- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #59786 üzenetére
Nincs lelakva, újszerű kb, végig szilikon tokban hordom + gyári fólia. Csak van a kijelzőn két világosabb foltocska, ami többeknél is jelentkezett ennél a modellnél, de nem mindnél amúgy. Világos háttérnél észrevehető, de amúgy nem. Ez a kisebbik baj.
A nagyobbik, hogy fogalmam sincs, mit vennék helyette
4 mag, 2G RAM, dual sim (most vettem meg a második SIM-et tegnap bele, mert aprón hirdetek, fun), szénné hekkelhető, független, 2 nap akksiidő úgy, hogy nyomkodom is kicsit, ... Laza nem biznicel már ?
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #59632 üzenetére
Szerintem szívj egy kis friss levegőt
Roboter hsz-éből kiderült hogy éppenhogy nem értelmezhetetlen, sőt Ő talán használná. Én használnám. Amúgy meg már épp mindenki lezárta a kérdést. Ja nem, egyvalaki mégse: Te...Szerk: a jövőre nézve pedig talán értelmesebb akkor hozzászólnod ha a témáról van véleményed, nem pedig a hozzászólóról. Azt inkább tartsd meg magadnak, én is igyekszem.
-
b.vr
őstag
válasz
Mercutio_ #59624 üzenetére
Szerintem mindenképpen szóljál bele ilyen szinten. De ha már beleszólsz, kifejtenéd hogy pontosan mi az elvi akadálya hogy 12/14/akárhány bites szenzoradatokat ábrázoljunk hisztogramon?
(#59625) ROBOTER: pedig lenne benne logika mert akik raw-ban fotóznak (pl én) látnák hogy mennyi a tartalék a képen. Pl. real time látnám azt amit akkor látok amikro a képet OlyViewerben nyitom meg. Akár alternaítvaként választhatóan.
De amúgy még egyszer megismételve: az "értelmezhetetlen" fogalmáról azért volt szó hogy Gorgo kérdése nem eleve értelmetlen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #59525 üzenetére
a gomboktól tényleg tartok picit, pl. a 60d-n is van pár gomb ami az őrületbe kerget, de azért meg lehet szokni az ilyesmit.
.mf: "Talán egy fél év után már úgy voltam, hogy bár nagyon jó cucc, de még jobb lenne egy kicsivel kevesebb színzaj alap ison, alacsonyabb zaj iso800-ig, enyhébb AA-szűrővel, kicsit nagyobb dinamika, meg az EM1-be, XT1-be, A7-be belenézve, nagyobb kukucska és peaking is jó lenne (plusz még pár fícsör)."
Na ez az a része a dolognak, amitől egész biztosan nem kell tartanom, belőlem soha az életben nem lesz nepper, annak ellenére, hogy néha irigylem őket. Én évek óta azt mondom, hogy nekem az e-p1 tudása keresővel már tökéletes lenne, minden más csak hab a tortán... de a g3-al is elvagyok, csak van pár idegesítő tulajdonsága.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #59485 üzenetére
Le kell teszteljem valós körülmények között, és ha tényleg így van 160 és 200 helyett 250-et fogok használni, és ha sok a fény ND szűrőzök
Mondjuk valszeg így sem kapok olyan tiszta képet mint az oly iso100-as ficsőrjével, szal ezután felülexponálok, majd visszahúzom a képeket lr-ban, az árnyékok felhúzását amúgy sem bírja a g3. És még hogy ki lehet tanulni egy gép használatát pár óra alatt, ehh....
-
ati3x
senior tag
válasz
Mercutio_ #59336 üzenetére
Volt már rá példa, hogy egy itteni emberre ráírtam.. Persze anyagilag nem is akartam/nem is akarok nyerészkedni.
Sőt, csak magamnak csináltam volna felesleges dolgot, áldoztam volna a szervezésre időt..
Az én véleményem a nepperkedésről: számomra csak az az "erkölcsi" limit,Volt már rá példa, hogy egy itteni emberre ráírtam.. Persze anyagilag nem is akartam/nem is akarok nyerészkedni.
Sőt, csak magamnak csináltam volna felesleges dolgot, áldoztam volna a szervezésre időt..
Az én véleményem a nepperkedésről: számomra csak az az "erkölcsi" limit, ha valaki valami funkcióbeli hiányosságot hallgat el.. Felőlem adhatja a piaci ár többszöröséért is az egyébként hibátlan cuccot, ha talál rá olyan madarat aki a XXI században az internet korában nem tájékozódik a piaci árakról.. Amúgy itt szinte mindig ránézek bármit veszek: a erre vagy erre az oldalra.. Persze sokszor a mázli faktor is benne van, amikor pl éppen belefutottam az egyik itteni MM átépítés miatti akciójába..
Vagy amikor a 7.5-es sami már hónapok óta porosodott 1 "parci"-ért a canikon obik között..
On,
Az EM5-II. Nekem tetszik küllemre.. de valaki fel tudna homályosítani, hogy fog működni ez a 40 megapixeles üzemmód? Milyen elven? Mi lesz az értelme? Az obik ki tudják e rajzolni? Nekem egy kicsit mókusvakításnak tűnik.. Egyenlőre nem érzem a viszketést, hogy cseréljem az em-5-öt..
Mostanában csak a pana LX100 gondolkodtatott el, hogy egyszer esetleg majd, ha már a jelenlegi ár 50-60%-ért fog menni..
-
-
jmakk
őstag
válasz
Mercutio_ #59104 üzenetére
Hohó, ha a GF7 12-32-vel fog kitben jönni, akkor lehet ennek az obinak is lentebb megy majd az ára?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #58983 üzenetére
Neeem, van pasija (
mondjuk nem akadály, hacsak rajta nem fekszik, debaromságokat már nem szoktam művelni)Ja a nyoma ott van, majd PS kikapja. A végtelenhez konvergál egy ilyen fotózáson az, amire ügyelnie kell a modellnek. Így is kapott annyi instrukciót, hogy csodálkoztam, hogy úgy jött sminkre és körömre hugomhoz, hogy egész használható volt. Volt már gáz élményem modellel, sárga bőrkeményedések talpon és ilyesmik, amik persze vannak sok embernél, de neee fotózás előtt már egy 10-denes harisnyában ha lehet és főleg ne úgy, hogy megbeszéljük mosolyogva, hogy stúdió előtt 1-2 nappal pedikűröshöz megy... Mindenestre ő szépen felkészült, ahogy kértem, ez meg "belefér". Kicsit melós, de megoldom. Élőben rohadtul nem látszik sajna.
De az Oly tette a dolgát. Éljen az izó száz.
Most kifacsartam belőle a maxot kb. de még így is van nem kis tartalék a RAW-ban. Soha a büdös életbe nem hittem volna, hogy itt kötök ki, pár hónapja még...
@ ati3x:
és meglepődtem, mennyi bokeh-ja marad f/2.8-on is. Klassz cucc, amolyan kötelező darab. El is süllyesztem a kitobit a polc mélyére..
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #58914 üzenetére
Nekem mutatod be ezeket az obikat?
Nem kell ehhez macro-addict-nak lenni, elég egy picit más preferencia, és máris jó választás a 60/2.8. Nagyon jó az az obi, hidd el, és nem biztos, hogy háttérmosásban könnyen észreveszed azt a fényerő különbséget. Bitang éles, szépen mos ez is, valóban nagyobb (80%-al hosszabb, 60%-al nehezebb, de még ez sincs 20 deka), de tükrösről érkezbe még mindig bőven kezelhető. -
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #58911 üzenetére
Nem könnyű, mert elég szűk a piac: E-M10 lehet olcsóbban, vélhetően lesz is a közeljöbőben kínálat bővülés. De legyen mondjuk 130-140 a váz. Ehhez egy 20-as a kitobi. 9-18 szokott lenni, ha jól sikerül megcsípni, akkor 100-110. A 60-as és az Oly 25-ös abszolút hiánycikk használtan. De ha felbukkan, akkor is lesz a kettő együtt majdnem 200. Szóval nem is rossz az új Olympus ár.
Miért 60/2.8? Tájkép, természetjárás mellé passzol a makró. Akkor biszont univerzálisabb megoldás a 60/2.8, mint a 45/1.8. Hangyányival kevesebb háttérmosás portrénál, cserébe univerzálisabb az üveg.
-
jmakk
őstag
válasz
Mercutio_ #58346 üzenetére
Ez az örök fix vs zoom vita. Erősen szubjektív és ultimate megoldás sosem lesz. Hacsak nem eljut a technika olyan szintre, hogy kihoznak fix képminőséggel pl. mft-re egy 7-300/f1.4 obit pancake méretben. De akkor meg egyeseknek az lenne a baja, hogy nem jól mutat ezüstben/feketében ezen meg azon a vázon.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #58081 üzenetére
Tudom, csodálkoztam is, miért nem, mikor én IGEN.
Egyébként az interfész szerintem ugyanaz, mármint a rekesz tekerésének sebessége például, ez nemigen érzékelőfüggő, az EVF már leméretezett képet kap. Persze ha ugyanaz a processzor konvertálja le élőben a szenzor fullfelbontású képét EVF képre és teszi rá az overlay-t és frissíti, mint az A7-nél, akkor lehet gyorsabb, a kisebb szenzorfelbontás miatt - és egyben lehet temetni szegény A7R tulajokat, mert az övéké akkor pocséklassú lehetEz valszeg nem így van. De legrosszabb esetben kipróbálok egyszer egyet (amit kétlek, mert nem estem le a székről tőle, de ki tudja, mostanában minden újat kipróbálok, ami nem tükrös)
Annyira nem izgat, a lényeg, amivel kapcsolatban madgie kérdezett, megválaszolva.
Élvezni kell azt, ami van. Csak hogy ontopic is legyek, tech geekség ide vagy oda, jobban élvezem az Oly-t, mint a nagy Nikont és ez elég vad kijelentés, tekintettel a köztük lévő többszázezres forintbeli különbségre
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #57924 üzenetére
Előtte két nappal talán ? Vhogy így. De az akcióról nem tudtam. Mondjuk volt már akkora családi pörgés, hogy ... :/ De nem pánikolok, meg-meg fordulnak 45-ösök irányjelzősön is, itt is, előbb-utóbb lesz megint. Egy feketét kivárok, ha már fekete a váz. eBay-en is van 1-2 jóárasítva, de mire bejön, kb. 70 ugyanúgy, mint amit itthon láttam hirdetve a napokban. Az a bibi, hogy vállalkozásom most indítom el és tolom bele minden pénzem, emiatt sok az agyalás, nem is nézem, mikor ki hol mit akciózik, nem is fórumozok (mármint hardcore módban)
se semmi ilyen.. most máson tekerek. Amúgy megléptem volna tényleg, ha tudok róla, de abszolút nem követtem. Na majd legközelebb.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #57836 üzenetére
Így van, pontosan fogalmaztál
Ear001 meg még pontosabban
Szerk: de hogy meglegyen a napi trollság: a 45/1.8 valóban kitűnő fix, míg igazolványképekben gondolkozik az ember. Ha már komponálna az ember, és mondjuk el is helyezné az egész testet a térben, akkor rájön, hogy szinte előrébb van egy kitobi tele végével.
Nem komolyan venni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #57830 üzenetére
amúgy most akkor a 45-ös rossz vagy jó? neten fellelhető képek alapján sztem nagyon jó, élességben akár a 75-ös szintjét is hozza, itt is úgy emlegették a júzerek, hogy szinte fölösleges rekeszelni, most meg kiderül, hogy mégsem éles nyitva és rekeszelni kell? na meg nemrég még előnyként emlegették jó páran a szoftveres korrekciót, akkor hogy van ez?
annak, hogy a pana af gyors, valszeg hasznát fogom venni, de amúgy én valszeg a fuji af-el sem sírtam volna, videjó meg nem érdekel -
mano42
aktív tag
válasz
Mercutio_ #57679 üzenetére
ha csak m43 akkor ajánlom a gx7-t már csak azért is mert most néhol jó áron van, nó meg azért, hogy ne legyek egyedül
Részletekbe nem megyek mert @parci megint leszól az importált szavak miatt, bár akkor meg kár eladni a m43 obikat
apropó a 12-32-höz hogy jutottál hozzá. külön nem nagyon lehetett kapni, megmaradt egy GM1? A 20mm mennyi? -
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #57637 üzenetére
de ott is szigorúan a számvégi "katartikus" lecsengésekben...
(#57638) .: JuSzT :. G5-tel keserítem a napjaim. Nem mondom, hogy nem működik, de nekem már annyi képem tönkretette, hogy nem használom. Nyilván azért, mert nem látom át a működését, de nem vélek összefüggést felfedezni mikor sávoz meg zselézik és mikor nem. Ugyan azon fényviszonyok közt lövöm egymás után a képeket és egyik jó, másik nem. Nem használom. Az viszont tény, hogy nagyon hasznos lenne, mert a zár nagyon berázza a vázat....
-
-
jmakk
őstag
válasz
Mercutio_ #57492 üzenetére
Hiába verjük a fejét nem akarja felfogni, hogy sunyiék csak vázat szeretnek gyártani.
Üvegekre nagy ívből.... Semmi értelme nem volt megtartani ezt az apsc méretű bajonettet a FF gépekhez. Vágtak volna egy kicsit nagyobb lyukat meg egy kicsit messzebbre teszik a szenzort, aztán nem kellene küszködniük cájszéknak a képszélekkel.
-
MC Pite
veterán
válasz
Mercutio_ #57169 üzenetére
Az ekv 35nek meg vagy 3×osa a 100mm,,,
Megvan hogy melyik üveg mire optimális, de néha nem árt kimozdulni a komfort zónánkból... Nikonon még 75mm-el elvoltam mindenütt, ekv 42-112 zoom volt a kedvencem. Bő egy évre rá meg aztán a fix obis géppel (ekv 35) úgy összeszoktam hogy nem hiányzott semmi más.Néha valami jó is kisülhet a sok kütyüzésből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest