- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Az E-PL2 még nagyon új és éppen ezért még elég magas az ára. Ha szeretnél kevesebből kijönni, akkor esetleg érdemes elgondolkodni az E-PL1-en is.
Ahogy elnézem most még az E-PL1 + mZD 14-150 kit is olcsóbb mint az E-PL2-es dupla kit.És a 14-150 egy elég jól sikerült darab, ráadásul a kevesebb obicserélgetés miatt kényelmesebb is.
Plusz több pénzed marad egy fix palacsintához.
Általános célra ebben a látószögben és fényerőben nem igen van alternatívája a 20/1,7-esnek.
Esetleg az Olympus mZD 17/2,8. Teljesítményben kicsit elmarad a Pana palacsintájától, de azért teljesen vállalható. Kicsit olcsóbb is, ellenben 1,5 FÉ értékkel rosszabb fényerőben, ami nem kevés.
Manuális obikból leginkább a fényerős 50-esek között érdemes válogatni. Ezek általános célra túl szűkek, de portréra tökéletesek.
-
Szulita28
senior tag
Érdemes lehet egyébként adapter+nem m4/3-os obikban gondolkodni?
Sztem nagyon is, ha van türelmed az MF-cuccokhoz. De ahhoz vagy beépített keresős váz célszerű (G/GH-s sorozat), vagy pluszban külső EVF, ami viszont drága.
Vannak kimondottan olcsón (már a tudásukhoz és gyári AF-os testvéreikhez képest olcsón) nagyon jó MF-objektívek. De előbb ki kéne próbálnod, mert van aki szereti, van aki rühelli az ilyeneket. -
hegyimorc
senior tag
Várhatsz, de mindig lesz valami amire épp várni lehet és akkor sosem lesz géped.
Konverterrel gyakorlatilag bármit rá tudsz tenni, csak akkor épp az egyik legfőbb előnyét veszíted el, a kis méretet. Én is vettem egy Nikon konvertert, ami ráadásul G-s obikat is kezel, de a kipróbálás óta elő sem vettem. A konverter már önmagában akkora mint a 20/1.7 (ha nem nagyobb) és akkor még erre jön az objektív.
Egy viszonylag kicsi nikon obi konverterrel
Új hozzászólás Aktív témák
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Okos Otthon / Smart Home
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest