fel, mert akinek van, nem nagyon akarja eladni
én próbáltam keresni a 17 üveget..de senki nem akarta eladni..ellenben volt egy pana..na arról lecsúsztam..!
és megvettem az oly 17mm..de még nincs vége..mert aki megvette a panát..neki inkább oly kellett volna így elcseréltem rá..! -
FEDman
addikt
válasz
hegyimorc #36575 üzenetére
Szerintem a GM1 maga is majdnem olyan érdekes, mint a kit obija.
Az RX100-zal kapcsolatban meg nem azt kifogásoltam, hogy miért nem került bele nagyobb obi. Én se akarok az RX100-ból RX10-et csinálni.
Az egy teljesen más feladatra kitalált kompakt.
Az RX100 szerintem is legyen csak pici a kisebb zoom átfogása, a kevésbé fényerős, vagy akár fix obis mivolta miatt, csak legyen optikailag picit ennél jobb.
-
|AP|
veterán
válasz
hegyimorc #36447 üzenetére
mindenképp kell, sőt
Az egész kombó legérdekesebb része számomra. Pici, jó minőségű, szép a képe és 24mm-ről indul (ez nagyon nagy + nálam). Régóta vártam egy ilyen obira, nekem ez pont ideális turistáskodni.
Az, hogy a GM1 ilyen szép és minőségi lett az csak hab a tortánÉrdekességképp itt van az ezüst 12-32 új ára. Nem tudom lesz-e ez kevesebb valamikor. A használtpiac meg nem hiszem, hogy nagyon pörögne majd. Aki megvesz egy GM1 kitet az nem adja el belőle azt az obit, ami pont ehhez a géphez lett tervezve és tökéletes kompakt kis utazógépet csinál a GM1-ből.
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
hegyimorc #36352 üzenetére
A 8mm samy-ra ezen a fókuszgyűrű mizérián kívül nem hallottam rosszat, mondjuk abban biztos vagyok, hogy ez a 7.5 mm leveri képminőségben.
Pentaxosként birtokoltam egy DA 10-17 fisheyet (nagyon finom darab), es akkor pihe blogger (http://blog.csorge.hu/) kartárssal megbeszéltük, hogy ő is bárcsak a pentaxot vette volna, mert kb ugyanazt tudja képminőségben a samy 8mm, de a pentax variábilisebb, mivel zoom.Mivel mindkettővel elég sokat fényképeztem ezért bátran jelentem ki, hogy a samyang 7.5-nek jobb rajza van, mint a pentaxnak, így gyanítom, hogy a 8mm-t is felülmúlja.
Ráadásul kisebb is! (ez az objektív adta meg a végső lökést a m4/3 ra váltáshoz is nekem) -
jmakk
őstag
válasz
hegyimorc #36133 üzenetére
B+, ez rosszabb, mint a devizahitel!
Lassú víz: nem vennék D610-t, nincs serpám.
A szenzor képminőségét viszont elfogadnám!
Madgie: mit csinálnál vele? Beletennéd az akkufoglalatába az LX7-t?
Studi: na várjál, az egész utánvéttel kell neki, plusz napellenzőt is akar, ami ugye nem gyári tartozék. Küldenék neki egy hajtogatott papírcsákót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest