Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
Üdv!
Régóta olvasom a topikot, azt hiszem én vagyok az egyik célcsoportja az MFT gépeknek (ugye azt szokták mondani, hogy az MFT vagy tükrös mellé utazógépnek, vagy olyan amatőrnek aki kompaktról váltana a jobb képminőség reményében, de tükrös gépnél kisebb méretben - nos, én a második csoportba tartozom).
Jelenleg egy Pana LX3-at használok, elégedett is vagyok vele, de azért néha érzem a korlátait (rövid tele, mélységélességgel való játék hiánya).
Megjelenésük óta figyelgetem a gépeket. Az első Pen nagyon tetszett, de voltak hibái. A Pana GF1 sem rossz, de valami mindig hibádzott. Közben a NEX-ekre is felfigyeltem, a kezelésüket talán meg is tudnám szokni, hiszen mindig is "kompaktos" voltam, csak az obi felhozatal zavar.
Az E-PL2-re viszont már azt mondom, hogy akár jó is lehetne, a kisebb hibáit már el tudom fogadni. Utazgatáshoz, kiránduláshoz megfelelne a kitobi, ha nagyobb telére lenne szükség akkor kompromisszumokkal ugyan, de ott van a dupla kitben kapható 40-150mm 1:4.0-5.6.
Amit viszont nagyon irigylek, az a Pana 20-as palacsintája. Így viszont már rohadt drága lenne a szett.
Jelenleg nem tudom merre tovább, valószínűleg várok az új gépekre/obikra.
Érdemes lehet egyébként adapter+nem m4/3-os obikban gondolkodni? Egy adapter-valamilyen fényerős fix obi páros tudná hozni olcsóbban a 20/1.7-es Pana szintjét? (még ha nem is palacsinta méretben természetesen, viszont kevesebb pénzért)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony DSC-RX100 Mark III 3 - nagyon szép állapot
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM objektív - Újszerű -
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest